Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO-BELEID Selecta Benelux

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO-BELEID Selecta Benelux"

Transcriptie

1 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO-BELEID Selecta Benelux

2 AANTOONBAAR DUURZAAM Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen, is Selecta bepaald geen nieuwkomer. Al heel lang nemen we dit onderwerp heel serieus. Het begon met kleine, opzichzelfstaande maatregelen. Bijvoorbeeld de inzet van zuiniger auto s die minder CO2 uitstoten. De volgende stap was onze ISO certificering, een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem moet voldoen. Een belangrijke stap op weg naar een permanente verbetering van de milieuprestaties. We hebben inmiddels veel gerealiseerd. Waaronder een groot assortiment Fairtrade- en EKO-producten een assortiment dat de komende jaren alleen nog maar zal uitdijen. Toch kunnen we nog meer doen, vinden we. Onze duurzaamheidsinitiatieven nog gestructureerder organiseren. Een echte voortrekkersrol vervullen in de vendingbusiness. Nu is het tijd om alle los-vaste duurzaamheidsinspanningen te bundelen en te kiezen voor een integrale aanpak, samen met klant en leverancier. Daarom presenteren we hierbij tien doelstellingen, waarin we onze duurzaamheidsambitie voor de periode vastleggen. Heel structureel, heel concreet en heel transparant. Want wie duurzaam is moet dat kunnen aantonen. Anders is die term binnen de kortste keren aan een kwalijke inflatie onderhevig, en daar is het voortbestaan van onze planeet allesbehalve mee gediend. Bas Vogelsangs, business development director Selecta Benelux

3 Duurzaamheid onze aanpak Als leidende Europese vendingpartij hebben wij een verantwoorde bedrijfsvoering hoog in het vaandel, met duurzaamheid als een vanzelfsprekende dimensie van onze manier van zakendoen. Daarom geloven wij in Respect voor het milieu Wij committeren ons aan het verkleinen van onze carbon footprint, een efficiënte verwerking van gebruikte middelen en het vergroten van ons ecologisch aanbod. Kwaliteit en keuze bieden Wij zijn erop gericht om samen met onze partners en leveranciers een breed assortiment kwaliteitsproducten samen te stellen, inclusief gezonde en gecertificeerde varianten. De maatschappij ondersteunen Wij ondersteunen maatschappelijke initiatieven, zowel lokaal als mondiaal, geïnitieerd door onze medewerkers, klanten, leveranciers of maatschappelijke belangengroepen. Een veilige en prettige werkplek creëren Wij bieden een gezonde en veilige werkplek voor alle medewerkers en streven naar een organisatie waar mensen graag deel van uitmaken.

4 duurzaamheidsdoelstellingen Onze 10 voor periode Reductie van CO2-uitstoot met 10% 2. Verlenging van de gemiddelde levensduur van automaten met 20% 3. Besparing van het energieverbruik van automaten van 20% 4. Verhoging van het aandeel ecologische producten naar 10% 5. Ondersteuning van bewust gekozen maatschappelijke initiatieven 6. Verhoging van het aandeel gecertificeerde producten naar 15% 7. Helpen de consument bewust te laten kiezen 8. Stelselmatig streven naar een efficiënte dienstverlening en daarmee de ecologische footprint verkleinen 9. Bij alle bedrijfsactiviteiten het welzijn van alle betrokken medewerkers, klanten en consumenten voorop stellen 10. Zorgdragen voor adequate training en continue ontwikkeling van alle Selecta-medewerkers

5 Respect voor het milieu Wij committeren ons aan het verkleinen van onze carbon footprint, een efficiënte verwerking van gebruikte middelen en het vergroten van ons ecologisch aanbod.

6 1. reductie van co2-uitstoot met 10% Door te investeren in een efficiënte logistieke planning, ritoptimalisatie en grotere zendingen per rit brengen we het totaal aantal gereden kilometers zowel voor bezorgers als voor monteurs aanzienlijk terug. Daarnaast selecteren we onze bedrijfsauto s op basis van co2-uitstoot (label) en maken we slimme logistieke afspraken met onze leveranciers. Dit alles moet in 2013 leiden tot een reductie van de gemiddelde co2-uitstoot met 10%. -10% 2. Verlenging van de gemiddelde levensduur van automaten met 20% De gemiddelde levensduur van het Selecta-automatenpark verlengen we onder meer door binnenkomende automaten en onderdelen te beoordelen op levensduur en te reviseren voor hernieuwde plaatsing. Parallel hieraan wordt occasionverkoop gestimuleerd. Het aanbieden van langere contracten aan klanten heeft een soortgelijk effect, evenals verbetering van de kwaliteit van het onderhoud in het veld. Kortom, een totaalaanpak die de duurzaamheid van kapitaalgoederen direct bevordert.

7 3. Besparing van het energieverbruik van automaten van 20% Dat Selecta uitsluitend nieuwe automaten inzet die zijn voorzien van een a-label voor energieverbruik, is standaard. Een extra regel die we onszelf opleggen: ieder nieuw type of model automaat dat we op de markt brengen moet minstens 20% minder energie verbruiken dan het voorgaande model. Daarnaast bestaan onze automaten voor ten minste 10% uit gerecycled materiaal en leveren ze voor minimaal 90% nuttige toepassing op aan het einde van de levensduur. 4. Verhoging van het aandeel ecologische producten naar 10% In 2010 bedroeg het aandeel ecologische producten, nog 3,9%. Voor de komende tijd streven we ernaar dit percentage op te schroeven naar 5% in 2011, via 7% in 2012 naar ten minste 10% van het totale assortiment in En dan bedoelen we niet alleen ecologische koffie, maar ook ecologische varianten van overige producten als thee, suiker en koffiemelk. tegelijk stimuleren we de verkoop van ecologische producten via promotie bij klant en consument 3.9% 5% 7% 10% aandeel ecologische producten

8 De maatschappij ondersteunen Wij ondersteunen maatschappelijke initiatieven, zowel lokaal als mondiaal, geïnitieerd door onze medewerkers, klanten, leveranciers of maatschappelijke belangengroepen. Selecta steunt UNICEF s WASH project. Het WASH project biedt schoon drinkwater In het Noorden van Gambia, één van de armste Gebieden ter wereld. Lokale scholen, Gezondheidscentra en openbare ruimtes Krijgen toegang tot schoon water zodat meer dan mensen gebruik kunnen maken van drinkwater en sanitaire voorzieningen.

9 5. Ondersteuning van bewust gekozen maatschappelijke initiatieven Selecta in de Gemeenschap steunt liefdadigheidsprojecten waar medewerkers van Selecta persoonlijk bij betrokken zijn of op enigerlei wijze een connectie mee hebben. Dit kan in eigen dorp of stad zijn, maar ook wereldwijd. Onze Werkgroep Maatschappelijke Initiatieven (WMI) beoordeelt hiervoor een aantal maatschappelijke initiatieven op criteria als relevantie, uitvoering en toezicht. Selecta draagt Villa Pardoes, een vakantieverblijf bij De Efteling speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, een warm hart toe. Sinds 2003 sponsoren we deze organisatie met 0,18 voor elke kilo verkochte Fairtrade koffie. Ook nemen we deel aan het UNICEF WASH-project (Water, Sanitation and Hygiene) dat voorziet in veilig drinkwater voor de armste delen van Gambia. Lokale scholen, gezondheidscentra en openbare ruimtes worden voorzien van schoon drinkwater en elementaire sanitaire voorzieningen, waar meer dan mensen mee geholpen zijn. Voor iedere nieuwe Seattle Water Cooler die Selecta verkoopt, wordt 20 aan het WASH-project gedoneerd. unicef 20,- 0,18 Selecta internationaal doneerde Eur aan Unicef voor het Gambia project.

10 product Kwaliteit en keuze bieden Wij zijn erop gericht om samen met onze partners en leveranciers een breed assortiment kwaliteitsproducten samen te stellen, inclusief gezonde en gecertificeerde varianten.

11 6. Verhoging van het aandeel gecertificeerde producten naar 15% In 2013 moet ten minste 15% van ons totale assortiment uit gecertificeerde producten bestaan. Dit geldt niet alleen voor koffie, maar ook voor overige producten als thee, suiker en koffiemelk. In 2010 bedroeg het aandeel gecertificeerde producten, nog 6,1%. Voor de komende twee jaar streven we ernaar dit percentage op te schroeven naar 9% in 2011 en 12% in Tegelijk stimuleren we de verkoop van gecertificeerde producten via promotie bij klant en consument 7. Helpen de consument bewust te laten kiezen De consument moet over voldoende informatie beschikken omtrent het aangeboden assortiment om een bewuste keuze te kunnen maken. Selecta gaat daar een handje bij helpen. Bijvoorbeeld door voedingsinformatie op de website beschikbaar te stellen en zelfs op de (nieuwe generatie) automaten te plaatsen. We introduceren de mogelijkheid om de herkomst van ingrediënten via internet te herleiden en investeren in de ontwikkeling van de Colorimeter. De certificaten voor Fairtrade, Rainforest Alliance en UTZ zijn internationaal erkende keurmerken voor een gegarandeerde duurzame productie. Het nieuwe EU EKO logo is het bewijs dat het product is gemaakt volgens de EU standaarden voor biologisch productiemethodes. 6.1% % 12% 15% Aandeel gecertificeerde producten M E E R D A N k c a l T U S S E N e n k c a l m i n d e r d a n 15 0 k c a l

12 8. Stelselmatig streven naar een efficiënte dienstverlening en daarmee de ecologische footprint verkleinen Selecta committeert zich aan het leveren van kwalitatief hoogstaande producten en diensten. Om de verwachtingen van klant en consument te kunnen overtreffen, werken we onophoudelijk aan verbetering van onze efficiency. We brengen het aantal herhaalbezoeken met driekwart terug door onze First Time Fix -ratio te verhogen. We elimineren pickfouten zodat leveringen accurater worden. En we omarmen een aanpak om fouten in verkoopformulieren en de facturatie te voorkomen. Voor al deze doelen hebben we gefaseerde trajecten met streefcijfers en meetmomenten opgesteld, zodat we stap voor stap het doel bereiken.

13 werkplek een veilige en prettige werkplek Wij bieden een gezonde en veilige werkplek voor alle medewerkers en streven naar een organisatie waar mensen graag deel van uitmaken.

14 9. Bij alle bedrijfsactiviteiten het welzijn van alle betrokken medewerkers, klanten en consumenten voorop stellen De mens staat centraal in onze organisatie, en daarbuiten. Ons Health & Safety Monitoring System registreert op Europees niveau alle belangrijke gezondheids- en veiligheidsissues en zorgt voor adequate follow-up. Selecta registreert ziekteverzuim en stimuleert de gezondheid door intensieve begeleiding van de medewerker, gericht op het optimaal benutten van zijn of haar mogelijkheden. Een preventiemedewerker ziet toe op optimale arbeidsomstandigheden en ons BHV-team kan direct worden ingeschakeld voor het verlenen van eerste hulp bij ongelukken.

15 10. Zorgdragen voor adequate training en continue ontwikkeling van alle Selecta-medewerkers Mensen vormen de cruciale factor in de kwaliteit van onze dienstverlening. Door goed naar hen te luisteren creëert Selecta maximale betrokkenheid. We willen vooral dat ze bevrediging vinden in hun job. Daarnaast moet iedere medewerker continu zodanig worden geïnformeerd, dat men doel en strategie van ons bedrijf herkent en hieraan een bijdrage kan leveren iedere dag weer. Om deze doelen te bereiken wordt het opleidingsbudget met de helft verhoogd.

16 Voorbeelden van onze duurzame bedrijfsvoering als lid van Stichting Disposables Benelux bieden we klanten de mogelijkheid deel te nemen aan cupcare voor het hergebruik van plastic drinkbekers. We nemen deel aan het unicef schoon-drinkwaterprogramma voor West-afrika, waarmee scholen en gezondheidscentra in Gambia de beschikking krijgen over schoon drinkwater. colorimeter: door middel van kleurcodes geven we het calorieëngehalte van de producten aan, zodat de consument bewuster kan kiezen. M i N D E R D a N k c a l T U S S E N E N k c a l M E E R D a N k c a l

17 Selecta voert een actief health & safety - beleid dat zorgdraagt voor een gezonde en prettige werkomgeving. Elementen in dit beleid zijn onder meer een periodieke evaluatie van arbeidsomstandigheden, een actief ziekteverzuimbeleid, een fit-enactief -programma. Sinds 2003 sponsoren we Villa Pardoes met een vast bedrag voor elke kilo verkochte Fairtrade koffie. In nauwe samenwerking met de Stichting nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (nvmp) in nederland en Recupel in België staan wij garant voor een verantwoorde recycling van oude automaten en koelunits. We staan producten met een korte houdbaarheidsdatum of die uit assortiment gaan, af aan de Voedselbank.

18 Selecta Nederland Postbus 70, 4180 BB Waardenburg Selecta België Industriepark 23, B-9031 Gent (Drongen)

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid Lensing Food B.V. Ruud Harmsen

Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid Lensing Food B.V. Ruud Harmsen Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid 2017-2018 Lensing Food B.V. Ruud Harmsen PROCEDUREHANDBOEK Bladzijde 1/7 Inhoud Over Lensing Food B.V. 2 People 3 Voedselveiligheid 3 Sociale betrokkenheid

Nadere informatie

De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection.

De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection. De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection. Uw footprint met MAAS International Duurzame koffie Introductie Het onderwerp duurzaamheid is zo breed dat velen door de bomen het

Nadere informatie

Milieubeleidsverklaring

Milieubeleidsverklaring Milieubeleidsverklaring 2016 Inleiding Over Möhringer Liften BV Möhringer is een onderneming die zich richt op het ontwerpen, fabriceren, leveren en plaatsen van liftinstallaties, alsmede de nazorg in

Nadere informatie

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord!

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Milieubewuste inkoop Hero Benelux breidt haar inspanningen voor een duurzame inkoop van grondstoffen verder uit. We letten daarbij niet alleen op kwaliteit.

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Energiemanagement programma I GMB 2

Inhoudsopgave. Energiemanagement programma I GMB 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Duurzaamheid beleid... 4 3 PLAN: Energieverbruik en reductiekansen... 6 3.1 Energieverbruik door GMB (scope 1 en 2)... 6 3.2 Energieverbruik in de keten (scope 3)... 7

Nadere informatie

PK Benelux BV. Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen

PK Benelux BV. Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen PK Benelux BV Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen INLEIDING Dit Plan van aanpak gaat over maatschappelijk verantwoord onderrnemen en Maatschappelijk verantwoord inkopen (ook wel duurzaam

Nadere informatie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Stand: juli 2016 Onze visie Eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar liggen traditionele handelswaarden ten grondslag aan het succes

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek Zó maakt u automatisering onderdeel van uw duurzaamheids-doelstelling Dat duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is binnen het bedrijfsleven spreekt voor

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

Duurzaamheid en Stern juni 2013. Jeffrey Eijking Manager Business Sales Stern4

Duurzaamheid en Stern juni 2013. Jeffrey Eijking Manager Business Sales Stern4 1 Duurzaamheid en Stern juni 2013 Jeffrey Eijking Manager Business Sales Stern4 Agenda Stern in vogelvlucht People Planet Vragen? 2 Stern Groep Retailgroep in automobiliteit 2.000 medewerkers 90 verkooppunten

Nadere informatie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie nternationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Stand: juli 2016 Onze visie Eenvoud, verantwoord, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar ligt koopmanschap ten grondslag aan het succes van ALD Nord (hierna:

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Milieu Management V1.4

Milieu Management V1.4 V1.4 Milieu Management Pagina 1 van 6 V1.4 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 3 2. INLEIDING 3 3. DOELSTELLING 3 4. BEPALEN PRIORITEITEN 3 5. INKOOP 4 6. MANAGEMENT INFORMATIE 4 7. COMMUNICATIE 5 8. EVALUATIE 6

Nadere informatie

3B1 CO2 reductiedoelstellingen

3B1 CO2 reductiedoelstellingen 3B1 CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO 2-prestatieladder 3.0 Versie: april 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling kantoren 4

Nadere informatie

Inhoud 1. Voorwoord... 2 Visie... 2 Doelstelling... 2 Aanpak... 2 MVO samen met u... 3 2. Duurzame organisatie... 4 2.1 CO 2 reductie... 4 2.

Inhoud 1. Voorwoord... 2 Visie... 2 Doelstelling... 2 Aanpak... 2 MVO samen met u... 3 2. Duurzame organisatie... 4 2.1 CO 2 reductie... 4 2. Coolmark MVO Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Voorwoord... 2 Visie... 2 Doelstelling... 2 Aanpak... 2 MVO samen met u... 3 2. Duurzame organisatie... 4 2.1 CO 2 reductie... 4 2.2 Minimale milieubelasting...

Nadere informatie

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2014 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 6 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van Hef & Hijs Nederland. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is

Nadere informatie

Duurzaamheidsraport Overwijk Koffiesystemen BV 1 mei 2015 ONS DUURZAAMHEIDSBELEID

Duurzaamheidsraport Overwijk Koffiesystemen BV 1 mei 2015 ONS DUURZAAMHEIDSBELEID Duurzaamheidsraport Overwijk Koffiesystemen BV 1 mei 2015 ONS DUURZAAMHEIDSBELEID Duurzaamheid Café Salento en duurzaamheid zijn al jarenlang nauw met elkaar verbonden. Ook in 2014/2015 hebben wij weer

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaam ondernemen Duurzaam ondernemen Duurzaam ondernemen is voor GHEYS het nastreven van zowel een gezond bedrijfsrendement, als het benutten van kansen bij alle bedrijfsbeslissingen om een positieve bijdrage te leveren

Nadere informatie

2012 MVO Jaarverslag

2012 MVO Jaarverslag 2012 MVO Jaarverslag MVO-beleid Tomingroep Als mensontwikkelbedrijf werkt Tomingroep aan duurzaamheid in de volle breedte. Wij willen op een maatschappelijk verantwoorde wijze zaken doen in samenwerking

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Visie en Beleid (samenvatting) MVO loont! Duurzaamheid is onontbeerlijk om onze planeet en maatschappij voor nu en op langere termijn leefbaar te houden. Maatschappelijk

Nadere informatie

U geniet van goede en eerlijke producten. U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong

U geniet van goede en eerlijke producten. U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong U geniet van goede en eerlijke producten U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong Voor mens en milieu Steeds meer organisaties willen in de bedrijfsvoering een balans vinden tussen planet, people

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary)

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary) Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015 Versie 2.0 (summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Februari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue verbetering...

Nadere informatie

Slim en duurzaam wassen Zonder investering. Miele Professional. Immer Besser.

Slim en duurzaam wassen Zonder investering. Miele Professional. Immer Besser. Slim en duurzaam wassen Zonder investering Miele Professional. Immer Besser. Slim en duurzaam wassen met Miele Het zal u vast niet zijn ontgaan: betalen voor gebruik groeit aan populariteit. Het eigendom

Nadere informatie

Voorwoord Preview Voorbeeld

Voorwoord Preview Voorbeeld Voorwoord In 1996 werd de eerste versie van ISO 14001 gepubliceerd. Daarmee werd het mogelijk een milieumanagementsysteem op te zetten volgens een wereldwijd erkend model en het te laten certificeren tegen

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

I. Inleiding.. II. Opbouw van dit beleidsstuk.. 1. Motieven MVO.

I. Inleiding.. II. Opbouw van dit beleidsstuk.. 1. Motieven MVO. MVO Beleid Inhoudsopgave I. Inleiding.. II. Opbouw van dit beleidsstuk.. 1. Motieven MVO.. People.1. Goed werkgeverschap... Maatschappelijke betrokkenheid.... Eerlijk zakendoen.. Planet.1. Duurzame mobiliteit...

Nadere informatie

Duurzamer Ondernemen geborgd

Duurzamer Ondernemen geborgd Duurzamer Ondernemen geborgd DNV Relatiedag Corpus Leiden, 8 november 2012 Albron in t kort Zelfstandig NL sbedrijf sinds 1889 Ruim 5.000 collega s op 1.000 locaties 250.000 gasten per dag Allround foodservice-specialist:

Nadere informatie

onze planeet onze mensen ALSICO kleding

onze planeet onze mensen ALSICO kleding onze planeet onze mensen ALSICO kleding Levensvatbaar Ecologisch Economisch * Leefbaar Sociaal Eerlijk *Duurzaam gerecycleerd papier ALSICO & DUURZAAM ONDERNEMEN De ALSICO group is een familiebedrijf opgericht

Nadere informatie

3B1 CO2 reductiedoelstellingen

3B1 CO2 reductiedoelstellingen 3B1 CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 Versie: april 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling kantoren 4

Nadere informatie

Energie management actieplan. Copier Groep B.V.

Energie management actieplan. Copier Groep B.V. Energie management actieplan Copier Groep B.V. Aspect van de CO 2 prestatieladder: 3.B.2. Datum: 31 maart 2015 Versie: 00 Auteur: M.J.A. Rijpert Vrijgegeven: T.J. Crum, J. Copier Voorwoord Voor u ligt

Nadere informatie

Pagina 2

Pagina 2 www.bestelbijdebron.nl Hoe werkt het... 2019 Over ons BestelbijdeBron.nl is een online Business-to-Business platform waar food en non-food producten verkocht worden direct vanuit de leverancier naar de

Nadere informatie

Communicatieplan Valmont Nederland B.V.

Communicatieplan Valmont Nederland B.V. VEMS 1-03 Communicatieplan 31-10-13 Vervangt 13-09-13 Communicatieplan Valmont Nederland B.V. CO 2 Prestatieladder 2.1 Valmont Nederland B.V. Den Engelsman 3 6026 RB Maarheeze Postbus 2632 6026 ZG Maarheeze

Nadere informatie

maatschappelijk verantwoord inkopen André Speksnijder, vakgroephoofd constructies STRUKTON engineering

maatschappelijk verantwoord inkopen André Speksnijder, vakgroephoofd constructies STRUKTON engineering maatschappelijk verantwoord inkopen André Speksnijder, vakgroephoofd constructies STRUKTON engineering Duurzaam inkopen inhoud presentatie inleiding; Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen

Nadere informatie

Energie management actieplan. Newae B.V.

Energie management actieplan. Newae B.V. Energie management actieplan Newae B.V. Aspect van de CO2 prestatieladder: 3.B.2. Datum: 31 december 2017 Versie: 01 Auteur: Vrijgegeven: J. Burg T.J. Crum Voorwoord Voor u ligt het Energie Management

Nadere informatie

MVO JAARVERSLAG korte versie

MVO JAARVERSLAG korte versie MVO JAARVERSLAG 2017 korte versie MVO BIJ SAINT-GOBAIN DISTRIBUTION THE NETHERLANDS B.V. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een vanzelfsprekendheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al lang

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: april 2015 versie 3 Pagina 1 van 6 3.B.2_2 Energie meetplan 2013-2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: april 2015 versie 3 Pagina 2 van 6 Inhoud 1 Inleiding energie meetplan

Nadere informatie

Klantgerichte levering van energie

Klantgerichte levering van energie the energy co. Deta Batterijen heet voortaan Celectric. Bewaar het goede en verander dat wat beter kan. We werken met meer en met nieuwe leveranciers. Een breder assortiment en continue kwaliteitsoptimalisatie

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015

Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 We creëren betere vakanties die een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen, voor een lach op ieders gezicht. Spreading Smiles. Visie TUI

Nadere informatie

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V.

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Scherrenberg B.V. heeft zich in het kader van haar Kwaliteit- Arbo en Milieubeleid ten doel gesteld om de uitstoot van CO2 bij de uitvoering van

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Biologische producten en duurzame keurmerken Wij kochten in 2014 voor iets meer dan 1 miljard euro aan biologische producten. Dat is een groei van 6% ten opzichte van 2013. We worden steeds bewuster en

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! CO₂ PRESTATIELADDER EN CO₂ FOOTPRINT De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

Energie management actieplan. Newae B.V.

Energie management actieplan. Newae B.V. Energie management actieplan Newae B.V. Aspect van de CO2 prestatieladder: 3.B.2. Datum: 22 maart 2017 Versie: 01 Auteur: Vrijgegeven: P. Cleijne T.J. Crum Voorwoord Voor u ligt het Energie Management

Nadere informatie

Slimme intern transport oplossingen

Slimme intern transport oplossingen Slimme intern transport oplossingen heffiq.nl Excelleren in intern transport De technologie van intern transport wordt steeds geavanceerder en de continuïteit steeds belangrijker. U wilt excelleren in

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary)

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary) Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015 Versie 3.0 (Summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: Augustus 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue

Nadere informatie

Waardeketen MVO verslag 2017

Waardeketen MVO verslag 2017 Waardeketen MVO verslag 2017 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen een speerpunt in

Nadere informatie

MVO-rapportage Brands Bouwgroep BV

MVO-rapportage Brands Bouwgroep BV MVO-rapportage Brands Bouwgroep BV 2 juni 2015 Opgesteld met de MVO-zelfscan van Bouwend Nederland Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Medewerkers... 4 1.1. Veiligheid... 4 1.2. Gezondheid... 4 1.3. Opleiding...

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop.

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong-plafonds.nl www.armstrongplafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Van plantage tot kop koffie: stappen om verder te verduurzamen. Duurzaamheid

Van plantage tot kop koffie: stappen om verder te verduurzamen. Duurzaamheid Van plantage tot kop koffie: stappen om verder te verduurzamen Duurzaamheid Vanzelfsprekende duurzaamheid Basis voor groei Duurzaamheid, de basis om koffie en ons bedrijf te laten groeien. De klant wil

Nadere informatie

Beleidsplan MVO 2015-2017

Beleidsplan MVO 2015-2017 Beleidsplan MVO 2015-2017 CB Concreet Duurzaam April 2015 Inleiding Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol binnen de prestatie- en groeistrategie van Cementbouw. Als een

Nadere informatie

Koffie en thee. met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Gastvrije zorg food special

Koffie en thee. met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Gastvrije zorg food special Koffie en thee met oog voor duurzaamheid en kwaliteit Kwalitatief hoogwaardige koffie en thee die op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Dat is waar zorginstellingen volgens de koffie- en theedeskundigen

Nadere informatie

Energie en emissiebeleid

Energie en emissiebeleid Energie en emissiebeleid Proludic B.V. wil voortdurend zoeken naar mogelijkheden voor meer energie en milieuvriendelijke uitvoering van de werkzaamheden en streeft naar continue verbetering. Om deze reden

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie

onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept

onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept een duurzame keuze Traditioneel maar eenvoudig en efficiënter Duurzaam reinigen kan dat ook? Ja dat kan zeer zeker! als conventioneel systeem kan

Nadere informatie

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Document 3.B.1-1 CO2 reductiedoelstellingen Auteur Datum 3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Inleiding In dit document worden de scope 1 & 2 CO 2 reductiedoelstelling van Loonbedrijf R. van Vliet B.V.

Nadere informatie

Vestigingen Nederland Vestiging België the energy co. www.celectric.nl www.celectric.be

Vestigingen Nederland Vestiging België the energy co. www.celectric.nl www.celectric.be the energy co. Vooruit kijken Celectric is de meest betrouwbare partner in de energievoorziening van uw intern transport en elke andere elektrische machine of toepassing. Met een breed assortiment aan

Nadere informatie

koffieapparatuur / automaten / 2-uursservice / ingrediënten / hygiëne producten / papierwaren

koffieapparatuur / automaten / 2-uursservice / ingrediënten / hygiëne producten / papierwaren koffieapparatuur / automaten / 2-uursservice / ingrediënten / hygiëne producten / papierwaren Directeur Henk-Jan Westhoff: Hoe goed de producten ook zijn, de mensen maken het verschil. 2 De mens is hét

Nadere informatie

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Supplier Code of Conduct Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Bij Kramp gaan we voor zakelijk succes op de lange termijn. Daarbij voelen we een sterke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten. Versie 8 april 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten. Versie 8 april 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten 1. Scope/afbakening De productgroep Automaten omvat automaten voor: warme dranken; gekoelde dranken / bronwater; snacks / snoep.

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag over 2018 BlijWerkt gaat, na het behalen van het MVO certificaat in 2018, in 2019 haar MVO beleid steviger verankeren in

Nadere informatie

MVO JAARVERSLAG 2016 WILLEMS BOUWBEDRIJF

MVO JAARVERSLAG 2016 WILLEMS BOUWBEDRIJF WILLEMS BOUWBEDRIJF Inhoud VOORWOORD BELEID PEOPLE 3 RESULTATEN PEOPLE 4-5 SAFETY FIRST 6-7 BELEID PLANET 8 VERBRUIKSCIJFERS 9-10 RESULTATEN PLANET 11 BELEID PROSPERITY 12 RESULTATEN PROSPERITY 13 EEN

Nadere informatie

UTS REALISEERT 75% REDUCTIE IN 11 JAAR MEDE DOOR SLIMME LOGISTIEK UTS DUURZAAMHEIDSVERSLAG UTS op weg naar een circulaire & inclusieve economie

UTS REALISEERT 75% REDUCTIE IN 11 JAAR MEDE DOOR SLIMME LOGISTIEK UTS DUURZAAMHEIDSVERSLAG UTS op weg naar een circulaire & inclusieve economie UTS REALISEERT 75% REDUCTIE IN 11 JAAR MEDE DOOR SLIMME LOGISTIEK UTS DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2018 UTS op weg naar een circulaire & inclusieve economie DE ONTWIKKELING NAAR EEN STEVIGE BASIS VOOR EEN CIRCULAIRE

Nadere informatie

MVO-Jaarverslag

MVO-Jaarverslag MVO-Jaarverslag 2018 17-1-2019 Inhoud 1. Over Tuijps... 3 2. MVO bij Tuijps... 3 2.1. Belangrijkste aandachtspunten... 4 3. Onze mensen... 4 3.1. Veiligheid... 5 3.2. Ongevallenregistratie... 5 4. Tuijps

Nadere informatie

Paragon Netherlands MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Paragon Netherlands MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN Paragon Netherlands MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN ONZE DIENSTVERLENING BIEDT ZEKERHEID VOOR UW DUURZAAMHEID Service Point Paragon Netherlands levert een actieve bijdrage aan een duurzame ontwikkeling.

Nadere informatie

2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020]

2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020] 2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020] Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. Co2-prestatieladder 3.0 2015 Inhoud Inleiding... 2 1.1. Doelstellingen... 3 1.2. Planning meetmomenten... 3 1.3.

Nadere informatie

CO2 prestatieladder niveau 5

CO2 prestatieladder niveau 5 CO2 prestatieladder niveau 5 Ordina vindt duurzaam ondernemen belangrijk. Dit betekent dat Ordina in de eigen bedrijfsvoering streeft naar een goed evenwicht tussen economische, ecologische en sociale

Nadere informatie

Energie meetplan 2012-2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Energie meetplan 2012-2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Energie meetplan 2012-2015 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Vestiging A (Binnenbaan 37 te Rhoon) incl. werkplaats

Nadere informatie

DRAAGT EEN STEENTJE BIJ

DRAAGT EEN STEENTJE BIJ JAARVERSLAG 2017 DRAAGT EEN STEENTJE BIJ Index Datum Redactie Goedgekeurd door B. de Klerk P.J. Blokzijl Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Bedrijfsprofiel Graniet Import Benelux BV... 3 2.1 Bedrijfsintroductie...

Nadere informatie

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is.

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Energieverbruik binnen de voedingen drankensector. Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Deze whitepaper licht toe waarom het voor organisaties binnen de belangrijk is om inzicht te hebben

Nadere informatie

MVO JAARVERSLAG 2013. Coolmark B.V.

MVO JAARVERSLAG 2013. Coolmark B.V. MVO JAARVERSLAG 2013 Coolmark B.V. Zweth 6 2991 LH Barendrecht Versie 08.08.2014 Inhoud 1. Voorwoord... 2 MVO strategie en visie... 2 MVO samen met u... 2 2. People... 3 2.1 Goede arbeidsvoorwaarden...

Nadere informatie

Reductie: Mourik Industrie gaat voor CO2-Management. 3.B.1 Plan van aanpak. Certificering op de CO2-Prestatieladder in de industriebranche

Reductie: Mourik Industrie gaat voor CO2-Management. 3.B.1 Plan van aanpak. Certificering op de CO2-Prestatieladder in de industriebranche Reductie: 3.B.1 Plan van aanpak Mourik Industrie gaat voor CO2-Management Certificering op de CO2-Prestatieladder in de industriebranche Pagina 1 van 10 Mourik Industrie Postbus 1202, 3180 AE Rozenburg

Nadere informatie

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN!

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! WELKOM, LED verlichting is de toekomst LED-verlichting biedt ons vandaag de dag ongekend veel mogelijkheden om een natuurlijke

Nadere informatie

SustainaBul 2016 #3 Universiteit Utrecht

SustainaBul 2016 #3 Universiteit Utrecht SustainaBul 2016 #3 Universiteit Utrecht Vraag 1 Aanbod cursussen & minoren Biedt de onderwijsinstelling minoren en/of cursussen aan gericht op duurzaamheid, die inzichtelijk en toegankelijk zijn voor

Nadere informatie

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Opgesteld door: ing. N.G. van Moerkerk Inhoudsopgave Opbouw niveaus van de MVO Prestatieladder

Nadere informatie

CO₂ Reductieplan. CO₂ Reductieplan. Datum 13-5-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3B.RED-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Reductieplan. CO₂ Reductieplan. Datum 13-5-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3B.RED-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 9 Datum Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 9 INHOUDSOPGAVE 1. CO₂ REDUCTIEBELEID Het

Nadere informatie

Green Tender voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Green Tender voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving / best practice Toepassing

Nadere informatie

Visie, Missie, Strategie en Waarden

Visie, Missie, Strategie en Waarden Visie, Missie, Strategie en Waarden Onze Visie s Werelds meest toonaangevend coatingsbedrijf te zijn door op consistente wijze kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen te leveren waarop

Nadere informatie

Duurzaamheidsbeleid. Conservatorium hotel Amsterdam. Handleiding voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheidsbeleid. Conservatorium hotel Amsterdam. Handleiding voor maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaamheidsbeleid Conservatorium hotel Amsterdam Handleiding voor maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaamheidsbeleid Conservatorium hotel Conservatorium hotel Amsterdam is als eerste hotel in

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2018 BlijWerkt gaat in 2018 voor het certificeren van Niveau 3 van de MVO Prestatieladder. In dit jaarverslag vertellen we

Nadere informatie

Rapportage VHG MVO Wijzer

Rapportage VHG MVO Wijzer Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV juni 202 Gegenereerd op 26-0-202 - pagina van voor Van Dijk Groenvoorzieningen BV Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV Maatschappelijk

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ASN installaties, Birdaardetsraatweg 127 9101 BX - Dokkum www.asndokkum.nl info@asndokkum.nl Inhoud Inleiding...3 1. Stimuleren duurzame ontwikkelingen...4 1.1 Producent...

Nadere informatie

Versie: 1. CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement actieplan. Datum: Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7

Versie: 1. CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement actieplan. Datum: Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7 Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7 Verantwoording Titel : CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement Versie : 1.0 Datum : 10-12-2012 Opgesteld door : Afdeling P&O en KAM Gecontroleerd en goedgekeurd

Nadere informatie

3.D.1 Actieve deelname initiatief. Hollandridderkerk en SecuredDocuments

3.D.1 Actieve deelname initiatief. Hollandridderkerk en SecuredDocuments 3.D.1 Actieve deelname initiatief ten behoeve van de CO2-Prestatieladder Hollandridderkerk en SecuredDocuments Documentnummer NLCO2NTRL04 Opgesteld door: M. Waarts KAM-coördinator Versienummer 14.01 Geverifieerd

Nadere informatie

EBPI MVO Kwartaalrapportage

EBPI MVO Kwartaalrapportage EBPI MVO Kwartaalrapportage 2017 EBPI 088-1161800 Prinses Catharina-Amaliastraat 5 www.ebpi.nl 2496 XD Den Haag info@ebpi.nl INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 EBPI & MVO... 4 ONZE KERNWAARDEN:... 4 PEOPLE...

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

Communicatieplan m.b.t. CO2

Communicatieplan m.b.t. CO2 m.b.t. CO2 Opgesteld door: Janneke Out en Bernard Rodenburg Opgesteld d.d. 16 december 2013 Inhoudsopgave 1. Interne communicatie... 4 1.1 Doelstellingen en doelgroepen... 4 1.2 Plan van Aanpak... 4 1.3

Nadere informatie

een veilig gevoel: dat wil toch iedereen?

een veilig gevoel: dat wil toch iedereen? een veilig gevoel: dat wil toch iedereen? Een GND-deur, een ECHT veilig gevoel GND is een stichting waar 14 toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten bij zijn aangesloten. Samen maken we ons sterk voor

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2016 Tredin behaalde in januari 2014 Niveau 3 van de MVO Prestatieladder. In dit jaarverslag nemen we u mee in onze ervaringen

Nadere informatie

v1. Keteninitiatief. MVO-overleg met leveranciers

v1. Keteninitiatief. MVO-overleg met leveranciers 28-07-2014 v1 Keteninitiatief MVO-overleg met leveranciers Mourik Groot-Ammers Postbus 2 2964 ZG Groot-Ammers Voorstraat 67 2964 AJ Groot-Ammers Telefoon: 0184-66 72 00 Telefax: 0184-66 23 16 Email: mga@mourik.com

Nadere informatie

Communicatieplan Versie april 2016 Definitief

Communicatieplan Versie april 2016 Definitief Communicatieplan Inleiding 1. Doel van het communicatieplan 1.1 Informeren 1.2 Overtuiging en participatie 1.3 Binding 2. Doelgroepen 2.1 Interne doelgroepen (interne communicatie) 2.2 Externe doelgroepen

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN Elk project zien we als een specifieke uitdaging die we met succes willen afronden. Bij Venko is niets vanzelfsprekend en bovendien geloven we, dat als je wat wilt, je er helemaal voor moet gaan. SCHILDEREN,

Nadere informatie