Onderzoek Traditionele media. Door Yannick Veldkamp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek Traditionele media. Door Yannick Veldkamp"

Transcriptie

1 Onderzoek Traditionele media Door Yannick Veldkamp

2

3 Voorwoord De opdracht waar dit onderzoek over gaat, is het creëren van offline conversie. Daarvoor heb ik onderzoek gedaan naar of offline conversie nog steeds relevant is om conversie te creëren, de awareness te verhogen. Met de huidige offline promotie middelen van Afterlife hebben we nog weinig bereik gehad en is er onvoldoende onderzoek gedaan. Op basis van dit onderzoek optimaliseren we de offline middelen en kunnen we een beter inzicht krijgen hoe en welke middelen we wanneer inzetten. Het onderzoek is geschreven aan alle geïnteresseerden met betrekking tot offline promotie en voor Afterlife. Yannick Veldkamp Mei 2016

4 Samenvatting Dit verslag is het resultaat van een onderzoek door Yannick Veldkamp, Student ICT & Media Design aan Fontys Hogeschool te Eindhoven, Afterlife is een bedrijf opgericht door 5 studenten aan de Fontys ICT & Media design te Eindhoven. Het bedrijf probeert op dit moment de awareness zowel offline als online te verhogen, zodat deze in toekomst een begrip wordt in de uitvaart wereld. Om meer aandacht te krijgen voor de faciliteit die Afterlife aanbied, dient er goed gekeken te worden naar het verhogen van de awareness. Voor het realiseren van deze opdracht heb ik onderzoek gedaan naar offline traditionele media inzetbaarheid met betrekking tot awareness verhoging. De belangrijkste aanbeveling is een juist mediamix kiezen tussen offline en online promotie. Gebruik een cross mediale strategie zodat bijvoorbeeld alle social media kanalen direct verbonden zijn aan de offline middelen.

5 Inhoudsopgave Inleiding... 6 Onderzoeksvraag & Doelgroep... 7 Onderzoek methode en strategie... 8 Deelvragen... 9 Wat is traditionele media, en het verschil met social media? Is traditionele media nog relevant? Flyers: Billboards & posters Tv spotje vs radio Conclusie en aanbevelingen Aanbevelingen Aanbevelingen radiocommercial (bron: kcradio) bijlages 13

6 Inleiding Dit verslag is geschreven naar aanleiding van de opdracht die Afterlife me heeft aangeboden. Afterlife is een project wat uitgevoerd wordt in semester 6. Semester 6 is het laatste semester voordat de student op afstudeerstage gaat. Ik heb in de afgelopen weken gewerkt aan dit kleinschalig onderzoek zodat we meer inzicht krijgen in traditionele media. Afterlife is een bedrijf dat een duurzamere, puurdere, uitvaart wil faciliteren waarbij verbondenheid erg belangrijk is. Door het gebruik van Afterlife pods worden lichamen opgenomen in vruchtbare grond waardoor deze vorm van uitvaart een stuk groener is dat de huidige vormen van uitvaart (begraven, cremeren). Omdat deze vorm van uitvaart nog erg nieuw is, moet Afterlife een campagne op gaan zetten waarbij de awereness wordt verhoogd. Mensen moet overtuigd worden van het concept en inzicht krijgen waarom de Afterlife pods beter zijn de huidige vormen van uitvaart. Dit onderzoek is slechts een klein gedeelte wat met de campagne verbonden is. Andere onderzoeken worden later samen gekoppeld zodat de complete campagne onderbouwd kan worden.

7 Onderzoeksvraag & Doelgroep Onderzoeksvraag: Kan traditionele media nog invloed hebben op het verhogen van de awareness voor Afterlife? Doelgroep: Uit onderzoek ("Levensverwachting licht gestegen", 2014 en "Meeste Nederlanders overleden vorig jaar in de winter", 2016) is gebleken dat er, op basis van geslacht, weinig verschil is tussen de sterftecijfers en gemiddelde leeftijd bij overlijden. We richten ons daarom niet op een bepaald geslacht. Verder zullen we leeftijdsgroepen die met de dood geconfronteerd worden en dus al bezig zijn met het plannen van hun uitvaart minder aandacht schenken. De uitdaging ligt bij de bewustwording bij jongere groepen, maar bij jongeren onder de 20 is er te weinig interesse. ("Jongeren bespreken uitvaartwensen meestal niet", 2015). We hanteren hierbij een maximum leeftijd van 60 jaar en een minimum van 20 jaar. De factoren burgerlijke staat, gezinssamenstelling en gezinsgrootte hebben mogelijk invloed op hoe de beslissingen genomen worden bij een uitvaart. Maar zeer geringe invloed. Religie is wel een factor met veel invloed op de uitvaartmethoden. De meeste religies zijn gekoppeld aan bepaalde uitvaartmethoden en staan niet open voor alternatieven. We streven om confrontatie en discussie te vermijden en gaan ons niet specifiek richten op religieuze groeperingen.

8 Onderzoek methode en strategie Voor dit onderzoek ga ik gebruik maken van de bieb en showroom strategie. Ik kies voor deze strategie omdat er al veel werk beschikbaar is over het onderwerp. Hierbij ga ik eerst oriënteren en identificeren welk beschikbaar werk er is en of dit herbruikbaar is voor mijn vraagstuk. Hierbij geef ik een overzicht van de literatuur, sluit ik hier nauw bij aan en bouw ik verder op eerder werk. De showroom strategie gebruik ik vervolgens om bepaalde keuzes te verantwoorden en verschillen te benoemen. Het is namelijk goed om bij een onderzoek alles in twijfel te trekken en mogelijke andere alternatieven verder te onderzoeken.

9 Deelvragen Hoofdvraag: Kan traditionele media nog invloed hebben op het verhogen van de awareness voor Afterlife? Deelvragen: Wat is traditionele media, en het verschil met social media? Is traditionele media nog relevant? Welke traditionele media kanalen kunnen er worden ingezet, voor het verhogen van de awareness?

10 Wat is traditionele media, en het verschil met social media? Wat is traditionele (oude) media? Onder traditionele media verstaan we televisie, radio, kranten. Hetgeen wat traditionele media kenmerkt is dat het eenrichtingsverkeer is. Bij traditionele media zendt jij een boodschap naar een grote groep mensen. Wat is het verschil tussen traditionele media en nieuwe media? Eenrichtingsverkeer vs tweerichtingsverkeer Zoals eerder vermeld richt traditionele media zich op het zenden van de boodschap. Bij social media hebben we te maken met tweerichtingsverkeer. Als voorbeeld kunnen we Facebook pakken waarbij gebruikers kunnen reageren op berichten geplaats door een bedrijf. Behalve de mogelijk om te reageren kunnen bedrijven alles meten en analyseren waarbij veel informatie ingewonnen kan worden. Verschillende relaties Bij traditionele media speelt vooral de relatie bedrijf -> klant en klant -> bedrijf. Bij social media spelen er veel meer relaties bijvoorbeeld: klant -> klant, klant -> potentiele klant. Interactief Social media haakt in op de beleving van de klant. Dit is belangrijk voor marketeers want zo kunnen zij laten zien wat hun brand identity is. Dit is een groot voordeel van social media tegenover traditionele media. De potentiele klant wordt hierbij meer betrokken en leert meer over de cultuur van het merk. Mogelijkheden De mogelijkheden met traditionele media zijn een stuk beperkter dan die van social media. Met social media kun je bijvoorbeeld een stuk makkelijker kleine markten betreden. Kosten Met social media kun je met een laag budget een veel hoger bereik hebben dan met traditionele media. Bij traditionele media moet je bijvoorbeeld denken aan drukwerk of reclame spotjes terwijl je met social media met een druk op de knop duizenden mensen kan bereiken. Conclusie: Social media is interactief waarbij confrontatie sneller kan worden aangegaan. Social media heeft lagere kosten hoger bereik in tegenstelling tot traditionele media. Met social media kun je een betrouwbaardere relatie opbouwen met de klant dan traditionele media.

11 Is traditionele media nog relevant? Den Haag/Amsterdam, 24 maart 2016 Nederlander besteedt 8 uur en 33 minuten per dag aan media. Televisie kijken is nog altijd favoriet onder Nederlanders, nog hoofdzakelijk op een televisietoestel en op het moment dat het programma wordt uitgezonden. Bij luisteren gaat de meeste tijd nog naar radio luisteren via een radiotoestel, al neemt het audio luisteren via internet snel toe. Luisteren is het ultieme multitaskingmedium. De meeste Nederlanders lezen nog steeds voornamelijk op papier. Digitaal lezen is vooral bij mannen, hoogopgeleiden en bij jarigen in opkomst. De jeugd is koploper in communiceren en gamen. bevindingen uit het gepresenteerde tijdsbestedingsonderzoek Media:Tijd Conclusie Uit bovenstaande bevindingen kunnen we concluderen dat traditionele media nog steeds zeer waardevol kunnen zijn. Het is uiteraard niet gek dat oplages van kranten en tijdschriften terug lopen door kosten. Veel bedrijven willen een sterke segmentatie van de doelgroep, dit kan bijvoorbeeld uitstekend met social media. De kracht van traditionele media ligt vooral in het leggen van een verdiepingsslag. Social media is vooral goed voor snelle communicatie, dit in tegenstelling tot traditionele media die meer rust bieden. Een mooi voorbeeld hierbij zijn artikelen in de krant, die vaak uitgebreid met het gezin worden nabesproken. De betrokkenheid bij traditionele media zorgt voor een effectievere manier van adverteren.

12 Welke traditionele media kanalen kunnen er worden ingezet, voor het verhogen van de awereness? Omdat Afterlife te maken heeft met een brede doelgroep kan traditionele media uitstekend worden gecombineerd met social media. Maar welke mediamix is goed om in te zetten? Flyers: Flyers worden vaak gezien als ouderwetse marketinginstrumenten en zijn daarom erg onderschat. Wanneer je een flyer goed inzet kan het wel degelijk een krachtig marketinginstrument zijn. Echter moet je wel goed van te voren bedenken wat er op moet komen. Bewaarfunctie: Je moet goed verplaatsen in de lezer van jouw flyer. Waarom zou hij/zij de flyer bewaren als deze gelezen is? Je kunt dit sturen door bijvoorbeeld een kortingscode of een bepaalde actie op de flyer te vermelden. Zo zorgt je ervoor dat de flyer niet meteen bij het oud papier komt maar bewaard wordt en wellicht wordt gebruikt. Als tip moet de actie wel binnen een bepaalde datum zijn. Creativiteit: Zorg ervoor dat de flyer simpel en clean is. Een te drukke flyer zorgt voor onrust en onduidelijkheid. Crossmediale aanpak: Je kunt de meerwaarde van een flyer ontzettend vergroten door een cross mediale aanpak. Vermeld bijvoorbeeld social media kanalen en of websites op de flyer. Zo stuur je jouw doelgroep en raken ze meer betrokken bij het concept. Bereikbaarheid & kosten gemeente Eindhoven Het doel van de campagne is de awareness verhogen van het project Afterlife. In eerste instantie willen we dit doen in de gemeente Eindhoven. De gemeente Eindhoven telt ongeveer huishoudens. Volgens de website verspreiden.com betaal je ongeveer 3.113,97 om al deze huishoudens te bereiken met een a5 flyer, dubbelgedrukt, volledig in kleur en geseald.

13 Billboards & posters Voor billboards en of posters geld eigenlijk hetzelfde als de flyer. Zorg voor een clean en strak design en combineer deze met een goede call to action. Billboards en posters zorgen namelijk voor een enorme exposure wanneer deze opvallen. Bij posters en billboards kan er gebruik worden gemaakt van QR codes waardoor potentiele klanten sneller overgaan te actie. Kosten: A0 Volgens de website zijn de kosten van een A0 poster voor 14 dagen en 10 displays ongeveer 1.135,90 excl btw. A3 Met eventuele A3 posters adverteren in bussen betaal je ongeveer 350 voor 1 week. Het bereik hiervan kan erg groot zijn omdat volgens de website de doelgroep van het openbaar vervoer senioren en jongeren zijn. Overige prijzen zie bijlage Tv spotje vs radio Een tv spotje uitzenden op primetime zorgt natuurlijk voor een enorme awareness. Het nadeel van deze vorm van marketing is de prijs. Een tv spotje kan op primetime al snel euro kosten en de meeste kleine bedrijven hebben zulke bedragen niet. Een betere keuze kan dan zijn om te adverteren via radiostations. Bij omroep Brabant betaal je voor een commercial van 10 seconde ongeveer 140 euro op primetime. Dit is al een stuk aantrekkelijker en zorgt ook voor flinke exposure aangezien omroep Brabant * luisteraars per dag heeft. Omroep Brabant bied ook doelgroep pakketten, hiermee kun je een concept precies afstellen op de juiste doelgroep. Je kunt je bijvoorbeeld richten op de werkende Brabander, de welvarende Brabander of de jonge Brabander. Prijzen zie bijlage omroep Brabant.

14 Conclusie en aanbevelingen Traditionele media zijn nog steeds erg waardevol in deze tijd mits deze goed worden gebruikt. Met goed worden gebruikt bedoel ik dat een juist mediamix wordt gekozen tussen offline en online media. Een cross mediale aanpak is een vereiste wil je de awareness verhogen. De kracht van traditionele media ligt vooral in de verdiepingsslag en betrouwbaarheid. Aanbevelingen Zorg bij een flyer voor een kortingscode, of een andere actie. Zo krijgt de flyer een bewaarfunctie. Zorg ervoor dat de flyers & posters simpel en clean zijn. Een te drukke flyer zorgt voor onrust en onduidelijkheid. Je kunt alle offline promotie middelen meer waarde geven door ze cross mediaal te maken. Vermeld bijvoorbeeld jouw social media kanalen op de flyers en posters. De doelgroep raakt zo meer betrokken bij het concept. Aanbevelingen radiocommercial (bron: kcradio) Zorg voor aandacht. Een radiocommercial moet leuk relevant en makkelijk te begrijpen zijn. Minder informatie meer respons! Succesvolle radioreclames vallen op met nieuwe ideeën. Een succesvolle radiospot heeft een onderscheidende USP. Grappig spots rekenen op een hogere waardering. Sluit af met een call to action.

15 Danny. (2016, 27 maart). Flyers: waarom het nog steeds goede marketinginstrumenten zijn [Blogpost]. Geraadpleegd van B. (2012, 11 mei). 17 verschillen tussen social media en traditionele marketing [Blogpost]. Geraadpleegd van n_traditionele_marketinghoefnagel, R. J. (2015, 7 december). Nederlanders meeste vertrouwen in traditionele media! [Blogpost]. Geraadpleegd van Info.Nu. (2015, 07 september). Wat kost een commercial (tv reclame)? [Blogpost]. Geraadpleegd van Javier, J. (2015, 20 september). 10 Effective Offline Marketing Ideas for Startups in 2015 [Blogpost]. Geraadpleegd van Media de Tijd. (2016, 24 maart). Ondanks veranderingen medialandschap traditionele media nog steeds dominant [Persbericht]. Geraadpleegd van Puijenbroek, J. (2015, 17 juli). Wat is het verschil tussen oude media en social media: Uitvaart Media. (2014, 29 september). Levensverwachting licht gestegen [Blogpost]. Geraadpleegd van RadioHeads. (2015, 22 september). TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE RADIOSPOT [Blogpost]. Geraadpleegd van

16 Bijlages

Communicatieplan Skydefender

Communicatieplan Skydefender Communicatieplan Skydefender Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Doelgroep 4 Concurrentie 6 Propositie/positionering 7 Doelstellingen 8 Boodschap 9 Middelen 10 Planning 11 Financiën 12 Monitoring

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 LANDELIJKE CROSSMEDIALE PROMOTIECAMPAGNE De nationale Week van Zorg en Welzijn wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van de zorg- en welzijnssector. Van maandag 13 tot

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een wervend spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Conceptomschrijving 5. Doelgroep 6. Visie & Misie 7. Het team 8

Inhoudsopgave. Conceptomschrijving 5. Doelgroep 6. Visie & Misie 7. Het team 8 Aanleiding We leven in een geweldige tijd waarin we steeds meer weten, kunnen, met elkaar verbonden zijn en de vrijheid krijgen om te doen wat we willen. Een tijd waarin we als individu kunnen bijdragen

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet,

Voorwoord. Met vriendelijke groet, Brochure 2017 Voorwoord Beste Mediarelatie, Als marketeer is het niet altijd even makkelijk. Met beperkte budgetten het maximale willen bereiken en dat met een grote druk op resultaat op korte termijn.

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen. Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen.  Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken Inhoudsopgave 1. inleiding 2 2. De organisatie 3 2.1 Organisatie gegevens 4 2.2 Motieven 4 2.3 Kwaliteiten 4 2.4 Ambities 4 3. Diensten 5 3.1 Diensten overzicht 5 3.2 Online Marketing 6 3.3 Offline Marketing

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Bereik effectief de regio Zuid-Holland

Bereik effectief de regio Zuid-Holland Bereik effectief de regio Zuid-Holland Wij hebben een compleet pakket aan middelen voor u klaar staan! Alles over het slim combineren van de media van Omroep West via West ReclameAdvies Belangrijkste nieuwsbron

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie

Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie Semester: 4, voorjaar 2016 Opdrachtgever: Perplex Internetmarketing B.V Projectgroep: M41-a Leden: L. Daalmeijer, D. Nietveld,

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA LINQ MEDIA Adverteren via de streekomroep LINQ MEDIA Een radioadvertentie verdwijnt niet in de afvalbak of kattenbak, adverteer op LINQ MEDIA voor méér exposure

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Marketing en communicatie 19. 2 Consumentengedrag 55

Inhoudsopgave. 1 Marketing en communicatie 19. 2 Consumentengedrag 55 Inhoudsopgave 1 Marketing en communicatie 19 1.1 Inleiding 19 1.2 Ondernemingsplan en marketingplan 24 1.3 Marketingcommunicatieplan 26 1.3.1 Analysefase 27 1.3.2 Doelstellingen 31 1.3.3 Doelgroep 33 1.3.4

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Marketing de kracht van communicatie & verleiding

Marketing de kracht van communicatie & verleiding Marketing de kracht van communicatie & verleiding 1 ding vooraf De zelfstandigheid van de student in het bedenken, schrijven en uitvoeren van een communicatieplan vergroten. Wie van jullie - Zit op: -

Nadere informatie

Management Summary. Auteur Tessa Puijk. Organisatie Van Diemen Communicatiemakelaars

Management Summary. Auteur Tessa Puijk. Organisatie Van Diemen Communicatiemakelaars Management Summary Wat voor een effect heeft de vorm van een bericht op de waardering van de lezer en is de interesse in nieuws een moderator voor dit effect? Auteur Tessa Puijk Organisatie Van Diemen

Nadere informatie

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage?

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage? Training Netwerken Netwerken: wat is jouw bijdrage? Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten, wilt werken aan je carrière of effectiever wilt samenwerken met je collega s: het hebben van een goed netwerk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN 1 INTRODUCTIE H:6 Dit hoofdstuk bekijkt het meest flexibele element van marketingprogramma s. Marketingcommunicatie-instrumenten zijn die

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers

Nadere informatie

MSN Video Effectief? 2 Cases

MSN Video Effectief? 2 Cases MSN Video Effectief? 2 Cases Introductie Waarom video? Hoe kun je dat goed meten? Inleiding - Effecten van streaming Cross Media Effecten Doelgroep verbreding Synergie Opwekking Herhaling Complementariteit

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

GHMP GHMP GHMP PRODUCTIE MEDIABANK DISTRIBUTIE PRODUCTEN & DIENSTEN

GHMP GHMP GHMP PRODUCTIE MEDIABANK DISTRIBUTIE PRODUCTEN & DIENSTEN PRODUCTEN & DIENSTEN PRODUCTIE Videoproducties (tv & online) Bij videomarketing gaat het om het om branding of activatie door middel van video. Beelden zeggen meer dan duizend woorden! Reportage/Serie

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld

Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld 26 maart 2014 Jacqueline Bierhorst 1 Inhoud De vergunninghouders Geschiedenis

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten?

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? -OPLEIDINGEN Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist 10 Tips Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? Welkom bij AMV-Opleidingen! Nieuwe klanten aantrekken is voor elke mediator met een

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing #2 #1 Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium Over promo-code.be Promo-code.be zag het levenslicht in 2011 tijdens onze gemeenschappelijke projecten in de Silicon Valley van Europa namelijk Gent. We specialiseren ons in kortingen en promoties. Gemiddeld

Nadere informatie

Van dezelfde auteur. Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen.

Van dezelfde auteur. Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen. Marketing Reset Van dezelfde auteur Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen. 2 Marketing Reset Uw reclame gerichter en

Nadere informatie

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763 Connecting Vibes: Promotieplan Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011 Jeffrey Kellyann Connecting Vibes Lucky Gamblerss Wim Rieneke Kellyann Myers 0844413 Jeffrey Saija 0847763 Rieneke Honders

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Voorbeeldcase RAB RADAR

Voorbeeldcase RAB RADAR Voorbeeldcase RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Private Banking (19725) Inhoud 2 Inleiding Resultaten - Spontane en geholpen merkbekendheid - Spontane en geholpen reclamebekendheid - Herkenning radiocommercial

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen Rapportage Mediawijsheid November 2016 In opdracht van: De Issuemakers Project number: 2016465 Auteur: Tim Faassen Achtergrond van het onderzoek Doel onderzoek Van 18 tot en met 25 november 2016 wordt

Nadere informatie

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op.

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op. Adverteren bij Radio Reimerswaal biedt perspectief. Radio is een ideaal reclamemedium om snel naamsbekendheid op te bouwen of om aandacht te vragen voor een speciale actie. Radio biedt de kracht van herhaling.

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers.

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers. WWW.FIRST-FRAME.NL OVER ONS. FIRST FRAME First Frame is een online media- en marketingbureau. Wij bedenken, creëren, meten en optimaliseren online campagnes. Voor deze campagnes creëren wij zelf de content.

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

SEDUCE Verleid de doelgroep 6 ACTIVATE Activeer bezoekers 8 LIBERATE Bevrijd leads van bezwaren 10 ENGAGE Verbind klanten aan het merk 12

SEDUCE Verleid de doelgroep 6 ACTIVATE Activeer bezoekers 8 LIBERATE Bevrijd leads van bezwaren 10 ENGAGE Verbind klanten aan het merk 12 SALE-formule E-commercescan Versie 18 oktober 2016 Inhoudsopgave De SALE-formule 4 SEDUCE Verleid de doelgroep 6 ACTIVATE Activeer bezoekers 8 LIBERATE Bevrijd leads van bezwaren 10 ENGAGE Verbind klanten

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Maak van bezoekers klanten

Maak van bezoekers klanten Maak van bezoekers klanten Dag 4 van deze challenge! Hoe gaat het tot nu toe? Heb je de opdrachten van de afgelopen dagen al gemaakt? Loop je vast, laat het me weten in de besloten Facebookgroep, ik denk

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

A-merk websites. voor extra online power

A-merk websites. voor extra online power A-merk websites voor extra online power Inleiding Online marketing is een belangrijk onderdeel van de marketingmix geworden. Bijna elk nieuw klantcontact begint digitaal. Binnen die marketingmix fungeert

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars

Nadere informatie

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips!

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! 1. Communiceer slim² x slimmer² x slimst² S.M.A.R.T. betekent communiceren met een duidelijk doel. Door elke communicatievorm van jouw bedrijf te linken

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12 Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk @mcoster Social Media Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas,

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas, Hallo 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne wij zijn Social Media Kompas, Wij zijn een online marketing-platform dat mensen, bedrijven en instellingen helpt hun social media beter in te zetten.

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html

www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html De huidige economische situatie zorgt voor meer en meer werklozen. Deze werklozen willen natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Dit concept richt zich

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda.

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Robbin Oerlemans Studentnummer.: 2060164 Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Inleiding AANLEIDING

Nadere informatie

Power X; De Interactieve Commercial

Power X; De Interactieve Commercial Power X; De Interactieve Commercial Essay van Jeffrey Bruijntjes en Erwin Dam Project Interactieve Multimedia @ VU Amsterdam Inleiding Reclame, iedereen kent het, iedereen heeft er een hekel aan. Reclame

Nadere informatie

Hoorcollege. Crossmedia. Week 1, 31 augustus 2011

Hoorcollege. Crossmedia. Week 1, 31 augustus 2011 Hoorcollege Crossmedia Week 1, 31 augustus 2011 Agenda - Wat is crossmedia? - Waarom is crossmedia zo belangrijk? - 2 onderdelen/docenten Crossmedia - Uitleg tentamen en opbouw cijfer - Opbouw en inhoud

Nadere informatie