Nieuwsbrief Kits Oonlie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Kits Oonlie"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Kits Oonlie Meivakantie Het is alweer een tijdje geleden, maar toch willen wij u nog vertellen over de meivakantie. Wat troffen we het met het weer, zeg. Alle dagen een stralend zonnetje en dat is wat we willen. Naast alle activiteiten binnen hebben we dus ook veel buiten vertoefd. Op maandag werden er schitterende raamdecoraties gemaakt van papier & verf. Alles in het teken van de opening van De Daalder bloemen & vlinders. Een leuke techniek was het verven met een knikker. We legden een wit vel papier in een bak en druppelde daar verschillende kleuren verf op. 6 Knikkers erbij en rollen maar! Prachtige marmereffecten kwamen eruit. Eén van de dagen stond er wel veel wind en iedereen was na het buitenspelen ook lekker uitgewaaid. De lunch was een groot succes. Gevulde wraps, belegd met roomkaas en/of gerookte zalm en kipfilet, sla en komkommer. Dinsdag had Sandra spelletjes mee genomen. Ze had haar kast thuis eens uitgezocht en zo werd de BSO voorzien van o.a. Vier-op-een-rij, Monopoly Starwars, Memory en nog meer. De jongens waren dolgelukkig met de Monopoly Starwars. Het is wel 3 keer gespeeld die dag. De meiden waren begonnen met het schilderen van kalebassen. Gedroogd zijn ze heel goed te bewerken en kun je er de mooiste creaties van maken. Bij de lunch hebben we een lekker omeletje gegeten en daarna gingen we naar t Span. Hier kwamen we BSO Noord tegen en iedereen heeft zich prima vermaakt. Weer terug op de BSO gingen we verder met het versieren van de Kalebassen.

2 Donderdag gingen we naar Dierenpark Blanckendaell. We hadden de speurtocht vanaf 7 jaar gekocht en o.l.v. Julian hebben we de oplossing gevonden. De kinderboerderij was erg in trek bij Meike, Sara & Loïs want daar was ook een (luie) ezel. En zij hadden de ezel geadopteerd en knuffelde met hem en ook de hoeven werden schoongemaakt. Ze roken zelfs een beetje naar de ezel. Het speeltuintje was erg in trek bij de kleinere kinderen. Voordat we terug gingen naar de BSO, hebben we eerst nog de uitslag van de speurtocht ingeleverd. Het bleek dat er geen prijs aan verbonden was maar uiteindelijk kregen we toch een mooi kwartetspel mee. De laatste dag gingen we naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen, samen met BSO Noord. Nadat we 2 keer de verkeerde kant op waren gereden, kwamen we uiteindelijk aan bij Sprookjeswonderland. Er stond een flinke rij maar gelukkig duurde het niet lang voordat we het park in konden. Eerst een plaspauze want er waren een aantal kinderen (en leidsters) met hoge nood na de lange rit. We hebben meteen een plekje opgezocht waar we gingen picknicken en daarna hebben alle kinderen zich prima vermaakt in de speeltuin, op de paarden, in het treintje en natuurlijk in het sprookjesbos.

3 We hadden tijd tekort om in alle attracties te gaan. We hebben zelfs 14 bonnen over voor de dobberbootjes. Die gaan we bij ons volgende bezoek aan Sprookjeswonderland maar als eerste gebruiken. In juni hebben we nog een Pinkstervakantie gehad en zijn we uiteraard weer creatief bezig geweest en hebben we uitstapjes gemaakt. Momenteel zijn we druk bezig met het samenstellen van een activiteitenprogramma voor de Zomervakantie. Wij willen alle kinderen en ouders een hele fijne zomervakantie toewensen. Rust lekker uit en laten we duimen voor mooi weer! AFMELDEN Wij willen u vriendelijk verzoeken om uw kind(eren) tijdig af te melden wanneer ze geen gebruik maken van de opvang. U kunt ons bereiken tussen en of tussen en Indien wij afwezig zijn, kunt u de voic van onze mobiele telefoon inspreken. Deze luisteren wij 2 keer per dag af. Ons mobiele nummer is: HET CRUYFF COART In de afgelopen weken is helaas gebleken dat er soms onveilige situaties ontstaan door de oudere jeugd op het Cruyff Coart. Er wordt zo ontzettend hard geschoten dat kinderen regelmatig van het veld afgaan omdat ze bijvoorbeeld een bal heel hard in hun buik of tegen hun hoofd hebben gekregen. De leidsters hebben dan ook besloten om de situatie goed in de gaten te houden en de kinderen indien de situatie ons inziens te onveilig is van het voetbalveld af te halen. Zelfs de kinderen en leidsters die op het schoolplein spelen, willen nog wel eens een bal tegen zich aankrijgen. Na het aanspreken van de jeugd, verandert er helaas niets en zijn wij soms genoodzaakt om zelfs het buitenspelen te staken. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Wij willen dat onze kinderen veilig buiten kunnen spelen en dat er een lekker potje gevoetbald kan worden op het Cruyff Coart.

4 Sandra heeft hierover contact gehad met de wijkmeester, die ook bij ons in De Daalder aanwezig is. Het blijkt dat onze mening over de veiligheid gedeeld wordt en er wordt momenteel gekeken naar een oplossing hoe we de veiligheid kunnen waarborgen voor alle kinderen. Wat heel belangrijk is, is dat onze kinderen hulp komen vragen bij de leidsters! We merken dat dit niet altijd gedaan wordt. Er wordt door de jongerenwerker, de wijkagent en stadstoezicht regelmatig een kijkje genomen en spreken de jeugd aan wanneer dit nodig is. Ook zullen er in de toekomst waarschijnlijk meer activiteiten georganiseerd gaan worden zodat het Cruyff Coart optimaal gebruikt wordt. We houden het in de gaten! Oudercommissie Inmiddels heeft de oudercommissie na de laatste nieuwsbrief alweer tweemaal vergaderd! De laatste vergadering was 14 juli, dus het nieuws in dit stukje is vers van de pers. Allereerst kan ik u melden dat er wat verschuivingen in het ledenbestand heeft plaatsgevonden. Annet van der Plas, van BSO Zuid heeft inmiddels afscheid genomen, zij kon de combinatie niet meer maken helaas. Verder konden we 4 (!) nieuwe leden verwelkomen: Linda Horst (Noord), Jenny Borst (Zuid) Anja Ditmars (Ypestein) en Chantal Beemster (Ypestein). Zij zullen zich t.z.t middels een foto en voorstelstukje aan u voorstellen. Tijdens de beide vergaderingen zijn er een hoop onderwerpen aan de orde geweest. Vooral het eten op de BSO tijdens de korte opvangmiddagen is onder de loep genomen. U heeft het misschien gemerkt: er is een nieuw ritme gekomen en dit wordt natuurlijk ook weer geëvalueerd. De eerste berichten vanuit de OC zijn ook positief, er is meer tijd om te spelen en kinderen hebben s avonds aan tafel hun eetlust nog. Wel vroegen we om meer variatie van fruit, appel, peer en banaan is iedere dag vrij eentonig vonden wij. Praktisch gezien is het lastig om bijvoorbeeld seizoensfruit te serveren, het bederft snel en is lastiger klaar te maken. Wij horen natuurlijk graag van u een mening over de eetmomenten en het fruit. Een ander punt dat onze aandacht vroeg was de communicatie tussen Kits Oonlie en de scholen en de verschillen in vakantie en studiedagen van alle scholen onderling. Er bij verschillende locaties onduidelijkheid over welke dagen al dan niet worden gerekend binnen de reguliere vakantieopvang en voor welke dagen er extra moet worden betaald. Dit wordt vervolgd, het vraagt wat investering in het contact met de scholen. Zij zitten er niet op te wachten, hebben het vaak druk en daarnaast heeft de ouderraad van de school de laatste stem in de vakantieplanning. Kits Oonlie doet haar best er voor te zorgen dat er in de volgende nieuwsbrief een overzicht van de vakanties en studiedagen staat en daarbij welke dagen onder de vakantieopvang vallen en welke dagen daar niet toebehoren.

5 Het is al even geleden, af en toe is het nog in het nieuws, maar toch vroeg de OC zich af wat de reden van Kits Oonlie is geweest om niet te reageren op de Amsterdamse Zedenzaak. Kits Oonlie gaf aan dat er geen signalen zijn geweest van ongeruste ouders. Bij Kits Oonlie is er sprake van open deuren beleid en het vier ogen principe. Daarnaast zijn er (jammer genoeg) geen mannelijke groepsleiders in dienst. Het blijft de vraag of dat redenen zijn om als organisatie niet te reageren op zo n schokkende zaak. Ook al komen er geen directe signalen, alle ouders zijn geschokt en geschrokken. Dit waren in grote lijnen de belangrijkste punten. Heeft u hierover iets te melden of te vragen, kom naar ons toe of stuur een mailtje naar ons adres. Onze volgende vergadering is 13 oktober. Hoewel we in Ypestein goed op sterkte zijn qua bezetting, blijft de OC nog centraal vergaderen. Dus ouders in Zuid en Noord: kom in beweging en meld je aan! Als u belangstelling heeft, kunt u mailen naar ons: oudersoonliebso@gmail.com Tot de volgende nieuwsbrief, Danielle Helmus, voorzitter Positief opvoeden (triple p) Realistische verwachtingen De verwachtingen die je als ouder hebt, hangen samen met wat je normaal vindt voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Maar ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Een kind moet er wat zijn ontwikkeling betreft aan toe zijn om nieuwe vaardigheden te kunnen leren. Met behulp van de tips hieronder kun je controleren of de verwachtingen die jij van je kind hebt, ook realistisch zijn: Tip 1: Kijk kritisch naar wat je van je kind verwacht Vraag jezelf af welke regels je hebt voor jouw kind. Als je veel regels hebt, moet een kind zich ook aan veel dingen houden. De kans dat de regels overtreden worden is dan dus groter, alleen al omdat je kind misschien niet alle regels kan onthouden. Vraag jezelf eens af of alle regels echt nodig zijn. Soms verdwijnen problemen als je besluit dat bepaald gedrag van je kind eigenlijk helemaal geen probleem is. Bedenk ook of je kind oud genoeg is om te begrijpen of te doen wat jij van hem verwacht. Tip 2: Vraag wat andere ouders van hun kind verwachten Vraag familieleden, vrienden en andere ouders die ervaring hebben met kinderen van dezelfde leeftijd wat zij verwachten dat hun kind kan en moet doen. Bedenk voor jezelf wat je met deze informatie doet. Tip 3: Informeer wat de school, peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf verwacht Het is goed om te weten welk gedrag op school, peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf verwacht wordt. Het is duidelijker voor kinderen als ze thuis en in hun leeromgeving aan dezelfde regels en verwachtingen moeten voldoen.

6 Tip 4: Denk na over wat je van jezelf als opvoeder verwacht Het is belangrijk om ook realistische verwachtingen van jezelf als opvoeder te hebben. Het is prima om je best te willen doen, maar een perfecte ouder willen zijn levert je alleen maar frustratie op en het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet. Wees dus niet te streng voor jezelf. Iedereen maakt fouten en leert van die ervaringen. Tip 5: Denk na over de verwachtingen die je van je partner of medeopvoeder hebt Tijdens de ontwikkeling van je kind kom je elke dag voor nieuwe opvoedingsvragen te staan. Je partner leert net als jij het opvoeden. Probeer begrip op te brengen voor elkaars fouten en stel redelijke eisen. Kies samen een opvoedingsaanpak waarbij jullie je allebei prettig voelen en waarvan je verwacht dat het bij jullie gezin goed zal werken. Kinderziekte Tekenbeet Een tekenbeet kán u ziek maken. Geef de teek dus geen kans. Een tekencontrole, nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite, maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen. Wat moet ik doen na een tekenbeet? Verwijder de teek zo snel mogelijk. Dit is het allerbelangrijkste. Het is niet nodig om alcohol, jodium, olie of andere middelen te gebruiken voordat u de teek verwijdert. Dit heeft geen effect op het verwijderen. Neem een puntig pincet waarmee u de teek goed bij de kop kunt vastpakken (laat het lichaam van de teek altijd met rust). Er zijn ook speciale tekentangen te koop om teken te verwijderen, bijvoorbeeld bij de drogist of apotheek. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het product goed door. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid bij de kop beet en trek hem er langzaam uit, zonder te draaien (tenzij anders vermeld in de handleiding van het product). Als er een stukje van de monddelen van de teek in de huid achterblijft, is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter Ontsmet het beetwondje met 70% alcohol of jodium. Noteer de datum waarop en de plek op het lichaam waar u gebeten bent in uw agenda. Ga naar de huisarts als na een beet een rode ringvormige vlek ontstaat of als u griepachtige klachten heeft. Teken en de ziekte van Lyme Wie in het groen komt, kan een tekenbeet oplopen. Ook in de eigen tuin. Meestal is zo n beet onschuldig, maar een teek kán de ziekte van Lyme overbrengen. Dat is een ziekte die ernstige gevolgen kan hebben. Bescherming is dus verstandig. Door uw lichaam - en eventueel dat van anderen - op teken te controleren, kunt u een teek snel verwijderen. Als dat zo snel mogelijk gebeurt, in ieder geval binnen 24 uur na de beet, is de kans op de ziekte van Lyme klein. U hoeft alleen naar de huisarts als u klachten krijgt. De ziekte van Lyme is meestal goed te behandelen met antibiotica.

7 Kits Oonlie Centrale Administratie Laan van Muijs RD Heiloo Telefoon: Fax: info@kits-oonlie.nl KDV Limmen KDV Hoefsmid KDV Laan van Muijs Middenweg 26 A De Hoefsmid 9 Laan van Muijs AR Limmen 1851 PZ Heiloo 1852 RD Heiloo LRK-nr: LRK-nr: LRK-nr: KDV Alkmaar Peuteropvang Daalmeer KDV Daalmeer Kees Boekestraat 2 Pater Schiphorststraat 1 Johanna Naberstraat 77D 1817 EZ Alkmaar 1827 NJ Alkmaar 1827 LB Alkmaar LRK-nr: LRK-nr: LRK-nr: BSO Alkmaar Noord BSO Alkmaar Zuid BSO Ypestein Pater Schiphorststraat 1 Johanna Naberstraat 81 A De Hucht NJ Alkmaar 1827 LB Alkmaar 1851 ZC Heiloo (BSO) (TSO) LRK-nr: LRK-nr: (BSO) LRK-nr: (BSO/VSO) : (VSO) (BSO/VSO)

Een teek? Pak m beet!

Een teek? Pak m beet! Een teek? Pak m beet! Informatie over teken en de ziekte van Lyme Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Nieuwsbrief nummer 13 1 April 2014 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Bijlage Brief week van de

Nadere informatie

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Voorwoord Kamperen is voor de Beatrixschool al ruim 30 jaar een traditie. Een prachtige traditie vergeleken met de schoolreisjes van deze tijd. Een pretpark is

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Zomerkamp 2017 Port Zélande

Zomerkamp 2017 Port Zélande Zomerkamp 2017 Port Zélande 4, 5, en 6 juli 2017 Pontes praktijkonderwijs Wanneer gaan we! Dinsdag 4 juli gaan we op kamp naar Port Zélande. We kamperen dan op de camping van Port Zélande. Donderdag 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Vakantie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Vakantie Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Zomer 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, Dit jaar hebben wij voor jullie een zomervakantieboekje gemaakt, waarin jullie alles kunnen lezen over het verloop

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie BSO Noord De meivakantie komt er alweer aan. In deze vakantie hebben we veel activiteiten gepland. Op de mededelingenmuur hangt het programma voor de aankomende vakanties. Deze

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES.

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. 3 1 2 EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. Realistisch kijken naar wat kinderen wel en niet kunnen. WAT KAN JE KIND (AL)? Natuurlijk verwacht je veel van je kind. Dat het snel nieuwe dingen

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT.

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. Heb je genoten van de natuur (bos, park,...)? Fijn! Genieten van de natuur is gezond. Maar wees niet gek! Doe de tekencheck! Van een tekenbeet

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Korenmail. Oproep ouders voor het documentatiecentrum. We gaan verzamelen. Jaargang 10, nr. 28 april 2010

Korenmail. Oproep ouders voor het documentatiecentrum. We gaan verzamelen. Jaargang 10, nr. 28 april 2010 Jaargang 10, nr. 28 april 2010 PCBS De Korenaar Staringlaan 53 7314 LN Apeldoorn Redactie: Ger Cupido, Jan Kieft, Bert Stappenbeld. E: korenaar@pcboapeldoorn.nl W: www.korenaar.pcboapeldoorn.nl PCBS De

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten : controleer, verwijder en volg op Belang campagne Plan je een bezoek aan de natuur? Fijn! Genieten van de natuur

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten - Facebook TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING 14/04/2018 18/04/2018 : controleer, verwijder en volg

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie)

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie) 20 april 2017 Belangrijke data 22 april t/m 7 mei: vakantie 8 mei : Hoofdluiscontroleweek mei: Commissie laatste schooldag 11 mei: MR vergadering 17 mei: Oversteekexamen groepen 5 19 mei: Spelletjesochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kits Oonlie

Nieuwsbrief Kits Oonlie Nieuwsbrief Kits Oonlie De Kerstvakantie We hebben de drukke maanden weer achter de rug maar kijken er met veel plezier op terug. Iedereen was vol van sinterklaas en ook op de bso is hij even langs geweest

Nadere informatie

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen Activiteitenboekje -april 2016 Workshop koekjes bakken Wegens groot succes gaan we ook dit keer weer gezellig koekjes bakken op de BSO. Als je zin hebt om mee te doen, geef je dan op voor deze workshop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Talismanbulletin 23 april 2014

Talismanbulletin 23 april 2014 Talismanbulletin 23 april 2014 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Woensdag 23 april Zingen op het plein door groep 1, 2, 3 en 4 12.15 uur Vrijdag 25 april Afsluiting Cultuurmaand presentatie

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd vanaf 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Alle kinderen die wij gevraagd hebben om een tip voor jullie hebben gezegd: blijf je vertrouwen in mij tonen, behandel me niet als een

Nadere informatie

Programma Meivakantie

Programma Meivakantie Programma Meivakantie Locatie Voor alle ouders en kinderen die gebruik maken van BSO Tuinstad Schiebroek Het programma voor de meivakantie is klaar! Bijgaand treft u het programma aan. Om de dagen waarop

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem na-buigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad omheen gaan, zodat het een echt kunstwerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

BSO de Beukelseberg. Januari 2017

BSO de Beukelseberg. Januari 2017 EXTERNE NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave BSO de Beukelseberg Januari 2017 In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod: Nieuwe stagiaire; wijziging in sluitingsdagen; terugblik Kerstvakantie; BSN

Nadere informatie

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM Informatieblad Lyme-ziekte Veilig en gezond werken bron: website RIVM Wat u moet weten van tekenbeten en Lyme- ziekte Iedereen die op de één of andere manier met de natuur in aanraking komt, moet rekening

Nadere informatie

Naschoolse Dagbehandeling

Naschoolse Dagbehandeling Naschoolse Dagbehandeling INFORMATIEFOLDER Informatie voor kinderen en hun ouders/verzorgers Kom verder! www.ln5.nl Iedereen doet dat in zijn eigen tempo. Je komt naar de NDB voor een periode van negen

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 Buitenschoolse opvang Ondersteboven KION Zomertour 2014 14 juli t/m 22 augustus 2014 Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 E-mail bsoondersteboven@kion.nl Graag vóór 10.00 uur afmelden maandag

Nadere informatie

LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP

LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP Inleiding Dit lespakket is ontwikkeld om aandacht te vragen voor tekenpreventie tijdens schoolkampen. In 2006 en 2013 deed onderzoek naar kennis over teken en Lyme op

Nadere informatie

Vakantieactiviteiten zomervakantie Bso Okidoki

Vakantieactiviteiten zomervakantie Bso Okidoki Vakantieactiviteiten zomervakantie Bso Okidoki datum: 04-06-2015 Beste kinderen en ouders, Het einde van het schooljaar is weer in zicht en dat houdt in genieten van een welverdiende zomervakantie van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach.

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach. 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Wijs ze op en de online coach. Vermijd stressverhoging: dat blokkeert het leren nog meer. Wijs je kind steeds weer op wat het al wel

Nadere informatie

Wat vind jij ervan als een vakantiekind een kleine drie weken bij jullie komt logeren?

Wat vind jij ervan als een vakantiekind een kleine drie weken bij jullie komt logeren? Wat vind jij ervan als een vakantiekind een kleine drie weken bij jullie komt logeren? Uit welk land komt jullie vakantiekind? Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Oekraïne, Bosnië, of gewoon uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015

Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015 Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015 Agenda - maandag 2 en dinsdag 3 maart: rapportgesprekken - donderdag 5 maart, 13.30 uur, IKC-voorstelling groep 1-2 (locatie: Antoniusschool Kortenhoef) - vrijdag 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke December 2016 Jaargang 201 6, nummer 18 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem nabuigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juni 2013

Nieuwsbrief 3 juni 2013 Nieuwsbrief 3 juni 2013 www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-de-wieden Oranjetipjes zien de Paashaas Marian, begeleidster, 20 maart 2013 Verslag oranjetipjes van 20 maart 2013 Deze middag waren wij

Nadere informatie

Welke voorkeur heb jij?

Welke voorkeur heb jij? Pedagogische vaardigheden: Welke voorkeur heb jij? Als pedagogisch medewerker maak je in de omgang met de kinderen in jouw groep gebruik van verschillende pedagogische vaardigheden. Wat zijn jouw voorkeursvaardigheden

Nadere informatie

Woord vooraf van onze voorzitter

Woord vooraf van onze voorzitter Woord vooraf van onze voorzitter Beste ouders, Hierbij de nieuwe editie van de OC-Special. Het OC-jaar loopt van april 2012 tot en met maart 2013 In deze special wordt de OC aan jullie voorgesteld; we

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien Meivakantie 2015 Thema: Groeien en bloeien Maandag 4 mei Jeej! De vakantie is weer begonnen en de kinderen mogen gezellig de hele dag naar de BSO. Er staat een druk programma op de planning. Wij gaan vandaag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17. 28 april 2016. Kopij: redactie@dekleinereus.org

Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17. 28 april 2016. Kopij: redactie@dekleinereus.org Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17 28 april 2016 Kopij: redactie@dekleinereus.org Vakantierooster In de MR vergadering van 21 april is het vakantierooster 2016-2017 besproken. De directie heeft

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013

Nieuwsbrief Nummer 2, 2013 In deze nieuwsbrief We hebben er al een paar keer een klein beetje van mogen genieten maar het lijkt nu dan echt te gaan gebeuren! We laten de koude winter achter ons en richten ons op de zomer! Zonneschijn!

Nadere informatie

Informatiebrief tekenbeten en Lyme

Informatiebrief tekenbeten en Lyme Informatiebrief tekenbeten en Lyme Teken Wat zijn teken? Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen.

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste Maandag 1 juli BSO Houtveste Natuur naar het bos 4 t/m 12 jaar Vandaag gaan we naar het bos achter onze BSO. Daar gaan we allemaal leuke spelletjes doen, misschien weet jij er wel één. Trek in ieder geval

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Vakantie BSO meivakantie 2015

Vakantie BSO meivakantie 2015 Vakantie BSO meivakantie 2015 Deze meivakantie staat helemaal in het teken van het thema: groei en bloei! En dat past natuurlijk prima in dit seizoen waarin alles weer volop aan het groeien en bloeien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 INHOUD 1 ALGEMENE ZAKEN 3 1.1 DE VAKANTIEBIEB-APP 3 1.2 VAKANTIEROOSTER 3 1.3 SPELEN IN HET GROEN, TEEKCONTROLE DOEN 4 2 NIEUWS UIT DE GROEPEN 5 2.1 GROEP

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Ik heb een tekenbeet In het kort

Ik heb een tekenbeet In het kort TEKENBEET Ik heb een tekenbeet In het kort In de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren. Verwijder teken zo snel

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 4, 2013

Nieuwsbrief Nummer 4, 2013 In deze nieuwsbrief Regen, regen, regen en een fikse storm! Kortom, de herfst is volop begonnen en de herfsttafels volgen elkaar in snel tempo op. Ook lijkt het alsof de scholen nog maar net zijn begonnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken...

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... Groeten u! Ze zijn gevlogen. De grote wereld in. Onze jongens en meiden van de groepen 8. Op naar Spijkenisse, Schiedam, Barendrecht, Rotterdam. Op naar het brugpieperschap.

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen WolderWeetje Maandag 15 juli 2019 B ELANGRIJKE DATA Afsluitfeest Afsluitavond Donderdag 18 juli Donderdag 18 juli willen wij het schooljaar knallend afsluiten met een pannenkoek en/of wrap feest. Vrijdagmiddag

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders,

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders, 7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl Beste ouders, We kijken met de zomervakantie 2015 terug op een hele gezellige tijd samen met de kinderen.

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Teken: pak ze voor ze jou pakken!

Teken: pak ze voor ze jou pakken! Teken: pak ze voor ze jou pakken! Lesmateriaal voor het VMBO groen Kader Beroepsgericht een kennismaking met de teek en de ziekte van Lyme Dit lesmateriaal is tot stand gekomen met een WURKS subsidie van

Nadere informatie