NIEUWSBRIEF JAARGANG 1 NUMMER 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF JAARGANG 1 NUMMER 2"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF

2 Bestuurssamenstelling: Hans Mensink Voorzitter Jan Bakker Secretaris Charles Schaap Penningmeester Gré Wiechmann Bestuurslid Lid WMO-raad Dini Valkenburg Bestuurslid Lid WMO-raad Eva Waasdorp Bestuurslid Organisatie vakantie, uitstapjes etc. Wil Mensink Bestuurslid Ledenadministratie Adresgegevens: Seniorenbelang Nissewaard p/a Hongerlandsedijk LW Spijkenisse Telefoon: Belastingservice: J. Bakker, K. Wiechmann en C. van Duivenbode hebben de door de belastingdienst geïnitieerde opleiding tot HUBA gevolgd en staan weer te trappelen van ongeduld om u bij te staan bij het invullen van uw belastingaangifte 2015 en de aanvraagformulieren voor huurtoeslag; zorgtoeslag etc. Neem voor hulp bij het invullen contact met ons op via , dan wordt u z.s.m. gebeld voor een afspraak.

3 Van de voorzitter. Voor u ligt alweer onze 2e nieuwsbrief. Het gaat goed met Seniorenbelang Nissewaard. Het ledental groeit langzaam maar gestaag. Voor onze vrijwilligers hebben we via de gemeente een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Onze eerste zondagochtend in de recreatieruimte van Puttensteijn is goed bezocht. We hebben een presentatie gehad door Rob Cribbelier van MSV Spijkenisse. Met als titel verantwoord bewegen voor senioren. Naar aanleiding van de presentatie hebben we gevraagd of er belangstelling bestaat om mee te doen aan de geboden activiteiten. Veel handen gingen om hoog. Op zondag 14 februari hebben we in sporthal Den Oert kunnen kennismaken met de diverse mogelijkheden die aangeboden worden, zoals jeu de boules, tafeltennis, badminton en dynamictennis. Voor hen die hier niet aan mee konden (wilden) doen was er de mogelijkheid om te sjoelen, te kaarten en gezelschapsspelletjes te doen. Dit onder het genot van een bakkie koffie. Uiteindelijk is na nader overleg met Rob gebleken, dat het voor hen niet haalbaar is om deze mogelijkheid verder te continueren. Hierbij spelen de commerciële belangen van MSV de hoofdrol. Jammer maar niets aan te doen. We zoeken naar andere mogelijkheden. Hans Mensink Voorzitter

4 WMO Vanaf 2016 moeten gemeenten de ervaringen van hun inwoners met de WMO jaarlijks onderzoeken. Gemeenten gaan dit WMO-cliëntervaringsonderzoek in februari inrichten en vanaf april uitvoeren. Seniorenbelang Nissewaard wil meepraten over de inrichting van dit onderzoek. Daarom hebben we een advies opgesteld aan de betrokken ambtenaren en WMO-raad. In dit advies hebben we aangegeven dat we het belangrijk vinden dat de volgende aspecten in de vragenlijst worden opgenomen: Is er tijdens het keukentafelgesprek samen met u berekend wat uw begeleiding of ondersteuning kost? Was er bij het keukentafelgesprek nog iemand anders aanwezig? Bent u gewezen op de mogelijkheden en het belang van onafhankelijke cliënt ondersteuning? Hoe tevreden bent u over het contact met degene met wie u het keukentafelgesprek had? Hoe tevreden bent u over de manier waarop er naar u geluisterd werd? Hoe tevreden bent u over de deskundigheid van de medewerker? Hoe tevreden bent u over de gekozen oplossing? Welke ondersteuning ontvangt u of heeft u ontvangen vanuit de gemeente (het maakt niet uit of dit via een persoonsgebonden budget (pgb) was of niet)? Voldoet de ondersteuning aan uw wensen en behoeften? Ontvangt u hulp van uw partner, van uw familie, vrienden of buren? Hebt u het idee dat degene die voor u zorgt het aankan? Hebben de maatregelen u de mogelijkheid geboden om zelfstandig te kunnen blijven wonen?

5 Het bestuur houdt de vinger aan de pols. Hebt u ervaringen met de WMO deel deze dan met ons. Vaarwel blauwe envelop. De Belastingdienst gaat digitaal. Voor alle Toeslagen-ontvangers betekent dat dat zij vanaf volgend jaar al geen papieren versie meer ontvangen. Berichten over Toeslagen worden dan alleen nog digitaal ontvangen via mijnoverheid.nl. Op 13 oktober jl. is de wet EBV (Elektronisch Berichten Verkeer) in Den Haag aangenomen. Deze wet betekent onder meer dat de Belastingdienst het berichtenverkeer van post naar digitaal transformeert. Voor elke soort bericht vanuit de Belastingdienst wordt de post/papieren versie 2 jaar na de introductie van dat type digitaal bericht definitief (en dus gefaseerd) afgeschaft. De particulier ontvangt berichten dan voortaan in zijn mijnoverheid.nl postbus. Aangezien Mijntoeslagen.nl al 2 jaar actief is, zal de dienst Toeslagen vanaf 2016 geen papieren toeslagen meer verzenden. Kortom, iedereen die een toeslag ontvangt krijgt die alleen nog maar via of De lijst van berichten die uit de blauwe envelop gaan is als volgt: Toeslagen continuering: 2016 Uitnodiging doen aangifte 2017 (UDA): 2017 Voorlopige aanslagen (VA en AVOTE) 2017: 2017 Aangifte en aanslagen: 2018 Postbus activeren Aangezien pas twee miljoen particuliere postbussen zijn geactiveerd, start de Overheid met een grote campagne om de burger/particulier aan te zetten tot activatie van postbussen. Op korte termijn moeten dus de Toeslaggerechtigden hun postbus activeren.

6 Seniorenbelang gaat onze senioren die geen computer hebben helpen. Hebt u hulp nodig neem dan contact met ons op. Dit is de slogan van de Belastingdienst waarmee zij aangeven dat de communicatie met hen makkelijker is geworden. SENIORENBELANG NISSEWAARD is van mening, dat door het afschaffen van de blauwe enveloppe en het overgaan op digitale communicatie, het voor een groot deel van de senioren juist moeilijker heeft gemaakt. Dit in plaats van het in de slogan waarmee zij aangeven dat het makkelijker is geworden. Agenda activiteiten. Helaas gaan de sport en spel ochtenden op de derde zondag van de maand niet door. De contacten met MSV Spijkenisse zijn in goed overleg afgesloten. Zondag 3 april Vandaag worden we meegenomen op een reis met als thema: FRIESLAND, dat moet je gezien hebben. Wie Friesland zegt denkt aan: De Elf Stedentocht, Skûtsjesilen en Fierljeppen. Maar er is gelukkig veel meer. Friesland kenmerkt zich door een grote hoeveelheid water, ruimte en eigenzinnigheid. Het is dus niet voor niets dat de Friezen een eigen taal hebben. Mensen die van mooie steden, idyllische dorpen, watersport, groene weilanden, natuur en rust houden zijn in Friesland op de juiste plaats.

7 Uitgestrekte weilanden met koeien en monumentale boerderijen tekenen het landschap. In deze presentatie ziet u dit allemaal aan u voorbij trekken. Plaats van handeling: Recreatieruimte serviceflat Puttesteijn. Aanvang: 10:00 uur einde 12:00 uur Toegang: 3,00 Niet leden zijn van harte welkom. Vrijdag 29 april. Dagtocht naar de bloembollen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de toerbushalte bij metro centrum Spijkenisse. Onderweg stoppen we voor koffie/thee met gebak, daarna rijden we naar Biddinghuizen voor de koffietafel met kroket, dan gaan we via een mooie route naar Creil waar we op het tulpeninformatiecentrum alles te zien en te horen krijgen over de 600 soorten tulpen. Na een kopje koffie/thee met een tulpengebakje krijgt iedereen voor vertrek een bosje tulpen mee. Rond uur zijn we weer terug in Spijkenisse. De prijs voor deze reis bedraagt voor leden 48,00 bent U geen lid dan betaalt U 5,00 extra. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 april bij Eva, of via tel.nr Betalen voor 20 april a.s. op rek.nr. NL 15 INGB t.n.v. Activiteitenvereniging Ouderen Spijkenisse o.v.v. dagtocht 29 april. Zondag 1 mei Vandaag wordt u meegenomen op een fietstocht waarbij u vanaf de bagagedrager kunt meegenieten. De bestemming houden we nog even geheim. Plaats van handeling: Recreatieruimte serviceflat Puttesteijn. Aanvang: 10:00 uur einde 12:00 uur Toegang: 3,00 Niet leden zijn van harte welkom.

8 Zondag 5 juni Het programma voor vandaag moet nog worden vastgesteld. Plaats van handeling: Recreatieruimte serviceflat Puttesteijn. Aanvang: 10:00 uur einde 12:00 uur Toegang: 3,00 Niet leden zijn van harte welkom. Nationaal Ouderenfonds helpt. Het Nationaal Ouderenfonds heeft de Zilverlijn opgezet. De Zilverlijn is een speciale service voor ouderen. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. U kunt zich aanmelden voor de Zilverlijn door onderstaand formulier in te vullen, of te bellen naar (lokaal tarief). U wordt vervolgens binnen 14 dagen teruggebeld. Ja, ik word graag gebeld door de Zilverlijn Naam: M / V Adres: Postcode: Geboortedatum: Woonplaats: Ik wil graag gebeld worden op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag. *Doorhalen wat niet van toepassing is.

9 Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en is deelname aan de Zilverlijn volledig kosteloos en vrijblijvend. U kunt het ingevulde formulier sturen naar: Stichting Nationaal Ouderenfonds Postbus CA Bunnik U kunt dit formulier ook invullen via de website van het Nationaal Ouderen fonds. WIJNPRAET 2 Tot in de 17 e eeuw werd hoofdzakelijk jonge wijn gedronken Door het gebruik van kurk werd het daarna mogelijk wijn langer in flessen te bewaren In de periode vanaf 1864 werden duizenden hectare wijngaarden in Frankrijk vernield door de druifluis ( Phylloxera vastatrix) Het onderzoek van Pasteur naar de oorzaken van ziekten van wijn en de methode om wijn te bewaren legde de grondslag voor de oenologie De Franse wijnbouw werd gered door Europese druivensoorten te enten op Amerikaanse stammen die resistent waren voor de vraatzucht van de druifluis. De Amerikaanse variant bleek namelijk in staat om opnieuw wortelpunten aan te groeien. Soorten Wijn Wijn kan zowel naar kleur als naar type worden ingedeeld. Het eindresultaat wordt door devinificatie bepaald. Volgens kleur Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Na kneuzing van de druiven vergist het druivensap samen met schillen, steeltjes en pitten. In de schil zit de natuurlijke rode kleurstof. De intensiteit van de kleur wordt mede bepaald door de tijd waarin de schil in de most (most zijn dus de schillen, steeltjes en pitten) zit. Witte wijn. Kan zwel van blauwe alsook van witte druiven worden gemaakt Alleen het druivensap waarin geen schillen, steeltjes en pitten zitten wordt vergist.

10 Rose wijn: wordt net als de rode wijn gemaakt van blauwe druiven, met als verschil, dat de schillen enz. na een bepaald aantal uren, meestal 24 uur van de most worden gescheiden: zo kan de schil maar een beperkte hoeveelheid kleurstoffen afgeven. In Frankrijk mogen alleen in champagne bepaalde witte en rode wijnen gemengd worden om een rosé-wijn te maken. Variatie in kleur Grijze wijn ( vin gris) vaak gemaakt van rode druiven, met name de pinot-noir. Gele wijn: specifieke wijnen zoals de vin jaune uit de Franse Jura en soortgelijke wijnen uit de Juracon of de Sauternes of uit Georgië Amberkleurige wijn: verschillende Georgische wijnen. Taan (goudbruin) als in tawny port. Gemaakt van rode druiven die langdurig worden gerijpt in houten vaten. Volgens type Stille wijn: volledig uitgegistte en tot rust gekomen wijn, Mousserende of schuimende wijn: dit is wijn waarbij het koolzuur van de tweede gisting in de wijn achterblijft. Het kan ook( goedkope ) stille wijn zijn, waaraan later koolzuur is toegevoegd. Versterkte wijn De gisting van de most wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol of geconcentreerd druivensap. Bijvoorbeeld port, sherry, Madeira, banyuls. Naar gehalte aan restsuiker. De normen voor de aanduidingen kunnen verschillen van land of per wijnstreek. Deze hangen in eerste instantie af van de hoeveelheid restsuiker in de wijn, maar zijn in sommige gevallen mede afhankelijk van het gehalte aan zuren. Vaak is er een onderverdeling als volgt Droge wijn is wijn met weinig vocht Halfdroge wijn is een beetje droog Halfzoete wijn Zoete wijn Dit is even het einde van deze wijngeschiedenis. Misschien in de volgende nieuwsbrief een vervolg, en anders een ander onderwerp, Jan Bakker

11 Belangrijke telefoonnummers en adressen Seniorenbelang Nissewaard: Tel: Politie en Brandweer: Tel: 112 Gemeente Nissewaard Tel: Voor vragen over het aanvragen van: - Huishoudelijk werk - Collectief afhankelijk vervoer - Dagbesteding Careyn voor persoonlijke verzorging/alarmering Tel: MEE voor ondersteuning mantelzorgers en vrijwilligers Tel: Seniorenbelang Nissewaard organiseert onder de naam: Activiteitenvereniging Ouderen Spijkenisse diverse activiteiten, zoals de jaarlijkse vakantie en de dagreisjes.

12 Inschrijfformulier lidmaatschap SENIORENBELANG NISSEWAARD Ondergetekende wenst lid te worden van Seniorenbelang Nissewaard kortweg genaamd SbN Naam: Voorletter(s):. M/V Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: vast mobiel: adres:. Geboortedatum: Spijkenisse,. Handtekening: De contributie bedraagt 25,00 per jaar. Dit formulier a.u.b. inleveren bij de bestuursleden of zenden aan: Secretariaat Seniorenbelang Nissewaard Hongerlandsedijk LW Spijkenisse Bankrekening voor de contributie: NL62INGB

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL LEDENWERF SPECIAL Mogen wij ons even voorstellen? Seniorenbelang Nissewaard is eind vorig jaar opgericht na het opheffen van de afdeling Spijkenisse van de ANBO, om de belangen van de senioren in de gemeente

Nadere informatie

MSV SPIJKENISSE. Nieuwsbrief December 2013

MSV SPIJKENISSE. Nieuwsbrief December 2013 MSV SPIJKENISSE Nieuwsbrief December 2013 Nieuwsbrief December 2013 Voorwoord Hierbij treft u de eerste (nieuwe) nieuwsbrief van MSV Spijkenisse. Na de realisatie van de nieuwe website is het geen eenvoudige

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 1 NUMMER 4

NIEUWSBRIEF JAARGANG 1 NUMMER 4 NIEUWSBRIEF Bestuurssamenstelling: Hans Mensink Voorzitter Jan Bakker Secretaris Charles Schaap Penningmeester Gré Wiechmann Bestuurslid Lid WMO-raad Dini Valkenburg Bestuurslid Lid WMO-raad Eva Waasdorp

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Aanvraag deskundigenoordeel UWV door werknemer. 1. Waarover wilt u een onafhankelijk oordeel UWV? 2. Gegevens werknemer : 3. Gegevens werkgever :

Aanvraag deskundigenoordeel UWV door werknemer. 1. Waarover wilt u een onafhankelijk oordeel UWV? 2. Gegevens werknemer : 3. Gegevens werkgever : Wanneer een deskundigenoordeel van UWV? Soms stagneert de reïntegratie door een verschil van inzicht tussen u en de werkgever of omdat er behoefte is aan een deskundig oordeel over de uitvoering van het

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Inschrijfformulier vraagouders

Inschrijfformulier vraagouders Inschrijfformulier vraagouders Persoonlijke gegevens Aanhef De heer Mevrouw De heer en mevrouw Gegevens ouder/verzorgen 1 Geboortedatum BSN Nationaliteit Straat + huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer:

Nadere informatie

1. Wilt u het formulier helemaal invullen.

1. Wilt u het formulier helemaal invullen. Verzoek om kwijtschelding van belasting Datum aanvraag: Burgerservicenummer: Achternaam: Voorletter(s): Tussenvoegsel(s): Straatnaam: Huisnummer: Postcode: Huisletter of toevoeging: Woonplaats: Geboortedatum:

Nadere informatie

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def.

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def. 1 Adres: ActiviteitenCommissie ESSENT Regio Zwolle Secretariaat de heer G.A. van Elburg, Hemsterhuislaan 93, 8024 DX Zwolle telefoon 038-444 69 29 Email: aczwolle@ssen-spenzwolle.nl Email Gosse van Elburg:

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. Officiële start ABO Op 15 april 2016 is tijdens een receptie in

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment

Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment ALGEMENE INFORMATIE Wat is een mantelzorgcompliment? Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van maximaal 200 en wordt één keer per jaar

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Kost het u vanwege beperkingen door ziekte, handicap of ouderdom steeds meer moeite om uw woning schoon te maken? Dan kunt u bij de gemeente via de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar www.bergendal.nl Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019 Dit formulier zenden aan: Gemeente Berg en Dal t.a.v. de afdeling Sociale Zaken Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Of mailen naar:

Nadere informatie

Intakeformulier Uitgebreid Budgetbeheer

Intakeformulier Uitgebreid Budgetbeheer Aanmelding voor : Uitgebreid Budgetbeheer Alle informatie invullen alleen indien van toepassing Naam & voornamen M/V Geboortedatum Sofi-nummer (BSN) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief mei 2016 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur 1 Viva la France 2 Milieuploeg 3 Barbecue 4 Bloembakken 5 Thema-avond/ middag 6 Koffieochtend 7 Parkeren rond flat

Nadere informatie

Stichting Freecycling Almere Ik Loot Mee / Ik Help Mee

Stichting Freecycling Almere Ik Loot Mee / Ik Help Mee Stichting Freecycling Almere Ik Loot Mee / Ik Help Mee Secretariaat: Vrijmark 55 1355 GE Almere Email : info@stichtingfreecycling.nl KvK : 67189318 ING : NL52INGB0007101618 Geachte mevrouw/mijnheer, Hierbij

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Afdeling Best Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Inloopochtenden Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in het Rode Kruis-gebouw een inloopochtend met de mogelijkheid voor een

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Intakeformulier. Bewindvoering & Budgetbegeleiding

Intakeformulier. Bewindvoering & Budgetbegeleiding Intakeformulier Bewindvoering & Budgetbegeleiding Persoonsgegevens Verzoeker 1 Naam Voornamen Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Sofinummer Nummer ID Telefoonnummer E-mailadres Verzoeker 2 Naam

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken

Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken In te vullen door gemeente Oldambt Cliëntnummer : WPnummer : Consulent : Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken Met dit formulier kunt u een aanvraag voor een Wmovoorziening doen. Langsbrengen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam.

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: de budgethouder is de opdrachtgever. de zorgverlener is de opdrachtnemer, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Mariska van den Corput Provinciaal coördinator projectgroep belastingservice ouderenbonden in Gelderland

Mariska van den Corput Provinciaal coördinator projectgroep belastingservice ouderenbonden in Gelderland Aan de afdelingsbesturen van KBO, PCOB en ANBO Gelderland Betreft: werving Belastinginvullers voor de Belastingservice Bemmel, 8 augustus 2016 Geacht bestuur, Voor de hulp bij de belastingaangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb

Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb Heeft u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig dan waarvoor u bent geïndiceerd? In sommige gevallen kunt u dan de toeslag meerzorg aanvragen. Meerzorg

Nadere informatie

Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners

Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners Elektronisch berichtenverkeer (EBV) Presentatie n.a.v. bijeenkomsten maatschappelijk dienstverleners Waarom EBV? De Belastingdienst sluit aan bij ontwikkelingen in de samenleving. We doen onze bankzaken

Nadere informatie

met een partner of inwonend familielid

met een partner of inwonend familielid Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een partner of inwonend familielid Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de

Nadere informatie

Nog geen lid? Word lid!

Nog geen lid? Word lid! Word ANBO-lid! Nog geen lid? Word lid! ANBO: voor huidige en toekomstige senioren. WORD NU ANBO-LID EN PROFITEER OOK! www.anbo.nl/anbolidworden Lid zijn loont! Fikse korting op uw zorgpremie Hulp bij belastingaangifte

Nadere informatie

Gepubliceerd op Wageningen :22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl)

Gepubliceerd op Wageningen :22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl) Gepubliceerd op Wageningen 25-09-2017 23:22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl) Hulpwijzer Wageningen > Geldzaken > Belasting > Aanslag Denkt u dat u te veel belasting betaalt? Vraag geld terug via een

Nadere informatie

Voor het beoordelen van de aanvraag meerzorg hebben we gegevens van u nodig. Wij vragen u de volgende onderdelen van de aanvraag in te vullen:

Voor het beoordelen van de aanvraag meerzorg hebben we gegevens van u nodig. Wij vragen u de volgende onderdelen van de aanvraag in te vullen: Aanvraagformulier Meerzorg Heeft u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig dan waarvoor u bent geïndiceerd? In sommige gevallen kunt u de toeslag meerzorg aanvragen. Meerzorg kan worden aangevraagd

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8 INSCHRIJFFORMULIER Welkom bij Stichting Kinderopvang Rhenen. Dit is het algemene inschrijfformulier voor alle vormen van opvang die wij bieden. Graag per kind een inschrijfformulier invullen. U kunt het

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2014 Nieuwsbrief 2014-1

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Persoonsgegegevens: Inkomsten: Giro of Bank

Persoonsgegegevens: Inkomsten: Giro of Bank Persoonsgegegevens: Voornaam Achternaam en voorletters Geboortedatum Geboorteplaats Burgerservicenummer (BSN) Burgelijke staat Adres Postcode en Woonplaats Telefoonnr. / Mobielnummer - Woonvorm (zelfstandig,

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER 1.6 M/V. Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en) Voornaam. Achternaam. Adres.

INSCHRIJFFORMULIER 1.6 M/V. Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en) Voornaam. Achternaam. Adres. INSCHRIJFFORMULIER 1.6 Voornaam Achternaam M/V Adres Postcode Plaats Telefoonnummer Mobiel nummer Geboortedatum E-mailadres Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en)

Nadere informatie

Wegwijzer belastingaangifte

Wegwijzer belastingaangifte Wegwijzer belastingaangifte Belastingaangifte voor kennissen Utrecht, 1 februari 2016 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 NIET ONLINE... 4 Bij papier blijven... 4 Terug naar papier... 4 ONLINE...

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West V.V. Dieze-West heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. V.V. Dieze-West speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark het Hoge Laar. Luttekeweg 15A

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Word nu lid van de Stomavereniging

Word nu lid van de Stomavereniging Word nu lid van de Stomavereniging sterker met stoma door jouw ervaring te delen Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Elke De stomazorgwijzer heeft mij inzicht gegeven in de kwaliteit van de stomazorg

Nadere informatie

Aanmeldformulier verlenging zorg

Aanmeldformulier verlenging zorg Pagina 1 van 8 Aanmeldformulier verlenging zorg Dit formulier geldt niet voor een verlenging van huishoudelijke ondersteuning. Datum Naam BSN Geboortedatum Straatnaam, postcode, woonplaats. E-mailadres

Nadere informatie

23 maart 2019 Sociaal Raadsvrouw Sabah Ziani. Informatiebijeenkomst STAP. Welkom

23 maart 2019 Sociaal Raadsvrouw Sabah Ziani. Informatiebijeenkomst STAP. Welkom Welkom Programma: Introductie NVN Steun- en Adviespunt (STAP) Compensatieregelingen Chronisch Zieken WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) NVN Steun- en Adviespunt (STAP) Wat is STAP? Wat kunnen we

Nadere informatie

TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in.

TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in. Aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2014-2015 TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in. Uw gegevens (de aanvrager) Geslacht : Man Vrouw Voornaam en achternaam

Nadere informatie

DRANK- EN HORECAWET AANVRAAGFORMULIER MODEL B

DRANK- EN HORECAWET AANVRAAGFORMULIER MODEL B DRANK- EN HORECAWET AANVRAAGFORMULIER MODEL B De aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf door een paracommerciële

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de basisschool; De Koningin Beatrix in Buren De Daverhof in Kerk Avezaath Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

Risdamse Badminton Club S L A S H. INFORMATIEBULLETIN Seizoen

Risdamse Badminton Club S L A S H. INFORMATIEBULLETIN Seizoen Risdamse Badminton Club S L A S H INFORMATIEBULLETIN Seizoen 2014-2015 ALGEMENE INFORMATIE De Risdamse Badminton Club Slash is een vereniging die sinds haar oprichting in 1980 gebruik maakt van de sporthal

Nadere informatie

Samenlevingscontract Samenwonende partners die een samenlevingscontract hebben, dient het contract te zijn opgesteld door de notaris.

Samenlevingscontract Samenwonende partners die een samenlevingscontract hebben, dient het contract te zijn opgesteld door de notaris. INFORMATIE MEDEHUURDERSCHAP Wanneer ben ik medehuurder? Als echtgenoot of geregistreerd partner van de huurder bent u automatisch medehuurder, zolang u in dezelfde woning woont. Bij vertrek van de huurder

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen Informatiepakket aanmelding nieuwe verenigingen Bedankt voor uw interesse in het lidmaatschap van de KNZB! In dit pakket vindt u verschillende

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2018 Activiteiten voor senioren Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra activiteiten voor senioren. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank Centrum aan het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Inschrijfformulier rolstoelhandbal valide / minder valide *)

Inschrijfformulier rolstoelhandbal valide / minder valide *) Inschrijfformulier rolstoelhandbal valide / minder valide *) Naam: Roepnaam: M/V Voornamen: Adres: Postcode: Woonplaats: Geb.Datum: Telefoonnr: IBAN-nummer: Huisarts: Tel Arts: Email-adres: Medische bijzonderheden

Nadere informatie

Aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer Schooljaar

Aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer Schooljaar Aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer Schooljaar 2019-2020 Lees voor het invullen van dit formulier aandachtig de toelichting, ook als u al eerder gebruik heeft gemaakt van leerlingenvervoer.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR BEKOSTIGING JEUGDHULP VIA PGB

AANVRAAGFORMULIER VOOR BEKOSTIGING JEUGDHULP VIA PGB AANVRAAGFORMULIER VOOR BEKOSTIGING JEUGDHULP VIA PGB Om de aanvraag van het PGB te beoordelen vragen wij u om het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier bestaat uit twee gedeeltes. Deel A betreft

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

Inhoud van het aanmeldformulier s.v. SATURNUS 72. Het formulier bestaat naast de algemene informatie hierboven uit de volgende drie onderdelen:

Inhoud van het aanmeldformulier s.v. SATURNUS 72. Het formulier bestaat naast de algemene informatie hierboven uit de volgende drie onderdelen: 1 Sportvereniging Saturnus 72 Opgericht 1 februari 1972 te Ridderkerk, Koninklijk goedgekeurd 19 juli 1975 Aangesloten bij het Nederlands Handbal Verbond ( NHV ) Adres: Kastanjelaan 30, 2982 CM, Ridderkerk

Nadere informatie

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen:

Bij het aanvraagformulier moet u de volgende stukken overleggen: Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning Model B Voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken dient u in het bezit te zijn van een drank- en horecavergunning op grond van artikel 3 van de Drank-

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een apart wijzigingsformulier

Nadere informatie

Hallo nieuwe badminton(st/n)er,

Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Graag heten we je van harte welkom bij de Papendrechtse Badminton Club. Bij deze brief vind je naast een inschrijfformulier en een machtiging tot incasso, ook aanvullende

Nadere informatie

De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019

De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019 De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019 DE LEUNING Ontmoetingscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn Ontmoetingscentrum De Leuning, onderdeel van Welzijn

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8 INSCHRIJFFORMULIER Welkom bij Stichting Kinderopvang Rhenen. Dit is het algemene inschrijfformulier voor alle vormen van opvang die wij bieden. Graag per kind een inschrijfformulier invullen. U kunt het

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Voor het uitvoeren van het Vrijwilligersbeleid dient de in dit aanmeldingsformulier opgenomen Ledenkaart CVC Reeuwijk te worden ingevuld.

Voor het uitvoeren van het Vrijwilligersbeleid dient de in dit aanmeldingsformulier opgenomen Ledenkaart CVC Reeuwijk te worden ingevuld. AANMELDINGSFORMULIER 2011 / 2012 Ondergetekende geeft te kennen toe te willen treden als lid van CVC Reeuwijk en verklaart kennis genomen te hebben van en zich te onderwerpen aan de bepalingen van haar

Nadere informatie

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ZELFSTANDIGE KLINIEKEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

1 Privacy bij PV Gelre. Inhoudsopgave

1 Privacy bij PV Gelre. Inhoudsopgave 1 Privacy bij PV Gelre PV Gelre is een jeu de boules-vereniging met ongeveer 25 leden. Naast de ledenadministratie hebben we te maken met publicatie van foto s en uitslagen in de media. We noteren geen

Nadere informatie

Enquête Huishoudelijke Hulp

Enquête Huishoudelijke Hulp Postadres:Lammerhof 102 7232AX Warnsveld Bezoekadres: Dreiumme 43 7232CN Warnsveld T: 06-10306511 E: platformmo@gmail.com W: www.platformgcz.com Platform Maatschappelijke Ondersteuning Enquête Huishoudelijke

Nadere informatie

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3Uw burgerservicenummer

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3Uw burgerservicenummer Waarom dit formulier? Heeft u zorg nodig? Dan kunt u een beroep doen op zorg die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt of

Nadere informatie

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1 In opmars Niet zo goed gekend door ons 27/06/2017 MVS - Rosé 1 IN OPMARS Consumptie steeg wereldwijd met 20% in de laatste 5 jaar Frankrijk consumeert meer rosé dan witte wijn België: 9% van de wijnen

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus Per kind één formulier helemaal invullen

INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus Per kind één formulier helemaal invullen INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus 2014 Per kind één formulier helemaal invullen Naam :... Adres :... Postcode + Woonplaats :... Telefoonnummer :... E-mailadres :. Geboortedatum

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan;

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis voor vaste dagen per week, verzoeken wij u

Nadere informatie

Uw gegevens Achternaam + voorletters. Geboortedatum. BSN-nummer. adres. Telefoonnummer

Uw gegevens Achternaam + voorletters. Geboortedatum. BSN-nummer.  adres. Telefoonnummer Persoonsgebonden budgetplan (Pgb) voor Beschermd Wonen Onze voorkeur gaat uit naar het formulier digitaal in te vullen. U kunt hiervoor een wordversie opvragen van dit formulier via ggzwmo@nissewaard.nl.

Nadere informatie

Kringgroep Informatie. Wat is een Kringgroep? Wat doet Kringgroep Helmond? Kynologie.

Kringgroep Informatie. Wat is een Kringgroep? Wat doet Kringgroep Helmond? Kynologie. Kringgroep Informatie. Met deze folder wil Kringgroep Helmond u inzicht geven in haar activiteiten, haar plaats binnen de Nederlandse rasvereniging van de Duitse Herder en haar doelstellingen. Bovendien

Nadere informatie

Betalingsregeling Voor betaling van het overblijven worden door Dakovda de volgende betalingssystemen gehanteerd:

Betalingsregeling Voor betaling van het overblijven worden door Dakovda de volgende betalingssystemen gehanteerd: Betalingsregeling 2016-2017 Voor betaling van het overblijven worden door Dakovda de volgende betalingssystemen gehanteerd: 1. Betaling via strippenkaarten Inschrijvingen voor het gebruik maken van een

Nadere informatie

1 Privacy bij Hattem Pétanque. Inhoudsopgave

1 Privacy bij Hattem Pétanque. Inhoudsopgave 1 Privacy bij Hattem Pétanque Hattem Pétanque is een jeu de boules-vereniging met ongeveer 100 leden. Naast de ledenadministratie hebben we te maken met publicatie van foto s en uitslagen in de media.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg.

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. Voorheen... LEIDSCHENDAM-VOORBURG NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. 070-386 3113 BESTE LEZER, De seniorenkrant

Nadere informatie

Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten

Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten 2016-2017 1. Gegevens aanvrager Voorletters Achternaam Straat + huisnummer Postcode Woonplaats IBAN rekeningnummer t.n.v. (Mobiel) telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet in behandeling worden genomen.

Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet in behandeling worden genomen. AANVRAAGFORMULIER VERVOERSKOSTEN LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2018-2019 Dorpsplein 2 Postbus 50 5680 AB Best Tel. : 0499-360 911 Fax : 0499-360 232 www.gemeentebest.nl BNG: 28.50.01.051 U kunt een aanvraag

Nadere informatie

Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland

Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland Gegevens verwijzer Verwijzende instantie Contactpersoon Functie Straat Huisnummer Postcode Plaats Telefoonnummer Emailadres Te bereiken op Maandag

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE OPENBAAR VERVOER DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat

Nadere informatie

Inschrijfformulier gastouder

Inschrijfformulier gastouder Inschrijfformulier gastouder Met dit formulier kunt u zich aanmelden als gastouder bij de Kinderkoepel. Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor intern gebruik bij de Kinderkoepel. De hierin verstrekte

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgcompliment 2016

Aanvraagformulier mantelzorgcompliment 2016 Wat is het mantelzorgcompliment? Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse vergoeding voor mantelzorgers. Het is een geldbedrag van maximaal 200 euro. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Ontheffing route gevaarlijke stoffen gemeente Pijnacker-Nootdorp Wet vervoer gevaarlijke stoffen, artikel 22

Aanvraagformulier Ontheffing route gevaarlijke stoffen gemeente Pijnacker-Nootdorp Wet vervoer gevaarlijke stoffen, artikel 22 Afdeling Frontoffice Publiekszaken Postbus 1 2640 AA Pijnacker Telefoon 14015 E-mail info@pijnacker-nootdorp.nl Internet www.pijnacker-nootdorp.nl Aanvraagformulier Ontheffing route gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP s.v. SATURNUS 72

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP s.v. SATURNUS 72 1 AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP s.v. SATURNUS 72 s.v. Saturnus 72 is 1 februari 1972 opgericht te Ridderkerk. In het na- en voorjaar worden de trainingen en wedstrijden gehouden op ons veld op het

Nadere informatie

The Dutch Dragons Aanvraagformulier lidmaatschap

The Dutch Dragons Aanvraagformulier lidmaatschap Versie: 2.0.4 Datum: 19 november 2015 Lid worden The Dutch Dragons is een open vereniging en hierdoor voor iedereen toegankelijk. Iedereen die 14 jaar of ouder is en behoorlijk kan zwemmen, is welkom bij

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar 1. Persoonsgegevens Roepnaam Burgerservicenummer (BSN) Naam Geboortedatum Straatnaam, huisnummer, toevoegingen Postcode en woonplaats Identiteitsbewijs en nummer Maakt de leerling gebruik van hulpmiddelen?

Nadere informatie

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden zijn anoniem en hebben

Nadere informatie

Procedure aanvraag individuele ondersteuning

Procedure aanvraag individuele ondersteuning Procedure aanvraag individuele ondersteuning GGZ Drenthe werkt samen met cliënten aan herstel. Herstel wil zeggen dat mensen met een psychiatrische aandoening ondanks hun psychische kwetsbaarheid en beperkingen

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

The Dutch Dragons Aanvraagformulier lidmaatschap

The Dutch Dragons Aanvraagformulier lidmaatschap Aanvraagformulier lidmaatschap Versie: 05. Datum: December 2018 Lid worden is een open vereniging en hierdoor voor iedereen toegankelijk. Iedereen die 10 jaar of ouder is en in het bezit is van een zwemdiploma,

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie