Communicatieplan Skydefender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communicatieplan Skydefender"

Transcriptie

1 Communicatieplan Skydefender

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Doelgroep 4 Concurrentie 6 Propositie/positionering 7 Doelstellingen 8 Boodschap 9 Middelen 10 Planning 11 Financiën 12 Monitoring 13

3 Inleiding Dit document is geschreven naar aanleiding van het uitrollen van de mediacampagne van Skydefender. Skydefender is een bedrijf dat door middel van aerial surveillance een overzicht creëren van draadloze netwerken en hun encryptie om zo een tool te ontwikkelen waarin consumenten de veiligheid van hun netwerk kunnen achterhalen. Naast het aanbieden van deze tool zal er een mediacampagne draaien om de bewustwording van cybercriminaliteit en andere online risico s te vergroten om consumenten naar ons platform te leiden.

4 Doelgroep Wij richten ons op mensen met een wat oudere leeftijd tussen de 35 en 55 jaar. Deze mensen hebben geen tot weinig kennis van draadloze netwerken. Verder hebben ze het gevoel dat het hun niet zal overkomen en nemen daarom pas actie wanneer het te laat kan zijn. Wie? - Leeftijd: jaar - Mannen en vrouwen met een eigen huishouden Waarom? - Geen kennis van draadloze netwerken (computers) - Geen tijd - Geen zin - Niet bewust Media gedrag: - Radio - TV - Digitale nieuws apps - Facebook (beperkt gebruik) - Whatsapp (als je dat al SM mag rekenen) Kenmerken doelgroep: - Overtuig-baar door situaties die dicht bij ze staan - Beïnvloedbaar door de media - Naïef, zal mij niet gebeuren of van mij kunnen ze niks stelen (en bankgegevens dan?) - Handelen als het te laat is - Prijs speelt grote rol - Handig een pakket, goede service belangrijk - Bereid een prijs te betalen voor onze hulp

5 Be-goals: Be-goal 1 Veiligheid en controle - Veilig en in controle voelen van je leven in plaats van onzeker en bedreigd door je omstandigheden. Onze doelgroep voelt zich wel veilig en in controle maar dat komt vooral omdat er dan nog niks bij hun is gebeurd. Wanneer wij een negatief scenario voorleggen dan veranderd dat gevoel al snel en blijkt ook dat ze geïnteresseerd zijn om voor hun veiligheid te betalen. Waarmee dus duidelijk word dat ze graag een veilig gevoel willen hebben en in controle willen zijn. Be-goal 2 Competentie en effecten - Het gevoel dat je zeer geschikt en effectief bent in je acties, in plaats van onbekwaam of ineffectief te voelen. De doelgroep is op te splitsen in 2 delen wat dit betreft. Een gedeelte is namelijk bewust dat ze niet met computers overweg kunnen. Een ander gedeelte laat blijken dat ze daar wel bekwaam in zijn of dat gevoel hebben. Voor het laatste gedeelte van de doelgroep hebben we daarom een online helpdesk bedacht zodat ze nog altijd bij ons terecht kunnen met vragen. Be-goal 3 Autonomie en onafhankelijkheid - Voelen alsof je de oorzaak bent van je eigen handelen in plaats van te voelen dat externe krachten of druk de oorzaak zijn van je actie. Ook dit geld maar voor een gedeelte van de doelgroep. Sommige ondervraagde maakte duidelijk dat ze het zelf wel willen proberen als het niet zo moeilijk is. Vinden ze het dan toch te moeilijk, dan kunnen ze bij de helpdesk terecht.

6 Concurrentie Er zijn een aantal concurrenten die een soort dezelfde dienst aanbieden als ons. Alleen hun bieden online oplossingen voor algemene problemen. Er wordt niet ingezoomd op een specifiek probleem voor jou wifi netwerk. Verder kunnen wij ook fysieke hulp bieden en naar je huis toe komen. Dit doen de bedrijven die er nu zijn niet. Er zijn wel bedrijven die fysieke hulp bieden aan andere bedrijven. Maar dit is niet onze doelgroep. Wij richten ons op huishoudens, omdat hier nog weinig aan gedaan wordt terwijl dit wel een groot probleem is en een steeds groter probleem wordt. Bestaande organisaties als Student aan huis richten zich op huishoudens, maar deze zijn voor een breed scala aan services. Wij richten ons op wifi-veiligheid en leggen hier de nadruk op.

7 Propositie/positionering Propositie: Skydefender verhoogd de drempel Skydefender richt zich op de mensen die behoefte hebben aan veiligheid van hun wifi netwerk maar die hier geen energie en tijd in willen steken om de technische details te leren. Skydefender kan alleen de drempel van de wifi beveiliging verhogen om deze voor hackers lastiger te maken. Het is niet mogelijk 100% veiligheid te garanderen. Positionering: Sociaal en progressief, we willen midden in de samenleving staan en toegankelijk zijn voor iedereen. We zetten de gebruiker centraal door onze prijs en gebruiksvriendelijkheid af te stemmen op een gemiddelde nederlander wat betreft kennis en inkomen.

8 Doelstellingen Kennis Om de doelgroep te informeren, willen we inzicht geven in wat we doen als organisatie, wat het project inhoudt en hoe het werkt. We brengen duidelijk naar buiten waar het merk voor staat en welk probleem we proberen op te lossen. Voor 31 mei 2017 minimaal 500 flyers binnen de test wijken verspreid zijn. Voor 15 juni 2017 de Facebook-pagina 80 likes hebben gegenereerd. Houding Om ervoor te zorgen dat de doelgroep positief tegenover de organisatie en het project staat. Willen we deze houding positief beïnvloeden. Zo willen we de doelgroep de nodige kennis bijbrengen over wifi verbindingen zodat ze na onze service met een veilig en gerust gevoel kunnen internetten. Om dit te meten zal gebruikersonderzoek gedaan worden. We zullen hiervoor minimaal 20 bezoekers van de website ondervragen. Voor 15 juni 2017 moet 60%(30) van de 50 ondervraagden positief tegenover ons merk staan. Gedrag Om de doelgroep in actie te laten komen zal een campagne gestart worden. We willen dat de doelgroep zich naar de website begeeft om daar een veiligheidsscan te doen en onze service af te nemen. Voor 15 juni 2017 de website minimaal 250 unieke bezoekers hebben getrokken. 63 (25% van de bezoekers) mensen een veiligheidsscan hebben gedaan. 5 mensen meer support ( online of fysiek ) hebben aangevraagd.

9 Communicatieboodschap De boodschap is datgene wat we willen communiceren met de doelgroep. Bij een boodschap is het belangrijk dat deze eenvoudig is. Ook is het belangrijk dat er naar de ontvanger van de boodschap wordt gekeken. Wat vindt deze interessant en waar heeft deze behoefte aan? De visie van Skydefender is het creëren van een overzicht van draadloze netwerken in Nederland en het bewust maken van de doelgroep van de gevaren die een slecht beveiligt netwerkt met zich mee brengen. Voor de campagne met als doel het bewust maken van onze doelgroep zal er een boodschap worden geformuleerd die we middels onze mediamiddelen communiceren. In de communicatieboodschap moet ook vooral duidelijk worden wat voor meerwaarde het gebruik van onze dienst voor deze mensen heeft. Sub-doelgroep Niet-bewuste Communicatieboodschap Welke gegevens lopen gevaar Wat kunnen de consequenties zijn Hoe gemakkelijk komen kwaadwillige bij je gegevens Geen tijd hebbende Het kost weinig tijd Geen kennis hebbende Geen zin/naïef Geen geld Het is makkelijk/ iedereen kan het Experts lossen het probleem op, geen eigen kennis nodig De risico s van een slecht beveiligd netwerk Wat kunnen de consequenties zijn Controleer gratis je netwerk Gratis tips om je gegevens beter te beschermen Slachtoffers Hoe voorkom je dat het nog een keer gebeurt Check of je nog risico loopt

10 Boodschap 1. Flyer binnen (Intro en tegelijk awareness met: Wij zijn SD, dit gebeurde er bij PIET, bent u wel veilig?) 2. Flyer bekijken a. Geïnteresseerd (Wil er meer van weten) 3. Bezoek website (Je leest de quotes/feiten) a. Geschokt (Beeld van bezorgd gezicht) 4. Gebruik dashboard (je vult de postcode in) 5. Bekijk resultaat (Je ziet hier dat het voor iedereen te begrijpen is) 6. Betalen (Je ziet dat gebruiker lid word van onze dienst) 7. Split gevolg: a. Fysieke fulp > (komt iemand langs) b. Online hulp > (gesprek met Chatbot) 8. Makkelijk opgelost/tevreden klant (zorgeloos poppetje)

11 Middelen Het doel van dit hoofdstuk is een duidelijk beeld krijgen van welke media middelen en kanalen er ingezet gaan worden om de awareness van Skydefender te vergroten en onze communicatieboodschappen over te brengen. Met awareness bedoelen we de bekendheid van onze diensten/producten. Aangezien we maar beperkt de tijd hebben zal de focus liggen op het genereren van naamsbekendheid voor Skydefender. Onderzoeksvragen: Hoofdvraag Welke online en offline media moeten wij als Skydefender inzetten om onze awareness te vergroten en onze communicatieboodschappen over te brengen? Deelvragen Welke kanalen zijn het meest geschikt om onze doelgroep te bereiken? Welke content krijgt de meeste engagement? Wanneer krijg je de meeste engagement op social media? Welke kanalen zijn het meest geschikt om onze doelgroep te bereiken? Traditionele media Is traditionele media nog wel relevant? Om deze vraag te beantwoorden nemen we een kijkje naar het volgende onderzoek: Het tijdsbestedingsonderzoek Media, Nederlander besteedt 8 uur en 33 minuten per dag aan media. Televisie kijken is nog altijd favoriet onder Nederlanders, nog hoofdzakelijk op een televisietoestel en op het moment dat het programma wordt uitgezonden. Bij luisteren gaat de meeste tijd nog naar radio luisteren via een radiotoestel, al neemt het audio luisteren via internet snel toe. Luisteren is het ultieme multitasking medium. De meeste Nederlanders lezen nog steeds voornamelijk op papier. Digitaal lezen is vooral bij mannen, hoogopgeleiden en bij jarigen in opkomst. Conclusie: Uit bovenstaande bevindingen kunnen we concluderen dat traditionele media nog steeds zeer waardevol kunnen zijn. Het is uiteraard niet gek dat oplages van kranten en tijdschriften terug lopen door kosten. Veel bedrijven willen een sterke segmentatie van de doelgroep, dit kan bijvoorbeeld uitstekend met social media. De kracht van traditionele media ligt vooral in het leggen van een verdiepingsslag. Social media is vooral goed voor snelle communicatie, dit in tegenstelling tot traditionele media die meer rust bieden. Een mooi voorbeeld hierbij zijn artikelen in de krant, die vaak uitgebreid met het gezin worden besproken. De betrokkenheid bij traditionele media zorgt voor een effectievere manier van adverteren. Welke traditionele media kunnen we inzetten?

12 Omdat Skydefender te maken heeft met een brede doelgroep kan traditionele media uitstekend worden gecombineerd met social media. Maar welke mediamix is goed om in te zetten? Flyers: Flyers worden vaak gezien als ouderwetse marketinginstrumenten en zijn daarom erg onderschat. Wanneer je een flyer goed inzet kan het wel degelijk een krachtig marketinginstrument zijn. Echter moet je wel goed van te voren bedenken wat er op moet komen. Bewaarfunctie: Je moet goed verplaatsen in de lezer van jouw flyer. Waarom zou hij/zij de flyer bewaren als deze gelezen is? Je kunt dit sturen door bijvoorbeeld een kortingscode of een bepaalde actie op de flyer te vermelden. Zo zorgt je ervoor dat de flyer niet meteen bij het oud papier komt maar bewaard wordt en wellicht wordt gebruikt. Als tip moet de actie wel binnen een bepaalde datum zijn. Creativiteit: Zorg ervoor dat de flyer simpel en clean is. Een te drukke flyer zorgt voor onrust en onduidelijkheid. Crossmediale aanpak: Je kunt de meerwaarde van een flyer ontzettend vergroten door een crossmediale aanpak. Vermeld bijvoorbeeld social media kanalen en of websites op de flyer. Zo stuur je jouw doelgroep en raken ze meer betrokken bij het concept. Billboards & posters Voor billboards en of posters geldt eigenlijk hetzelfde als de flyer. Zorg voor een clean en strak design en combineer deze met een goede call to action. Billboards en posters zorgen namelijk voor een enorme exposure wanneer deze opvallen. Bij posters en billboards kan er gebruik worden gemaakt van QR codes waardoor potentiële klanten sneller overgaan te actie. Tv spot vs radio Een tv spotje uitzenden op primetime zorgt natuurlijk voor een enorme awareness. Het nadeel van deze vorm van marketing is de prijs. Een tv spotje kan op primetime al snel euro kosten en de meeste kleine bedrijven hebben zulke bedragen niet. Een betere keuze kan dan zijn om te adverteren via radiostations. Bij Omroep Brabant betaal je voor een commercial van 10 seconde ongeveer 140 euro op primetime. Dit is al een stuk aantrekkelijker en zorgt ook voor flinke exposure aangezien Omroep Brabant * luisteraars per dag heeft. Omroep Brabant biedt ook doelgroep pakketten, hiermee kun je een concept precies afstellen op de juiste doelgroep. Je kunt je bijvoorbeeld richten op de werkende brabander, de welvarende brabander of de jonge brabander. Conclusies Traditionele media zijn nog steeds erg waardevol in deze tijd mits deze goed worden gebruikt. Met goed worden gebruikt bedoel ik dat een juist mediamix wordt gekozen tussen offline en online media. Een crossmediale aanpak is een vereiste wil je de awareness

13 verhogen. De kracht van traditionele media ligt vooral in de verdiepingsslag en betrouwbaarheid. Nederlanders meeste vertrouwen in traditionele media! [Blogpost]. Geraadpleegd van Info.Nu. (2015, 07 september). Wat kost een commercial (tv reclame)? [Blogpost]. Geraadpleegd van

14 Nieuwe/online media Om te bepalen welke online kanalen we in gaan zetten moeten we eerst weten waar onze doelgroep zich bevindt. Hierbij kijken we vooral naar de leeftijd van de gebruikers uit Nederland. Facebook Ten eerste nemen we een aantal social media kanalen onder de loep. Als we naar Facebook kijken zien we bijvoorbeeld dat 58,3% van de Facebook gebruikers in Nederland tussen de 25 en 54 jaar is. 23.6% is 55 jaar of ouder. Dagelijkse gebruikers in nederland: 7.5 miljoen "

15 " Twitter Als we naar Twitter kijken zien we dat dit platform meer jongeren trekt, echter zien we ook een steiging van 30 plussers vergeleken met Facebook. In totaal bestaat 59.6% van de Twitter gebruikers in Nederland uit mensen tussen de 25 en 54 jaar. Daarnaast heb je nog een groep van 55 plussers die 21.3% voor zijn rekening neemt. Dagelijkse gebruikers in nederland: Youtube In Nederland maken 7.2 miljoen mensen gebruik van Youtube. Cijfers over de leeftijd van deze gebruikers zijn niet openbaar, maar om ons een beeld te kunnen schetsen kijken we naar de cijfers uit Groot Brittannië. Hierbij nemen we aan dat deze redelijk overeen komen met ons land. 64% van de gebruikers op Youtube zijn tussen de 25 en 54 jaar. Tenslotte is 11% 55 jaar of ouder. Youtube telt veel jonge gebruikers van 15 tot 24 jaar (maarliefst 25%), echter zijn er ook veel mensen met een gemiddelde leeftijd te vinden. Boven de 45 jaar zien we het aantal gebruikers afnemen. Dagelijkse gebruikers in nederland: 1.7 miljoen " Linkedin

16 " Tenslotte nemen we nog een kijkje naar de gemiddelde leeftijd van de LinkedIn gebruiker. In tegenstelling tot veel andere social media netwerken zijn op LinkedIn relatief weinig jonge mensen te vinden. Meer dan 90% van de gebruikers is ouder dan 25 jaar. De leeftijdsgroepen 35-44, en 55+ nemen elk ongeveer 25% van de gebruikers voor hun rekening. Dagelijkse gebruikers in nederland: Conclusie: Aangezien onze doelgroep zich vooral bevind in de leeftijdscategorie 35 tot 55 jaar vallen Twitter en Youtube al gelijk door de mand. Deze kanalen trekken vooral jongeren aan. De grote winnaar in dit onderzoek is Facebook. Niet alleen omdat er steeds meer ouderen op dit platform zitten (42% van de gebruikers van 35 tot 55 jaar) maar ook omdat het veel meer dagelijkse gebruikers heeft dan de andere kanalen. Om op korte termijn zoveel mogelijk mensen te bereiken is Facebook dus het meest geschikte medium. Nu duidelijk is op welk kanaal we gaan gebruiken nemen we een kijkje naar hoe we onze doelgroep precies gaan bereiken. Onze focus zal liggen op de Facebook pagina. Dit omdat Facebook een paar handige marketing tools heeft. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kleine vergoeding je website, bedrijf of pagina promoten. Bij ons zal de eerste optie het meest relevant zijn. Bij het kiezen van een publiek heb je onder andere de keuze uit geslacht, leeftijd, locatie (regio) en interesses.

17 " " Facebook Adverts We kunnen er ook nog voor kiezen om een Facebook advertentie te plaatsen. Hierbij kies je ten eerste een doel, in ons geval mensen naar onze website krijgen. Hierna kun je net als bij het promoten van je pagina/posts een specifieke doelgroep afbakenen op basis van geslacht, leeftijd, locatie, interesses enz. Door een specifiek publiek in te stellen zijn we er zeker van dat onze posts en advertenties de juiste mensen bereiken. Kosten Adverteren via deze social media kanalen is erg handig maar er komen ook kosten bij kijken. Aangezien we vanuit school geen budget krijgen zullen we realistisch naar de mogelijkheden kijken die we hebben.

18 Facebook Zoals we weten heeft Facebook een hoop advertentie tools. Ten eerste nemen we een kijkje naar Promote local business. Hiermee kun je een advertentie aanmaken die bij mensen op de tijdlijn verschijnt. Deze advertentie linked naar onze Facebook pagina en met de knop Learn more word je naar onze website verwezen. Met het minimale bedrag van 5 euro per dag bereiken we volgens Facebook tussen de 650 en 1700 mensen. Hierbij houden we een straal van 6 kilometer om ons bedrijf aan (Rachelsmolen 1). Tenslotte hebben we de keuze om de advertentie 7, 14 of 28 dagen te laten lopen. Voor een week adverteren zijn we dus 35 euro kwijt en bereiken we ongeveer mensen. Een andere aantrekkelijke optie is de link naar onze website promoten. Hier zijn dezelfde kosten aan verbonden, namelijk 5 euro per dag voor een periode van 7 dagen. Volgens Facebook zou dit tussen de 9 en 18 clicks per dag moeten opleveren. Het voordeel aan deze optie is dat je de advertentie kan sturen door middel van het aangeven van interessegebieden. Denk bij ons bijvoorbeeld aan veiligheid. Hierdoor zijn we er zeker van dat de mensen die we bereiken ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Overzicht opties Facebook: Soort advertentie Prijs Geschat bereik Pagina promotie 5 x 7 = weergaven van advertentie Website promotie 5 x 7 = clicks per dag / clicks per week

19 Welke content krijgt de meeste engagement? Nu we weten waar onze doelgroep zich bevindt en hoe we deze kunnen bereiken is het tijd om erachter te komen met welke soort content we de meeste engagement kunnen creëren. Onder engagement verstaan we likes, comments, shares, views en website clicks. Uit onderzoek van content analytics bureau Shareablee /09/14/the-state-of-social-media-content-in-12-charts/ (rapport: State of Social Video) blijkt dat video content een grote opmars aan het maken is. Totale engagement op videomateriaal is in 2015 met 255% gestegen ten opzichte van Wat ook opvalt is dat video content bijna vier keer meer gedeeld word dan andere types content behalve afbeeldingen. Naast video s blijven afbeeldingen het ook goed doen. Uit onderzoek blijkt dat van alle soorten content, afbeeldingen nog altijd de meeste clicks en likes krijgen. Het onderzoek van Buffer toont bijvoorbeeld aan dat Tweets met afbeeldingen 18% meer clicks, 89% meer likes en 150% meer retweets krijgen. ( ) Ook op Facebook zie je deze trend terug. Foto s krijgen 53% meer likes en 104% meer comments dan een gemiddelde post. Verder krijgen posts met foto s 84% meer link clicks dan posts met alleen tekst of een link. Als we een kijkje nemen naar de totale engagement op Facebook zien we dat foto s voor 37% verantwoordelijk zijn. Video komt hierna met 31% en tenslotte heb je text en links die voor de overgebleven 27 en 15 % zorgen. Likes-Than-the-Average-Post-NEW-DATA.aspx#sm.00001q1rw8nyfmf06z6bcwrxzqg9i

20 Content Facebook: Laatste nieuws op het gebied van online veiligheid en cybersecurity, posts over wat Skydefender doet en voor mensen kan betekenen, tips en tricks voor het beter beschermen van je data (vooral afbeeldingen), links naar landingspage in elke post.

21 Monitoring Vanaf de launch eind mei zullen er een aantal tussentijdse meetpunten worden verricht. Elke week zal gekeken worden naar de activiteit op zowel de Facebook pagina als de website. Denk hierbij aan paginabezoekers en likes/comments/shares op Facebook. De website word bijgehouden door middel van Google analytics. Ook zal er bijgehouden worden hoeveel dan onze flyers we verspreiden en de impact die deze hebben op onze bezoekersaantallen.

Onderzoek Traditionele media. Door Yannick Veldkamp

Onderzoek Traditionele media. Door Yannick Veldkamp Onderzoek Traditionele media Door Yannick Veldkamp Voorwoord De opdracht waar dit onderzoek over gaat, is het creëren van offline conversie. Daarvoor heb ik onderzoek gedaan naar of offline conversie

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie

Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie Crossmediale campagne voor Daimler Fleet Management Media- & contentstrategie Semester: 4, voorjaar 2016 Opdrachtgever: Perplex Internetmarketing B.V Projectgroep: M41-a Leden: L. Daalmeijer, D. Nietveld,

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS Wat zou je bedrijven aanraden die nog niet adverteren op social media? #SMAONDERZOEK Inhoud JUNI 2013 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 LANDELIJKE CROSSMEDIALE PROMOTIECAMPAGNE De nationale Week van Zorg en Welzijn wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van de zorg- en welzijnssector. Van maandag 13 tot

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Social media. by Gazeuse

Social media. by Gazeuse Social media by Gazeuse Wat is social media? Verzamelnaam voor alle internet-toepassingen om informatie met elkaar te delen Het betreft informatie in de vorm van: tekst (nieuws, artikelen) geluid (podcasts,

Nadere informatie

Conversie Plan Kids In Movement

Conversie Plan Kids In Movement Conversie Plan Kids In Movement 1 Inhoud Opgave Inleiding 3 Conversie Doelen 4 Overtuiging principes 5 Triggers 6 Conversieplan 7 Conversie Meten 8 Planning 9 2 Inleiding Het document is geschreven om

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Contentmarketing voor dummies

Contentmarketing voor dummies Contentmarketing voor dummies Patrick Bakelaar Portfolio Book 2015 Conceptboek Creëren met media In dit boek ga ik aan de hand van een persona/voorbeeldmerk en tips uitleggen hoe je contentmarketing

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Online Marketing voor Siertelers De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Arnold Wittkamp (1973) 1988-2000 Van zaterdaghulp naar Filiaalmanager Singel Bloemenmarkt Amsterdam

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

FACEBOOK ADVERTEREN. Kansen en mogelijkheden om. doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken.

FACEBOOK ADVERTEREN. Kansen en mogelijkheden om. doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken. INHOUD APRIL 2012 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken. APRIL 2012 - Facebook advertising heeft impact op offline sales*

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media In 7 stappen succesvol met social media Strategie & praktische tips bij de inzet van social media Stap 1 Bepaal vooraf je doelstellingen Waaraan gaan onze social media activiteiten bijdragen? SMART Doelstellingen

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Social Media. Strategie, advies en coaching. Content creatie en workshop/train ingen

Social Media. Strategie, advies en coaching. Content creatie en workshop/train ingen 1 Social Media Strategie, advies en coaching Content creatie en workshop/train ingen 2 3 Programma: Social Media 2017 en aanpak 2018! Generatie Z:wat kunnen we van ze leren? Interactie met je fans -content

Nadere informatie

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft

STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft Identificeer je doelgroep demografisch, inclusief: Leeftijd Geslacht Beroep Inkomen niveau Opleidingsniveau Type sector # mensen in dienst Type Business ProTip: Zorg

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

10 tips voor reclame maken

10 tips voor reclame maken 10 tips voor reclame maken met weinig budget 10 tips voor reclame maken met weinig budget Reclame maken is belangrijk voor het vinden van nieuwe klanten. Maar een grote reclamecampagne of een mooie tv-commercial

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Adverteren in tijdschriften. Aandacht, engagement en binding

Adverteren in tijdschriften. Aandacht, engagement en binding Adverteren in tijdschriften Aandacht, engagement en binding Tijdschriften: Aandacht, engagement en binding Tijdschriften creëren vanouds een sterke band met hun lezers en abonnees. Vaak vertellen abonnees

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses LexisNexis Social Analytics MOGELIJK GEMAAKT POWERED DOOR BY Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses Met deze tool kunnen bedrijven en PR- en marketingbureaus

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie

Influencer Marketing: where to begin?

Influencer Marketing: where to begin? Influencer Marketing: where to begin? Weleens gehoord van influencer marketing, maar weet je niet precies wat het inhoudt? Nieuwsgierig naar wat influencer marketing voor jouw merk of bedrij f kan betekenen?

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions Onderzoeksopzet Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 12 September 2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips!

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! 1. Communiceer slim² x slimmer² x slimst² S.M.A.R.T. betekent communiceren met een duidelijk doel. Door elke communicatievorm van jouw bedrijf te linken

Nadere informatie

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé 1 Wie kent het merk Rituals Cosmetics? 2 en Rituals Edelstenen make-up? 3 In hoeveel landen is Rituals

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

De resultaten van een online campagne

De resultaten van een online campagne De resultaten van een online campagne Het einde nadert voor de wedstrijd van Gentse Ondernemer van het jaar, de mogelijkheid tot stemmen is reeds afgelopen. Deze voorbije aantal weken heeft Rgbscape dan

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

Marketingplan Organisatie. 1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad /

Marketingplan Organisatie.  1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad / Marketingplan 2017 Organisatie Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad-372675009794193/ Datum: 12-05-2017 Versie. 1.3 http://www.o-pad.nl 1 Uitgangspunt Je marketingplan start met inzicht

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. WORKSHOP Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal EVEN VOORSTELLEN E: suzanne.jansen@iprospect.com PROGRAMMA» Waarom online video?» Waarom YouTube?» Waarom video search optimalisatie?» Hoe

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

laat mobiele websites en apps voor u werken

laat mobiele websites en apps voor u werken 8 laat mobiele websites en apps voor u werken juni 2012 www.multimove.nl Mobiele website of app? Bedenk wat u uw websitebezoeker wilt bieden en maak dan een keuze. Deze Paper helpt u op weg! 2 introductie

Nadere informatie

31 Facebook Marketing Tips

31 Facebook Marketing Tips ova.nl 31 Facebook Marketing Tips Meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten 31 Facebook Marketing Tips voor meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten Vraag

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie