BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 14 DECEMBER 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 14 DECEMBER 2010"

Transcriptie

1 gemeente Maassluis BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 14 DECEER 2010 RAADSCOMMISSIE 1 Agenda: uur: 1. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Kademota Integraal Veiligheidsbeleid uur: 2. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de slotwijziging van de begroting 2010 Agendapunt 1: Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid Griffie: de heer G. van de Wees (voorzitter) mevrouw R.R. Westhoff (raadsadviseur) Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA de heren S.B. Kuiper ent. Yücel; de heer W.J. van Gastel en mevrouw Lammers-Noordam; de heren J. van der Maarel en H.J. de Geus de heer C.M.P.'t Hart de heer P.J. H. Boeters de heren L.A. Eijskoot en A.M. de Reuver ChristenUnie de heer J.J.M. Dolstra mevrouw A.C. Puyt. Verder is aanwezig: De heer J.A. Karssen (burgemeester), de heer A.G.M. Keijzer (wethouder) en de heren Y. Kramer R. van der Linden en mevrouw Heere (ambtelijke ondersteuning) en de heer Schouten en mevrouw Van den Broek (politie). Conclusie en toezeggingen: De commissie verzoekt de bedrijfs- en woninginbraken in de prioritering op te nemen en concludeert dat het voorstel als debatstuk doorgeleid kan worden naar de vergadering van de gemeenteraad van 11 januari a.s. Burgemeester Karssen zegt het volgende toe: Een overzicht van de geleden schade als gevolg van vandalisme zal in de kwartaalrapportages worden meegenomen.

2 De raad zal tussentijds op de hoogte worden gehouden van de uitvoering van het veiligheidsbeleid d.m.v. de jaarlijkse evaluatie en het uitvoeringsplan. In het uitvoeringsprogramma zullen de doelstellingen SMART worden geformuleerd. De prioritaire veiligheidsthema's (hoofdstuk 5) worden concreter worden beschreven zodat de raad deze kan betrekken in het raadsdebat. Agendapunt 2: Raadsvoorstel tot het vaststellen van de slotwijziging van de begroting 2010 Griffie: de heer Kuiper (voorzitter) mevrouw R.R. Westhoff (raadsadviseur) Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA de heren P.J. van Baaien en P. Koedood de heren W.J. van Gastel en mevrouw J.A. Lammers-Noordam de heer H.J. de Geus de heer C.M.P.'t Hart de heren P.J. H. Boeters de heren L.A. Eijskoot, A. Ramadanovic ChristenUnie de heer J.J.M. Dolstra de dames A.C. Puyt Verder is aanwezig: de heer H.L.M. Eitjes (wethouder) en de heer R. Hofman (ambtelijke ondersteuning). Conclusie en toezeggingen: De commissie concludeert dat het voorstel als hamerstuk kan worden doorgeleid naar de raadsvergadering van hedenavond. Eethouder Eitjes zegt het volgende toe: De 'ouderwetse' berekening van het weerstandsvermogen zal aan de raad beschikbaar worden gesteld. De raad wordt op de hoogte gehouden van de energiebesparende maatregelen die genomen worden voor de gemeentelijke gebouwen en de bijbehorende terugverdientermijnen. In overleg met wethouder Kromdijk wordt de raad op de hoogte gesteld van de besteding van i.s.m. Vlaardingen t.b.v. de ontwikkelingen van de maatschappelijke opvang. De resultaten van het onderzoek naar open-source software voor de gemeente worden ter kennis van de raad gebracht. In de vergadering is gevraagd waarom de laadklep voor de vrachtwagens later is aangeschaft en of dit meerkosten met zich mee heeft gebracht. De beantwoording wordt aan de raad toegezonden.

3 RAADSCOMMISSIE 2 Agenda: uur: 1. Onderzoek van de Rekenkamercommissie Maassluis naar het jongerenwerk in Maassluis uur: 2. Raadsvoorstel i.v.m. het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling OGZRR uur: 3. Raadsinformatiebrief van 29 oktober 2010 over bezuinigingen bijzondere bijstand Agendapunt 1: Onderzoek van de Rekenkamercommissie Maassluis naar het jongerenwerk in Maassluis Griffie: de heer L. Molmans (voorzitter) de heer R. van der Hoek (griffier) Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA mevrouw J. van Geest en de heer El Hahaoui de dames B.J. te Spenke en M.L. Brons de Jong de heer F.J.C. Vermeer mevrouw C. Bronsveld-Snoep de heer A.J. Solleveld de heer A. Ramadanovic ChristenUnie de heer C.J. Smits en mevrouw K.R. Oosterman-Feenstra de dames S. el Haddouchi en B.G.M. Henneken Verder is aanwezig: Mevrouw J.C.L. Breunis-Smits (wethouder) en de heer P.E.H. Kromdijk (wethouder), de heer J. Houtman (ambtelijke ondersteuning), P.J. van Baaien (voorzitter RKC), C. Wijnen (RKC) en J. van 'thoff(rkc). Conclusie en toezeggingen: Uit de commissiediscussie blijkt dat de raad twijfels heeft bij de aanbeveling van de Rekenkamercommissie om het jongerenwerk te betrekken in het Gemeentelijk Overleg Sluitende Aanpak (GOSA). Met inachtneming van deze nuance concludeert de commissie dat een raadsvoorstel kan worden opgesteld op grond waarvan de conclusies en aanbevelingen uit het rapport kunnen worden vastgesteld. Dit raadsvoorstel kan als hamerstuk worden doorgeleid naar de raadsvergadering van 11 januari De commissie stelt voorts vast dat de conclusies en aanbevelingen en de tijdens de vergadering gemaakte opmerkingen kunnen worden betrokken bij de discussie rond de Nota Integraal Jeugdbeleid. Agendapunt 2: Raadsvoorstel i.v.m. het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling OGZRR Griffie: de heer L. Molmans (voorzitter) de heer R. van der Hoek (griffier)

4 Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA mevrouw J. van Geest en de heer T. Ates de dames B.J. te Spenke en M.L. Brons de Jong de heer F.J.C. Vermeer mevrouw C. Bronsveld-Snoep de heer A.J. Solleveld de heer A. Ramadanovic ChristenUnie de heer C.J. Smits en mevrouw K.R. Oosterman-Feenstra de dames S. el Haddouchi en B.G.M. Henneken Verder is aanwezig: Mevrouw J.C.L Breunis-Smits (wethouder), de heer P.E.H. Kromdijk (wethouder), de heer J. Houtman (ambtelijke ondersteuning). Conclusie en toezeggingen: De commissie concludeert dat het raadsvoorstel als hamerstuk doorgeleid kan worden naar de raadsvergadering van hedenavond. Agendapunt 3: Raadsinformatiebrief van 29 oktober 2010 over bezuinigingen bijzondere bijstand. Griffie: de heer L Molmans (voorzitter) de heer R. van der Hoek (griffier) Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA mevrouw J. van Geest en de heer T. Ates mevrouw M.L. Brons de Jong en G. van der Wees de heren J. van der Maarel en F.J.C. Vermeer de heer C. Pleijsier en mevrouw C. Bronsveld-Snoep de heer A.J. Solleveld de heer A.M. de Reuver ChristenUnie de heer C.J. Smits de dames S. el Haddouchi en B.G.M. Henneken Verder is aanwezig: De heer P.E.H. Kromdijk (wethouder) en mevrouw M.M. de Vette (ambtelijke ondersteuning). Conclusie en toezeggingen: De fractie van de beraadt zich nog over de vraag of men een raadsdebat wil voeren over de raadsinformatiebrief en welke politieke geschilpunten dan aan de orde moeten komen. De griffie wordt z.s.m. op de hoogte gesteld van het beraad binnen de fractie. De overige fracties hebben aangegeven dat de raadsinformatiebrief voldoende is besproken en geen verdere behandeling behoeft. Wethouder Kromdijk zegt het volgende toe: De wethouder laat de gemeenteraad (nogmaals) weten hoeveel ouderen gebruik maken van de Rotterdampas en waarop korting wordt verkregen.

5 GEMEENTERAAD Agenda: 1. Opening openbare raadsvergadering 2. Vaststellen van de agenda 3. Spreekrecht 4. Vaststelling besluitenlijst van het Debat op Dinsdag van 30 november Actualiteitenhalfuur 6. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het rapport "Wegenstructuurvisie Maassluis " en het voorlopige uitvoeringsprogramma als uitgangspunt voor het beleid voor de periode Raadsvoorstel tot vaststelling van de Nota reserves en voorzieningen 8. Raadsvoorstel tot het vaststellen van begrotingswijziging 4, behorende bij de derde kwartaalrapportage Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Meerjaren programma Grondexploitatie 10. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het ontwerpbestemmingspian "Steendijkpolder" 11. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Ontwerpbestemmingspian "Stationsgebied e.o." 12. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de slotwijziging van de begroting Raadsvoorstel i.v.m. het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling OGZRR 14. Raadsvoorstel tot aanpassing van de tarieven belastingen en heffingen 15. Raadsvoorstel Controleprotocol 2010, normen- en toetsingskader en plan van aanpak accountantscontrole 16. Mededelingen van Maassluise vertegenwoordigers in verbonden partijen 17. Verder voorkomende zaken 18. Sluiting Griffier: de heer J.A. Karssen de heer R. van der Hoek Aanwezig zijn de volgende leden: PvdA de heren P.J. van Baaien, S.B. Kuiper, T. Ates, A. El Hahaoui, J. Luijendijk, T. Yücel de heren W.J. van Gastel, G. van der Wees, de dames B.J. te Spenke, J.A. Lammers-Noordam en M.L. Brons de Jong de heren L. Molmans, A.J. Solleveld de heren R.F.N.W. Wols, C. Pleijsier en mevrouw C. Bronsveld-Snoep de heren J. van der Maarel, P.J. Vlendré de heer L.A. Eijskoot ChristenUnie de heer C.J. Smits mevrouw A.C. Puyt

6 Verder is aanwezig: De heer J.A. Karssen (burgemeester), de heer A.G.M. Keijzer (wethouder), mw. J.C.L. Breunis- Smits (wethouder), de heer P.E.H. Kromdijk (wethouder) en de heer H.L.M. Eitjes (wethouder). Afwezig: De heren R.F.N.W. Wols, G.J. Enzerink en J. van den Hoek Agendapunt 1: Opening De voorzitter opent de vergadering om uur. Agendapunt 2: Vaststellen van de agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Agendapunt 3: Spreekrecht Van het spreekrecht wordt geen gebruik gemaakt. Agendapunt 4: Vaststelling besluitenlijst van het Debat op Dinsdag van 30 november 2010 De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Agendapunt 5: Actualiteitenhalfuur De heer Smits stelt de inzet van straatcoaches aan de orde. Die inzet van straatcoaches zou volgens een artikel in het NRC vooral succesvol zijn in combinatie met gezinsbezoeken. De voorzitter geeft uitleg over de werkwijze van de straatcoaches. Hij is tevreden over het resultaat tot nog toe. Agendapunt 6: Raadsvoorstel tot het vaststellen van het rapport "Wegenstructuurvisie Maassluis " en het voorlopige uitvoeringsprogramma als uitgangspunt voor het beleid voor de periode De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming het rapport "Wegenstructuurvisie Maassluis " en het voorlopige uitvoeringsprogramma vast te stellen als uitgangspunt voor het beleid voor de periode Wethouder Keijzer zegt het volgende toe: het college zal o.a. in overleg met Midden Delfland actie ondernemen m.b.t. de verkeerssituatie Oude Veiling;

7 Aan het eind van het eerste kwartaal 2011 volgt een projectdocument met, zonodig een kredietaanvraag m.b.t. de verkeerssituatie Havenplein Er volgt nog een geactualiseerde versie van het rapport Wegenstructuurvisie Agendapunt 7: Raadsvoorstel tot vaststelling van de Nota reserves en voorzieningen De gemeenteraad besluit de Nota Reserves en Voorzieningen 2011 vast te stellen met 14 stemmen voor en 5 stemmen. De fracties van de, en zijn tegen het voorstel. Wethouder Eitjes zegt het volgende toe: In de Kadernota 2012 zal aandacht worden besteed aan de opbouw van de stille reserves in relatie tot het weerstandsvermogen. In de Kadernota 2012 wordt ook teruggekomen op het vervoegd afschrijven van maatschappelijke investeringen. Wethouder Breunis zegt het volgende toe: Er wordt teruggekomen op de financiële mogelijkheden in relatie tot de ontwikkeling van de Brede School. Agendapunt 8: Raadsvoorstel tot het vaststellen van begrotingswijziging 4, behorende bij de derde kwartaalrapportage 2010 De gemeenteraad besluit begrotingswijziging 4, behorende bij de kwartaalrapportage2010, vast te stellen. De fractie van het is tegen het voorstel. Agendapunt 9: Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Meerjaren programma Grondexploitatie De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming: 1. Het MPG 2011 vast te stellen; 2. De kredieten zoals aangegeven voor de jaarschijf 2011 in de diverse (grond)exploitaties te autoriseren en de jaarschijf 2010 aan te passen aan de slotwijziging; 3. Het bedrag van circa ,= als vrije buffer toe te voegen aan de algemene reserves na vaststelling van de volgende voorstellen: Het voorzienbaar tekort van het Balkon te laten vrijvallen; Het grondcomplex Burgemeesterswijk te liquideren; De gerealiseerde kosten van de voorbereidingskosten voor het jaar 2010 ten laste van onvoorzien te nemen (Binnenstad/Sluispolder-West en Noorddijk-Geerkade); 4. De omslagbijdrage periode voor de projecten Balkon en Burgemeesterswijk op te nemen in het risicoprofiel.

8 Agendapunt 10: Raadsvoorstel tot het vaststellen van het ontwerpbestemmingspian "Steendijkpolder" De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming het bestemmingsplan "Steendijkpolder", bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand: NL.IMRO BPSteendijk-0002 met de bijbehorende bestanden gewijzigd vast te stellen, zulks conform de bij dit besluit behorende Staat van Wijzigingen, waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van een ondergrond welke ontleend is aan de gbkn / kadastrale kaart. Agendapunt 11: Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Ontwerpbestemmingspian "Stationsgebied e.o." De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming het bestemmingsplan "Stationsgebied e.o.", bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand: NL.IMRO BPStationsgebied-0004 met de bijbehorende bestanden gewijzigd vast te stellen, zulks conform de bij dit besluit behorende Staat van Wijzigingen, waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van een ondergrond welke ontleend is aan de gbkn / kadastrale kaart. Agendapunt 12: Raadsvoorstel tot het vaststellen van de slotwijziging van de begroting 2010 De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming de voorgestelde wijzigingen in het kader van de Slotwijziging 2010 goed te keuren en de begroting 2010 hierop aan te passen. Agendapunt 13: Raadsvoorstel i.v.m. het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling OGZRR De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming: 1. In te stemmen met het besluit van het algemeen bestuur OGZRR tot wijziging van artikel 1, sub f, van de gemeenschappelijke regeling OGZRR; 2. In te stemmen met bestuurlijke participatie in de Stichting CJG Rijnmond, met aanwijzing van mw. J.C.L. Breunis-Smits als lid van de raad voor het publiek belang en de heer P.E.H. Kromdijk als plaatsvervangend lid.

9 Agendapunt 14: Raadsvoorstel tot aanpassing van de tarieven belastingen en heffingen ~~ De raad besluit zonder hoofdelijke stemming de hieronder genoemde verordeningen vast te stellen en de diverse reeds bestaande verordeningen (2010) in te trekken op de dag dat de hieronder genoemde verordeningen in werking treden: - Verordening onroerende zaakbelasting 2011; - Verordening rioolheffing 2011; - Verordening reinigingsrechten 2011; - Verordening hondenbelasting 2011; - Verordening precariobelasting 2011; - Verordening marktgeld 2011; - Verordening bruggeld 2011; - Verordening ligplaatsgeld 2011; - Verordening zeehavengeld 2011; - Verordening binnenhavengeld 2011; - Verordening lijkbezorgingsrechten 2011; Legesverordening 2011; Rechtenverordening Agendapunt 15: Raadsvoorstel Controleprotocol 2010, normen- en toetsingskader en plan van aanpak accountantscontrole De gemeenteraad besluit zonder hoofdelijke stemming in te stemmen met: 1. Het Plan van Aanpak voor de controle van de jaarrekening; 2. Het controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2010; 3. Kennis te nemen van het normen en toetsingskader 2010; 4. De in het voorstel genoemde verordeningen met terugwerkende kracht in te trekken, vanaf het moment dat de nieuwe verordeningen die hetzelfde onderwerp in werking zijn getreden. Agendapunt 16: Mededelingen van Maassluise vertegenwoordigers in verbonden partijen De heer Luijendijk brengt verslag uit van de vergadering van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam. Agendapunt 17: Verder voorkomende zaken De voorzitter schenkt aandacht aan enkele belangrijkste onderwerpen die het afgelopen jaar in de gemeenteraad aan de orde zijn geweest.

10 Agendapunt 18: Sluiting De voorzitter sluit de vergadering omstreeks uur. Aldus vastgesteld inj_te"tppenbare raadsvergadering van 11 januari 2011 n' / De griffier, / / De voorzitter, UgV VKA A u, fm. R. van der Hoek 10

BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 30 NOVEMBER 2010

BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 30 NOVEMBER 2010 BESLUITENLIJST DEBAT OP DINSDAG 30 NOVEMBER 2010 RAADSCOMMISSIE 1 BESLUITENLIJST van de vergadering d.d. 30 november 2010. Agenda: 19.00 19.45 uur: 1. Raadsvoorstel tot vaststelling van de Nota reserves

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 17 november 2009 in het stadhuis om 21.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 17 november 2009 in het stadhuis om 21. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 17 november 2009 in het stadhuis om 21.15 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester Aanwezig

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 4 december 2007 in het stadhuis om 21.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 4 december 2007 in het stadhuis om 21. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 4 december 2007 in het stadhuis om 21.30 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester Aanwezig

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 augustus 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0041105 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 juni 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 11-10-2016 nummer 1141259 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat drs. I.C. Monhemius-van

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 16 februari 2010 in het stadhuis om 22.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 16 februari 2010 in het stadhuis om 22. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 16 februari 2010 in het stadhuis om 22.00 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester Aanwezig

Nadere informatie

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: :

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : Zaaknummer : 189300 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Vaststellen fractievergoedingen Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : 0545-250

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Begroting Inleiding / aanleiding

Raadsvoorstel: Onderwerp: Begroting Inleiding / aanleiding Raadsvoorstel: 2015-1451 Onderwerp: Begroting 2016 Datum: 6 oktober 2015 Portefeuillehouder: M. Doodkorte Raadsbijeenkomst: 27 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 13 oktober 2009 in het stadhuis om 21.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 13 oktober 2009 in het stadhuis om 21. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 13 oktober 2009 in het stadhuis om 21.00 uur Voorzitter: de heer P.J. van Baalen, fractievoorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 juni 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 10 december 2015

Besluitenlijst raad 10 december 2015 Besluitenlijst raad 10 december 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen De heer Metz (fractie ZVV) heeft zich afgemeld voor deze vergadering. 2 Vaststelling van de agenda De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 november 2011 : 12 december 2011 Documentnr. Zaaknummer : 749 : PR-11-17556 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld.

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst opiniërende vergadering van de raad d.d. 22 november 2016, aanvang 19.30 uur Gemeente Woudrichem Voorzitter: Griffier: de heer A. de Graaf mevrouw P. Paulides Aanwezig: CDA: mevrouw N.G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0020101 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 3 november 2009 in het stadhuis om 21.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 3 november 2009 in het stadhuis om 21. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 3 november 2009 in het stadhuis om 21.30 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester Aanwezig

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering Datum: 12 december 2016

Besluitenlijst Raadsvergadering Datum: 12 december 2016 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beesel op 12 december 2016 om 19.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Aanwezig Afwezig Voorzitter: Griffier: dhr. Heijnen,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010 1 Aanwezig: De leden: K. Agricola, P.G.K. Batterink-van Berkum, A.J. van Dijk, J.M.A. Eilert-Herbrink,

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Agendapunt 5 2013-24 Aanwezig: J. Nielen (CDA), A. Weijers (CDA), J. Hendriks (CDA), R. Poel (PvdA), S. Derks (PvdA), A. van Diemen-Vereijken (GroenLinks),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Voorafgaand aan de raadsvergadering staat voor u vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee klaar.

Voorafgaand aan de raadsvergadering staat voor u vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee klaar. Aan de leden van de gemeenteraad van Sliedrecht De voorzitter van de gemeenteraad van Sliedrecht nodigt u uit voor de openbare raadsvergadering van dinsdag 10 december 2013. Aanvang 20.00 uur, raadzaal

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 1 juni 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Als gasten van de raad zijn aanwezig: de heren P. Hoogenraad, A.G.M. Keijzer, J.F. Scheerstra en J. de Visser, wethouders ***

GEMEENTE MAASSLUIS. Als gasten van de raad zijn aanwezig: de heren P. Hoogenraad, A.G.M. Keijzer, J.F. Scheerstra en J. de Visser, wethouders *** GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 14 juni 2005 in het stadhuis, aanvangende om 19.30 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Normenkader rechtmatigheid 2018

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Normenkader rechtmatigheid 2018 Zaaknummer 00573346 Onderwerp Normenkader rechtmatigheid 2018 Collegevoorstel Feitelijke informatie De accountant toetst de jaarrekening op getrouwheid en financiële rechtmatigheid. De raad stelt de kaders

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen Besluitenlijst gemeenteraad Noordenveld van 14 juni 2012 1. Opening 2. Vaststellen agenda Besluit: de agenda wordt ongewijzigd vastgesteld 3. Vaststelling besluitenlijst van de vergadering 30 mei 2012

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 14 november 2017 TIJDSTIP : 10.00 uur Openbare besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201844 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Trouwlocaties Hengelo Aan de raad wordt voorgesteld: de 'Criteria trouwlocaties gemeente

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 10 november 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

DCMR milieudienst Rijnmond

DCMR milieudienst Rijnmond Besluitenlijst Algemeen bestuur Concept DCMR milieudienst Rijnmond Vergaderdag 30 juni 2011 Tijd 10.00-11.30 Plaats k. 115 DCMR Documentnummer 21207570 Aanwezig Dhr. R.A. Janssen (voorzitter), mw. P.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 6 november 2018 reg. nr. 18.21973 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Agendapunt 8 (Vlietpark) wordt naar voren gehaald, omdat daar 2 insprekers voor zijn.

Agendapunt 8 (Vlietpark) wordt naar voren gehaald, omdat daar 2 insprekers voor zijn. Vergadering Gemeenteraad, meningsvormende raad I 26-11-2009 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Jan de Jong 0 MENINGSVORMENDE RAAD I GEWIJZIGDE AGENDA! 1 Opening (parallel vindt de MR II

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Onderwerp Benoemen van vice-voorzitter raad, voorzitters en plaatsvervangend voorzitters commissies en overige vacatures raad.

Onderwerp Benoemen van vice-voorzitter raad, voorzitters en plaatsvervangend voorzitters commissies en overige vacatures raad. Raadsvoorstel AAN AGENDAPUNT 7 NUMMER 008/11 de gemeenteraad RAADSVERGADERING 3 februari 2011 COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER Niet van toepassing Griffie Drs M. Burgman REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014 De rest van dit document kun je "doorlopen" met F11. CONTROLEER OP HET LAATST OF DE GEGEVENS BIJ AANWEZIGHEID KLOPPEN!!!!!!Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: :

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: : Zaaknummer Raadsvergadering 167379 21 mei 2019 gemeente ~- Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Bestemmingsplan "Buitengebied, Schuppen Recreatie 2018" 26 maart 2019 R.P.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 10 maart 2009 in het stadhuis om 21.

GEMEENTE MAASSLUIS. Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 10 maart 2009 in het stadhuis om 21. GEMEENTE MAASSLUIS Notulen van de openbare vergadering van de raad der gemeente Maassluis, gehouden op 10 maart 2009 in het stadhuis om 21.15 uur Voorzitter: de heer J.A. Karssen, burgemeester Aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari 2017 Voorzitter: Wethouders: Dhr. Cornelisse Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019)

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: 1. om

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL )

Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL ) Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL17.0049) 1. Opening. De voorzitter, de heer Schuiling, is hedenavond 30 oktober 2017 afwezig en wordt vervangen door de heer

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 3 september 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie