Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S (2017 SE tracker 2 app)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S (2017 SE tracker 2 app)"

Transcriptie

1 Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S (2017 SE tracker 2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Positie bepaling (stip =GPS) Accu Selecteren datum scherm / Volume + Power on / gesprek einde / gesproken boodschap versturen cancel Telfoonboek / Scrollen / Volume - SOS toets / gesprek aannemen Polsdetectie Oplaadstation Simkaart houder (micro) Contactpunten opladen Let op!! Plaats nooit een simkaart met pinblokkering in het toestel!! Op het scherm is een bescherm folie geplakt. Dit materiaal voorkomt krasjes op het scherm tijdens bijvoorbeeld verpakken en transport. Verwijder deze folie pas als u het product definitief in gebruikt heeft genomen

2 1 Eerste gebruik Controleer de omvang van de levering. Deze bevat: 1. Doos met gegevens over de telefoon. De doos is onderdeel van uw aankoop. Bewaar deze in de staat zoals u deze heeft ontvangen voor eventuele retourzending. Dus plak hier geen plakband op als u het toestel retour wilt zenden. Zie retourvoorwaarden op onze site. 2. Horloge Telefoon 3. Oplaad dock 4. Horloge bandjes (loskoppelen bij eventueel retour verzenden) 5. USB-mini snoer 6. ID nummer van de telefoon op achterzijde van het klepje horloge of op de oplaad dock (bewaar deze goed)

3 Overige benodigd heden 1. Sim (microformaat) kaart die werkt op het KPN netwerk, zoals de lebara simkaart. Bij het gebruik van andere netwerken zoals telfort, kan het zijn dat er geen data verbinding mogelijk is. Indien het horloge geen contact maakt met de app (via een server) dan komt dit in de meeste gevallen door het gebruik van een ander netwerk. Neem in dat geval contact met ons op. Wij kunnen op afstand de instellingen aanpassen. Zorg er in ieder geval voor dat de simkaart geen pin beveiliging heeft en voorzien is van met voldoende bel en sms tegoed met gprs (data bundel). Ga voor opwaarderen naar U kunt daar de voor u meest voordelige opwaardeer methode kiezen. Onze producten werken ook met Belgische providers. Wij raden Proximus of Mobistar aan. Bij Mobistar is soms een extra instelling nodig: Als het horloge geen verbinding maakt stuurt u ons een bericht met het telefoon nummer van de simkaart en de provider. Wij helpen u dan verder met het instellen op de door u gebruikte provider. Overigens kunt u in Belgie vanaf 1 juni 2017 ook de door ons geleverde simkaart gebruiken, sinds deze datum zijn de kosten in Nederland en België gelijk. 2. U kunt de pincode beveiliging van uw simkaart af halen met een normaal telefoon toestel. Meestal via het instellingen menu. (plaats de simkaart nog niet in het horloge) 3. Usb oplaad punt zoals uw PC 4. Een (smart)telefoon. 5. Voor GPS: Dit werkt alleen buiten of in de buurt van een raam. Vaak niet achter muren.

4 Plaatsen van de simkaart 1. Zet het toestel uit voordat u de simkaart plaatst anders blokkeert het horloge 2. Open het klepje aan de achterzijde, doe dit voorzichtig. 3. Open het metalen klepje na deze opzij geschoven te hebben 4. Plaats de simkaart in de uitsparing (zie afbeelding) 5. Sluit het klepje en schuif deze op het slotje Simkaart houder (micro) Heeft u toch eenmaal een simkaart met pinbeveiliging in het toestel gestopt dan zal het toestel blokkeren en kan alleen via een speciale procedure worden gereset (uit gezet): druk 5x op de middelste knop, 1x op de bovenste knop en 1x op de onderste knop.

5 1.1 Opladen van het horloge Het horloge dient alleen door volwassen personen opgeladen te worden. Wij raden aan het horloge op te laden via uw PC of laptop met het bijgeleverde USB aansluitsnoer en het oplaadstation. Haal bij voorkeur het horloge uit het bandje zodat het oplaadstation goed sluit. Laat het horloge tijdens het opladen niet onbeheerd achter en laadt het horloge niet langer op dan strikt noodzakelijk. Het soort accu dat gebruikt wordt dient nooit voor langere periode in ontladen toestand te blijven. Indien de accu geheel leeg is voor langere tijd, dan kan het enige tijd duren voordat het oplaadproces start. 1.2 Inschakelen van het horloge Druk op de power aan knop aan de zijkant van het horloge. In de display verschijnt een afbeelding en het horloge speelt de opstartmelodie. In het scherm verschijnt de tijd en datum (deze kunt u later aanpassen). Let op! Zodra de verbinding met het horloge en de app gemaakt is, kan het horloge niet meer via de power knop uitgezet worden. Dit is een beveiliging om te voorkomen dat uw kind of andere onbevoegden het horloge uitzetten. Alleen via de app kan het horloge op afstand uitgezet worden. Let op! U kunt pas bellen naar het horloge als alles ingesteld is. Volg dus eerst alle onderstaande stappen. 1.3 Controleer het bereik en de dataverbinding: In de linkerbovenhoek van het horloge verschijnen een aantal afbeeldingen. Achter het icoontje van de zendmast staan een aantal streepjes ter indicatie van de signaalsterkte op het horloge. Hier moet minimaal 1 streepje bereik staan. Naast het icoontje van de zendmast staat de letter E, deze letter geeft aan dat het horloge een dataverbinding met de server heeft voor het uitwisselen van de commando s en de data voor positiebepaling. Is er geen bereik? Probeer dan een andere plaats in huis of loop even naar buiten. 1.4 Andere informatie op het schermpje van het horloge: Het O symbool staat voor de GPS fixing. Staat er een stip in deze cirkel dan kan het horloge de positie via GPS uitpeilen (nauwkeurigheid 1-10 meter). Staat er geen stip dan wordt de positie bepaald met behulp van de zendmasten (LBS), dit is minder nauwkeurig. Binnen bouwwerken kan het zijn dat er geen GPS ontvangst is, in dat geval schakelt het horloge automatisch over op LBS. Op de site en in de app kunt u zien welke vorm van positiebepaling gebruikt wordt. 1.5 Batterijindicatie, actuele tijd, datum en stappenteller: Bovenin het scherm van het horloge vind u ook informatie over de resterende batterijcapaciteit, de tijd. Onderin het scherm het aantal stappen dat uw kind op een dag heeft gezet. Deze informatie kunt u op ook op afstand uitlezen via de app of op de site. 2 Installatie van de App op uw Smartphone.

6 2.1 Downloaden van de app Voor de werking van het horloge dient u de bijbehorende App te downloaden en te installeren op uw Smartphone. Er is een app voor Android en voor IOS (hoger dan 6.0) - Ga met uw smartphone naar onze site en klik daar de link aan onder het menu handleidingen, of ga naar: - Klik op de download welke geschikt is voor uw telefoon en het downloaden zal starten. Open het gedownloade bestand door erop te klikken. De installatie op uw smartphone zal dan automatisch starten. Krijgt u een bericht dat de installatie geblokkeerd is, kies dan instellingen en sta vervolgens onbekende bronnen toe.

7 2.2 Registreren op de app. Let op! U gaat nu het horloge in gebruik nemen. Na registratie of anderszins het in gebruik nemen van het toestel, kan deze niet meer retour gezonden worden. Zie ook de retourvoorwaarden op Na registratie is dus de wettelijke zicht termijn, ongeacht het moment, verstreken. Indien een horloge onverhoopt niet correct werkt maar wel geregistreerd is dan kunt u aanspraak maken op garantie. Wilt u om welke reden dan ook (ook garantie) het horloge aan ons opsturen zorg er dan altijd voor dat de registratie gegevens zoals registratie code en het wachtwoord bijgesloten zijn. Wilt u het horloge eerst testen met de mogelijkheid deze te retourneren neem dan contact met ons op via info@kidstel.nl Het registreren is nodig om zodra u uw inlog gegevens kwijt bent deze op een veilige manier weer op te kunnen vragen. In combinatie met het koppelen van het horloge geeft dit een noodzakelijke beveiliging. U wilt immers niet dat iemand anders dan toegestaan, toegang kan krijgen tot de gegevens van het horloge van uw kind. Open de app op uw smartphone, klik op register (1). Let op!! Leest u eerst verder voordat u begint met invullen!! Vul dan in het scherm (2) de volgende gegevens in: - Registratie code (scannen of handmatig invoeren (10 of 15 cijfers staan op sticker op achterkant horloge) - Account (vul uw adres in) - Bijnaam (Kunt u zelf bedenken) - Ouders nummer (Uw eigen telefoonnummer, onthouden: is nodig als u uw wachtwoord wilt resetten) - Wachtwoord (start met , als alles werkt pas veranderen naar eigen wachtwoord) - Ok Wachtwoord (herhaal het voorgaande wachtwoord) Let op, belangrijk!! - Heeft u meerdere horloges dan gebruikt u maar één horloge voor de registratie, verderop wordt behandeld hoe u meerdere toestellen kunt toevoegen. - Het toestel dat u gebruikt voor registratie kunt u niet nogmaals registreren, dit is ook niet nodig. U kunt op andere smartphones gewoon de bovenstaande account naam gebruiken om in te loggen. Klik nu op OK U komt nu weer in het login scherm van de app. (rechter foto boven )

8 2.3 Inloggen op de app - Vul de account naam in zoals u gebruikt heeft voor registratie - Vul bij password het bij de registratie ingevoerde password (123456) of het later aangepast password. Het standaard wachtwoord is U kunt dit wachtwoord aanpassen, maar zorgt u ervoor dat u bij eventuele retourzending van het horloge het wachtwoord weer op zet en de account naam aan ons bekend maakt!!! Tip: De app onthoud automatisch de inloggegevens die u bij stap 2 hebt ingevoerd. Zorg dat het vinkje aan staat in het vakje auto login. Zo hoeft u niet steeds de login gegevens in te voeren..

9 2.4 Het toevoegen van meerdere horloges aan uw account Bij de registratie heeft u het id nummer van één horloge gebruikt u kunt de app nu dus al gebruiken voor dat horloge. U kunt echter ook meerdere horloges instellen en monitoren terwijl u maar één keer in hoeft te loggen op het geregistreerde account. U dient dan horloge toe te voegen volgens de onderstaande instructie. 1. Ga in het begin scherm naar het rechter menu boven (1) 2. Klik vervolgens op apparatuur lijst 3. Klik dan op apparaat toevoegen 4. Scan vervolgens de de code op het horloge of vul deze handmatig in Het overschakelen van het ene naar het andere horloges Alle instellingen die u doet in het menu en ook de locatie die u ziet is van één horloge, bij meerdere horloges dient om te schakelen naar het horloge dat u wilt instellen. Onderstaand staat beschreven hoe het omschakelen gaat. 1. Ga in het begin scherm naar het rechter menu boven (1) 2. Klik vervolgens op apparatuur lijst 3. Klik vervolgens op het kruisje achter het horloge zodat het vakje rood wordt.

10 3 Instellen van het horloge via de App Het horloge werkt alleen als u eerst een aantal instellingen heeft gedaan via de app. Iedere keer als u in de app iets aanpast dan zal dit geupload worden via een internet verbinding (data). U heeft dus voor zowel uw smartphone als voor het horloge vanaf nu een data verbinding nodig. Vanzelfsprekend dient het horloge aan te staan en gprs verbinding te hebben (automaisch). 3.1 Testen verbinding Wilt u er zeker van zijn dat er verbinding is dan kunt u dit testen door de zoekfunctie van het horloge te gebruiken. U drukt daarvoor in het hoofd menu op watch, dan in het volgende scherm weer op watch, dan ter bevestiging op ok. Als u verbinding heeft is er dan een melodie te horen op de telefoon. Hoort u niets en krijgt u een melding op de app dan is er geen data verbinding of staat het horloge uit.

11 3.2 Instellen telefoon nummers SOS nummers Indien het kind, na activeren van het scherm, ongeveer 4 seconden op de sos knopt drukt zal het horloge de ingevoerde nummers achtereenvolgens gaan bellen. U kunt de nummers instellen door via het hoofdmenu naar settings (1) te gaan en vervolgens op de bovenste menu optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de te bellen SOS nummers kunt invullen. Druk na afloop op ok In de app verschijnt de melding send succesfull Invoeren toegestane telefoonnummers Het toestel zal alleen telefoontjes ontvangen van diegene die ook in de contactlijst van het horloge staan. U kunt de nummers instellen door via het hoofdmenu naar settings (1) te gaan en vervolgens op de contacts menu optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de nummers kunt invullen van mensen die contact op kunnen nemen. Druk na afloop op save (3) 1 2 3

12 3.2.3 Invoeren telefoonboek U kunt het telefoon boek instellen door via het hoofdmenu naar settings (1) te gaan en vervolgens op de Telephone optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de namen en de nummers kunt invullen. Druk na afloop op ok Als u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd dan kunt u nu dus bellen met het toestel en naar het toestel. 3.3 Instellen tijd en taal van het horloge Als de tijd die u op het horloge ziet afwijkt van de werkelijke tijd dan kunt u dit aanpassen door via het hoofdmenu naar settings (1) te gaan en vervolgens op de Language and time zone optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de een tijdzone kunt aanvinken. Tijhdens onze zomertijd kunt u de tijdzone +2 aanvinken en tijdens onze wintertijd de tijdzone +1. Selecteer bovenaan Engels (indien in het toestel nog geen engels wordt weergegeven). Druk na afloop op ok. 1 2

13 3.4 Instellen afluisterfunctie van het horloge Het horloge geeft u de mogelijkheid om op afstand de omgeving van het horloge af te luisteren. Indien u deze functie wilt gebruiken dan dient u dit doen door via het hoofdmenu naar settings (1) te gaan en vervolgens op de Voice optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u het telefoonnummer kunt instellen waarvandaan u mee wilt luisteren. Druk na afloop op ok en binnen enkele ogenblikken krijgt u op het opgegeven nummer een telefoontje. Als u opneemt kunt u meeluisteren. Op het horloge is hiervan niets te zien Gebruik van de functies van het horloge en de app 4.1 Bellen met het toestel: Wanneer de telefoonnummers via de app correct geïnstalleerd zijn kan uw kind vanaf het horloge via de knopjes 1 en 2 eenvoudig door u opgegeven nummers bellen. Dit werkt als volgt: 1. Haal eerst met een willekeurige knop het toestel uit de slaap stand. 2. Druk op knop 1, waarna het telefoonboek verschijnt. 3. Selecteer het gewenste te kiezen nummer 4. Bevestig door knop 1 twee seconden in te drukken 5. In de display verschijnt het nummer van degene die gebeld wordt. Beëindigen van een gesprek werkt via de powerknop rechts aan het horloge. 4.2 Een gesprek aannemen met het toestel: Voor het opnemen van een inkomend gesprek drukt uw kind kort op de SOS knop. Het gesprek kan weer beëindigd worden door nogmaals op de sos knop te drukken 4.3 Aanpassen ringtone en speakervolume: Tijdens het binnenkomen van een oproep kan het belvolume verlaagd worden door op knop 2 te drukken. Er verschijnt vervolgens een display dat het belvolume aangeeft. Terwijl dit display getoond wordt kan men het beltoon volume verhogen door op knop 1 te drukken. Dit beltoon volume wordt opgeslagen. Tijdens het gesprek van het volume van de speaker op het horloge worden aangepast door op knop 1 (volume harder) of knop 2 (volume zachter) te drukken.

14 4.4 SOS oproep Wanneer de telefoonnummers via de app correct ingevoerd zijn kan uw kind een noodoproep plaatsen door op de SOS knop te drukken. Het horloge belt dan automatisch de personen die voorgeprogrammeerd staan in het horloge. Optioneel verzend het horloge een SMS bericht met de alarmmelding. Dit werkt als volgt: 1. Haal eerst met een willekeurige knop het toestel uit de slaap stand. 2. Druk ongeveer 4 tellen op de SOS knop 1 In de display verschijnt het nummer van diegene die gebeld wordt. Om bij onbedoeld bedienen van de SOS knop te voorkomen dat een onterechte noodoproep plaatsvindt, zal bij een foute bediening het toestel enkele seconden blokkeren. Daarna kan weer op een juiste wijze een noodoproep plaatsvinden.

15 4.5 Lokaliseren van het toestel Via de app kunt u bepalen wat de locatie van het toestel is Indien u deze functie wilt gebruiken dan dient u dit doen door via het hoofdmenu naar Map (1) te gaan. Dan krijgt u een scherm waar u de locatie kunt zien van het toestel. Als het toestel aan staat en er is verbinding dan ziet u de locatie van het toestel. U kunt dit eventueel verversen door op locate te drukken. Verder ziet u informatie over het accu niveau en welke vorm van locatie bepaling gebruikt wordt. Indien er GPS bereik is ziet u exact de locatie, indien er geen GPS is dan zit u bij de informatie LBS staan en is de locatie bepaling minder nouwkeuring. LBS locatie bepaling gaat via de zendmasten. Op het horloge is niet te zien dat u de locatie opvraagt. Let op! Is het horloge binnenshuis dan kan het er geen GPS ontvangst zijn. In dit geval zal het horloge op basis van LBS/GPRS de positie proberen te bepalen (nauwkeurigheid meter). GPS: buitenshuis op basis van GPS positiebepaling (nauwkeurigheid meter). Het horloge kan ook gebruik maken van wifi routers in de buurt om de positie te bepalen. De exactheid hiervan is afhankelijk van de corractheid van de data in de wifi router. Dit kan wisselen. Belangrijk om te weten over de werking van de positiebepaling!! Om het dataverbruik te beperken en de accucapaciteit te sparen is het horloge standaard ingesteld om iedere 10 minuten de locatiegegevens door te sturen. Wilt u direct de actuele locatie van uw kind zien dan kunt u drukken op de knop Locating. Gedurende 2 minuten wordt dan iedere 10 seconden de locatiegegevens doorgestuurd. Vanaf het moment van versturen van het zoek commando heeft het horloge 20 seconden nodig om de eerste zuivere positie uit te peilen.

16 4.6 GEO-Fencing modus U kunt via de app een veiligheidszone aangeven waarbinnen het horloge moet blijven. Vanuit het hoofdmenu kunt u kiezen voor de optie Geofencing. Druk op het kaartje waar het middelpunt van de veiligheidszone moet komen. Schuif vervolgens met de afstandsregelaar naar de gewenste omvang van de veiligheidszone. Kies vervolgens voor Setting. Om een veiligheidszone te wissen drukt u op delete Andere functies van de app - Alarm: Hier vind u een overzicht van alle waarschuwing (SOS, GEO Fencing, Anti-los, etc) uitgegeven door het horloge. - Steps: Een maandoverzicht van het aantal stappen dat uw kind heeft gezet op een bepaalde dag. Iedere dag reset de stappenteller zichzelf automatisch. - Sleep: Een maandoverzicht of uw kind weinig of veel heeft bewogen in zijn of haar slaap. - Anti-lost: U kunt het horloge via Bluetooth verbinden aan uw smartphone. Wordt de verbinding tussen beiden apparaten verbroken dan krijgt u een alarmsignaal te horen. In de praktijk is het maximumbereik van de bluetoothverbinding 15 meter. - History: U kunt hier de positieregistraties van het horloge in de afgelopen periode bekijken. - Settings: Hier stelt u de verschillende functies van het horloge in.

17 4.8 Trouble shooting: In de app. wordt aangegeven dat het horloge niet networking is Soms duurt het enige minuten voordat het toestel de juiste instellingen heeft aangenomen en verbinding maakt. Is dit na bijvoorbeeld 10 minuten nog niet het geval dan komt dit in bijna alle gevallen door een fout gebruik van de simkaart: 1. U heeft de simkaart niet geactiveerd, niet pin vrij gemaakt of niet opgewaardeerd met bel/data tegoed.. 2. De simkaart is niet juist geplaatst 3. U heeft een andere provider gekozen dan de door ons aanbevolen. Onder voorbehoud kunnen wij voor u het horloge instellen voor een ander netwerk dan dat van KPN (lebara, alditalk, etc. zijn providers en deze maken gewoon gebtruik van het kpn netwerk). Mocht bovenstaande het probleem niet zijn dan kan het zijn dat een instelling in het horloge vanuit de fabriek niet goed staat. Dit komt zelden voor. Wij kunnen deze instelling op afstand voor u aanpassen. Stuur ons dan een mail (info@kidstel.nl) met het nummer van het horloge en de naam van de provider u gebruikt. Als u vervolgens het horloge aan zet dan passen wij de instelling voor u aan. U kunt het toestel niet uitschakelen: Voor de veiligheid van uw kind, is het belangrijk dat het toestel niet ongewenst uit gezet kan worden. Daarom kan het toestel alleen via de App uitgezet worden. Om deze reden zit er op het toestel ook geen reset knop. Mocht u het toestel toch zonder app willen uitschakelen dan kan dit op de volgende manier: druk 5x op knopje SOS dan 1x op knopje 1 en dan 1x op knopje 2. Het horloge zal nu uitschakelen. De accu laad niet op: 1. Controleer of dit aan de oplader of aan de bedrading ligt. Probeer daartoe een andere soortgelijke oplader/kabel. 2. Als u zeker weet dat de oplader en de bedrading goed zijn kunt u proberen de oplader langer (een paar uur) aangesloten te laten. 3. Als dit nog niet helpt kan het zijn dat de oplaadpoort of de accu defect is. In dat geval kunt u contact met ons opnemen. Er kan niet gebeld worden met het toestel: 1. Er is geen bereik van het GSM netwerk, probeer een andere plaats waar wel bereik is. 2. Het beltegoed is mogelijk op. Waardeer de SIM kaart op. 3. De simkaart is niet goed geplaatst of de simkaart houder is niet gesloten. Mocht van bovenstaande geen sprake zijn dan kunt u contact met ons opnemen Er is geen GPS locatie bepaling mogelijk Het horloge heeft geen GPS bereik omdat het zich binnen een bouwwerk of tussen bijvoorbeeld hoge muren bevindt. Het horloge gaat over op het minder nauwkeurige LBS locatie bepaling tot er weer GPS bereik is. Er is geen LBS locatie bepaling mogelijk of de afwijking is zeer groot Het horloge heeft slecht GSM bereik, er zijn geen zendmasten in de omgeving. De normale nauwkeurigheid bij LBS positie is maximaal 500 meter. Er zit een te grote vertraging in de locatiebepaling via GPS: Om energie- en dataverbruik te beperken is het horloge standaard ingesteld om iedere 10 minuten de locatie te bepalen en deze gegevens door te sturen. Voor een directere locatie bepaling dient u in de app. op de knop Locating te drukken. Er zal dan iedere 10 seconden de locatiegegevens doorgegeven worden. Na 2 minuten zal het toestel weer in de normale modus terug keren. De accu is van het horloge is snel leeg: Controleer in de app wat de interval van positiebepaling is. Mogelijk heeft u deze standaard ingesteld op 1x per 10 seconden. Dit geeft een grote belasting op de accucapaciteit van het horloge. Zet deze standaard terug naar 1x per 10 minuten. Net als bij een normale mobiele telefoon vraagt bellen de meeste capaciteit van een

18 accu. De standby tijd van het horloge is 3 dagen. Wordt er intensief gebeld dan loopt dit terug tot circa 1 dag voordat u het horloge weer moet opladen. Gesprek naar het horloge wordt geweigerd: Controleer of er goed netwerkbereik is. Staan de nummers juist aangemeld en staat de nummer herkenning op uw eigen mobiele telefoon aan?

19 De zorg voor het GPS Horloge Ondanks dat het toestel gemaakt is om gedragen te worden door kinderen dient er toch voorzichtig met het toestel te worden omgegaan. Onderstaand geven wij een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van het toestel. - Leer uw kind dat het toestel met beleid behandeld moet worden, zodat het niet blootgesteld wordt aan stoten, krassen, vloeistoffen, modder, zand etc. - Laat alleen volwassenen de telefoon opladen, bijvoorkeur met ervaring met usb oplaad apparatuur. Verkeerd opladen of beschadiging door verkeerd plaatsen of bijvoorbeeld trekken aan de usb poort kan tot schade leiden die niet onder garantie gerepareerd wordt. - Gebruik alleen onbeschadigde apparatuur en bekabeling om het horloge op te laden. Verkeerde of beschadigde usb stekkers kunnen de oplaadpoort beschadigen. Er zit geen garantie op zichtbare of onzichtbare beschadiging van de usb oplaadpoort. - Het is niet aan te bevelen het toestel tijdens contact sporten te dragen. - Laat het toestel niet te lang zonder batterij lading ongebruikt liggen. Li-ion accu s dienen regelmatig (bijv. 2-wekelijks) volledig opgeladen te worden. - Laat het horloge niet vuil worden. Als het horloge toch vuil is kunt u het het beste schoonmaken met een droge lichtvochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. - Let erop dat er geen water in het apparaat kan binnendringen. Als dat toch gebeurt, en het horloge niet meer werkt, dan valt dit niet onder de garantie. Zorg ervoor dat het horloge droog blijft en dat het niet wordt blootgesteld aan regen, vocht en bijtende vloeistoffen. Als het product toch nat wordt, Zet deze dan uit en schakel de pas in als deze volledig droog is. - Het horloge mag niet te warm worden. Laad het horloge bijvoorbeeld niet op als deze in de zon ligt. Hoge temperaturen kunnen de accu en de elektronica beschadigen. - Kom niet met metalen voorwerpen in de buurt van het elektronische circuit.

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! USB oplaadpoort

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! USB oplaadpoort Micro

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S (SE tracker2 app) Let op! lees deze gebruiksaanwijzing en die van de simkaart voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Positie bepaling

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS GPS Accu Invoer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Let op! lees deze gebruiksaanwijzing en die van de simkaart voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Accu USB oplaadpoort

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! USB oplaadpoort

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Torchcam GPS2 (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! USB oplaadpoort Micro

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 2S (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 2S (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 2S (SE tracker2 app) Let op! lees deze gebruiksaanwijzing en die van de simkaart voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber Let op lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Accu USB oplaadpoort

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidswatch GTS (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Kidswatch GTS (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Kidswatch GTS (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Prik nooit met een

Nadere informatie

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge Handleiding GSM/GPS/WiFi polshorloge 1 Product Beschrijving 1.1 Product Afbeelding Het AnaBell GSM/GPS Polshorloge is de nieuwste generatie van GSM telefonie gecombineerd met GPS technologie. Het is een

Nadere informatie

GPS Tracker kaart telefoon. Gebruiksaanwijzing V

GPS Tracker kaart telefoon. Gebruiksaanwijzing V GPS Tracker kaart telefoon Gebruiksaanwijzing V2.0-1 - Speaker Foto Signaal Led Power Led Led toets blokkering Voorkeur toets 1 / Beantwoorden oproep Microfoon Voorkeur toets 2 SOS help toets Voorkeur

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect 2

Handleiding WatchWatch connect 2 Handleiding WatchWatch connect 2 Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect 2. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor de juiste

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 1 2 12 3 11 4 10 5 9 6 8 7 1. Functies 1. microfoon. 2. Ophangen & laadindicator 3. aan/uit knop (paar seconden indrukken om aan/uit te zetten)

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Allereerst dank voor de aanschaf en interesse in helloo. De leukste Gadget voor je kind. Wat heb je nodig? Een helloo horloge Een simkaart Een smartphone De helloo

Nadere informatie

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS Handleiding handleiding Watch-Phone-GPS www.helloo.me 2 helloo, Je bent nu in het bezit van de Coolste, Stoerste en Leukste Watch-Phone. Jullie gaan er heel veel plezier en gemak aan beleven! Team helloo

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect premium

Handleiding WatchWatch connect premium Handleiding WatchWatch connect premium Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect premium. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS/GPRS/WIFI) voor

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Product Details Microfoon: Niet bedekken tijdens bellen Opladen: Koppel het horloge aan de laadkabel Reset knop: Het horloge kan worden gereset door met een paperclip

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect 2

Handleiding WatchWatch connect 2 Handleiding WatchWatch connect 2 Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect 2. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor de juiste

Nadere informatie

GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING

GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING 1. Voor gebruik Lees de handleiding voorafgaand aan het instellen en gebruiken van het horloge. Controleer of het product het artikel is wat je hebt aangekocht,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

GSP Q50 horloge telefoon

GSP Q50 horloge telefoon GSP Q50 horloge telefoon Installatie en gebruikers handleiding 3. Download APP software op www.meskermedia.nl download. Ga naar downloads en selecteer download van GPS horloge telefoon tracker. Pakket

Nadere informatie

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing: Controleer voor gebruik de inhoud van de verpakking. Het type Medaillon en de uitvoering ervan en check of de meegeleverde accessoires

Nadere informatie

GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket

GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket Alles wat je moet weten, om zelf een GPS horloge in te stellen met een SIM kaart en de Nederlandstalige app. In gebruik nemen van het horloge Om optimaal gebruik

Nadere informatie

Handleiding GPS kaart tracker

Handleiding GPS kaart tracker Handleiding GPS kaart tracker Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Personaliseren GPS tracker 4. Opladen 5. Functies knoppen 6. Status LED lampjes 7. SOS nummers 8. Familie nummers

Nadere informatie

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE In deze handleiding beperken we ons tot de functionaliteiten zoals ze beschreven zijn op de website seniorenalarmen.be. Vooraleer

Nadere informatie

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1. Afbeelding: V1.0 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.0 voor deze tabel De groene hoorn met OK erop Enter/beantwoorden Bellen In stand-by: Toegang naar bellijst In menu: enter knop De rode

Nadere informatie

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers.

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Omschrijving De PT2000 model 2015 is een compacte GPS tracker met alarmknop. De locatie kan opgevraagd worden m.b.v. een SMS. De positie van de tracker wordt aangegeven op een kaart van Google Maps. Met

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten + Nederlandse taalinstelling 5. Algemene instellingen 6. Instellen

Nadere informatie

Handleiding BELIO. Geschikte providers:

Handleiding BELIO. Geschikte providers: Handleiding BELIO Geschikte providers: Model serie: L20 plus Beste gebruiker: Nogmaals bedankt voor het aankopen van uw BELIO horloge. Hieronder de belangrijkste functies van uw toestel: SOS Bellen: Uw

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect Swing

Handleiding WatchWatch connect Swing Handleiding WatchWatch connect Swing Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect `Swing. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor

Nadere informatie

GPS Horloge Vichie. Handleiding

GPS Horloge Vichie. Handleiding GPS Horloge Vichie Handleiding 1.1 Vichie De Vichie is een nieuwe generatie GPS Horloge. Met de GSM verbinding werkt de Vichie overal ter wereld. Met de GSM en de GPS positionering kan men makkelijk bepalen

Nadere informatie

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG Bedankt voor uw keuze van de smartwatch U8-Plus. Deze smartwatch is functioneel na bluetooth verbinding met zowel Android als IOS toestellen. BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten 5. Algemene instellingen 6. Instellen speciale en SOS nummers 7. Vraag

Nadere informatie

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties GPS halsband Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Status LED lampje 4. Instellen functies 5. Aanzetten GPRS 6. Online 7. Mogelijke problemen en oplossingen 1. Specificaties Afmetingen

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch Kids Tracker

Handleiding WatchWatch Kids Tracker Handleiding WatchWatch Kids Tracker Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch Kids Tracker. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor

Nadere informatie

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids CJB1JM0LCAEA Snelstartgids Uw horloge leren kennen Luidspreker Oplaadpoort Aan/uit-toets Druk hier 3 seconden op om uw horloge in of uit te schakelen. Druk hier 10 seconden op om uw horloge opnieuw op

Nadere informatie

GPS Majesta Horloge Handleiding

GPS Majesta Horloge Handleiding GPS Majesta Horloge Handleiding Attentie 1. Gebruik de Majesta niet als deze is ondergedompeld in water. 2. Houd de Majesta weg van open vuur. Hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor het product.

Nadere informatie

Snelstarthulp voor installatie en gebruik one2track app

Snelstarthulp voor installatie en gebruik one2track app Snelstarthulp voor installatie en gebruik one2track app Introductie Bedankt voor uw aankoop van een van de positioneringsproducten van one2track. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en

Nadere informatie

Medaillon. GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi. Gebruiksaanwijzing IN AIBEILE APP

Medaillon. GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi. Gebruiksaanwijzing IN AIBEILE APP Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Gebruiksaanwijzing IN AIBEILE APP Gebruiksaanwijzing Controleer voor gebruik de inhoud van de verpakking. Het type Medaillon en de uitvoering ervan en check of de meegeleverde

Nadere informatie

Geschikte providers:

Geschikte providers: HANDLEIDING Doosinhoud: Horloge + Schroefjes en schroevendraaier + USB oplaadkabel + accu Geschikte providers: Model serie: L20 plus Beste gebruiker Nogmaals bedankt voor het aankopen van uw BELIO horloge.

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch smart

Handleiding WatchWatch smart Handleiding WatchWatch smart Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch smart. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en multimedia. Voor de juiste werking van het apparaat adviseren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Dank voor het gebruik van onze producten en diensten. Voor veilig en optimaal gebruik van onze producten, neemt u alstublieft de gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens het product in gebruik te

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker kind

Handleiding GPS tracker kind Handleiding GPS tracker kind Tracker + telefoon Inhoudsopgave: 1. Accessoires 2. Specificaties 3. Knoppen illustratie 4. SIM kaart installatie 5. Eerste gebruik GPS tracker 6. Instellingen 7. Vraag de

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect Mini

Handleiding WatchWatch connect Mini Handleiding WatchWatch connect Mini Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect `Mini. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

Handleiding SmartLinQ Pro GT300

Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Het toestel SmartLinQ Pro GT300 Icoon omschrijving van het LCD (display) scherm Simkaart plaatsen Verwijder de batterij klep door deze naar boven te schuiven. Verwijder

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Stap 2: Uitzetten de pincode met behulp van een mobiele telefoon.

Stap 2: Uitzetten de pincode met behulp van een mobiele telefoon. Let op: De SIM-kaart is niet inbegrepen in onze verkoop. In Nederland raden wij aan de prepaid sim kaart van Simyo. We kunnen niet garanderen dat het zal werken met andere sim kaart. U kunt deze speciaal

Nadere informatie

Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge

Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge Introductie Bedankt voor uw aankoop van de Smartwatch S12 telefoonhorloge. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en multimedia. Voor de juiste

Nadere informatie

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8 werkinstructie blz. 1 van 8 1. Voorbereiding Voor het omwisselen van je iphone heb je een aantal gegevens nodig. Pincode van je simkaart. Standaard 0000 behalve als je deze zelf aangepast hebt. Inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect

Handleiding WatchWatch connect Handleiding WatchWatch connect Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor de juiste

Nadere informatie

Handleiding Sens MyAir

Handleiding Sens MyAir Handleiding Sens MyAir Introductie Sens MyAir is een fijnstof sensor welke PM1, PM2.5 en PM10 meet. De data van deze sensor wordt uitgelezen door een app die u kunt installeren op uw smartphone. Deze data

Nadere informatie

Welkom bij Teleservice Connect Mobile

Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile Inhoud Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile 3 Buitenland 10 2 Met 4 stappen klaar voor gebruik Snel starten Over voicemail 4

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doorguard app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 3. Monteren... 7 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 8

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG Bedankt voor uw keuze van de smartwatch U8-Plus. Deze smartwatch is functioneel na bluetooth verbinding met zowel Android als IOS toestellen. BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Nadere informatie

HANDLEIDING GPS TRACKER

HANDLEIDING GPS TRACKER HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveilig ng van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM

Nadere informatie

Handleiding Smart tracker (magneet)

Handleiding Smart tracker (magneet) Handleiding Smart tracker (magneet) Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. Sim kaart installatie 4. Batterij opladen 5. Status LED lampjes 6. Plaatsen GPS tracker 7. APN instellen 8.

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Inhoudsopgave Eerste handelingen Eerste handelingen Hoe plaats ik de SIMkaart en de batterij in de telefoon? De mobiele telefoon opladen? Hoe begin ik het best? Mijn

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, 2017 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y6 Compact II Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

dean mobile dean one the business provider for mobile, internet and voice

dean mobile dean one the business provider for mobile, internet and voice dean mobile dean one the business provider for mobile, internet and voice meet dean mobile klantenservice dean one Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de klantenservice van dean one. Wij zijn

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

GPS Horloge. Handleiding. Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding.

GPS Horloge. Handleiding. Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding. GPS Horloge Viro type ML Handleiding Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding. Voorbereidingen voor gebruik De geselecteerde simkaart moet ook voorzien zijn

Nadere informatie

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen Handleiding Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen PIN-reader Bovenkant Magneetstriplezer Voorkant Bluetooth-symbool Batterij-indicator 0-knop (verbindingsknop) Annuleren Terug Bevestigen

Nadere informatie

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Sim kaart installatie 3. GPS tracker inbouwen 4. Status LED lampjes 5. Locatie traceren per sms 6. Wachtwoord wijzigen 7. Locatie

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch connect

Handleiding WatchWatch connect Handleiding WatchWatch connect Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch connect. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en positiebepaling (GPS) voor kinderen. Voor de juiste

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING!

Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING! Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING! Meet Dean Klantenservice Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de klantenservice van Dean Connect. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Smartwatch SW15

Gebruikershandleiding Smartwatch SW15 Gebruikershandleiding Smartwatch SW15 1. Functies Gezondheid en lichaamsbeweging - Stappenteller De ingebouwde versnellingsmeter controleert en registreert uw sporttijden, vetverbranding, temperatuur,

Nadere informatie

Track2Connect.be. Handleiding

Track2Connect.be. Handleiding Track2Connect.be Handleiding Lees voor ingebruikname aandachtig de handleiding voor het opstarten van het horloge. De foto s zijn louter ter informatie. Klaarmaken voor gebruik 1. Koop een simkaart die

Nadere informatie

Smart Watch Gebruikershandleiding

Smart Watch Gebruikershandleiding Smart Watch Gebruikershandleiding Lees deze handleiding goed door voor het in gebruik nemen van de smartwatch. Voor het gebruik van de smartwatch is een mobiele telefoon(android) vereist! Veiligheidswaarschuwing!

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Handleiding WatchWatch MJ3009

Handleiding WatchWatch MJ3009 Handleiding WatchWatch MJ3009 Introductie Bedankt voor uw aankoop van de WatchWatch mini. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en multimedia. Voor de juiste werking van het apparaat adviseren

Nadere informatie

Zoekterm TrackR, met dit icoon. (Link voor itunes: https://itunes.apple.com/nl/app/trackruse-wallet-trackr-or/id ?

Zoekterm TrackR, met dit icoon. (Link voor itunes: https://itunes.apple.com/nl/app/trackruse-wallet-trackr-or/id ? www.metjemobiel.nl Installatie handleiding en gebruikshandleiding INSTALLATIE Let op, de TrackR app wordt regelmatig geupdate en aangepast waardoor schermafbeeldingen er soms anders uit zien dan in deze

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Welkom bij Mobile Keys!

Welkom bij Mobile Keys! Welkom bij Mobile Keys! Documentversie: 4 januari 2017 Allereerst heten wij u bij deze van harte welkom bij Mobile Keys! Middels dit document zullen we u zo goed mogelijk opweg helpen om het Mobile Keys

Nadere informatie

handleiding siemens gigaset C610

handleiding siemens gigaset C610 handleiding siemens gigaset C610 Maak uw Siemens C610 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doorguard app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 3. Monteren... 7 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 8

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor BlackBerry Mobiel IVP BlackBerry Versie 1.0, d.d. 15-06-2012 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installeren...

Nadere informatie

SIM kaart installatie

SIM kaart installatie SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM kaarten (vaak pincode

Nadere informatie

Webbox mee op stap. Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden:

Webbox mee op stap. Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden: Webbox mee op stap Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden: Er is op de nieuwe locatie een draadloos netwerk beschikbaar: 1. een standaard netwerk zoals u thuis heeft:

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie