Handleiding WatchWatch connect

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding WatchWatch connect"

Transcriptie

1 Handleiding WatchWatch connect Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor de juiste werking van het apparaat adviseren wij u deze gebruiksaanwijzing aandachtig door te lezen. 1. Veiligheid Als u uw telefoon verliest of wanneer deze gestolen wordt, waarschuw dan uw provider zodat het gebruik van de simkaart geblokkeerd kan worden. Hiermee voorkomt u hoge kosten door misbruik van uw telefoon.

2 Veiligheidswaarschuwingen en meldingen De telefoon kan interferentie veroorzaken met andere apparatuur. Het is verboden en gevaarlijk om een telefoon in een vliegtuig te gebruiken. Controleer daarom of uw telefoon tijdens de vlucht uit staat. Zet de telefoon in gevaarlijke omgevingen uit. Dit kunnen bijvoorbeeld tankstations of (chemische) fabrieken zijn, maar ook in ziekenhuizen kunnen telefoons interferentie veroorzaken en daarmee een gevaarlijke situatie creëren. Specialistische dienstverlening: Wanneer het toestel defect is, moet het gecontroleerd en gerepareerd worden door professionals. Een ongeautoriseerde installatie of reparatie kan een probleem of nog meer schade aan het toestel veroorzaken. Batterijgebruik 1. U moet de batterij voor gebruik volledig opladen. Voor een nieuw product laadt u de batterij bij voorkeur ongeveer 14 uur lang op. Dit verbetert de prestaties van de batterij. 2. Wanneer u de batterij oplaadt, zult u opmerken dat het horloge enigszins warm wordt. Dit is niet erg, het horloge is voorzien van een bewakingssysteem voor oververhitting tijdens het opladen. De batterij is bij normaal gebruik in ongeveer 4 uur opgeladen. 3. Als de batterij bijna leeg is, verschijnt de melding "battery empty" op het scherm zodat u weet dat u de batterij moet opladen. 2. Algemene werking van het horloge Het horloge werkt en communiceert met uw Smartphone via het GSM netwerk. Het horloge bevat daarvoor een SIM kaart (telefoonkaart) die tevens ook gebruikt wordt voor de telefoongesprekken via het horloge. Om de communicatie tot stand te kunnen brengen moeten uw Smartphone en het horloge voldoende netwerkbereik hebben. Veel netwerkproviders hebben een landelijke dekking echter soms kan het voorkomen dat er toch een beperking in het bereik is. Wij adviseren gebruik te maken van het stabiele KPN prepaidnetwerk (te bestellen in onze webshop).

3 3. Eerste keer opstarten Simkaart Let op: de WatchWatch Connect moet uit staan wanneer u de simkaart inbrengt of eruit haalt. De simkaart moet ingebracht worden met de contactzijde aan de onderkant van het horloge waarbij de schuine zijde van de Simkaart in de linkerbovenhoek komt te zitten (zie onderstaande foto). Duw de Simkaart in het horloge totdat u een klik hoort/voelt. Om de Simkaart te verwijderen drukt u de Simkaart weer in zodat deze weer losklikt. Belangrijk! Sommige SIM kaarten moeten eerst geactiveerd worden in een normale telefoon voordat ze kunnen werken. Volg hiervoor de aanwijzingen van uw provider. Ook hebben sommige SIM kaarten standaard een Pincode ingeprogrammeerd. Deze Pincode functie dient u eerst uit te zetten door de Simkaart in een normale mobiele telefoon te stoppen en via de optie instellingen/beveiliging/pincode-aanvraag/ uitzetten te kiezen. 3. Installatie van de App op uw Smartphone. Voor de werking van het horloge dient u onze bijbehorende Watchwatch Connect App te installeren op uw Smartphone. - Voor Android Smartphones vanaf android 3.0: De App kunt u vinden in de Google Playstore onder de naam Kid Mate van fabrikant Shenzen Continental Wireless Technology. - Iphone gebruikers vanaf Iphone 4S: U kunt de app vinden in de Appstore onder de naam Kid Mate. Tip: Deze app s wordt nog doorontwikkeld door de fabrikant en krijgt regelmatig verbeteringen en extra functies mee. Ook wordt de nauwkeurigheid in positiebepaling steeds verder geoptimaliseerd. Controleer daarom van tijd tot tijd in de Appstore of er een nieuwe versie van de App beschikbaar is.

4 2. Na installatie kunt u de App openen en komt u in het registratiescherm (zie boven). Druk op Register> en vul in dit menu uw gewenste username, password en adres in. U krijgt dan de melding congratulations register successful. 3. De app onthoud automatisch de inloggegevens die u bij stap 2 hebt ingevoerd. Zorg dat het vinkje aan staat in het vakje remember me. Zo hoeft u niet steeds de login gegevens in te voeren. Druk nu op de knop log in in de app. 4. De app geeft de melding Tip, ad objects first, then use other functions! Klik hier op ok om uw kind en horloge toe te voegen. De app kan meerdere objecten (horloges) volgen ook kunt u ieder object een eigen profielfoto (van uw kind) geven.

5 5. Vul vervolgens de gegevens als naam van uw kind, geslacht, geboortedatum, lengte en gewic ht van uw kind in. Bij watch number vult u het mobiele nummer van de Simkaart van het horloge in, dit nummer heeft u van uw telecomprovider gekregen. Bij my number vult u het mobiele nummer van uw Smartphone in. Het IMEI nummer is het unieke nummer van het horloge dat door de fabrikant is meegeleverd. U vindt dit nummer op de sticker aan de zijkant van het doosje. BELANGRIJK! Bewaar dit IMEI nummer goed. Raakt u het kwijt dan kunt de app niet meer opnieuw installeren en koppelen met het horloge. 6. Zorg er nu voor dat het horloge aan staat door op de powerknop van het horloge te drukken. De intro loopt en in het scherm verschijnen 2 symbolen. De signaalsterkte wordt met een letter weergegeven. Wannaar de N in het scherm blijft staan (= no signal) is er geen netwerkbereik op de plaats waar u het horloge probeert te installeren. Probeer of het horloge buiten wel een signaal ontvangt, zoniet controleer dan of de SIM kaart correct geplaatst is. De streepjes achter het antennesymbool geven aan of er een dataverbinding is met het netwerk.

6 7. Om de beveiligde verbinding tussen de app en het horloge te maken moet u een code invullen in het veld Captcha. Druk op de knop Get code. De app beantwoord met de melding dat er een bericht gestuurd wordt. Op het schermpje van het horloge verschijnt een unieke 4 cijferige code. Vul deze code in op de app en druk rechtsboven op Save. 8. Om het horloge te kunnen bellen en omgedraaid kunnen in dit scherm de Family Numbers worden ingesteld. De posities 1-3 corresponderen direct met de snelkeuzeknoppen aan de zijkant van het horloge. De posities 4-8 kunnen ingesteld worden als extra nummers die het horloge mogen bellen. Staat een mobiel nummer niet in deze lijst dan zal het horloge automatisch het telefoongesprek blokkeren. Kortom alleen de nummers in bovenstaande lijst kunnen de functies van het horloge bedienen of uw kind bereiken. 9. Vul nu de telefoonnummers in met het landnummer +31, dus of Na het invullen van alle nummers drukt u op Save rechtsboven in de app. De app vraagt nu om een

7 SMS te sturen met de telefoonnummers naar het horloge. Bevestig dit verzoek. In het scherm van het horloge verschijnt nu de melding SET OK. Let op! Staat uw nummer goed in bovenstaande lijst maar kunt u nog steeds niet bellen naar het horloge, het horloge weigert uw gesprek? Probeer dan uw telefoonnummer zonder landnummer +31 in te voeren, dus gewoon Het horloge is nu volledig klaar voor gebruik en kan omgedaan worden bij uw kind! 4. Gebruik van de functies van het horloge Vanuit de app kunt u de verschillende functies van het horloge bedienen. In de rechter kantlijn staan de functies weergegeven. Door op een icoontje te drukken kunt u de functie activeren. Het icoontje wordt dan blauw. Activerings- en instellingen menu van de app: A) Opvragen locatiegegevens: Via deze functie kunt u de locatiegegevens van het horloge opvragen. Dit werkt via GPRS positiebepaling. In de app ziet u een groene cirkel waarbinnen het horloge zich bevindt. In een gebied met een hogere intensiteit zendmasten zal de positiebepaling nauwkeuriger zijn. Gemiddeld bedraagt de afwijking (in de cirkel 200 meter). B) Monitorfunctie: Via deze functie kunt u het horloge opdracht geven u te bellen. Dit gebeurd in de stille modus waarbij de speakerfunctie van het horloge uitgeschakeld wordt. U kunt hiermee de omgeving van uw kind afluisteren zonder dat uw kind het merkt.

8 C) Continutracking: Via deze functie kunt u op vaste tijden de locatie van het horloge doorkrijgen. Let wel! Iedere locatiebepaling vraagt batterijcapaciteit van het horloge waardoor de batterij sneller leeg zal zijn. D) GEO Fencing: Via deze functie tekent u op de plattegrond in de app een cirkel waarbinnen het horloge moet blijven. Komt uw kind buiten de aangegeven cirkel dan krijgt u automatisch een waarschuwing. Houdt bij het afbakenen rekening met de afwijking in positiebepaling via GPRS van 200 meter nauwkeurigheid. E) Anti-verliesfunctie: In het horloge zit een sensor die kan registreren wanneer het horloge wordt afgedaan. Zet u deze functie aan dan krijgt u automatisch een melding wanneer uw kind het horloge afdoet.

9 F) Bluetooth anti verlies: Met deze functie kunt het horloge koppelen aan de Bluetooth van uw Smartphone. Komt het horloge buiten het bluetoothbereik van uw Smartphone (circa 15 meter) dan krijgt u een waarschuwingsmelding. G) Ongevaldetectie: Via deze functie kunt u waarschuwingsmelding instellen wanneer uw kind valt of een ongeval krijgt. U stelt zelf de zwaarte van de schok in waarbij het horloge u moet een melding moet geven. H) Activiteitenmelding: Op het scherm van de app ziet u een voetafbeelding staan. Na ieder contact met het horloge stuurt het horloge ook het aantal stappen van uw kind mee dat het horloge heeft geregistreerd. I) Stilte instellingen: Via deze functie kunt u het horloge opdracht geven om op bepaalde tijden zichzelf uit te schakelen. Bijvoorbeeld tijdens schooltijden.

10 J) Gesproken berichtenservice Via deze functie kunt u een gesproken bericht verzenden naar het horloge. Druk het microfoon symbool in op de app. Druk in het opvolgende menu op de knop Press and speak en houdt deze ingedrukt terwijl u een bericht inspreekt. Zodra u de knop loslaat wordt automatisch het bericht verzonden naar het horloge. In het horloge verschijnt een icoon in de display dat er een bericht is. Door kort te drukken op knopje 2 van het horloge (links onder) wordt het bericht via het horloge afgespeeld. 5. Functies vanaf het horloge: A) Bellen en gebeld worden: Wanneer de telefoonnummers via de app correct geinstalleerd zijn kan uw kind vanaf het horloge via de knopjes 1-3 eenvoudig de voorkeuzenummers bellen door het knopje 2 seconden ingedrukt te houden. In de display verschijnt het icoontje van degene die gebeld wordt. Beeindigen van een gesprek werkt via de powerknop rechtsboven het horloge. Voor het opnemen van een gesprek kan uw kind ieder willekeurig knopje indrukken. B) Anti-Muggen functie: Door 2x kort te drukken op knopje 1 van het horloge (links boven) verschijnt het muggen symbool in het scherm van het horloge met een vinkje eronder. Het horloge verspreidt nu een ultrasonisch geluid dat muggen op afstand zouden moeten houden. Nogmaals 2x drukken stopt deze functie weer. C) Aanpassen speakervolume: Door 1x kort te drukken op het SOS knopje van het horloge kan het speakervolume van het horloge worden aangepast. Via de knopjes 1 en 2 kunt u het volume aanpassen. D) Verzending gesproken bericht vanaf horloge naar ouders: Door 1x kort te drukken op knopje 3 van het horloge kan een van beide ouders geselecteerd worden (icoon papa of mama is zichtbaar). Door vervolgens knopje 2 lang ingedrukt te houden verschijnt het microfoontje in de display. Na loslaten van knopje 2 wordt automatisch het gesproken bericht naar de app verzonden. Bij het microfoontje in de app komt een rode indicatie 1 te staan. 6. Trouble shooting: - Het horloge komt niet verder dan het opstartscherm en geeft de melding Trials Remaining De Simkaart in het horloge vraagt om een pincode. Veel Simkaarten hebben standaard de pincodefunctie aan staan. Het horloge kan echter niet met deze pincode aanvraag omgaan. Haal de Simkaart uit het horloge en zet via een normale mobiele telefoon deze pincodefunctie op de simkaart uit. (instellingen/beveiliging/pincode-aanvraag/ uitzetten)

11 - Het horloge belt niet meer via de snelkeuzeknoppen: Het beltegoed is mogelijk op. Waardeer de SIM kaart online via uw provider op. Het horloge heeft mogelijk geen bereik op de plaats waar het zich bevindt. Verstuur opnieuw de Familynumbers vanuit de app naar het horloge en zorg ervoor dat de landaanduiding voor de nummers staat. - Het horloge geeft een afwijking in de GPS positioning: In verband met het hoge stroomverbruik van GPS chips maakt de WatchWatch voor haar positiebepaling gebruik van GPRS. Dit betekent dat het horloge bij de berekening van de positie de gegevens van de dichtstbijzijnde GSM mast als meetpunt neemt. In een gebied met een dicht GSM netwerk zal de positiebepaling nauwkeuriger zijn. De foutmarge in bepaling bij GPRS positiebepaling is 200 meter. - Bij het opvragen van de locatie krijg ik de melding positioning time out in de app: Wanneer de app enige tijd niet actief is in uw Smartphone kan het nodig zijn om de app opnieuw op te starten en in te loggen. Via het menu kiezen voor de optie Exit en vervolgens de app opnieuw openen zorgt ervoor date opnieuw wordt ingelogd. - Ik heb de app opnieuw ingelogd maar krijg nog steeds de melding positioning time out in de app: Het horloge of uw Smartphone heeft momenteel onvoldoende bereik met het netwerk. Controleer de verbindingsindicatie op het horloge (N = geen bereik) of het bereik op uw Smartphone. - Het horloge geeft de verkeerde tijd weer: Via het menu, vervolgens optie objectmanagement, en klikken op het object dat de verkeerde tijd geeft. Kunt u kiezen voor de optie calibrate watch time. Hier stelt u de juiste tijd in. - Wanneer ik probeer te bellen naar het horloge krijg ik de melding Dit nummer is in gesprek terwijl het horloge niet in gesprek is. Het horloge heeft gewoon bereik aangezien ik vanuit het horloge wel kan bellen naar mijn mobiele telefoon: Het horloge weigert het inkomende gesprek aangezien hij ze niet herkent als zijnde de family numbers. Het inkomende nummer wordt gecontroleerd door het horloge en moet

12 exact overeenkomen anders wordt het nummer geweigerd (een beveiliging zodat onbevoegden het horloge niet kunnen bellen en je kind lastigvallen. Oplossing: Controleer of op de eigen telefoon de nummer herkenning aan staat. Bij het invoeren van de eigen telefoonnummers in de family numberlijst van de app moet de landcode aan het nummer worden toegevoegd (+31.) controleer of dit gedaan is. Mocht dit niet werken probeer dan eens het telefoonnummer zonder de landcode +31 maar gewoon 06 Providers kunnen verschillen in hoe zij de nummerherkenning weergeven. Take care of your WatchWatch Connect Uw WatchWatch connect heeft een bijzonder ontwerp en bestaat uit kwetsbare onderdelen. U dient het daarom voorzichtig te behandelen. Hieronder geven wij u een aantal suggesties zodat u het horloge jarenlang met veel plezier kunt gebruiken. Raak het scherm niet aan met zware voorwerpen die het scherm kunnen beschadigen en zorg ervoor dat het scherm schoon blijft. Gebruik het product niet als het beschadigd is. Het is normaal dat het scherm traag reageert wanneer het horloge is blootgesteld aan lage temperaturen. Laat uw kind bedachtzaam met het horloge omgaan. Ondanks dat het horloge stoot en slagvast ontworpen is kan het niet iedere extreme situatie doorstaan. Let erop dat er geen water in het apparaat kan binnendringen. Als dat toch gebeurt, en het horloge niet meer werkt, dan valt dit niet onder de standaardgarantie. Zorg ervoor dat het horloge droog blijft en dat het niet wordt blootgesteld aan regen, vocht en bijtende vloeistoffen. Als het product toch nat wordt, haal dan de batterij eruit en stop deze pas terug in het horloge als dit volledig droog is. Gebruik en bewaar het horloge niet op stoffige plaatsen om beschadiging van de onderdelen te voorkomen. Stel het product niet bloot aan een warme omgeving. Hoge temperaturen verkorten de levensduur van het elektronische circuit. Stel het product ook niet bloot aan te koude omgevingen. Door condensvorming kunnen het product en het elektronische circuit beschadigen. Misbruik het product niet door ermee te gooien of te slaan waardoor het beschadigd kan raken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met bijtende bestanddelen om het horloge mee schoon te maken. Maak het product schoon met een zachte doek. Als uw product of een van de accessoires niet goed werkt, laat ze dan repareren door een professional. Garantiebepaling: One2track geeft 6 maanden garantie op productie en montagefouten van het horloge. Van de garantie is uitgesloten: verbruiksonderdelen, zoals batterijen of beschermlagen die in de loop van de tijd slijten, tenzij het defect optrad wegens een materiaal- of fabricagefout; cosmetische schade, met inbegrip van, maar niet beperkt tot krassen, deuken en gebroken plastic aan poorten; schade veroorzaakt door gebruik in combinatie met een ander product niet door One2track voorgeschreven;

13 schade veroorzaakt door een ongeval, verkeerd gebruik, misbruik, vloeistof, brand, aardbeving of andere externe oorzaken; schade veroorzaakt door ander gebruik van het product dan wordt beschreven in de gebruikershandleidingen, technische specificaties en andere gepubliceerde richtlijnen voor het product; schade veroorzaakt door ongeautoriseerde service (upgrades en uitbreidingen) beschadigingen als gevolg van natuurlijke slijtage van het product; Uw importeur en dealer in de Benelux: One2track B.V., Postbus 19, 2210 AA Noordwijkerhout,

Handleiding WatchWatch Kids Tracker

Handleiding WatchWatch Kids Tracker Handleiding WatchWatch Kids Tracker Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch Kids Tracker. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding...4. 2. Verklaring...5. 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7. 4. Voorbereiding voor het gebruik...9

Inhoud. 1. Inleiding...4. 2. Verklaring...5. 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7. 4. Voorbereiding voor het gebruik...9 Inhoud 1. Inleiding....4 Belangrijkste eigenschappen:... 4 2. Verklaring...5 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 6 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7 Vooraanzicht Mobiele telefoon...

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

Gebruik de telefoon niet in een explosieve omgeving. Neem de restricties in acht, en volg alle voorschriften en reglementen op.

Gebruik de telefoon niet in een explosieve omgeving. Neem de restricties in acht, en volg alle voorschriften en reglementen op. AAN DE SLAG HET EERSTE GEBRUIK Controleer de inhoud van de verpakking VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor uw veiligheid: Lees deze richtlijnen. Het niet opvolgen ervan kan gevaarlijk en/of (bij wet) verboden zijn.

Nadere informatie

KX-PRX110NL KX-PRX120NL

KX-PRX110NL KX-PRX120NL Gebruiksaanwijzing Premium Design Telefoon met Touchscreen Model KX-PRX110NL KX-PRX120NL Bedankt dat u hebt gekozen voor een product van Panasonic. Lees dit document aandachtig door en bewaar het voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia 1600

Gebruikershandleiding Nokia 1600 Gebruikershandleiding Nokia 1600 9239747 Versie 4 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product RH-64 conform is aan de bepalingen van de volgende Richtlijn

Nadere informatie

Snelstartgids Vodafone Smart III

Snelstartgids Vodafone Smart III Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen.vraag meer informatie hierover in de winkel. Facebook is een handelsmerk van Facebook, Inc.. Google, Android, YouTube en andere merktekens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Uitgave 1.1 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2

Nadere informatie

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8 Inhoud Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5 1. Verklaring over inhoud en eigendom 6 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8 2. Uw Wolfgang Messenger, wat zit erop en eraan 11 3.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Draadloze DECT telefoon. Operating instructions Cordless DECT telephone

Gebruiksaanwijzing Draadloze DECT telefoon. Operating instructions Cordless DECT telephone Gebruiksaanwijzing Draadloze DECT telefoon tiptel easydect 6600 Mode d emploi Téléphone sans fil DECT tiptel easydect 6600 Operating instructions Cordless DECT telephone tiptel easydect 6600 (NL/B) (F/B/CH)

Nadere informatie

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA 918D Snelstartgids Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon gaat u naar www.alcatelonetouch.com om de volledige gebruiksaanwijzing te downloaden. Daarnaast kunt u op de website veelgestelde

Nadere informatie

SGH-i780. Gebruiksaanwijzing

SGH-i780. Gebruiksaanwijzing SGH-i780 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld om u stap voor stap bekend te maken met de functies en onderdelen van uw toestel. Raadpleeg de Help van het Windows

Nadere informatie

Bedankt voor het downloaden van deze handleiding.

Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. Over Megakeuze Megakeuze is opgericht in 2010 en is een vergelijkingswebsite op het gebied van consumentenelektronica. Elk product is professioneel gereviewd en beschikt over vele specificaties en duidelijke

Nadere informatie

Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306

Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306 Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306 1 Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van de Kidstel Veiligheidstelefoon met GPS traceerfunctie GP306. Met dit toestel verhoogt u de veiligheid van uw kind, doordat

Nadere informatie

www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com

www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com www.idroidusa.com Gebruiksaanwijzing Facebook Page: http://www.facebook.com/idroideurope Support Email: Support.eu@idroidUSA.com 1 Kennisgeving Reproductie of distributie van deze handleiding in welke

Nadere informatie

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6. 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:...

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6. 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... Inhoud Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 9 2. Uw Wolfgang Messenger, wat zit erop en eraan..12 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia 301

Gebruikershandleiding Nokia 301 Gebruikershandleiding Nokia 301 Uitgave 1.4 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2 Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 8 Multimediatoepassingen...92 8.1 Camera...92 8.2 Galerij...94 8.3 YouTube...97 8.4 Muziek...98 8.5 Videospeler...

Inhoudsopgave. 8 Multimediatoepassingen...92 8.1 Camera...92 8.2 Galerij...94 8.3 YouTube...97 8.4 Muziek...98 8.5 Videospeler... Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon gaat u naar www.alcatelonetouch.com om de volledige gebruiksaanwijzing te downloaden. Daarnaast kunt u op de website veelgestelde vragen raadplegen,

Nadere informatie

Vodafone Thuis. Gebruikershandleiding installeren Vodafone Thuis Geldig per oktober 2012

Vodafone Thuis. Gebruikershandleiding installeren Vodafone Thuis Geldig per oktober 2012 Vodafone Thuis Gebruikershandleiding installeren Vodafone Thuis Geldig per oktober 2012 1 Inhoudsopgave 1. Router installeren 5 2. Draadloos internet activeren 7 3. Bellen installeren 13 4. TV installeren

Nadere informatie

I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...

I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... INHOUDSOPGAVE I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 2 SOS: BEL IN NOODGEVALLEN 112 OM HET LOKALE NETWERK TE ZOEKEN OF BEL DE IN HET GEHEUGEN OPGESLAGEN PERSOON ONDER DE SOS-KNOP.... 4 II. VOOR- EN ACHTERAANZICHT

Nadere informatie

www.htc.com Gebruikershandleiding

www.htc.com Gebruikershandleiding www.htc.com Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe Windows Mobile Smartphone! Belangrijke informatie. DEZE TELEFOON IS NIET VOLLEDIG OPGELADEN WANNEER U DEZE UIT DE VERPAKKING

Nadere informatie

DUAL 19 GEBRUIKERSHANDLEIDING V 1.0

DUAL 19 GEBRUIKERSHANDLEIDING V 1.0 DUAL 19 GEBRUIKERSHANDLEIDING V 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 2. VERZORGING EN ONDERHOUD... 5 3. BUITENAANZICHT... 9 4. TOETSDEFINITIES... 10 5. AAN DE SLAG... 11 5.1 SIM-kaart installeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Welkom bij HUAWEI Inhoudsopgave 1 Lees dit alvorens verder te gaan... 1 1.1 Veiligheidsmaatregelen... 1 1.2 Persoonlijke informatie en gegevensbeveiliging... 2 1.3 Wettelijke kennisgeving...

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden. 2 Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen:

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS E N G L I S H Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455 MFL67841644 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Eurofon E 1535. Gebruiksaanwijzing. Draadloze DECT-telefoonset met CLIP-nummerweergave en geïntegreerde digitale telefoonbeantwoorder 05/2009 V.

Eurofon E 1535. Gebruiksaanwijzing. Draadloze DECT-telefoonset met CLIP-nummerweergave en geïntegreerde digitale telefoonbeantwoorder 05/2009 V. Eurofon E 1535 Gebruiksaanwijzing Draadloze DECT-telefoonset met CLIP-nummerweergave en geïntegreerde digitale telefoonbeantwoorder 05/2009 V.1 2 1 Inhoudsopgave Eurofon E 1535 1 Inhoudsopgave...3 2 Garantie

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-D405n MFL68143341 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding KG220. Gebruikershandleiding KG220 P/N : MMBB0203936(1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH

Gebruikershandleiding KG220. Gebruikershandleiding KG220 P/N : MMBB0203936(1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH KG220 NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH KG220 Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding P/N : MMBB0203936(1.0) G KG220 Gebruikershandleiding De inhoud van deze handleiding kan op bepaalde punten afwijken van

Nadere informatie

www.htc.com Gebruikershandleiding

www.htc.com Gebruikershandleiding www.htc.com Gebruikershandleiding Lees dit voordat u verder gaat DE BATTERIJ IS NOG NIET OPGELADEN WANNEER U DEZE UITPAKT. DE BATTERIJ TIJDENS HET OPLADEN NIET UIT DE OPLADER VERWIJDEREN. U KUNT GEEN AANSPRAAK

Nadere informatie