Ook zijn wij aangesloten bij ACSI Campings, een internetportal met 9100 campings in 29 landen. Tevens uitgever van de campinggids en campingcard.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ook zijn wij aangesloten bij ACSI Campings, een internetportal met 9100 campings in 29 landen. Tevens uitgever van de campinggids en campingcard."

Transcriptie

1 bedrijfsplan 1.0 Situatieanalyse 1.1 De sector en trends De markt Omschrijving Vakantiecentra hebben als hoofdactiviteit het verstrekken van verblijfsaccommodaties voor één of meerdere overnachtingen. Het gaat hierbij om een recreatief verblijf. Tot de branche behoren campings, kampeerterreinen, bungalowparken, chaletparken, vakantiehuizen, groepsaccommodaties en combinaties van deze vormen; ook wel gemengde bedrijven genoemd (Bron: Rabobank cijfers en trends). Kampeerterreinen in Noord Nederland In het jaar 2009 is het aantal geregistreerde kampeerterreinen in Noord Nederland met 2 stuks afgenomen tot 805. Het aantal beschikbare standplaatsen op kampeerterreinen is nagenoeg gelijk gebleven en bedraagt in stuks. Het totaal aantal overnachtingen (zowel op vaste als op toeristische standplaatsen) in de kampeersector is in Noord Nederland in 2009 nagenoeg gelijk gebleven (+ 0,7%) en bedraagt Ook de bezettingsgraden van vaste- en toeristische plaatsen is in Noord-Nederland nauwelijks veranderd. De bezettingsgraad op toeristische standplaatsen is met 0,2 procentpunt gestegen en de verhuurgraad van de vast standplaatsen is met 1,3 procentpunt gestegen (Bron: Toerisme in cijfers 2010; Tourdata Noord). Recreatiewoningen in Noord Nederland Het totaal aantal recreatiewoningen (verhuurwoningen plus tweede woningen) is in Noord Nederland in 2009 met 1,3% gestegen en bedraagt in stuks. 53% van dit aantal betreft verhuurwoningen. De rest zijn tweede woningen. Het aantal overnachtingen op verhuurwoningen in Noord-Nederland is licht gestegen (2%). De bezettingraad is in Noord Nederland gestegen met 0.7 procentpunt tot 40.8%. Deze toename van de bezettingsgraad geldt niet voor Groningen, hier is de bezettingsgraad afgenomen (- 2 procentpunt) tot 37,5%. In 2009 steeg het aantal tweede woningen in alle drie provincies licht (iets meer dan 2%). Ook het aantal berekende overnachtingen in tweede woningen steeg in 2009 licht (2,5%) tot Deze stijging geldt voor alle provincies Samenwerkingsverbanden Wij hebben ons aangesloten bij Recron, de belangenorganisatie van ondernemers in de toeristische branche. RECRON bedient met haar kennis landelijk ruim 900 toonaangevende kampeerbedrijven en bijna 400 bungalowparken. Ook zijn wij aangesloten bij ACSI Campings, een internetportal met 9100 campings in 29 landen. Tevens uitgever van de campinggids en campingcard. Wij zijn aangesloten bij de ondernemersvereniging Westerkwartier die zich actief inzet om het Westerkwartier op de kaart te zetten

2 1.1.3 Trends in de markt In de markt zijn onder andere de volgende trends gaande (Bron: Rabobank cijfers en trends, februari 2011) Toenemend belang internet (online zoeken en boeken) en social media Groeiende behoefte aan comfort, luxe en voorzieningen. De consument zoekt unieke ervaringen, beleving en authenticiteit. Onderstaande cijfers uit het Continu Vakantie Onderzoek laten zien dat overnachtingen in vakantiebungalows zijn gestegen met ruim 6%, van in 2008 naar in Tegelijkertijd is het aantal toeristische overnachtingen tenten gedaald van 4650 naar 4560 en komt hiermee op een laagste niveau in de laatste 7 jaar. Overnachtingen in een caravan laat na een daling in 2007, weer een licht herstel zien in 2009 tot De conclusie die wij hieraan verbinden is dat het traditionele kamperen steeds meer plaats maakt voor recreëren met meer luxe en comfort. Onderzoekcijfers over jaarplekken zijn niet voorhanden. Wij zijn hierbij afhankelijk van visies van experts en van onze eigen waarnemingen. Toeristisch deskundigen nemen in de markt in Noord Nederland twee bewegingen waar. Enerzijds zijn er campings die stoppen met het aanbieden van jaarplekken en overstappen op het aanbieden van toeristische plekken. Anderzijds zijn er campings die juist meer jaarplekken creëren. Het lijkt er op dat er een soort herverdeling plaatsvindt. In het Westerkwartier is het volgende gaande. De campings Strandheem in Opende, Cnossen aan het Leekstermeer, Landgoedcamping Nienoord in Leek en Ronostrand in Een hebben hun jaarplekken afgestoten en richten zich volledig op toeristische kampeerder. In de directe nabijheid van de Akkerhoeve zijn geen aanbieders van jaarplekken wat onze positie uniek maakt.

3 1.2 Vraagzijde Doelgroepen In de Recreantenatlas (uitgave Recron; Gastvrij Nederland 2008) wordt de Nederlandse toerist in een vijftal groepen ingedeeld. De recreantenatlas spreekt hierbij van een belevingswereld. De groep die zich thuis voelt op camping de Akkerhoeve is de Gezellig Lime gast. Profiel Gezellig Lime toerist Vakantie is lekker vrij zijn, even lekker weg met elkaar Consumenten uit de Lime wereld kiezen de camping in Nederland vooral op basis van de activiteiten die daar georganiseerd worden. Een uitgebreid speelterrein, all weather faciliteiten, grote staanplaatsen zijn belangrijk. Daarnaast hechten ze het meeste belang aan goede veiligheidsvoorzieningen op de camping. Consumenten uit de lime wereld hebben relatief vaak een wat krappere beurs, aanbiedingen kunnen ze over de streep trekken.

4 Wij zijn een echte familiecamping met voornamelijk vaste staanplaatsen (jaarplekken gedurende het gehele seizoen) en enkele toeristenplaatsen. Naar leeftijd en gezinssamenstelling zijn de huidige gasten van onze camping ruwweg als volgt in te delen: 1. Gezinnen met kinderen t/m 12 jaar 30% 2. Gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar 30% 3. Senioren 40% Alle doelgroepen vallen onder de Lime vakantiebeleving en kiezen voor een kindvriendelijke en veilige camping, met een voorkeur voor ruim opgezette plaatsen met goede sanitaire voorzieningen. De aanwezigheid van veel faciliteiten en uitgebreid animatieprogramma vinden ze daarbij belangrijk. De huurders van onze jaarplekken zijn voornamelijk afkomstig uit de regio s Groningen, provincie Groningen en Noord Holland. Tevens in mindere mate uit Friesland. Deze mensen beschikken zelf meestal niet over een tuin en zoeken op de Akkerhoeve de rust, de ruimte en ook de gezelligheid die in hun eigen woonomgeving vaak ontbreekt. Senioren zijn vrijwel het gehele seizoen aanwezig op de camping. Gezinnen met jonge kinderen komen vooral in de weekenden en tijdens schoolvakanties. Uit onderzoek van The Smart Agent Company (Gastvrij Nederland 2008) blijkt dat de doelgroep die op camping de Akkerhoeve verblijft een aantal selectiecriteria hanteert bij de keuze van het park. Zij baseren hun keuze meer dan gemiddeld op: - de grootte van de plaatsen (comfort) - het aanwezige aanbod aan amusement (speeltuinen) - algehele inrichting van het park. Daarbij achten zij faciliteiten als een speeltuin en de beveiliging van het park van groot belang. Met dit gegeven trekken wij de conclusie dat de geplande investeringen in een algehele upgrade van het park, incl. het vergroten van de veiligheid en het comfort een juiste beslissing is.

5 1.3 Aanbodzijde In een straal van 30 km. zijn er geen soortgelijke aanbieders van jaarplekken. Wel zijn er camping De Watermolen in Opende en Camping Lauwersoog in Lauwersoog die jaarplekken bieden. Zij richten zich op een andere doelgroep en zitten bovendien in een hoger prijssegment. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinschalige (boeren) campings in de omgeving. Deze richten zich voornamelijk op de toeristische gast. Een enkele camping in de regio heeft een klein aantal jaarplekken, maar biedt bijvoorbeeld geen horecavoorzieningen en animatieprogramma voor de gasten. 1.4 Kansen Er zijn diverse kansen in de markt waarvan wij onderstaande willen benutten: - Toename van het aantal binnenlandse vakanties in Nederland (Bron: Rabobank cijfers en trends) - Vergrijzing in Nederland/toename van het aantal kapitaalkrachtige ouderen (Bron: Rabo cijfers en trends) - Behoefte aan meer luxe en comfort (Bron: Rabobank cijfers en trends) - Toenemend belang van social media Positief voor de bezettingsgraad is dat de consument voorzichtig blijft met zijn vakantieuitgaven. Daardoor kiezen wellicht opnieuw meer mensen voor een verblijf in eigen land. Ook zullen er waarschijnlijk een groter aantal buitenlandse toeristen ons land weet te vinden. ( Bron: Rabobank cijfers en trends).

6 2.0 Visie, missie en doelstellingen 2.1 Visie en missie Wij willen zeker niet de duurste zijn als het gaat om het aanbieden van jaarplekken. Voor onszelf vinden wij het belangrijk dat wij ook mensen met een kleine portemonnee een vakantieplek kunnen bieden. 2.2 Doelstellingen De doelstellingen hebben wij gebaseerd op een medium case scenario. Jaar Omzet Bedrijfsresultaat

7 3.0 Marketingplan 4.1 Aanbod (Product) Wij willen onze gasten betaalbare en ruime jaarplaatsen aanbieden. Ook willen wij toeristen die een korter verblijf bij ons boeken de mogelijkheid bieden bij ons te komen overnachten. Zij kunnen ervoor kiezen om hun eigen kampeerspullen mee te nemen of vanaf 2014 een van onze modern ingerichte chalets te huren. 3.2 Positionering, Product- markt combinaties Wij kiezen voor een positionering in de doelgroep met een inkomen tot 1 x modaal. Daarbij willen wij onze gasten veel ruimte, privacy en comfort bieden. Wij onderscheiden de volgende product-markt combinaties: Product-markt combinatie Jonge gezinnen met kinderen < 12 jaar Gezinnen met kinderen > 12 jaar Senioren Jaarplekken X X X Toeristische plekken X X Chalets v.a X X Product/markt combinaties Hoogseizoen Jonge gezinnen met kinderen < 12 jaar Gezinnen met kinderen >12 jaar Senioren Jaarplekken X X X Toeristische X X plekken Chalets v.a X X Focus in het hoogseizoen Laagseizoen Jonge gezinnen met kinderen < 12 jaar Gezinnen met kinderen >12 jaar Senioren Jaarplekken X X X Toeristische X plekken Chalets v.a X Focus in het laagseizoen 3.3 Prijsbeleid Nadat de kwaliteitsverbetering van de jaarplekken (upgrade naar 16 Ampere) heeft plaatsgevonden dient er een inhaalslag gemaakt worden zodat in 2014 alle prijzen op hetzelfde niveau zijn. Omdat de vertrekpunten verschillen (de plekken hebben nu verschillende Amperages) worden in drie jaar tijd de tarieven volgens onderstaand schema gelijkgetrokken. Daarna worden de prijzen voor jaarplaatsen jaarlijks geïndexeerd en zonodig bijgesteld.

8 Prijsstelling Jaarplek 4 A Jaarplek 6 A Jaarplek 10 A Jaarplek 16 A (nieuw) Promotiebeleid Wij gaan een of meerdere Open Dagen organiseren op onze camping. Onze huidige gasten betrekken we hierbij en vragen hen om familie en vrienden uit te nodigen. Ook benaderen we mensen uit specifieke wijken van Groningen via advertenties. Tijdens de dag zullen producenten van chalets aanwezig zijn om potentiele gasten te informeren over de mogelijkheden chalets en stacaravans. Door middel van een hapje, drankje en gezellige sfeer hopen we nieuwe huurders aan te trekken voor camping. Via Marktplaats.nl willen we meer bekendheid geven aan onze camping. Daarnaast gaan we onze website verder verbeteren en gaan we meer gebruik maken van Social Media, waarbij de nadruk op Hyves ligt omdat dit actief gebruikt wordt door onze doelgroep. Jaarlijks doen we mee aan Ei Ei Westerkwartier een scala aan activiteiten waarmee het toeristisch seizoen in Het Westerkwartier wordt geopend. Tot nog toe hebben wij nooit promotie gemaakt voor onze camping, terwijl we een over-all een bezettingsgraad van 84% realiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat door de extra inspanningen de nieuwe plekken zondermeer verhuurd zullen worden. 4.0 Globale tijdsplanning De gehele uitbreiding en kwaliteitsverbeteringen van onze camping start december 2010 en dient te zijn afgerond in december Vergunningen In de loop van 2011 zal de bouwvergunning voor de receptie en de uitbreiding van de woning aangevraagd worden. De overige investeringen behoeven geen bouwvergunning.

9

Verouderde bungalowparken hebben het moeilijk, verhuurorganisaties richten hun pijlen op nieuwe ontwikkelingen;

Verouderde bungalowparken hebben het moeilijk, verhuurorganisaties richten hun pijlen op nieuwe ontwikkelingen; Vakantiecentra Vakantiecentra hebben als hoofdactiviteit het verstrekken van verblijfsaccommodaties voor een of meerdere overnachtingen. Het gaat hierbij om een recreatief verblijf. Tot de branche behoren

Nadere informatie

verblijfsrecreatie noord-veluwe in beeld

verblijfsrecreatie noord-veluwe in beeld verblijfsrecreatie noord-veluwe in beeld Oldebroek Hattem Elburg Heerde Harderwijk Nunspeet Epe Ermelo Putten vitale vakantieparken op de noord-veluwe De gemeenten op de Noord-Veluwe en de provincie Gelderland

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers. INSTITUUT SERVICE MANAGEMENT T.a.v. Toerdata Noord CG Leeuwarden drs. P.H. Huig tel: fax:

Toerisme in Cijfers. INSTITUUT SERVICE MANAGEMENT T.a.v. Toerdata Noord CG Leeuwarden drs. P.H. Huig tel: fax: Toerisme in Cijfers 2009 Toerdata Noord is een samenwerkingsverband op toeristisch recreatief gebied van de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. De uitvoering is in handen van het Instituut Service

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Vakantiecentra Vakantiecentra hebben als hoofdactiviteit het verstrekken van verblijfsaccommodaties voor een of meerdere overnachtingen. Het gaat hierbij veelal om een recreatief verblijf. Tot de branche

Nadere informatie

Bijlage 1 Achtergronden behoefte recreatiewoningen Limburg

Bijlage 1 Achtergronden behoefte recreatiewoningen Limburg Bijlage 1 Achtergronden behoefte recreatiewoningen Limburg 1 Rabobank, Trends en ontwikkelingen vakantiecentra, 2018 Toerisme zorgt voor groei Door het aantrekkende inkomende toerisme en de toename van

Nadere informatie

fjj; K provincie ^S& groningen

fjj; K provincie ^S& groningen fjj; K provincie ^S& groningen m bezoekadres: Martinilcerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken...

Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken... Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken... Startbijeenkomst Kennisverbreding Toeristisch Westerveld 26 januari 2016 Voorstellen Paul Wijers Docent hbo-opleiding Toerisme en Hotel 11 jaar recreatiebedrijf

Nadere informatie

*A * Notitie Verblijfsrecreatie in Noordenveld

*A * Notitie Verblijfsrecreatie in Noordenveld Notitie Verblijfsrecreatie in Noordenveld Deze notitie betreft een aanvulling op de Recreatiebeleidsnota 2013-2018 Boeien, binden, beleven van de gemeente Noordenveld. De Recreatiebeleidsnota 2013-2018

Nadere informatie

Camping & JachthavenDe Meeuw. Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel van: De Meeuw. Vacantievreugd CAMPING / JACHTHAVEN

Camping & JachthavenDe Meeuw. Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel van: De Meeuw. Vacantievreugd CAMPING / JACHTHAVEN Camping & Vakantiegids JachthavenDe Meeuw De grote staanplaatsen, de rust en prachtige omgeving! Ruimte voor de hond en leuke contacten met andere kampeerders Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel

Nadere informatie

Hotels. Rabobank Cijfers & Trends. Trends. Kansen en bedreigingen. Branche-informatie

Hotels. Rabobank Cijfers & Trends. Trends. Kansen en bedreigingen. Branche-informatie Hotels Hotels hebben als hoofdactiviteit het verstrekken van logies. Logiesverstrekkers zonder sterclassificatie (dit loopt van één ster tot vijf sterren) mogen zich geen hotel noemen. Dit geldt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen?

Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Algemeen Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Toeristenbelasting wordt in Leeuwarden geheven voor: o het houden van verblijf met overnachting binnen de gemeente;

Nadere informatie

Verblijfsrecreatie 5 november 2012

Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje 3. Inleiding - Terugblik - Doel van de avond - Leefstijlen(onderzoek) 4. Inleiding Verblijfsrecreatie - Verblijfsrecreatieparadox

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Landal Rabbit Hill. Grevenhout 21 Nieuw-Milligen (Uddel)

MARKTONDERZOEK. Landal Rabbit Hill. Grevenhout 21 Nieuw-Milligen (Uddel) MARKTONDERZOEK Landal Rabbit Hill Grevenhout 21 Nieuw-Milligen (Uddel) Marktonderzoek Landal Rabbit Hill Grevenhout 21 te Nieuw-Milligen (Uddel) in de gemeente Apeldoorn Opsteller: Landal GreenParks Postbus

Nadere informatie

Beleggerstip: Cube la Mer. Prijs ,- Excl. BTW en incl. complete inventaris

Beleggerstip: Cube la Mer. Prijs ,- Excl. BTW en incl. complete inventaris Beleggerstip: Cube la Mer Prijs 118.368,- Excl. BTW en incl. complete inventaris Omschrijving Nog nooit was investeren in een turn-key recreatiewoning zo interessant! Investeer 118.368,- INCLUSIEF compleet

Nadere informatie

SAMENVATTING MONITOR VRIJETIJDSECONOMIE RIVIERENLAND 2014

SAMENVATTING MONITOR VRIJETIJDSECONOMIE RIVIERENLAND 2014 SAMENVATTING MONITOR VRIJETIJDSECONOMIE RIVIERENLAND 2014 In 2015 heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, in opdracht van Regio Rivierenland, de Monitor Vrijetijdseconomie over 2014 laten

Nadere informatie

Trends & ontwikkelingen Overijssel

Trends & ontwikkelingen Overijssel Trends & ontwikkelingen Overijssel Alice Hulshof Teamleider Annemiek Riefel Adviseur Kennis & Onderzoek Wat gaan we vertellen: 1. Trends Overijssel 2. Cijfers Overijssel op een rijtje 3. Landelijke trends

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Margot Tempelman Kenniscentrum (Kust)toerisme

Hartelijk welkom. Margot Tempelman Kenniscentrum (Kust)toerisme Hartelijk welkom Margot Tempelman Kenniscentrum (Kust)toerisme Harry van Waveren Gedeputeerde Recreatie & Toerisme Toeristische cijfers 2008 Marcia Besems Kenniscentrum (Kust)toerisme Cijfers van nu. Vakantiegedrag

Nadere informatie

Overnachtingstarief 2019 standaard comfort Aankomst vanaf uur. Vertrek voor uur Maandtarief kampeerplaats RECRON max.

Overnachtingstarief 2019 standaard comfort Aankomst vanaf uur. Vertrek voor uur Maandtarief kampeerplaats RECRON max. Camping Uit en Thuis ligt op de Brabantse Wal, een prachtig natuurgebied en toch dichtbij het centrum van het Bourgondische Bergen op Zoom. Jaarplaatsen voor (sta) caravans en chalets. Stacaravans te huur.

Nadere informatie

TOERISTISCHE TRENDRAPPORTAGE LIMBURG Factsheets

TOERISTISCHE TRENDRAPPORTAGE LIMBURG Factsheets provincie limburg TOERISTISCHE TRENDRAPPORTAGE LIMBURG Factsheets 2015-2016 Uitgevoerd door ZKA TOERISTISCHE TRENDS LIMBURG 2015-2016_vakanties VAKANTIES NEDERLANDSE GASTEN VERBLIJFSBEZOEK BUITENLANDSE

Nadere informatie

TRENDRAPPORT KUST 2013-2014

TRENDRAPPORT KUST 2013-2014 TRENDRAPPORT KUST 2013-2014 Inhoudsopgave Kerncijfers kusttoerisme... 1 Deel 1: Aanbod Logiescapaciteit in bedden... 9 Hotels... 10 Gastenkamers... 12 Jeugdlogies en vakantiecentra... 13 Kampeerbedrijven

Nadere informatie

70% van de overnachtingen in IJsseldelta is hotel: deze regio stijgt het sterkst. +15% in de periode FACTSHEET REGIOMONITOR 2016 OVERIJSSEL

70% van de overnachtingen in IJsseldelta is hotel: deze regio stijgt het sterkst. +15% in de periode FACTSHEET REGIOMONITOR 2016 OVERIJSSEL FACTSHEET REGIOMONITOR 2016 OVERIJSSEL De regiomonitor is geüpdatet. Waar voorheen de cijfers afhankelijk waren van consumentenonderzoek CVO, zijn deze per 2016 gekoppeld aan het bedrijvenonderzoek van

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar. Regioavond in het teken van ambities en dromen

Toeristische visie Regio Alkmaar. Regioavond in het teken van ambities en dromen Toeristische visie Regio Alkmaar Regioavond in het teken van ambities en dromen Programma 1. Inleiding: doel en proces (10 minuten) 2. Workshop dromen en ambities (1,5 uur) Presentatie Trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Geel, groen, rood of..? Doelgroepen kiezen en kleur bekennen! Het belang van inzicht in leefstijlen Wie van deze mannen

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Jachthavens Jachthavens verhuren ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Er zijn drie typen jachthavens te onderscheiden, namelijk: commerciële havens, verenigingshavens en gemeentelijke havens. Ruim driekwart

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. 1 & 2 sterrenhotels in beeld. Anders denken, anders doen. In dit profiel: Van Spronsen & Partners horeca-advies December 2006

Bedrijfsprofiel. 1 & 2 sterrenhotels in beeld. Anders denken, anders doen. In dit profiel: Van Spronsen & Partners horeca-advies December 2006 Bedrijfsprofiel 1 & 2 sterrenhotels in beeld Van Spronsen & Partners horeca-advies December 26 In dit profiel: Aanbod - - - - - - - - - - - - - - - -2 Ontwikkeling - - - - - - - - - - - - 3 Branche onder

Nadere informatie

vakantieplek Veluwe midden op de Een schitterende VIERHOUTEN

vakantieplek Veluwe midden op de Een schitterende VIERHOUTEN Een schitterende vakantieplek midden op de Veluwe VIERHOUTEN In het hoogseizoen een echte gezinscamping & in het laagseizoen een oase van rust Ontdek de Veluwe... Recreatiepark Samoza is gelegen in Vierhouten,

Nadere informatie

Nederlander minder op vakantie in 2010

Nederlander minder op vakantie in 2010 Vakantieparticipatie De vakantieparticipatie geeft het percentage van de Nederlandse bevolking weer dat in het onderzoeksjaar minstens één keer op vakantie is geweest. In de vorige eeuw is de vakantieparticipatie,

Nadere informatie

Kerncijfers toerisme Zeeland 2014

Kerncijfers toerisme Zeeland 2014 Kerncijfers toerisme Zeeland 214 Oriëntatiefase Informatiebronnen tijdens de oriëntatiefase van de se toerist in Zeeland (aantallen zijn gebaseerd op toeristische vakanties) 3 Rechtstreeks bij accommodatieverschaffer

Nadere informatie

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek Camping den Blanken - Algemene tarieven Kamperen Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek 1 april t/m 22 april 6 juni

Nadere informatie

TARIEVEN maart tot 31 oktober

TARIEVEN maart tot 31 oktober TARIEVEN 2019 1 maart tot 31 oktober Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe Gortelseweg 24 8171 RA Vaassen Nederland T. +31(0)578 571 839 E. info@helfterkamp.nl www.helfterkamp.nl volg ons op Voor

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

/ /-- --/--

/ /-- --/-- Overnachtingenmarkt Annemiek Bronsema De leden van de raad 050 367 8209 --/-- 6932624 --/-- --/-- Geachte heer, mevrouw, Eind vorig jaar heeft u tijdens de commissie Ruimte & Wonen vragen gesteld om te

Nadere informatie

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe. 1 maart tot 31 oktober

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe. 1 maart tot 31 oktober TARIEVEN 2019 1 maart tot 31 oktober Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Dagtarieven SPECIALE SEIZOENARRANGEMENTEN Tarieven kamperen

Nadere informatie

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019 CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019 Kampeer Tarieven 2019 Voor seizoen Hoog seizoen Na seizoen Kampeerplaats incl. 2 pers. 20,00 24.45 20,00 1 pers. 16.00 19.50 16.00 Prijzen zijn inclusief kampeermiddel,

Nadere informatie

Aansluiting van de jachthaven bij het recreatieve aanbod in de omgeving versterkt het eigen aanbod;

Aansluiting van de jachthaven bij het recreatieve aanbod in de omgeving versterkt het eigen aanbod; Jachthavens Jachthavens verhuren ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Er zijn drie typen jachthavens te onderscheiden, namelijk: commerciële havens, verenigingshavens en gemeentelijke havens. Ruim driekwart

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers behoren tot de spijsverstrekkende bedrijven. Zij richten zich op de bereiding en verkoop van gemaksvoedsel vanuit een

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Verslag Workshop Verblijfsrecreatie

Verslag Workshop Verblijfsrecreatie Verslag Workshop Verblijfsrecreatie 5-11-2012 Op maandag 5 november 2012 was de 3 de workshop. Dit keer staat het thema Verblijfsrecreatie centraal. De avond werd gestart met een voorstelronde en Christa

Nadere informatie

Inlichtmgen bij mevrouw J.C.D.Vrolijk

Inlichtmgen bij mevrouw J.C.D.Vrolijk Cli veri $se www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk

Nadere informatie

Ondanks crisis toch toename van aantal vakanties

Ondanks crisis toch toename van aantal vakanties Ondanks crisis toch toename van aantal vakanties Vakanties van Nederlanders in 2009 Door: Rob Dirven Voor de beschrijving van de vakantiebesteding van de Nederlandse bevolking is in het Trendrapport toerisme,

Nadere informatie

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek Camping den Blanken - Algemene tarieven Kamperen Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek 1 april t/m 22 april 6 juni

Nadere informatie

Standaard tarief 16,00 20,00 16,00

Standaard tarief 16,00 20,00 16,00 Kampeertarieven 2015 Camping de Waterjuffer - Jufferdijk 4-7217 PG Harfsen - tel. (0573) 43 13 59 info@campingdewaterjuffer.nl www.campingdewaterjuffer.nl Standaard (10 Amp.) Comfort (16 Amp.) Camper (10

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

provincie limburg Toeristische Trends Limburg

provincie limburg Toeristische Trends Limburg provincie limburg Toeristische Trends 2016-2017 Toeristische Trends 2016-2017 Overnachtingen Verblijfsbezoek Nederlandse & buitenlandse gasten Provincie 3.542.000 gasten 1.186.000 gasten 10,9 miljoen overnachtingen

Nadere informatie

Aansluiting van de jachthaven bij het recreatieve aanbod in de omgeving versterkt het eigen aanbod;

Aansluiting van de jachthaven bij het recreatieve aanbod in de omgeving versterkt het eigen aanbod; Jachthavens Jachthavens verhuren ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Er zijn drie typen jachthavens te onderscheiden, namelijk: commerciële havens, verenigingshavens en gemeentelijke havens. Ruim driekwart

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp. Geopend van 1 maart t/m 31 oktober

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp. Geopend van 1 maart t/m 31 oktober TARIEVEN 2018 Geopend van 1 maart t/m 31 oktober Gortelseweg 24 8171 RA Vaassen Nederland T. +31(0)578 571 839 E. info@helfterkamp.nl www.helfterkamp.nl volg ons op Voor een fijne vakantie kom je naar

Nadere informatie

Gezellig lime. Uw logiesaccommodatie is vooral aantrekkelijk voor de leefstijl: Gezellig lime. Kenmerken van de ideale lime vakantie

Gezellig lime. Uw logiesaccommodatie is vooral aantrekkelijk voor de leefstijl: Gezellig lime. Kenmerken van de ideale lime vakantie Gezellig lime Uw logiesaccommodatie is vooral aantrekkelijk voor de leefstijl: Gezellig lime. 17,5% van de Nederlandse vakantiegangers is lime. Gemiddeld gaan zij 2,7 keer per jaar weg. Ze gaan van alle

Nadere informatie

RECREATIE VAKBEURS DE VOLGENDE THEMA S WORDEN TOT LEVEN GEBRACHT OP PRACHTIG THEMATISCH INGERICHTE RUIMTES: Happy camping

RECREATIE VAKBEURS DE VOLGENDE THEMA S WORDEN TOT LEVEN GEBRACHT OP PRACHTIG THEMATISCH INGERICHTE RUIMTES: Happy camping VERGADERZAAL 4 VERGADERZAAL 5 VERGADERZAAL 6 RECREATIE VAKBEURS INFORMATIE THEMAPLEINEN 7 DE VOLGENDE THEMA S WORDEN TOT LEVEN GEBRACHT OP PRACHTIG THEMATISCH INGERICHTE RUIMTES: Happy camping ICT, dienstverlening,

Nadere informatie

TRENDRAPPORT KUST

TRENDRAPPORT KUST TRENDRAPPORT KUST 2013-2014 Inhoudsopgave Kerncijfers kusttoerisme... 1 Deel 1: Aanbod Logiescapaciteit in bedden... 9 Hotels... 10 Gastenkamers... 12 Jeugdlogies en vakantiecentra... 13 Kampeerbedrijven

Nadere informatie

Presentatie toeristische cijfers 2006 Juni Margot Tempelman

Presentatie toeristische cijfers 2006 Juni Margot Tempelman Presentatie toeristische cijfers 2006 Juni 2007 Margot Tempelman Kenniscentrum bij HZ KC vanaf 1 september 2006 bij Hogeschool Zeeland Trendrapport en Trendkrant ook in 2007 uitgegeven Continuïteit van

Nadere informatie

Enquête RECRON Zeeland

Enquête RECRON Zeeland Enquête RECRON Zeeland Samenvatting. 1 Leden RECRON Zeeland - 52% reactie (= 48% niet) - Voornamelijk verblijfsrecreatie Bezetting: - Meer dan afgelopen jaar: 12 % - Gelijk aan afgelopen jaar: 49 % - Minder

Nadere informatie

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2020.

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2020. CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2020. Kampeer Tarieven 2020 Voor seizoen Hoog seizoen Na seizoen Kampeerplaats incl. 2 pers. 20,50 25.00 20,50 1 pers. 16.50 20.00 16.50 Kortingskaart ACSI/CKE/Bestdeal 16.00

Nadere informatie

RIC Leefstijlmethode

RIC Leefstijlmethode RIC Leefstijlmethode Optimaliseringsinstrument voor marketing en productontwikkeling 1 INTRODUCTIE Ernst Ossewaarde Jan Jaap Thijs Tinco Lycklama Suzanne van Laar 2 1 Selectie projecten Publiek > o.a.

Nadere informatie

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT FINTREX ANALYSEERT DE MARKT ARBEIDSMARKTANALYSE KLANTCONTACT Q1 + Q2 2017 Bron: CBS / UWV / Jobdigger / CDFD / eigen data 1 INHOUDSOPGAVE TREND ARBEIDSMARKT WERKLOOSHEID PER REGIO AANTAL VACATURES PER

Nadere informatie

Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân

Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân 1 Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân 1 ste stakeholdersbijeenkomst Dinsdag 27 november 2018 Programma 2 Welkom Korte toelichting op proces en resultaten tot nu toe Aanpak SWOT, ambitie en strategische

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Detailhandel in wonen De detailhandel in wonen bestaat uit de volgende branches: woninginrichting (onder te verdelen in meubelspeciaalzaken, woningtextielspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en gemengde zaken),

Nadere informatie

CSPE GL minitoets bij opdracht 1

CSPE GL minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

Ontwikkeling leerlingaantallen

Ontwikkeling leerlingaantallen Ontwikkeling leerlingaantallen Elk jaar wordt op 1 oktober het leerlingaantal van elke basisschool geregistreerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (). Op basis van deze leerlingtelling wordt de bekostiging

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

OOSTZAAN. WONINGMARKT VERKENNEN WOONVISIE ACTUALISEREN In het kader van de nieuw te ontwikkelen Structuurvisie. Peeter Windt.

OOSTZAAN. WONINGMARKT VERKENNEN WOONVISIE ACTUALISEREN In het kader van de nieuw te ontwikkelen Structuurvisie. Peeter Windt. Oostzaan OOSTZAAN WONINGMARKT VERKENNEN WOONVISIE ACTUALISEREN In het kader van de nieuw te ontwikkelen Structuurvisie Peeter Windt More for You BV Stap 1: woningmarktverkenning - analyse Krimpende landelijke

Nadere informatie

provincie limburg Toeristische Trends Limburg

provincie limburg Toeristische Trends Limburg provincie limburg Toeristische Trends 2016-2017 Overnachtingen Verblijfsbezoek Nederlandse & buitenlandse gasten Provincie 3.542.000 gasten 1.186.000 gasten 10,9 miljoen overnachtingen 3,4 miljoen overnachtingen

Nadere informatie

Daling cafés zet door, maar stagneert

Daling cafés zet door, maar stagneert Cafésector in cijfers Na een zeer forse daling in 2008 en 2009, is het caféaanbod in 2010 slechts met 0,8% gedaald. Absoluut gezien hebben 74 cafés hun deuren gesloten. Dat blijkt uit een analyse van het

Nadere informatie

Businessplan 2015-2019. Villa Zilverlinde. Grieto Zeeman & Erika Vreeswijk De Boonk 8 7251 BV Vorden 0621811791. September 2015

Businessplan 2015-2019. Villa Zilverlinde. Grieto Zeeman & Erika Vreeswijk De Boonk 8 7251 BV Vorden 0621811791. September 2015 Businessplan 2015-2019 Villa Zilverlinde September 2015 Grieto Zeeman & Erika Vreeswijk De Boonk 8 7251 BV Vorden 0621811791 over ons Twee gekwalificeerde professionals met ervaring en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Villa la Plage. Prijs ,- excl. BTW, kavel vanaf V.O.N. excl. BTW / of te huur vanaf 8.550,- pj

Villa la Plage. Prijs ,- excl. BTW, kavel vanaf V.O.N. excl. BTW / of te huur vanaf 8.550,- pj Villa la Plage Prijs 249.500,- excl. BTW, kavel vanaf 95.000 V.O.N. excl. BTW / of te huur vanaf 8.550,- pj Omschrijving Villa la Plage; romantisch, royaal en fenomenaal. Bent u op zoek naar een luxe

Nadere informatie

Meer Duitse toeristen

Meer Duitse toeristen Meer Duitse toeristen Inspiratiedag 15 november 2018 1 / 21 Duitsland is nummer 1 Belangrijkste herkomstland inkomend toerisme 2017: bijna 18 miljoen overnachtingen in NL Groei van bijna 20% t.o.v. 2015

Nadere informatie

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014 Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting 2013 maart 2014 Inleiding Het aanjaagprogramma Recreatie & Toerisme is in november 2009 van start gegaan. Om het effect van de werkzaamheden te meten wordt jaarlijks

Nadere informatie

Camping De Waps TARIEVEN 2015 RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER. Erkend 8,5 PATRICK JAASMA

Camping De Waps TARIEVEN 2015 RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER. Erkend 8,5 PATRICK JAASMA Camping De Waps TARIEVEN 2015 GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM Erkend 8,5 GEEN STACARAVANS EN GEEN DOUCHEMUNTEN RESERVEREN AANBEVOLEN PATRICK JAASMA DAGTARIEVEN

Nadere informatie

TARIEVEN Geopend van 1 maart t/m 31 oktober. Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp

TARIEVEN Geopend van 1 maart t/m 31 oktober. Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp TARIEVEN 2017 Geopend van 1 maart t/m 31 oktober Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp Dagtarieven DAGTARIEVEN Dagtarieven gelden vanaf de dag van aankomst tot de volgende dag 12 uur.

Nadere informatie

Kleinschalig kamperen Karen François Sector- en logiescoördinator

Kleinschalig kamperen Karen François Sector- en logiescoördinator Kleinschalig kamperen Karen François Sector- en logiescoördinator ??? LOGIES DECREET VRAAG & AANBOD TRENDS & INSPIRATIE ??? Zo iets? Zo iets? RUIMTE LANDELIJK GASTVRIJHEID NATUUR GEZELLIG RUST Kleinschalig

Nadere informatie

Villa Avantage. Prijs ,- Kavel vanaf , excl. BTW V.O.N.

Villa Avantage. Prijs ,- Kavel vanaf , excl. BTW V.O.N. Villa Avantage Prijs 199.500,- Kavel vanaf 80.000, excl. BTW V.O.N. Omschrijving Villa Avantage, exclusiviteit op haar best. Traditioneel gebouwde stenen Villa, geschikt voor 6 tot 8 personen. De Villa

Nadere informatie

Imago-onderzoek bezoekers 2013

Imago-onderzoek bezoekers 2013 Imago-onderzoek bezoekers 2013 IMAGO-ONDERZOEK BEZOEKERS 2013 2 Imago-onderzoek Bezoekers Factsheet Imago-onderzoek Bezoekers De provincie Flevoland wil graag weten welke doelgroep er naar de provincie

Nadere informatie

Sterkste groei bij werknemers

Sterkste groei bij werknemers In 1994 stagneerde de ontwikkeling van de koopkracht nog. In de daarop volgende jaren nam de koopkracht echter steeds sterker toe: met 1% in 1995 tot 1,5% in 1997. De grootste stijging,,7%, deed zich voor

Nadere informatie

Zeeland Recreatieland

Zeeland Recreatieland Zeeland Recreatieland Presentatie onderzoeksresultaten 25 februari 2015 Economisch belang toeristisch cluster Bestedingen 1,72 miljard Economisch belang toeristisch cluster Huidige werkgelegenheid 15.872

Nadere informatie

Boeren-flex-plex. Werken en ontspannen wanneer jij het nodig hebt.

Boeren-flex-plex. Werken en ontspannen wanneer jij het nodig hebt. Boeren-flex-plex Werken en ontspannen wanneer jij het nodig hebt. Huur een kantoorruimte op een boerderij, voor een uur een dag of een week. Op deze plek gaan inspanning en ontspanning hand in hand: werken

Nadere informatie

Notitie Ontwikkeling van de lokale woonlasten

Notitie Ontwikkeling van de lokale woonlasten Notitie Ontwikkeling van de lokale woonlasten Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (voorts COELO) publiceert jaarlijks de Atlas van de lokale lasten, een overzicht van de

Nadere informatie

Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie. NFN- Naturisten Federatie Nederland

Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie. NFN- Naturisten Federatie Nederland Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie NFN- Naturisten Federatie Nederland Hallo, wij familie van de Wetering zijn eigenaar van Mini Camping Nieuw Moscou gelegen in gemeente Hoogeveen,

Nadere informatie

Voel je thuis en toch even lekker weg

Voel je thuis en toch even lekker weg Voel je thuis en toch even lekker weg Comfortcamping De Bosgraaf bosgraaf.ardoer.com Waar? Tussen Apeldoorn, Arnhem en Zutphen. Eenvoudig bereikbaar via A1, A12 en A50. Direct grenzend aan het Veluwse

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016 Zaaknr : 15Z02486 Documentnr : 15.0017378 De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 november 2015; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Colofon. Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd, juni 2014. drs. Jan Jaap Thijs, senior adviseur & partner drs. Suzanne van de Laar, adviseur

Colofon. Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd, juni 2014. drs. Jan Jaap Thijs, senior adviseur & partner drs. Suzanne van de Laar, adviseur Verbinding Verblijfsrecreatie cultuur en in toerisme Drenthe Leefstijlanalyse Nadere uitwerking als basis voor vraag het rijgen aanbod van parels 1 Colofon Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd, juni 2014 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud De economie zit duidelijk in de lift. Na eerdere positieve berichten over de groeiende omvang van het Nederlandse bedrijfsleven, blijkt ook uit deze Graydon

Nadere informatie

Kwantitatieve gegevens monitoring vrijetijdseconomie Noord-Brabant

Kwantitatieve gegevens monitoring vrijetijdseconomie Noord-Brabant Kwantitatieve gegevens monitoring vrijetijdseconomie Noord-Brabant Bureau voor Ruimte 8i Vrije Tijd, 2018 A. Alle vakanties Vakanties van binnenlandse (Nederlandse) gasten, zowel toeristisch als op vaste

Nadere informatie

Actualisatie toerisme en recreatie. Natuur- en recreatieplan Westfriesland

Actualisatie toerisme en recreatie. Natuur- en recreatieplan Westfriesland Actualisatie toerisme en recreatie Natuur- en recreatieplan Westfriesland Programma Doel: (Toekomstige) kracht van het gebied in beeld krijgen Start (13.00) Welkom en toelichting natuur- en recreatieplan

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 15 december 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeernota. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 15 december 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeernota. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 15 december 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeernota Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Het doel van kampeerbeleid is om ontwikkelingen

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers. INSTITUUT SERVICE MANAGEMENT T.a.v. Toerdata Noord. 8900 CG Leeuwarden drs. P.H. Huig tel: 058 244 1550 fax: 058 244 1501

Toerisme in Cijfers. INSTITUUT SERVICE MANAGEMENT T.a.v. Toerdata Noord. 8900 CG Leeuwarden drs. P.H. Huig tel: 058 244 1550 fax: 058 244 1501 Toerisme in Cijfers 2003 2007 Toerdata Noord is een samenwerkingsverband op toeristisch recreatief gebied van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De uitvoering is in handen van het Instituut

Nadere informatie

Relatie recreatie en natuur Veluwe

Relatie recreatie en natuur Veluwe Relatie recreatie en natuur Veluwe Kwaliteitsverbetering voor natuur 3 september, Martin Goossen Inleiding State of the art recreatie en toerisme Wat bepaalt kwaliteit van natuur vanuit recreatie en toerisme

Nadere informatie

BROCHURE REUWEG ,- Loenen. Een gezellig familiepark voor jong en oud onder de rook van Apeldoorn! Vrij uitzicht over het land.

BROCHURE REUWEG ,- Loenen. Een gezellig familiepark voor jong en oud onder de rook van Apeldoorn! Vrij uitzicht over het land. BROCHURE REUWEG 51-8 52.500,- Loenen Een gezellig familiepark voor jong en oud onder de rook van Apeldoorn! Vrij uitzicht over het land. Meer info: Veluwe Chalets Makelaar Ronald Boswinkel Over Veluwe

Nadere informatie

Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting

Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting Algemeen 1. Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Toeristenbelasting wordt in Leeuwarden geheven

Nadere informatie

Dames en heren, beste familie Hagedoorn en medewerkers van de Beerze Bulten,

Dames en heren, beste familie Hagedoorn en medewerkers van de Beerze Bulten, Toespraak bij de opening van de Youpi! Lodges en de overhandiging van een cheque aan de Stichting De Upside van Down, door commissaris van de Koningin, drs. Ank Bijleveld-Schouten op vrijdag 15 april 2011

Nadere informatie

Onderzoek Gebruik van vaste standplaatsen op kustcampings 2008

Onderzoek Gebruik van vaste standplaatsen op kustcampings 2008 Onderzoek Gebruik van vaste standplaatsen op kustcampings 2008 Context KiTS-project met onder andere als doelstelling: het volwaardig in kaart brengen van het kusttoerisme in alle onderdelen dus niet enkel

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 3 november 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeerbeleid. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 3 november 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeerbeleid. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 3 november 2014 Agenda nr: Onderwerp: Kampeerbeleid Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Het doel van kampeerbeleid is om ontwikkelingen

Nadere informatie

Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw. Concept: Boer zoekt Single

Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw. Concept: Boer zoekt Single Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw Concept: Boer zoekt Single 19 Juni 2010 1 Omgevingsverkenning 1.1 Hoe kijk ik tegen agrotoerisme aan? Mijn eerste gedachte bij agrotoerisme is niet

Nadere informatie

Activiteiteninspiratie

Activiteiteninspiratie Activiteiteninspiratie 22 T/M 30 SEPTEMBER 2018 www.weekvandezwinstreek.eu Voorwoord Beste ondernemer, De Week van de Zwinstreek komt dit jaar terug! Met deze week zetten we samen met u de spotlight op

Nadere informatie

Kom je ook? Kampeertarieven 2019 Voor een perfect verblijf aan de kust!

Kom je ook? Kampeertarieven 2019 Voor een perfect verblijf aan de kust! Kampeertarieven 2019 Voor een perfect verblijf aan de kust! WWW.KOMPASCAMPING.BE Bij Kompas Camping zit je goed! De kust is een ideale bestemming voor een kort of lang verblijf met z n tweetjes, familie

Nadere informatie

Kampeertarieven. * Seizoensplaatsen zijn inclusief 500 kwh, verbruik boven de 500 Kwh wordt in rekening gebracht ( 0,61 per Kwh).

Kampeertarieven. * Seizoensplaatsen zijn inclusief 500 kwh, verbruik boven de 500 Kwh wordt in rekening gebracht ( 0,61 per Kwh). Tarieven van ons vakantiepark seizoen 0 Kamperen Kampeertarieven Comfort Comfort XL Supercomfort XL Laag Midden Hoog Laag Midden Hoog Laag Midden Hoog Kampeerplaats incl. personen,00,00,00,00 0,00,00,00,00,00

Nadere informatie

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019 Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 00392/8-1-5 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b. en w. van 6 november 2018; gelet op de bespreking van de

Nadere informatie

kansen voor de verblijfsrecreatie

kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie In het programma Vitale Vakantieparken werken gemeenten, provincie, recreatieondernemers en vele andere partijen aan nieuwe perspectieven

Nadere informatie

toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010

toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010 toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010 Toerisme in Vlaanderen Aantal overnachtingen en aankomsten in België (2010) overnachtingen % aankomsten % gemiddelde verblijfsduur (nachten) Vlaamse Gewest

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie