I N F O R M AT I E. Informatief kaderprogramma op alle beursdagen. Essen, 22 oktober Deubaukom 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I N F O R M AT I E. Informatief kaderprogramma op alle beursdagen. Essen, 22 oktober 2015. Deubaukom 2016"

Transcriptie

1 Essen, 22 oktober 2015 Deubaukom 2016 Informatief kaderprogramma op alle beursdagen Bijscholing neemt op de Deubaukom en de parallel daaraan georganiseerde beurzen DCONex, InfraTech en acqua alta een belangrijke positie in. Tijdens congressen, conferenties en speciale exposities geven experts hun kennis door. Internationaal architectuurcongres "Nieuw bouwen met staal synergieën creëren met aanvullende bouwmaterialen" luidt de titel van het evenement dat geopend wordt door de minister van Infrastructuur voor Noordrijn-Westfalen, dhr. Michael Groschek. Centraal staan de voordelen van het bouwkundig gebruik van staal op de terreinen constructie, architectuur, rentabiliteit en duurzaamheid. De sprekers presenteren internationale projecten en innovatieve architectuuroplossingen met draagconstructies en bouwelementen van staal. Deze objecten zijn gerealiseerd in een ideale combinatie met aanvullende bouwsystemen van textiel, hout, glas of beton. De Duitse brancheorganisatie Stahl, de beroepsvereniging voor architecten in Noordrijn-Westfalen en de branchevereniging Feuerverzinken organiseren het internationale architectuurcongres al voor de achtste keer. Speciale expositie materialdiversity (Woensdag 13 januari, 9.00 uur, Congress Center West) De expositie materialdiversity toont in het competentiecenter Architektur (architectuur) meer dan 250 spannende materialen in de themasegmenten beton & steen, hout & houtmateriaal, glas & keramiek, kunststof & biopolymeer, metaal & legering en textiel & leer. Alle getoonde materialen zijn voorzien van een QRcode en bieden zodoende toegang tot extra informatie en gegevens van fabrikanten. Aan de hand daarvan kan op de beurs meteen gericht gezocht MESSE ESSEN GmbH Messehaus West Norbertstraße Postfach Essen I Germany Presse-Kontakt I Press Contact Sebastian Stemmann Fon + 49.(0) sebastian.stemmann@messe-essen.de Presse-Assistenz I Press Assistance Claudia Brügger Fon + 49.(0) Fax + 49.(0) presse@messe-essen.de Presse-Fotoservice I Press Photo Service Rainer Schimm Fon + 49.(0) rainer.schimm@messe-essen.de Veröffentlichung kostenfrei Beleg erbeten Publication free of charge Copy requested

2 worden. materialdiversity is samengesteld en wordt beheerd door raumprobe. (op alle beursdagen, hal 3) Energieforum De nieuwe eisen van de EnEV die vanaf 2016 gelden voor de woningbouw vormen het onderwerp van het energieforum van de Ingenieurakademie West. Vanaf 2016 worden de hoogste waarde voor de jaarlijkse primaire energiebehoefte van een nieuwbouwwoning en de primaire energiefactor voor de energiedrager stroom met elk een kwart verminderd. Maar wat zijn daarvan de consequenties? Valt de betrouwbare cv-ketel ten prooi aan de nieuwe isolatiewaanzin of wordt de warmtepomp als oude redder nieuw leven ingeblazen? Leven we voortaan in energiecentrales of toch in nulenergiewoningen? Nadat in Duitsland de wettelijke energiebesparingseisen bewust open opgesteld zijn wat betreft de technologie ontstaat er een strijd om het juiste energieconcept. Met de betreffende argumenten voor het een of tegen het ander willen de sprekers in aansluiting op hun eerste lezingen deelnemen aan een podiumdiscussie. Voor de deelnemers aan het evenement wordt zo een beeld geschetst van de verschillende technologische uitgangspunten. (Woensdag 13 januari, Congress Center Süd, zaal Rheinland, uur) DCONex-congres beheer van schadelijke stoffen De aandacht van het tweedaagse DCONex-congres is gericht op de juiste omgang met schadelijke stoffen en oude verontreinigingen en daarnaast het naleven van milieu-, werk- en gebruikersbescherming. Het evenement begeleidt de gelijknamige vakbeurs tijdens alle drie beursdagen. Onderwerpen zijn speciale kwesties inzake wetgeving en aansprakelijkheid bij de sanering van schadelijke stoffen, het oppervlaktegebruik van asbest in gebouwen, schadelijke stoffen in gebouwen evenals bouwen binnen de woningvoorraad. Op vrijdag 15 januari organiseert het overheidsinstituut voor natuur, milieu en consumentenbescherming van Noordrijn-Westfalen het KANUV-congres. Dit vakcongres in het kader van de DCONex draagt de titel "Schadelijke stoffen in bodems bij bouwmaatregelen". (Woensdag 13 januari t/m vrijdag 15 januari, Congress Center Süd)

3 Utiliteitsbouwcongres Het tweede utiliteitsbouwcongres richt zich op industriële opdrachtgevers en exploitanten, architecten, planners en dienstverleners in de bouw die zich voornamelijk bezighouden in industriële en commerciële segmenten. Onderverdeeld in vier modules informeren de sprekers over eisen en nieuwe items in de utiliteitsbouw. Organisator is het vaktijdschrift "industriebau" in samenwerking met de Messe Essen. Ideële verantwoordelijke is de beroepsvereniging Arbeitsgemeinschaft Industriebau e.v. (AGI). Het congres vindt plaats in beurshal 1, in de directe omgeving van het competentiecenter Industriebau (utiliteitsbouw). Zodoende hebben de deelnemers na de lezingen direct toegang tot de beurs. (Donderdag 14 januari, hal 1, stand 1C11) Bouwen met aandacht voor inclusie Een leven met zelfbeschikking is aantoonbaar een leven met een grotere tevredenheid en biedt voordelen voor de gezondheid. Daarom is het van groot belang dat niet op de laatste plaats vakkundige ingenieursplanningen helpen om levensomstandigheden te creëren, waaronder mensen met motorische, sensorische en/of cognitieve gebreken in staat zijn om een zo goed mogelijk zelfstandig leven te leiden. Daarbij is ook van belang dat naast de beschermende doelstelling van een barrièrevrije omgeving, het prikkelen en bevorderen van beweging plantechnisch en bouwkundig te ondersteunen. Hoe men deze vraagstukken het hoofd kan bieden, welke aspecten, niet alleen technisch maar ook maatschappelijk, daarbij in acht moeten worden genomen, bespreekt de Ingenieurkammer-Bau NRW tijdens de Deubaukom. Deelnemers aan deze discussie op het podium zijn onder meer de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur, Michael von der Mühlen, Prof. Dr. Ingo Froböse, president van het centrum voor gezondheid van de sporthogeschool uit Keulen en Elisabeth Veldhues, afgevaardigde van de deelstaatregering voor de belangen van mensen met een handicap in Noordrijn-Westfalen. Meer informatie vindt u op (Donderdag 14 januari, Congress Center West, zaal Panorama, uur)

4 Dag van de woningbouw Hier ontmoeten besluitvormers uit de woning- en onroerendgoedsector de leveranciers voor de bouw. De ondernemingen presenteren de vakbezoekers producten en diensten voor de woningbouw. op de informatiebijeenkomst "Innovationstreff Wohnungswirtschaft" (innovatief ontmoetingspunt woningbouw) staat ENEV in nieuwbouw en woningvoorraad centraal. Het slotevenement 's avond biedt gelegenheid om het netwerk uit te breiden met vertegenwoordigers van de woningbouwsector uit Noordrijn-Westfalen. (Donderdag 14 januari, Congress Center Ost) Uitreiking van de DEUBAU-prijs Of het nu een verrassend hergebruik van de infrastructuur, een richtinggevend stedenbouwkundig concept of een moedige reconstructie is: De DEUBAU-prijs onderscheidt jonge bureaus die anders bouwen dan we gewend zijn. De onderscheiding met een geldprijs van euro van de stad Essen en de Messe Essen stimuleert al sinds 1964 jonge Duitse architectes en architecten. Aan de hand van een tweetraps deelnameproces bepaalt de eersteklas jury onder leiding van professor Christian Baumgart de winnaar. De 26e DEUBAU-prijs wordt in een officiële plechtigheid tijdens de beurs uitgereikt. (Donderdag 14 januari, uur, Congress Center West) BIM: Software in de toepassing Building Information Modeling (BIM) is een efficiënt instrument om complexe planningen beter en nauwkeuriger te kunnen uitvoeren. BIM is een nieuwe methode voor de geoptimaliseerde planning, uitvoering en het beheer van gebouwen die in essentie met behulp van software zijn gerealiseerd. De Ingenieurakademie West heeft gerenommeerde softwareontwikkelaars gevraagd om bepaalde, belangrijke procedures bij het gebruik van hun software te demonstreren voor ingenieurs en architecten die BIM in de praktijk toepassen. Dat heeft tot doel om de meest uiteenlopende producten voor de meest uiteenlopende taken te presenteren. (Vrijdag 15 januari, Congress Center Süd, zaal Rheinland, uur)

5 Houtbouwcongres Rond 500 deelnemers verwacht men voor het vakcongres van de Zimmerer- und Holzbauverband in samenwerking met de kennisvereniging Holz. Erkende houtbouwexperts presenteren voorbeeldige concepten en productieve oplossingen, bijvoorbeeld voor de aanpassing van een boerderij naar een wooneenheid of het eerste klimaatneutrale treinstation van Europa, dat als pilotproject voor andere nieuwbouwopdrachten van de Deutsche Bahn is ontwikkeld. (Vrijdag 15 januari, 9.00 uur, Congress Center West, zaal Europa) Rockwool-forum Het uiteenlopende gebruik van utiliteitsgebouwen stelt steeds grotere eisen aan de capaciteiten van de bouwschil en de toegepaste techniek. Gefundeerde vakkennis vormt de basis voor vakkundige planning en uitvoering. Actuele informatie uit de normering en regelgeving behoort net zo tot de inhoud van dit evenement als gebruikergerichte oplossingen. (Vrijdag 15 januari, Congress Center West, zaal Berlijn)

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016:

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen - Alleen voor vakbezoekers - Datum: Dinsdag 26 januari t/m vrijdag 29 januari 2016 Organisator: Plaats:

Nadere informatie

Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op. Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes

Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op. Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes Kalkar, 16 juni 2016 Eindverslag: Eerste hortivation by IPM ESSEN maakt een positieve balans op Innovatief beursconcept voor de stimulering van de afzet een succes Nieuwe ideeën voor de presentatie van

Nadere informatie

Press december 2010. Kaderprogramma ISH 2011: badkamertrends, duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in speciale shows, fora en wedstrijden

Press december 2010. Kaderprogramma ISH 2011: badkamertrends, duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in speciale shows, fora en wedstrijden Press december 2010 Wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor The Bathroom Experience, gebouwen-, energie-, klimaattechniek, hernieuwbare energieën Susanne Pauli Tel. +49 69 75 75-6144 Fax +49 69 75 75-6758

Nadere informatie

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de Informatie Holland-Paviljoen op de te Essen 10 14 januari 2012 De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert, in opdracht van Messe Essen, een Holland-Paviljoen op de DEUBAU 2012. De vakbeurs DEUBAU

Nadere informatie

Ontmoetingsplaats: Neurenberg, t/m e internationale vakbeurs voor natuursteen en natuursteenbewerking

Ontmoetingsplaats: Neurenberg, t/m e internationale vakbeurs voor natuursteen en natuursteenbewerking Ontmoetingsplaats: Neurenberg, 29-05 t/m 01-06-2013 18 e internationale vakbeurs voor natuursteen en natuursteenbewerking Richtinggevend. Toekomstgericht. Stone+tec. stone-tec.com Uw markt: maak kennis

Nadere informatie

deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017:

deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017: I N F O R M AT I O N Essen, 13 december 2016 Internationale gemeenschappelijke stands: deelnemende landen uit alle hoeken van de wereld presenteren gezamenlijk hun producten op de IPM ESSEN 2017: Bezoekers

Nadere informatie

BEAUTY DÜSSELDORF bevestigt toppositie: 50.000 vakbezoekers bezochten toonaangevende beurs van de branche

BEAUTY DÜSSELDORF bevestigt toppositie: 50.000 vakbezoekers bezochten toonaangevende beurs van de branche BEAUTY DÜSSELDORF bevestigt toppositie: 50.000 vakbezoekers bezochten toonaangevende beurs van de branche Voor schoonheid is er absoluut een markt dat heeft BEAUTY DÜSSELDORF, de vakbeurs die zondag haar

Nadere informatie

Huisvesting vergunninghouders in Nordrhein- Westfalen en Nederland. Wat kunnen we van elkaar leren?

Huisvesting vergunninghouders in Nordrhein- Westfalen en Nederland. Wat kunnen we van elkaar leren? im Westen Huisvesting vergunninghouders in Nordrhein- Westfalen en Nederland. Wat kunnen we van elkaar leren? Alexander Rychter Verbondsdirecteur WoONcongres 2016 Wonen in beweging Den Haag, 7 april 2016

Nadere informatie

BENG. Update

BENG. Update BENG Update 21-12-2018 Congres EPG 2.0 d.d. 20 november 2018 Tijdens het NEN-congres op dinsdag 20 november 2018 maakte het ministerie van BZK de nieuwe concept geadviseerde BENG-eisen bekend. Ook werd

Nadere informatie

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Heijmans Avans Minor 2010-2011 Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Avans Hogeschool is een topinstituut dat toekomstige beroepsoefenaren opleidt tot excellente professionals, die zichzelf en

Nadere informatie

Werken in en aan de praktijk

Werken in en aan de praktijk Werken in en aan de praktijk Avans Hogeschool is een topinstituut dat toekomstige beroepsoefenaren opleidt tot excellente professionals, die zichzelf en hun beroep voortdurend blijven ontwikkelen. Daarnaast

Nadere informatie

Actuele informatie over het project SEPTEMBER 2016

Actuele informatie over het project SEPTEMBER 2016 Actuele informatie over het project SEPTEMBER 2016 Het Bio-economie project presenteerde zich in Emmen Aan het Biobased Business Event in Emmen namen Nederlandse en Duitse projectpartners en bedrijven

Nadere informatie

METAV 2016: première Moulding Area

METAV 2016: première Moulding Area 1 / 5 P e r s i n f o r m a t i e M E T A V 2 0 1 6 van Sylke Becker Tel. +49 69 756081-33 Fax +49 69 756081-11 Email s.becker@vdw.de METAV 2016: première Moulding Area Gereedschaps- en vormenbouw optimaal

Nadere informatie

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013 ontmoeten inspireren co-creëren Dagelijks contact met voorschrijvers en opdrachtgevers Materia brengt u in contact

Nadere informatie

BEAUTY DÜSSELDORF 2016 bevestigt haar toppositie: 55.000 vakbezoekers op de toonaangevende beurs van de branche

BEAUTY DÜSSELDORF 2016 bevestigt haar toppositie: 55.000 vakbezoekers op de toonaangevende beurs van de branche BEAUTY DÜSSELDORF 2016 bevestigt haar toppositie: 55.000 vakbezoekers op de toonaangevende beurs van de branche Voor schoonheid is altijd een markt dat heeft BEAUTY DÜSSELDORF die op zondag haar deuren

Nadere informatie

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Echt uitgelaten was de sfeer onder de 665 exposanten uit 40 Landen, die elkaar ontmoetten

Nadere informatie

STAAL GAAT HET MAKEN STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012

STAAL GAAT HET MAKEN STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012 STAAL GAAT HET MAKEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012 STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN Elk jaar trekt de Nationale Staalbouwdag vele opdrachtgevers, ontwerpers, (staal)bouwers, leveranciers

Nadere informatie

Bezoekersinformatie. World leading trade fair for intralogistics & supply chain management. 31 mei 3 juni 2016 Hannover Duitsland cemat.

Bezoekersinformatie. World leading trade fair for intralogistics & supply chain management. 31 mei 3 juni 2016 Hannover Duitsland cemat. Bezoekersinformatie World leading trade fair for intralogistics & supply chain management 31 mei 3 juni 2016 Hannover Duitsland cemat.com CeMAT 2016 heeft als motto Smart Supply Chain Solutions en biedt

Nadere informatie

SHK ESSEN 2018 behaalt topscores van beursbezoekers. 94 procent van de bezoekers is voornemens om in 2020 weer te komen

SHK ESSEN 2018 behaalt topscores van beursbezoekers. 94 procent van de bezoekers is voornemens om in 2020 weer te komen INFORMATION Essen, 9 maart 2018 Eindverslag: SHK ESSEN 2018 behaalt topscores van beursbezoekers 94 procent van de bezoekers is voornemens om in 2020 weer te komen Trefpunt SHK ESSEN: Van 6 tot en met

Nadere informatie

IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers

IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers Essen, vrijdag 30 januari 2015 Eindverslag IPM ESSEN 2015 eindigt met records: meer exposanten en een plus in internationale bezoekers De wereldwijd belangrijkste beurs van de tuinbouw onderstreept op

Nadere informatie

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten.

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie Innovaties Participanten Initiatiefnemers Participeren in innovatie Word participant Voordelen participatie Marktrijpe innovaties Toepassingsgericht Energiebesparing

Nadere informatie

17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN. www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR

17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN. www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR 17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR Slim verbinden is het thema van InfraTech 2017 in Ahoy Rotterdam. Letterlijk en figuurlijk.

Nadere informatie

Beton voor optimale akoestiek

Beton voor optimale akoestiek Compositie van geometrie en betonsamenstelling zorgt voor uitmuntende akoestiek in de concertzaal te Blaibach, Duitsland Beton voor optimale akoestiek Gedurfde architectuur in beton is niet alleen voorbehouden

Nadere informatie

18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands

18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands Essen, 26 januari 2015 IPM ESSEN 2015 18 naties presenteren zich op gemeenschappelijke stands Noviteiten voor de tuinbouw staan centraal België In 2015 zullen in totaal 35 Vlaamse ondernemingen onder de

Nadere informatie

Feiten & Cijfers.

Feiten & Cijfers. Feiten & Cijfers www.infratech.nl INFRAPROFESSIONALS GEÏNSPIREERD DOOR THEMA KRACHTIG VOORUIT De infrasector wordt letterlijk en figuurlijk gekenmerkt door kracht. Een goed functionerende infrastructuur

Nadere informatie

Ondernemer Plaza 2015

Ondernemer Plaza 2015 Ondernemer Plaza 2015 24 maart 2015 in Kalkar Info-pakket Ondernemer Plaza 2015 1 Ondernemer Plaza Het is een plek voor: ontmoetingen communicatie informatie inspiratie ontspanning plezier Ondernemer Plaza

Nadere informatie

REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet

REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet Pers REHACARE INTERNATIONAL Düsseldorf 2016: in alle opzichten sterk opgezet 950 exposanten uit 34 landen verwacht / hulpmiddelenindustrie volledig vertegenwoordigd / nieuwe thema s en informatieaanbod

Nadere informatie

Diensten. Versie 5 oktober 2013. Ludicrum Productions. Optredens en concerten Bruiloften Congressen en lezingen Feesten en DJ's Maatwerk

Diensten. Versie 5 oktober 2013. Ludicrum Productions. Optredens en concerten Bruiloften Congressen en lezingen Feesten en DJ's Maatwerk Ludicrum ions Optredens en concerten Bruiloften Congressen en lezingen Feesten en DJ's Maatwerk Diensten Ludicrum ions biedt een breed scala diensten aan voor al uw evenementen die audiovisuele ondersteuning

Nadere informatie

Sponsor & Expositiemogelijkheden

Sponsor & Expositiemogelijkheden Vakbeurs voor Credit Management Sponsor & Expositiemogelijkheden Woensdag 14 november 2012 Nieuwegein Business Center www.creditexpo.nl WAT IS CREDITEXPO? Credit Expo is een landelijk evenement op het

Nadere informatie

Staal: duurzaam sterk

Staal: duurzaam sterk Staal: duurzaam sterk NATIONALE STAALBOUWDAG 2011 STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN Wat geldt voor het materiaal staal, geldt ook voor de Nationale Staalbouwdag: duurzaam sterk. Elk jaar

Nadere informatie

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome-X Academy De wereld is in hoog tempo aan het veranderen. Vertrouwde modellen en denkbeelden maken plaats voor nieuwe inzichten. Sleutelwoorden daarbij zijn technische

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST.

TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. SEITE Seite 1 TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. De bezoeker vindt op het universiteitsterrein

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands.

Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands. Essen, donderdag 10 december 2018 IPM ESSEN 2019: Opnieuw een hoog aantal deelnemers bij de internationale gemeenschappelijke stands. In totaal 17 landen presenteren hun innovaties in deze format Het groot

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

ILLUNOX heeft internationale opdrachtgevers van België tot Dubai en van Australië tot

ILLUNOX heeft internationale opdrachtgevers van België tot Dubai en van Australië tot ILLUNOX trapleuning met verlichting wint Red Dot Award Product Design 2015 Functioneel RVS design verlicht gebouwen slim, veilig en duurzaam 31 MAART 2015, WIJCHEN SAMENVATTING Het Gelderse bedrijf Lagusski

Nadere informatie

Ontmoet. De Woonindustrie

Ontmoet. De Woonindustrie Ontmoet De Woonindustrie Nieuw concept Home Trade Center speelt in op de veranderingen in de markt: Home Trade Center wordt De Woonindustrie. Deze naam staat voor een nieuw concept en nieuwe uitstraling

Nadere informatie

Ondernemer Plaza 2015

Ondernemer Plaza 2015 Ondernemer Plaza 2015 24 maart 2015 in Kalkar Info-pakket Ondernemer Plaza 2015 1 Ondernemer Plaza Het is een plek voor: ontmoetingen communicatie informatie inspiratie ontspanning plezier Ondernemer Plaza

Nadere informatie

TE KOOP. Kavel 1, Sluiskade Zuidzijde ong AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK. Koopsom: ,- v.o.n.

TE KOOP. Kavel 1, Sluiskade Zuidzijde ong AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK. Koopsom: ,- v.o.n. .. TE KOOP Kavel 1, Sluiskade Zuidzijde ong. 7676 AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK Koopsom: 140.000,- v.o.n... Omschrijving Op een mooie locatie aan het kanaal en nabij het centrum gelegen: Schittterende

Nadere informatie

17 de internationale Vakbeurs voor Natuursteen en Natuursteenverwerking. Bezoek ons in Nürnberg van 22 t.e.m !

17 de internationale Vakbeurs voor Natuursteen en Natuursteenverwerking. Bezoek ons in Nürnberg van 22 t.e.m ! 17 de internationale Vakbeurs voor Natuursteen en Natuursteenverwerking Bezoek ons in Nürnberg van 22 t.e.m. 25.06.2011! Blijvende impressies: Stone+tec 2011 Het worden vier beursdagen die uw toekomst

Nadere informatie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) lanceert een open call. De geselecteerde projecten worden

Nadere informatie

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie

De schakel tussen mens en techniek

De schakel tussen mens en techniek 3, 4 en 5 november 2015 Venray De schakel tussen mens en techniek voor Midden- en Zuidoost-Nederland Schrijf u nu online in! Evenementen HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY Evenementenhal Venray De Voorde

Nadere informatie

INNOVATIEVE ENERGIEVERZORGING VOOR INDUSTRIE EN COMPLEX VASTGOED

INNOVATIEVE ENERGIEVERZORGING VOOR INDUSTRIE EN COMPLEX VASTGOED INNOVATIEVE ENERGIEVERZORGING VOOR INDUSTRIE EN COMPLEX VASTGOED ENERGIEKOSTEN VERLAGEN VERANDERING VORMGEVEN ONS DOEL IS UW ENERGIEREKENING TE VERLAGEN LANGDURIG EN DUURZAAM. Binnen uw bedrijf, rijzen

Nadere informatie

Maquette werkend sifonsysteem voor het Stevelduct

Maquette werkend sifonsysteem voor het Stevelduct Maquette werkend sifonsysteem voor het Stevelduct School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Maquette werkend sifonsysteem voor het Stevelduct Opdrachtgever Meneer Van den Ende is innovatie-ondernemer

Nadere informatie

Wij weten, wat u nodig heeft.

Wij weten, wat u nodig heeft. Expertise voor de Bouw Wij weten, wat u nodig heeft. BERNER Expertise voor de Bouw EXPERTS DOOR PASSIE 8.000 medewerkers. 25.000 artikelen. Internationale logistiek. Kortom: een toonaangevende Europese

Nadere informatie

Beurs Domotica. Slim Wonen CONNECTING WORLDS. 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven. www.beursdomoticaenslimwonen.nl

Beurs Domotica. Slim Wonen CONNECTING WORLDS. 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven. www.beursdomoticaenslimwonen.nl Beurs Domotica & Slim Wonen 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven CONNECTING WORLDS www.beursdomoticaenslimwonen.nl Connecting Worlds Alles is met elkaar te verbinden. Steeds meer apparaten zijn te

Nadere informatie

PERSINFORMATIE Oktober 2017

PERSINFORMATIE Oktober 2017 PERSINFORMATIE Oktober 2017 Europese spuitgietbranche komt bij elkaar in Neurenberg Circa 600 exposanten laten innovatieve oplossingen zien EUROGUSS-paviljoen voor het eerst op de spuitgietvakbeurs in

Nadere informatie

NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 VOLKSGEZONDHEID. 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam

NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 VOLKSGEZONDHEID. 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 S A M E N I N V E S T E R E N I N G E Z O N D H E I D VOLKSGEZONDHEID 2 0 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam Volksgezondheidsprijs 2011 Fikse korting

Nadere informatie

Press. IFFA Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Frankfurt am Main, 8 tot 13 mei 2010

Press. IFFA Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Frankfurt am Main, 8 tot 13 mei 2010 Press Internationale toonaangevende beurs voor de vleesindustrie: verwerken, verpakken, verkopen Antje Schwickart Tel.: +49 69 75 75 6474 Fax: +49 69 75 75 6758 E-mail: antje.schwickart@messefrankfurt.com

Nadere informatie

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen.

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru Staal B.V. Eemslandweg 100a 7894 AE Zwartemeer T 0591 317 153 F 0591 316 314 E info@webrustaal.nl I www.webrustaal.nl WEBRU STAAL Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru,

Nadere informatie

Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken.

Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken. Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken. De Floriade Business Club. Sluit jij je ook aan? De Floriade Business Club is een

Nadere informatie

KORTRIJK XPO SEPT u00-20u00. Totaalevent voor bouwheren binnen de utiliteits- en projectbouw EDUCATION GOVERNMENT

KORTRIJK XPO SEPT u00-20u00. Totaalevent voor bouwheren binnen de utiliteits- en projectbouw EDUCATION GOVERNMENT EDUCATION GOVERNMENT 27-28 SEPT 2017 KORTRIJK XPO www.utility2build.be 13u00-20u00 OFFICES HEALTHCARE HOSPITALITY RETAIL Totaalevent voor bouwheren binnen de utiliteits- en projectbouw PROJECT CONSTRUCTION

Nadere informatie

Sneek. 1e Woudstraat 39

Sneek. 1e Woudstraat 39 Sneek 1e Woudstraat 39 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De

Nadere informatie

TWEE GENERATIES FUNDERINGSERVARING

TWEE GENERATIES FUNDERINGSERVARING TWEE GENERATIES FUNDERINGSERVARING De European Foundation Group (EFG) heeft samen met dochterondernemingen BFG Schroefpalen, Jacbo Deutschland en EFG Projects tientallen jaren ervaring in trillingsvrije

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

ZAKEN DOEN MET DUITSLAND. HASSELT 15 mei 2014

ZAKEN DOEN MET DUITSLAND. HASSELT 15 mei 2014 ZAKEN DOEN MET DUITSLAND HASSELT 15 mei 2014 ENKELE THEMA S Ken je Duitsland? Ken je de Duitsers? Kennen de Duitsers ons? Duitsers ontmoeten. Zijn culturele verschillen zo belangrijk? De taalbarriere.

Nadere informatie

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan Bedankt voor uw aanvraag voor onze bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan VMG Versteeg Metaal Groep, en Versteeg Coaterij& Logistiek. Laat u inspireren!

Nadere informatie

REDDY 5 JAAR IN NEDERLAND

REDDY 5 JAAR IN NEDERLAND 16SD027 HOERA! REDDY 5 JAAR IN NEDERLAND EN DAT VIEREN WIJ MET JOU! Aanbiedingen zijn geldig t/m 29.11.2015 of zolang de voorraad strekt. 7.795,- Keuken, 225 x 215 / 130 cm ALKMAAR KOEDIJKERSTRAAT 9a DOETINCHEM

Nadere informatie

Gevelsysteem VARIOPLANplus

Gevelsysteem VARIOPLANplus Gevelsysteem VARIOPLANplus Design: Shigeru Ban Architects, Tokyo / Japan Bijzondere technologie Hoge lichtdoorlatendheid zonder verblinding Grote overspanningen Gering eigengewicht Geoptimaliseerde isolatiewaarden

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Be the change you want to see in this world Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden

Nadere informatie

Codeer en Markeer Technologie. KBA-Metronic. Coderen is onze passie!

Codeer en Markeer Technologie. KBA-Metronic. Coderen is onze passie! Codeer en Markeer Technologie KBA-Metronic Coderen is onze passie! Codeer en Markeer Technologie THERMISCHE INK JET betajet HOTFOIL CODEERSYSTEMEN Made in Germany Inkjet systemen alphajet DESKUNDIG udaformaxx

Nadere informatie

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER 2017 10:00-18:00 Brochure www.erfgoedexpo.be ERFGOED EXPO DÉ VAKBEURS OP HET GEBIED VAN MUSEA, ERFGOED EN RESTAURATIE ERFGOED EXPO wordt hét ontmoetingspunt voor professionals

Nadere informatie

CIl Ballast Nedam. Rangorde scope 3 emissies Q(\2_;--- Ot}JoJ (20)}; Q8~-~\)- O&-OCj-ZOIJ. Definitief. Status

CIl Ballast Nedam. Rangorde scope 3 emissies Q(\2_;--- Ot}JoJ (20)}; Q8~-~\)- O&-OCj-ZOIJ. Definitief. Status CIl Ballast Nedam Rangorde scope 3 emissies Status Definitief Verantwoordelijk Functie Naam Datum Handtekening Inhoud Coördinator Milieu en Duurzaamheid RenéTheunissen Q8~-~\)- Q(\2_;--- Verificatie Hoofd

Nadere informatie

TE KOOP. 3 bouwkavels Sluiskade Zuidzijde ong AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK. Koopsom v.a.: ,- v.o.n.

TE KOOP. 3 bouwkavels Sluiskade Zuidzijde ong AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK. Koopsom v.a.: ,- v.o.n. .. TE KOOP 3 bouwkavels Sluiskade Zuidzijde ong. 7676 AP WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK Koopsom v.a.: 244.250,- v.o.n... Omschrijving Op een mooie locatie aan het kanaal en nabij het centrum gelegen: prachtige

Nadere informatie

Nationaal Douanecongres 2017 Hét congres voor de douaneprofessional

Nationaal Douanecongres 2017 Hét congres voor de douaneprofessional Nationaal Douanecongres 2017 Nationaal Douanecongres Het Douanecongres is het jaarlijkse congres voor de douaneprofessional. Tijdens dit congres worden bezoekers door een groot aantal gerenommeerde sprekers

Nadere informatie

Michael Balmes Lüder Vollers Christian Vollers Matijs Brand

Michael Balmes Lüder Vollers Christian Vollers Matijs Brand Onze Bedrijfsmissie In een wereld die permanent en steeds sneller verandert, vormt onze visie een kompas voor het bedrijfsdoel en de fundamentele waarden van de Vollers groep. Ze brengt onze bedrijfsfilosofie

Nadere informatie

TE KOOP. Herschelstraat ong. (kavel 14b) 7478 DG DIEPENHEIM. Koopsom: ,- v.o.n.

TE KOOP. Herschelstraat ong. (kavel 14b) 7478 DG DIEPENHEIM. Koopsom: ,- v.o.n. .. TE KOOP Herschelstraat ong. (kavel 14b) 7478 DG DIEPENHEIM Koopsom: 272.500,- v.o.n... Omschrijving Op een mooie en kindvriendelijke locatie nabij groenvelden en vijver gelegen: nieuw te bouwen TWEE-ONDER-

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Gastvrijheid beleven HORECA & FREIZEIT. Nieuw concept MEER ERVAREN > FACHMESSE 21-23 NOVEMBER 2016 MESSEZENTRUM BAD SALZUFLEN

Gastvrijheid beleven HORECA & FREIZEIT. Nieuw concept MEER ERVAREN > FACHMESSE 21-23 NOVEMBER 2016 MESSEZENTRUM BAD SALZUFLEN 21-23 NOVEMBER 2016 Nieuw concept Gastvrijheid beleven Messezentrum Bad Salzuflen Benzstraße 23 32108 Bad Salzuflen MEER ERVAREN Nieuw concept Frisse wind - pure belevenis vindt in 2016 voor de tweede

Nadere informatie

Staalbouw specialisten

Staalbouw specialisten Neco Neede Constructie - Neco is in 1964 opgericht aan de Parallelweg te Neede. Al snel groeide Neco uit tot een gerenommeerd staalconstructiebedrijf in de regio Achterhoek-Twente met tevens verwerking

Nadere informatie

Chemische industrie in Duitsland

Chemische industrie in Duitsland Chemische industrie in Duitsland 1. Actuele situatie van de chemische industrie in Duitsland In vergelijking met het vorige kwartaal steeg de productie in het derde kwartaal van 2012 met 1,5 procent, terwijl

Nadere informatie

Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven

Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven 02 Breng uw evenement tot leven met visual branding. 03 Van Straaten is sinds 1918 is hét allround productiebedrijf voor innovatieve visual branding.

Nadere informatie

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft Lerende gebouwen meer comfort & minder energie 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft 2 e Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen, woensdag 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool

Nadere informatie

MET PRECISIE GEBOUWDE ROESTVRIJSTALEN ZWEMBADEN

MET PRECISIE GEBOUWDE ROESTVRIJSTALEN ZWEMBADEN MET PRECISIE GEBOUWDE ROESTVRIJSTALEN ZWEMBADEN De IMAGINOX zwembaden in inox bieden individuele oplossingen, elegantie, topkwaliteit en duurzaamheid aan. Dankzij de unieke eigenschappen van inox kan het

Nadere informatie

Verkorte handleiding. Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen

Verkorte handleiding. Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen Verkorte handleiding Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen Bediening en onderhoud Schüco 3 03 05 06 08 Inhoud Eenvoudige bediening van ramen en deuren Geniet van uw ramen en deuren

Nadere informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award.

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award. Introductie Tijdens de Hannover Messe 2017 wordt de FME International Business Award uitgereikt aan een ondernemer uit de technologische industrie, die internationaal succesvol zakendoet. Stertil heeft

Nadere informatie

Huis voor omgevingskwaliteit

Huis voor omgevingskwaliteit Huis voor omgevingskwaliteit een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken Missie Ad hok, het Huis voor OmgevingsKwaliteit, heeft de missie om kwaliteit van de leefomgeving te verhogen. Het wil bijdragen

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

Persinfo. 5 februari 2013. HANNOVER MESSE 2013 (8 t/m 12 april): Elf vakbeurzen vertegenwoordigen de wereld van de industrie

Persinfo. 5 februari 2013. HANNOVER MESSE 2013 (8 t/m 12 april): Elf vakbeurzen vertegenwoordigen de wereld van de industrie Persinfo HANNOVER MESSE 2013 (8 t/m 12 april): 5 februari 2013 Elf vakbeurzen vertegenwoordigen de wereld van de industrie Hannover. In 2013 vindt de HANNOVER MESSE plaats met als thema Integrated Industry

Nadere informatie

TEKTONIEK. me diakit

TEKTONIEK. me diakit TEKTONIEK me diakit Tektoniek Tektoniek is het kennisnetwerk voor architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en

Nadere informatie

Welkom

Welkom Welkom Wie en wat? ondersteunende organisatie Leden bedrijvig in planning, realisatie en technische exploitatie van gebouwen en installaties van instellingen voor gezondheidszorg, Bevordering van deskundigheid

Nadere informatie

De Ingenieur. Passie voor techniek. Hét tweewekelijkse lijfblad van de Nederlandse ingenieurs. Oplage ruim 30.480 (HOI derde kwartaal 2008)

De Ingenieur. Passie voor techniek. Hét tweewekelijkse lijfblad van de Nederlandse ingenieurs. Oplage ruim 30.480 (HOI derde kwartaal 2008) De Ingenieur Passie voor techniek Hét tweewekelijkse lijfblad van de Nederlandse ingenieurs Oplage ruim 30.480 (HOI derde kwartaal 2008) 1x per jaar Werkgevers voor Ingenieurs, oplage 60.000 Onmisbaar

Nadere informatie

Inhoud. Voldoen aan de verantwoording...

Inhoud. Voldoen aan de verantwoording... Inhoud Voldoen aan de verantwoording... e eisen van consumenten aan productkwaliteit en herleidbaarheid zijn de afgelopen jaren aanzienlijk strenger geworden. Met name bij producten waarvan de directe

Nadere informatie

Energie-efficiëntie Classificatie.

Energie-efficiëntie Classificatie. Energie-efficiëntie Classificatie. Luchtbehandelingskasten met energie-efficiëntie label volgens RLT-01 richtlijnen opgesteld door de vereniging van Duitse fabrikanten van luchtbehandelingskasten of volgens

Nadere informatie

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum

4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum 4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum 4. Duits-Nederlandse Handelsdag BORUSSIA-PARK Mönchengladbach 12.11.2013, 13:00 bis 19:00 Uhr 12.11.2013, 13.00 tot 19.00 uur Ziele und Inhalte Freunde treffen

Nadere informatie

Building solutions. Eén aanspreekpunt voor uw hele project

Building solutions. Eén aanspreekpunt voor uw hele project Building solutions Eén aanspreekpunt voor uw hele project Hoeveel fabrikanten heeft u nodig om uw klant tevreden te stellen? Energie, gebouwautomatisering, data en telefoon op iedere werkplek in een ruimte.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Deelname Building Holland 2019

Leveringsvoorwaarden Deelname Building Holland 2019 De bepalingen waaronder aan het vak evenement Building Holland (hierna te noemen: het evenement) kan worden deelgenomen, zijn vastgelegd in deze Leveringsvoorwaarden Deelname Building Holland 2019 alsmede

Nadere informatie

Actuele informatie over het project MEI 2017

Actuele informatie over het project MEI 2017 Actuele informatie over het project MEI 2017 Scholieren te gast op de Dag van Europa Naar aanleiding van de Europadag op 9 mei, waren bijna 50 Nederlandse en Duitse scholieren in Lingen en Emmen te gast,

Nadere informatie

Nieuwsbrief over de dijkteruglegging Lent augustus 2010 nr 7

Nieuwsbrief over de dijkteruglegging Lent augustus 2010 nr 7 Nieuwsbrief over de dijkteruglegging Lent augustus 2010 nr 7 Ruimte voor de rivier Ons klimaat verandert. Daardoor krijgen rivieren steeds meer water te verwerken. Om overstromingen te voorkomen, geeft

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

BEAUTY DÜSSELDORF vervolgt ook bij het 30-jarig jubileum haar succesverhaal

BEAUTY DÜSSELDORF vervolgt ook bij het 30-jarig jubileum haar succesverhaal BEAUTY DÜSSELDORF vervolgt ook bij het 30-jarig jubileum haar succesverhaal BEAUTY DÜSSELDORF, de vakbeurs die op zondag haar deuren sloot, zet haar succesverhaal voort en bekroonde het 30-jarig jubileum

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Facade360 is de digitale bestemming voor de gevelbouw, architectuur en design in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten op het gebied van gevelbouw. De redactie

Nadere informatie

Gevelbekleding met LED

Gevelbekleding met LED Gevelbekleding met LED VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is het vervaardigen van complexe paneelvormen voor

Nadere informatie

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 1. OPZET 1.1 De InfraTech Innovatieprijs 2019 is uitgeschreven door Rotterdam Ahoy nv. 1.2 Een dichtbevolkt land als Nederland met een belangrijke doorvoerfunctie

Nadere informatie

Goede redenen voor Rhenus Lub. Verantwoordelijkheid. Innovatie. Kwaliteit.

Goede redenen voor Rhenus Lub. Verantwoordelijkheid. Innovatie. Kwaliteit. Goede redenen voor Rhenus Lub Ons principe van persoonlijke verantwoordelijkheid. Identiteit en identificatie. Iedere afzonderlijke medewerker voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor het resultaat

Nadere informatie

Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen.

Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen. Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen. We blijven ver achter bij de productiviteitsverbetering

Nadere informatie