De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen. Jaarbericht 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen. Jaarbericht 2011"

Transcriptie

1 De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen Jaarbericht 2011

2 Leo van Erp, Dianne Engels en Wilbert de Haan Voorwoord Als Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen kunnen we terugkijken op een goed jaar. Daar mogen we allemaal trots op zijn. We willen het onderste uit de kan, zowel in de zorg als op de arbeids - markt. Dit proberen we te bereiken door aandacht te geven aan wat ècht belangrijk is. We hebben aandacht voor onze cliënten, aandacht voor wat er om ons heen gebeurt en aandacht voor elkaar als collega s. De RSZK wil een warme, efficiënte en resultaatgerichte organisatie zijn die staat voor kwaliteit en professionaliteit. Dit kunnen we alleen bereiken met de inzet van betrokken medewerkers. Het goede resultaat van 2011 is daarom mede aan hun te danken. In dit jaarverslag van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen leest u over de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen van het jaar De wereld om ons heen is volop in beweging en ontwikkeling en wij veranderen mee. Toch verliezen we hierbij onze kernwaarden niet uit het oog. We staan voor betrouwbaarheid, betrokkenheid en samenwerking. Dit ziet u terug in de onderwerpen die in dit jaarbericht worden toegelicht. Raad van Bestuur

3 De Jo van heer der Van Lee, der voorzitter Lee, voorzitter centrale centrale cliëntenraad cliëntenraad RSZK RSZK Cliëntenraad Jo van der Lee is voorzitter van de centrale cliëntenraad van de RSZK. De leden proberen binnen hun mogelijkheden, de kwaliteit van de zorg te waarborgen. De cliënt moet zo min mogelijk last hebben van de bezuinigingen. Hiervoor hebben we regelmatig contact met de Raad van Bestuur (RvB). Deze neemt de tijd om naar ons te luisteren en om zaken uit te leggen of toe te lichten. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop de AWBZ-gelden worden besteed, aldus Jo van der Lee. Voor de cliëntenraad stond 2011 onder meer in het teken van de nieuwe maaltijden van KempenCuisine: die vielen niet bij iedereen in de smaak. De cliën ten raad heeft de RvB hierop aangesproken en deze is hier direct serieus op in gegaan. Jo: Er zijn ondertussen aan passingen gedaan en er wordt nog steeds aan gewerkt. Wij blijven dit als cliëntenraad goed volgen.

4 Jan van Geffen, verpleegkundige Liesbeth Smit, vrijwilligster Will Sonnemans, teamleider hospice Merefelt Hospice RSZK In november 2011 heeft hospice Merefelt van de RSZK haar deuren geopend. Er is duidelijk behoefte aan, want de zeven gastenkamers zijn continue bezet. Uit het gedachtenboek blijkt dat de familieleden de hospice vaak als zeer warm en sfeervol ervaren. Jan van Geffen is verpleegkundige en hij vindt het mooi en dankbaar werk. Natuurlijk zijn het verdrietige omstandigheden, maar er wordt ook veel gelachen, aldus Jan. Er wordt intensief geleefd, zegt teamleider Will Sonnemans. Op de hospice zijn de vrijwilligers erg betrokken en samen vormen ze een heel hecht team. We doen het ècht samen, aldus Will. Liesbeth Smit is één van die vrijwilligers: Ik ondersteun waar ik kan en kijk daarbij altijd naar wat een gast zelf wil. Soms is het voldoende om met mijn breiwerk naast iemands bed te gaan zitten. Het getik van de breipennen werkt rustgevend. Jan sluit af met de mooie woorden: Wij kunnen geen dagen toevoegen aan het leven, maar wel leven toevoegen aan de dagen.

5 Corine Boer, externe coach voor In voor Zorg! Nicole Berkers, eerste verantwoordelijke cliëntbegeleider (evc-er) en ambassadeur van In voor Zorg In voor Zorg! Dementerende ouderen krijgen in de loop van de tijd te maken met verschillende afdelingen van de RSZK. De onderlinge afstemming verdiende tot voor kort geen schoonheidsprijs. Evc-er Nicole Berkers: Bij elke interne overplaatsing kregen cliënten opnieuw een intake gesprek. Met steun van het overheidsprogramma In voor Zorg! is de RSZK daarom in 2011 gestart om de interne keten dementie beter af te stemmen op wat de cliënt en zijn familie prettig vinden. Externe coach Corine Boer begeleidt het traject: De RSZK moet weer worden ervaren als één organisatie die integrale zorg verleent. Hoe wij dat willen bereiken staat inmiddels op papier. De invoering van Familiezorg en het Zorgleefplan staan hierin centraal. Nicole licht toe: Het komt erop neer dat wij de zorg veel meer samen met de familie gaan oppakken en dat niet de zorg, maar het welbevinden van de cliënt daarbij centraal staat. In 2012 wordt de nieuwe werkwijze in de praktijk getest.

6 Mart van de Vorst, hoofd transferbureau Indicatiestelling transferbureau Sinds 1 oktober 2011 hoeven tachtigplussers die in aanmerking komen voor langdurig verblijf hun eerste en vervolgaanvragen niet langer in te dienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij kunnen dit voortaan direct bij de zorgaanbieders doen, die er volgens een bepaald protocol melding van moeten maken bij het CIZ. Het is één van de maatregelen van het Ministerie van VWS om het proces van indicatiestelling AWBZ te vereenvoudigen. Hoofd transferbureau Mart van de Vorst is blij met deze ontwikkeling: VWS geeft hiermee blijk van vertrouwen in onze deskundigheid en professioneel oordeel. Ik vind het dan ook belangrijk dat wij elke indicatiemelding kunnen verantwoorden. Daarom wordt elke indicatie zorgvuldig onderbouwd in het cliëntendossier. Het betekent wel meer werk voor het transferbureau, maar daar zijn ze klaar voor. Mart van de Vorst: We hebben onze werkwijze erop aangepast en meteen gedigitaliseerd. Nu hoeven we er alleen nog maar mee te leren werken!.

7 Martine van Rijswijk, ergotherapeut voor RSZK KempenVitaal RSZK KempenVitaal RSZK KempenVitaal helpt thuiswonende ouderen en chronisch zieken om fit en mobiel te blijven. Mensen in de regio kunnen er terecht bij de ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, diëtist, psy cho loog en specialist ouderen geneeskunde. In de meeste gevallen, is er meer dan één specialist betrokken bij een behandeling. Ergotherapeut Martine van Rijswijk vindt dit ook de kracht van de RSZK: Wij zijn gewend om multidisciplinair samen te werken. In het verlengde hiervan, biedt Kempen- Vitaal negen behandelarrangementen. Martine licht toe: Voor de veel voorkomende situaties, bieden wij een pakket vaste basisbehandelingen. Zo helpen wij veel mensen om mobiel te blijven. Hiervoor is het arrangement Vooruit komen en gaan samengesteld, waarbij fysiotherapeut en ergotherapeut nauw samenwerken. Het arrangement Advies aan mantelzorgers biedt een combinatie van adviezen van de ergotherapeut en de psycholoog. De arrangementen bieden verduidelijking voor de cliënt én de verwijzer.

8 Ineke Soetens, voorzitter OR Remco Schoofs, vicevoorzitter OR Ondernemingsraad Ineke Soetens en Remco Schoofs en hun 13 collega s in de ondernemingsraad voeren namens het personeel overleg met de Raad van Bestuur. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van het herinrichten van de bedrijfsprocessen van locatiegericht naar business gericht. Ingrijpende veranderingen, waar veel medewerkers aan moeten wennen, vertelt Ineke. In onze besprekingen met de Raad van Bestuur vragen wij daarom consequent aandacht voor de interne communicatie; leg de medewerkers uit wat er ver andert en waarom. De resultaten van het Medewerkerstevredenheids onder - zoek 2011 bevestigen de noodzaak hier van. Remco: Communicatie is één van de vier speerpunten die wij samen met de Raad van Bestuur hebben benoemd. De overige drie zijn Inspire rend Leiderschap, Werkdruk en Loop baanmogelijkheden. In 2011 is ook de werkstructuur van de OR zelf gewijzigd. Voortaan zijn er vier com mis - sies met elk hun eigen expertisegebied, te weten diensten, financiën, organi - satie en personeel. Ineke: De ORleden zullen zich meer en meer ontwikkelen als experts op gebieden die dwars door alle bedrijfslagen heenlopen.

9 Dorien Sommers, manager Zorg RSZK Merefelt Opening RSZK Merefelt Begin december is RSZK Merefelt officieel geopend. Het was drie dagen feest. De open dag is druk bezocht en de feest avond voor de medewerkers en vrijwilligers was een groot succes, aldus Dorien, manager Zorg van RSZK Merefelt. Uiteraard was er ook een speciale dag voor de cliënten. Dorien: De band die voor de cliënten speelde heeft zelfs een privéconcert gegeven voor een cliënte die er met haar bed niet meer bij paste. RSZK Merefelt bestaat nu uit 85 huurappartementen en 155 verpleeghuisplaatsen. Dorien vertelt dat het aantal revalidatieplekken is verdubbeld en dat RSZK Merefelt nu een eigen hospice heeft. In het atrium is een prachtig restaurant gevestigd, maar ook een bruincafé met biljart en een internetcafé. Deze worden intensief gebruikt door zowel cliënten als omwonenden. Al deze voorzieningen maken Merefelt compleet. Het is een fijne plek om te wonen en te werken, aldus Dorien.

10 Roel Bontjer, teamleider Zorg met Verblijf in RSZK Floriaan Walter Pouillon, specialist ouderengeneeskunde Revalidatie Centrum voor Senioren In 2011 is het Revalidatie Centrum voor Senioren gestart met het zogenaamde multidisciplinair overleg (MDO). Teamleider Roel Bontjer licht toe: Er zijn meerdere specialisten betrokken bij de revalidatie van een cliënt. Voorheen had ieder zijn of haar eigen plan van aanpak. Nu komen we acht dagen na opname samen in het MDO. Ook de cliënt is hierbij aanwezig. We delen onze ervaringen en stellen een gezamenlijk behandelplan op met concrete doelen, gekoppeld aan een bepaalde termijn. Na afloop weet iedereen precies wat er van hem of haar wordt verwacht. Walter Pouillon is specialist ouderengeneeskunde en samen met zijn collega Maan Allawy eindverantwoordelijk voor de behandelplannen. Walter: Sinds de introductie van het MDO zijn de behandelingen veel doelgerichter en worden resultaten sneller bereikt. De grootste winst zit hem in de klantgerichtheid: de cliënt wordt nu meer betrokken bij de eigen revalidatie en weet veel eerder waar hij of zij aan toe is. En dat geeft rust. De RSZK is koploper op het gebied van geriatrische revalidatie en maakt deel uit van de proeftuinen die voor deze herstelzorg opgezet zijn. Door onder meer het ministerie van VWS en werkgeversorganisatie Actiz.

11 Dojka Bult, verzorgende RSZK Thuiszorg Aalst-Waalre, in opleiding voor verpleegkundige niveau 4 RSZK Thuiszorg Mensen willen steeds langer thuis blijven wonen en goede thuiszorg is dan een vereiste. Daarom is van RSZK Thuis zorg een aparte business gemaakt die zich speciaal op de extramurale zorg richt. Een winst voor de thuiszorg, aldus Dojka Bult, verzorgende van de RSZK in Aalst-Waalre. Ze merkt dat de Thuiszorg van de RSZK hierdoor duidelijk professioneler is geworden. Het team van Dojka is samengevoegd tot één team voor heel Aalst-Waalre. En dat is ècht een verbetering, vindt Dojka. We wisselen als collega s onderling ervaringen uit en leren van elkaar. Binnenkort hoopt ze haar studie verpleegkundige niveau 4 af te ronden. Volgens haar een goed voorbeeld dat de RSZK waarde hecht aan kwaliteit. Er wordt geïnvesteerd in goed opgeleid personeel. Ik merk ook ècht dat de opleiding mij diepgang brengt en dat ik daarmee de cliënt nog beter begrijp en kan helpen, aldus Dojka.

12 Angèle Wijnhoven, manager a.i. RSZK Kerkebogten Eersel Peter van Bakel, manager ICT Slimme Zorg Eersel In het samenwerkingsverband Zorgcirkels zoekt de RSZK samen met andere zorgorganisaties in de Kempen naar innovatieve oplossingen om cliënten langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Eén van de initiatieven is het gezamenlijke nachtteam, dat in 2011 samen met Lunet zorg is opgezet voor de wijk Kerkebogten in Eersel. De twee zorgaanbieders maken hierbij gebruik van dezelfde alarmeringstechnologie en zorgcentrale en verzorgen samen de personele bezetting. Het succes van een dergelijke innovatieve samenwerking valt of staat met vertrouwen, aldus manager a.i. Angèle Wijnhoven, vertrouwen in de samenwerkingspartner en vertrouwen in de techniek. De eerste ervaringen zijn positief en hebben de deuren in de regio opengezet om over meer samenwerking te praten. ICT manager Peter van Bakel ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de leveranciers van de alarmeringstechnologie. Zodra er één oplossing is ontwikkeld die breed toepasbaar is, zal het ook financieel interessant worden om het initiatief verder uit te rollen.

13 Annet Kruijssen en Macha Mathijssen, vrijwilligers coördinatoren Vrijwilligersbureau Organisatiebreed werken er 900 vrijwilligers bij de RSZK. Zij organiseren bijvoorbeeld allerlei activiteiten op verschillende afdelingen. Het gaat daarbij vooral om praktische steun, begeleiding of coördinatie van activiteiten. Persoonlijke aandacht is hierbij het belangrijkste. Om ervoor te zorgen dat de begeleiding en de in- en uitstroom van de vrijwilligers overal hetzelfde is georganiseerd, heeft de RSZK sinds oktober 2011 een vrijwilligersbureau. Vrijwilligerscoördinatoren Annet Kruijssen en Macha Mathijssen heb ben sinds de start veel tijd besteed aan het vergroten van de bekendheid. Macha: Intern weet men ons inmiddels prima te vinden en in 2012 treden wij ook actief naar buiten. Je zult ons dan tegenkomen op lokale vacaturemarkten, open dagen en vacaturebanken. Daarnaast zijn de twee collega s de administratie aan het professionaliseren en staan voor 2012 scholing, teambuilding en klankbordbijeenkomsten op de agenda. Want ook de vrijwillige mede werker heeft behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en intervisie, aldus Annet.

14 Annie van Nunen, teamleider Zorg met Verblijf RSZK t Hofhuys Pilot zorgleefplan In november 2011 is de RSZK gestart met de invoering van het zorgleefplan; een hulpmiddel om vraaggerichte zorgverlening te kunnen bieden aan cliënten. In het plan staat een uitgebreide omschrijving van de manier waarop de cliënt zijn leven wil leiden en welke ondersteuning daarbij nodig is. Het omvat vier levensdomeinen: het mentale welbevinden; de lichamelijke gezondheid, sociale participatie en de woon- en leefomstandigheden. Annie van Nunen is teamleider op één van de twee pilot locaties voor het zorgleefplan. De invoering van het zorgleefplan vraagt om een hele nieuwe manier van werken. Het bevat geen standaard vragenlijst meer. De medewerkers moeten nu echt de dialoog aangaan en daarbij verder kijken dan de lichamelijke gezondheid alleen. Daar moesten ze echt wel even aan wennen. De eerste ervaringen zijn positief. De cliënten geven aan dat zij meer zeggenschap hebben dan voorheen en de medewerkers vinden dat ze een completer beeld van de cliënten hebben gekregen.

15 Kim Smits, teamleider Hoteldiensten RSZK Aanvullende dienstverlening De zorg verschuift. Kinderen leiden een druk leven waarin ze zorg en werk vaak moeten combineren. Zo is in 2011 binnen de RSZK aanvullende dienstverlening ontstaan. Er kwamen steeds vaker vragen of een medewerker bijvoorbeeld kon helpen met boodschappen doen, mee naar een muziekuitvoering wilde gaan of tijd had om even samen een kop koffie te drinken. Dat kunnen we niet, komt bij de RSZK niet voor. En zo is het begonnen. Niets is te gek en alles is mogelijk, aldus Kim Smits, teamleider Hoteldiensten. Afhankelijk van het verzoek wordt er een vrijwilliger of een medewerker gezocht die kan en wil helpen. Datzelfde geldt voor de klussendienst. De RSZK heeft zes klussers in dienst die uiteenlopende klussen uitvoeren, van het ophangen van een schilderijtje tot het oplossen van een kleine verstopping. Zowel medewerkers, cliënten, de huurders van de aanleunwoningen als buurtbewoners kunnen gebruik maken van deze diensten. Kim: Simpelweg door het invullen van een (digitale) bon kan een verzoek worden aangemeld. De rest gaat vanzelf.

16 De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK Cijfers PERSONEEL, ORGANISATIE & OPLEIDINGEN Aantal medewerkers* Aantal fte s Aantal vrijwilligers Aantal leerlingen Aantal stagiaires 54 2 * inclusief oproepkrachten ZORG Aantal cliënten verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg Aantal cliënten thuiszorg incl. dagactiviteiten Aantal cliënten Hulp bij het Huishouden BALANS RSZK ACTIVA Vaste activa Vlottende activa Totaal PASSIVA Eigen Vermogen Voorzieningen Langlopende schulden Kortlopende schulden Totaal Bedragen in Euro s RESULTATENREKENING RSZK Bedrijfsopbrengsten Bedrijfslasten Financiële lasten Resultaat totaal / Bedragen in Euro s

17 SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG RSZK Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen Wielewaal LJ Bladel telefoon (0497) RSZK Merefelt, RSZK De Hoevenakkers, RSZK t Laar, RSZK Kerke bogten, RSZK t Hofhuys, RSZK Floriaan, RSZK Kempenland, RSZK Mariahof en RSZK Lindenhof maken deel uit van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen. Reuselde Mierden RSZK Mariahof RSZK Lindenhof Bladel RSZK Kempenland RSZK Floriaan Oirschot Eersel Eersel RSZK Kerkebogten Bergeijk RSZK t Hofhuys Best Veldhoven RSZK Merefelt Eindhoven Waalre RSZK De Hoevenakkers RSZK t Laar Heeze - Leende Valkenswaard Son en Breugel Nuenen Nederwetten Gerwen Laarbeek Geldrop - Mierlo Cranendonck Helmond Someren Gemert - Bakel Deurne Asten

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Revalidatie Centrum voor Senioren

Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Een mensenleven kan door een ongeluk of ziekte totaal veranderen. Dagelijkse bezigheden zijn dan opeens niet zo vanzelfsprekend. In het

Nadere informatie

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal EXP PERT Behandeling & Therapie Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal RSZK Behandeling & Therapie Bent u nog thuiswonend en doet u graag zoveel mogelijk zelf? Maar merkt u dat uw gezondheid u beperkt

Nadere informatie

RSZK Thuiszorg. Zorg en ondersteuning thuis

RSZK Thuiszorg. Zorg en ondersteuning thuis RSZK Thuiszorg Zorg en ondersteuning thuis Elk mens is een uniek persoon en bepaalt zelf de richting van zijn of haar leven en de zorg of ondersteuning die daarbij nodig is. Zorg die het best bij u past!

Nadere informatie

RSZK. het RSZK jaarbericht 2012. OOK DIT JAAR IS HET WEER Voor Elkaar. De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK

RSZK. het RSZK jaarbericht 2012. OOK DIT JAAR IS HET WEER Voor Elkaar. De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK RSZK De heer Van der Lee, voorzitter centrale cliëntenraad RSZK OOK DIT JAAR IS HET WEER Voor Elkaar het RSZK jaarbericht 2012 Voorwoord Raad van Bestuur Leo van Erp, Dianne Engels en Wilbert de Haan In

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel EXPERT RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Geriatrische Revalidatie Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis THUIS RSZK Thuiszorg Zorg en diensten bij u thuis Zelfstandig blijven wonen, ook als u hulp of zorg nodig heeft? RSZK helpt u daarbij. Dé specialist op het gebied van ouderenzorg. Vitaal en fit thuis blijven

Nadere informatie

Samen werken aan de zorg voor de toekomst. Jaarbericht 2014

Samen werken aan de zorg voor de toekomst. Jaarbericht 2014 WONEN THUIS EXPERT Samen werken aan de zorg voor de toekomst Jaarbericht 2014 Samen werken aan de toekomst Namens de Raad van Bestuur, Leo van Erp De RSZK heeft in 2014 grote stappen gezet naar een nieuwe,

Nadere informatie

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Wet Hospice Langdurige RSZK Zorg Merefelt Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Welke zorg en ondersteuning behoort tot de Wlz-aanspraak Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de

Nadere informatie

Hospice Merefelt. een sfeerimpressie. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen

Hospice Merefelt. een sfeerimpressie. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen Hospice Merefelt Veldhoven een sfeerimpressie Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen Beelden zeggen meer dan duizend woorden Een cliché, maar waar. Zeker als het gaat om de plaats waar het leven in alle

Nadere informatie

De zorg verandert, de RSZK verandert mee Jaarbericht 2013

De zorg verandert, de RSZK verandert mee Jaarbericht 2013 De zorg verandert, de RSZK verandert mee Jaarbericht 2013 De zorg verandert, de RSZK verandert mee Raad van Bestuur Leo van Erp, Dianne Engels en Wilbert de Haan Het jaar 2013 is voor de RSZK opnieuw een

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

Hospice Merefelt. Leven toevoegen aan de dagen

Hospice Merefelt. Leven toevoegen aan de dagen EXPERT Hospice Merefelt Leven toevoegen aan de dagen Hospice Merefelt Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de verzorging gesteld. Kan deze zorg niet meer thuis plaatsvinden, of

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigheid: Meerwaarde?!

Ervaringsdeskundigheid: Meerwaarde?! Ervaringsdeskundigheid: Meerwaarde?! Ervaringsdeskundigheid: MEERWAARDE?! Welkom en inleiding Marjan Enning: Netwerkcoördinator Ervaringsdeskundigheid bij NAH Jeroen Kwak: Manager Zorgbelang/ Senior Beleidsadviseur

Nadere informatie

Hospice Merefelt. Leven toevoegen aan de dagen

Hospice Merefelt. Leven toevoegen aan de dagen EXP PERT Hospice Merefelt Leven toevoegen aan de dagen Hospice Merefelt Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de verzorging gesteld. Kan deze zorg niet meer thuis plaatsvinden,

Nadere informatie

regionale Stichting zorgcentra de Kempen Samen zorgen wij voor zorg

regionale Stichting zorgcentra de Kempen Samen zorgen wij voor zorg JAARVERSLAG 2009 regionale Stichting zorgcentra de Kempen Samen zorgen wij voor zorg Voorwoord Raad van Bestuur De RSZK opereert in een dynamische wereld. De omgeving verandert voort durend en daarmee

Nadere informatie

RSZK Behandeling. Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialist ouderengeneeskunde, geestelijke verzorging

RSZK Behandeling. Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialist ouderengeneeskunde, geestelijke verzorging RSZK Behandeling Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialist ouderengeneeskunde, geestelijke verzorging Behandeling, begeleiding en advies voor thuiswonende mensen met complexe en/of

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Vroeghulp Zuidoost Brabant. Jaarverslag 2012. Hulp op maat voor ouders van kinderen van 0 tot 8 jaar met ontwikkelingsproblemen

Vroeghulp Zuidoost Brabant. Jaarverslag 2012. Hulp op maat voor ouders van kinderen van 0 tot 8 jaar met ontwikkelingsproblemen Vroeghulp Zuidoost Brabant Jaarverslag 01 Hulp op maat voor ouders van kinderen van 0 tot 8 jaar met ontwikkelingsproblemen Waarom Vroeghulp? Sommige kinderen hebben een achterstand in hun Hoe werkt Vroeghulp?

Nadere informatie

Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots

Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots Gegevens zorgaanbieder Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots Naam en adres zorgaanbieder Naam en contactgegevens bestuurder Naam contactpersoon en contactgegevens Visie op kwaliteit en hoe sluit deze

Nadere informatie

Samen sterk voor jeugd!

Samen sterk voor jeugd! Samen sterk voor jeugd! 2018 Drie jaar na de decentralisatie van de jeugdhulp en jeugdbescherming De tussenevaluatie van de Jeugdwet is begin 2018 aangeboden aan de Tweede Kamer. De minister constateert

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Laverhof en project Langer Zelfredzaam. Title Text. Actief met eten 14 november 2018

Laverhof en project Langer Zelfredzaam. Title Text. Actief met eten 14 november 2018 1 Laverhof en project Langer Zelfredzaam Actief met eten 14 november 2018 2 2015 Kennis - maken Motto Laverhof : Leven als thuis Level One Best Practice in Methode Familiezorg => Level Two Level Three

Nadere informatie

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg MEE Zuidoost Brabant Ondersteuning bij leven met een beperking MEE helpt u op weg We redden het niet met de opvoeding van ons kind. Wie wijst ons de weg? Thuis, begeleid zelfstandig of groepswonen. Wat

Nadere informatie

DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP

DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP ---------- over de crisis, de veranderde vraag en het weinig flexibele planaanbod oftewel waarom het nog altijd niet zo wil vlotten met de woningbouw Symposium Woningmarkt Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg Grande conference 2014 Henri Plagge, arts M&G MCM Voorzitter Raad van Bestuur De Zorgboog Zorgboog Voor alle generaties;

Nadere informatie

088-1631271 j.spoor@sonenbreugel.nl

088-1631271 j.spoor@sonenbreugel.nl 1. Contactpersoon facturen Gemeente Contactpersoon Mailadres Telefoonnummer Asten Sandra van Rooij zofinancien@helmond.nl 0492-702584 Bergeijk Saskia Kuijpers s.kuijpers@bergeijk.nl 0497-551445 Anne-Miek

Nadere informatie

Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die

Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die Revalideren na een knie- of heupoperatie U gaat revalideren na een knie- of heupoperatie. Wij heten u welkom op de revalidatieafdeling van De Die in Amsterdam-Noord.

Nadere informatie

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012.

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. Savant-Zorg Regionale gecertificeerde organisatie voor verpleging en verzorging. Wij bieden verpleging en

Nadere informatie

1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018:

1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: 1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: Toename diverse kosten / dekking middels verhoging inwonerbijdrage Toelichting: Zie bijlage 1 UITGAVEN INKOMSTEN Bedrag Bedrag Codering Omschrijving van de post Verhoging Verlaging

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Welkom bij Zonnehuis Thuis

Welkom bij Zonnehuis Thuis Thuiszorg Welkom bij Zonnehuis Thuis Zonnehuis Thuis is een onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Als Vlaardingse organisatie zijn we thuis in de wijk en staan we dicht bij onze cliënten. Vanuit verschillende

Nadere informatie

Bedrijvigheid en Werkgelegenheid in Zuidoost-Brabant

Bedrijvigheid en Werkgelegenheid in Zuidoost-Brabant Bedrijvigheid en Werkgelegenheid in Zuidoost-Brabant Tabellen- en trendboek Vestigingenregister 2015 juni 2016 Uitgave: Inlichtingen: Gemeenten Eindhoven en Helmond In samenwerking met Provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN RRO + - Zuidoost-Brabant 11 mei 2016 Niek Bargeman senior adviseur bevolking en wonen Provincie Noord-Brabant REGIONALE AGENDA

Nadere informatie

NAH = Niet- Aangeboren Hersenletsel

NAH = Niet- Aangeboren Hersenletsel NAH = Niet- Aangeboren Hersenletsel Wie zijn wij? Partners 2017 GGZ Oost Brabant SVVE de Archipel MMC MEE Zuidoost Brabant Lunetzorg SWZ Stichting Valkenhof Zuidzorg Libra Revalidatie & Audiologie ORO

Nadere informatie

Uitgangspunten financieringsstrategie Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant

Uitgangspunten financieringsstrategie Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant Uitgangspunten financieringsstrategie Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant Deze financieringsstrategie is gericht op het bijeenbrengen van de cofinanciering van de middelen ( 55,75 miljoen) die door

Nadere informatie

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Welzijn en kwaliteit van leven in een huiselijke sfeer Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. In de Zonnehoek

Nadere informatie

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen.

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen. De Hazelaar Hospice De Hazelaar is een afdeling voor terminaal zieke mensen. In een huiselijke sfeer wordt de cliënt ondersteund om de laatste levensfase op een goede manier door te brengen. Hospice De

Nadere informatie

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDATIE OP TJAMSWEER Zonnehuis Solwerd Appingedam Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Bijeenkomst SAM Netwerk 23 september 2014

Bijeenkomst SAM Netwerk 23 september 2014 Bijeenkomst SAM Netwerk 23 september 2014 Wat is een Omgevingsdienst? Verleent milieuvergunningen aan bedrijven Houdt toezicht op de naleving van de vergunning Handhaving bij overtredingen (dwangsom, sluiting

Nadere informatie

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog De positie van de(thuis)zorg Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog de Zorgboog Voor alle generaties; dus kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar, behandelpraktijk (paramedici),

Nadere informatie

Bennema State: geniet van rust en natuur

Bennema State: geniet van rust en natuur Bennema State: geniet van rust en natuur BENNEMA STATE IK LUISTER MIJN FAVORIETE MUZIEK VIA MIJN LAPTOP OF TABLET. Een prachtige landelijke omgeving, met weidse natuur en een gezellige dierenweide. Een

Nadere informatie

Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid

Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid Inhoudsopgave blz 4 6 8 Prettig en sfeervol wonen bij Savant Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen in een woonzorgcentrum in uw

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie

Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. Zo beleven zij samen

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Voor elkaar, slim samen werken in de regio

Voor elkaar, slim samen werken in de regio Voor elkaar, slim samen werken in de regio Presentatie congres 'Samen vernieuwen in de Wmo' - 15 juni in Nieuwegein Rob Slegers Linda Visser RSZK Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen Zuid-Oost Brabant

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

eigen thuis eigen kracht eigen leven

eigen thuis eigen kracht eigen leven eigen thuis eigen kracht eigen leven Visie van mosae zorggroep Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven in de eigen kracht van mensen, ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT Het Algemeen Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost, Gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost d.d. Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel

Nadere informatie

Behandelprogramma. Dwarslaesie

Behandelprogramma. Dwarslaesie Behandelprogramma Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij Adelante

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

Totaal aantal meldingen GGD Brabant-Zuidoost 2009

Totaal aantal meldingen GGD Brabant-Zuidoost 2009 Jaarcijfers team infectieziektebestrijding GGD Brabant-Zuidoost 2009 Het jaar 2009 is een druk jaar geweest voor de infectieziektebestrijding in Nederland. In april 2009 werd door de WHO melding gemaakt

Nadere informatie

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen Archipel Kanidas Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen Archipel Kanidas Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen. Ook niet als

Nadere informatie

Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg

Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Inhoudsopgave blz 4 Vertrouwd wonen met passende zorg Onze diensten 6 8 10 12 Verpleegzorg voor mensen met dementie Zelfstandig wonen met zorg voor

Nadere informatie

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling > Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling 2 Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep

Nadere informatie

Bijlage Raadsinformatiebrief Motie onderwijsniveau Valkenswaard

Bijlage Raadsinformatiebrief Motie onderwijsniveau Valkenswaard Bijlage Raadsinformatiebrief Motie onderwijsniveau Valkenswaard De tabellen geven een inzicht in de huidige situatie rondom 1) Het opleidingsniveau van de huidige leerlingen in Valkenswaard 2) Het opleidingsniveau

Nadere informatie

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstel en revalidatie op Park Dekkerswald Een plek waar alles in het teken staat van herstel. Waar u kunt revalideren en herstellen van een ziekenhuisopname

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie

Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie Uw leven zo aangenaam mogelijk maken. Dat staat voorop bij de verpleeghuiszorg van Savant Zorg. En daarmee bent u verzekerd van de juiste zorg, begeleiding én

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Inhoudsopgave Wat is revalideren 1 Verpleeghuis Bornholm 1 Revalidatieafdeling 1 Therapeutisch klimaat 2 Enkele specialismen nader toegelicht 3 Multi Disciplinair Overleg (MDO)

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Gemeentes vergeleken

Gemeentes vergeleken Gemeentes vergeleken De cijfers uit het Woningmarktonderzoek Zuidoost-Brabant 2014 nader bezien. 1. Inleiding Naast het algemene regionale woningmarktonderzoek zijn er gemeentelijke rapportages beschikbaar.

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in Slotervaart werkt u aan een verantwoorde terugkeer

Nadere informatie

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam U (of uw naaste) heeft kortgeleden een CVA gehad, waarvoor u (of uw naaste) bent opgenomen op de stroke-unit van een ziekenhuis. Gezamenlijk

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL 288 Deze folder is een samenwerking van: Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis met een gebroken heup. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 6

Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 6 toegelicht. Zorgzwaartepakket 6 (ZZP

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg

Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Inhoudsopgave blz 4 Vertrouwd wonen met passende zorg Onze diensten 6 8 10 12 Verpleegzorg voor mensen met dementie Zelfstandig wonen met zorg voor mensen

Nadere informatie

Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO

Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO Tussentijds overzicht zienswijzen gemeenteraden op de ontwerpbegroting 2016 van VRBZO en suggesties daarbij voor behandeling en respons aan de raden.

Nadere informatie

Thuis blijven wonen met QuaRijn

Thuis blijven wonen met QuaRijn Thuis blijven wonen met QuaRijn Thuis zoals u gewend bent ZorgThuis van QuaRijn is hulp in uw eigen huis, zoals u het wilt. De een is geholpen met ondersteuning bij douchen en aankleden door ons terwijl

Nadere informatie

Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure St.- Annaparochie

Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure St.- Annaparochie Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure 1-1-2017 St.- Annaparochie Inhoud Welkom...2 Visie...2 Zorgcentrum het Bildt...2 Keurmerk...2 Zorg- en dienstverlening...3 Intramurale zorg...3 Thuiszorg...3 Groepsverzorging...3

Nadere informatie

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis Kennismaking met Woonzorgcentrum Het Haltna Huis Het Haltna Huis, dicht bij u in de buurt In Houten kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in het woonzorgcentrum, in uw eigen appartement.

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Eugeria Almelo

Woonzorgcentrum Eugeria Almelo Woonzorgcentrum Eugeria Almelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 9

Arrangement Zorgzwaartepakket 9 Arrangement Zorgzwaartepakket 9 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 9 toegelicht. Zorgzwaartepakket 9 (ZZP

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

Rapport RAV. Datum 16-jan-2013 Status Definitief Versie 1.0. Rapport Asten. Periode tussen 1-jan-2012 en 31-dec-2012

Rapport RAV. Datum 16-jan-2013 Status Definitief Versie 1.0. Rapport Asten. Periode tussen 1-jan-2012 en 31-dec-2012 Rapport RAV Rapport Periode tussen 1-jan-2012 en 31-dec-2012 Datum 16-jan-2013 Status Definitief Versie 1.0 Inzetten per urgentie Niet alle ambulancezorg vragen evenveel spoed. Er wordt daarom onderscheidt

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Informatieboekje RSZK cliënten

Informatieboekje RSZK cliënten Informatieboekje RSZK cliënten Welkom bij de RSZK Na uw verhuizing naar de RSZK zal het even wennen zijn: een nieuw thuis en een nieuwe omgeving. Om u te helpen, hebben we dit informatieboekje voor u gemaakt.

Nadere informatie

Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO

Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO Zienswijzen gemeenteraden ontwerpbegroting 2016 VRBZO Overzicht zienswijzen gemeenteraden op de ontwerpbegroting 2016 van VRBZO en suggesties daarbij voor behandeling en respons aan de raden. Bij de gemeentenaam

Nadere informatie

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf H.313196.0713 Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf Inleiding Na uw ziekenhuisverblijf kan het zijn dat u nog verzorging nodig heeft. Als dit zo is bespreekt de arts of verpleegkundige dit

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in De Die werkt u aan een verantwoorde terugkeer naar huis.

Nadere informatie

Jaarverantwoording Stichting Steunfonds Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen 2016

Jaarverantwoording Stichting Steunfonds Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen 2016 Jaarverantwoording Stichting Steunfonds Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen 2016 Inhoud 1. Uitgangspunten van de jaarverantwoording... 3 2. Profiel van de stichting... 4 2.1 Algemene indicatiegegevens...

Nadere informatie

6lzob. Onderwerp: Acties t.b.v. de jaarverantwoording en facturatie 2016 Wmo & Jeugdzorg

6lzob. Onderwerp: Acties t.b.v. de jaarverantwoording en facturatie 2016 Wmo & Jeugdzorg Bezoekadres Markt 1 5ó88 AJ Oirschot Postadrês Postbus 2 1 5 5688 ZL Oirschot Telefoon +31 499 583 45'l E-mail info@bizob.nl lnternet www.bizob.nl BTW NL81 3699393801 KvK'17159755 BAN NL70 RABO 0170895238

Nadere informatie

> Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling. voor mensen met de ziekte van Parkinson

> Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling. voor mensen met de ziekte van Parkinson > Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep voor cliënten met de ziekte van Parkinson. De

Nadere informatie

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven.

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. In onderstaand overzicht treft u alle bronnen aan, die zijn opgenomen in de Digitale Stamboom. U kunt de bronnen op naam doorzoeken

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis

Volledig Pakket Thuis Volledig Pakket Thuis Zorg op maat in uw eigen vertrouwde woonomgeving Voelt beter Volledig Pakket Thuis Heeft u zorg en ondersteuning nodig, maar wilt u het liefst in uw eigen vertrouwde omgeving blijven

Nadere informatie

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing Thuiszorg Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79 Iedere situatie heeft een eigen oplossing Heerlijk, die aandacht en die hulp! Thuis wonen Voor veel mensen geldt het gezegde: Oost

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Zorg Thuis, woonzorgcentra, dagcentra, behandeling en begeleiding

Zorg Thuis, woonzorgcentra, dagcentra, behandeling en begeleiding SHDH is een innovatieve organisatie die in en vanuit acht locaties vraaggerichte zorg en diensten biedt. De kleinschalige locaties staan bekend om hun betrokken medewerkers en de goede kwaliteit van dienstverlening.

Nadere informatie