Nieuwsbrief Kits Oonlie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Kits Oonlie"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Kits Oonlie Moederdag De tweede zondag in mei wordt in Nederland Moederdag gevierd. Dit is de dag dat alle moeders extra verwend worden. Ontbijt op bed, een bos bloemen, cadeautjes en veel knuffels horen er op deze dag volop bij. De kinderen hebben bij Kits Oonlie ook zeker weer hun best gedaan om het mooiste knutselwerk te maken voor mama. Zo zijn er fotolijstjes geknutseld en plantenpotjes, kopjes en deurhangers geverfd. Zondag 8 mei hebben de moeders dit mogen ontvangen van de kinderen. De zelfgemaakte cadeaus zagen er prachtig uit! We hopen dat alle moeders goed verwend zijn. Oudercommissie aanwezig bij ouderavond In het voorjaar worden er voor de kinderdagverblijven een ouderavond georganiseerd. Er is, door de pedagogisch medewerker een observatieformulier ingevuld over de ontwikkeling van uw kind. Dit wordt tijdens het 10 minuten gesprek doorgenomen met de ouder(s). De ouder(s) kunnen ook nog wensen aangeven die ze hebben ten aanzien van de opvang. Zo willen we graag de opvang blijven optimaliseren en laten aansluiten bij het kind. Tijdens deze avond is er ook een oudercommissielid aanwezig. De ouder geeft uitleg over wat de oudercommissie doet en ouders kunnen vragen stellen en/of ideeën aandragen. Ook hopen we dat er ouders zijn, die zich willen aanmelden om lid te worden, om de belangen van de kinderen en ouders te behartigen, de ouders te vertegenwoordigen en Kits Oonlie te adviseren ten aanzien van de kwaliteit. Wilt u ook uw bijdrage leveren; dan kunt u mailen naar: oudersoonlie_kdv@hotmail.com. We willen de oudercommissieleden bedanken voor hun aanwezigheid! Telefonische bereikbaarheid verticale groep Op alle vestigingen willen wij goed bereikbaar zijn voor ouders. De Hoefsmid bestaat uit 2 gebouwen en het doorverbinden van de telefoon naar de verticale groep gaat het helaas niet altijd goed. Vandaar dat de verticale groep nu ook mobiel te bereiken is in geval van nood. Het extra telefoonnummer is:

2 Nieuwe locaties KDV Daalmeer Sinds 1 april is het kinderdagverblijf in Daalmeer geopend. De groepen zijn ingericht en alle kindjes konden even een kijkje komen nemen samen met hun ouders, tijdens de rondleiding. Intussen zijn de kinderen gewend en spelen ze heerlijk met het nieuwe speelgoed. KDV Plan Oost In de eerste nieuwsbrief van dit jaar hebben we u op de hoogte gebracht van de nieuw te openen vestiging aan de Kennemerstraatweg. Het betreft een verticale groep (0-4 jaar) met 16 kindplaatsen. Op dit moment kunnen we nog geen definitieve openingsdatum geven, maar Kits Oonlie richt zich op september van dit jaar. Wanneer u graag meer wilt weten kunt u contact opnemen met de centrale administratie De aangrenzende ijssalon Di Fiorentina opent 20 mei haar deuren, dus bent u nieuwsgierig naar de nieuwe vestiging dan kunt u vanaf deze vrijdag onder het genot van een ijsje even door de ramen komen gluren. Nieuwe look voor Limmen De pedagogisch medewerkers hebben het plan opgevat om de vestiging eens goed op te frissen en hebben de kwast in handen genomen. In het weekend van begin maart hebben ze met z n allen de vestiging een nieuw kleurtje gegeven. Tijdens het drukke weekend heeft Renate van den Bosch, lid van de oudercommissie, een heerlijke taart gebracht voor de harde werkers. Ook hebben de pedagogisch medewerkers een leuk plantje ontvangen van de oudercommissie. Renate en alle collega s van de vestiging Limmen: HEEL ERG BEDANKT!

3 Smeren, smeren en nog eens smeren! Juist bij kinderen komen beschadigingen door UV-straling uit zonlicht hard aan: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat de celdeling bij hen zo snel dat niet alle beschadigde huidcellen zich hebben kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. In die beschadigde cellen ontstaan 'littekens' die kinderen hun leven lang met zich meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien: de beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer 'littekens', hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, zéker voor kinderen. Zonnetips voor kinderen: Houd kinderen tussen en uur zo veel mogelijk uit de zon. Het is beter om kinderen jonger dan 12 maanden helemaal niet in de zon te zetten. Laat kinderen op zonnige dagen zoveel mogelijk in de schaduw spelen. Kleding (inclusief een petje/hoedje) biedt de beste bescherming tegen de zon. U kunt naast de andere vormen van bescherming ook een antizonnebrandmiddel gebruiken: Smeer uw kind een half uur voor het naar buiten gaan in. Herhaal het insmeren elke twee uur, zeker vlak na het zwemmen. Gebruik minimaal beschermingsfactor 20 tot 30. Smeer gevoelige zones zoals neus, oren, nek extra in. Waterproof-producten zullen toch voor een deel verdwijnen bij het afdrogen of spelen in het water en zand. Smeer kinderen daarom ook met deze producten regelmatig in. Kinderen zien hoe hun ouders omgaan met bescherming tegen de zon. Geef ze daarom het goede voorbeeld. Ook tijdens de opvang willen wij zoveel mogelijk de kinderen veilig buiten laten spelen. We smeren de kinderen in met zonnebrandcrème. Mocht uw kind allergisch zijn voor zonnebrandcrème wilt u dan eigen zonnebrandcrème meegeven? Wilt u ook een petje of hoedje meegeven voor uw kind? We willen de kinderen zo goed mogelijk beschermen tegen de zon.

4 Is een handje niet genoeg? Een dreumes kan weliswaar nog niet goed in woorden zeggen wat hij wil, maar met zijn lichaam kan hij duidelijk genoeg aangeven geen kusjes te willen ontvangen of geven. Van papa of mama niet, laat staan van anderen. Maar niet elke volwassene neemt daar genoegen mee. Moeder I. vindt dat haar zoontje van nog geen anderhalf zelf mag bepalen of hij een kusje geeft of niet. Maar haar schoonfamilie denkt daar anders over: "Oma, opa en tantes vinden dat kinderen iedereen netjes een kusje moeten geven. Zelfs vreemde mensen moeten gekust; dat schijnt beleefd te zijn. Kinderen worden tot kussen gedwongen, ook al leidt dat tot gillen en krijsen." I. wil hier niet aan meedoen. Bij het afscheid vraagt ze aan haar kind of hij opa en oma een kusje wil geven. Wil hij dat niet, prima. En naar de rest van het bezoek zwaait hij. "Als hij iets ouder is, zal ik hem leren netjes een handje te geven." Sanderijn van der Doef, kinderseksuologe bij het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) kan nauwelijks geloven dat er nog volwassenen zijn die een kind tot zoenen dwingen. "In een groter gezelschap kan een kind er ook gewoon te verlegen voor zijn. Zelfs een handje geven kan moeilijk zijn, laat staan een kusje." Is het zoenen een vorm van beleefdheid waarin je je kind kunt opvoeden? Beatrijs Ritsema beantwoordt in HP/De Tijd vragen over omgangsvormen en levensvragen, waaronder opvoeding in haar rubriek Wat vindt zij? Ritsema: "Nou ja zeg, nee een kind moet je niet dwingen om te kussen. Zeker geen vreemden. En voor een kind is iemand al gauw een vreemde. Misschien ben ik wel aan de koele kant, maar ik vind kussen iets heel speciaals. Dat doe ik alleen bij sommige familieleden en hele goede vrienden. Het is ook goed om een kind te laten zien dat er een verschil is tussen nabij en veraf. Uit zichzelf knuffelt een kind ook alleen degenen met wie ze een band hebben." Ook op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen wordt heel wat afgezoend. Kleine kinderen worden heel lichamelijk getroost en veel geknuffeld. En dat hoort ook zo: dat hebben ze nodig. Maar soms staat 'zoenen bij het afscheid' expliciet in het dagprogramma vermeld. Kinderen leren daar dan dat zoenen onderdeel is van het afscheidsritueel, of ze er nu zin in hebben of niet. Niet zelden gaat het dan ook nog om zoentjes op de volle mond. Een klein kind dat zich laat zoenen, tuit de lipjes lief naar voren, en zal niet netjes een wang toedraaien. Niet goed, vinden de pedagogen in dienst van Triodus (Stichting Centrale Kinderopvang Den Haag). Zij vertellen de leidsters die ze begeleiden, dat zoenen op de mond vermeden moet worden. De pedagogen stellen dat aan de orde, omdat ze merken dat veel leidsters dat zoenen zo gewoon vinden, dat ze het niet eens meer zien als het kind er eigenlijk niet van gediend is. Daarom adviseren ze de leidsters sowieso op zoek te gaan naar andere manieren om het afscheidsritueel in te vullen.

5 Kinderziekten: MIDDENOORONTSTEKING EN LOOPOOR Wat is het? Een acute middenoorontsteking is een plotseling optredende infectie van het middenoor. Deze ontsteking kan veroorzaakt worden door allerlei virussen en bacteriën die ook verkoudheid en ander luchtweginfecties veroorzaken. De verschijnselen van een middenoorontsteking zijn: flinke oorpijn; koorts; hangerigheid. Als complicatie van een middenoorontsteking kan een loopoor ontstaan. Bij een loopoor is het trommelvlies kapot gegaan en komt er pus uit het oor. De pijn en koorts nemen dan af. De pus ziet er uit als snot: lichtgeel, vrij dun en het stinkt vaak. Niet te verwarren met oorsmeer, dat er donkergeel uitziet, vaster is en niet ruikt. Een loopoor kan twee weken aanhouden. Andere (ernstige) complicaties bij een middenoorontsteking kunnen zijn: Een chronische middenoorontsteking met gehoorverlies als gevolg; Infectie van het bot achter het oor; Hersenvliesontsteking. Hoe krijg je het? Een middenoorontsteking treedt meestal op als complicatie na een verkoudheid. De verkoudheid en ook de eventueel daaropvolgende oorontsteking loop je op door contact met kleine vochtdruppeltjes die afkomstig zijn uit neus en keel van verkouden mensen. De pus uit een loopoor is net als snot wel besmettelijk, maar contact ermee leidt tot een verkoudheid en niet direct tot een middenoorontsteking. Wat kun je doen? Een kind met middenoorontsteking voelt zich meestal ziek, het is verstandig om de huisarts te raadplegen. Wanneer een kind een loopoor heeft, dan is het heel belangrijk om een goede hygiëne in acht te nemen zoals: regelmatig deppen van de pus uit de oorschelp met een wattenbolletje (nooit met een wattenstokje in het oor gaan) en daarna goed handen wassen. Alles waar de pus uit het loopoor mee in contact is geweest goed schoon maken.

6 Kits Oonlie Centrale Administratie Laan van Muys RD Heiloo Telefoon: Fax: info@kits-oonlie.nl Vestigingen Kits Oonlie KDV Hoefsmid De Hoefsmid PZ Heiloo Verticaal: (in geval van nood) LRK-nr: Kits Oonlie KDV Limmen Middenweg 26a 1906 AR Limmen LRK-nr: Kits Oonlie KDV Alkmaar Kees Boekestraat EZ Alkmaar / LRK-nr: Kits Oonlie KDV Laan van Muijs Laan van Muijs RD Heiloo LRK-nr: Kits Oonlie KDV Daalmeer Johanna Naberstraat 77D 1827 LB Alkmaar LRK-nr: BSO Alkmaar Noord Pater Schiphorststraat NJ Alkmaar / (TSO) LRK-nr: (BSO/VSO) BSO Alkmaar Zuid Johanna Naberstraat 81A 1827 LB Alkmaar / LRK-nr: (BSO/VSO) BSO Ypestein De Hucht ZC Heiloo / LRK-nr: (BSO) LKR: (VSO) Kits Oonlie Peutergroep Daalmeer Pater Schiphorststraat NJ Alkmaar LRK-nr:

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie BSO Noord De meivakantie komt er alweer aan. In deze vakantie hebben we veel activiteiten gepland. Op de mededelingenmuur hangt het programma voor de aankomende vakanties. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 1, 2013

Nieuwsbrief Nummer 1, 2013 In deze nieuwsbrief Het nieuwe jaar is van start gegaan, de feestdagen liggen alweer ver achter ons en de rust is wedergekeerd op de vestigingen! Het nieuwe jaar wordt een spannend jaar omdat er een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie De Kerstvakantie We hebben de drukke maanden weer achter de rug maar kijken er met veel plezier op terug. Iedereen was vol van sinterklaas en ook op de bso is hij even langs geweest

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Vakantie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Vakantie Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 3, 2013

Nieuwsbrief Nummer 3, 2013 In deze nieuwsbrief Ondanks dat het weer anders doet vermoeden staat de zomervakantie weer voor de deur! De kinderen zitten in hun laatste schoolweek en zijn er aan toe om lekker vrij te zijn! In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie KERSTVAKANTIE Voor het eerst een Kerstvakantie zonder kerstactiviteiten, dit omdat de vakantie pas na de Kerstdagen begon. Maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben veel gedaan

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje gaat van start met: Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje gaat van start met: Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Gastouderbureau Roodkapje gaat van start met: Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Wij willen u graag regelmatig op de hoogte houden door middel van een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen.

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Ziek. En dan? Als een kind ziek wordt tijdens zijn crêche dag, wordt er na overleg met de leiding contact gezocht met de ouders. Er zijn dan twee

Nadere informatie

Ziektebeleid. Kinderopvang de Roezemoes

Ziektebeleid. Kinderopvang de Roezemoes Ziektebeleid 2019 Kinderopvang de Roezemoes 1-1-2019 Protocol ziektes Kinderen zijn geregeld ziek. In geval van ziekte worden de ouders verzocht de leidsters hierover te informeren. Kinderen met een lichaamstemperatuur

Nadere informatie

Kinderziektes van 0-4 jaar

Kinderziektes van 0-4 jaar Kinderziektes van 0-4 jaar Voor het 6 de levensjaar komen de kinderen in aanraking met honderden virussen. De eerste grote confrontatie is bij een gastouder en daar moet je als ouder wel even aan wennen.

Nadere informatie

1. ZIEKE KINDEREN OP HET KINDERDAGVERBLIJF

1. ZIEKE KINDEREN OP HET KINDERDAGVERBLIJF 1. ZIEKE KINDEREN OP HET KINDERDAGVERBLIJF Een ziek kind Een Kinderdagverblijf is niet berekend op opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een rekbaar begrip. Hierdoor ontstaat regelmatig discussie

Nadere informatie

Zonnebrandprotocol Villa Oostwold

Zonnebrandprotocol Villa Oostwold Zonnebrandprotocol Villa Oostwold Inhoud: Inleiding Blz. 1 Definitie zonnebrandprotocol Blz. 2 Doel zonnebrandprotocol Maatregelen ter voorkoming zonnebrand Maatregelen bij een verbrande huid Inleiding:

Nadere informatie

Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: krentenbaard Waterpokken Rode hond Vijfde ziekte

Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: krentenbaard Waterpokken Rode hond Vijfde ziekte Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is. ze 1-op-1 aandacht van de pedagogisch medewerker nodig hebben omdat ze niet in hun normale doen zijn. ze een besmettelijke

Nadere informatie

De ontsteking die zorgt voor het loopoor kan op verschillende plaatsen zitten: het middenoor, de gehoorgang of een operatiewond.

De ontsteking die zorgt voor het loopoor kan op verschillende plaatsen zitten: het middenoor, de gehoorgang of een operatiewond. In deze brochure kunt u lezen wat een loopoor is, hoe u hiermee moet omgaan en welke behandeling eventueel nodig is. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen? Dan kunt u die stellen aan uw KNO-arts.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Warmte Protocol Versie maart 2019

Warmte Protocol Versie maart 2019 Warmte Protocol Versie maart 2019 1. Introductie Het is heerlijk als de zon schijnt. Maar voor de medewerkers van madelief betekent het wel dat zij extra moeten oppassen voor de schadelijke gevolgen van

Nadere informatie

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Oordruppels. www.catharinaziekenhuis.nl

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Oordruppels. www.catharinaziekenhuis.nl Keel-, Neus- en Oorheelkunde Oordruppels www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl KNO013 / Oordruppels / 25-10-2013 2 Oordruppels De keel-, neus-

Nadere informatie

17-06-2015 Bron: Fashionista (http://www.fashionista.nl/ah-man-decharlie-charlie-challenge-is-fake) Beste ouders. Charlie Charlie Challenge

17-06-2015 Bron: Fashionista (http://www.fashionista.nl/ah-man-decharlie-charlie-challenge-is-fake) Beste ouders. Charlie Charlie Challenge SO4 De Windroos S c h o o l v o o r s p e c i a a l o n d e r w i j s c l u s t e r 4 w w w. s o 4 - d e w i n d r o o s. n l Beste ouders. Enige tijd geleden hebben wij uw hulp gevraagd. Wij zijn op zoek

Nadere informatie

Ziektebeleid Little Super Stars

Ziektebeleid Little Super Stars Ziektebeleid Little Super Stars Inhoudsopgave Ziektebeleid Little Super Stars...1 Zieke kinderen Wanneer kan jouw kind niet bij Little Super Stars blijven? In welke gevallen dient besmetting voorkomen

Nadere informatie

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Inleiding De kinderdagverblijven van Medisch Centrum Haaglanden bieden kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze aandacht en verzorging

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 In deze nieuwsbrief Het is inmiddels volop herfst! De bomen kleuren goudbruin en het is de tijd voor heerlijke boswandelingen en het zoeken naar kastanjes voor het maken van menig knutselwerk. Maar het

Nadere informatie

Diarree. Hoofdluis. Wat is het? Wat is het? Hoe krijg je het? Hoe krijg je ze? Wat kun je als ouder doen? Wat kun je als ouder doen?

Diarree. Hoofdluis. Wat is het? Wat is het? Hoe krijg je het? Hoe krijg je ze? Wat kun je als ouder doen? Wat kun je als ouder doen? Ziek of niet ziek? Diarree Diarree kan veroorzaakt worden door verschillende soorten ziekteverwekkers. Meestal gaat het om virussen, maar ook sommige bacteriën en parasieten kunnen diarree veroorzaken.

Nadere informatie

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Loopoor bij kinderen. www.catharinaziekenhuis.nl

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Loopoor bij kinderen. www.catharinaziekenhuis.nl Keel-, Neus- en Oorheelkunde Loopoor bij kinderen www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl KNO010 / Loopoor bij kinderen / 24-10-2013 2 Loopoor bij

Nadere informatie

CAT Combined Approach Tympanoplastiek Sanering Radicalisatie. Schoonmakende (sanerende) ooroperatie

CAT Combined Approach Tympanoplastiek Sanering Radicalisatie. Schoonmakende (sanerende) ooroperatie CAT Combined Approach Tympanoplastiek Sanering Radicalisatie Schoonmakende (sanerende) ooroperatie Een sanerende ooroperatie is erop gericht een chronische oorontsteking van het middenoor te verhelpen.

Nadere informatie

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. Inclusief leefregels na ontslag

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. Inclusief leefregels na ontslag Het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen Inclusief leefregels na ontslag Het oor bestaat uitwendig uit een oorschelp en het begin van de gehoorgang. Aan het eind van deze gehoorgang zit het trommelvlies.

Nadere informatie

Protocol Besmettelijke ziekten.

Protocol Besmettelijke ziekten. Protocol Besmettelijke ziekten. Overzicht infectie ziekten AIDS (HIV BOF (PAROTITIS EPIDEMICA) BUIKTYFUS (FEBRIS TYPHOIDEA) DIARREE DIFTERIE DYSENTERIE (BACILLAIRE DYSENTERIE, SHIGELLOSE, SHIGELLA-INFECTIE)

Nadere informatie

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Als uw kind ziek is Inleiding Het kinderdagverblijf van Medisch Centrum Haaglanden biedt kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze

Nadere informatie

Inleiding. Afspraken maakt u via het Afspraakbureau tel 070-312 7300.

Inleiding. Afspraken maakt u via het Afspraakbureau tel 070-312 7300. Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met het ziekenhuis. Tot 17.00 uur kan dit met de afdeling Dagbehandeling, tel. (070) 312 7212. Na 17.00 uur of bij geen gehoor neemt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013 In deze nieuwsbrief We hebben er al een paar keer een klein beetje van mogen genieten maar het lijkt nu dan echt te gaan gebeuren! We laten de koude winter achter ons en richten ons op de zomer! Zonneschijn!

Nadere informatie

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht.

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht. Verstandig zonnen Zonnestraling De zon geeft ons warmte, daglicht, maar ook UV-straling. Twee soorten UV-straling, bereiken de aarde. Het UV-A licht is het gedeelte van het zonlicht waardoor de huid bruin

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013 In deze nieuwsbrief Ondanks dat het weer niet is wat de meeste onder ons zouden willen, hebben wij alweer een klein beetje mogen genieten van de warme zonnestralen! Een aantal locaties zijn alweer lekker

Nadere informatie

Ziektebeleid Kinderdagverblijf Merijn

Ziektebeleid Kinderdagverblijf Merijn Ziektebeleid Kinderdagverblijf Merijn juni 2012. Inhoudsopgave Ziektebeleid Kinderdagverblijf Merijn...1 Zieke kinderen...3 Wanneer kan jouw kind niet bij Merijn blijven?...3 In welke gevallen dient besmetting

Nadere informatie

Keel- neus- en oorziekten (KNO) TROMMELVLIESBUISJES. dagbehandeling

Keel- neus- en oorziekten (KNO) TROMMELVLIESBUISJES. dagbehandeling Keel- neus- en oorziekten (KNO) TROMMELVLIESBUISJES dagbehandeling Binnenkort wordt uw kind een dag opgenomen voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes. In deze folder leest u over de werking van het oor

Nadere informatie

Luchtweginfecties bij kinderen

Luchtweginfecties bij kinderen Als uw kind: jonger is dan drie maanden en koorts heeft (hoger dan 38 C) langer dan drie volle dagen koorts heeft koorts heeft gehad en na enkele dagen opnieuw koorts krijgt Luchtweginfecties bij kinderen

Nadere informatie

Ziektebeleid kdv De Huiskamer.

Ziektebeleid kdv De Huiskamer. Ziektebeleid kdv De Huiskamer. Heeft u een ziek kind? Graag horen wij dit van u vóór 09.30 uur. Mocht er sprake zijn van een besmettelijke aandoening of ziekte, wilt u dit dan expliciet vermelden? Alvast

Nadere informatie

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Loopoor bij kinderen.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Loopoor bij kinderen. Keel-, Neus- en Oorheelkunde Loopoor bij kinderen www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl KNO010 / Loopoor bij kinderen / 03-01-2017 2 Loopoor bij

Nadere informatie

Operatie aan het oor

Operatie aan het oor Operatie aan het oor Inleiding Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over operaties aan het oor. Alvorens nader in te gaan op het hoe en waarom is het zinvol in het kort de werking van het menselijk

Nadere informatie

Ziektebeleid. Kinderopvang De Speelweide Met haar vestigingen: Villa Kakelbont Ot & Sien

Ziektebeleid. Kinderopvang De Speelweide Met haar vestigingen: Villa Kakelbont Ot & Sien Ziektebeleid Kinderopvang De Speelweide Met haar vestigingen: Villa Kakelbont Ot & Sien Inleiding Aan de hand van dit ziektebeleid willen wij van kinderopvang De Speelweide, ouders/verzorgers een duidelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 1, 2014

Nieuwsbrief Nummer 1, 2014 In deze nieuwsbrief Het nieuwe jaar is weer volop begonnen en de feestdagen liggen alweer een poosje achter ons. In deze nieuwsbrief blikken wij terug op de geslaagde kerstvakantie, de feestelijkheden

Nadere informatie

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?!

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! Jeugdgezondheidszorg De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! In Nederland hebben wij niet het hele jaar zon en als de zon schijnt, willen wij daar graag van genieten. De zon zorgt ervoor

Nadere informatie

Schoonmakende ooroperatie

Schoonmakende ooroperatie Keel-, neus- en oorheelkunde Schoonmakende ooroperatie (sanerende ooroperaties) U heeft een chronische middenoorontsteking. De KNO-arts heeft met u afgesproken dat u een schoonmakende ooroperatie krijgt.

Nadere informatie

Het is van groot belang dat u beide brochures goed doorleest en de aanwijzingen opvolgt.

Het is van groot belang dat u beide brochures goed doorleest en de aanwijzingen opvolgt. Trommelvliesbuisjes Inleiding De keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) heeft voorgesteld om bij uw kind trommelvliesbuisjes te plaatsen. In deze brochure wordt specifieke informatie gegeven over de gang van

Nadere informatie

Operaties aan het oor

Operaties aan het oor KNO-HEELKUNDE Operaties aan het oor Informatie voor jongeren Binnenkort word je opgenomen op de kinderafdeling voor een operatie aan je oor. Voor deze operatie moet je een dag en soms een nacht in het

Nadere informatie

Laserbehandeling bij middenoorontsteking

Laserbehandeling bij middenoorontsteking Laserbehandeling bij middenoorontsteking Inleiding De keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) heeft voorgesteld om bij uw kind een opening in het trommelvlies te laseren. In deze brochure wordt informatie gegeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Deze module is gebaseerd op de NHG-Standaard van november 2006 (tweede herziening)

Deze module is gebaseerd op de NHG-Standaard van november 2006 (tweede herziening) voor praktijkassistentes 1. Toelichting Deze module is gebaseerd op de NHG-Standaard van november 2006 (tweede herziening) Het hoofdstuk Oorpijn in de NHG-Telefoonwijzer is gebaseerd op de NHG- Standaard

Nadere informatie

Plaatsen van trommelvliesbuisjes leefregels na ontslag

Plaatsen van trommelvliesbuisjes leefregels na ontslag Plaatsen van trommelvliesbuisjes leefregels na ontslag Inleiding Binnenkort komt u met uw kind bij ons voor een trommelvliesbuisoperatie. Voor kinderen is een ingreep geen kleinigheid. Daarom is het van

Nadere informatie

Maatschap Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Trommelvliesbuisjes

Maatschap Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Trommelvliesbuisjes Maatschap Keel-, Neus- en Oorheelkunde Datum en tijd Uw kind wordt (dag), (datum) om uur nuchter verwacht. Plaats U komt binnen via de ingang van de polikliniek en volgt route 37 naar het behandelcentrum

Nadere informatie

Plaatsen trommelvliesbuisjes (leefregels na ontslag kinderen)

Plaatsen trommelvliesbuisjes (leefregels na ontslag kinderen) Plaatsen trommelvliesbuisjes (leefregels na ontslag kinderen) Inleiding Binnenkort komt u met uw kind bij ons voor een trommelvliesbuisoperatie. Voor kinderen is een ingreep geen kleinigheid. Daarom is

Nadere informatie

De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum:

De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum: Ziektebeleid De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum: 01. Ontstoken Amandelen (Tonsillen) 02. Diarree 03. Hoofdluis 04. Kinderzeer/ Krentenbaard (Impetigo) 05. Middenoorontsteking/Loopoor

Nadere informatie

Ziektebeleid. Kinderdagverblijf t Olefantje Weerdsingel

Ziektebeleid. Kinderdagverblijf t Olefantje Weerdsingel Ziektebeleid Weerdsingel Voor dit ziektebeleid hebben wij gekeken naar de richtlijnen van de GG&GD. De volgende gedachten zijn hierbij ons uitgangspunt geweest: A Een kind dat zich ziek voelt, (hangerig/huilerig/

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Trommelvliesbuisjes

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Trommelvliesbuisjes kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Trommelvliesbuisjes Het oor Het oor bestaat uit: de uitwendige gehoorgang het trommelvlies met daarachter het middenoor. Hierin bevinden zich

Nadere informatie

Trommelvliesbuisjes voor kinderen

Trommelvliesbuisjes voor kinderen Trommelvliesbuisjes voor kinderen Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Vocht achter het trommelvlies veroorzaakt bij kinderen vaak oorpijn en slechthorendheid. Vanwege deze klachten

Nadere informatie

De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum:

De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum: Ziektebeleid De volgende ziekten kunnen voorkomen binnen het kindercentrum: 01. Ontstoken Amandelen (Tonsillen) 02. Diarree 03. Middenoorontsteking/Loopoor (Sereuze otitis media) 04. Oogontsteking 05.

Nadere informatie

OPERATIE AAN DE GEHOORBEENTJES Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND

OPERATIE AAN DE GEHOORBEENTJES Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND OPERATIE AAN DE GEHOORBEENTJES Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND U komt in aanmerking voor een operatie in het middenoor waarbij de gehoorbeenketen wordt gerepareerd en uw klachten kunnen verminderen.

Nadere informatie

ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom)

ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom) hoofd, hals en zenuwstelsel info voor de patiënt Mastoïdoperatie ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom) UZ Gent, Dienst Neus-, Keel- en Oorheelkunde Mastoïdoperatie ter

Nadere informatie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Mastoïdoperatie ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom)

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Mastoïdoperatie ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom) hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Mastoïdoperatie ter behandeling van een chronische middenoorontsteking (cholesteatoom) Inhoud 01 Inleiding 4 02 Voorbereiding 4 03 Het oor 5 04 Wat is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Ziektebeleid KINDERDAGVERBLIJF DE PEUTERBOERDERIJ & KINDCENTRUM HET BORGHONK. De Peuterboerderij & Het Borghonk GEA VELDHUIZEN OVERBERG, RENSWOUDE

Ziektebeleid KINDERDAGVERBLIJF DE PEUTERBOERDERIJ & KINDCENTRUM HET BORGHONK. De Peuterboerderij & Het Borghonk GEA VELDHUIZEN OVERBERG, RENSWOUDE Ziektebeleid KINDERDAGVERBLIJF DE PEUTERBOERDERIJ & KINDCENTRUM HET BORGHONK De Peuterboerderij & Het Borghonk GEA VELDHUIZEN OVERBERG, RENSWOUDE Inhoud 1. Ziekte van kinderen... 2 1.1 Wanneer moet een

Nadere informatie

Operaties aan het oor

Operaties aan het oor KNO Operaties aan het oor BEHANDELING Operaties aan het oor Uw KNO-arts heeft voorgesteld om uw oorklachten te behandelen met een operatie. In deze folder vindt u meer informatie over de verschillende

Nadere informatie

ZIEKTEBELEID GROENE WEIDE

ZIEKTEBELEID GROENE WEIDE Kinderen die ziek zijn horen thuis. Wij realiseren ons dat het begrip ziek moeilijk precies te omschrijven is. De één vind een kind met een verkoudheid ziek, de ander noemt iets pas een ziekte wanneer

Nadere informatie

Ziekenboekje. Hoe gaan we om met ziektes

Ziekenboekje. Hoe gaan we om met ziektes Ziekenboekje Hoe gaan we om met ziektes Versie Datum Wie Wijziging 1.0 2015-02-16 E. Beemster Eerste versie Thuiz bij. 1.1 2016-07 E. Beemster Doorgenomen. Onveranderd. INLEIDING... 3 ENKELE UITGANGSPUNTEN...3

Nadere informatie

ZIEKTEBELEID BSO DE GROENE WEIDE Update februari 2014

ZIEKTEBELEID BSO DE GROENE WEIDE Update februari 2014 Ziektebeleid BSO Kinderen die ziek zijn horen thuis. Wij realiseren ons dat het begrip ziek moeilijk precies te omschrijven is. De één vind een kind met een verkoudheid ziek, de ander noemt iets pas een

Nadere informatie

Schoonmakende ooroperatie

Schoonmakende ooroperatie Keel-, neus- en oorheelkunde Schoonmakende ooroperatie (sanerende ooroperaties) U heeft een chronische middenoorontsteking. De KNO-arts heeft met u afgesproken dat u een schoonmakende ooroperatie krijgt.

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid.

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Ieder jaar gaan er miljoenen mensen op vakantie naar zonnige oorden. Maar ook in eigen land kunnen we van de zon genieten. En daar is niets

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Ziektebeleid KDV. Up date: februari 2018

Ziektebeleid KDV. Up date: februari 2018 Ziektebeleid KDV Up date: februari 2018 Kinderen die ziek zijn horen thuis. Wij realiseren ons dat het begrip ziek moeilijk precies te omschrijven is. De één vind een kind met een verkoudheid ziek, de

Nadere informatie

Verwijderen van een oorontsteking. Cholesteatoom

Verwijderen van een oorontsteking. Cholesteatoom Verwijderen van een oorontsteking Cholesteatoom Uw KNO-arts heeft geconstateerd dat u een cholesteatoom heeft. Besloten is dat deze te verhelpen door een operatieve ingreep. Het oor Om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Buisjes in de oren. 1. Waarom een operatie? 2. Hoe verloopt de opname

Buisjes in de oren. 1. Waarom een operatie? 2. Hoe verloopt de opname Buisjes in de oren Binnenkort komt uw kind naar het ziekenhuis voor een ooroperatie, namelijk het plaatsen van trommelvliesbuisjes. In deze folder leest u meer over de operatie en de nazorg. Eerst leggen

Nadere informatie

Hoofdstuk 5: Opvang 5.3.5.0 Zieke kinderen / besmettelijke ziekten en werkwijze versie: 2

Hoofdstuk 5: Opvang 5.3.5.0 Zieke kinderen / besmettelijke ziekten en werkwijze versie: 2 De organisatie heeft een protocol opgesteld conform de Wet Bestrijding Infectieziekten, waarin beschreven staat hoe te handelen in geval van (besmettelijke) ziekte(n) van kinderen. Het protocol is van

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie Ziektebeleid Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip. Er ontstaat daardoor voor de ouders

Nadere informatie

Buisjes in de oren (bij kinderen)soms kan uw kind

Buisjes in de oren (bij kinderen)soms kan uw kind Buisjes in de oren (bij kinderen)soms kan uw kind Binnenkort komt uw kind naar het ziekenhuis voor een ooroperatie, namelijk het plaatsen van trommelvliesbuisjes. In deze folder leest u meer over de operatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Ervaren dermatologen. Zeer persoonlijke zorg. Korte wachttijden. Mohs Klinieken. Uw zorg in ervaren handen. Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Plaatsen trommelvliesbuisjes

Plaatsen trommelvliesbuisjes Plaatsen trommelvliesbuisjes 2 Inleiding Binnenkort komt u bij ons voor een trommelvliesbuisoperatie. In deze folder vindt u informatie over de operatie. Verder hebben wij voor u ook een aantal leefregels

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen Patiënteninformatie Verstandig zonnen Inhoud Inleiding... 3 Zonnestraling... 3 Effecten van de zon... 4 Positieve effecten... 4 Negatieve effecten... 4 Wat kunt u doen om negatieve effecten van de zon

Nadere informatie

Definitief Inspectierapport Kits Oonlie (KDV) De Hoefsmid PZ HEILOO Registratienummer

Definitief Inspectierapport Kits Oonlie (KDV) De Hoefsmid PZ HEILOO Registratienummer Definitief Inspectierapport Kits Oonlie (KDV) De Hoefsmid 9 1851 PZ HEILOO Registratienummer 193299963 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: HEILOO Datum inspectie: 08-04-2014

Nadere informatie

Oordruppels. Wanneer oordruppels?

Oordruppels. Wanneer oordruppels? K.N.O. Oordruppels Oordruppels Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over oordruppels en het juiste gebruik hiervan. Het betreft de oordruppels die door de kno-arts op recept zijn voorgeschreven.

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Ziektebeleid peuterspeelzaal

Ziektebeleid peuterspeelzaal Ziektebeleid peuterspeelzaal Voor dit ziektebeleid hebben wij gekeken naar de richtlijnen van de GG&GD. Volgende gedachten zijn hierbij ons uitgangspunt geweest: A Een kind dat zich ziek voelt, (hangerig/huilerig/

Nadere informatie

OPERATIE IN HET MIDDENOOR BIJ KINDEREN Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND

OPERATIE IN HET MIDDENOOR BIJ KINDEREN Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND OPERATIE IN HET MIDDENOOR BIJ KINDEREN Tymanoplastiek FRANCISCUS VLIETLAND Uw kind komt in aanmerking voor een tympanoplastiek, een operatie in het middenoor waarbij de gehoorbeenketen wordt gerepareerd

Nadere informatie

patiënteninformatie trommelvliesbuisjes bij kinderen

patiënteninformatie trommelvliesbuisjes bij kinderen patiënteninformatie trommelvliesbuisjes bij kinderen In overleg met de KNO-arts heeft u besloten om bij uw kind trommelvliesbuisjes te laten plaatsen. In deze folder geven wij u inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie Meivakantie Het is alweer een tijdje geleden, maar toch willen wij u nog vertellen over de meivakantie. Wat troffen we het met het weer, zeg. Alle dagen een stralend zonnetje en

Nadere informatie

Plaatsen van trommelvliesbuisjes bij volwassenen

Plaatsen van trommelvliesbuisjes bij volwassenen Plaatsen van trommelvliesbuisjes bij volwassenen U komt binnenkort in ons ziekenhuis voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes. De KNO-arts heeft u mondeling geïnformeerd over de behandeling. In deze folder

Nadere informatie

Operaties aan het oor

Operaties aan het oor Operaties aan het oor In overleg met uw KNO-arts heeft u besloten tot een ooroperatie. Door u goed voor te bereiden op de ingreep kunt u bijdragen aan een vlot herstel. Het lezen van deze folder kan u

Nadere informatie

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers Kinderziekten met vlekjes Informatie voor ouders / verzorgers Bijna ieder kind krijgt wel eens een ziekte die vlekjes of blaasjes op de huid geeft. Meestal gaat het om waterpokken, om de vijfde ziekte,

Nadere informatie

ZIEKTEBELEID GROENE WEIDE. Up date: april 13 Ziektebeleid

ZIEKTEBELEID GROENE WEIDE. Up date: april 13 Ziektebeleid Up date: april 13 Ziektebeleid Kinderen die ziek zijn horen thuis. Wij realiseren ons dat het begrip ziek moeilijk precies te omschrijven is. De één vind een kind met een verkoudheid ziek, de ander noemt

Nadere informatie

Zomervakantie Ik ga op reis

Zomervakantie Ik ga op reis Zomervakantie 2014 Ik ga op reis 07-07-2014 t/m 15-08-2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Vakantieopvang bij Kits Oonlie... 4 Opvangsoorten vakantie... 4 Kosten... 5 Activiteiten zomervakantie... 6 Activiteiten

Nadere informatie

Ziektebeleid. Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel:

Ziektebeleid. Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel: Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel: Het bewaken van de gezondheid van de kinderen door het nemen van maatregelen

Nadere informatie

Te veel zon is niet gezond

Te veel zon is niet gezond Te veel zon is niet gezond Dat beetje zon in Nederland... Als u zorgt voor de nodige bescherming, dan is de zon beslist ook goed voor u. In deze folder vindt u 10 tips om verstandig te zonnen. Veel mensen

Nadere informatie

Uw kind krijgt trommelvliesbuisjes

Uw kind krijgt trommelvliesbuisjes Keel-, neus- en oorheelkunde Uw kind krijgt trommelvliesbuisjes Afspraak Dag en datum:... dag... Waar: afdeling Kinderdagbehandeling Gebouw D, verdieping 3, ontvangst 1. De operatie wordt gedaan door de

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties bij oorontstekingen

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties bij oorontstekingen kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties bij oorontstekingen Inleiding Het oor is globaal onder te verdelen in: De uitwendige gehoorgang. Het trommelvlies met daarachter

Nadere informatie

Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel:

Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel: Uk & Ko Kinderdagverblijven hanteert een ziektebeleid voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf met als doel: Het bewaken van de gezondheid van de kinderen door het nemen van maatregelen

Nadere informatie

Trommelvliesbuisje bij volwassenen

Trommelvliesbuisje bij volwassenen KNO Trommelvliesbuisje bij volwassenen dagbehandeling BEHANDELING Trommelvliesbuisje bij volwassenen Uw KNO-arts heeft voorgesteld bij u een trommelvliesbuisje te plaatsen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie