Inleiding Jaarverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding Jaarverslag 2015"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015

2

3 Inleiding Jaarverslag 2015 Het afgelopen schooljaar is wederom goed verlopen. De resultaten zijn, voornamelijk op het gebied van taal-lezen wederom gestegen. We verleggen nu de aandacht meer naar de spelling; omdat we op grond van onze populatie hierin hogere opbrengsten willen bereiken. De nieuwe methodieken voor lezen (VLL3) en wereldoriëntatie (Argus Clou) en kleuterpleinzijn nu voldoende ingevoerd op school. We hebben het leesplan en de leesmonitor ingevoerd en op de resultaten kunnen we ons leesaanbod nu enten. De schoolbibliotheek is tevens gemoderniseerd. De methodiek voor Sociale vorming de Vreedzame school is ingevoerd. De klankbordgroep heeft een prominente rol in de school gekregen en heeft voorstellen gedaan MBT de communicatie in de school en de schoolse rapportages aan de ouders. Helaas hadden we enkele personeelsleden die door lichamelijke gebreken de school langdurig moesten verlaten. Gelukkig is het gehele team nu bijna weer compleet. Op het gebied van leerlingenzorg/ondersteuning; hebben we een goede voorbereiding gedaan teneinde passend onderwijs voldoende vorm te kunnen geven op onze school. We werken ook nauw samen met diverse instanties. Hierin zijn we trots op de aanwezigheid van het Regionaal instituut voor Dyslexie binnen onze schoolmuren. Ook is er maandelijks een opvoedkundig spreekuur van Centrum jong in ons gebouw. Veel leerkrachten, volgen momenteel een studie of training. Dit is ten bate van de kennis en vaardigheden van ons team. Zó wordt er geschoold op Lezen, Rekenen, Gymnastiek, et cetera. Wij zijn zeer tevreden met de huidige opbrengsten; zoals we die tijdens de ouderavond aan de ouders hebben getoond! R.Numan Directeur

4 Zakelijk deel Leerlingenaantal JAAR oktober Instroom Aantal 4jr Aantal overige leerjr Totaal Uitstroom lln aant % aant % aant % Aant % VO Pro VMBO ,5 25 Havo/VWO/Gym ,5 15 Anders VO Bao Uitstroom naar ander bao Toelichting: Trends Op dit moment is er in Nederland een leerling-daling in het basisonderwijs. Er worden minder kinderen geboren en aldus stromen er ook minder kinderen de basisscholen in. We zien op onze school dat de leerlingenaantallen redelijk stabiel blijven en dat er ook tussentijdse instroom is. De stabiele instroom heeft bijvoorbeeld te maken met de woningbouw in de omgeving. We zien ook dat er een aantal leerlingen van andere scholen worden aangemeld. Wij voeren momenteel geen leerlingenstop meer, omdat we vrijwel alle leerlingen kunnen plaatsen. School tevreden/ niet tevreden) De school is hierin tevreden en wil sturen op een leerlingaantal van maximaal 325 leerlingen op grond van de beschikbare ruimte in gebouw de Kaaik. We zien na onze informatierondes met nieuwe ouders (maandelijks), dat er weer een grote groep instromers zullen zijn in

5 PERSONEEL 2015 Formatie: Dir. in wtf 02,00 02,00 01,00 01,00 OP in wtf 15,06 14,81 14,55 15,04 OOP in wtf 2,45 1,71 0,53 1,545 Ziekteverzuim in % ,36 6,4 9,48 8,35 Analyse: er waren in het afgelopen jaar enkele langdurig zieken. De ziekte trad op door lichamelijke gebreken. Er zijn momenteel geen langdurig zieken meer. We hebben in het jaar 2015 drie keer een groep moeten afbellen. De rest van de ziekte hebben we opgevangen door verdeling. Globaal zien we een weer afnemend ziekteverzuim, in vergelijking met We concluderen aldus een positief beeld. In dit jaar zijn er enkele nieuwe leerkrachten aangesteld en hebben 3 leerkrachten de school verlaten. De Oceaan geeft ruimte aan personeelsleden van ST. Agora om te re-integreren. In 2015 hebben we drie personen hierin begeleiding gegeven. Overige personele acties: Personeelsbeleid op stichtingsniveau.

6 Visie op goed onderwijs Bovenstaande kenmerken zijn op stichtingsniveau richtinggevend vastgelegd. Wij geven hier vorm aan door: Heldere en gedeelde focus: 1. Het school-ondersteuningsprofiel (SOP); waarin staat omschreven aan welke populatie leerlingen wij passend onderwijs kunnen verzorgen. 2. Wij werken met groepsplannen en groepsoverzichten; om het onderwijsaanbod zó goed mogelijk op de onderwijsbehoefte van de leerling aan te laten sluiten en deze -behoefte regelmatig te toetsen en aan te passen naar het geldende niveau van de leerling. 3. Wij hanteren een instructie- en organisatiemodel teneinde uniformiteit te bereiken.

7 Hoge verwachtingen/ Samenwerken en communicatie: 1. We werken op school met 14 werkgroepen/kwaliteitsteams die de kwaliteit bewaken van de vak-onderdelen en de ontwikkelgebieden. De werkgroepen kennen een eigen opdracht en een opdracht die vanuit de directie wordt omschreven. 2. Vanuit de groepsbesprekingen houden we oog op alle leerlingen en hun ontwikkeling. Binnen de groepsplannen en de groepsoverzichten worden deze acties geborgd. 3. We professionaliseren het team op het gebied van een professionele leerkrachtenhouding. Leerbaar, ondernemend en samenwerkingsgericht. We werken bijvoorbeeld op teamniveau aan teach-like a-champion (CED); waarin instructietechnieken worden getraind. Effectief leiderschap: 1. Het managementteam (directie, intern begeleider & 3 bouwcoördinatoren) zijn samen verantwoordelijk voor de te maken beleidsstappen in een schooljaar. Van hieruit worden samen met de werkgroepen jaardoelen uitgezet. Hoog niveau van samenwerken en communicatie 1. Door middel van de werkgroepen en deelname aan PLG of andere studiegroepen; wordt veel informatie TBV het gehele team verkregen. 2. Op interne (school) en externe (Agora) studiemomenten wordt de professionalisering (studie) georganiseerd. 3. Middels ons ouderportaal Digiduif, wordt er gecommuniceerd met ouders en externen. 4. In ons managementteam is standaard de leidster van de BSO aanwezig, aangezien we streven naar de opzet van een integraal kind centrum (IKC). Van standaarden afgeleid curriculum. 1. Binnen de methodieken zijn de leerlijnen vastgelegd die voldoen aan de kerndoelen. 2. We werken binnen de groepsbesprekingen met een vaste cyclus en methodiek van plannen, uitvoeren, rapporteren en bijsturen. (de PDSAcyclus) Het verbeteren van de eindopbrengsten blijft hier hoofddoel.

8 Regelmatige evaluatie van het onderwijs 1. Deze evaluatie vindt plaats door: -een regelmatige beschouwing van groepsplannen en groepsoverzichten -een regelmatige school-brede trendanalyse -beschouwingen op bouwniveau tijdens de leerlingbespreking -een jaarlijkse focusbijeenkomst van de voorzitters van de werkgroepen -een jaarlijkse evaluatie bijeenkomst van de voorzitters van de werkgroepen. Focus op professionele ontwikkeling 1. Professionalisering op individueel niveau a. De directie legt groepsbezoeken af naar de competenties die zijn vastgelegd in het RAET medewerker-ontwikkeling. Een competentiesysteem voor leerkrachten. b. De directie stuurt aan op school-brede trainingen c. De directie stuurt aan op individuele professionalisering. Stimulerende leeromgeving 1. Wij werken binnen diverse thema s groeps-overstijgend. Zó komen op een reken-dag en op een techniek-dag; de leerlingen gemengd bij elkaar om lessen te volgen. Dit gebeurt op een zoveel mogelijk, ondernemende, uitdagende manier. 2. We hebben veel brede schoolactiviteiten die vanuit ons samenwerkingsverband met de BSO worden georganiseerd. Educatief partnerschap met ouders. 1. Wij hebben een klankbordgroep die bestaat uit ouders die meepraten over schoolbeleid en die ook voorstellen kunnen doen om dit beleid positief vorm te geven. 2. Vanuit de ondersteuning (zorg), hebben we nauw contact met ouders van leerlingen. 3. In het Onderwijs Ondersteuningsteam, kunnen ouders voor besprekingen worden uitgenodigd. 4. We hebben diverse ouders die ons in de school ondersteunen bij diverse schoolse activiteiten. Eigenaarschap van leerlingen 1. Vanuit de ondernemende gedachte; laten wij leerlingen bij elk vakgebied: onderzoeken, ondernemen (gast in de klas), spullen verzamelen, informatie opzoeken op verschillende verwervende manieren.

9 Beleidsterreinen HET SCHOOLPLAN A. Doel op schoolniveau Het schoolplan beschrijft onze uitgangspunten en acties voldoende. De in het inspectie-verbeterplan vastgestelde beleidsonderdelen, zijn de basis voor alle in de school geactiveerde acties. Daarnaast zijn er ontwikkeldoelen naar kerndoelen omschreven op het gebied van ondernemend leren. Het gebruik van methodieken die een inspectiegoedkeuring hebben gekregen; geeft de garantie dat er voldoende naar de gestelde kerndoelen wordt gewerkt. A. Resultaten tot nu toe Invoering van nieuwe methodieken op het gebied van: -Veilig leren lezen, nieuwste versie -Vernieuwing Rekenen Pluspunt, laatste versie. -Invoering Zien. Registratiemodel voor sociale vorming. -invoering methodiek en registratiemodel onderbouw Kleuterplein. -Invoering methode voor Wereldoriëntatie Argus Clou. -Invoering van een nieuw digitaal rapport. -Invoering van de methodiek voor Sociale vorming De Vreedzame school. -Invoering van de leesmonitor volgens het leesplan. B. Evaluatie Het geheel is goed ingevoerd en geeft de beoogde resultaten. Er is een cyclus van resultaatbeschouwing/eveluatie. C. Vervolg Momenteel wordt er door werkgroepen gewerkt aan de invoering van een protocol anti-pestbeleid. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan het schoolplanonderdeel voor bewegingsonderwijs.

10 BREED Brede school en IKC-ontwikkeling De Oceaan richt zich nu op een meer intensieve samenwerking met Tinteltuin, teneinde de maximale mogelijkheden van peuterspelen en brede school voor De Oceaan, de wijk en de buurt te organiseren. Daarin wordt gewerkt binnen de structuur van een integraal Kind Centrum op locatie De Kaaik. De samenwerking groeit, en er zijn al diverse overleggen en praktische acties en bijeenkomsten geweest die tot een gezamenlijk pedagogisch beleidsplan hebben geleid. In de toekomst zal zich dit nog breder ontwikkelen. Tevens worden vanuit de brede school veel activiteiten georganiseerd. Wij werken volgens het beleidsplan IKC de Oceaan en werken hierin (wijkgericht-) samen met onder meer: -Tinteltuin (inpandig -Prinsenstichting -Regionaal instituut dyslexie (inpandig) -Centrum jong (inpandig) -Vrijwilligers Wereldgodsdienstonderwijs Wij streven naar een eigen peuterspeelzaal (volgens Peuterspelen) in PASSEND& OPBRENGSTGERICHT Passend- en opbrengstgericht onderwijs De Oceaan heeft een duidelijke profielschets van de schoolse mogelijkheden voor passend onderwijs. Op stichtingsniveau zijn hier ook duidelijke kaders omschreven, waardoor passende ondersteuningsarrangementen aan leerlingen kunnen worden aangeboden. 1. Basisarrangement: basis leerstof, normale instructie volgens methode en eigen inzicht. 2. Verrijking/verdieping: compacten, uitdaging door complexe opdrachten, korte instructie, cognitieve autonomie 3. Verlengde/ intensief: extra instructie, andere instructie, ondersteuning strategisch handelen, meer inoefenen, hulpmiddelen, ondersteuning van de competentie e.d. Het team is getraind in het werken met de PDSA-cyclus. Dit is een format voor continue verbetering van het onderwijs in een cyclus en het gericht uitvoeren van ondersteuningsplannen voor de leerlingen. (zie onderstaande cirkel) Ook de leerlinggesprekken worden volgens deze methodiek op bouwniveau vorm gegeven en hebben nu de naam datacirkel gekregen. Door de ondersteuning (voorheen zorg geheten) op bouwniveau te bespreken; ontstaat er een breed denkraam.

11 Wij werken binnen onze ondersteunings-cylcus (zorg) volgens de piramide van ondersteuning: Extern: -Arrangement Agora Support -plaatsing S(B)O OAT: onderwijsadviesteam Directeur, IB, leraar, orthopedagoog, SMW en GGD. Op verzoek: ouders, AS e.a. externen Datacirkel 1. Onderzoeken volgens PDSA 2. Bespreken in bouwoverleg volgens PDSA 3. Op verzoek aanwezig bij bespreking: IB, interne deskundige, directeur Fundamenteel: signaleren (volgens criteria) en borgen Groepsoverzichten en groepsplannen Handelings- en opbrengstgericht werken Leerling- en groepsbespreking met IB Cyclus:

12 Onderwijs en identiteit (onderwijsconcept en levensbeschouwelijke achtergrond) De school kenmerkt zich door een interconfessionele ondernemende visie die zich vertaalt naar ondernemend gedrag (ondernemen en eigenaarschap) van de leerkracht en de leerling. Hierbij speelt een zelf ontdekkende houding een grote rol. Tevens wordt er een methodiek voor godsdienstonderwijs uitgevoerd en hebben wij in 2015 diverse projecten, feesten en vieringen gedaan. De school volgt een modern nieuw leesplan met leesmonitor; waardoor er gericht boeken kunnen worden aangeschaft en er geënt kan worden op het leesgedrag van de leerlingen. Onze identiteit:

13 Middelen en voorzieningen (huisvesting en leefomgeving) Het gebouw de Kaaik kent meerdere bewoners die zich hebben verenigd in een vereniging van eigenaars.(vve) Hierin wordt gestreefd naar een multifunctionele inzet van het gebouw. Voor de Oceaan betekent dit dat we de wissellokalen maximaal inzetten, de crearuimte gebruiken en een peuterspeelzaal tot onze beschikking hebben. Gezien de vorming van een integraal kind centrum (onderwijs en opvang) (IKC) zullen we in 2016 maximaal gebruik gaan maken van alle faciliteiten in het gebouw. Tevens gaat onze tussen-schoolse opvang (TSO) voort. De onderwijsresultaten We hebben de getallen van de inspectiekaart omgezet naar kleuren, opdat direct zichtbaar wordt wat onze resultaten zijn. Rood = Onvoldoende Geel = Matig Groen =Voldoende

14

15 Arrangement inspectie Wij hebben het basisarrangement van de inspectie gekregen in (voldoende) Analyse van de resultaten REKENEN 1. Wij concluderen dat de eindopbrengsten voor groep 8 zijn verbeterd. 2. We zien groei in de overige groepen. In groep 7 vraagt dit meer aandacht. Hier zien we een lichte groei. Het begrijpend lezen van groep 7 vraagt aandacht en heeft een verbeterprogramma. BEGRIJPEND LEZEN 1. We zien een verdere verbetering in de groepen 5 en 7 TECHNISCH LEZEN 1. Alle groepen voldoende. 2. In groep 4 en 5 een verdere stijging. Acties 1. We leggen de nadruk op het verbeteren van de spelling en hebben hier groepsplannen en groepsoverzichten voor geschreven. 2. We volgen trainingen van de CED-groep om bovenstaande professioneel aan te pakken.

16 Personele professionalisering Professionalisering personeel 1. Op schoolniveau is er aan professionalisering gewerkt. -Klassenorganisatie -Passend onderwijs -Gedragscursussen -Training op het gebied van De Vreedzame school (SOVA) -Training op het gebied van het schrijven van groepsplannen 2. Professionalisering individueel -Cursus techniekcoach (2) -Cursus bewegingsonderwijs (2) -Cursus Leescoördinator (2) -Cursus Middenmanagement (3) -Cursus Anti-pestcoördinator (2) -Opleiding Gedragsspecialist (1) -Opleiding Jonge kind specialist (2) De meest recente tevredenheidsmeting (2014) We zien dat er dit jaar veel minder ouders hebben deelgenomen aan het onderzoek. Dit is ruim 20% minder dan 2 jaar geleden. Dit is het vierde tevredenheidsonderzoek in 6 jaar. We denken dat ouders verzadigd zijn en daarom niet aan het onderzoek hebben deelgenomen. Aan het eind van het onderzoek worden er (gemiddelde) cijfers uitgedeeld: De ouders geven de school een 6,9 (dit was 6,7 in 2012) De kinderen geven de school een 7,8 (dit was 7,6 in 2012) De medewerkers geven de school een 7,6 (dit was 7,1 in 2012) Het MT geeft de school een 8,0 (dit was 7,0 in 2012) Over het algemeen is dit dus een positieve trend.

17 Ouders in raden 2015 Ouder-activiteitencommissie (OC) We hebben een actieve oudergroep in onze school. De ouderactiviteitencommissie heeft diverse activiteiten georganiseerd en uitgevoerd. De bekende feesten en vieringen zijn goed verlopen. De OC heeft tijdens de ouderavond verslag gedaan van hun inzet en hun begroting. Medezeggenschapsraad (MR) De Medezeggenschapsraad heeft zijn communicatie richting ouders verbeterd; door beter te publiceren via de website en ouders hierop te wijzen. De bezetting van de Medezeggenschapsraad is gewijzigd binnen het ouderdeel en binnen het personele deel (nieuwe leden na verlopen zittingsduur) Biebgroep Onze bibliotheek oudergroep maakt dat onze schoolse bibliotheek is gemoderniseerd en aansluit bij ons leesplan met leesmonitor. De groep is stabiel en maakt dat leerlingen wekelijks een boek kunnen lenen. Aan de jongste leerlingen wordt tevens voorgelezen. Klankbordgroep Deze groep heeft een prominente rol in de school gekregen en heeft voorstellen gedaan MBT de communicatie in de school en de schoolse rapportages aan de ouders. Ondersteuning In de school wordt er regelmatig op groepsniveau en op schoolniveau extra schoon gemaakt. De standaard schoonmaakvoorziening voldoet hierin nog onvoldoende; vandaar dat we de schoonmaak op deze manier proberen te verbeteren. De bereidheid van ouders om te helpen is groot. Op de ouderavond presenteren alle raden zich richting ouders en verklaren zij hun beleid en begroting. Wij zijn zeer dankbaar voor de inzet en hulp van al deze ouders!! MR jaarverslag (digitale bijlage 1) PowerPoint.

18 Nawoord bij het jaarverslag over 2015 Ik hoop dat dit jaarverslag een duidelijk beeld heeft gegeven over het afgelopen kalenderjaar De Oceaan maakt goede stappen op diverse ontwikkelgebieden. Daarom ben ik trots op onze hardwerkende leerkrachten, onze actieve schoolse raden en onze behulpzame ouders die onze school in ruime mate bevolken! Ik ben trots op onze goed werkende tussen-schoolse opvang (overblijven); de goede samenwerking met Tinteltuin binnen ons IKC en de grote groep bibliotheekouders. Dit jaar hebben we wederom gewerkt met werkgroepen die een duidelijke focus hebben op de ontwikkeling binnen diverse vakgebieden en tevens werken aan de ontwikkeldoelen passend onderwijs. Ook hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg (ondersteuning) op de Oceaan. We hebben De Vreedzame school als methode voor sociale vorming ingevoerd. Daarnaast zijn we bezig met een anti-pestprotocol. We blijven werken aan het professioneel analyseren van onderwijsresultaten met als doel het verhogen van de opbrengsten. De groepsoverzichten en groepshandelingsplannen zijn nu professioneel en praktisch opgezet. Het verbeteren van de spelling blijft daarnaast een belangrijk aandachtspunt. Ik hoop U hierbij voldoende over het afgelopen schooljaar te hebben geïnformeerd; Met een vriendelijke groet, Ronald Numan Directeur ICBS De Oceaan

Inleiding Jaarverslag 2014

Inleiding Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inleiding Jaarverslag 2014 Het afgelopen schooljaar is wederom goed verlopen. De resultaten zijn, voornamelijk op het gebied van taal-lezen behoorlijk gestegen. We verleggen nu de aandacht

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 ICBS De Oceaan

JAARVERSLAG 2012 ICBS De Oceaan JAARVERSLAG 202 ICBS De Oceaan Inleiding Jaarverslag 202 Voor u ligt het jaarverslag van ICBS De Oceaan over het kalenderjaar 202. Het jaarverslag is, in een door het bestuur vastgelegd format, door de

Nadere informatie

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 RKBS De Hoeksteen Braillestraat 2 1561 JP Krommenie T: 075-6284336 E: info@de-hoeksteen.nl Schoolplan De Hoeksteen 2015-2019. Pagina 1 Inleiding. Hier treft u

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled Schoolondersteuningsprofiel 26 Ibs 'T Pompebled Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning... 8

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2016 - Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met de

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR IKC Het Sterrenbos

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR IKC Het Sterrenbos SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 IKC Het Sterrenbos 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van IKC Het Sterrenbos. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schoolplan van ICBS De Oceaan. ICBS De Oceaan Parkrijklaan 121 A 1567 HD Assendelft T: E:

Schoolplan van ICBS De Oceaan. ICBS De Oceaan Parkrijklaan 121 A 1567 HD Assendelft T: E: Schoolplan van ICBS De Oceaan ICBS De Oceaan Parkrijklaan 121 A 1567 HD Assendelft T: 075-6406375 E: info@de-oceaan.nl identiteit /ID ICBS DE OCEAAN SCHOOLPLAN 2015-2019 1. Waar staan wij voor als school?

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Anne Frankschool Ellecom 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool Ellecom. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Inleiding... 3. 1. Zakelijk deel:... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom leerlingen... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Personeel... 5 Ziekteverzuim in %...

Inleiding... 3. 1. Zakelijk deel:... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom leerlingen... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Personeel... 5 Ziekteverzuim in %... Jaarverslag 2014 Inhoud Inleiding... 3 1. Zakelijk deel:... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom leerlingen... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Personeel... 5 Ziekteverzuim in %... 5 2. Bouwen aan goed onderwijs:...

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Basisschool de Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Basisschool de Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 Basisschool de Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool Maria Goretti Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11LK00 'n Esch

Schoolondersteuningsprofiel. 11LK00 'n Esch Schoolondersteuningsprofiel 11LK00 'n Esch Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2012-2013 Jaar 2012-2013 School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs Schoolleider Albertien Kolkman Schoolleider Albertien

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Tijstroom 1

Jaarverslag 2014 Tijstroom 1 Jaarverslag school 2014 Inleiding... 2 Zakelijk deel:... 3 Instroom... 3 Uitstroom lln... 3 Ziekteverzuim in... 4 Bouwen aan goed onderwijs:... 4 Beleidsterreinen:... 6 Onderwijs en identiteit... 6 Breed...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11BF00 De Mienskip

Schoolondersteuningsprofiel. 11BF00 De Mienskip Schoolondersteuningsprofiel 11BF00 De Mienskip Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 4 DEEL I INVENTARISATIE... 7 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2018-2019 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 7 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 7 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 7 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 12 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) ICBS De Windroos (Agora)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) ICBS De Windroos (Agora) Schoolondersteuningsprofiel (SOP) ICBS De Windroos (Agora) Ken de populatie! Wat vraagt de populatie? Wat heeft de school in huis om die vraag te beantwoorden? Wat heeft de school (nog) niet in huis om

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool Pius X 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Pius X. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 17YV00 OBS De Marke

Schoolondersteuningsprofiel. 17YV00 OBS De Marke Schoolondersteuningsprofiel 17YV00 OBS De Marke Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan welke

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 53 Basisschool Matthijsje

Schoolondersteuningsprofiel. 53 Basisschool Matthijsje Schoolondersteuningsprofiel 53 Basisschool Matthijsje Inhoudsopgave Toelichting 3 DEEL I INVENTARISATIE 5 1 Typering van de school 5 2 Basisondersteuning 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning 8 4 Ondersteuningsvoorzieningen

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE BASISSCHOOL HET MOZAÏEK LOCATIE DE BONGERD

DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE BASISSCHOOL HET MOZAÏEK LOCATIE DE BONGERD VVE-RAPPORT DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE BASISSCHOOL HET MOZAÏEK LOCATIE DE BONGERD Locatie : Het Mozaïek - Brinnummer : 12DF Plaats : Veenendaal

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding. School-ondersteuningsprofiel IKC Tijstroom april 2014 2

Inhoud. 1. Inleiding. School-ondersteuningsprofiel IKC Tijstroom april 2014 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Schoolgegevens 3. Ambitie 4. Leerlingpopulatie 5. Onderwijsconcept 6. Basisondersteuning 7. Onderwijsarrangementen 8. Onderwijs- en Vormingsrendement 9. Passend onderwijs 10. Conclusies

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool de Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel PCB Westpunt Algemene gegevens School PCB Westpunt BRIN 10QX02 Directeur Dhr.I.van Wijngaarden Adres Foeliestraat 16 Telefoon 010-4161435 E-mail administratie@pcbwestpunt.nl

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2017-201 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag 2 1. Inleiding 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2017-201 4 Leerlingenaantal 4 Instroom 4 Personeel 5

Nadere informatie

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3 Jaarplan 2014-2015 Dit jaarplan van De Steenen Brug vloeit voort uit: beleidskeuzes binnen stichting Swalm & Roer de 4-jarenplanning aangegeven in het schoolplan 2011-2015 het geëvalueerde jaarplan van

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan

Jaarverslag Jaarplan Jaarverslag 2012-2013 Jaarplan 2013-2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige en andere ontwikkelingen 4 3.1 Algemeen. 4 3.2 Professionalisering 5 3.3 Instroom en uitstroom 5

Nadere informatie

Definitieve versie 1 mei 2015

Definitieve versie 1 mei 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel De Fontein Algemene gegevens School De Fontein BRIN 04FI Locatieleider Mw. L. v.d. Wel Adres Hoyledestraat 23, 3036 LP Rotterdam Telefoon 010-4659366 E-mail

Nadere informatie

De inrichting van de organisatie, een overzicht van de betrokkenen en een overzicht van de zorgniveaus. De cyclus handelings gericht werken

De inrichting van de organisatie, een overzicht van de betrokkenen en een overzicht van de zorgniveaus. De cyclus handelings gericht werken Zorg op de Overlaet Voor u ligt het zorgplan van de Overlaet. In dit document maken we inzichtelijk dat we planmatig omgaan met zorg. Het document is als volgt opgesteld: Onderdeel 1: Onderdeel 2: Onderdeel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind?

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel beschrijft welke ondersteuning

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken

Opbrengstgericht werken Opbrengstgericht werken VASTGESTELD KADER OP OPBRENGSTGERICHT WERKEN VAN SKO WEST-FRIESLAND I WIJ WERKEN AAN DE BREDE ONTWIKKELING VAN HET KIND II WIJ STELLEN AMBITEUZE EN REALISTISCHE DOELEN III WIJ WERKEN

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Sunte Werfert. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke verplichting.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10XU00 CBS Het Baken

Schoolondersteuningsprofiel. 10XU00 CBS Het Baken Schoolondersteuningsprofiel 10XU00 CBS Het Baken Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4

Nadere informatie

Cornelis Haak School

Cornelis Haak School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Cornelis Haak School Algemene gegevens School Cornelis Haak School BRIN 11BY Directeur J. Ligthart Locatieleider R. Liefhebber Adres Algiersstraat 6, 3067 MZ

Nadere informatie

Format jaarverslag school 2015

Format jaarverslag school 2015 Jaarverslag 2015 Format jaarverslag school 2015 Inleiding... 3 Zakelijk deel:... 4 Instroom... 4 Uitstroom lln... 4 Personeel... 5 Ziekteverzuim in... 5 Leren/leven. Het schoolplan:... 6 Beleidsterreinen:...

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2018-2019 School De Wegwijzer Schoolleider Mark Mondé Datum nov. 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 beschrijven we wat onze voornemens zijn. Daarnaast vermelden we welke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1.

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1. Inhoudsopgave Inleiding School Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar 1. Leerlinggegevens 1.1 Algemene gegevens 1.2 Gegevens m.b.t. passend onderwijs 2. Toezicht Onderwijsinspectie

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Schoolondersteuningsprofiel 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Mariaschool garantie ambitie 1. Naam en adres De Mariaschool Pastoor Schoenmakersstraat 7 6657 CB Boven Leeuwen Tel. 0487-592076 Email: basisschool@demariaschool.nl 2. Schoolinformatie

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster Schoolondersteuningsprofiel 11RU00 Obs De Lijster Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom... 4 Personeel...

Nadere informatie

Ouderavond 16 november. 7 mei 2007

Ouderavond 16 november. 7 mei 2007 Ouderavond 16 november 7 mei 2007 Durf te stralen, je dient de wereld niet door je klein te houden! Durf te ervaren wat je kunt! Kijk naar mogelijkheden, dat motiveert om het beste naar boven te halen!

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 05KK00 n Boaken

Schoolondersteuningsprofiel. 05KK00 n Boaken Schoolondersteuningsprofiel 05KK00 n Boaken Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2012-2013 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Blinkertschool

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Blinkertschool SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Blinkertschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool 19VX. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 De Egelantier Soest 31 mei & 1 juni 2016 Feedbackgesprek De inspectie voert aan het eind van het bezoek graag een gesprek over de kwaliteit van de school

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 2019

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 2019 Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED- Resultaat van uw aanbod 2019 13WV De Springplank SKOV BAO naam invuller: functie invuller: Freek Steur Directeur leerlingaantal: 228 leerlingen op teldatum: 04-03-2019

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Pastoor Maasstraat 15 Postcode: 5473CG Telefoon: 0413-291818 E-mail: info@mozaiekheeswijk.nl Website: www.mozaiekheeswijk.nl Onderwijsconcept: Basisschool Het Mozaïek is een school

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Ken de populatie! Wat vraagt de populatie? Wat heeft de school in huis om die vraag te beantwoorden? Wat heeft de school (nog) niet in huis om die vraag te beantwoorden

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT Schoolondersteuningsprofiel (SOP) format swv ZOUT Zakelijke gegevens Naam school Obs Piet de Springer Straat Prinsenplein 1 3947PG Langbroek Telefoon 0343562303 Mailadres info@obspietdespringer.nl Website

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE...5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...8

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 13WV BAO De Springplank SKOV naam invuller: functie invuller: Freek Steur Directeur leerlingaantal: 231 leerlingen op teldatum: 29-01-2018

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Inleiding 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. Wat kan de 6 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool Op de Slek

Jaarverslag basisschool Op de Slek Jaarverslag basisschool Op de Slek Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Toelichting:...

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Hugo de Grootschool

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Hugo de Grootschool SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Hugo de Grootschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Hugo de Grootschool. Iedere school stelt een SOP op, dit

Nadere informatie

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN Schooljaar 2014-2015 Naam EC Theo Thijssen Brinnummer 20 FG Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail theothijssenzutphen@archipelprimair.nl Website

Nadere informatie

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS VERBETEREN WAARDOOR DE KINDEREN ZICH COGNITIEF BLIJVEN ONTWIKKELEN EN WAARBIJ ZE LEREN OMGAAN

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Basisschool Pius X

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Basisschool Pius X SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 Basisschool Pius X 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Pius X. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Julianaschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Julianaschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school Casper Diemerschool Ingevuld op November 2018 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening De Casper Diemerschool is een school waar les gegeven

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 De Troubadour, Vredenburg 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Troubadour, Vredenburg. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 12TE00 De Esch Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Naam school: Montessorischool Nieuwerkerk Leerlingaantal: 225 lln. per 1 oktober 2016 Gemiddeld aantal leerlingen per groep: 28 lln per

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016

Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Schoolondersteuningsprofiel PCB De Fontein Schooljaar 2015-2016 Naam school: De Fontein Leerlingaantal: 270 Klassendeler: 25 Brinnummer: 24 DX De Fontein is een groeiende, moderne, Christelijke basisschool.

Nadere informatie

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen Schooljaarverslag 2015-2016 SBO De Meerpaal Groningen Naam school SBO de Meerpaal Brinnummer 22LH Adres Koperstraat 4 Postcode + plaats 9743 RW Groningen Telefoon 050 575 28 50 E-mail dir.meerpaal@noorderbasis.nl

Nadere informatie

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten Schoolontwikkelplan Jaar 016-017 School Bavoschool Directeur Saskia Kuin Datum 15 september 016 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 016-017 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK we hebben gescoord

Nadere informatie

Definitieve versie 1 mei 2015

Definitieve versie 1 mei 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Het Spectrum Algemene gegevens School Het Spectrum BRIN 27xk Directeur Dhr. J. Ligthart Adres Robert van t Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam Telefoon 010-2222842

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis Schooljaar 2014-2015 Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis VRAGENLIJST Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis

Nadere informatie

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten Ambitie Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) I De inspectie heeft vlak voor de zomervakantie van 2014 de school bezocht. Het bestuur heeft de inspectie toegezegd dat er

Nadere informatie

12OT00 Berglarenschool GEMERT. Schoolondersteuningsprofiel

12OT00 Berglarenschool GEMERT. Schoolondersteuningsprofiel 12OT00 Berglarenschool GEMERT Schoolondersteuningsprofiel Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

obs Willem Eggert Herstelonderzoek

obs Willem Eggert Herstelonderzoek obs Willem Eggert Herstelonderzoek Datum vaststelling: 4 april 2019 Samenvatting De kwaliteit van het onderwijs hebben wij in november 2017 als zeer zwak beoordeeld, omdat de kwaliteit van de lessen onvoldoende

Nadere informatie