Welkom in de Juleskes klas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de Juleskes klas"

Transcriptie

1 Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag

2 voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal mijn kindje wenen? Het leuk vinden? Zich niet in een hoekje verstoppen? Durven zeggen als het naar het toilet moet? Elke dag vroeg opstaan, het schooltasje klaarmaken, flink ontbijten en dan naar school, waar jouw peuter héél wat te wachten staat. Wie ben ik?

3 Ik ben juf Anne-Mie en hoop samen met je kapoen fijne momenten te beleven in ons klasje. Ik woon in Halle-Booienhoven en mijn hobby s zijn joggen en lezen. Wanneer je vragen hebt kan je me altijd bereiken op het nr. 0494/ Of tijdens mijn vrij uur vrijdag van 13u00 t.e.m. 13u50. Wie komt er nog in ons klasje? De kinderverzorgster juf Sabrina komt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u00 t.e.m. 12u00 helpen in ons klasje. Donderdag en vrijdag komt meester Koen turnen geven. Wie is ons beste vriendje? Jules onze klaspop, zorgt ervoor dat uw peuter zich op zijn gemak voelt. Hij is een vaste waarde in onze klas. Jules wordt bij elke activiteit betrokken en gaat ook mee op uitstap.

4 Jules mag elke vrijdag met een kleuter mee naar huis. (vanaf oktober) Zo kan uw peuter leuke en fijne momenten beleven met Jules: samen op uitstap, spelen, eten, slapen, In Jules zijn koffertje zit een pyjama, een tandenborstel en een leuk vertel- doeboekje voor het slapen gaan. Dit verhaaltje kan je s avonds in bed voorlezen. Er zit ook een spelletje in dat je samen met je kleuter en Jules kan spelen in het weekend. Het zou leuk zijn als je de activiteiten die je met Jules doet kan vastleggen op foto. Zo kan je kleuter of peuter maandag vertellen wat hij/zij met Jules gedaan heeft. (indien je de foto s niet kan uitprinten geen probleem stuur ze door naar het adres van de school dekleinepicasso@zoutleeuw.be of zet ze op stick en ik print ze hier af). Het postmapje van Jules. Wanneer je vragen hebt of je hebt iets te melden aan de juf of school kan je dit opschrijven en in de postmap van Jules steken. De juf kijkt elke dag het mapje na. Het is ook de bedoeling dat jullie elke dag kijken of er iets in het mapje steekt, want ik geef de nieuwsbrieven van de school en de maandbrief van Jules met de activiteiten die we in de klas doen mee via het mapje.

5 Hoe ziet een dagje in onze klas eruit? 8u55-9u10 De bel gaat, de kleuters en peuters gaan in de rij staan. De kleuters en peuters gaan naar binnen, doen hun jasje uit met behulp van de juf en hangen het aan hun kapstok met hun kenteken dat ze in de loop van de eerste week kiezen (de eerste week kan u mee naar de klas komen om uw peuter op zijn gemak te stellen. Maak het afscheid niet te lang, want dit maakt het moeilijker voor uw peuter) 9u10-9u25 Het klassikaal onthaal: Vindt plaats in de kring. Tijdens deze activiteit verwelkomen de peuters en kleuters elkaar en de juf en steken hun foto in de aanwezigheidskalender. We zingen het welkoms lied met Jules en daarna nemen we het doosje om de verschillende kalenders aanbod te laten komen (weerkalender, takenbord, daglijn) 9u25-9u35 Bewegingsmomentje: Vingerspelletjes, bewegen op een liedje,.. 9u35-9u50 Taaloefening: dit kan zijn een waarneming, praten bij een plaat, versje, poppenkast, tik tak spel, 9u50-10u10 Verwerking op taaloefening: Dit kan wiskundige initiatie zijn, verwerking met muziek, kringspel, huishoudelijke activiteit.

6 10u10-10u20 Plasmoment en pampertraining, leren handen wassen. 10u20-10u35 Fruit eten en drankje + jas aandoen 10u35-10u50 Speeltijd 10u50-11u00 In de rij terug naar binnen, jassen uitdoen en aan de juiste kapstok hangen. 11u00-11u40 Werken in groepen: Bv geleide activiteit beeld, taal of wiskunde en dan zelfstandige activiteiten bv klei experimenten, puzzels, spelletje,. 11u40-12u00 Klassikaal Liedje aanleren, versje of bespreken van de werkjes die ze gemaakt hebben. Daglijn overlopen 12u00-13u00 Plasmoment, eetmoment, speeltijd.

7 13u00-13u10 In de rij, jas uitdoen en aan de juiste kapstok hangen. 13u10-13u20 Relaxatie met een massage door en voor de kleuters en peuters. 13u20-13u25 Dag lijn aanpassen en overlopen wat doen we in de namiddag Bv vrij spel en 1 geleide activiteit met de juf (dit kan zijn gezelschapsspel, spel in de poppenhoek,.) opruimen, plasmoment, jas aandoen, speeltijd, liedje of versje herhalen, verhaaltje en dan naar mama of papa. 13u25-14u15 Groepsactiviteiten + 1 geleide activiteit: Vrij spel alle hoeken zijn open puzzel, bouwhoek, klein materiaal, ontdekkingstafel, poppenhoek, timmerhoek,. 1geleide activiteit met de juf. De groepen wisselen van activiteit op afgesproken signaal van de juf bv belletje, lied. 14u15-14u25 Opruimen aangekondigd door een versje 14u25-14u35 Plasmoment, pamper training,handen wassen en jas aandoen. 14u35-14u50 Speeltijd en koekje eten 14u50-15u00 In de rij jas uitdoen en aan de juiste kapstok hangen.

8 15u00-15u25 Kindje van de dag mag de aanwezigheidskalender leegmaken. Liedje of versje herhalen, vingerspelletje of kringspelletje. Overloop van de daglijn. Nieuwsbrieven uitdelen Verhaal 15u25-15u35 Jas aandoen Boekentas nemen en naar huis. Hoe zit het met die zindelijkheid? We hebben aansluitend aan onze klas toiletjes op kleuterformaat. Ook door de jongens wordt er zittend geplast! De blaas is dan beter leeg en het is gemakkelijker om de plasrichting te bepalen. We leren samen met de juf en juf Sabrina om het echt zelf te doen. Zelf de broekjes naar beneden en dan terug aan (we helpen wel nog met moeilijke sluitingen) Maar een ongelukje is nooit ver weg, ook als uw kapoen eigenlijk al helemaal zindelijk is. Er zijn zoveel indrukken te verwerken en dingen te ontdekken, Geen nood we hebben reserve broekjes in onze school, gelieve deze wel zo snel mogelijk gewassen mee terug naar school te geven. In de school is ook een zindelijkheidstas aanwezig die je mag uitlenen. Hiervoor kan je bij de juf of zorgcoördinator terecht.

9 Het vieren van een verjaardag in de klas. We maken een kroon voor je peuter of kleuter, we maken een boekje met tekeningen van zijn vriendjes in de klas, hij of zij mag kiezen in wat de juf hem/haar schminkt. We vieren feest door een dansje te doen, kaarsjes uit te blazen en hij of zij krijgen een klein pakje van de klas mee om bij hun thuis open te maken. Bij het vieren van de verjaardag in de klas mogen de ouders trakteren met een cake, wafels, pannenkoeken, geen snoepgoed of frisdrank. (dit is geen verplichting) In plaats van voor iedere kleuter afzonderlijk een traktatie mee te brengen mogen de ouders ook zeker niet verplicht een cadeautje kopen voor de klas van max. 15 euro. De lijst met tips hangt buiten aan de klas op. U bent daar volkomen vrij in dit is geen verplichting.

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kleine kapoen!

De eerste schooldag voor uw kleine kapoen! Zandstraat 25A 9930 ZOMERGEM tel: 09/372 71 53 www.zandloper.be De eerste schooldag voor uw kleine kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u!

Nadere informatie

Je Peuter mag nu naar school

Je Peuter mag nu naar school Je Peuter mag nu naar school Binnenkort gaat je kind voor het eerst naar school. Een grote stap voor je kind en voor jou. Een nieuwe situatie, die veel vragen kan oproepen. Elke dag vroeg opstaan, het

Nadere informatie

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt. De kleuters zijn dol op hem. Jules wordt overal bij betrokken. s Morgens maken we hem wakker, hij speelt gans de dag mee en s avonds stoppen we hem terug in zijn bedje. Jules is meer dan enkel een klaspop.

Nadere informatie

WELKOM IN DE PEUTERKLAS!

WELKOM IN DE PEUTERKLAS! WELKOM IN DE PEUTERKLAS! Even voorstellen Juf Sophie: Klasjuf peuterklas Juf Maud: Klasjuf 1 ste kleuterklas Juf Veerle: Kinderverzorgster Juf Greet: Turnjuf Grootste taak peuterjuf Veiligheid bieden Zich

Nadere informatie

De eerste schooldag van uw kapoen!

De eerste schooldag van uw kapoen! De eerste schooldag van uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Jules gaat naar school!

Jules gaat naar school! Jules gaat naar school! Arthur Puesstraat 46a 1502 Lembeek tel 02 356 41 85 Dag kleine peuter en beste ouder(s) Ik ben Jules, de klaspop, ik vind het heel fijn in de peuterklas. Jij bent nu al groot en

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 pascal.blijkers@debrugternat.be marijke.roelandts@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle   02/ / Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen

Nadere informatie

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust contact op om een kijkje te komen nemen in de klas.

Nadere informatie

1. Welkom in de oranje klas

1. Welkom in de oranje klas Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Liedjes en versjes

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! 1kka bij Juf Demelza 1kkb bij Juf Flore 1kkc bij Juf Rosanna Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag, voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

Welkom. In onze kleuterschool. GO! t Krekeltje

Welkom. In onze kleuterschool. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 E-mail: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom In onze kleuterschool Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas Algemene inlichtingen over de

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Welkom In de eerste kleuterklas

Welkom In de eerste kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de eerste kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 GO! De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T

Nadere informatie

Welkom in ons klasje. Voormiddag

Welkom in ons klasje. Voormiddag Welkom in ons klasje Iedere morgen worden onze kleinste kleuters opgevangen in ons klasje. Dit telkens van 8 uur tot 8.30 uur. Om 8.30 begint onze school. Wij starten eerst met een toiletbezoek. Voormiddag

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Van harte welkom in de derde kleuterklas!

Van harte welkom in de derde kleuterklas! Van harte welkom in de derde kleuterklas! Hallo iedereen, Ik ben juf Els! Mijn huisje staat in Gutschoven (Heers)! Daar woon ik samen met mijn man Steve en twee kapoenen Yinthe (6 jaar) en Tess (3 jaar).

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket Geldbeugel

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Basisschool De Notelaar Schoolstraat 40 9950 Waarschoot Tel: 09/377.27.96 www.notelaar-waarschoot.be Contactpersoon: Eef De Lathouwer - Lieselot

Nadere informatie

Welkom In de derde kleuterklas

Welkom In de derde kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de derde kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 GO! De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T 03

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM!

Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM! Wenboekje BS De Dialoog Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM! 1 Meester Luc en juf Gwendoline 2 Ik ben Jules, de klaspop. Ik vind het superleuk in de klas van juf Gwendoline en meester Luc. Binnenkort

Nadere informatie

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas.

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas. Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Fotoboek 8. Liedjes

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom In de tweede kleuterklas

Welkom In de tweede kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de tweede kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 BSGO De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T

Nadere informatie

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten.

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten. Gesubsidieerde Vrije Basisschool DE TANDEM St.-Benedictusstraat 14A, 2640 Mortsel Van Dijckstraat 5, 2640 Mortsel Tel.: 03/440.51.19 Fax: 03/449.78.89 directie@detandem.net www.detandem.net Hoe verloopt

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de egeltjesklas

Klaswerking. Dagindeling in de egeltjesklas Dagindeling in de egeltjesklas 07u00 Klaswerking Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u15 De kinderen worden

Nadere informatie

WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL. Infobrochure

WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL. Infobrochure WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL Infobrochure Vrije Kleuterschool t Bosvriendje Poederleesteenweg 67 2460 Lichtaart 014 55 70 40 info@vks-bosvriendje.be www.vks-bosvriendje.be Facebook: Het bosvriendje Door

Nadere informatie

klaswerking: juf Sigrid

klaswerking: juf Sigrid klaswerking: juf Sigrid Dagindeling in de kikkerklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie in het kort de werking, alle informatie en de belangrijkste afspraken van onze school en onze klas.

In dit boekje vinden jullie in het kort de werking, alle informatie en de belangrijkste afspraken van onze school en onze klas. INFO PEUTERKLAS 1 WELKOM Beste mama s en papa s, In dit boekje vinden jullie in het kort de werking, alle informatie en de belangrijkste afspraken van onze school en onze klas. Op basisschool Het Klepperke

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

INFO. versie 25/08/17

INFO. versie 25/08/17 INFO versie 25/08/17 WELKOM Beste mama s en papa s, In dit boekje vinden jullie in het kort de werking, alle informatie en de belangrijkste afspraken van onze school en onze klas. Op basisschool Het Klepperke

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Openklasdagen nieuwe peuters: Inschrijvingsperiodes: Instapdata schooljaar Bekijk het filmpje op onze website:

Openklasdagen nieuwe peuters: Inschrijvingsperiodes: Instapdata schooljaar Bekijk het filmpje op onze website: Openklasdagen nieuwe peuters: Zaterdag 31 augustus 2019 van 10u tot 13u Zaterdag 1 februari 2020 van 10u tot 13u Inschrijvingsperiodes: Inschrijvingen voor het schooljaar 2019 2020, geboortejaar 2017.

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

De eerste keer naar school

De eerste keer naar school De eerste keer naar school Mag je kleuter naar school? Als je kind 2 jaar en 6 maanden oud is, mag het naar de kleuterschool. Niet op zomaar een dag. Er zijn 7 instapmomentjes. - De eerste schooldag na

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Welkom In de derde kleuterklas

Welkom In de derde kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de derde kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 BSGO De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom Telefoon:

Nadere informatie

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Mijn kleine klas-atlas Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Welkom lieve kleuter kleine bengel grote engel! Welkom mama! Welkom papa! Jullie hebben voor onze school gekozen. Dat is beslist een zeer goede

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Jules is een lief kereltje dat graag speelt, ook alleen, maar eigenlijk nog veel liever met vriendjes en vriendinnetjes. We volgen kleine Jules op zijn ontdekkingstocht in basisschool Het Klavertje Vier

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS Bij rustig weer spelen de peuters graag buiten. Bij regen of bij koud weer spelen de kleinste kleuters tijdens de speeltijd in de overdekte en verwarmde zaal. De peuters,

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

t Vlindertje maand september 2011.

t Vlindertje maand september 2011. t Vlindertje maand september 2011. 1.Algemeen: Beste Vlinderlezers, Hier zijn we weer met het eerste maandelijks nieuws over ons schooltje en jullie kleuters! 2.Data om niet te vergeten voor volgend schooljaar.

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

voor het eerst naar school

voor het eerst naar school Bs De Kleurenplaneet 09/381 55 05 Peter Benoitlaan 10 bs.deinze@g-o.be 9800 Deinze www.dekleurenplaneet.be voor het eerst naar school Praktische infobrochure voor ouders van instappertjes 2015-2016 Welkom!

Nadere informatie

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje Welkom! in de tweede kleuterklas * Een woordje van Rube en Rutje Wie zijn wij? Juf Myrna Juf Laura Wie zijn wij? Juf Anja Zorg coördinator Staat op woensdag in K2B Wie zijn wij? Juf Katleen K2A heeft turnen

Nadere informatie

Infoboekje: peuter/eerste kleuterklas!! Welkom!

Infoboekje: peuter/eerste kleuterklas!! Welkom! Gesubsidieerde Vrije Basisschool Sint - Jan Kapelstraat 28 35 3540 Berbroek Herk-de-Stad 013/ 55 45 93 0477/13 44 07 e-mail : basisschool.berbroek@scarlet.be website: www.basisschoolberbroek.be Infoboekje:

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS!

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS! WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS! 1 Inleiding Beste mama en papa, Allereerst willen wij u welkom heten in de 1 ste kleuterklas bij Jules, juf Hélène en juf Lore. Juf Lore zal op maandag, dinsdag en afwisselend

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2019-2020 Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders, Het is bijna zover. Je kind mag voor het eerst naar de kleuterschool! Het schoolteam, de juf en klaspop Jules

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Brochure Julesklas! Beste Ouders,

Brochure Julesklas! Beste Ouders, Geef me je hand geef mij ze allebei. Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij. Je bent welkom, je mag er zijn. Iedereen is zichzelf en dat is fijn. Brochure Julesklas! Beste Ouders, Welkom in

Nadere informatie

Wie is wie? Hoe bereid ik mijn kind voor?

Wie is wie? Hoe bereid ik mijn kind voor? Welkom Dag kleine kapoen! Dag mama, dag papa,... Dag oma, dag opa, Wij zijn blij dat je naar onze school het Palet komt. Voor het eerst naar school gaan is een grote stap Ik kan mij best voorstellen dat

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

voor het eerst naar school

voor het eerst naar school Bs De Kleurenplaneet 09/381 55 05 Peter Benoitlaan 10 bs.deinze@g-o.be 9800 Deinze www.dekleurenplaneet.be voor het eerst naar school Praktische infobrochure voor ouders van instappertjes 2018-2019 Welkom!

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Welkom op onze school, welkom in onze klas.

Welkom op onze school, welkom in onze klas. Welkom op onze school, welkom in onze klas. Vanaf 2,5 jaar is je kleuter welkom op school: telkens op de eerste dag na een vakantie of op 1 februari. Er zijn enkele voorwaarden die helpen bepalen of je

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2018-2019 Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders, Het is bijna zover. Je kind mag voor het eerst naar de kleuterschool! Het schoolteam, de juf en klaspop Jules

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be Mijn school: Mijn klas: Vrije basisschool Heilig Graf Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be de bijtjesklas 3 e kleuterklas Mijn juf: Joke Brijs Mijn kenteken:

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag!

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! binnenloop met draaischijf.....de lettertafel een spelletje

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de konijnenklas

Klaswerking. Dagindeling in de konijnenklas Klaswerking Dagindeling in de konijnenklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie