18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands"

Transcriptie

1 Essen, 26 januari 2015 IPM ESSEN naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands Noviteiten voor de tuinbouw staan centraal België In 2015 zullen in totaal 35 Vlaamse ondernemingen onder de paraplu van de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) deelnemen aan de IPM ESSEN - en dat meteen met twee gemeenschappelijke stands. In hal 2 van de Messe Essen exposeren voornamelijk vakbedrijven voor sierplanten, exporthandel en jonge planten, in hal 12 bevinden zich de Vlaamse boomkwekerijen. De nadruk ligt bij de planten op bijvoorbeeld azalea's, rhododendrons, bloeiende kamerplanten, laurierbomen en chrysanten. Dat aanbod wordt aangevuld met belangrijke productlijnen van boomkwekerijen. China (Hal 2.0, stand 2B25 en hal 12, stand 12C15) Voor het eerst is China op de IPM ESSEN aanwezig met een officiële nationale stand. Het productassortiment is omvangrijk: van zaaigoed van toonaangevende leveranciers, via bloembollen, groene planten en snoeibare struiken tot en met bloempotten. De partner van de Hortiflorexpo IPM Beijing, China Great Wall International Exhibition Co. Ltd., is de organisator van het paviljoen. Daarnaast heeft een 23 man sterke Chinese delegatie haar beursbezoek aangekondigd, wat eveneens door China Great Wall International Exhibition Co. Ltd. wordt gecoördineerd. Costa Rica (Hal 7.0, stand 7B11) Costa Rica neemt al weer voor de zesde maal deel aan de IPM ESSEN. Twaalf ondernemingen zijn op de gemeenschappelijke stand vertegenwoordigd, die door PROCOMER wordt georganiseerd. Getoond worden de meest uiteenlopende MESSE ESSEN GmbH Messehaus Ost Norbertstraße Postfach Essen I Germany Presse-Kontakt Press Contact Luise Halfmann Fon + 49.(0) Presse-Assistenz Press Assistance Claudia Brügger Fon + 49.(0) Fax + 49.(0) Presse-Fotoservice Press Photo Service Rainer Schimm Fon + 49.(0) Veröffentlichung kostenfrei Beleg erbeten Publication free of charge Copy requested

2 planten, zoals aglaonema's, drakenbomen, palmen, varenpalmen, codiaeum of ficus. Hoofdexposant op de stand is het inheemse merk "esencial Costa Rica". Daarbij wordt op de stand het concept "exotic by nature" getoond, dat het exotische karakter en de veelzijdigheid van de planten verduidelijkt. Bovendien presenteren de deelnemende firma's hun producten en bieden ook bijeenkomsten aan met geïnteresseerde kopers. Denemarken (Hal 1, stand 1B17) Decoratieve kamerplanten voor moderne interieurs zijn de toptrend in Denemarken. Tijdens de IPM ESSEN presenteren 50 kwekers en handelaren op de Deense gemeenschappelijke stand voorbeelden: het aanbod strekt zich uit van planten via plantconcepten tot en met sfeervolle accessoires. Daarnaast worden tevens gemakkelijk te verzorgen planten gepresenteerd, evenals producten voor een milieuvriendelijke en duurzame plantenproductie. Frankrijk (Hal 5.0, stand 5A17) De twee Franse gemeenschappelijke stands in hal 2 en 10 worden georganiseerd onder de koepel van de Franse Horticulture Interprofessional Association Val hor. Het innovatiecluster Vegepolys en het agentschap voor agricultuur van het Loiredal, SPPL, ondersteunen dit beursoptreden. De 20 aangesloten ondernemingen presenteren exclusieve noviteiten uit alle regio's en klimaatzones van Frankrijk. Cyclamen, rozen, fruitbomen, dhalia's, chrysanten, sier- en incalelies, camelia's, rhododendrons, clematis, hortensia's en magnolia's maken deel uit van het enorme aanbod. Groot-Brittannië (Hal 2.0, stand 2B17 en hal 10, stand 10A17) Meer exposanten, nieuwe teeltproducten en innovatieve techniek de beide Britse gemeenschappelijke stands zijn in 2015 groter en omvangrijker dan ooit. Onder de vlag van de Commercial Horticultural Association tonen 20 ondernemingen tuinbouwproducten "made in UK", daaronder bevinden zich ook vele nieuwe exposanten. Tot het assortiment behoren de drie nieuwe rozensoorten "Olivia Rose Austin", "The Lady of the Lake" en "The Poet's Wife", meerjarige zaadmengsels voor bloemenperken en tevens diverse sierlelies. Bovendien wordt er nieuw ontworpen Point of Sale-materiaal gepresenteerd, zoals schapstoppers, een wortelbeheersysteem, substraten, speciale mest, hoogwaardige broeikassen en middelen ter bestrijding van ongedierte, zoals bijvoorbeeld feromeenvallen. (Hal 10, stand 10C13, 10C17 en hal 3, stand 3B37)

3 India De gemeenschappelijke stand met een oppervlak van 45 vierkante meter staat onder toezicht van de staats-kokosorganisatie "Coir Board". Hier treft men fabrikanten en exporteurs die zich gespecialiseerd hebben in kokosvezelgrondstoffen. Deze turfaanvulling is leverbaar in verschillende vormen, zoals organische mest, zakken met compostaarde, briketten enz. Italië (Galeria, stand GA-54) In 2015 telt de IPM ESSEN meer dan 100 exposanten uit Italië. De highlight wordt gevormd door hal 6, de "Italiëhal", waarin zich rond 80 firma's, voornamelijk boomkwekerijen uit alle regio's van Italië presenteren. Met name de boomkwekerijen uit het zuiden van Italië zijn sterk vertegenwoordigd. Het door de overheid ondersteunde "Italian Trade Agency" presenteert voor het eerst een gemeenschappelijke stand met firma's uit Sicilië, Campanië en Apulië. Plantenpotten en decoratieve terracotta-producten completeren het aanbod in de Italiëhal. Overige Italiaanse firma's tonen in het technieksegment in de hallen 3, 7 en 8 de nieuwste ontwikkelingen in de kassenbouw en de landbouwtechniek. Jonge planten "made in Italy" vinden de bezoekers in hal 2. Nederland (Hal 6) In Essen wordt Nederland opnieuw vertegenwoordigd door twee gemeenschappelijke stands op de toonaangevende wereldbeurs van de tuinbouw. FloraHolland organiseert in 2015 het "Holland Collectief" in hal 1 van de IPM Essen. Daar presenteert FloraHolland zich samen met plantentelers, veredelingsspecialisten, handelaren en toeleveranciers. Men toont er nieuwe producten, trends en ontwikkelingen van de Nederlandse kweekplantenmarkt. Onder de koepel van BIZZ HOLLAND in hal 12 tonen 46 ondernemingen, o.a. uit Boskoop, Opheusden, Venlo en Zundert actuele sierheggen, waterplanten en straatbomen. Ook de inzendingen voor de "Show Your Colours Award IPM 2015" die door BIZZ HOLLAND in samenwerking met Messe Essen wordt georganiseerd, krijgen een prominente plek bij de ingang naar hal 12 en bij de BIZZ HOLLAND-stand. (Hal 1.0, stand 1B11 en hal 12, stand 12A13)

4 Polen 20 ondernemingen presenteren zich op de Poolse gemeenschappelijke stand, die georganiseerd wordt door de Poolse boomkwekerijenvereniging in samenwerking met het agentschap Agencja Promocji Zieleni. De exposanten brengen een breed spectrum aan planten uit de volle grond en uit bakken mee. Het heersende overgangsklimaat in Polen biedt ideale voorwaarden voor de productie van winterharde struiken, heesters, klimplanten en fruitbomen. Portugal (Hal 9.0, stand 9A53 en stand 9B42) Op de Portugese gemeenschappelijke stand presenteren vijf kwekerijen uit de Algarve en het zuidwesten van het land hun producten. Zij tonen een omvangrijk assortiment hoogwaardige mediterrane planten. Er is onder meer een grote selectie van dipladenia's als klimplanten, bougainvillea en bottlebrush (callistemon) te zien. Ook hibiscussen, lantana's en citrusplanten worden door de exposanten getoond. Daarnaast zijn er polygala's, succulenten en grassoorten. Spanje (FEPEX) (Hal 9.0, stand 9B61) 42 sierplantspecialisten van de FEPEX (overkoepelende vereniging voor exporterende fruit-, groente-, bloemen- en plantenproducenten in Spanje) exposeren op een stand met een oppervlak van 1300 vierkante meter. De ondernemingen uit Valencia, Catalonië, de Canarische Eilanden, Galicië en Andalusië beschikken alle over een systeem voor kwaliteitscontroles. Zij tonen voornamelijk een aanbod aan sierplanten en mediterrane planten, zoals palmen, oleanders, dipladenia's, olea s, olijfbomen, hibiscussen, rozen, anjers, stephanotis, gouden trompet, osteospermum en seizoensplanten. De toenemende vraag naar een palmenmix wordt beantwoord door een onderneming uit Valencia met een breed assortiment uiteenlopende palmen met dezelfde grootte. Een Catalaanse kwekerij presenteert bomen, die in inerte substraten worden gekweekt, en daardoor vrij zijn van ziektes. Sri Lanka (Hal 9.0, stand 9A10) Sri Lanka is in 2015 voor het eerst met twee stands aanwezig op de IPM ESSEN. In Hal 8 presenteert de Sri Lanka Coconut Development Authority verschillende producten uit kokosvezels voor de groene branche - waaronder rankgeleiders, plantenpotten en compostaarde. In hal 1 toont het Sri Lanka Export Development Board de plantenrijkdom van de Aziatische eilandstaat. (Hal 8.0, stand 8B13 en hal 1.0, stand 1C43)

5 Turkije Voor de tweede maal neemt Turkije met een gemeenschappelijke stand deel aan de IPM ESSEN De organisator, de Turkish Ornamental Plants Promotion Group, vertegenwoordigt de Turkse sierplantenexporteurs, waarvan er 500 zijn in Turkije. Op de stand worden voornamelijk potplanten en sierplanten voor buiten gepresenteerd. Hongarije (Hal 8.0, stand 8C41) "Frost? Heat? - Yes, we resist!" (Kou, hitte - ja, wij zijn er tegen bestand) luidt het motto van de Hongaarse gemeenschappelijke stand op de IPM ESSEN De grootste boomkwekerijen, verenigingen en organisaties van het land presenteren hun klimaatresistente planten in nieuwe kleuren, vormen en geuren. De planten zijn zowel bestand tegen vorst als hitte en kunnen worden geplant van de Atlantische kust tot in Azië. VS (Hal 10, stand 10D10 en 10D11) De VS zijn weer met twee gemeenschappelijke stands aanwezig op de IPM ESSEN In hal 2 wordt een paviljoen georganiseerd door de Southern United States Trade Association (SUSTA) in samenwerking met de Florida Department of Agriculture. Daar presenteren voornamelijk producenten van jonge planten en boomkwekerijen uit het zuiden van het land. AmericanHort is de drijvende kracht achter de tweede gemeenschappelijke Amerikaanse stand in hal 8.0. (Hal 2.0, stand 2D13 en hal 8.0, stand 8B40) Overige gemeenschappelijke deelnames zijn afkomstig uit de landen Zuid-Korea en Taiwan.

CBI, de expert in exportbevordering vanuit ontwikkelings landen

CBI, de expert in exportbevordering vanuit ontwikkelings landen CBI Een goede match CBI, de expert in exportbevordering vanuit ontwikkelings landen Inkopen of uitbesteden in ontwikkelingslanden is interessant, maar niet altijd eenvoudig. Het CBI (Centrum tot Bevordering

Nadere informatie

Asterian. Longiflorum-telers slaan handen ineen. René Vink succesvol in Mexico. Onderzoek levert nuttige informatie op

Asterian. Longiflorum-telers slaan handen ineen. René Vink succesvol in Mexico. Onderzoek levert nuttige informatie op LILYSCOOP Een uitgave van Mak Breeding BV www.makbreeding.nl 2012 Asterian René Vink succesvol in Mexico Longiflorum-telers slaan handen ineen Onderzoek levert nuttige informatie op LILYSCOOP Een uitgave

Nadere informatie

visie op food sectorupdate 2013 Interviews Trends & ontwikkelingen Sectorvisie

visie op food sectorupdate 2013 Interviews Trends & ontwikkelingen Sectorvisie visie op food sectorupdate 213 Interviews Trends & ontwikkelingen Sectorvisie visie op food 1 Geachte relatie, Voor u ligt Visie op Sectoren (VOS), de jaarlijkse dwarsdoorsnede van het Nederlandse bedrijfsleven.

Nadere informatie

Nederlandse telers kunnen niet winnen van de natuur. Lily Looks wereldwijd geïntroduceerd. Verbetering LA s werpt vruchten af

Nederlandse telers kunnen niet winnen van de natuur. Lily Looks wereldwijd geïntroduceerd. Verbetering LA s werpt vruchten af LILYSCOOP Een uitgave van Mak Breeding BV www.makbreeding.nl 2008 Nederlandse telers kunnen niet winnen van de natuur Lily Looks wereldwijd geïntroduceerd Verbetering LA s werpt vruchten af LILYSCOOP Voorwoord

Nadere informatie

DE ZONNEBLOEM OOK VOOR 40-65 JARIGEN

DE ZONNEBLOEM OOK VOOR 40-65 JARIGEN DE ZONNEBLOEM OOK VOOR 40-65 JARIGEN Uitgevoerd in opdracht van de Zonnebloem provincie Overijssel Bacheloropdracht Technische Bedrijfskunde Roel Kikkert September 2010 Enschede Begeleider UT: Dr. R. van

Nadere informatie

Alphenaren krijgen gas uit de schillen van bananen

Alphenaren krijgen gas uit de schillen van bananen Alphenaren krijgen gas uit de schillen van bananen Door Tessa de Wekker - 25-4-2014, 12:37 (Update 25-4-2014, 12:37) bron: Foto Ton Stanowicki ALPHEN AAN DEN RIJN - Nu is het terrein van Indaver Afvalverwerking

Nadere informatie

10. Uitdagingen voor de toekomst van de EU. Belgisch-Italiaans pedofilienetwerk opgerold door Europol

10. Uitdagingen voor de toekomst van de EU. Belgisch-Italiaans pedofilienetwerk opgerold door Europol 10. Uitdagingen voor de toekomst van de EU Inleiding Braziliaanse boeren dienen klacht in tegen Europees suikerbeleid In vijftig jaar tijd evolueerde de Europese Unie tot de grootste economie en één van

Nadere informatie

In tien jaar naar de top

In tien jaar naar de top In tien jaar naar de top Pleidooi voor 10-jarenplan voor het primair onderwijs In tien jaar naar de top Pleidooi voor 10-jarenplan voor het primair onderwijs In tien jaar naar de top: in 2020 zijn de

Nadere informatie

Vormgevende trends binnen het onderwijs

Vormgevende trends binnen het onderwijs Vormgevende trends binnen het onderwijs Editie 2008 Centrum voor Educatief Onderzoek en Innovatie OECD Uitgegeven door het OECD in het Engels en Frans met de titels: Trends Shaping Education Les grandes

Nadere informatie

Gids voor internationale projecten

Gids voor internationale projecten Gids voor internationale projecten Visum reispas en andere poespas Voorwoord Je zou graag een buitenlandse jongere ontvangen in je organisatie. Of je wil een groepje jongeren laten deelnemen aan een boeiend

Nadere informatie

Hoe werkt de Europese Unie?

Hoe werkt de Europese Unie? De Europese Unie in het kort Hoe werkt de Europese Unie? Uw wegwijzer voor de EU-instellingen Europese Unie DE EUROPESE UNIE IN HET KORT Deze publicatie is onderdeel van een reeks waarin in duidelijke

Nadere informatie

PEFC en FSC wat zijn de

PEFC en FSC wat zijn de PEFC en FSC wat zijn de verschillen? De twee keurmerken voor duurzaam bosbeheer naast elkaar gezet Duurzaam bosbeheer is van nu en de toekomst. Daar is iedereen het over eens. Niet voor niets worden de

Nadere informatie

Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V.

Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V. Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V. over backstage BACK stage In dit verslag kijken we terug op vijf jaar Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group. We geven hierin uitleg van ons

Nadere informatie

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector BDO Consultants B.V. Postbus 4053 3502 HB Utrecht Telefoon 030-284 99 60 E-mail consultants@bdo.nl WWW.BDO.NL HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

Nadere informatie

Mensen Maken Het Verschil 40 jaar Nederland-Vietnam

Mensen Maken Het Verschil 40 jaar Nederland-Vietnam 01 Inhoudsopgave Woord vooraf 07 Een mozaïek op een dijk in Amsterdam Nguyen Thu Thuy 09 Een beetje een rolmodel Alfons van Gulick 11 Masterplan voor de Mekongdelta Dao Xuan Hoc 13 Zilver voor zijde Hoang

Nadere informatie

Nederland in de top 10

Nederland in de top 10 Nederland in de top 10 Naar een winnend topsportklimaat Wat heeft Nederland nodig om tot de top 10 van de beste topsportlanden ter wereld te behoren? De top 10-ambitie Anderhalf jaar geleden trad ik aan

Nadere informatie

EDITIE 1 - JANUARI 2015

EDITIE 1 - JANUARI 2015 EDITIE 1 - JANUARI 2015 Highlights:. 3 WE CANTEEN - Ons verhaal is opgericht door:... Charlotte van Leeuwen (L) en Maaike de Reuver (R) 4 Trendforecast: Back-to-basics 6 Drie generaties brood 8 If you

Nadere informatie

ADJIEDJ BAKAS HET NIEUWSTE WERKEN

ADJIEDJ BAKAS HET NIEUWSTE WERKEN ADJIEDJ BAKAS HET NIEUWSTE WERKEN 3 INSPIREREND Van 'Het Nieuwe Werken' hebben we allemaal gehoord. In organisaties die op de troepen vooruit lopen, is het concept al in de dagelijkse werkpraktijk doorgevoerd.

Nadere informatie

Bij Bosshardt. Een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. en het Leger des Heils

Bij Bosshardt. Een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. en het Leger des Heils Bij Bosshardt Een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Leger des Heils Inhoudsopgave Inleiding Hoofdconclusie 1. Bij Bosshardt 2. De bezoekers van Bij Bosshardt 3 Eenzaamheid en sociale

Nadere informatie

Cosmeticaproducten uit de eerlijke, duurzame handel

Cosmeticaproducten uit de eerlijke, duurzame handel Cosmeticaproducten uit de eerlijke, duurzame handel - 1 - Inhoud Inleiding 4 Cosmeticaproducten 5 Wat is een cosmeticaproduct? 5 De samenstelling van cosmeticaproducten 5 De etikettering van cosmeticaproducten

Nadere informatie

IOB Evaluatie. Balanceren tussen koopman schap en diplomatie. Evaluatie van de Netherlands Business Support Offices 2008-2013

IOB Evaluatie. Balanceren tussen koopman schap en diplomatie. Evaluatie van de Netherlands Business Support Offices 2008-2013 IOB Evaluatie Balanceren tussen koopman schap en diplomatie Evaluatie van de Netherlands Business Support Offices 2008-2013 e nr. 393 Balanceren tussen koopmanschap en diplomatie IOB Evaluatie nr. 393

Nadere informatie

Stadsboeren in Nederland

Stadsboeren in Nederland Stadsboeren in Nederland Professionalisering van de stadsgerichte landbouw Green Deal: Nationale Federatie Stadsgerichte Landbouw i.o. 2 Stadsboeren in Nederland Professionalisering van de stadsgerichte

Nadere informatie

Permacultuur. Ontwerpen met de natuur

Permacultuur. Ontwerpen met de natuur Permacultuur Ontwerpen met de natuur 1 Inhoudsopgave. Les 1: Permacultuur, ontwerpen met de natuur....5 Oorsprong van de lessenserie....5 Inleiding....6 Wat is permacultuur?...6 De achtergrond van permacultuur....6

Nadere informatie

Dialoog uit Verlangen

Dialoog uit Verlangen De werking van het dorpsplan in de communicatie tussen gemeentes en dorpsbelangenorganisaties C.F. Elings Leerstoelgroep Rurale Sociologie Wageningen Universiteit en Researchcentrum Wetenschapswinkel Wageningen

Nadere informatie

Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams

Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams Utrecht, april 2015 Over Samenwerkend Toezicht Jeugd In Samenwerkend Toezicht Jeugd

Nadere informatie

Toeleveren aan de Duitse maakindustrie. Een wereld te winnen

Toeleveren aan de Duitse maakindustrie. Een wereld te winnen Toeleveren aan de Duitse maakindustrie Een wereld te winnen Colofon Auteur Jurjen Witteveen, ING Economisch Bureau Redactieraad Peter van den Bergh, ING Corporate Clients Roland Boekhout, ING-DiBa Carsten

Nadere informatie

Leren door te doen of doen door te leren?

Leren door te doen of doen door te leren? Leren door te doen of doen door te leren? Een onderzoek naar drijfveren, opleidingsachtergronden en ontwikkelingsbehoeften van allochtone ondernemers in verswaren Coach: Karin Pauls Datum: 7 december 2007

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel Het Nieuwe Winkelen Hoofdbedrijfschap Detailhandel COLOFON 2 Het rapport Het Nieuwe Winkelen is een uitgave van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan deze rapportage

Nadere informatie

ZEEWIERTEELT HEEFT DE TOEKOMST

ZEEWIERTEELT HEEFT DE TOEKOMST ZEEWIERTEELT HEEFT DE TOEKOMST Zeewier heeft grote toekomstmogelijkheden, wereldwijd, maar zeker ook in ons land. Geteeld op zee kan het een belangrijke bijdrage leveren aan voedselzekerheid en aan de

Nadere informatie