Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4"

Transcriptie

1

2 Beste Ouders, Voor u ligt het informatieboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 4 zit. Alle leerstof die in groep 4 aan bod komt wordt hierin beschreven, daarnaast worden een aantal regels van huishoudelijke aard vermeld. Mocht u echter nog vragen en/of opmerkingen hebben over bepaalde zaken, dan kunt u altijd bij ons terecht. In ieder geval elke dag na schooltijd. Schikt deze tijd u niet, dan is er altijd wel een ander moment voor een gesprek te vinden. U bent natuurlijk ook van harte welkom zonder vragen of om "zomaar" eens te komen kijken naar de werkjes van uw kind. Dit kan altijd gedurende de inlooptijd aan het begin van de ochtend en aan het begin van de middag. Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4

3 Dagprogramma In groep 3 is een start gemaakt met het werken met een dagprogramma. Dit jaar gaan we daarmee verder. Iedere dag hangt het dagprogramma in de klas. Wanneer uw kind klaar is met de basistaak kan hij of zij verder met een extra taak. Dit extra werk zit per vakgebied geordend in een multomap. Dit betekent dat hij of zij extra stof oefent m.b.t. bepaalde onderdelen. Verder zijn er nog meer materialen in de klas aanwezig waarmee uw kind extra kan oefenen. Deze bufferopdrachten bestaan o.a. uit: kwartetten, puzzels, loco, varia, opdrachtkaarten, lotto s en woordenschat. Van de kinderen verwachten wij dat ze zelfstandig leren werken. Ook hier is in groep 3 een start mee gemaakt. In groep 4 breiden wij dit verder uit. Tijdens het zelfstandig werken heeft de leerkracht de handen vrij om bepaalde kinderen extra te helpen. Het is niet zo dat we de kinderen helemaal aan hun lot overlaten tijdens het zelfstandig werken; de leerkracht komt regelmatig langs voor een service-rondje. Dit houdt in dat kinderen op dat moment hun vragen kunnen stellen en dat de leerkracht controle houdt over de kwaliteit van het zelfstandig werk van de kinderen.

4 Taaltijd Taal De methode Taaltijd Taal is verdeeld in blokken. Elk blok duurt 4 weken, waarvan de eerste drie weken elk over een bepaald onderwerp gaan en de vierde week een toets- en herhalingsweek is (kijk-eens-om-week). Na twee blokken volgt een pas-op-de-plaats-week. In deze week staat de leerstof los van de andere stof en heeft een speciaal karakter. De aangeboden leerstof is verdeeld in kernstof, verdiepingsstof en keuzestof. Binnen de methode Taaltijd komen er verschillende thema s aan bod. In iedere themaweek is de structuur als volgt: Lezen Taalschat Kijken naar taal Keuze uit: Stellen Spreken Luisteren Taaltijd Spelling In groep vier werken we met de spellingsmethode Taaltijd Spelling. Deze methode heeft net als de taalmethode een duidelijke structuur met veel terugkerende elementen. Dat betekent een vast ritme en rust in de les. De spellingvaardigheden worden steeds in dezelfde volgorde behandeld. Binnen die regelmaat zijn vaste momenten voor instructie, begeleid en zelfstandig werken, toetsing, herhaling en verdieping. Spelling is ondergebracht in een apart pakket. Met Taaltijd Spelling ontdekken de kinderen stap voor stap de spellingsregels. In de werkschriften staat een groot aantal gevarieerde en speelse oefenvormen, waarbij de kinderen vaak zelfstandig werken. Ook deze de Taaltijd Spelling kent pas-op-de-plaats-weken en kijk-eens-omweken.

5 Lezen Op woensdag mogen de kinderen vrij lezen uit hun biebboek van school en uit de leescollectie die wij ieder jaar ontvangen van de bibliotheek in Oosterhout. Op vrijdag wordt er (ongeveer vanaf de herfstvakantie) gelezen met kinderen uit groep 8. Dit heet tutorlezen. De kinderen van groep 8 begeleiden volgens een vastgesteld programma de kinderen uit groep 4 met het lezen uit hun duoleesboek. Voortgezet technisch lezen Wij werken met de methode Estafette. Dit is een methode voor voortgezet technisch lezen die niet gebonden is aan jaargroepen, maar uitgaat van leesniveaus. We starten met Estafette in groep 4 en de methode eindigt als de leerling het hoogste niveau heeft bereikt. Meestal is dit aan het eind van groep 6 of begin groep 7. Op basis van de toetsresultaten op de DMT en de Avi-toets worden de kinderen ingedeeld in niveaugroepen. Een aantal kinderen heeft namelijk na het aanvankelijk lezen in groep 3 nauwelijks meer instructie nodig. Zij ontwikkelen hun leestechniek spelenderwijs en al lezend verder. Andere kinderen hebben echter wel behoefte aan gerichte instructie en oefening. Binnen de methode is het voor de leerkracht mogelijk om instructie te geven aan de ene niveaugroep terwijl de andere groep zelfstandig werkt. Er wordt gewerkt met leesboeken, leeskaarten, werkboekjes, kopieerbladen. Ook voor de betere leerling biedt de methode veel uitdaging.

6 Begrijpend lezen We werken met de methode Tussen de regels. Om een tekst aan te pakken hebben leerlingen gereedschap nodig. Tussen de regels geeft hen dat in de vorm van leesvragen. Elke leesvraag staat voor een bepaalde leesvaardigheid. Voorbeeld: De leesvaardigheid voorkennis activeren wordt voor de leerlingen vertaald in de vraag: Wat weet ik al?. Wanneer de leerlingen alle leesvaardigheden beheersen, kunnen ze zelf het juiste gereedschap kiezen voor elke leesklus. De leerlingen leren hun eigen leesstrategie te bepalen door de verschillende leesvaardigheden te combineren. Voor de kinderen wordt dit hun leesroute genoemd. Iedere nieuwe vaardigheid wordt behandeld in een instructieles en komt het volgende leerjaar op een hoger niveau terug. De instructielessen worden afgewisseld met zelfstandig werken. Tussen de regels maakt veel gebruik van interactieve instructie en samenwerkend leren. Schrijven Onze schrijfmethode is Novoskript. Novoskript is een nieuwe methode voor eenvoudig rechtshellend lussenschrift. Schrijven is communiceren! is de slogan van de methode. De methode bestaat uit 13 sets die ieder weer onderverdeeld zijn in verschillende opdrachtkaarten. Er wordt aandacht besteed aan de motoriek en de methode is adaptief. Dat sluit goed aan bij onze visie op onderwijs. Deze methode loopt door tot en met groep acht. In de laatste jaren wordt onder meer aandacht besteed aan temposchrijven en creatieve schrijfvormen. De letters, ook wel stoplichtletters genoemd, worden met behulp van beginpunt, pauzepunt en eindpunt aangeleerd. Ook is er een cd-rom bij die de kinderen individuele instructie geeft. Deze kan bijvoorbeeld remediërend ingezet worden.

7 Rekenen Wij werken met de vernieuwde versie van Pluspunt. De methode gaat uit van realistisch rekenonderwijs. Dat wil zeggen dat de kinderen opgaven krijgen die ze uit hun wereldje kunnen herkennen. Er zijn lessen die leerkrachtgebonden zijn en lessen waarbij kinderen zelfstandig werken. Ieder blok wordt afgesloten met een toets. Naar aanleiding van de uitslag van de toets wordt er door het kind "herhaald" of "verrijkt". Tevens is er binnen de methode ruimte voor verschillende oplossingsstrategieën. Uw kind kan een opgave dus oplossen met behulp van een strategie die het beste bij hem of haar past. De volgende onderdelen komen in groep 4 aan de orde: - door- en terugtellen van hoeveelheden tot optellen en aftrekken tot 100 uit het hoofd ( ) ( ) - verdelingen maken - het kunnen kopen, betalen en wisselen met euro s - het kunnen meten en schatten m.b.v. cm, dm en meter. - verhoudingen en breuken d.m.v. tabellen. - gewichten: kilogram en liter. - tijd en tijdsbesef: hele uren en halve uren, kwart voor en kwart over, maanden, tijdsbegrippen, jaarkalender. - De tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10 en de omkeringen hiervan. De toetsmomenten in groep 4 Naast de methodegebonden toetsen worden gedurende het schooljaar ook de volgende CITO-toetsen afgenomen: spelling drie minuten toets, een leestest op woordniveau (DMT toets) leestempo toets begrijpend lezen rekenen en wiskunde technisch lezen ( Avi ) A B C D E goed tot zeer goed ruim voldoende voldoende tot matig matig tot zwak zwak tot zeer zwak I II III IV V goed ruim voldoende voldoende matig onvoldoende Deze toetsen geven een beeld hoe uw kind, en de klas in z'n totaliteit scoort, ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De uitslagen van de toetsen worden altijd met u besproken tijdens de contactgesprekken!

8 Muziek /Drama/ Dans Voor deze vakken hebben we de methode Moet je doen. Deze methode geeft de leerkracht een basis voor verantwoord muziek- en dramaonderwijs. In deze methode komen onder andere zingen van liedjes, improvisatie en gehoortraining, bewegen op muziek, verschillende vormen van expressie aan bod. Daarnaast sluiten wij met muziek, drama en dans ook aan bij de thema s die aan bod komen en de belevingswereld van de kinderen. Nieuwe methode voor de zaakvakken Voorgaande jaren werd er gewerkt met de methode De grote reis. Dit was een geïntegreerde methode wereldoriëntatie waarin gewerkt werd a.d.h.v. thema s. Sinds vorig schooljaar zijn wij de gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe methode voor de zaakvakken. Inmiddels is na uitgebreid onderzoek, o.a. door het geven van verschillende lessen uit de verschillende methodes, door de leerkrachten, IB-ers en directie de keuze bijna gemaakt. Wanneer deze definitief is, zal u hierover in de Nieuwsbrief geïnformeerd worden. De belangstellingstafel Op een centrale plaats in de klas staat de belangstellingstafel. Hierop staan materialen, boeken e.d. die te maken hebben met het thema dat op dat moment in de belangstelling staat. Vaak zijn dit de wereldoriënterende onderwerpen. Het doel van de belangstellingstafel is de kinderen zo veel mogelijk te betrekken bij het onderwerp, en het stimuleren van de algemene ontwikkeling. Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer de kinderen ook zelf met spulletjes, plaatjes, boeken e.d. passend bij het onderwerp van de belangstellingstafel komen.

9 Handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen. Bovenstaande activiteiten komen twee keer per week aan bod. Wij proberen deze activiteiten zoveel mogelijk af te wisselen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende materialen en technieken. Hierbij sluiten wij aan bij het betreffende thema. Gymnastiek Eenmaal per week gaan we gymmen in de gymzaal van Markkant. Tijdens de gymlessen wordt er gewerkt in circuitvorm waarin verschillende vaardigheden en spelvormen aan bod komen. Het is belangrijk dat uw kind gymschoenen zonder zwarte zolen, een gymbroekje en T-shirt in een rugzakje meeneemt. De gymtassen mogen niet op school blijven hangen, maar gaan dezelfde middag weer mee naar huis. Tevens hebben wij een leerlingvolgsysteem voor de motorische ontwikkeling ingevoerd. Er wordt gekeken naar de specifieke ontwikkeling van uw kind a.d.h.v. vastgestelde criteria, bijvoorbeeld het maken van een koprol, het balanceren en het gooien en vangen van een bal. Tot de kerst begeleidt een ouder samen met de leerkracht de groep naar de gym.

10 Computer In groep 4 hebben we de beschikking over 2 computers. Deze staan in de klas waar de kinderen er zelfstandig en om de beurt mee kunnen werken. Bij de methode Pluspunt van rekenen en de leesmethode Estafette hebben wij aansluitende computerprogramma s. Op de computer hebben wij verder een aantal programma s die het automatiseren van verschillende rekensommen bevorderen. In de loop van het jaar kan dit aanbod wijzigen of uitbreiden. Dagopening Twee keer per jaar houdt uw kind een dagopening. Deze kan bestaan uit: poppenkast, uitbeelden, dansen op muziek, voorlezen, vertellen over een favoriet boek, vertellen over bijv. een gebeurtenis of dier, enz. De afspraken met de kinderen over het onderdeel dagopening zijn: - je mag het één keer met zijn tweeën doen, - je weet het al minstens twee weken van tevoren, - de leerkracht doet zelf ook mee aan de dagopeningen, zo weten de kinderen wat er van ze verwacht wordt. - in de bibliotheek is volop informatie te verkrijgen over onderwerpen, - je ouders mogen komen luisteren als je dat zelf wilt, - je mag een papier met trefwoorden gebruiken, - een dagopening duurt niet langer dan 15 minuten inclusief vragen, tips en complimenten van klasgenootjes, - het is niet de bedoeling dat er bij de dagopening kleine traktaties of cadeautjes worden uitgedeeld. Uw hulp bij het voorbereiden van een dagopening van uw kind is natuurlijk van harte welkom, maar het moet wel een kind -dagopening blijven!

11 Schooltelevisie We kijken wekelijks het schooltv-programma Huisje boompje beestje. Dit sluit aan bij het vak wereldoriëntatie. Incidenteel kijken we ook naar een ander programma, als dit bij actualiteiten of thema s aansluit. De vragenbus In de klas staat een vragenbus. Hierin kunnen kinderen (anoniem) hun vragen kwijt. Dingen die ze altijd al willen weten, kunnen op deze manier besproken worden. Op vrijdagmorgen in de kring worden de vragen beantwoord, de leerkracht weet echter ook niet alles, dus als het nodig is dan zoeken we het op! Spelletjes Ook in groep 4 worden er één keer per week (gezelschaps)spelletjes gedaan. Dit gebeurt op de vrijdagmiddag. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf spelletjes meenemen, maar natuurlijk zijn die ook in de klas aanwezig. Het sociale aspect, het winnen/ verliezen en daarmee om kunnen gaan zijn leermomenten tijdens deze middag.

12 Buitenspelen Halverwege de ochtend pauzeren we even. De kinderen kunnen dan één ding aan eten of drinken meenemen. Dit mag zijn: rauwkost, fruit, drinken (zonder prik), eventueel een boterham. Koeken mogen niet worden meegenomen. Open Podium Een aantal keer per jaar is er een Open Podium. Hierover wordt u via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden. Bij een Open Podium is er niet altijd ruimte / tijd om de hele klas samen mee te laten doen. De leerkracht houdt daarom bij wie er al een keer heeft meegedaan en wie nog niet. Klassenbeurt Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van half vier tot ongeveer kwart voor vier s middags, hebben twee kinderen klassenbeurt. Op woensdag is dit van half 1 tot kwart voor 1. De kinderen maken samen met de leerkracht de klas weer netjes. De taken bestaan onder andere uit; de klas vegen, het bord schoonmaken, de plantjes water geven en de potloden slijpen. Kinderen leren hiermee onder andere samen zorg te dragen voor een nette opgeruimde klas.

13 Verjaardagen Als uw kind jarig is dan wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed in de klas. We zingen de jarige uitbundig toe en ook feliciteren we het feestvarken allemaal persoonlijk. De jarige mag trakteren, het gaat hierbij om een kleine lekkernij, maar niet voorzien van een presentje. Daarna mag de jarige met 2 vriendjes of vriendinnetjes de klassen rond gaan. De kinderen doen dit in de ochtend en lopen langs de groepen 3, 4 en 5. Vanaf groep 4 is het niet meer de gewoonte dat u de viering van de verjaardag bijwoont. Uitnodigingen Het is niet de bedoeling dat uw kind uitnodigingen uitdeelt in de klas voor zijn/haar kinderfeestje. Het kan voor sommige kinderen zeer pijnlijk zijn als ze niet worden uitgenodigd. Fietsen Wordt misschien nog aangepast. Aangezien er erg veel fietsen op het schoolplein staan, hebben we de volgende afspraak: De kinderen van Kanaaleiland, Vrachelen 2 en kinderen die achter de Lage Molenpolderweg wonen mogen met de fiets naar school komen. De schooltijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

14 Tot slot Ondanks het feit dat er geprobeerd is alles zo helder en beknopt mogelijk op te schrijven, bevat dit boekje toch nog heel wat pagina's. Fijn dat u de moeite heeft genomen om de informatie door te lezen. Mocht u nog vragen hebben n.a.v. dit boekje dan kunt u altijd na schooltijd bij ons terecht. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4

Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4

Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4 2010 2011 Beste Ouders, Voor u ligt het informatieboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 4 zit. Alle leerstof die in groep 4 aan bod komt wordt hierin beschreven, daarnaast worden een aantal regels

Nadere informatie

Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4

Beste Ouders, Wij maken er samen een fijn schooljaar van. Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 4 2015 2016 Beste Ouders, Voor u ligt het informatieboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 4 zit. Alle leerstof die in groep 4 aan bod komt wordt hierin beschreven, daarnaast worden een aantal regels

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 6

Informatieboekje. Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Beste Ouder(s), Dit is het leerstofoverzicht van uw zoon of dochter die nu in groep 6 zit. Wij hopen dat door uw bezoek aan de informatieavond en het lezen van dit boekje, een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste Ouder(s) / verzorger(s) leerlingen groep 5, In dit boekje treft u een overzicht van de leerstof van het komende schooljaar. Op de informatieavond zullen wij proberen u zoveel

Nadere informatie

Wij hopen op een prettige samenwerking met u en uw kind. Met vriendelijke groeten, Manja, Peggy en Roanne

Wij hopen op een prettige samenwerking met u en uw kind. Met vriendelijke groeten, Manja, Peggy en Roanne Beste Ouders, Dit is het informatieboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 8 zit. Ik hoop dat een heleboel dingen door de informatieavond en het lezen van dit boekje voor u duidelijker zullen worden.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 6

Informatieboekje. Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Beste Ouder(s), Dit is het leerstofoverzicht van uw zoon of dochter die nu in groep 6 zit. Wij hopen dat door uw bezoek aan de informatieavond en het lezen van dit boekje, een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5. Schooljaar OBS De Pionier

Informatieboekje groep 5. Schooljaar OBS De Pionier Informatieboekje groep 5 Schooljaar 2010-2011 OBS De Pionier Beste ouder(s) / verzorger(s) van leerlingen van de groepen 5, In dit boekje treft u een overzicht van de leerstof van het komende schooljaar.

Nadere informatie

Wij hopen op een prettige samenwerking met u en uw kind. Met vriendelijke groeten, Manja, Roanne en Stephanie

Wij hopen op een prettige samenwerking met u en uw kind. Met vriendelijke groeten, Manja, Roanne en Stephanie Beste Ouders, Dit is het leerstofoverzichtboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 8 zit. Wij hopen dat een heleboel dingen door de informatieavond en het lezen van dit boekje voor u duidelijker zullen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Groep 7 2010-2011 Beste ouders/verzorgers, Dit is het informatieboekje van uw zoon of dochter die nu in groep 7 zit. Hierin staan de belangrijkste zaken met betrekking tot de leerstof van dit schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3

Informatieboekje. Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Beste Ouders, Dit is het informatieboekje van uw zoon of dochter die in groep 3 zit. Leest u dit eens op uw gemak door. Mocht u echter nog vragen en/of opmerkingen hebben over

Nadere informatie

Leerstofboekje. Groep 3

Leerstofboekje. Groep 3 Leerstofboekje Groep 3 Beste Ouders, Voor u ligt het leerstofboekje van uw zoon of dochter die in groep 3 zit. Op de informatieavond is er veel verteld en in dit boekje kunt u alles nog eens rustig nalezen,

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3

Informatieboekje. Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Beste Ouders, Dit is het het informatieboekje van uw zoon of dochter die in groep 3 zit. Leest u dit eens op uw gemak door. Mocht u echter nog vragen en/of opmerkingen hebben over

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3

Informatieboekje. Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Beste Ouders, Dit is het informatieboekje van uw zoon of dochter die in groep 3 zit. Leest u dit eens op uw gemak door. Mocht u echter nog vragen en/of opmerkingen hebben over

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatie boekje groep 6

Informatie boekje groep 6 Informatie boekje groep 6 Groepsinformatie groep 6 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 6 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatie boekje groep 8

Informatie boekje groep 8 Informatie boekje groep 8 Groepsinformatie groep 8 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 8 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Informatie avond groep 4/5

Informatie avond groep 4/5 Informatie avond groep 4/5 Aanspreekpunt: Groep 4 juf Tronchet (m.tronchet@as-p.nl) Groep 5 meester (h.bezemer@as-p.nl) Wie staat wanneer voor de groep: Morgen Middag Bijzonderheden Maandag Dinsdag Psalm

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er.

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. Groep 3a Wist U dat? Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. De klassenouders Gwendolyn (moeder van Hugo) en Joyce (moeder van Lisa) zijn. We op zoek zijn

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. Informatieblad groep 3 Gang van zaken We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2017/ 2018 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatie groep 6 schooljaar 2011-2012 DE LEERSTOF

Informatie groep 6 schooljaar 2011-2012 DE LEERSTOF Informatie groep 6 schooljaar 2011-2012 DE LEERSTOF Catechese, levensbeschouwing Wij werken met de methode Trefwoord. Hiermee wordt elke ochtend een korte dagopening gedaan. Trefwoord laat kinderen op

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2018/ 2019 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4/5

Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Start van het schooljaar: De rugzak; Aan het begin van het schooljaar wordt de rugzak geïntroduceerd. In deze rugzak/tas stopt iedere leerling (minimaal

Nadere informatie