18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands"

Transcriptie

1 Essen, 26 januari 2015 IPM ESSEN naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands Noviteiten voor de tuinbouw staan centraal België In 2015 zullen in totaal 35 Vlaamse ondernemingen onder de paraplu van de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) deelnemen aan de IPM ESSEN - en dat meteen met twee gemeenschappelijke stands. In hal 2 van de Messe Essen exposeren voornamelijk vakbedrijven voor sierplanten, exporthandel en jonge planten, in hal 12 bevinden zich de Vlaamse boomkwekerijen. De nadruk ligt bij de planten op bijvoorbeeld azalea's, rhododendrons, bloeiende kamerplanten, laurierbomen en chrysanten. Dat aanbod wordt aangevuld met belangrijke productlijnen van boomkwekerijen. China (Hal 2.0, stand 2B25 en hal 12, stand 12C15) Voor het eerst is China op de IPM ESSEN aanwezig met een officiële nationale stand. Het productassortiment is omvangrijk: van zaaigoed van toonaangevende leveranciers, via bloembollen, groene planten en snoeibare struiken tot en met bloempotten. De partner van de Hortiflorexpo IPM Beijing, China Great Wall International Exhibition Co. Ltd., is de organisator van het paviljoen. Daarnaast heeft een 23 man sterke Chinese delegatie haar beursbezoek aangekondigd, wat eveneens door China Great Wall International Exhibition Co. Ltd. wordt gecoördineerd. Costa Rica (Hal 7.0, stand 7B11) Costa Rica neemt al weer voor de zesde maal deel aan de IPM ESSEN. Twaalf ondernemingen zijn op de gemeenschappelijke stand vertegenwoordigd, die door PROCOMER wordt georganiseerd. Getoond worden de meest uiteenlopende MESSE ESSEN GmbH Messehaus Ost Norbertstraße Postfach Essen I Germany Presse-Kontakt Press Contact Luise Halfmann Fon + 49.(0) luise.halfmann@messe-essen.de Presse-Assistenz Press Assistance Claudia Brügger Fon + 49.(0) Fax + 49.(0) presse@messe-essen.de Presse-Fotoservice Press Photo Service Rainer Schimm Fon + 49.(0) rainer.schimm@messe-essen.de Veröffentlichung kostenfrei Beleg erbeten Publication free of charge Copy requested

2 planten, zoals aglaonema's, drakenbomen, palmen, varenpalmen, codiaeum of ficus. Hoofdexposant op de stand is het inheemse merk "esencial Costa Rica". Daarbij wordt op de stand het concept "exotic by nature" getoond, dat het exotische karakter en de veelzijdigheid van de planten verduidelijkt. Bovendien presenteren de deelnemende firma's hun producten en bieden ook bijeenkomsten aan met geïnteresseerde kopers. Denemarken (Hal 1, stand 1B17) Decoratieve kamerplanten voor moderne interieurs zijn de toptrend in Denemarken. Tijdens de IPM ESSEN presenteren 50 kwekers en handelaren op de Deense gemeenschappelijke stand voorbeelden: het aanbod strekt zich uit van planten via plantconcepten tot en met sfeervolle accessoires. Daarnaast worden tevens gemakkelijk te verzorgen planten gepresenteerd, evenals producten voor een milieuvriendelijke en duurzame plantenproductie. Frankrijk (Hal 5.0, stand 5A17) De twee Franse gemeenschappelijke stands in hal 2 en 10 worden georganiseerd onder de koepel van de Franse Horticulture Interprofessional Association Val hor. Het innovatiecluster Vegepolys en het agentschap voor agricultuur van het Loiredal, SPPL, ondersteunen dit beursoptreden. De 20 aangesloten ondernemingen presenteren exclusieve noviteiten uit alle regio's en klimaatzones van Frankrijk. Cyclamen, rozen, fruitbomen, dhalia's, chrysanten, sier- en incalelies, camelia's, rhododendrons, clematis, hortensia's en magnolia's maken deel uit van het enorme aanbod. Groot-Brittannië (Hal 2.0, stand 2B17 en hal 10, stand 10A17) Meer exposanten, nieuwe teeltproducten en innovatieve techniek de beide Britse gemeenschappelijke stands zijn in 2015 groter en omvangrijker dan ooit. Onder de vlag van de Commercial Horticultural Association tonen 20 ondernemingen tuinbouwproducten "made in UK", daaronder bevinden zich ook vele nieuwe exposanten. Tot het assortiment behoren de drie nieuwe rozensoorten "Olivia Rose Austin", "The Lady of the Lake" en "The Poet's Wife", meerjarige zaadmengsels voor bloemenperken en tevens diverse sierlelies. Bovendien wordt er nieuw ontworpen Point of Sale-materiaal gepresenteerd, zoals schapstoppers, een wortelbeheersysteem, substraten, speciale mest, hoogwaardige broeikassen en middelen ter bestrijding van ongedierte, zoals bijvoorbeeld feromeenvallen. (Hal 10, stand 10C13, 10C17 en hal 3, stand 3B37)

3 India De gemeenschappelijke stand met een oppervlak van 45 vierkante meter staat onder toezicht van de staats-kokosorganisatie "Coir Board". Hier treft men fabrikanten en exporteurs die zich gespecialiseerd hebben in kokosvezelgrondstoffen. Deze turfaanvulling is leverbaar in verschillende vormen, zoals organische mest, zakken met compostaarde, briketten enz. Italië (Galeria, stand GA-54) In 2015 telt de IPM ESSEN meer dan 100 exposanten uit Italië. De highlight wordt gevormd door hal 6, de "Italiëhal", waarin zich rond 80 firma's, voornamelijk boomkwekerijen uit alle regio's van Italië presenteren. Met name de boomkwekerijen uit het zuiden van Italië zijn sterk vertegenwoordigd. Het door de overheid ondersteunde "Italian Trade Agency" presenteert voor het eerst een gemeenschappelijke stand met firma's uit Sicilië, Campanië en Apulië. Plantenpotten en decoratieve terracotta-producten completeren het aanbod in de Italiëhal. Overige Italiaanse firma's tonen in het technieksegment in de hallen 3, 7 en 8 de nieuwste ontwikkelingen in de kassenbouw en de landbouwtechniek. Jonge planten "made in Italy" vinden de bezoekers in hal 2. Nederland (Hal 6) In Essen wordt Nederland opnieuw vertegenwoordigd door twee gemeenschappelijke stands op de toonaangevende wereldbeurs van de tuinbouw. FloraHolland organiseert in 2015 het "Holland Collectief" in hal 1 van de IPM Essen. Daar presenteert FloraHolland zich samen met plantentelers, veredelingsspecialisten, handelaren en toeleveranciers. Men toont er nieuwe producten, trends en ontwikkelingen van de Nederlandse kweekplantenmarkt. Onder de koepel van BIZZ HOLLAND in hal 12 tonen 46 ondernemingen, o.a. uit Boskoop, Opheusden, Venlo en Zundert actuele sierheggen, waterplanten en straatbomen. Ook de inzendingen voor de "Show Your Colours Award IPM 2015" die door BIZZ HOLLAND in samenwerking met Messe Essen wordt georganiseerd, krijgen een prominente plek bij de ingang naar hal 12 en bij de BIZZ HOLLAND-stand. (Hal 1.0, stand 1B11 en hal 12, stand 12A13)

4 Polen 20 ondernemingen presenteren zich op de Poolse gemeenschappelijke stand, die georganiseerd wordt door de Poolse boomkwekerijenvereniging in samenwerking met het agentschap Agencja Promocji Zieleni. De exposanten brengen een breed spectrum aan planten uit de volle grond en uit bakken mee. Het heersende overgangsklimaat in Polen biedt ideale voorwaarden voor de productie van winterharde struiken, heesters, klimplanten en fruitbomen. Portugal (Hal 9.0, stand 9A53 en stand 9B42) Op de Portugese gemeenschappelijke stand presenteren vijf kwekerijen uit de Algarve en het zuidwesten van het land hun producten. Zij tonen een omvangrijk assortiment hoogwaardige mediterrane planten. Er is onder meer een grote selectie van dipladenia's als klimplanten, bougainvillea en bottlebrush (callistemon) te zien. Ook hibiscussen, lantana's en citrusplanten worden door de exposanten getoond. Daarnaast zijn er polygala's, succulenten en grassoorten. Spanje (FEPEX) (Hal 9.0, stand 9B61) 42 sierplantspecialisten van de FEPEX (overkoepelende vereniging voor exporterende fruit-, groente-, bloemen- en plantenproducenten in Spanje) exposeren op een stand met een oppervlak van 1300 vierkante meter. De ondernemingen uit Valencia, Catalonië, de Canarische Eilanden, Galicië en Andalusië beschikken alle over een systeem voor kwaliteitscontroles. Zij tonen voornamelijk een aanbod aan sierplanten en mediterrane planten, zoals palmen, oleanders, dipladenia's, olea s, olijfbomen, hibiscussen, rozen, anjers, stephanotis, gouden trompet, osteospermum en seizoensplanten. De toenemende vraag naar een palmenmix wordt beantwoord door een onderneming uit Valencia met een breed assortiment uiteenlopende palmen met dezelfde grootte. Een Catalaanse kwekerij presenteert bomen, die in inerte substraten worden gekweekt, en daardoor vrij zijn van ziektes. Sri Lanka (Hal 9.0, stand 9A10) Sri Lanka is in 2015 voor het eerst met twee stands aanwezig op de IPM ESSEN. In Hal 8 presenteert de Sri Lanka Coconut Development Authority verschillende producten uit kokosvezels voor de groene branche - waaronder rankgeleiders, plantenpotten en compostaarde. In hal 1 toont het Sri Lanka Export Development Board de plantenrijkdom van de Aziatische eilandstaat. (Hal 8.0, stand 8B13 en hal 1.0, stand 1C43)

5 Turkije Voor de tweede maal neemt Turkije met een gemeenschappelijke stand deel aan de IPM ESSEN De organisator, de Turkish Ornamental Plants Promotion Group, vertegenwoordigt de Turkse sierplantenexporteurs, waarvan er 500 zijn in Turkije. Op de stand worden voornamelijk potplanten en sierplanten voor buiten gepresenteerd. Hongarije (Hal 8.0, stand 8C41) "Frost? Heat? - Yes, we resist!" (Kou, hitte - ja, wij zijn er tegen bestand) luidt het motto van de Hongaarse gemeenschappelijke stand op de IPM ESSEN De grootste boomkwekerijen, verenigingen en organisaties van het land presenteren hun klimaatresistente planten in nieuwe kleuren, vormen en geuren. De planten zijn zowel bestand tegen vorst als hitte en kunnen worden geplant van de Atlantische kust tot in Azië. VS (Hal 10, stand 10D10 en 10D11) De VS zijn weer met twee gemeenschappelijke stands aanwezig op de IPM ESSEN In hal 2 wordt een paviljoen georganiseerd door de Southern United States Trade Association (SUSTA) in samenwerking met de Florida Department of Agriculture. Daar presenteren voornamelijk producenten van jonge planten en boomkwekerijen uit het zuiden van het land. AmericanHort is de drijvende kracht achter de tweede gemeenschappelijke Amerikaanse stand in hal 8.0. (Hal 2.0, stand 2D13 en hal 8.0, stand 8B40) Overige gemeenschappelijke deelnames zijn afkomstig uit de landen Zuid-Korea en Taiwan.

Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands.

Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands. Essen, donderdag 10 december 2018 IPM ESSEN 2019: Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands. In totaal 17 landen presenteren hun innovaties in deze format Het groot

Nadere informatie

deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017:

deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017: I N F O R M AT I O N Essen, 13 december 2016 Internationale gemeenschappelijke stands: deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017: Bezoekers

Nadere informatie

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016:

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen - Alleen voor vakbezoekers - Datum: Dinsdag 26 januari t/m vrijdag 29 januari 2016 Organisator: Plaats:

Nadere informatie

I N F O R M AT I E. Informatief kaderprogramma op alle beursdagen. Essen, 22 oktober 2015. Deubaukom 2016

I N F O R M AT I E. Informatief kaderprogramma op alle beursdagen. Essen, 22 oktober 2015. Deubaukom 2016 Essen, 22 oktober 2015 Deubaukom 2016 Informatief kaderprogramma op alle beursdagen Bijscholing neemt op de Deubaukom en de parallel daaraan georganiseerde beurzen DCONex, InfraTech en acqua alta een belangrijke

Nadere informatie

IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers

IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers Essen, vrijdag 30 januari 2015 Eindverslag IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers De wereldwijd belangrijkste beurs van de tuinbouw onderstreept op

Nadere informatie

Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op. Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes

Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op. Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes Kalkar, 16 juni 2016 Eindverslag: Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes Nieuwe ideeën voor de presentatie van

Nadere informatie

Statistiek Bloembollen

Statistiek Bloembollen Statistiek Bloembollen Van Ed Slagboom Afdeling Statistiek Telefoonnummer 079-3470652 Pt-nummer Uw emailadres Zoetermeer d.d. 03 augustus 2009 Hierbij bieden wij u aan de exportstatistiek over de bloembollen

Nadere informatie

Potplanten en jonge planten 2007

Potplanten en jonge planten 2007 Importnota Potplanten en jonge planten 2007 HBAG Bloemen en Planten Aalsmeer, oktober 2008 Jan Lanning Monique Sassen Inleiding Het HBAG Bloemen en Planten heeft op basis van het meest recente AIPH-Union

Nadere informatie

IImport van siergewassen in de VS,

IImport van siergewassen in de VS, IImport van siergewassen in de VS, 2002-2006 2007-23 April 2007 - Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Marktinformatie en Marktonderzoek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10)

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) Summery India was sinds 2000 sterk in opkomst als exporteur van druiven. In 2000 ging het nog om een hoeveelheid van 16.000 ton en in 2008 bereikte

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

2+1 DE SERRES. Kleur in de tuin GRATIS. Tuincentrum 3,99 Ð. plantenspeciaalzaak 5,99 Ð 9,99 Ð 6,50Ð Ð

2+1 DE SERRES. Kleur in de tuin GRATIS. Tuincentrum 3,99 Ð. plantenspeciaalzaak 5,99 Ð 9,99 Ð 6,50Ð Ð Tuincentrum DE SERRES Uw plantenspeciaalzaak Kleur in de tuin van woensdag 11 april tot zondag 22 april 2018 SURFINIA MILLION BELLS TRICOLORE in pot van 13 cm 3,99 Ð 2+1 GRATIS 6,50Ð 4,50 14,99Ð 8,99Ð

Nadere informatie

Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd

Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd Page 1 of 5 Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd 11-5-2016 / 02:00 In 2015 exporteerde Nederland een recordhoeveelheid van 944 miljoen kilo varkensvlees, 6 procent meer dan in 2014. Door de lage prijzen

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

Meer dan 1.200 exposanten op ruim 86.200 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte

Meer dan 1.200 exposanten op ruim 86.200 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte The Bright World of Metals schittert met recordresultaat Meer dan 1.200 exposanten op ruim 86.200 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte Talrijke innovaties verwacht: resource-besparing en energieefficiëntie

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 2016 Toerisme in Cijfers Tourism in Figures XL Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 Juli 2017 AANTAL AANKOMSTEN PER MAAND, 2016 Tabel P. Table NUMBER OF ARRIVALS BY MONTH,

Nadere informatie

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Echt uitgelaten was de sfeer onder de 665 exposanten uit 40 Landen, die elkaar ontmoetten

Nadere informatie

Kengetallen 2013 Kengetallen 2013 1

Kengetallen 2013 Kengetallen 2013 1 Kengetallen 2013 Kengetallen 2013 1 Omzet, aanvoer, relaties Omzet en aanvoer (in mln.) 2013 2012 Mutatie Omzet totaal 4.350 4.281 1,6% Snijbloemen 2.468 2.420 2,0% Kamerplanten 1.525 1.496 1,9% Tuinplanten

Nadere informatie

Sectorrapport Bos- en haagplantsoen

Sectorrapport Bos- en haagplantsoen Sectorrapport Bos- en haagplantsoen Seizoen 2011/2012 Algemeen...3 Import boomkwekerijproducten...3 Export boomkwekerijproducten...3 Areaalgegevens bos- en haagplantsoen...4 Aantal boomkwekerijbedrijven

Nadere informatie

FACTSHEET ANANAS COSTA RICA DOMINEERT ANANASMARKT

FACTSHEET ANANAS COSTA RICA DOMINEERT ANANASMARKT 1000 TON FACTSHEET ANANAS Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com COSTA RICA DOMINEERT ANANASMARKT Filippijnen groot in Azië De wereldhandel in (verse) ananas wordt

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2010

toerisme in cijfers tourism in figures 2010 in cijfers tourism in figures 2010 XL 02 evolutie overnachtingen naar logiesvorm 2006-2010 trend in the number of overnight stays by type of accommodation 2006-2010 planning & onderzoek Juni 2011 (coverfoto:

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE BELGIË

LANDEN ANALYSE BELGIË LANDEN ANALYSE BELGIË Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse geeft de sector (cijfermatig) inzicht in de huidige (2013) en toekomstige (2018) waarde van de consumptie van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

FACTSHEET CHAMPIGNONS

FACTSHEET CHAMPIGNONS AANTAL BEDRIJVEN M2 PER BEDRIJFl Factsheet champignons, mei 2017 FACTSHEET CHAMPIGNONS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Internationale handel champignons onder druk

Nadere informatie

INFORMATION. Marktbeschrijving bloemen- en plantenmarkt. Luxemburg, 18 november 2016 IPM ESSEN 2017: Tuinbouwhandel volgt de politieke ontwikkelingen

INFORMATION. Marktbeschrijving bloemen- en plantenmarkt. Luxemburg, 18 november 2016 IPM ESSEN 2017: Tuinbouwhandel volgt de politieke ontwikkelingen Luxemburg, 18 november 2016 IPM ESSEN 2017: Marktbeschrijving bloemen- en plantenmarkt Tuinbouwhandel volgt de politieke ontwikkelingen Ondanks de vele economische en politieke onzekerheden op de markten

Nadere informatie

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013)

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013) FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code 08 10 50) (8 februari 2013) Summery De wereldproductie van kiwi s was in de eerste heft van het vorige decennium redelijk stabiel op een niveau van ruim 1 miljoen ton daarna

Nadere informatie

Handig voor uw heftruck

Handig voor uw heftruck Handig voor uw heftruck KAUPonderneming... Wij zijn wereldwijd een toonaangevend constructeur van voorzetapparatuur voor heftrucks. Stationaire apparatuur voor material handling en container spreaders

Nadere informatie

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands FACTSHEET ASARAGUS Areaal Nederland groeit niet meer In 2012 is er een einde gekomen aan het gestaag groeien van het areaal asperges in Nederland. Het CBS registreerde vorig jaar een areaal van 2.890 ha.

Nadere informatie

FACTSHEET CHAMPIGNONS

FACTSHEET CHAMPIGNONS FACTSHEET CHAMPIGNONS Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com NEDERLAND VERLIEST STEEDS MEER TERREIN BIJ HANDEL IN VERSE CHAMPIGNONS Positie op wereldmarkt van champignonconserven

Nadere informatie

GLOBALG.A.P. in België en Nederland Een thuiskomst gebeurtenis

GLOBALG.A.P. in België en Nederland Een thuiskomst gebeurtenis Verdacht auf NOROVIRUS in Erdbeeren aus China GLOBALG.A.P. in België en Nederland Een thuiskomst gebeurtenis Dr. Kristian Moeller, GLOBALG.A.P. Managing Director Hoogstraten, België 20 November 2013 GLOBALG.A.P.

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE DENEMARKEN

LANDEN ANALYSE DENEMARKEN LANDEN ANALYSE DENEMARKEN Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee6 de sector (cijferma?g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms?ge (2018) waarde van de consump?e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE ITALIË

LANDEN ANALYSE ITALIË LANDEN ANALYSE ITALIË Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee7 de sector (cijferma@g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms@ge (2018) waarde van de consump@e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld.

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld. Statistieken 2014 98 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2014 gesteld op 46.000. In totaal zijn 7.844 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2014 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Press. IFFA Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Frankfurt am Main, 8 tot 13 mei 2010

Press. IFFA Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Frankfurt am Main, 8 tot 13 mei 2010 Press Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Antje Schwickart Tel.: +49 69 75 75 6474 Fax: +49 69 75 75 6758 E-mail: antje.schwickart@messefrankfurt.com

Nadere informatie

FLANDERS INVESTMENT & TRADE MARKTSTUDIE

FLANDERS INVESTMENT & TRADE MARKTSTUDIE N H C A M L T X R T S U D T D N Ë L A T N FLANDRS NVSTMNT & TRAD MARKTSTUD D TXTLMACHN-NDUSTR N TALË Overzicht van de sector 1 De taliaanse industrie van textielmachines en -accessoires bestaat uit ongeveer

Nadere informatie

21-11-2014. Product Marktbeeld Poinsettia 2014 FloraHolland productteam Bloeiend seizoen

21-11-2014. Product Marktbeeld Poinsettia 2014 FloraHolland productteam Bloeiend seizoen 21-11-2014 Product Marktbeeld Poinsettia 2014 FloraHolland productteam Bloeiend seizoen 1 21-11-2014 Historie De kerstster, kerstroos of poinsettia (Euphorbia pulcherrima), behoort tot de wolfsmelkfamilie

Nadere informatie

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming - Internationalisering Leidse regio www.leidenincijfers.nl BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl

Nadere informatie

Seizoenplanten 1 Culinaire kruiden, vergeten groenten 2 Bijzondere planten 3 Tuinplanten 4 Bonsai 5 Bessen en bijzondere eetbare kleinfruitsoorten 6

Seizoenplanten 1 Culinaire kruiden, vergeten groenten 2 Bijzondere planten 3 Tuinplanten 4 Bonsai 5 Bessen en bijzondere eetbare kleinfruitsoorten 6 Stand nummer Specialiteit 1A Seizoenplanten 1 Culinaire kruiden, vergeten groenten 2 Bijzondere planten 3 Tuinplanten 4 Bonsai 5 Bessen en bijzondere eetbare kleinfruitsoorten 6 Voedselbos 7 Tropische

Nadere informatie

1 Teeltgebieden in Nederland

1 Teeltgebieden in Nederland 1 Teeltgebieden in Nederland Oriëntatie Als beginnend vakgenoot heb je je misschien wel eens afgevraagd waar je je planten vandaan moet halen. Uiteraard niet bij de bloemist op de hoek, maar ook niet bij

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE SPANJE

LANDEN ANALYSE SPANJE LANDEN ANALYSE SPANJE Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee6 de sector (cijferma?g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms?ge (2018) waarde van de consump?e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU

FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU 1000 TON Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU FORSE GROEI IMPORT GROENTEN EN FRUIT VAN BUITEN DE EU Meer dan 10 miljoen

Nadere informatie

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de Informatie Holland-Paviljoen op de te Essen 10 14 januari 2012 De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert, in opdracht van Messe Essen, een Holland-Paviljoen op de DEUBAU 2012. De vakbeurs DEUBAU

Nadere informatie

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT 10-15 september 2019 RAI Automotive Industry AutomotiveNL Holland Paviljoen IAA Frankfurt 2019 U kunt daarbij zijn! Reserveer nu uw ruimte in onze collectieve stand.

Nadere informatie

ProWein 2013: nog niet eerder zo internationaal

ProWein 2013: nog niet eerder zo internationaal ProWein 2013 Afsluitend persbericht / 26 maart 2013 ProWein 2013: nog niet eerder zo internationaal Op de toonaangevende internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd presenteerden gedurende drie

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com; www.fruitandvegetablefacts.com Nederland grote producent en exporteur verwerkte

Nadere informatie

FACTSHEET FRESH VEGETABLES

FACTSHEET FRESH VEGETABLES miljoen dollar cq. 1000 ton Factsheet verse groenten januari 2016 FACTSHEET FRESH VEGETABLES Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL VERSE GROENTEN IN 2015

Nadere informatie

XXXXXX XXX. Directieverslag. feiten en cijfers. Verslag RvC. Strategie Jaarrekening. Verslag ALV-commissie. Omzet. Veiligheid.

XXXXXX XXX. Directieverslag. feiten en cijfers. Verslag RvC. Strategie Jaarrekening. Verslag ALV-commissie. Omzet. Veiligheid. Onze feiten en cijfers XXXXXX XXX Omzet Veiligheid Import en export Me Medewerkers Financiële kengetallen Veiligheid Duurzaamheid Faciliteiten Duurzaamheid Tuinplanten Tu Snijbloemen Kamerplanten 8 Jaarverslag

Nadere informatie

Handleiding Afvalbeheersbijdrage verpakkingen bloemen en planten

Handleiding Afvalbeheersbijdrage verpakkingen bloemen en planten Informatie voor bedrijven binnen de sierteeltsector Handleiding Afvalbeheersbijdrage verpakkingen bloemen en planten 2 maart 2015 Let op! Bedrijven die zonder toepassing van de regeling boven, maar na

Nadere informatie

Persinformatie. Exclusief en integraal vermarkten: Häcker presenteert voor het eerst z n Blaupunkt collectie

Persinformatie. Exclusief en integraal vermarkten: Häcker presenteert voor het eerst z n Blaupunkt collectie 13-19 september 2014: Huisbeurs bij de Küchenmeile A30 Exclusief en integraal vermarkten: Häcker presenteert voor het eerst z n Blaupunkt collectie In het voorjaar van 2014 heeft Häcker voor het eerst

Nadere informatie

De Nederlandse boomkwekerijsector is ongeveer vijf eeuwen oud en nog steeds vol leven.

De Nederlandse boomkwekerijsector is ongeveer vijf eeuwen oud en nog steeds vol leven. De Nederlandse boomkwekerijsector is ongeveer vijf eeuwen oud en nog steeds vol leven. Wat is boomkwekerij? Alles wat groeit en bloeit in tuinen, parken en langs wegen wat winterhard is Laanbomen Bos-

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE DUITSLAND

LANDEN ANALYSE DUITSLAND LANDEN ANALYSE DUITSLAND Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee7 de sector (cijferma@g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms@ge (2018) waarde van de consump@e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14 Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

24 ste TECHNO-CLASSICA ESSEN 2012 de wereldbeurs van de automobielpassie

24 ste TECHNO-CLASSICA ESSEN 2012 de wereldbeurs van de automobielpassie 24 ste TECHNO-CLASSICA ESSEN 2012 de wereldbeurs van de automobielpassie De grootste klassiekerbeurs ter wereld van 21* tot 25 maart 2012 *21 maart 2012: overzichts-, pers- en vakbezoekersdag Grootste

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van het Verenigd Koninkrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Britse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail

Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail Daniël Pinkse Royal FloraHolland afdeling Commercie Retail Service Retail? Retail is de verzamelnaam voor bedrijven die goederen en diensten direct aan consumenten

Nadere informatie

Wereldwijd arbeidsmarktonderzoek bekendheid Eindhoven & Brainport Eindhoven Region

Wereldwijd arbeidsmarktonderzoek bekendheid Eindhoven & Brainport Eindhoven Region Rapportage: 1 Data: Mogelijk gemaakt door: Wereldwijd arbeidsmarktonderzoek bekendheid Eindhoven & Brainport Eindhoven Region Highlights uniek enquête-onderzoek Maart 2015 2 BEKENDHEID BRAINPORT EINDHOVEN

Nadere informatie

AgriMarketeers. Ontwikkelingen en kansen via internet Trendrapport boomkwekerijen kansen. trends. branche: boomkwekerijen.

AgriMarketeers. Ontwikkelingen en kansen via internet Trendrapport boomkwekerijen kansen. trends. branche: boomkwekerijen. AgriMarketeers Ontwikkelingen en kansen via internet Trendrapport 2016 2017 branche: trends kansen onderdeel van De boomkwekerijsector in Nederland Nederland telt ruim 3.000 bedrijven die bomen en vaste

Nadere informatie

giroflex 64 Stoll Giroflex AG

giroflex 64 Stoll Giroflex AG Wereldwijd is de giroflex 64 meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. De door Walser Design ontworpen stoelenserie

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL AANKOMSTEN NAAR LOGIESVORM, 2011 Tabel P.

Nadere informatie

Winterhardheid van boomkwekerijgewassen

Winterhardheid van boomkwekerijgewassen Winterhardheid van boomkwekerijgewassen Grote verschillen in winterhardheid tussen soorten Marco Hoffman Soms grote verschillen binnen geslacht Soms verschillen binnen soort Sommige soorten behouden hun

Nadere informatie

Persinformatie. Met goed jaarresultaat over 2014 naar de eerste beurs van 2015. Met een sterk resultaat over 2014 gaat Häcker Keukens op de

Persinformatie. Met goed jaarresultaat over 2014 naar de eerste beurs van 2015. Met een sterk resultaat over 2014 gaat Häcker Keukens op de LivingKitchen 2015 (hal 4.1, stand C21) Met goed jaarresultaat over 2014 naar de eerste beurs van 2015 Met een sterk resultaat over 2014 gaat Häcker Keukens op de beurs LivingKitchen het volgende businessjaar

Nadere informatie

Bloemenshows in Keukenhof spetterende consumentenpromotie

Bloemenshows in Keukenhof spetterende consumentenpromotie 8 april 2018 Bloemenshows in Keukenhof spetterende consumentenpromotie Met de verrassende decors en een afwisselende kalender vormen de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een prachtig platform voor

Nadere informatie

KARPI Karpi Group home fashion is het label dat een groep van ondernemingen vertegenwoordigt actief op het gebied van de productie en verkoop van karpetten, kamerbreed/natuur -en fusion bonded tapijt

Nadere informatie

REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet

REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet Pers REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet 950 exposanten uit 34 landen verwacht / hulpmiddelenindustrie volledig vertegenwoordigd / nieuwe thema s en informatieaanbod

Nadere informatie

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers

FACTSHEET PAPRIKA s en pepers AREAAL IN HA AATAL BEDRIJVEN EN PRODUCTIE IN 1000 TON Factsheet Paprika april 2017 Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET PAPRIKA s en pepers PAPRIKA: HANDEL

Nadere informatie

Wereldtentoonstelling

Wereldtentoonstelling Wereldtentoonstelling Namen: Door:FrankvandenEnde(http://www.frankvandenende.nl) 1 Opdracht:Wereldtentoonstelling Duur:8weken Inhoudsopgave Hetstappenplan: Week Bladzijde Inleiding 3 Stap1:LandKiezen week1

Nadere informatie

METAV 2016: première Moulding Area

METAV 2016: première Moulding Area 1 / 5 P e r s i n f o r m a t i e M E T A V 2 0 1 6 van Sylke Becker Tel. +49 69 756081-33 Fax +49 69 756081-11 Email s.becker@vdw.de METAV 2016: première Moulding Area Gereedschaps- en vormenbouw optimaal

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE NEDERLAND

LANDEN ANALYSE NEDERLAND LANDEN ANALYSE NEDERLAND Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee5 de sector (cijferma>g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms>ge (2018) waarde van de consump>e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

FACTSHEET NEW ZEALAND EXPORT FRESH FRUIT AND VEGETABLES JAN-JUN 2016

FACTSHEET NEW ZEALAND EXPORT FRESH FRUIT AND VEGETABLES JAN-JUN 2016 TONNES Factsheet NEW ZEALAND export fresh fruit and vegetables jan-jub FACTSHEET NEW ZEALAND EXPORT FRESH FRUIT AND VEGETABLES JAN-JUN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com

Nadere informatie

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landbouw. Subsidies van de EU. Onder de loep. Noordwest-Europa.

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landbouw. Subsidies van de EU. Onder de loep. Noordwest-Europa. Meander Samenvatting groep 7 Thema 4 Platteland Samenvatting Landbouw Boeren zijn door het gebruik van kunstmest en machines meer gaan produceren. Ook zijn ze zich steeds meer gaan specialiseren in één

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL IN PRUIMEN GROIET MAAR IN 2014 EVEN(?) NIET - Jaarlijks wordt er 700 miljoen ton

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Ju i 2014 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR VERBLIJFSMOTIEF,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Algemene Oriëntatie Istanbul

Algemene Oriëntatie Istanbul Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatiedienst Marktinformatie nieuwsbrieven voor aanvoerders met abonnement of Persoonlijke Verkoop 2 december 2014 Algemene Oriëntatie Istanbul Van 26 t&m 29 november

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Korea naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Koreaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro). Bron: International

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be VERSLAG BEHEERSCOMITÉ VARKENS 19 SEPTEMBER 2018 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

schoenenkoorts over de schoenen en accessoires van het seizoen voorjaar/zomer 2016. Op GDS presenteerden 900 brands hun collecties en daar kwamen nog

schoenenkoorts over de schoenen en accessoires van het seizoen voorjaar/zomer 2016. Op GDS presenteerden 900 brands hun collecties en daar kwamen nog GDS Global Destination for Shoes & Accessories tag it! The Private Label Show for Shoes & Accessories 29 tot en met 31 juli 2015 P E R S I N F O R M A T I E schoenenkoorts GDS prikkelt de zinnen voor het

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 1. Goederenexport van Spanje naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Spaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE FRANKRIJK

LANDEN ANALYSE FRANKRIJK LANDEN ANALYSE FRANKRIJK Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee9 de sector (cijfermabg) inzicht in de huidige (2013) en toekomsbge (2018) waarde van de consumpbe van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 1. Goederenexport van Zwitserland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zwitserse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 1. Goederenexport van Ierland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ierse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (! Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!) cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, april 2017 1 ALGEMEEN OOST-

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 1. Goederenexport van Canada naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Canadese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Bloeiende planten in Frankrijk

Bloeiende planten in Frankrijk Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatiedienst Marktinformatie voor aanvoerders met abonnement of Persoonlijke Verkoop 23 september 2014 Bloeiende planten in Frankrijk Half september is er een studiereis

Nadere informatie

giroflex 434 Stoll Giroflex AG

giroflex 434 Stoll Giroflex AG In elk opzicht ongecompliceerd: de giroflex 434 is eenvoudig te bedienen, uiterst robuust en past perfect in elke ruimte zowel op kantoor als thuis. De giroflex 434 overtuigt door de beperking tot het

Nadere informatie

sia Abrasives Schuuroplossing

sia Abrasives Schuuroplossing sia Abrasives Schuuroplossing Het bedrijf De in het Zwitserse Frauenfeld gevestigde sia Group is een van s werelds grootste leveranciers van innovatieve schuurmiddelen. De groep ontwikkelt, produceert

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1956 No. 153

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1956 No. 153 5 (1945) No. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1956 No. 153 A. TITEL Overeenkomst betreffende het Internationale Monetaire Fonds, met bijlagen; Washington, B. TEKST De Engelse

Nadere informatie

voorjaarsbeurs TP-Orderapp EASY, QUICKLY AND FUNCTIONAL

voorjaarsbeurs TP-Orderapp EASY, QUICKLY AND FUNCTIONAL voorjaarsbeurs uitnodiging 6-7-8-9 februari 2017 TP-Orderapp EASY, QUICKLY AND FUNCTIONAL >7.000 monsterplanten >3.500 Solitairen THE COMPLETE RANGE OF GARDEN PLANTS Twenthe plant voorjaarsbeurs 2017 Meer

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie