Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2014

2 Voorwoord In dit boekje proberen wij u een beeld te geven van het reilen en zeilen in groep 1,2. Het werken in een kleutergroep gaat anders dan in een groep 3. We werken nu een jaar als samenwerkingsschool De Lispeltuut. Juf Marijke is er de hele week. Op maandag- en dinsdagochtend is juf Marije er. Zij is er vanuit Arduin om een leerling te begeleiden. Ook kan zij de leerkracht ondersteunen bij andere taken en extra begeleiding van kinderen. Juf Antoinette is er op de donderdagochtend om extra hulp te bieden. Ik hoop dat dit boekje alle informatie bevat over de activiteiten in de groep. Met vriendelijke groeten, Juf Marijke, juf Antoinette, juf Marije (niet op de foto)

3 Algemene informatie De school gaat open om 8.15u. Tot 8.30u is er dan inloop voor ouders en kinderen. De kleuters mogen naar binnen worden gebracht en kunnen dan kiezen uit de spelletjes die op de tafel staan. De ouders kunnen een kijkje nemen in de klassen en eventueel de leerkracht aanspreken als ze iets willen vragen of mededelen. Als de kinderen willen mogen ze ook buiten blijven spelen tot de bel gaat om 8.30 u. Op maandag gaan de kleuters halverwege de ochtend gymmen in de Halve Maan met juf Marijke. Het is fijn als de kinderen een aparte gymtas hebben. Gymkleding mag een gympakje of een T-shirt met korte broek en gymschoenen zijn. Op maandag in de even weken komt de biebbus van u (voor onze klas). De kinderen mogen dan met hun biebpasje zelf boeken halen. Het is handig als zij daarvoor een tas bij zich hebben waar de boeken in kunnen. Op donderdagochtend komen juf Lydia en juf Ada HVO geven en godsdienstles geven. Voor onze groep is dat gelijk om 10.30u-11.15u. Op vrijdag is het speelgoeddag. De kinderen mogen speelgoed van thuis meenemen om te laten zien en om mee te spelen. Liefst geen heel duur speelgoed mee of speelgoedwapens. Groep 1 en 2 maken voor de jarige papa en mama een cadeautje in de klas. Zijn de kinderen jarig, dan maken we een afspraak wanneer we de verjaardag vieren. Zo rond de klok van 10.00u. vieren we meestal de verjaardag en mag de ouder dit met ons mee vieren. We stimuleren een gezonde traktatie! De kinderen mogen een mooie kaart kiezen en de klassen rondgaan. Bij juf Thea mogen ze dan een cadeautje uitzoeken.

4 Groep 1 en 2 Bij binnenkomst gaan de jassen en tassen aan de kapstok. De bekers en bakjes mogen in de klas,in de blauwe rolwagen gezet worden. De kleuters komen binnen om 8.15u, of blijven buiten tot de bel gaat, en mogen een boekje of een spelletje doen wat op de tafel staat. Voor de ouders is er gelegenheid om de juf even te spreken. Om 8.30u gaat de bel en mogen de ouders weer naar huis. De kinderen blijven tot 8.40u met de spelletjes werken. Dan ruimen we op en gaan in de kring. Daar beginnen we de dag met een gesprekje of een andere activiteit. In de groep werken we rondom een thema. Dit thema komt uit de methode Schatkist of het is een thema wat bij de periode/gebeurtenis van dat tijdstip past bijv. de Kinderboekenweek, Sinterklaas enz. Uit de methode Schatkist doen we 4 thema s per jaar. In elk thema staan verschillende ontwikkelingsgebieden van het jonge kind centraal: de beginnende geletterdheid of gecijferdheid, ruimtelijke oriëntatie, logisch denken, sociaal-emotionele vorming, woordenschat, mondelinge taalontwikkeling enz. Door deze methode weet je zeker dat je in een jaar aan alles toe komt. Gelukkig laat de methode ruimte voor eigen inbreng van de leerkracht. Je kunt kiezen wat op dat moment goed bij de groep past en zo rondom het thema werken. Dit houdt in: liedjes aanleren, opzegversjes, boekjes, klas en leergesprekjes, activiteiten met Pompom, rekenactiviteiten, werkjes maken, drama, dans, uitstapjes en ga zo maar door. U zult dan ook wel eens verzoekjes krijgen om dingen mee te nemen naar school m.b.t. het thema of te assisteren bij een uitstapje. Wat doen de kleuters nog meer. We spelen in de hoeken. Daar doen de kinderen veel ervaring op m.b.t. sociale omgang met elkaar. Door het spel verwerken de kinderen veel dingen die ze meemaken in de groep of thuis. Hun fantasie wordt geprikkeld, taal wordt gestimuleerd en ze leren goed opkomen voor hun eigen plekje, grenzen worden bepaald en uitgeprobeerd. Een schat aan ervaringen die ze later nodig hebben.

5 Voor het buitenspel geldt hetzelfde. Het ontwikkelingsmateriaal in de kasten is ook niet onbelangrijk. Het zijn niet zomaar spelletjes. Achter elk spel zit een leerdoel. Rekenen, taal, visuele discriminatie, ruimtelijke oriëntatie enz. Ze zijn zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt zodat het de kinderen aanspreekt, soms alleen al door de kleur. Voor elke leeftijd is er wat. Al deze dingen doen we niet voor niks. Als u kind zegt: Ik heb gespeeld op school, dan heeft het in de tussentijd een hoop geleerd. Twee soms drie keer per jaar vult de juf de Kijklijst in. Hierin worden alle ontwikkelingsgebieden doorlopen en gekeken of het kind zich goed ontwikkeld. Als juf ben je hier doorlopend meebezig en heb je al een aardig beeld van de kinderen. Als een kind vooruit loopt op zijn ontwikkeling dan krijgt het extra uitdaging in de klas. Blijft een kind achter in ontwikkeling of heeft het moeite op bepaalde gebieden dan gaan we kijken om dit te oefenen in de klas. Dit gaat in overleg met de IB-er (juf Mariska) en de ouders. Hiervoor maken we groepsplannen en handelingsplannen. Deze worden na 6 weken geëvalueerd en weer aangepast. De Plan van aanpak gesprekken gaan ook plaatsvinden. In dit gesprekje hebben de leerkracht en de ouders overleg wat er gaat gebeuren de komende periode. Wat komt aan de orde. Kan mijn kind moeilijker opdrachten aan of doen we een stapje terug of functioneert het op niveau. Wat vindt het kind fijn en leuk. Hoe wordt het uitgedaagd. Door het hier samen over te hebben bieden we het kind het beste. Kleur,Godsdienst, HVO We hebben nu de methode KLEUR. Deze methode geeft een breed beeld van de verschillende godsdiensten. Ook wordt naar het dagelijks leven gekeken in de wereld en wat is jouw plaats daarin. Hoe leeft een ander en hoe kun je goed met de medemens leven en zorgen voor de wereld.

6 Natuurlijk wordt er stilgestaan bij gebeurtenissen in het leven van de kinderen. Er wordt dan over gepraat, misschien wel een kaars gebrand of een mooi gedichtje gelezen. Juf Lydia geeft op donderdag morgen de godsdienst lessen. Hier leren de kinderen over God en de Bijbel en hoe van daaruit met de ander omgaat en hoe je zelf invulling geeft aan jou leven. Juf Ada geeft les in Humanistische Vorming. Hoe kunnen we er voor de ander zijn en ons leven een zinvolle invulling geven door respectvol naar iedereen te zijn ondanks geloof, achtergrond en huidskleur. Iedereen heeft een plekje op de wereld. Niemand leeft voor zichzelf alleen. De wereld moeten we met elkaar delen en verzorgen. Verkeer In groep 1 en 2 wordt ook aandacht besteed aan verkeersonderwijs. Hiervoor gebruiken we de methode Wijzer door het verkeer Door middel van praatplaten, verhalen, gesprekjes en werkbladen leren de kinderen de beginselen over het verkeer. Vanuit het ROVZ hebben alle kinderen een fietshelm gekregen. Alle nieuwe kinderen die op school komen krijgen er één. We hebben ook lessen en werkbladen aangeboden gekregen voor in de klas. Schrijven Voorbereiden op groep 3 is natuurlijk ook erg belangrijk. In beide kleutergroepen gebruiken we de methode Pennenstreken en Schrijfkriebels. Op een speelse manier wordt de fijne motoriek van de kleuters geoefend die voorbereid op het echte schrijven in groep 3. Ook op andere manieren zijn we met de voorbereidende schrijf motoriek bezig, stoepkrijten, in zand tekenen, oefeningen met de handen en vingers enz.

7 Leefstijl In de groep wordt de methode Leefstijl gebruikt. In de lessen wordt de nadruk gelegd op positieve groepsvorming, zelfvertrouwen krijgen, omgaan met boosheid en leren ruzies op te lossen. Werkvormen die gebruikt worden zijn o.a.: Kringgesprekken Werkbladen Spelletjes Puzzels Ook horen bij dit vak verhalen en energizers (bewegingsspelletjes). Muziek en Drama en Dans Muziek: We zingen liedjes en werken uit de methode Muziek moet je doen. De kinderen leren bijvoorbeeld klankeigenschappen bijv. hard en zacht of hoog en laag. Ook worden muziekinstrumentjes gebruikt. We zingen ook liedjes buiten de muziekles om. Bij Schatkist hoort het LiLa liedjesboek. Hierin staan liedjes die passen bij het thema. Drama: We gebruiken de methode Drama moet je doen. Ook komt drama incidenteel aan de orde bij andere vakken. De kinderen leren hierbij zich op een andere manier te uiten. Overleggen met elkaar, houden rekening met elkaar. Krijgen zelfvertrouwen. Dans: We gebruiken de methode Dans moet je doen Allerlei manieren van bewegen komen aan de orde. De kinderen leren zo de mogelijkheden van hun lichaam kennen. Door het samen dansen leren de kinderen rekening met elkaar te houden en dat het leuk is om met zijn allen wat te doen. Gym Voor de gymlessen gebruiken we de methode Bewegen in het speellokaal Dit is een zeer gevarieerde methode die weer voorbereid op de gymlessen vanaf groep 3. De basis wordt gelegd voor de

8 spelonderdelen (regels, verdeling enz.) en de gymnastische aspecten van gym (rollen, springen, zwaaien enz.) Het werken in verschillende stations, regels en afspraken voor de veiligheid wordt al goed ingeoefend. Scoolsport Het wegen en meten van de kinderen is ook een onderdeel van Scoolsport. De kinderen worden gewogen en gemeten. Na het meet en weeg moment krijgen alle ouders een brief met de resultaten. Eventueel staat hier ook een advies in wat u als ouder verder kunt ondernemen voor uw kind mocht dit nodig zijn. Of u het advies opvolgt is uw keuze. Scoolsport houdt ook in bewegingstussendoortjes,variatie op het plein, werken aan een betere conditie. Weektaak De weektaak is een oefening/voorbereiding op het zelfstandig werken. Per week krijgen de kinderen 2 opdrachtjes. Hier krijgen ze 2 momenten, van een kwartier, in de week voor om ze te doen. Tijdens deze activiteit staat het kaartje van Pompom op rood. Dit betekend: Je mag de juf niet storen. Heb je een probleem dan moet je het zelf of met een ander oplossen. Na afloop kunnen ze bij de smileys aangeven hoe ze het vonden, heel leuk, niet zo leuk, echt niet leuk. Dagritme kaarten Om dit alles voor de kinderen te structuren gebruiken we de dagritmekaarten in de klas. Dit geeft houvast over het verloop van de dag. Voor de dagen van de week hebben we de Tijdwijzer staan. Hierop kunnen we ook nog weerkaartjes plakken, seizoenskaartjes, speciale gelegenheden zoals verjaardagen, vakantie enz. Ik hoop dat u nu een goed beeld hebt gekregen van wat we doen in groep 1 en 2.

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Links staan Juf Antoinette en juf Marijke en rechts staat juf Anjesca Oostkapelle, september 2015 Voorwoord In dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Voorwoord In dit boekje geven wij u een beeld van het reilen en zeilen in groep 1,2. Het werken in een kleutergroep gaat

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje 2016-2017 groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Via dit boekje willen wij u graag een kijkje geven in onze groep 1/2 van De Lispeltuut. Het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 1-2. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje 2017-2018 groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Via dit boekje willen wij u graag een kijkje geven in onze groep 1/2 van De Lispeltuut. Het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje 2018-2019 groep 1-2 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Via dit boekje willen wij u graag een kijkje geven in onze groep 1/2 van De Lispeltuut. Het

Nadere informatie

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag:

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag: Informatieboekje groep 1/2 2018-2019 Welkom bij ons op school! Uw kind komt binnenkort bij ons in groep 1/2 op school, welkom op De Lichtboei! Dit boekje is bedoeld om u praktische informatie te geven

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Wat doen de kinderen allemaal in groep 3/4? Van de kleutergroep naar groep 3 is een hele stap! Een eigen potlood, een gummetje,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Klassenkrant van groep 2 2015-2016

Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Wat gaan we dit jaar allemaal doen? In het kort leest u hier iets over. Ontvangstgesprek Als de kinderen allemaal op hun stoel in de

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Ingrid juf Karin juf Antoinette Wat doen de kinderen allemaal in groep 3/4? Van de kleutergroep naar groep 3 is een

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr)

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr) GROEP 1/2 Even voorstellen Groep 1-2 Berenklas Mirjam Vermeulen(ma, di, om de woensdag) Judy Boer (om de woensdag, do en vr) Extra ondersteuning: Marieke Baten (ma of di, iedere groep ongeveer 3 kwartier)

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

algemene informatie groep 1/2

algemene informatie groep 1/2 algemene informatie groep 1/2 algemeen De groepen 1-2A en 1-2b zijn gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen van 4, 5 en 6 jaar in één groep zitten. In onze kleutergroepen werken we vanuit de actuele

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 0/1/2

Informatieboekje groep 0/1/2 Informatieboekje groep 0/1/2 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1/2 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje "De St. Nicolaasschool is een professionele leergemeenschap. Zij streeft ernaar een positieve, veilige en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid van en

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje te ontwikkelen. De St. Nicolaasschool is een ka vinden het belangrijk dat we met zorg, respect, met elkaar omgaan. Om deze waarden gestalte ons mede inspireren door ons ge

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen.

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. Jas aan de kapstok: Kinderen hangen voor ze binnenkomen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatie boekje groep 6

Informatie boekje groep 6 Informatie boekje groep 6 Groepsinformatie groep 6 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 6 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2

Informatieboekje. Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 2016-2017 Thematisch werken: We werken in groep 1 / 2 met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Gedurende deze thema s zullen de volgende ontwikkelingsgebieden

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015 Info avond groep 1/2 Dinsdag : 22 september 2015 De juffen van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda Groep 1 /2 b juf Madelon en juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal van groep

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur Informatie onderbouw 2016 2017 donderdag 29 september 2016 van 14.30 uur tot 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool.

In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool. In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool. Als u vragen of opmerkingen heeft, kom gerust naar één van

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Beste ouders van groep 1 & 2 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 1/2 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje De St. Nicolaasschool wil een professionele leergemeenschap zijn. Wij streven ernaar een veilige, positieve en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017 Welkom in de kleuterklas Schooljaar 2016/2017 Groep 1/2a Juffrouw Saskia: ma, di, do en vr Groep 1/2b Juffrouw Carla: ma, di, do en vr Juffrouw Marijke: wo Groep 1/2c Juffrouw Marieke: ma en di Juffrouw

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie