Onze kalveren worden goed verzorgd. Natuurlijk wordt dat gecontroleerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze kalveren worden goed verzorgd. Natuurlijk wordt dat gecontroleerd."

Transcriptie

1 Onze kalveren worden goed verzorgd. We geven onze kalveren goed te eten en houden de stallen schoon. We zorgen voor voldoende frisse lucht en afleiding. Ook letten we op dat onze kalveren in goede conditie zijn. Zo doen wij dat! Ook uw product wordt goed gecontroleerd. Meer weten over de pluspunten?

2 Onze Onze kalveren dieren worden krijgen goed verzorgd. te eten. Ontstaan vleeskalversector Het ontstaan van kalfsvlees vindt zijn historie in het verwaarden van bijproducten uit de melkveehouderij. In professionele vorm bestaat de vleeskalversector pas vanaf begin zestiger jaren. Kalvermelk Naast de kalveren die als bijproduct vrij komen uit de zuivelindustrie wordt de magere melk en wei ook ingezet in de kalversector. Deze twee producten vormen de basis van de kalvermelk. Op deze manier levert de vleeskalversector een bijdrage aan het optimaal en respectvol benutten van grondstoffen. Herkomst De productie van melk, boter en kaas is onlosmakelijk verbonden met de geboorte van kalveren. Melkveehouderij en kalverhouderij Om een koe melk te laten produceren moet zij elk jaar een kalf krijgen. Deze kalveren blijven niet allemaal in de melkveehouderij. Meer dan de helft gaat naar de kalverhouderij voor de productie van kalfsvlees. Op een leeftijd van twee weken worden deze kalveren van de melkveehouders naar de kalverhouders geleverd. Zo worden bijproducten uit de melkveehouderij en de zuivelindustrie op een respectvolle wijze tot waarde gebracht. Kalfshuiden Naast het vlees worden ook de huiden van de kalveren gebruikt. De huiden van kalveren worden geselecteerd en geconserveerd. Hoogwaardig kalfsleer wordt bijvoorbeeld toegepast in de schoenen-, kleding-, meubel- en auto- industrie.

3 Onze Onze dieren kalveren leven worden in ruime, goed lichte verzorgd. stallen. Tracking & Tracing De vleeskalversector is een moderne, vooruitstrevende bedrijfstak. Opvallende kenmerken zijn de verregaande identificatie en registratieregeling. Deze maakt het mogelijk om de complete cyclus van nuchter kalf via kalverhouderij en slachterij tot het eindproduct kalfsvlees te overzien en te controleren. Geschiedenis van kalf tot kalfsvlees Door de koppeling van alle gegevens per individueel dier wordt de gehele geschiedenis van kalf tot eindproducten inzichtelijk gemaakt. Het wezenlijke kenmerk is registratie en herkenning door middel van een uniek oornummer dat ieder kalf direct na zijn geboorte krijgt. Dit identificatie- en registratienummer blijft in alle proces-stappen aan het vlees gekoppeld. Alle bedrijfsactiviteiten worden zo op een solide, toetsbare wijze inzichtelijk en controleerbaar gemaakt. Dit betekent dat alle gegevens van het product altijd te traceren zijn. Het maakt de keten van kalf tot kalfsvlees transparant en geeft het product uiteindelijke het predicaat dat het verdient: natuurlijk gecontroleerd. Etikettering Informatievoorziening is een belangrijk onderdeel van de levering geworden. De leveringen van kalfsvlees worden begeleid met productinformatiestickers waarop, naast de verplichte etiketteringsinformatie, elke denkbare informatie op klantenwens verstrekt kan worden, zoals de boerderij waar het dier gehouden is. Testimonials vanuit de keten zijn te vinden op Inzicht in het logistieke traject Alle gegevens van het kalf kunnen teruggekoppeld worden. Ieder product is voorzien van productinformatiestickers. Hierop staan alle relevante gegevens vermeld en kan per snit inzicht verschaft worden over het totale logistieke traject.

4 Onze dieren worden goed verzorgd. Zo is onder meer via informatie op het etiket te traceren op welk bedrijf het kalf is grootgebracht en welke controles zijn uitgevoerd, waar en wanneer het geslacht en verwerkt is, in opdracht van welke klant dat gebeurde en wanneer het product door welke transporteur vervoerd en afgeleverd is. Via de etikettering van het kalfsvlees kan de consument vaststellen dat het een kwalteitsproduct betreft. Daarnaast kan de consument de herkomst en de kenmerken van het kalfsvlees herleiden. Dierenwelzijn De kalfsvlees-producenten, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Dierenbescherming zijn bezig om samen een Europese welzijnsmeter voor vleeskalveren te ontwikkelen waarmee op een objectieve, wetenschappelijk verantwoorde en praktisch haalbare manier een inschatting kan worden gemaaktvan het welzijnsniveau van vleeskalveren. Informatie uit de welzijnsmeter De informatie wordt benut om de verzorging verder te verbeteren. Maar de informatie kan ook worden gebruikt als richtsnoer voor investeringen in huisvesting. Vlees met een wetenschappelijke garantie voor het welzijn van het kalf. Groepshuisvesting Tegenwoordig zijn alle kalveren in groepen gehuisvest in ruime stallen met veel daglicht. De voeding is aangepast aan de behoeften van de kalveren. Naast kalvermelk worden ook ruime hoeveelheden ruwvoer aan de kalveren verstrekt. Ruwvoer is goed voor de voedselvertering van het kalf en beïnvloedt op een positieve manier het eigen gedrag, zoals het herkauwen van voedsel.

5 Onze dieren worden regelmatig onderzocht. Dierenwelzijn is niet alleen belangrijk in de stal, ook in andere fasen van het proces wordt hier veel aandacht aan besteed, zoals tijdens het transport van dieren. Diergezondheid De gezondheid van de dieren heeft binnen de vleeskalversector een hoge prioriteit. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen. Het houden van vleeskalveren vereist grote toewijding en verantwoordelijkheid van de kalverhouder. Samenwerking kalverhouder en dierenarts Elk kalf vraagt om individuele aandacht, waarbij de gezondheid scherp in de gaten wordt gehouden. De kalverhouder wordt in deze terzijde gestaan door geaccrediteerde dierenartsen, die werken volgens de Good Veterinary Practises. Uitsluitend geregistreerde medicijnen van de zogenaamde positieve medicijnenlijst mogen worden toegediend en dienen te worden verantwoord in een medicijnenregistratie. Bewaking gezondheid Regelmatig worden bloed- en urinetesten uitgevoerd om de gezondheid van de dieren te bewaken. Bovendien staan de kalveren onder strenge bewaking van de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV). Het SKV controleert onder andere op het niet aanwezig zijn van verboden groeibevorderaars. Naast gezondheid worden ook aan criteria zoals leefomgeving, voeding, gezondheid en welzijn van de dieren hoge eisen gesteld.

6 Voedselveiligheid staat voorop. Voederproductie De voeding voor de kalveren is gebaseerd op volle melkvervangende producten. Het kalvervoederpakket is afgestemd op het jonge dier en legt mede de basis voor het malse en licht verteerbare kalfsvlees. Productie van kalvermelkpoeder Het kalvermelkpoeder wordt onder streng gecontroleerde omstandigheden geproduceerd. Hoge eisen worden gesteld aan de te verwerken grondstoffen. Bij aankomst op het productiebedrijf worden alle grondstoffen bemonsterd en in laboratoria geanalyseerd voordat ze worden vrijgegeven voor productie. Het geautomatiseerde proces staat garant voor constante kwaliteit van het geproduceerde kalvervoederpakket alsmede de tracking & tracing van de verwerkte grondstoffen. Kalvermelk wordt gemaakt van zuivelproducten aangevuld met essentiële vitaminen en mineralen. Beter Leven Kenmerk Er is zelfs kalfsvlees met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Het kalfsvlees dat onder het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming valt, voldoet aan extra hoge eisen op het gebied van het welzijn. Geen enkel kalf heeft een hemoglobine gehalte dat onder de 6 millimol per liter bloed ligt, terwijl de wettelijke norm 4.5 is. Zo komt er geen enkel kalf in de gevarenzone voor wat betreft bloedarmoede. Kalveren kunnen gelijktijdig drinken en krijgen tweemaal zoveel vezelrijk ruwvoer als wettelijk is voorgeschreven. Het loop- en ligcomfort in de stallen krijgt extra aandacht. Het transport naar de kalverhouderij is nooit langer dan 8 uur of 500 km en het vervoer naar het slachthuis duurt maximaal 4 uur of 250 km. Over 10 jaar zijn alle veewagens voor de lange afstand volledig klimaatgestuurd.

7 Kalfsvlees verantwoord en veilig. Voedselveiligheid De regelgevingen voor kwaliteit en voedselveiligheid zijn transparant en staan garant voor de traceerbaarheid van alle kalfsvleesproducten. Op het gebied van voedselveiligheid is er vanuit de sector nauw overleg met het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE) en overheden op nationaal en Europees niveau. Ook is er intensieve samenwerkingsverband tussen de verschillende kalfsvleesintegraties. Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) Om de kwaliteit van kalvervoeders en kalfsvlees te bevorderen en de consument te kunnen garanderen dat schoon vlees wordt geproduceerd is op initiatief van het bedrijfsleven zelf de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) opgericht. Hoofdtaak van SKV is de controle op het niet aanwezig zijn van verboden groeibevorderaars en medicamenten. Controle in alle fases van het productieproces Medewerkers van SKV controleren in alle fases van het productieproces: fabricage van voer, houderijen en het slachtproces. Op stal worden alle kalveren minimaal twee keer gecontroleerd. Bij 40% van de dieren worden urinemonsters genomen. Het nemen van voer- en vetmonsters maken deze controles compleet. De monsters worden gecontroleerd door het onafhankelijke laboratorium TNO in Zeist. In het geval van overtreding legt de SKV zware sancties op.

8 Kalfsvlees is lekker betrouwbaar. Kalfsvlees natuurlijk gecontroleerd De consument moet altijd kunnen vertrouwen dat kalfsvlees op een verantwoorde en absoluut veilige manier geproduceerd wordt. Om dit te waarborgen zijn binnen de kalfsvleesproductieketen strenge regels opgesteld. Dagelijkse testen Om die regels te kunnen naleven zijn allesomvattende controlesystemen ontwikkeld. Dagelijks worden testen, gecombineerd met intensieve controles van grondstoffen, op levende kalveren en karkassen uitgevoerd. Signalen uit de markt en regelmatig overleg met organisaties, overheden en politiek leveren een wezenlijke bijdrage aan de afstemming en bijsturing van het productieproces. Duurzame en maatschappelijk verantwoorde kalfsvleesproductie Voortdurend worden door de sector inspanningen verricht om te komen tot een duurzame en maatschappelijk verantwoorde kalfsvleesproductie. Daarbij vormt het respect voor mens, dier en milieu het uitgangspunt. Een keuze voor kalfsvlees is altijd een keuze voor zekerheid en topkwaliteit. Kwaliteitsgarantielabel van de SKV Kwalitatieve kalfsvleesproducten dragen het kwaliteitsgarantie-label van de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV).

9 Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes. Ingrediënten voor 4 personen 4 kalfsriblappen 2 eetlepels olijfolie ½ ui gesnipperd Blaadje laurier Takje tijm 1 eetlepel tomatenpuree 2 dl witte wijn 2 dl kalfsfond 2 kleine preien 1 bos worteltjes 50 gram boter Bereidingstijd: 15 minuten Bereiding: Kalfslappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Daarna laurier en tijm toevoegen. Ca 70 min op laag vuur garen. Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, ca 2 min. Koud spoelen en uit laten lekken. Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden ca 1cm. Wassen en blancheren in kokend water met zout ca 4 min. Boter laten smelten en de groenten zachtjes verwarmen. Serveertip De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het kalfsvlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het kalfsvlees.

10 Kalfsschnitzel met pasta, tomatensaus en ei. Ingrediënten voor 4 personen 4 kalfsschnitzels 1 bakje tagliatelle wit 6 pomodori tomaten, ontveld in kokend water 1 scheutje olijfolie 2 sjalotten 4 theelepels tomaten puree 1 dl witte wijn 1 theelepel suiker 1 theelepel balsamico azijn 1 bakje verse basilicum, grof gesneden 1 eetlepel kappertjes 1 hard gekookt ei 4 eetlepels gehakte zwarte olijven Zout, peper Bereidingstijd: 30 minuten Bereiding: Sjalotjes fijn hakken, licht fruiten in olijfolie. Tomaat puree toevoegen. Witte wijn, suiker, balsamico en kappertjes toevoegen. Tomaten in vieren snijden, zaad verwijderen en in stukjes snijden. Helft stukjes aan de saus toevoegen en zachtjes inkoken. Pasta in 3 minuten al dente koken afgieten en warm houden. Grill pan verwarmen. Kalfsschnitzels inwrijven met olijfolie en peper. In een matig hete grill pan om en om grillen met een ruitjes patroon 1 min. Op warm bord laten rusten. Pasta op smaak brengen met zout en peper en verdelen over de borden. Rest van tomatenstukjes en basilicum aan de saus toevoegen, niet meer koken. De tomatensaus om de pasta heen lepelen. De schnitzels licht zouten, in tweeën snijden en op elkaar op de pasta leggen. De hard gekookte eikruimels over de saus lepelen. Bestrooien met gehakte zwarte olijven.

11 Gebakken kalfsoester met half roergebakken spinazie, gedroogde tomaatjes en parmesan. Ingrediënten voor 4 personen 4 kalfsoesters 4 eetlepels olijfolie 400 gr. verse spinazie 1 teentje knoflook, gehakt Rucola sla 4 eetlepels gesneden gedroogde tomaatjes 4 eetlepels geschaafde parmesan Zeezout en peper Bereidingstijd: 30 minuten Bereiding: Smeer de kalfsoesters in met olijfolie en laat ze ca 15 min. buiten de koeling op temperatuur komen. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan ca 3 min aan iedere kant. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plasticfolie. Bestrooi net voor het serveren met zout en peper. Verdeel de spinazie in 3 porties. Verwarm een wokpan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie ca 20 sec. Doe dit daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt. Bestrooi met zeezout. Verdeel de spinazie over 4 warme borden. Snij de kalfsoesters in dunne plakjes en leg op de spinazie. Leg hierop een paar blaadjes rucola. Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde parmesan.

12 Ook uw product wordt goed gecontroleerd. Meer weten over de pluspunten? Kalfsvlees is lekker betrouwbaar. Als consument wilt u lekker en eerlijk eten. Maar het product moet ook betrouwbaar zijn. Kalfsvlees voldoet hieraan in alle opzichten. Overheid en bedrijfsleven hebben duidelijke afspraken gemaakt over kwaliteitszorg. Er gelden strenge regels voor bijvoorbeeld voedselveiligheid, hygiëne, etikettering en het kunnen achterhalen van de herkomst van het vlees. Die afspraken worden natuurlijk gecontroleerd. Zo doen wij dat!

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst

Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst Gebakken kalfszwezerik met balsamico en een laagje gezoete pasta met krullen van ganzenlever Crêpes Suzette Stracciatella

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten ***

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten *** BBQ Menu 2013 Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise Champignon piri piri Spiesjes met verschillende vissoorten Rode mul van de gril Diverse vleessoorten Romaine-sla met doperwten Zweedse

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

Pullao (boterrijst) Pullao

Pullao (boterrijst) Pullao Pullao (boterrijst) Pullao ui stuk 11 cardemon stuks 23 gember eetlepel 3 kaneel stokje 6 komijnpoeder theelepel 3 kruidnagel stuks 45 laurier blad 23 zout theelepel 6 zwarte peperkorrels stuks 68 boter

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan Recepten RECEPT 1 OMELET. Klop de melk met het ei in de pan Champignons aan bakken Spinazie, gewassen & gesneden toevoegen Ei mengsel toevoegen Om en om bakken, totdat het ei gestold is. RECEPT 2 GEVULDE

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp;

Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp; Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp; - Snijd de prei in schuine dunne ringen ongeveer ½ cm dik. - Goed

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken Menu 110. Skagense vissoep Frietjes Ostendaise Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie Syberische Pannenkoeken Frietjes Ostendaise Ingrediënten (4 pers) Bintjes aardappelen

Nadere informatie

Italiaanse week (1104-1504)

Italiaanse week (1104-1504) Italiaanse week (1104-1504) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli

Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli 2 The Frozen Butcher Iberico hamburgers á 125 gram 4 plakjes katenspek á 20 gram per stuk 12 cherrytomaatjes liefst met takje

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 4 02-03-2016 Een italiaanse avond met Minestrone Pizza Lasagne Tiramisu Menu Minestrone 2 Minestrone Benodigdheden: 2 preistaven 1 stuk selder

Nadere informatie

HEERLIJKE. pastagerechten GRATIS RECEPTEN PASTA. nummer 1 in gezondheid

HEERLIJKE. pastagerechten GRATIS RECEPTEN PASTA. nummer 1 in gezondheid HEERLIJKE pastagerechten 0 GRATIS PASTA RECEPTEN nummer Eet smakelijk! Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Op de huid gebakken zeebaars op een mousseline van aardappel en rookworst, pareltjes van

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft. Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes. Kreeft à l armoricaine. Geestrijke koffieshake

Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft. Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes. Kreeft à l armoricaine. Geestrijke koffieshake Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes Kreeft à l armoricaine Geestrijke koffieshake Slaatje met lauwwarme kreeft Bereiding : Ingrediënten (4 pers)

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Qlivino. 5 mei Semeki Malumu. Pikant gebakken tonijn-vis hapje. Bakkeljauw met bonen. Kippenmaagjes met uien en limoen

Qlivino. 5 mei Semeki Malumu. Pikant gebakken tonijn-vis hapje. Bakkeljauw met bonen. Kippenmaagjes met uien en limoen Qlivino 5 mei 2010 Semeki Malumu Pikant gebakken tonijn-vis hapje Bakkeljauw met bonen Kippenmaagjes met uien en limoen Zuurgroenten met zoutvlees Gerookte kip met pindasaus Gerookte vis in agushi Bakbanaan

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Gebraden hertenmedaillon met een cantharellensaus met garnituur Taartje van Port Salut en Gorgonzola

Nadere informatie

Recepturen. 2. Salade van Ravioli con Funghi Porcini en avocado

Recepturen. 2. Salade van Ravioli con Funghi Porcini en avocado Recepturen 1. Pot au feu van lam met jonge groenten 1.5 l Knorr Professional Bouillon Vlees 0,8 kg 1 kg lamsfilet 20 st witte peper 0.6 kg voorjaarsgroente 25 g platte peterselie Zeezout Bereid de vleesbouillon

Nadere informatie

Menu s voor smaaktesten en - acties

Menu s voor smaaktesten en - acties Menu s voor smaaktesten en - acties Alle recepten zijn uitgeschreven voor 4 personen (Bron: De actieve voedingsdriehoek: praktische gids over voeding en beweging (VIGeZ) 2012) Pensen met verse appelmoes

Nadere informatie

Een echte JANboel (olv gastkok Jan Denissen)

Een echte JANboel (olv gastkok Jan Denissen) Qlivini, 14-3-2012 Een echte JANboel (olv gastkok Jan Denissen) Steak Tartaar Paling in Weckpotje met groentjes Kipfilet a la minute gerookt op bedje van orientaalse kool In sinasappelboter geconfijte

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus.

Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus. Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus. Ingrediënten Cumberland saus 5 eetlepel rode bessen gelei 2 dl rode port 1 dl jus d orange Citroensap Engelse mosterd Peper

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Witvis salade met sinaasappel.

Witvis salade met sinaasappel. Witvis salade met sinaasappel. 250 gram stevige witvis 2 el sherry of wijnazijn 1 el sinaasappelsap 1 el olijfolie 2 sinaasappels ½ venkelknol 80 gram zwarte olijven. Maak de dressing van het sinaasappelsap,

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie