Woord vooraf van onze voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Woord vooraf van onze voorzitter"

Transcriptie

1

2

3 Woord vooraf van onze voorzitter Beste ouders, Hierbij de nieuwe editie van de OC-Special. Het OC-jaar loopt van april 2012 tot en met maart 2013 In deze special wordt de OC aan jullie voorgesteld; we hebben afscheid genomen van twee leden uit Posterholt die de kinderopvang en BSO vertegenwoordigden. Er zijn vacatures zowel in Posterholt als in st. Odiliënberg open en in principe zijn we altijd blij om nieuwe leden te verwelkomen op elke locatie. Natuurlijk is er in deze OC-Special weer een terugblik van het commissiejaar en we vertellen ook wat we doen en hoe we dit doen. Ons hoofddoel is het behartigen van de belangen van jullie; ouders en uw kinderen, die gebruik maken van de opvang van Stichting Kinderopvang Roerstreek. We kunnen dit alleen goed doen als we weten wat jullie bezighoudt bij de opvang van jullie kinderen. Jullie kunnen ons persoonlijk aanspreken, bellen, mailen of schriftelijk bereiken via een briefje in de OC-box die in elke vestiging staat. Dit alles kan zeker ook anoniem. Vriendelijke groeten, en wellicht tot ziens op één van onze openbare vergaderingen. Karin Heusschen, mama van Jur, Mila en Mick, KC 't Knienke in Melick en BSO de Rabbits in Melick. Voorzitter

4 Wie zijn wij? De oudercommissie (OC) Vanuit ieder kindercentrum (KC), dagopvang (DO) en buitenschoolse opvang (BSO), vallend onder Stichting Kinderopvang Roerstreek nemen ouders deel aan de OC. Voor alle vestigingen van deze stichting is er één gezamenlijke OC. Wie vertegenwoordigen de oudercommissie? Oudervertegenwoordiging KC t Knienke, Melick Carla Coense Geelen, Penningmeester Ik ben de moeder van Rick Hij gaat op maandag en donderdag naar de BSO Helma van Druten Franssen Ik ben de moeder van Jelte en Stijn Zij gaan op dinsdag en donderdag naar de BSO Tel: Britta van der Laan Ik ben de moeder van Levi Hij gaat op wisselende dagen naar de BSO Tel: Karin Heusschen-Hilkens, Voorzitter Ik ben de moeder van Jur, Mila en Mick Mick gaat op Woensdagmorgen naar de DO Mila gaat op donderdag de hele dag naar de DO en Jur op de donderdag naar de BSO

5 Tel: Oudervertegenwoordiging van KC t Baerke, St. Odiliënberg Peter Kroon Ik ben de vader van Camiel en Lucas Lucas gaat vrijdag naar de DO, Camiel op vrijdag naar de BSO Tel.: Erik Lind Ik ben de vader van Stan en Renske Zij gaan op de maandag- en woensdagmorgen naar de DO Tel.: Oudervertegenwoordiging van KC t Muuske, Herkenbosch Anouk Roemen Ik ben de moeder van Evi en Bram Evi gaat op woensdag kort, donderdag en vrijdag lang naar de BSO, Bram gaat op woensdag half en op donderdag en vrijdag naar de DO Tel: Christel Meuwissen Ik ben de moeder van Marith Zij gaat op de maandag en donderdag naar de DO Tel:

6 Nicole Korsten Ik ben de moeder van Stan Hij gaat op de dinsdag, donderdag en vrijdag naar de BSO Tel: Oudervertegenwoordiging van KC t Vlaegelke, Posterholt Ina Timmermans-Toutenhoofd Ik ben de moeder van Femke Zij gaat in de vakantie naar de BSO op maandag, donderdag en vrijdag Tel.:

7 Terugblik commissiejaar We hadden als thema gezondheid en veiligheid, dit hebben we terug laten komen in tal van onderwerpen en bezigheden het afgelopen jaar. Een hiervan is dat we de stichting hebben gevraagd hun visie te geven op de aanbevelingen uit het rapport van de commissie Gunning (rapport wat is geschreven naar aanleiding van de gebeurtenissen in een Amsterdams kinderdagverblijf.) De stichting heeft hier officieel antwoord op gegeven, schriftelijk en dit toegelicht tijdens een vergadering van de oudercommissie. De dag van de leiding met als thema ik vind je lief (je vind pas iemand lief als je je bij diegene veilig voelt) is goed ontvangen door de pedagogisch medewerkers. Nu ook weer dank voor de mooie knutselwerkjes! Er is door de stichting een enquête over tevredenheid met betrekking tot de kinderopvang onder de ouders verspreid. De resultaten uit deze enquête zijn tijdens een vergadering door de stichting gepresenteerd. Binnen de OC is een klacht binnengekomen. Deze is door de OC opgepakt en uitvoerig besproken binnen de vergadering waarbij de stichting gevraagd is hoe zij deze klacht hebben opgepakt. De klacht is naar ieders tevredenheid opgelost. Nav deze klacht is de werkwijze binnen de BSO uitvoerig besproken, dit geeft ons als OC extra informatie over de gang van zaken waardoor we beter mee kunnen denken met de stichting en de ouders. De OC houd ook van gezelligheid en daarom werd in 2012 een Nieuwjaars borrel georganiseerd. De stichting had gezorgd voor een locatie en lekkere hapjes. Wordt vervolgd! De jaarvergadering 2012 met als thema 'Puck kindercoaching' werd minder goed bezocht dan het vorig jaar. Pedagogisch medewerkers waren ruim aanwezig, helaas was het ouderaantal hierbij wat achter gebleven. Daarom hebben we als OC een enquête opgesteld om de ouders te vragen wat zij interessant vinden als thema voor een jaarvergadering. Ook hebben we geïnformeerd naar de reden van afwezigheid. We hebben hier een redelijke respons op gehad en zullen met de tips en ideeën aan de slag gaan. Ook tijdens het huidige commissie jaar staan wij open voor tips, ideeën en adviezen. Laat uw stem vooral horen, wij zijn er voor u!

8 Wat doen wij? Als hoofddoel hebben we het zo goed mogelijk behartigen van de belangen van de kinderen en de ouders die gebruik maken van de diensten van Stichting Kinderopvang Roerstreek in de verschillende kindercentra. Om onze taak goed te kunnen doen, zijn er vanuit de overheid enkele regels en richtlijnen vastgelegd waar een OC en een bestuur van een kindercentrum aan moeten voldoen. Wij hebben als commissie de mogelijkheid om zowel gevraagd als ongevraagd het bestuur van de Stichting advies te geven op de volgende aandachtspunten - de wijze en uitvoering van het kwaliteitsbeleid; - de voeding, opvoeding, veiligheid, ontwikkeling en gezondheid; - de openingstijden; - de klachtenregeling; - de prijs. De OC zal bij wijzigingen hierover ingelicht worden. We hebben een geheimhoudingsplicht, ook nadat het lidmaatschap van de OC beëindigd is. Hoe doen we dat? Wij overleggen tweemaandelijks met een afgevaardigde van de Stichting Kinderopvang Roerstreek. Met enige regelmaat zullen pedagogisch medewerkers van de DO of de BSO deelnemen aan de vergadering. De notulen en de agenda voor een volgende vergadering worden op het prikbord van de OC, in alle centra opgehangen. Het speerpunt voor dit jaar is de ontwikkelingen binnen de opvang. Dit thema zal een rode draad vormen bij onze taken, zowel tijdens de jaarvergadering als bijvoorbeeld bij de dag van de leiding. We zijn echter niet alleen bezig met vergaderen. We organiseren jaarlijks een thema-avond, eenmaal per jaar wordt deze special gemaakt en de prikborden met vraag en aanbod vallen onder onze controle. Wat kunt U doen? Om een goede OC te kunnen zijn is het voor ons belangrijk om op de hoogte te zijn van uw mening. Daarom hebben we dan ook de vraag: Als er iets is, vertel het ons. Als u iets wilt weten vraag het ons. Geef ons uw mening!!!

9 Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u de leden van de oudercommissie altijd aanspreken, bellen en/of mailen. Ook bent u altijd van harte welkom op de openbare vergaderingen. Hoe kunt u in contact komen met ons? - Persoonlijk U kunt ons altijd aanspreken als u ons ziet op de kindercentra. Daarnaast zijn wij ook allemaal telefonisch te benaderen. - Via de oudercommissiebox (OC-box) Deze boxen zijn in alle kindercentra aanwezig. Weet u deze niet te vinden dan helpt de pedagogisch medewerker of een OC-lid u graag. - Via U kunt ons ook mailen. Ons mailadres is: OC-special@hotmail.com. Werkplan Na het samenstellen van de nieuwe OC hebben wij op de eerste vergadering een werkplan opgesteld voor het jaar 2012/2013. Dit werkplan is op de volgende pagina s weergegeven. Het werkplan 2012 geeft een overzicht van de activiteiten en de onderwerpen die de oudercommissie (OC) zich tot doel heeft gesteld in het commissiejaar 2012/2013. Het betreft onderwerpen die enerzijds tot de reguliere taken van de OC behoren en anderzijds onderwerpen/thema's waar de OC zich specifiek dit jaar op wil richten. Het werkplan is bedoeld als leidraad voor de OC en als informatiedocument voor ouders en pedagogisch medewerkers van Stichting Kinderopvang Roerstreek. 1. Reguliere taken / onderwerpen 2012/2013 Communicatie met de ouders De OC informeert ouders over de ontwikkelingen van Stichting Kinderopvang Roerstreek. De communicatie met alle ouders is hierbij van belang. De OC geeft aan het begin van het commissiejaar de OC-Special uit. Aan het einde van het commissiejaar wordt een thema-avond voor ouders en pedagogisch medewerkers georganiseerd. Deze bijeenkomst wordt voorafgegaan door een korte samenvatting van de werkzaamheden van de OC in het voorafgaande commissiejaar. Er wordt namens alle ouders en kinderen aandacht besteed aan de dag van de leiding. Op deze manier willen we onze waardering voor de pedagogisch medewerkers van de Stichting Kinderopvang Roerstreek uiten.

10 Alle vergaderingen van de OC zijn openbaar en dus voor alle ouders toegankelijk. Advisering De OC heeft als een van de voornaamste doelen het adviseren van de Stichting Kinderopvang Roerstreek ten aanzien van het beleid, vanuit de belangen van de ouders. - Bij de advisering gaat het om de volgende onderwerpen van beleid: de uitvoering van het kwaliteitsbeleid met betrekking tot het aantal kinderen per leid(st)er, groepsgrootte, opleidingseisen beroepskrachten, inzetbaarheid beroepskrachten in opleiding; - Het algemeen pedagogisch beleidsplan van Stichting Kinderopvang Roerstreek; - Het algemeen voedingsbeleid van Stichting Kinderopvang Roerstreek; - De risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid; - De openingstijden; - De vaststelling of wijziging van een klachtenregeling en het aanwijzen van de leden van de klachtencommissie; - De wijziging van de prijs van de kinderopvang. Deze onderwerpen komen in ons jaarthema de ontwikkelingen binnen de opvang aan bod. Opmerkingen, ideeën en klachten zullen binnen onze vergaderingen worden besproken en de Stichting wordt geadviseerd wat hiermee te doen. 2. Speerpunt 2012/2013 Ontwikkelingen binnen de opvang. 3. Werkgroepen Om haar taak goed uit te kunnen oefenen zijn er diverse werkgroepen gevormd die specifieke thema s voorbereiden: - Communicatie/OC-Special; - Dag van de Leiding (20 september 2012); - Thema-avond/Jaarvergadering; - Prijs van de opvang; Bij de invulling van de werkgroepen is er zo veel mogelijk naar gestreefd om namens alle locaties minimaal één vertegenwoordiger te hebben. De werkgroepen komen buiten de reguliere vergaderingen een keer bij elkaar. 4. Vergaderschema De OC vergadert periodiek (± 1 x in de 8-10 weken). De vergaderingen zijn openbaar. Een week voor de vergadering wordt de agenda op het publicatiebord gehangen. Dit

11 geeft ouders de mogelijkheid richting de OC te reageren en/of ze bij een vergadering aanwezig willen zijn. Ook de notulen worden na vaststelling op het prikbord gehangen. Bij elke vergadering is een afgevaardigde namens de Stichting Kinderopvang Roerstreek aanwezig. Hierdoor worden sommige vragen direct beantwoord en kunnen onderwerpen indien nodig direct teruggekoppeld worden aan de Stichting Kinderopvang Roerstreek. De OC vergadert op de volgende data, locatie Kindercentrum t Vlaegelke in Posterholt, vanaf uur: - maandag 10 september maandag 19 november maandag 7 januari thema-avond/ jaarvergadering maandag 4 februari 2013

Woord vooraf van onze voorzitter

Woord vooraf van onze voorzitter Woord vooraf van onze voorzitter Beste ouders, Voor u ligt de nieuwe editie van de OC-Special; het lijfblad van de Oudercommissie van Stichting Kinderopvang Roerstreek. In april is het nieuwe OC-jaar van

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Naschoolse Opvang SNO Leusden

Reglement oudercommissie Naschoolse Opvang SNO Leusden Reglement oudercommissie Naschoolse Opvang SNO Leusden Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Houder: Directie: SNO: Kinderopvang: Beroepskracht: Ouder: Oudercommissie: Leden:

Nadere informatie

Werkplan Oudercommissie Yes!, locatie Grote Beerstraat.

Werkplan Oudercommissie Yes!, locatie Grote Beerstraat. Werkplan 2014 Oudercommissie Yes!, locatie Grote Beerstraat. Maart 2014 Inhoud: Inleiding 2 Samenstelling 2 Vergaderdata 2 Activiteiten en Doelstellingen 3 Achterban raadpleging 3 Informatieavond 3 Communicatie

Nadere informatie

Oudercommissie van de Kinderkorf Diemen

Oudercommissie van de Kinderkorf Diemen Oudercommissie van de Kinderkorf Diemen Door ouders en voor ouders De oudercommissie stelt zich ten doel: 1. De belangen van de kinderen en de ouders van de Kinderkorf zo goed mogelijk te behartigen 2.

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie. Kids Wonderworld

Reglement van de oudercommissie. Kids Wonderworld Reglement van de oudercommissie Kids Wonderworld Rotterdam, 01-01-2016 Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERCOMMISSIES KDV EN BSO STICHTING KINDEROPVANG HAARLEMMERMEER

REGLEMENT OUDERCOMMISSIES KDV EN BSO STICHTING KINDEROPVANG HAARLEMMERMEER REGLEMENT OUDERCOMMISSIES KDV EN BSO STICHTING KINDEROPVANG HAARLEMMERMEER Reglement van de oudercommissie van een kindercentrum behorende bij Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie BSO Kids Pleasure Tasmanweg 180 3151 PP Hoek van Holland tel. 06 1267 3218 Reglement Oudercommissie Kwaliteit en procedures\reglement Oudercommissie 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder:

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van BSO Visser t Hooft.

Reglement van de oudercommissie van BSO Visser t Hooft. Reglement oudercommissie BSO Visser t Hooft v1.0 BSO Visser t Hooft, Stichting Tabijn, Kemphaan 17, 1902 KA Castricum. Telefoon: 0251 655906 http://visserthooft.tabijn.nl LRK-nummer: 1337.168.79 Contact:

Nadere informatie

reglement voor de centrale oudercommissie van Kinderopvang Heyendael

reglement voor de centrale oudercommissie van Kinderopvang Heyendael Reglement van de centrale oudercommissie Preambule Februari 2007 (bijgesteld 24 maart 2010) Zowel ouders als Kinderopvang Heyendael vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen

Nadere informatie

Regelement ouderraad kdv Ouders Wensch

Regelement ouderraad kdv Ouders Wensch Regelement ouderraad kdv Ouders Wensch Begripomschrijving Houder: degene die een kindercentrum exploiteert. Contactpersoon: degene die namens de houder de contacten met de ouderraad onderhoudt. Kindercentrum:

Nadere informatie

12. Wijziging van reglement Het besluit tot wijziging van het reglement behoeft instemming van de oudercommissie (Wk art 59 lid 5).

12. Wijziging van reglement Het besluit tot wijziging van het reglement behoeft instemming van de oudercommissie (Wk art 59 lid 5). REGLEMENT OUDERCOMMISSIE Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar een of meerdere kindercentra onder vallen; Houder: degene die een kindercentrum exploiteert; Vestigingsmanager:

Nadere informatie

Het reglement oudercommissie kinderdagverblijf De Kleinste Reus

Het reglement oudercommissie kinderdagverblijf De Kleinste Reus Het reglement oudercommissie kinderdagverblijf De Kleinste Reus 27 augustus 2014 Het reglement oudercommissie kinderdagverblijf De Kleinste Reus Het reglement voor de oudercommissie is vastgesteld door

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van de Blauwe Vlieger

Reglement van de oudercommissie van de Blauwe Vlieger Reglement van de oudercommissie van de Blauwe Vlieger Preambule Juli 2005 (bijgesteld maart 2010) Zowel ouders als Kinderopvang Heyendael vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke

Nadere informatie

Een persoon die een huishouding voert waartoe het kind behoort op wie de kinderopvang betrekking heeft. Deel Ouderklankbordgroep:

Een persoon die een huishouding voert waartoe het kind behoort op wie de kinderopvang betrekking heeft. Deel Ouderklankbordgroep: Oprichtingsstatuten van de deel - ouder-klankbord-groep - Team HWO / Team Zuid 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie Rechtsvorm of organisatievorm waar : één of meerdere kindercentra en gastouderbureaus

Nadere informatie

Reglement medezeggenschap ouders Stichting Kinderopvang Pijnacker, SKIPPY blad 1 van 12

Reglement medezeggenschap ouders Stichting Kinderopvang Pijnacker, SKIPPY blad 1 van 12 Reglement medezeggenschap ouders Stichting Kinderopvang Pijnacker, SKIPPY blad 1 van 12 Deel A Algemeen gedeelte 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder:* Raad van Toezicht: rechtsvorm of

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERCOMMISSIE. Kindcentrum Academia

REGLEMENT OUDERCOMMISSIE. Kindcentrum Academia REGLEMENT OUDERCOMMISSIE Kindcentrum Academia REGLEMENT OUDERCOMMISSIE ACADEMIA Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD Vastgesteld 27 september 2005, revisie op 3 september 2008 Kinderdagpaleis La Luna verzorgt kinderopvang. De directie, bestaande uit mw. M. Schulp-Van der Voort en dhr. H. Schulp, is samen met de teamleidsters

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Naam kindercentrum: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw kindercentrum voldoet aan de kwaliteitseisen uit de Wet

Nadere informatie

Reglement oudercommissie. Kinderopvang Avonturiers Lelystad

Reglement oudercommissie. Kinderopvang Avonturiers Lelystad Reglement oudercommissie Kinderopvang Avonturiers Lelystad 2 Inhoudsopgave Reglement oudercommissie Avonturiers Lelystad 3 Preambule 3 1. Begripsomschrijving 4 2. Doelstelling 5 3. Samenstelling 5 4. Totstandkoming

Nadere informatie

MEI 2008 W.K BEA V. oudercommissie definitief n.a.v. Aanpassing n.a.v.

MEI 2008 W.K BEA V. oudercommissie definitief n.a.v. Aanpassing n.a.v. REGLEMENT OUDERCOMMISSIE KDV DE STERRETJES status Datum Auteur Initialen en afdeling Document verzonden aan Versie Eerste opzet MEI 2006 W.K.- S.st.A. E.P.-J.N. concept Aanpassing MEI 2008 W.K BEA V. oudercommissie

Nadere informatie

Reglement Centrale ouderraad Kids2b

Reglement Centrale ouderraad Kids2b Reglement Centrale Ouderraad Pagina 1 van 5 Reglement Centrale ouderraad Kids2b Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke

Nadere informatie

Statuten: Overkoepelende Ouder Klankbord Groep TT-team. 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie:

Statuten: Overkoepelende Ouder Klankbord Groep TT-team. 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Statuten: Overkoepelende Ouder Klankbord Groep TT-team 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder: Kindercentrum: Beroepskracht: Ouder: Overkoepelende Ouderklankbordgroep: Leden: Stamgroep:

Nadere informatie

BSO De Santekraam. Oudercommissiereglement

BSO De Santekraam. Oudercommissiereglement BSO De Santekraam Oudercommissiereglement December 2007 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave...2 1. Begripsomschrijving...3 2. Doelstelling...3 3. Samenstelling...3 4. Totstandkoming en beëindiging van het

Nadere informatie

Reglement oudercommissie. Kinderopvang Ons Tweede Thuis. Marknesse

Reglement oudercommissie. Kinderopvang Ons Tweede Thuis. Marknesse Reglement oudercommissie Kinderopvang Ons Tweede Thuis Marknesse Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Begripsomschrijvingen Houder: Directie: OTT: Vestigingsmanager: Kinderopvang: Beroepskracht:

Nadere informatie

Reglement oudercommissie van de Kinderopvang De Peutersoos versie

Reglement oudercommissie van de Kinderopvang De Peutersoos versie Reglement oudercommissie van de Kinderopvang De Peutersoos versie 01-10-2016 1. Begripsomschrijving a. Houder - : Stichting BSO et Nabuut, afdeling Kinderopvang De Peutersoos. b. Kinderopvang - een voorziening

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal

Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal Naam peuterspeelzaal: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, Per 1 augustus 2010 maken peuterspeelzalen onderdeel uit van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Kinderkroon

Reglement Oudercommissie Kinderkroon Reglement Oudercommissie Kinderkroon 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder: Kindercentrum: Vestigingsmanager: Beroepskracht: Ouder: Oudercommissie: Leden: Stamgroep: rechtsvorm of organisatievorm

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie KDV/BSO

Reglement Oudercommissie KDV/BSO Reglement Oudercommissie KDV/BSO 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder: Kindercentrum: Locatiemanager*: Pedagogisch medewerker: Ouder: Oudercommissie: Leden: Stamgroep: rechtsvorm of organisatievorm

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Paginanummer : 1 van 4 Begripsbepalingen Kinderopvangorganisatie : Buitenschoolse opvang eigenwijze Houder : Charlotte van Rooij Kindercentrum : Een voorziening gehuisvest in één gebouw, waar kinderopvang

Nadere informatie

Reglement oudercommissie VVE peuteropvang t Mosterdzaadje

Reglement oudercommissie VVE peuteropvang t Mosterdzaadje Reglement oudercommissie VVE peuteropvang t Mosterdzaadje Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang

Nadere informatie

Begripsomschrijving. 1. Doelstelling

Begripsomschrijving. 1. Doelstelling Begripsomschrijving kinderopvangorganisatie: houder: Vestigingsmanager: beroepskracht: ouder: oudercommissie: leden: stamgroep: rechtsvorm of organisatievorm waar een of meerdere kindercentra onder vallen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie INHOUD: 1. A Benoemen van oudercommissie in functie B. Zittingsduur van de leden 2. Taken voorzitter, secretaris, en lid/ leden 3. Vergaderfrequentie 4. A Adviesrecht

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf Dante s vriendjes

Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf Dante s vriendjes Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf Dante s vriendjes De Wet kinderopvang stelt een oudercommissie verplicht in iedere vestiging en geeft die oudercommissie verzwaard adviesrecht op diverse punten.

Nadere informatie

reglement van de oudercommissie van Stichting Het Kombuis

reglement van de oudercommissie van Stichting Het Kombuis reglement van de oudercommissie van Stichting Het Kombuis 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kindercentra en gastouderbureaus onder vallen;

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement Oudercommissie kindercentrum (naam invullen) IJsterk Kinderopvang BV

Medezeggenschapsreglement Oudercommissie kindercentrum (naam invullen) IJsterk Kinderopvang BV Medezeggenschapsreglement Oudercommissie kindercentrum (naam invullen) IJsterk Kinderopvang BV Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van kinderopvang de Bolderkar

Reglement van de oudercommissie van kinderopvang de Bolderkar Oudercommissie De oudercommissie van kinderopvang de Bolderkar behartigt de belangen met betrekking tot de opvang van uw kind/kinderen en vertegenwoordigt de ouder(s)/verzorger(s). Bij opvang van kinderen

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf De Paddestoel Kinderdagverblijf/Buitenschoolse opvang en Peuterspeelzaal

Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf De Paddestoel Kinderdagverblijf/Buitenschoolse opvang en Peuterspeelzaal Reglement oudercommissie Kinderdagverblijf De Paddestoel Kinderdagverblijf/Buitenschoolse opvang en Peuterspeelzaal en de Branchevereniging Kinderopvang. 1 Inleiding Zowel ouders als ondernemers in de

Nadere informatie

de korfkidz Amstelveen

de korfkidz Amstelveen Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). De Wet kinderopvang stelt

Nadere informatie

Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2017

Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2017 Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2017 Inleiding: Zowel de ouders als de directie van kinderworld vinden het belangrijk, dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Kinderopvang Kwebbel & BSO

Reglement Oudercommissie Kinderopvang Kwebbel & BSO Reglement Oudercommissie Kinderopvang Kwebbel & BSO Begripsbepalingen Kinderopvangorganisatie: Houder: Kinderopvang Kwebbel & BSO Mw. Tineke Boelens voor Villa, Parc en Stationsstraat. D.Husers en S.Husers

Nadere informatie

Reglement Ouderraad. Kdv Het Vlinderbos

Reglement Ouderraad. Kdv Het Vlinderbos Reglement Ouderraad Kdv Het Vlinderbos 1 Reglement van de ouderraad 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kinderdagverblijven onder vallen;

Nadere informatie

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies OC NIEUWSBRIEF Nieuwe opzet nieuwsbrief Voor alle leden van de oudercommissies Voor Kindercentrum WereldKids is 014 een bijzonder jaar; we bestaan 10 jaar. Wij zijn trots dat wij dit met elkaar hebben

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van (K)individu

Reglement van de oudercommissie van (K)individu Reglement van de oudercommissie van (K)individu Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang

Nadere informatie

Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2011

Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2011 Oudercommissiereglement voor kinderworld groep Versie 2011 Inleiding: Zowel de ouders als de directie van kinderworld vinden het belangrijk, dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE Dit reglement is een gezamenlijke uitgave van BOinK, MOgroep en de Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang. Opgesteld in oktober 2004 Onderstaand reglement vormt het kader voor de uitvoering van

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van

Reglement van de oudercommissie van Reglement van de oudercommissie van Modelreglement voor kindercentra van stichting Kwest Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij

Nadere informatie

BSO Het Zuiderlicht 2017/2018. Reglement van de oudercommissie

BSO Het Zuiderlicht 2017/2018. Reglement van de oudercommissie BSO Het Zuiderlicht 2017/2018 Reglement van de oudercommissie Reglement van de oudercommissie van BSO Het Zuiderlicht te Amsterdam 1. Begripsomschrijving Begrip Omschrijving In dit geval Kinderopvangorganisatie:

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Kinderopvang Funny Kids

Reglement Oudercommissie Kinderopvang Funny Kids Reglement Oudercommissie Kinderopvang Funny Kids Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders inspraak kunnen uitoefenen bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang

Nadere informatie

Reglement & Huishoudelijk reglement oudercommissie Kinderdagverblijf t Armhoes

Reglement & Huishoudelijk reglement oudercommissie Kinderdagverblijf t Armhoes Reglement & Huishoudelijk reglement oudercommissie Kinderdagverblijf t Armhoes laatste versie: oktober 2016 Inhoud Begripsomschrijving Reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie A.

Nadere informatie

Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer

Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Samenstelling oudercommissie 3 Overlegcyclus 4 Werkgroepen 4.1. Pedagogische kwaliteit 4.2.

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van peuterschool de Dreumes

Reglement van de oudercommissie van peuterschool de Dreumes 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder:* Kindercentrum: Locatiehoofd:** Beroepskracht: Ouder: Oudercommissie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kindercentra onder vallen;

Nadere informatie

zoals beschreven in het reglement van de centrale oudercommissie; leden van de oudercommissie; een vaste groep kinderen met een eigen ruimte.

zoals beschreven in het reglement van de centrale oudercommissie; leden van de oudercommissie; een vaste groep kinderen met een eigen ruimte. REGLEMENT CENTRALE OUDERCOMMISSIE STICHTING KINDEROPVANG MAASSLUIS 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: Houder: Raad van Toezicht: Directie/bestuur: Kindercentrum: Leidinggevende: Beroepskracht:

Nadere informatie

Reglement oudercommissie

Reglement oudercommissie Reglement oudercommissie 18-12-2015/4.0 0 van 8 INFO-0001 1. Reglement oudercommissie 1. Doelstelling De OC stelt zich ten doel namens de ouders te participeren in het beleid van het kindercentrum door

Nadere informatie

De ouderraad van MedKid, specialistisch verpleegkundige kindzorg

De ouderraad van MedKid, specialistisch verpleegkundige kindzorg De ouderraad van MedKid, specialistisch verpleegkundige kindzorg De ouderraad van MedKid behartigt de belangen met betrekking tot de dagopvang met verpleegkundige zorg van het kind en vertegenwoordigt

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Openbaar jaarverslag klachten 2016 Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Peuterspeel-leergroep Pim&Pom BSO De Lispeltuut Kochpad 12 4111LD Zoelmond Peuterspeel-leergroep

Nadere informatie

Op 1 januari 2012 bestaat de oudercommissie uit de volgende 6 leden:

Op 1 januari 2012 bestaat de oudercommissie uit de volgende 6 leden: JAARVERSLAG 2012 Inleiding Dit jaarverslag 2012 is van de oudercommissie (OC) van Kinderdagverblijf (KDV) Domino te Roosendaal. Door middel van dit jaarverslag willen wij de ouders, de pedagogische medewerkers

Nadere informatie

Inleiding Begripsomschrijving Werkwijze oudercommissies Hoofdtaken oudercommissies

Inleiding Begripsomschrijving Werkwijze oudercommissies Hoofdtaken oudercommissies Inleiding Zowel ouders als de directie van Kinderdagverblijf De Kinderruimte vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). De Wet

Nadere informatie

Reglement van de centrale oudercommissie van Stichting kinderdagverblijf Pinokkio te Maastricht

Reglement van de centrale oudercommissie van Stichting kinderdagverblijf Pinokkio te Maastricht Reglement van de centrale oudercommissie van Stichting kinderdagverblijf Pinokkio te Maastricht Reglement is vastgesteld op donderdag 23 juni 2005 Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement Koningskinderen

Medezeggenschapsreglement Koningskinderen Medezeggenschapsreglement Koningskinderen 1.1 Definities In dit medezeggenschapsreglement worden de volgende definities gebruikt, zowel in enkelvoud als meervoud: Ouder: ouder en/of verzorger van kind

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk

Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk Inleiding Zowel ouders als Stichting Sport en Welzijn (Peuter Enzo) vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V.

Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V. Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V. Begripsomschrijving Voor een begripsomschrijving wordt verwezen naar de omschrijving in het reglement van de oudercommissie. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Reglement oudercommissie. Actief4Kids BSO Toppie

Reglement oudercommissie. Actief4Kids BSO Toppie Reglement oudercommissie Actief4Kids BSO Toppie Versie 4: september 2011 INHOUD INLEIDING...3 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVING EN DOELSTELLING...4 1.1 Begripsomschrijving...4 1.2 Doelstelling...4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Reglement Oudercommissie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Begrippenlijst... 3 2. Doelstelling... 3 3. Samenstelling... 3 4. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap... 3 5. Werkwijze oudercommissie...

Nadere informatie

een vaste groep kinderen met een eigen ruimte.

een vaste groep kinderen met een eigen ruimte. Stichting KOM Kinderopvang Reglement van de oudercommissie 1. Begripsomschrijving Houder: Kindercentrum: Pedagogisch hoofd: Beroepskracht: Ouder: Oudercommissie: Leden: Stamgroep: degene die een kindercentrum

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

OUDERPARTICIPATIE SKE KINDEROPVANG

OUDERPARTICIPATIE SKE KINDEROPVANG 090428 SKE Boekje 29-04-2009 10:41 Pagina 1 OUDERPARTICIPATIE SKE KINDEROPVANG Informatie over oudercommissies Voor ouders die graag meepraten over het pedagogisch beleid, huisvesting, veiligheid en nog

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van Casa 2 november 2011

Reglement van de oudercommissie van Casa 2 november 2011 Reglement van de oudercommissie van Casa 2 november 2011 Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Kinderopvang Het Steigertje Reglement oudercommissies & Huishoudelijk reglement oudercommissies

Kinderopvang Het Steigertje Reglement oudercommissies & Huishoudelijk reglement oudercommissies Kinderopvang Het Steigertje Reglement oudercommissies & Huishoudelijk reglement oudercommissies Inhoud Inleiding 3 Begripsomschrijving 4 DEEL 1. Reglement oudercommissie 5 DEEL 2. Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement lokale oudercommissies Impuls Kinderopvang

Medezeggenschapsreglement lokale oudercommissies Impuls Kinderopvang Medezeggenschapsreglement lokale oudercommissies Impuls Kinderopvang 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie Houder Kindercentrum Teamleider Beroepskracht Ouder (Lokale) Oudercommissie Centrale

Nadere informatie

Reglement van de centrale oudercommissie van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen

Reglement van de centrale oudercommissie van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen Reglement van de centrale oudercommissie van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen 1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kindercentra en gastouderbureaus

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Kinderopvang De Toverdroom

Reglement oudercommissie Kinderopvang De Toverdroom Reglement oudercommissie Kinderopvang De Toverdroom Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders inspraak kunnen uitoefenen bij belangrijke onderwerpen betreffende de

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut

Reglement Oudercommissie Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Reglement Oudercommissie Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut 1. Begripsomschrijving Opdrachtgever: Houder:* Naschoolse opvang: Vestigingsmanager: Beroepskracht: Ouder: Oudercommissie: Leden: Stamgroep:

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Voor dag en Dou

Reglement oudercommissie Voor dag en Dou Reglement oudercommissie Voor dag en Dou Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders inspraak kunnen uitoefenen bij belangrijke onderwerpen betreffende de

Nadere informatie

Reglement lokale oudercomissie versie 1.0, 01-06-2014 H. da Cruz

Reglement lokale oudercomissie versie 1.0, 01-06-2014 H. da Cruz REGLEMENT LOKALE OUDERCOMMISSIE 2014 Casa dei Bambini Montessori kinderdagverblijf Jan van Avennesstraat 32 3117 PR Schiedam t.: 010 427 09 28 www.casadeibambini.nl info@casadeibambini.nl ABN-AMRO 61.10.08.440

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Hellevoetsluis Reglement van de Centrale Oudercommissie

Stichting Peuterspeelzalen Hellevoetsluis Reglement van de Centrale Oudercommissie Stichting Peuterspeelzalen Hellevoetsluis Reglement van de Centrale Oudercommissie Inleiding Stichting Peuterspeelzalen Hellevoetsluis vindt het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen

Nadere informatie

Reglement oudercommissie Kinderopvang Zus en Zo

Reglement oudercommissie Kinderopvang Zus en Zo Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). De Wet kinderopvang stelt een oudercommissie

Nadere informatie

De oudercommissie en centrale ouderraad KinderRijk

De oudercommissie en centrale ouderraad KinderRijk De oudercommissie en centrale ouderraad KinderRijk Ouders hebben een belangrijke stem in de manier waarop KinderRijk haar werk doet. Ouders en pedagogisch medewerkers wisselen bijna elke dag informatie

Nadere informatie

Reglement van de oudercommissie van kinderdagverblijf ChouChou

Reglement van de oudercommissie van kinderdagverblijf ChouChou Reglement van de oudercommissie van kinderdagverblijf ChouChou Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Inspectierapport Nader onderzoek

Inspectierapport Nader onderzoek Inspectierapport Nader onderzoek Buitenschoolse opvang Tree Seringenlaan 17 1777 EC Hippolytushoef Registratienummer 202415995 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Hollands Kroon

Nadere informatie

Reglement ouderraad Kids2b Gastouderopvang

Reglement ouderraad Kids2b Gastouderopvang Reglement Ouderraad Pagina 1 van 5 Reglement ouderraad Kids2b Gastouderopvang Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Stichting Kinderopvang Landerd

Reglement Oudercommissie Stichting Kinderopvang Landerd Reglement Oudercommissie Stichting Kinderopvang Landerd Artikel 1 Begripsbepaling Stichting Kinderopvang Landerd: Bestuur: Kindercentrum: Coördinator: Centrale oudercommissie: Oudercommissie : Beroepskracht:

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Reglement Oudercommissie Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren).

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Reglement Oudercommissie Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren).

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Reglement Oudercommissie Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren).

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 kinderopvang 0-4 en buitenschoolse opvang Beste ouder(s)/verzorger(s), De lente is begonnen!!! Bij de kinderopvang is de lente 1 van de favoriete thema s

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie

Reglement Oudercommissie Reglement Oudercommissie 2013-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Preambule..3 Begripsomschrijving... 4 Doelstelling... 4 Samenstelling... 4 Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap... 5 Werkwijze

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

1. Begripsomschrijving. Kinderopvangorganisatie, : directie, houder

1. Begripsomschrijving. Kinderopvangorganisatie, : directie, houder Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). De Wet kinderopvang stelt

Nadere informatie

Reglement oudercommissie kinderopvang Peuter Thuis en BSO Tussen Thuis

Reglement oudercommissie kinderopvang Peuter Thuis en BSO Tussen Thuis Reglement oudercommissie kinderopvang Peuter Thuis en BSO Tussen Thuis Inhoudsopgaven 1. Inleiding..3 2. Reglement oudercommissie 4 2.1 Doelstelling oudercommissie..4 2.2 Samenstelling oudercommissie...4

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Stichting christelijke peuterspeelzaal De Flierefluiter-locatie Merwedestraat

Reglement Oudercommissie Stichting christelijke peuterspeelzaal De Flierefluiter-locatie Merwedestraat Reglement Oudercommissie Stichting christelijke peuterspeelzaal De Flierefluiter-locatie Merwedestraat Artikel 1 Begripsbepaling Stichting christelijke peuterspeelzaal De Flierefluiter: organisatievorm

Nadere informatie

De oudercommissie en ouderraad KinderRijk

De oudercommissie en ouderraad KinderRijk De oudercommissie en ouderraad KinderRijk Ouders hebben een belangrijke stem in de manier waarop KinderRijk haar werk doet. Ouders en pedagogisch medewerkers wisselen bijna elke dag informatie en ideeën

Nadere informatie

Oudercommissieavond 2 april 2013. OuderNetwerk Kinderopvang Amsterdam (ONKA) & Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK)

Oudercommissieavond 2 april 2013. OuderNetwerk Kinderopvang Amsterdam (ONKA) & Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) Oudercommissieavond 2 april 2013 OuderNetwerk Kinderopvang Amsterdam (ONKA) & Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) WILT U ZO VRIENDELIJK ZIJN UW MOBIELE TELEFOON UIT TE SCHAKELEN? 19.30

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie gastouderbureau Tante Muis. Algemeen reglement oudercommissie. Vacature lid oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie gastouderbureau Tante Muis. Algemeen reglement oudercommissie. Vacature lid oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie gastouderbureau Tante Muis Algemeen reglement oudercommissie Vacature lid oudercommissie Huishoudelijk regelement oudercommissie Opgesteld op 24-5-2012 Aanwezig:

Nadere informatie