REINDERS NIEUWSBRIEF. Reinders realiseert afbouw Corendon Vitality Hotel Amsterdam. goed geregeld onderhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REINDERS NIEUWSBRIEF. Reinders realiseert afbouw Corendon Vitality Hotel Amsterdam. goed geregeld onderhoud"

Transcriptie

1 Juni 2015 REINDERS NIEUWSBRIEF goed geregeld onderhoud REINDERS REALISEERT AFBOUW CORENDON VITALITY HOTEL AMSTERDAM JEROEN VAN DOORNIK ALS PROJECTLEIDER IN DIENST VAN REINDERS SHOPPEN IN MVO-WINKEL REINDERS LAAT HUURDERS WEWORK WERKEN MET VOLDOENDE DAGLICHT STAALCONSTRUCTIE UVA-GEBOUW VOORZIEN VAN BRANDWERENDE COATING ELEKTRISCH RIJDEN STEEDS POPULAIRDER BIJ REINDERS WE VINDEN ALTIJD WEL EEN OPLOSSING GROTE WAARDERING VAN KLANTEN EN LEVERANCIERS VOOR REINDERS NIEUWE BEDRIJFSSOFTWARE DRAAGT BIJ AAN EFFICIËNTERE EN HOGERE SERVICEGRAAD Reinders realiseert afbouw Corendon Vitality Hotel Amsterdam Een gebouw transformeren van een saai kantoorkolos naar een fraai en uitnodigend 4-sterren hotel. Corendon durfde de uitdaging aan. Maar wel met de juiste bouwpartners. Reinders behoorde tot het selecte gezelschap van bedrijven die de metamorfose tot stand moesten brengen. Corendon, de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en touroperator, is begonnen met de vorming van een internationale hotelketen onder haar eigen merk. Het eerste hotel, het 4-sterren Corendon Vitality Hotel Amsterdam met 263 kamers, heeft onlangs zijn deuren aan de Aletta Jacobslaan in Amsterdam geopend. Wat lange tijd een kantoorpand was uit de serie dertien in een dozijn, is nu een gebouw geworden dat de omgeving verrijkt. Ruim een jaar geleden nog telde het gebouw vijf verdiepingen. Veel te weinig om invulling te geven aan het hoge ambitieniveau van de Corendon directie. Want behalve 263 ruime kamers, waaronder care rooms en suites, moest het hotel ook nog een restaurant, bar bistro met terras en enkele boardrooms krijgen. Daarom zijn er drie verdiepingen extra op het gebouw gezet. De kelder van het gebouw is helemaal gereserveerd voor een grote vitality spa en luxe wellness.

2 Dankbaarste werk Bij een dergelijk project zijn altijd veel partijen betrokken met elk hun eigen discipline. Maar Reinders heeft misschien wel het dankbaarste werk mogen verzorgen bij deze bouw, vertelt projectleider Arjan Heerland. We hebben de complete afbouw exclusief W- en E-installaties verzorgd. Wat onze collega s van de andere bouwpartners maken, wil nog wel eens verdwijnen achter koven of in vloeren, maar alles wat Reinders heeft gemaakt, is zichtbaar gebleven. De aftimmering, het stucwerk, behang- en schilderwerk. Er is bijna geen plekje in het gebouw dat we niet onder handen hebben gehad. Half februari hebben tweehonderd proefslapers het splinternieuwe hotel uitgetest. Uitgerust en weer vol nieuwe energie concludeerden zij bij vertrek dat het er allemaal top uitziet en dat het met het comfort wel goed zit. Onderscheidend Met de realisering van het hotel speelt Corendon tevens in op een speciale behoefte van de stad en de huidige markt. Het hotel heeft namelijk ook veertien zorgkamers. Hier kunnen mensen na een ziekenhuisopname herstellen van een operatie. Deze kamers zijn voorzien van bijvoorbeeld een toegankelijke badkamer en een verstelbaar bed. Een bijzondere plaats om te verblijven is kamer 737. Vanuit deze kamer stappen de gasten in een echte cockpit van een Boeing 737. Het vijftien jaar oude vliegtuig is omhoog gehesen om op de zevende verdieping dienst te doen als flightsimulator. Corendon hoopt hiermee een echte trekpleister in huis te hebben. Jeroen van Doornik als projectleider in dienst bij Reinders Voor vele relaties van Reinders is Jeroen van Doornik (40) inmiddels een vertrouwd gezicht. Maar voor wie de nieuwe projectleider alleen nog maar van horen zeggen kent, hierbij dan ook zijn gezicht. Jeroen neemt aardig wat ervaring mee die hij heeft opgedaan in het totaalonderhoud. Voor zijn komst naar Reinders was hij ruim 9 jaar in dienst bij de Stiel Groep in Amsterdam, een onderneming die net als Reinders actief is in het vastgoedonderhoud. En net als bij Reinders was hij bij zijn vorige werkgever werkzaam als projectleider. Ik houd van mijn vak en was toe aan een nieuwe uitdaging, verklaart Jeroen zijn komst naar Reinders. Van Arjan Heerland met wie ik nu nauw samenwerk, hoorde ik dat Reinders in verband met een groeiende orderportefeuille op zoek was naar een projectleider. Iemand die in staat was om de positie van Reinders in de snel veranderde markt te versterken. Die uitdaging pakte ik graag op. Inhoudelijk mag zijn functie dan misschien niet zo veel verschillen, het klimaat waarin hij werkt is volgens hem onvergelijkbaar. Deels heeft het met de schaalgrootte te maken, Reinders is qua omvang nu eenmaal kleiner. Maar wat mij vooral heeft getroffen is de flexibiliteit van de organisatie; de openheid en de bereidheid van iedereen om zich in te spannen voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Het is een professionele omgeving waarin ik me bijzonder thuis voel.

3 COLUMN Shoppen in MVO-winkel Duurzaam of maatschappelijk ondernemen is veelomvattend. Op internet word je doodgegooid met verschillende definities maar voor mij is MVO vooral ondernemen op een manier die mens, samenleving en milieu geen schade toebrengt en die als het even kan de wereld om ons heen wat prettiger maakt. Het is een integrale visie die in alle bedrijfsprocessen verweven is. Zomaar wat rondshoppen in de MVO-winkel en naar believen uit de schappen trekken past niet in die visie. Corendon Vitality Hotel Amsterdam Ook ResultaatGericht VastgoedOnderhoud (RGVO) is voor Reinders nadrukkelijk een onderdeel van het MVO-beleid. Enkele jaren geleden omarmde Reinders deze manier van werken omdat die mooi aansloot bij onze missie. Een belangrijk kenmerk van RVGO is dat het onderhoudsbedrijf de onderhoudswerkzaamheden naar eigen inzicht inricht, uiteraard binnen de gemaakte afspraken. En dat loont, zo bewijst de praktijk. Maar toch, sommige opdrachtgevers willen RGVO nog wel eens gebruiken om een grondige inventarisatie mogelijk te maken en adviezen in te winnen, waarna zij die gegevens gebruiken om gewoon weer traditioneel aan te besteden. Ik vind dat een vorm van selectief winkelen en dat is volgens mij nou net niet de bedoeling. Wel alle benodigde kennis en kunde verlangen, om die vervolgens te gebruiken om de aanbesteding zo financieel gunstig weg te zetten. RGVO werkt bij de gratie van het volledige vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer zodat een duurzame samenwerking mogelijk is die voor beide partijen voordeel oplevert. Want dat voordeel is er. Niet alleen projecten van Reinders maar ook werken van andere bedrijven die zich richten op het totaalonderhoud laten keer op keer zien dat RGVO een betere kwaliteit op de langere termijn levert, terwijl jazeker de kosten worden teruggedrongen. De besparingen zijn bereikt omdat externe adviesbureaus of controleurs niet meer nodig zijn; de besparingen zijn bereikt omdat we alle kennis en kunde in huis hebben gehaald om goed onderhoud zorgvuldig op te nemen in meerjarenplanningen voor onze klanten. En de besparingen zijn bereikt omdat Reinders meer dan ooit oog heeft voor het belang van haar opdrachtgevers, zodat zij in staat worden gesteld hun vastgoed duurzaam te exploiteren. Cees Zonneveld Directeur Reinders Bedrijven

4 Reinders laat huurders WeWork werken met voldoende daglicht Aan de Weteringschans in Amsterdam heeft de Amerikaanse WeWork Company kortgeleden ook een vestiging in Nederland geopend. Het gebouw verbeeldt treffend het WeWork-concept dat momenteel over Europa wordt uitgerold. Reinders is een van de partijen die was aangezocht om het gedateerde gebouw waar de onderneming haar oog op had laten vallen te transformeren tot een hippe en prettige werkomgeving voor kleine bedrijfjes, freelancers en start-ups. WeWork is een verhuurconcept van kantoorruimte dat volledig aansluit bij de Nieuwe Economie. In aantrekkelijke, internationaal georiënteerde steden investeert het Amerikaans bedrijf in panden die vervolgens gereed worden gemaakt voor huurders voor wie flexibiliteit en voorzieningen zwaarder wegen dan uitstraling. Flexibele zzp ers Noem de kantoren van WeWork nooit een bedrijfsverzamelgebouw, want dat is echt een achterhaalde formule in de jaren tachtig waar WeWork nadrukkelijk afstand van neemt. Waar bedrijfsverzamelgebouwen nog altijd inzetten op langjarige huurcontracten voor kleine bedrijven, richt WeWork zich veel meer op jonge, flexibele zzp ers die misschien over twee maanden alweer in een ander land aan het werk zijn. WeWork is er voor (jonge) ondernemers die willen werken in een inspirerende en creatieve omgeving op momenten dat het hun uitkomt. WeWork regelt voor haar huurders niet alleen al noodzakelijke facilitaire diensten, maar zorgt ook dat de gebruikers kunnen beschikken over spreekkamers, conferentieruimten, supersnel internet. WeWork organiseert daarnaast netwerkbijeenkomsten en heeft in de kantoren ruimten waar de huurders kunnen gamen als het werk hun even allemaal te veel wordt. Dakkoepels Over het ontbreken van daglicht zullen de toekomstige gebruikers van het WeWork complex weinig te klagen hebben. Reinders heeft maar liefst 48 dakkoepels aangebracht om de toetreding van het daglicht tot diep in het drie verdieping tellende gebouw mogelijk te maken. De plattegrond van het gebouw is totaal veranderd. Sparingen zijn dichtgemetseld, nieuwe binnenwanden en glazen afscheidingen zijn opgetrokken; er is een grote glazen entree geplaatst, het trappenhuis is grondig aangepakt en overal is het tegelwerk vernieuwd. Wat gebleven is, is de installatietechniek; sterker nog, die is zichtbaar gemaakt tussen de verlaagde plafonds waarmee de renovatiearchitect het interieur een industriële look heeft gegeven.

5 Staalconstructie UvA-gebouw voorzien van brandwerende coating Brand is de nachtmerrie voor wie verantwoordelijk is voor de gebruikers van een gebouw. Vele regels moeten de veiligheid garanderen. Regels over compartimenteringen, vluchtwegen, gebruik van brandblussers, noodverlichting en verplichte ontruimingsoefeningen. Maar ook de constructie van het gebouw zelf moet veilig zijn. Reinders zorgt ervoor in het gebouw van de Universiteit van Amsterdam aan de Roeterstraat. Het is een arbeidsintensieve klus waarmee medewerkers van Reinders in het gebouw van de UvA al vele weken werken. Maar ook noodzakelijk. Want mocht er onverhoopt brand ontstaan in het enorme universiteitsgebouw dan mag de staalconstructie het op zijn minst 60 minuten uithouden. Want staal mag dan wel onbrandbaar zijn, als het maar heet genoeg wordt, bezwijken de dikste profielen. De constructie wordt daarom van een brandwerende coating voorzien. Ruimte voor ruimte worden de stalen liggers, de bout- of lasverbindingen en de kolommen minutieus in de verf gezet. Met de speciale brandwerende verf, een opschuimende coating is het mogelijk staalconstructies minimaal 60 minuten tegen bezwijken te beschermen. De werking van brandwerende verf berust op een chemische verandering bij hoge temperatuur, waardoor de dunne verflaag opschuimt tot een dikke isolerende laag die extreme hitte een poos tegenhoudt. Elk hoekje En alle verf moet met kwast en roller in elk hoekje, vaak op moeilijk bereikbare plaatsen worden aangebracht. Waarom zo moeilijk doen? De verf kan toch ook met een spuit worden aangebracht? In de nieuwbouw lukt dat prima, maar het aanbrengen van de brandwerende coating is onderdeel van een grootschalig onderhoudswerk. Sommige ruimten waar Reinders aan het werk is, zijn zelfs in gebruik. Tja, en dan moet het dus allemaal veel voorzichtiger. Elektrisch rijden steeds populairder bij Reinders Elektrisch rijden is in opkomst. In 2020 wil het Rijk elektrische auto's op de Nederlandse weg zien. Nu zijn dat er nog maar , waarvan ruim volledig elektrisch. De komende jaren wil de overheid elektrisch rijden echt door laten breken. Aan Reinders zal het niet liggen. In het wagenpark zijn tussen de conventionele auto s inmiddels drie elektrische auto s te vinden. Het begon met een elektrische scooter. Altijd handig wanneer iemand snel om een boodschap moet worden gestuurd. Maar intussen is de opvallende scooter niet meer het enige vervoermiddel waarmee medewerkers van Reinders zich op een milieuvriendelijke manier verplaatsen. De directie verplaatst zich in een Tesla, de bedrijfsleider rijdt een Mitsubishi Outlander en Bob Fenneman rijdt al weer een poosje in een Nissan env 200, een full electric bedrijfsbus. Lekker veel laadruimte en met een volle accu heeft de bus ruim voldoende actieradius om naar mijn klussen te rijden, tot ver buiten Amsterdam. En het rijdt voortreffelijk. Het is comfortabel, maar ook milieuvriendelijk. Want wanneer meer bedrijven en particulieren voor elektrisch rijden kiezen, daalt de uitstoot van kooldioxide aanzienlijk. Volgens TNO en CE Delft kan een volledig elektrische auto die op de gemiddelde Nederlandse elektriciteitsmix rijdt (opgewekt met gas, kolen en duurzame energie) voor circa 50 procent minder CO2-uitstoot zorgen. Laadpalen Om ervan verzekerd te zijn dat de accu s van de auto s altijd voldoende geladen zijn heeft Reinders twee laadpalen laten plaatsen. Voorlopig moet dat genoeg zijn, denkt directeur Cees Zonneveld. Wanneer we in de toekomst weer bedrijfsauto s moeten vervangen, kunnen we overwegen om nog meer elektrische auto s in het wagenpark op te nemen. Ik sluit zeker niet uit dat deze auto s nog maar het begin zijn te oordelen naar de positieve ervaringen. En dan zullen er ook wat laadpalen bij moeten komen.

6 Logistieke perikelen We vinden altijd wel een oplossing De voorbereiding van een renovatie in de Amsterdamse binnenstad vraagt vaak veel creativiteit en improvisatievermogen van de projectleiders. Dat ondervond Reinders opnieuw bij de verbouwing van een kantoor aan de Vijzelgracht. Bouwwerkzaamheden in binnensteden vormen wat betreft logistiek en organisatie doorgaans een stevige uitdaging voor de projectleiding. Voor de verbouwing van een vijf verdiepingen tellend kantoorpand aan de Vijzelgracht in Amsterdam was dat niet anders. De bovenste verdiepingen waren met hun krappe en gedateerde kantoorvertrekjes nauwelijks verhuurbaar. Om het kantoor aantrekkelijk te maken voor de verhuur heeft Reinders er een open, uitnodigende kantooromgeving van gemaakt. Daarvoor moest eerst wel het interieur volledig worden gestript. Maar waar plaats je aan de drukke Vijzelgracht de container voor het sloopmateriaal, zonder een verkeersgevaarlijke situatie te veroorzaken? En hoe voer je het materiaal vervolgens snel en efficiënt af met minimale overlast voor het drukke tram-, auto-, en fietsverkeer? Reinders bedacht een slimme oplossing. Op de verdiepingen waar het materiaal moest worden weggevoerd, hing een container aan een kraan voor het raam waarna deze rap werd volgegooid. Met inzet van eigen verkeersregelaars werden opstoppingen vermeden en gedurende een paar uurtjes was de klus in enkele ochtenden geklaard. Bekend Een groot voordeel is dat Reinders al vele jaren bekend is met het werken in de binnenstad, vertelt projectleider Jeroen van Doornik. We vinden altijd wel een oplossing, kennen de voorwaarden voor de vergunningen die nodig zijn en weten hoe we onze oplossing bij de gemeente moeten presenteren. Gemeenten eisen terecht van ons een soort draaiboek dat zo gedetailleerd mogelijk is uitgewerkt. Hoe laat wordt de kraan opgebouwd, hoe laat is hij weer weg, wie regelt het verkeer, op welke plaatsen staan ze precies? Het gaat om op het eerste oog onbelangrijke punten, maar de gemeente wil niets aan het toeval overlaten; dus we bereiden ons tot in de puntjes voor. Op die manier kan je efficiënt werken. De verbouwing van het kantoorpand is inmiddels al weer achter de rug. Elke verdieping heeft nieuwe toiletgroepen gekregen, de elektrische installatie is aangepast en uiteraard zit alles weer strak in de lak. De leidingen en kanalen van de installatietechniek zijn op alle verdiepingen in het zicht gehouden maar alles is matzwart gespoten, wat een fraai contrast vormt met de wanden. Door Reinders is het interieur onherkenbaar veranderd. Vijzelgracht De eigenaar kan weer met trots moderne kantoorruimte aanbieden.

7 Grote waardering van klanten en leveranciers voor Reinders Zowel leveranciers als klanten oordelen positief over hun relatie met Reinders. De waardering betreft met name de wijze waarop Reinders omgaat met de organisatie en de uitvoering van projecten. Ook de manier waarop er leiding wordt gegeven en de aandacht die Reinders heeft voor VGM-aspecten krijgt veel waardering van de relaties. Het blijkt allemaal uit onderzoek dat door TNO is uitgevoerd. Eerlijk is eerlijk, helemaal als een verrassing komt de uitslag van het onderzoek niet. Maar het is altijd goed te horen wanneer een gerenommeerd onderzoeksbureau de feiten objectief heeft vast weten te stellen. Klanten en leveranciers zijn een belangrijke bron van informatie voor bedrijven als Reinders, die voortdurend het beste uit de organisatie willen halen. De informatie levert een belangrijke bijdrage aan het inzicht in het functioneren van de eigen organisatie en vormt waardevolle input voor het verbeteringsproces. Vandaar een degelijk onderzoek. Vijzelgracht 51/55 Amsterdam Transparant Klanten die al langere of korte tijd met Reinders werken, zijn volgens de onderzoekers erg positief over de kwaliteit van het opgeleverde werk, de klantgerichtheid en de afstemming van hun wensen en eisen. Bijzonder aardig zijn de aanvullende opmerkingen die de onderzoekers kregen wanneer zij naar de waardering van Reinders vroegen. Zoals Reinders is een transparant bedrijf en waardering over inzet van vaklieden, geen rommelaars of geen verdere opmerkingen behoudens te melden dan dat het bedrijf beschikt over een plezierig team van mensen. Kritiek Hebben leveranciers of klanten dan helemaal geen kritiek op Reinders? Zo mooi is het nu ook weer niet. Op sommige punten zou het een tikkeltje beter mogen. Zo duurde het naar de zin van een enkeling soms wat te lang voordat er op een aanvraag werd gereageerd. En een ander maakte de opmerking dat leidinggevenden soms moeilijk bereikbaar waren. Inderdaad wáren. Want de resultaten van het onderzoek vormden uiteraard aanleiding om de organisatie en de interne procesgang nog eens zorgvuldig tegen het licht te houden. En daarop volgend zijn maatregelen genomen die inmiddels tot de gewenste verbeteringen hebben geleid.

8 Nieuwe bedrijfssoftware draagt bij aan efficiëntere werkwijze en hogere servicegraad Reinders is sinds kort overgestapt op de bedrijfssoftware van Gilde. De implementatie van de software voor projectadministratie en financiële administratie is nog niet volledig maar nu al is duidelijk dat het gebruik vele voordelen met zich meebrengt. Deze zomer moeten we allemaal met de software werken, vertelt projectleider Jeroen van Doornik enthousiast. Van de projectadministratie en de financiële afwikkeling daaromheen, hebben we dan op elk moment een actueel beeld. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar zeker zo prettig voor onze opdrachtgevers. We zien onmiddellijk op welke plaatsen en bij welke werkzaamheden er tijdens de uitvoering problemen in de planning kunnen ontstaan, op welke onderdelen bijsturing nodig is of waar een financiële overschrijding dreigt. De software zal het ons niet alleen veel makkelijker maken, maar het minimaliseert ook de kansen op fouten. We hebben geen gedoe meer met Excel-bestanden. Elke wijziging komt meteen terecht in de projectadministratie, facturering en nacalculatie. Efficiënter Ook de verwerking van de meldingen bij voorbeeld het mutatie-onderhoud kan nu efficiënter plaatsvinden. De software registreert alle binnenkomende meldingen en gebruikt de ingevoerde gegevens om een werkopdracht te maken. Op de werkbon staan alle essentiële gegevens zoals, het werk- en factuuradres, de opdracht en mee te nemen materialen. De monteur noteert op de bon de verbruikte materialen, werktijd en kilometers. Het werkopdrachtnummer is de boekingscode voor de administratie, zodat materialen en uren op het juiste project staan. Fouten zijn nagenoeg uitgesloten. Bovendien kunnen we de vragen van onze klanten meteen beantwoorden. Vroeger kon het gebeuren dat je in verschillende administraties op zoek moest. Met de koppeling van de projectadministratie en de financiële administratie is er meteen een antwoord. En zo hoort dat ook bij een servicegerichte organisatie. REINDERS BEDRIJVEN tt Melaniaweg 6, 1033 ST Amsterdam. Postbus 37101, 1030 AC Amsterdam. Telefoon (020)

Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw

Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw Kleur-Rijk Jaargang 8 nr. 2, juli 2012 In dit nummer: Verbouwd bedrijfspand past bij uitstraling van Reinders Reinders voorloper

Nadere informatie

De hybride ambtenaar: kansen voor groei

De hybride ambtenaar: kansen voor groei TNS Nipo Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam t 020 5225 444 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Definitief rapport De hybride ambtenaar: kansen voor groei Over de drempel naar een hybride arbeidsrelatie

Nadere informatie

MAGAZINE. Relatiemarketing Janine Gerardts: Verbinden met de buitenwereld

MAGAZINE. Relatiemarketing Janine Gerardts: Verbinden met de buitenwereld ONAFHANKELIJK MAGAZINE OVER STRATEGIE, BEDRIJFSVOERING & ICT VOOR WONINGCORPORATIES MAGAZINE 5 E JAARGANG NUMMER 4, NOVEMBER 2014 Relatiemarketing Janine Gerardts: Verbinden met de buitenwereld Domijn:

Nadere informatie

Tap tot bron. Voorwoord. Team Oasen 2008. Betrokkenheid. Directieverslag. RvC Verslag. Creativiteit. Digitaliseren. Team Oasen Verslag

Tap tot bron. Voorwoord. Team Oasen 2008. Betrokkenheid. Directieverslag. RvC Verslag. Creativiteit. Digitaliseren. Team Oasen Verslag Voorwoord Directieverslag RvC Verslag Team Oasen Verslag Corporate Governance Creativiteit Digitaliseren Beheer Team Oasen 2008 Jong blijven Gesprekspartner Elkaar opleiden Kennisoverdracht Mijlpalen Slimmer

Nadere informatie

December 2013 26e jaargang. Het energiemanagement magazine van ista Nederland B.V. Themanummer: Warmtewet en EED

December 2013 26e jaargang. Het energiemanagement magazine van ista Nederland B.V. Themanummer: Warmtewet en EED December 2013 26e jaargang ista magazine Het energiemanagement magazine van ista Nederland B.V. Themanummer: Warmtewet en EED 2 ista magazine Geachte relatie, In de vorige editie van het ista Magazine

Nadere informatie

44 november 2009. compact. Slimmer bouwen, minder kosten. De kansen van ketensamenwerking toegelicht

44 november 2009. compact. Slimmer bouwen, minder kosten. De kansen van ketensamenwerking toegelicht 44 november 2009 compact Slimmer bouwen, minder kosten De kansen van ketensamenwerking toegelicht Slimmer bouwen, minder kosten De kansen van ketensamenwerking toegelicht 44 november 2009 compact Inhoud

Nadere informatie

het ONDERNEMERS veel te bieden Alphen aan den Rijn heeft ondernemers WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 HET GROENE HART

het ONDERNEMERS veel te bieden Alphen aan den Rijn heeft ondernemers WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 HET GROENE HART NR. 3 2010 het ONDERNEMERS HET GROENE HART B E L A N G Alphen aan den Rijn heeft ondernemers veel te bieden Flexibel, jong en fris Kantoorvilla s La Compagnie : Entree naar betere zaken YourBuoy is dé

Nadere informatie

# 09. Vanwege de complexiteit kozen we voor Kelderman Bouw. Met ons nieuwe bedrijfspand is PENKO klaar voor de toekomst

# 09. Vanwege de complexiteit kozen we voor Kelderman Bouw. Met ons nieuwe bedrijfspand is PENKO klaar voor de toekomst Vanwege de complexiteit kozen we voor Kelderman Bouw Met ons nieuwe bedrijfspand is PENKO klaar voor de toekomst UITGAVE VAN, VASTGOED ONTWIKKELING EN BURGERBOUW TE EDE - 5E JAARGANG - SEPTEMBER 2009 KELDERMAN

Nadere informatie

The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit.

The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit. april 2015 #4 The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit. BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling In-Use Nieuwbouw en Renovatie Sloop en Demontage Vijf vragen aan Sannie Verweij, BREEAM-NL

Nadere informatie

Til de werkomgeving naar een hoger plan

Til de werkomgeving naar een hoger plan FACILITY MANAGEMENT juli 2015 Innovaties in facility management FM loont echt! Realtime gegevens zorgen voor transparantie Facility manager is spil in circulaire economie Beveiliging en veiligheid heeft

Nadere informatie

succesfactoren Thema: Verandering Van Delft is flink aantal concurrenten te slim af Slim delen van informatie dankzij nieuwe technieken

succesfactoren Thema: Verandering Van Delft is flink aantal concurrenten te slim af Slim delen van informatie dankzij nieuwe technieken succesfactoren over organisatie, processen, software en portfolio nummer 13 Acto Informatisering MAGAZINE Thema: Verandering Baas weer op eigen benen Van Delft is flink aantal concurrenten te slim af Focus@Change:

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen belicht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen belicht www.bamtechniek.nl Maatschappelijk verantwoord ondernemen belicht Verbonden door duurzame techniek Foto omslag Een verdieping in het Mariëndaal Centre of Excellence te Arnhem, hoofdkantoor voor netwerkbeheerder

Nadere informatie

ELKE DAG 1.700 WARME MAALTIJDEN BIJ ESA-ESTEC

ELKE DAG 1.700 WARME MAALTIJDEN BIJ ESA-ESTEC MAGAZINE VAN FACILICOM SERVICES GROUP JAARGANG 1, NUMMER 2 JULI 2012 TOTAL FACILITY MANAGEMENT 2.0 BIJ VODAFONE Het nieuwe bouwen en het nieuwe beheren ELKE DAG 1.700 WARME MAALTIJDEN BIJ ESA-ESTEC DE

Nadere informatie

Voorwoord. bewaken van een goede toegang tot het recht. Daar mag u ons op aanspreken.

Voorwoord. bewaken van een goede toegang tot het recht. Daar mag u ons op aanspreken. Jaarverslag 2006 Voorwoord De wegen in de Geschillendelta uit het jaarverslag van 2005 vinden hun vervolg in 2006, een jaar dat in het teken stond van majeure veranderingen. De introductie van VIValt heeft

Nadere informatie

geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland

geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland Het draait om mensen Je werkt om te leven, wordt wel gezegd. Omdat de Nederlander gemiddeld veertig uur per week werkt, kan ieders werk maar beter zo leuk,

Nadere informatie

Zakendoen met bedrijven: een goede business!

Zakendoen met bedrijven: een goede business! Zakendoen met bedrijven: Handleiding voor maatschappelijke organisaties over samenwerking met bedrijven MOVISIE, i.s.m. Het Nederlandse Rode Kruis, Humanitas, House of Sharing en Vereniging NOV, versie

Nadere informatie

succesfactoren Thema: 30 jaar Acto Doodtij: hét moment voor meer transparantie Zeven trends in de servicemarkt

succesfactoren Thema: 30 jaar Acto Doodtij: hét moment voor meer transparantie Zeven trends in de servicemarkt succesfactoren over organisatie, processen, software en portfolio nummer 10, augstus 2010 Acto Informatisering MAGAZINE Thema: 30 jaar Acto Ir. J.G. van Noort, algemeen directeur Acto: Doodtij: hét moment

Nadere informatie

Het ideale moment om de boel op te knappen!

Het ideale moment om de boel op te knappen! Kamer van Koophandel Midden-Nederland Postbus 48 3500 AA Utrecht www.kvk.nl/middennederland 030-2396600 Kantoren: Tiel, Laan van Westroyen 6 Utrecht, Kroonstraat 50 Het ideale moment om de boel op te knappen!

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

De kracht van vertrouwen

De kracht van vertrouwen Allianz Nederland Groep Jaarmagazine 2008 www.allianz.nl De kracht van vertrouwen Het Chinese teken voor crisis bestaat uit twee karakters: kans en bedreiging. Je kunt bij een bedreiging blijven stilstaan,

Nadere informatie

4PSMAGAZINE. 15 jaar 4PS. Met referentiecases van:

4PSMAGAZINE. 15 jaar 4PS. Met referentiecases van: 4PSMAGAZINE Het magazine met nieuws over Microsoft Dynamics NAV 4PS Construct Integrale ERP software voor de Bouw, GWW en Installatietechniek UITGAVE 18 - april 2015 15 jaar 4PS Innovatie met oog voor

Nadere informatie

Handreiking Functiecreatie bij NS

Handreiking Functiecreatie bij NS Handreiking Functiecreatie bij NS Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst Voorwoord Colofon In opdracht van NS Auteur: Dr. Brigitte van Lierop Omslagfoto: Maikel Bader, Maikel Bader maakt

Nadere informatie

neutraal project van de gemeente, waar ons zonnepanelenproject weer onderdeel van uit maakt, het maatschappelijk

neutraal project van de gemeente, waar ons zonnepanelenproject weer onderdeel van uit maakt, het maatschappelijk Onderneemt Najaar 2012 Voorwoord Voor u ligt de DELS Onderneemt, boordevol interessante informatie. Informatie over actuele onderwerpen zoals de Traverse Dieren en de IJssellijn, geschreven door onze wethouder

Nadere informatie

BCT Special. Duidelijkheid grootste winst. Hoe kies je nou? www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl

BCT Special. Duidelijkheid grootste winst. Hoe kies je nou? www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl 9e jaargang special no. 1 - BCT Special Voor je ligt een papieren Flits. Nog één keer. We zijn sinds eind vorig jaar overgegaan naar een digitale

Nadere informatie

SAAN TOTAAL OPMERKELIJK RELATIEMAGAZINE VAN KONINKLIJKE SAAN

SAAN TOTAAL OPMERKELIJK RELATIEMAGAZINE VAN KONINKLIJKE SAAN SAAN TOTAAL RELATIEMAGAZINE VAN KONINKLIJKE SAAN JAARGANG 19 NOVEMBER 2011 Cliëntendossiers Bureau Jeugdzorg naar Saan Archiefbeheer. Turnkey bedrijfsverhuizing Cavex. Verhuizing LeasePlan megaprestatie.

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Coöperatie UVIT UA. Oog voor talent

SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Coöperatie UVIT UA. Oog voor talent Coöperatie UVIT UA Oog voor talent 2 SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 5 Grijp de kans om je te kunnen ontwikkelen 6 Het unieke DNA van Univé Schade 8 Het succesvol klant denken van SUR

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

Magazine. Woningbouw en utiliteit komen samen bij ITBB De warmtepomp is hot efficiënt verwarmen en koelen

Magazine. Woningbouw en utiliteit komen samen bij ITBB De warmtepomp is hot efficiënt verwarmen en koelen ITBB. Elektrotechniek Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren Medische facilitaire voorzieningen Projectmatig

Nadere informatie

INZAKE WORK IN PRGRESS

INZAKE WORK IN PRGRESS INZAKE WORK IN PRGRESS Microsoft B.V. Evert van de Beekstraat 354 1118 CZ Schiphol postbus 12377 1100 AJ Amsterdam Zuidoost telefoon 020 500 10 40 www.microsoft.nl/ec Work in Progress COLOFON Hoofdredactie

Nadere informatie