1 Opening. 2 Vaststelling van de agenda.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Opening. 2 Vaststelling van de agenda."

Transcriptie

1 Secretariaat C. Weekers Kelperweg 41a 6037 RL Kelpen-Oler Bankrek. Rabobank Inschrijving KvK De jaarvergadering van de Dorpsraad Kelpen-Oler is gehouden op woensdag 12 juni 2013 om uur in het Gemeenschapshuis Het Trefcentrum Kelpen-Oler. Afmeldingen: Wethouder Joost van der Stappen. 1 Opening. De vergadering wordt geopend door de voorzitter Gert Raedts en hij heet iedereen van harte welkom op deze vergadering van onze dorpsraad. Een speciaal woord van welkom aan Joris Snoeren bureau Dorpsraden van de gemeente Leudal. Wethouder van der Stappen heeft zich afgemeld wegens ander verplichtingen. Aantal aanwezigen: 51 personen. 2 Vaststelling van de agenda. Verzocht is om de agenda aan te passen en te starten met de presentatie de presentatie nieuwe rekenmethode van onze basisschool. Dit i.v.m. aanwezigheid bij het schoolkamp. Deze aanpassing wordt geaccepteerd waarna wordt gestart met deze presentatie. 3 Presentatie Nieuwe rekenmethode Basisschool St. Lidiuna. Deze presentatie wordt verzorgd Har Boonen en Wendy Brink. Het aangepaste logo van de school gepresenteerd en toegelicht. Vervolgens wordt ingegaan op de recente aanpassingen binnen het schoolgebouw. Deze punten sluiten aan bij de toekomst visie en de missie van onze basisschool. Er is gekozen voor een brede school waar niemand omheen moet kunnen. Kwaliteit van onderwijs is daarbij uitgangspunt. Begrippen als: maatschappij kritisch, assertief, buiten de kaders treden en verder kijken en denken passen bij het onderwijs van deze tijd. Het doel en de missie sluiten nauw op elkaar aan de nieuwe rekenmethode past is deze benadering. De nieuwe rekenmethode en de hiervoor benodigde middelen bieden de mogelijkheid om de juiste insteek te kiezen de kinderen op hun eigen niveau te laten werken. Het niveau voor het vak rekenen zit op een niveau waarbinnen de nieuwe methode past. Een bijkomstig voordeel is om de vrijkomende tijd van de onderwijskrachten in te zetten voor om breed opgezet taal onderwijs te bieden. Onderwijskundig wordt meer aandacht gevraagd voor en om taalonderwijs op het juiste niveau te bieden. Waarom is een bijdrage van de Dorpsraad nodig? De aankoop van de nieuwe methode kan niet direct gefinancierd worden uit het beschikbare budget. Op termijn zal deze nieuwe methode wel besparingen gaan opleveren. Deze middelen zijn dan nodig voor onderhoud en vernieuwing van deze nu nieuwe lesmethode. De keuze is op deze wijze gemaakt, waarbij voor rekenen geldt dat elke leerling op zijn niveau op basis van zelfwerkzaamheid zich dit vak eigen maakt. Voor de leerkrachten geldt dat ze meer tijd krijgen om aan de andere vakken te besteden. 4 Verslag jaarvergadering Het jaarverslag van de vergadering is op de website geplaatst en was daardoor voor iedereen die dit wilde lezen toegankelijk. Dit verslag is aan de order gesteld. Er waren geen vragen opmerkingen en aanvullingen. Dit verslag is door de vergadering akkoord bevonden en door de vergadering vastgesteld.

2 5 Jaaroverzicht activiteiten 2011 en Plan Lidwinahof. Vergunning voor 9 starterwoningen, waarvan gestart is met 2 woningen. Dorpsschouw. - Met wethouder en ambtenaren rondgang door het dorp gemaakt. - Verbeterpunten opgenomen zoals: Maaien, snoeien en onveiligheid. - Enkele punten zijn uitgevoerd, andere punten zijn bij GVVP en DOP onder gebracht. N Deelnemen aan de werkgroep stakeholders. - Leveren van inbreng en vervolgen van uitgangspunten - Bewaken van aspecten leefbaarheid en veiligheid. - Foto wedstrijd Steungroep Baexem. (Zie website Dorpsraad Baexem) Als dorpsraad Kelpen-Oler gaan we voor een veilige kruisingen met de N280, goede oversteekbaarheid en veilige fietsen lang de N280. Heeft U aanvullingen meld ze dan! Stations Baexem en Haelen. - Samenwerking met de dorpsraden Baexem en Haelen. Bijwonen DOL. ( Dorpsraden Overleg Leudal. ) - Bespreken van actuele onderwerpen en belang van inwoners. - Oppakken en behouden van de leefbaarheid in de kernen. - Glasvezel aansluitingen in het buitengebied. - Uitwisselen ervaringen. Informatie map voor nieuwe inwoners. Glasvezel netwerk. - Publicaties in de Klepper en Leudalnieuws. - Overleg met Gemeente en Reggefiber. Kerstboom. - Kerstboom geplaatst - Nieuwe verlichting aangekocht. Waterlossing Wessemerven. - Afstemming waterschap schoonhouden lossing. - Afvoer van water zekerstellen. - Afstemming met Gemeente (Voorkomen vervuiling) Pinautomaat. - Overleg met directie Rabobank. - Helaas heeft dit niet geleid tot het behouden van de pinautomaat. - Afspraak gemaakt met de Rabobank om eind dit jaar te evalueren. Wordt er nog iets gedaan met de toezegging en de bereidheid van de Rabobank om een bijdrage aan de leefbaarheid van Kelpen-Oler te doen. Dit punt zal dat tijdens de evaluatie besproken zal worden. Als dorpraad willen we ook de ledenraad hierop aanspreken. Speeltuin Kelpen-Oler. Dit mooie project is gerealiseerd in samenwerking met: Gemeente Leudal, speeltuin commissie, die bestaat uit Dorpsraad, Ouderraad en KO-kids, Leverancier Kompan. Samenstelling projectteam: - Projectleiding Gemeente Dhr.Pennings. - Leverancier: Kopman Dhr. Vonken, - Speeltuincommissie:René Clerkx, Kirsten Hendrix, Gerrie Neijnens, Esther Vergeest. De speeltuin is geopend door onze Wethouders Joerie Minses en Jo Smolenaars. Een waardevolle voorziening die veel en goed gebruikt wordt.

3 Eetpunt Kelpen-Oler. - Eetpunt, Veel en dankbare deelnemers en is een groot succes. - Opgezet door vrijwilligers op verzoek gefaciliteerd door de Dorpsraad. Servicepunt. - Dorpsraad volgt activiteiten en gang van zaken van het servicepunt. - Dorpsraad is toehoorder bij geweest bij de gesprekken met de gemeente. Over het servicepunt is na uitgebreid overleg en afstemming vastgesteld dat het langer open houden van het service punt niet haalbaar is. Er is te weinig gebruik van gemaakt. Het service punt zal na het afwikkelen van alle verplichting ophouden te bestaan. Buitenschoolse opvang Terugblik met Hanneke Vullings stichting Bobo 12 september Stichting Bobo heeft een nieuwe naam: Hoera Kindercentra. - Leudal was relatief zelfstandig voor wat de peuterspeelzaal betreft. - Gestart in april 2010 met 27 peuters met 4 dagdelen, nu nog 3 dagdelen. - Buitenschoolse opvang 49 kinderen. 5 dagen in Kelpen-Oler en Heythuysen. - Geen dagopvang voor baby s. - Woensdagmorgen wordt 3+ programma, kinderen vanaf 3 jaar, geboden met taal aanbod en voorbereiding basisschool. Activiteiten met Basisschool. - Als er nieuwe aanmeldingen komen dan zal er alles aan gedaan worden om deze samen met de ouders in te vullen. Met de ouderraad en het kinderopvangcentrum Hoera is de afspraak gemaakt om een informatieavond opzetten om de juiste informatie uitdragen dit is belangrijk voor ouders. 6 Financieel jaarverslag. Het financieel verslag is door Eduardo gepresenteerd. Voor het verslag wordt verwezen naar de presentatie. 7 Verslag Kascontrole commissie. De kascontrole commissie, bestaande uit Gerjan Nouws en Frits Geraedts, hebben de boeken gecontroleerd en brengen in de vergadering verslag uit over de bevindingen. De boeken nauwgezet bijgehouden en in orde bevonden. De kascontrole commissie stelt de vergadering voor om op basis van hun bevindingen de penningmeester te dechargeren. De vergadering neemt dit voorstel bij acclamatie over. 8 Benoemen kascontrole commissie. Gerjan Nouws treedt af en is niet herkiesbaar. Jorge Hermans stelt zich kandidaat en wordt bij acclamatie gekozen. De nieuwe kas controle commissie bestaat uit: Frits Geraets en Jorge Hermans. 9 Bestuursverkiezing. Gert Raedts Hans Baetsen Evert Franzen Aftredend en herkiesbaar. Aftredend en herkiesbaar. Kandidaat bestuurslid. Er hebben zich geen nieuwe kandidaten voor het bestuur gemeld. Alle kandidaten worden bij acclamatie gekozen. Verkiezing van de voorzitter. Gert Raedts wordt als kandidaat voorgedragen. Ook de voorzitter wordt bij acclamatie gekozen.

4 10 Presentatie actiepunten Dorpsontwikkelingsplan. In het DOP zijn een aantal actie punten opgenomen: Aanzien en Verkeersveiligheid Grathemerweg in de kern Kelpen-Oler. Het opknappen van de Grathemerweg binnen de kern is in 2015 gepland. Mogelijk verplaatsen van de bushalte zodat ruimte vrijkomt voor het plaatsen van een bushuisje. Ook het rolstoel vriendelijke maken van de bushalte is punt van aandacht. Uit de vergadering wordt ook hierop aangedrongen. Met de gemeente is afgesproken dat over de aanpassingen en de bijbehorende planning vooraf met de bewoners afstemming plaats vind. Wonen, Voorzieningen en Leefbaarheid. Woningbouw plan Liduinahof. Er is gestart met 2 woningen in dit plan. Onderwijs en voorzieningen. Behouden en uitbouwen van onze basisschool tot een brede school. Nieuwe rekenmethode. Uit de presentatie blijkt dat de school met de tijd meegaat. Wessemervenlossing. Onder de aandacht houden zodat waterafvoer gegarandeerd wordt. Recreatie en toerisme en infrastructuur. Wandelpaden. Hierover volgt in deze vergadering een presentatie. Deze punten zijn door de voorzitter toegelicht. Deze punten worden jaarlijks (gepland 13 juni) met de verantwoordelijke wethouder van de Gemeente Leudal besproken. 11 Actuele activiteiten. Eetpunt opgezet door vrijwilligers. Eetpunt opgezet met vrijwilligers uit Kelpen-Oler en is bedoeld voor ouderen en kwetsbare groepen. We hebben mogen vaststellen dat eraan wordt deelgenomen door veel inwoners. Er blijkt duidelijk behoefte te zijn aan deze voorziening. Dit project blijkt een succes te zijn. In mei van dit jaar is het 1 jarig bestaan gevierd. De vrijwilligers werken als zelfstandige groep, de Dorpsraad faciliteert deze activiteiten. Dorpsraden en zelfsturing. Inwoners laten meedenken over de toekomst van de Gemeenschap juist omdat ze deel uitmaken deel van de gemeenschap. Zelf de verantwoordelijkheid nemen om samen ideeën te ontwikkelen en daaraan vorm en inhoud geven. De gemeente Leudal zal de burgers stimuleren om hieraan te werken en een eigen invulling aan te geven. Punten waaraan we kunnen denken bij het invulling geven zijn o.a.: Voorzieningen voor de gemeenschap behouden en mogelijk uitbouwen. De leefbaarheid in en van kernen in standhouden door zorg voor elkaar. Het doel is om zo lang mogelijk kunnen blijven wonen binnen de eigen gemeenschap. Stations Leudal. Baexem en Haelen. Er wordt korte toelichting waarom er nu mogelijkheden zijn om stations Baexem en Haelen te krijgen. Tijdens deze toelichting is aangeven welke de voordelen voor Leudal en de inwoners kunnen zijn. Het busvervoer moet worden aangepast zodat alle kernen van Leudal met elkaar, het Gemeentehuis, en met de stations verbonden worden. De vergadering staat hier positief tegenover. Er wordt echter op gewezen en de bezorgdheid uitgesproken dat dit niet kan en mag leiden tot het mogelijk verdwijnen van openbaar vervoer in een van de kernen.

5 Wandelpaden Kelpen-Oler. Er is een werkgroep gevormd die in nauwe samenwerking met Martijn van Vegchel van Plattelandscoördinatie de wandelroutes uitwerkt. Deze werkgroep bestaat uit: Cor Weekers, Tim Neijnens, Ans Taverne, Carla Koolen, Jeanne Raemakers. De wandelroutes Kelpen-Oler sluiten aan op de wandelroutes van de ander kernen binnen Leudal en Nederweert. Binnen Kelpen-Oler zijn 4 wandelroutes opgezet en uitgewerkt. Er wordt kort toegelicht hoe en langs welke punten deze routes lopen en op welke termijn realisatie plaats vind. De routes zijn: 1. Rondje Oler 2. Rondje Kelpen-Oler 3. Rondje Kelpen 4. Rondje Keversbroek Welke werkzaamheden moeten nog gedaan en wat moet nog uitgewerkt worden. Plaatsen van de borden bij de startpunten en bewegwijzeringpaaltjes. Afstemming met andere kernen en met de gemeente Nederweert. Plaatsen van bankjes, aangeven en plaatsen van hekwerk (poortjes) als routes door weilanden of natuurgebied lopen. Uitwerken van route beschrijvingen en aan van interessante punten. Reactie en vragen: Waar worden de kaarten van de wandelroutes uitgegeven? De kaarten zijn te krijgen (kopen) bij de Gemeente, VVV en mogelijk op verdeelpunten in de kernen. Wordt aandacht besteed aan het wandelen over of door percelen waar vee loopt? Op wandenkaarten wordt aangegeven waar de wandelaar rekening mee moet houden. Mogelijk kunnen op deze punten informatie bordjes geplaatst worden. Gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. (GVVP) De fietspaden in de bebouwde kom worden op korte termijn aangepast. Bij de kapsalon, Limburgstraat en Oranjestraat. Er wordt bij Ellbrug op 8 plaatsen verlichting geplaatst, Kelpen-Oler en Ell 4 stuks Snelheidsmeting (met smily) preventieve maatregel om snelheid te beperken. Aanbrengen van zebrapaden op de Grathemerweg,Schoolplein en in de Limburgstraat. Plaats en de uitvoering zijn in samenwerking met KO-kids en de Basisschool bepaald. Uitzicht verbeteren op de hoek van Grathemerweg en de Heideweg. Het verzoek is om de heg ter plaatse te snoeien zodat er voldoende uitzicht is. De vraag is door de dorpsraad en de buurt aan de bewoners gesteld. Het heeft echter slechts kort effect gehad. Deze vraag is nu bij de gemeente neergelegd. Visuele snelheidsbeperking aanbrengen bij de kruising Hunselerdijk met de Grathemerweg. Er gebeuren te veel ongevallen ten gevolge van te hoge snelheden. Maatregelen om sluip(vracht)verkeer vooral over de Ellbrug te voorkomen. Deze brug is erg smal en er komt veel vrachtverkeer over. Vragen uit de vergadering. - Bestaat de mogelijkheid om het fietspad naar Grathem te verlichten. Een onverlicht fietspad, waar veel gebruik van gemaakt wordt na de fusie van de voetbalverenigingen, is een zeer onveilige situatie. Er zijn al kinderen gevolgd. Ze mogen nu alleen nog in groepen fietsen. Hier moet iets gebeuren. - De onveiligheid van de Ellbrug wordt nog eens onder de aandacht gebracht omdat hier veel sluipvrachtverkeer overkomt. - Binnen de bebouwde kom in Kelpen-Oler wordt op een aantal punten waar kinderen spelen veel te hard gereden. Wat kan hier aan gedaan worden. De Dorpsraad neemt dit punt op met de Gemeente. - Er worden straatlampen afgeplakt waardoor plaatsen onvoldoende verlicht zijn. Dit soort zaken dient zelf gemeld te worden via de gemeente of direct bij Essent. - Op de Grathemerweg is veel overlast van bladeren. Kunnen hier,zoals ook op andere punten in het dorp gebeurt, draadkorven geplaatst worden.

6 Website dorpsraad. De Website van de Dorpsraad Kelpen-Oler heeft als doel informatie uitwisseling en aangeven welke de activiteiten van de dorpsraad zijn. Er zijn koppeling naar de websites van andere verenigingen in opgenomen. Als dorpsraad vragen we ons af welke andere mogelijkheden er zijn: Hoe bereiken we jongeren. Koppelingen naar Twitter en Facebook. Opzetten en onderhouden van onze website. Ook willen we mensen die ons kunnen ondersteunen bij het opzetten en onderhouden van deze website zich te melden. Graag willen we van hun diensten gebruik maken. Op dit moment worden deze werkzaamheden door Ernie Terwijn gedaan. 12 Erkentelijkheidsprijs De Koeëp Tijdens de pauze is door Swing it Out Kinder- en jeugdkoor een optreden verzorgd. Na dit optreden is: De Koeëp tot ieders verrassing aan Swing it Out uitgereikt voor de vele optredens en het verzorgen van diensten. In de oorkonde die bij de prijs hoort is vermeld waarom deze prijs aan hun wordt uitgereikt. Deze oorkonde is opgestelde en voorgelezen door Joerie Minses. De prijs en de oorkonde zijn uitgereikt door de BAC (Bonte Avond Commissie), de winnaars van het vorig jaar. 13 Rondvraag. Er wordt aandacht gevraag voor onze schutterij en voor het bondsschuttersfeest, dat volgend jaar op 25 mei georganiseer zal worden. Alle inwoners worden opgeroepen om onze schutterij positief te ondersteunen bij de organisatie en hun activiteiten. Hiervan wordt geen gebruik gemaakt. 14 Sluiting. Niets meer aan de orde zijnde wordt de vergadering gesloten door de voorzitter. Hij geeft daarbij aan dat iedereen in de gelegenheid is om de winnaars te feliciteren. Dorpsraad van Kelpen-Oler Na de afsluiting was er, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid om de winnaar(s) van de De Koeëp te feliciteren. Bestuurssamenstelling per 12 juni Gert Raedts. Voorzitter. Hans Baetsen. Bestuurslid. Evert Franzen. Bestuurslid. Sjra Verstappen. Bestuurslid. Caroline van Velzen. Bestuurlid (tijdelijk niet actief.) Cor Weekers. Secretaris. Actieve leden: Eduardo Hermans Ernie Terwijn. Taken penningmeester. (Geen bestuurslid) Gast (Speciale taken)

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 12 juni 2013

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 12 juni 2013 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 12 juni 2013 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Verslag jaarvergadering 2012. 4. Jaaroverzicht activiteiten

Nadere informatie

Secretariaat. C. Weekers Kelperweg 41a 6037 RL Kelpen-Oler

Secretariaat. C. Weekers Kelperweg 41a 6037 RL Kelpen-Oler Secretariaat C. Weekers Kelperweg 41a 6037 RL Kelpen-Oler Info@dorpsraadkelpen-oler.nl Bankrek. Rabobank 11.39.24.321 Inschrijving KvK 12063541 De jaarvergadering van de Dorpsraad Kelpen-Oler is gehouden

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Presentatie website. 4. Verslag jaarvergadering 2014. 5.

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Buurtpreventie Maurice Henk 4. Verslag jaarvergadering

Nadere informatie

De jaarvergadering van de Dorpsraad Kelpen-Oler is gehouden op woensdag 10 juni 2015 om uur in het Gemeenschapshuis Het Trefcentrum Kelpen-Oler.

De jaarvergadering van de Dorpsraad Kelpen-Oler is gehouden op woensdag 10 juni 2015 om uur in het Gemeenschapshuis Het Trefcentrum Kelpen-Oler. Secretariaat C. Weekers Kelperweg 41a 6037 RL Kelpen-Oler Info@dorpsraadkelpen-oler.nl Bankrek. Rabobank 11.39.24.321 Inschrijving KvK 12063541 De jaarvergadering van de Dorpsraad Kelpen-Oler is gehouden

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant Algemene Jaarvergadering 2016 Plaatselijk Belang Laag-Zuthem Graag nodigen wij U uit voor het bijwonen van de jaarvergadering van het Plaatselijk Belang Laag-Zuthem op 14 Juni 2016 om 19.00 uur in het

Nadere informatie

Jaarvergadering Plaatselijk Belang

Jaarvergadering Plaatselijk Belang Jaarvergadering Plaatselijk Belang 12 maart 2008 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 28 maart 2007 4. Jaarverslag 2007 5. Financieel verslag / kascommissie 6. Bestuursverkiezing

Nadere informatie

Notulen 6 e Jaarvergadering, donderdag 22 april 2013

Notulen 6 e Jaarvergadering, donderdag 22 april 2013 Secretariaat: Severinusstraat 17, 6096 BS Grathem. Tel. 0475-451829 jchevers@kpnmail.nl Notulen 6 e Jaarvergadering, donderdag 22 april 2013 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet de (41)

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 1. Opening H. van Wylick opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de aanwezigen. Er zijn afmeldingen ontvangen van

Nadere informatie

Verslag: Dorpsraad Ooltgensplaat

Verslag: Dorpsraad Ooltgensplaat Verslag: Dorpsraad Ooltgensplaat Datum: Donderdag 14 oktober 2014 Locatie: MFC t Centrum, Ooltgensplaat Tijd: 19.30-22.00 Aanwezig: Hans Bal, Bram den Exter, Harry Scheermeijer, Bas de Vos (notulen), Gerrie

Nadere informatie

Dorpsraad Vessem. Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur. in d n Boogerd. Welkom allemaal bij de Dorpsraad

Dorpsraad Vessem. Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur. in d n Boogerd. Welkom allemaal bij de Dorpsraad Jaarvergadering 21 april 2015 Aanvang: 20.00 uur Welkom allemaal bij de Dorpsraad in d n Boogerd 1 1. Opening en welkom Gerry M. Dorrestein 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen 4. Notulen jaarvergadering

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

N280 Weert - Leudal. Provincie Limburg. Cluster Wegaanleg. Carlo Gurian. Projectleider

N280 Weert - Leudal. Provincie Limburg. Cluster Wegaanleg. Carlo Gurian. Projectleider N280 Weert - Leudal N280 Weert - Leudal Provincie Limburg Cluster Wegaanleg Carlo Gurian Projectleider 2 N280 Weert - Leudal Weg-entiteit Wegaanleg en wegbeheer Wettelijke taak 450 km provinciale wegen

Nadere informatie

Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum

Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum Ledenvergadering Raad van Overleg Beltrum 30 november 2011 1. Opening Agenda 2. Notulen jaarvergadering 20 april 2011 3. Vaststellen jaarverslag 2010 4. In- en uitgaande post 5. Financieel verslag 2010

Nadere informatie

Jaarvergadering Plaatselijk Belang

Jaarvergadering Plaatselijk Belang Jaarvergadering Plaatselijk Belang 18 maart 2009 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 12 maart 2008 4. Jaarverslag 2008 5. Financieel verslag / kascommissie 6. Bestuursverkiezing

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Integraal project woninginbraken

Integraal project woninginbraken Beknopt verslag bijeenkomst woninginbraken d.d. 22 maart 2012 Locatie: raadszaal gemeentehuis, Leudalplein 1 Heythuysen Aanwezig: Diverse buurtcoördinatoren en vertegenwoordigers Dorpsraden Gemeente: BOA

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezig: Afwezig: Gast: Anita Gerritsen, Rene Derksen, Hans Hofs, Marian Trommelen Ellen van Hierden,

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

De nieuwe school gaat door!

De nieuwe school gaat door! De nieuwe school gaat door! Na jaren van vergaderen en stemmingen in de gemeenteraad van Weert, is op 25 februari 2015 eindelijk het definitieve besluit gevallen: Laar krijgt een nieuwe school aan de Aldenheerd.

Nadere informatie

Uitwerking Enquête. 1. Binnen welke leeftijdscategorie valt U

Uitwerking Enquête. 1. Binnen welke leeftijdscategorie valt U Uitwerking Enquête. 1. Binnen welke leeftijdscategorie valt U < 18 jaar. 0 18 tot 25 jaar. 3 25 tot 35 jaar. 7 35 tot 45 jaar 18 45 tot 55 jaar. 14 55 tot 65 jaar. 20 65 tot 75 jaar. 9 > 75 jaar 9 Totaal

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Mededelingen Avondvoorzitter: Jan Custers Huishoudelijk: telefoon uit/stil, discussie graag via de microfoon. Wie is er allemaal aanwezig? Onderlinge rolverdeling:

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Verslag Dorpsraad Valburg/Homoet Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Aanwezig: Dorpsraad Valburg/Homoet Annemieke Uitvlugt (voorzitter) Dorpsraad Valburg/Homoet Esther Fintelman

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Verslag vorige ledenvergadering, gehouden op 15 november 2011 4. Vaststelling jaarrekening 2011

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Plaatselijk Belang Oranjewoud. 13 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. Plaatselijk Belang Oranjewoud. 13 maart 2018 Algemene Ledenvergadering Plaatselijk Belang Oranjewoud 13 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter van PB en mededelingen 2. Vaststelling van de notulen 2017 (Wâldknyn 2017-2 + website) 3. Verantwoording

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Verslag intern overleg WIN

Verslag intern overleg WIN Verslag intern overleg WIN 5 maart 2013 Aanwezig: Afwezig: Ruud de Bruijn, Norbert van Doorn, Hans van Irsen, Joke Kaptein (voorzitter), Roy Piket, Marco van Schadewijk (notulist), Pepijn van de Burgt

Nadere informatie

N280 Weert - Leudal. Provincie Limburg. Cluster Wegaanleg. Carlo Gurian. Projectleider

N280 Weert - Leudal. Provincie Limburg. Cluster Wegaanleg. Carlo Gurian. Projectleider N280 Weert - Leudal N280 Weert - Leudal Provincie Limburg Cluster Wegaanleg Carlo Gurian Projectleider 2 N280 Weert - Leudal Weg-entiteit Wegaanleg en wegbeheer Wettelijke taak 450 km provinciale wegen

Nadere informatie

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 1 Ondernemersavond 22 januari 2015 Munnikkenhof Grijpskerke Geachte ondernemer, Hartelijk dank voor uw aanwezigheid op de ondernemersavond op 22 januari j.l. Zoals

Nadere informatie

Uitnodiging Jaarvergadering PB 17-10-2013:

Uitnodiging Jaarvergadering PB 17-10-2013: Uitnodiging Jaarvergadering PB 17-10-2013: Het bestuur van Plaatselijk Belang Boerhaar nodigt U uit voor de jaarvergadering, welke gehouden wordt op donderdag 17 oktober 2013, om 20.00 uur in zaal Logtenberg

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Notulen van de jaarvergadering van Buurtvereniging Tuss n Daip en Knoal d.d. 17 februari 2006 in Dorpshuis de Bongerd te Woltersum

Notulen van de jaarvergadering van Buurtvereniging Tuss n Daip en Knoal d.d. 17 februari 2006 in Dorpshuis de Bongerd te Woltersum Notulen van de jaarvergadering van Buurtvereniging Tuss n Daip en Knoal d.d. 17 februari 2006 in Dorpshuis de Bongerd te Woltersum Aanvang: 20.00 uur Aanwezig: 20 personen 1. Opening De voorzitter Cor

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ -------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Openbare dorpsraadvergadering op 24 juni 2015. Aanwezig: wethouder

Nadere informatie

Jaarvergadering Misters Belang. 29 februari 2016

Jaarvergadering Misters Belang. 29 februari 2016 Jaarvergadering Misters Belang 29 februari 2016 Notulen jaarvergadering 2015 Overzicht 2015 Financieel verslag Kascontrole School Miste / Corle Zwerfvuil & plastic Ni jenoabers Toekomstvisie Bestuursleden

Nadere informatie

Algemene vergadering en thema avond Komt wel goed schatje

Algemene vergadering en thema avond Komt wel goed schatje Algemene vergadering en thema avond 27-01-2015 Komt wel goed schatje Agenda jaarvergadering 19.30-20.00 uur Opening en mededelingen door de voorzitter Presentatie jaarverslag door de voorzitter Presentatie

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

Wijkraad de Brabander

Wijkraad de Brabander Wijkraad de Brabander Notulen: nummer 07 en 08 gecombineerd 2014 Datum overleg: 10-03-2014 & 12 mei 2014 Aanwezig:, Dorus van Rooij (Penningmeester), Mark van Dalen (nieuw lid), Bas Gorissen, Rolf van

Nadere informatie

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist)

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Vergadering maandag 24 september 2018 Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Afwezig met bericht: Jan, Harry, Paul, 1. Opening en definitieve vaststelling

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Vergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel

Welkom op de Algemene Vergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel Welkom op de Algemene Vergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel 27 mei 2014 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Notulen van de Algemene Vergadering 23 mei 2013 3. Korte terugblik op het verslagjaar

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Plaatselijk Belang Elshof

Algemene ledenvergadering Plaatselijk Belang Elshof Algemene ledenvergadering Plaatselijk Belang Elshof 8 november 2016 Foto: Wil Bijker 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Jaarverslag 2016 3. Bestuursverkiezingen 4. Discussie leefbaarheid Elshof en

Nadere informatie

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond.

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Verslag van de algemene ledenvergadering. Datum en tijdstip: Locatie: Aanwezig: Voorzitter is: Secretaris is: Maandag,

Nadere informatie

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans.

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Notulen vergadering 1 oktober 2008 Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Afwezig: Theo van Gasteren, Leonie Willemssen. 1. Opening

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Gemeenschapsraad Heibloem

Jaarverslag 2015 Gemeenschapsraad Heibloem Gemeenschapsraad Heibloem Inhoudsopgave Bestuur Stichting Gemeenschapsraad Heibloem... 3 Parochieblad Erica... 4 Ons Heibloem... 4 Overleg De Heihorst... 5 Fazanterie... 6 Ôs Dörp... 6 Website Heibloem.daarleefje.nl...

Nadere informatie

Joop opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Joop opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Vergadering Wijkplatform Landweert d.d. 02-04-2013 Aanwezig : Joop Linders, Herman Hendrix, Trinus Dijkstra, Han Verkuijlen, Joyce van de Laar, Math Goumans, Cor van Dijk, Bas Woldenberg en Liesbeth Arts.

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei/Juni 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 Secretariaat: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen

Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen ANBI-status Vereiste vermelding van gegevens in verband met de ANBI-status De, hierna te noemen LBG, is opgericht op 10-01-2006. De leefbaarheidsgroep heeft de vorm van een stichting en is 18-01- 2006

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 2017 gehouden op 22 mei 2018 in de Nieuwe Polderkamer in Stolwijk.

Notulen jaarvergadering 2017 gehouden op 22 mei 2018 in de Nieuwe Polderkamer in Stolwijk. Notulen jaarvergadering 2017 gehouden op 22 mei 2018 in de Nieuwe Polderkamer in Stolwijk. 1. Opening Voorzitter Johan van den Berg opent de jaarvergadering om 18.30 uur en heet de aanwezigen van harte

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011 Ledenvergadering Plaatselijk Belang 16 maart 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 17 maart 2010 4. Jaarverslag 2010 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen

Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen ANBI-status Vereiste vermelding van gegevens in verband met de ANBI-status Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen De Stichting Leefbaarheidsgroep Bergharen, hierna

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013 Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn 16 januari 2013 Agenda 1. Doel van de bijeenkomst 2. Uitgangspunten 3. Stappen tot nu toe 4. WensenN277 5. Wensen Lovinckplein 6. Zelfsturing 7. Reconstructie

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 Dorpsraad America. Marco Hesp

Jaarverslag 2011 Dorpsraad America. Marco Hesp Jaarverslag 2011 Dorpsraad America Marco Hesp Plannen 2011 Herziening Dorpsontwikkelingsplan Uitvoering Dorpsontwikkelingsplan Woningbouw Veilige fietsverbindingen Herinrichten Kabroeksebeek Zorgcentrum

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering vrijdag 26 oktober Opening: 2. Bestuur: 3. Werkgroep Gemeenschapshuis:

Notulen openbare vergadering vrijdag 26 oktober Opening: 2. Bestuur: 3. Werkgroep Gemeenschapshuis: Notulen openbare vergadering vrijdag 26 oktober 2012. Aanwezig: Bestuur, gastsprekers en 69 belangstellende inwoners. Afmelding: Louis Heijkers en Jac Beeren. 1. Opening: Fer opent de openbare vergadering

Nadere informatie

Samen voor en achter Drempt. Jaarvergadering Welkom!

Samen voor en achter Drempt. Jaarvergadering Welkom! Samen voor en achter Drempt Jaarvergadering 2018 Welkom! 1. Opening 2. Even voorstellen 3. Notulen vorige vergadering 4. Financieel verslag 2017 5. Bestuurswisseling 6. Stand van zaken lopende projecten

Nadere informatie

Verkeersarrangement Stein. Bewonersavond resultaten

Verkeersarrangement Stein. Bewonersavond resultaten Verkeersarrangement Stein Bewonersavond resultaten 15 november 2018 Welkom! Welkomstwoord Dhr. Danny Hendrix Wethouder Fysiek Domein Gemeente Stein Rapportage verkeersarrangement www.gemeentestein.nl Projecten

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012

Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012 Nieuwsbrief van de Bewoners Vereniging "Het Puyven" Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012 BEZOEK ONZE SITE www.hetpuyven.nl IN DEZE NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Voorzitter Financiën Verslag

Nadere informatie

Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie gezocht: Weet iemand een kandidaat? 21 November 2018 is de gezamenlijke vergadering: Komt allen!

Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie gezocht: Weet iemand een kandidaat? 21 November 2018 is de gezamenlijke vergadering: Komt allen! Notulen. Datum: 15 Oktober 2018 Tijd: 20.30 Plaats: Dorpshuis Wijdewormer 1. Opening Gerda opent de vergadering. Aanwezig: Evert, Jan, Gerda, Ilonka en Marjolijn. Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Datum: 28 maart 2017 Tijd: 20:00 uur Locatie: RKBS Sint Jan, Dongen Aanwezig: Leerkrachten: Iris, Marieke Ouders: Ingrid, Inge (voorzitter), Barbara Vanuit GMR: Mark Wempe Verslag

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Woensdag 25 november René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Jack, Robert

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Woensdag 25 november René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Jack, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Woensdag 25 november 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Jack, Robert Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

*12/ * 12/

*12/ * 12/ *12/0223939* 12/0223939 1209200138 ESO.00001398WDstrt adviesnota aan burgemeester en wethouders nummer Adviesnota aan B&W Datum 8 oktober 2012 Portefeuillehouder L. Wijnhoven Afdeling Samenleving Openbaar

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Datum: : 13-6-2017 Van Onderwerp: : Marco van Hoek, Wendy Kolste : Plan van aanpak Aanleiding Ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015

Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015 Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 11 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief wil het

Nadere informatie

1. Gemeenschap/ Mienskipsin

1. Gemeenschap/ Mienskipsin Brainstormreacties van plm. 25 deelnemers aan bijeenkomst in kader van de dorpsvisie Ryptsjerk, d.d. 1 april 2010. 1. Gemeenschap/ Mienskipsin Wel bereid zijn. Veel verenigingen draaiend op vrijwilligers

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

21 april 2015 Café/restaurant Stegeman. 21 april 2015 Algemene Ledenvergadering

21 april 2015 Café/restaurant Stegeman. 21 april 2015 Algemene Ledenvergadering 21 april 2015 Café/restaurant Stegeman 21 april 2015 Algemene Ledenvergadering 2014 1 1. Opening door voorzitter 2. Notulen 22 ste ALV van 4 maart 2014 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Jaarverslag

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN)

Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN) Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN) Datum: 1 februari 2010 Locatie: De raadszaal in Het Klooster Aanwezig: David Smeulders (voorzitter), Henriëtte de Haas (secretaris),

Nadere informatie

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond.

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond. De basisschool voor Laar/Laarveld Onderstaande foto s zijn genomen op de informatieavond van dinsdag 17 december 2013 in de St. Franciscusschool aan de Aldenheerd met als agendapunt de locatiekeuze voor

Nadere informatie

WELKOM 14-3-2012. Opening door voorzitter. Vaststellen agenda. Theo Lucassen. Op onze. Programma. Algemene Ledenvergadering.

WELKOM 14-3-2012. Opening door voorzitter. Vaststellen agenda. Theo Lucassen. Op onze. Programma. Algemene Ledenvergadering. WELKOM Op onze Algemene Ledenvergadering 12 maart 2012 Mensen verbinden om doelen te bereiken! Programma Opening door voorzitter Theo Lucassen Vaststellen agenda Mededelingen en ingekomen stukken Notulen

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Eric Geraerts (pen); Hans van Duren; Mien van NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: Mien van Kollenburg, Stoelenmatter

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 4 september Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 4 september Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 4 september 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Leo Hellinga (vice-voorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Afwezig Tineke

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 24 juni 2019 Aanwezig: GMR Angèle Gubbels, Ron van Wessel, Bram Schloesser en Stephan Gerards CvB dhr. R. Kruszel en mw. K. Huijnen Bestuurssecr. dhr. J. Wevers

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang

Ledenvergadering Plaatselijk Belang Ledenvergadering Plaatselijk Belang 17 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 18 maart 2009 4. Jaarverslag 2009 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

CONCEPT DORPSPLAN Denkend aan Gorssel.

CONCEPT DORPSPLAN Denkend aan Gorssel. CONCEPT DORPSPLAN 2018-2023 Denkend aan Gorssel. Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Concept dorpsplan 2018-2023 Korte pauze 3. Verslag van de Algemene Vergadering 31 mei 2017 4. 2017/2018 bekeken 5.

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie