Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start"

Transcriptie

1 Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start Directie Havenbedrijf Amsterdam NV Dertje Meijer Dertje Meijer, Chief Executive Officer (CEO) Havenbedrijf Amsterdam NV Dertje Meijer is sinds 2001 werkzaam bij het havenbedrijf en is vanaf 2009 algemeen directeur bij Haven Amsterdam. Haar portefeuille als CEO bij Havenbedrijf Amsterdam NV bevat strategie, business development, HRM en externe betrekkingen. Havenbedrijf Amsterdam heeft een kleine 400 medewerkers en haalde in 2012 een gemiddelde omzet van ruim 120 miljoen euro. Havenbedrijf Amsterdam beheert de haven die 2500 hectare groot is en voert het nautisch beheer van het Noordzeekanaalgebied én de zeesluis in IJmuiden. Dertje Meijer is geboeid en gedreven door water, logistiek en de internationale samenwerking. Haven Amsterdam vertegenwoordigt voor haar een combinatie van nationale en internationale logistiek en Hollands glorie. Ze houdt van samenwerking met partners zoals gemeenten en bedrijven in de Amsterdamse Metropoolregio, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam en andere Europese havens. Dertje Meijer haalde in 1989 haalde doctoraal Bedrijfskunde management en organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze deed verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van management, leiderschap en commercie. Ze volgde onder meer een opleiding aan het IMD in Lausanne en MIT in Boston. Van 1990 tot 1996 werkte ze bij Fokker Aircraft BV en Dasa. Van 1996 tot 2001 werkte ze bij NV Luchthaven Schiphol.

2 Koen Overtoom Koen Overtoom, Chief Operation Officer (COO) Havenbedrijf Amsterdam NV Koen Overtoom werkt sinds eind 2002 bij het havenbedrijf, waarvan vanaf 2010 als commercieel directeur. Overtoom krijgt de verantwoordelijkheid voor commerciële zaken, infrastructuur en nautische zaken. Overtoom stuurt de commerciële sector van het bedrijf aan, waarbinnen de activiteiten gericht zijn op het binden van lading en bedrijven aan de Amsterdamse haven. Koen Overtoom is in zijn huidige rol verantwoordelijk voor de commerciële processen zoals accountmanagement, sales, marketing en business development. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de infrastructuur, nautische zaken en commerciële zaken. Koen Overtoom is geboeid en gedreven door de logistieke en commerciële kant van de haven, waarbij hij focus legt op samenwerking en verbinding om landelijk en internationaal effectief, efficiënt en duurzaam met goederenstromen om te gaan. Overtoom werkte eerder bij bedrijven in de haven, waaronder Ter Haak ( ) en Unieveem ( ). Hij studeerde in 1991 af in internationale economie aan de Universiteit van Amsterdam.

3 Ed Nieuwenhuizen Ed Nieuwenhuizen, Chief Financial Officer (CFO), Havenbedrijf Amsterdam NV Ed Nieuwenhuizen zal per 1 april 2013 als Chief Financial Officer aan Havenbedrijf Amsterdam NV verbonden zijn. Zijn primaire aandachtsgebied beslaat financiën, ICT en facilitaire zaken. Hij kent de havenwereld door vorige functies bij internationale bedrijven. Hij werkte van als openbaar accountant bij Ernst & Young Accountants in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1993 als registeraccountant bij het NIVRA maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en werkte van in de luchtvaart voor Martinair Holland NV en Excellent Air BV. Nieuwenhuizen werkte eerder in de Amsterdamse haven van als CFO bij Amsterdam Container Terminals (ACT) en van maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur van IJS Global International, een logistieke dienstverlener in zee- en luchtvracht. Bij het Havenbedrijf Amsterdam NV wil Ed zijn bestuurlijke vaardigheden, financiële deskundigheid en (internationale) ervaring in de zee- en luchtvaartsector inzetten bij de transitie naar een zelfstandige NV en mede vorm geven aan de (duurzame) groei en ontwikkeling van de haven.

4 Raad van commissarissen Havenbedrijf Amsterdam NV Klaas Westdijk Klaas Westdijk, Voorzitter De heer Westdijk heeft 22 jaar ervaring in het internationale haven en transport bedrijfsleven, laatstelijk als voorzitter van Vopak, daarnaast was hij voorzitter Deltalinqs, lid Nationale Havenraad en lid Raad Verkeer en Waterstaat. Hij heeft zeer ruime ervaring als commissaris en president-commissaris in diverse bedrijfstakken. Heeft ervaring in de semipublieke sector als president-directeur, later president-commissaris van Connexxion, president-commissaris van Eneco, voorzitter raad van toezicht Hogeschool van Amsterdam. De heer Westdijk heeft rechten gestudeerd en MBA-studie afgerond. Hij heeft korte ervaring opgedaan als advocaat en heeft 10 jaar ervaring als consultant op het gebied van strategie en structuur van complexe ondernemingen.

5 Ingrid Doerga Ingrid Doerga Mevrouw Doerga is momenteel directeur Corporate Audit bij pensioen vermogensbeheerder APG, nadat zij in 1999 bij ABP als directeur Internal Auditing was begonnen. Daarvoor was zij directeur Concern Control en Auditing bij de Louwman Groep / Chrysler Motor Corporation in Europa. Mevrouw Doerga heeft een brede financiële kennis en ervaring opgebouwd, zowel in de private sector als in het publieke domein. Mevrouw Doerga heeft een studie achtergrond op het gebied van economie, informatietechnologie en accountancy; sinds 1990 is zij registeraccountant. Zij heeft jaren de vakgebieden economie en informatietechnologie gedoceerd aan de Universiteit Tilburg. Momenteel bekleedt mevrouw Doerga een aantal toezichthoudende functies waaronder: lid van de Raad van Commissarissen bij de Rabobank Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht bij de Universiteit Tilburg. Tevens is zij voorzitter van het Internal Auditors Committee van de NIVRA.

6 Willemijn Maas Willemijn Maas Mevrouw Maas is sinds 2006 algemeen directeur van de AVRO. Na haar studie Logopedie/Akoepedi aan de Hogeschool van Amsterdam en een vervolgstudie aan de Universiteit Maastricht werd mevrouw Maas in 2000 directeur van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies en daarna in 2004 voorzitter van het College van Bestuur bij de HES, later een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Mevrouw Maas bekleedt een aantal toezichthoudende functies waaronder: lid van de Raad van Commissarissen bij ICare, lid van de Raad van Toezicht bij UNICEF en lid van de Raad van Toezicht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

7 René Smit René Smit De heer Smit is sinds 2005 voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam kwam hij in aanraking met de gemeentepolitiek en werd hij in 1990 wethouder bij de gemeente Rotterdam, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor haven en financiën. In 1996 werd hij Directeur Generaal voor openbare veiligheid bij het Ministerie ven Binnenlandse Zaken. Daarna werd hij bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. De heer Smit bekleedt een aantal toezichthoudende functies waaronder: lid van de Raad van Commissarissen bij de Kloosterboer Groep, lid van de stichting Instandhouding Nieuwspoort en voorzitter Raad van Toezicht bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook is heer Smit lid Raad van Toezicht Stichting NSOB en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Openbaar Bestuur (WOOB)

8 Dook van den Boer Dook van den Boer De heer Van den Boer is directeur Strip Products Mainland Europe bij Tata Steel, IJmuiden. Hij werkt sinds 1983 bij Hoogovens (later overgegaan in Corus respectievelijk Tata Steel), waar hij via de operationele weg carrière heeft gemaakt. Nadat hij in 1982 aan de Technische Universiteit Eindhoven als Werktuigbouwkundige was afgestudeerd, is hij als Ontwerp Ingenieur korte tijd werkzaam geweest bij de Nederlandse Verenigde Scheepsbouw Bureaus, voordat hij de overstap maakte naar Hoogovens. Daar heeft hij verschillende posities in Operations bekleed en sinds 2010 is hij directielid. De afgelopen decennia heeft de heer Van den Boer alle transities van de onderneming meegemaakt en vanuit die optiek heeft hij een unieke kijk ontwikkeld op de regio en de toekomst daarvan.

9 Jeroen de Haas Jeroen de Haas Sinds 2007 is de heer De Haas voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco, inmiddels de enige nog onafhankelijke speler in de Nederlandse energie markt. Het bedrijf heeft vol ingezet op duurzaamheid en klantgerichtheid. Hij geeft vorm, inhoud en richting aan de opmerkelijke transitie die de onderneming nu al jaren doormaakt. Na zijn rechtenstudie in Utrecht is hij gaan werken voor de energie sector, waarbij als algemeen directeur bij Enercom van 1996 tot In 2000 trad de heer De Haas toe tot de Raad van Bestuur van Eneco. Hij werd in 2006 eerst vice-voorzitter en een jaar later voorzitter. De heer De Haas heeft als nevenfuncties een rol als bestuurslid bij EnergieNed en tevens is hij lid als Raad van Commissarissen bij Movares Group.

Leden van de topteams

Leden van de topteams Leden van de topteams Topteam Agrofood... 2 Topteam Tuinbouw en uitgangsmaterialen... 2 Topteam High Tech materialen en systemen... 3 Topteam Energie... 3 Topteam Logistiek... 4 Topteam Creatieve Industrie...

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen. Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving Audit

BIJLAGE 1. Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen. Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving Audit BIJLAGE 1 Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving Audit Hans de Committee Haan Risk Committee Nomination & Compensation Committee Erik

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen. Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving

BIJLAGE 1. Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen. Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving BIJLAGE 1 Samenstelling subcommissies van de raad van commissarissen Commissies Voorzitter Leden Korte taakomschrijving Audit Hans de Committee Haan Risk Committee Nomination & Compensation Committee Erik

Nadere informatie

Informatiemiddag 27 februari 2014. www.logistic-hotspot.nl

Informatiemiddag 27 februari 2014. www.logistic-hotspot.nl Informatiemiddag 27 februari 2014 www.logistic-hotspot.nl 2 Informatiebijeenkomst Logistieke Hotspot Rivierenland Programma informatiebijeenkomst Logistieke Hotspot Rivierenland 16:00 16:30 uur Ontvangst

Nadere informatie

Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014

Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014 Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014 2 BinckBank N.V. Oproeping tot de buitengewone vergadering van aandeelhouders ( de Vergadering ) van BinckBank N.V. ( BinckBank ),

Nadere informatie

Keten- en Netwerkstrategieën voor MKB-ondernemingen in mainports

Keten- en Netwerkstrategieën voor MKB-ondernemingen in mainports KENNISCENTRUM TECHNIEK Keten- en Netwerkstrategieën voor MKB-ondernemingen in mainports Eindseminar 29 oktober 2014 Onderzoeksprogramma Logistiek Inhoud Voorwoord... 05 Programma... 07 Keynote speech...

Nadere informatie

Masterclasscyclus: Besturen en toezicht van organisaties

Masterclasscyclus: Besturen en toezicht van organisaties in Business info@vrouwenontmoetenvrouwen.nl www.vrouwenontmoetenvrouwen.nl Masterclasscyclus: Besturen en toezicht van organisaties Was vroeger een bestuur een mannenbolwerk, waar onder het genot van koffie

Nadere informatie

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt:

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt: Onderstaand zijn de gegevens vermeld als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek betreffende mevrouw C.M.C. Mahieu, in verband met de voorgenomen benoeming van mevrouw Mahieu tot lid raad van

Nadere informatie

Prof. dr. Nardo van der Meer MBA Professor Expertisegebieden: Health & Education (Health Care Management)

Prof. dr. Nardo van der Meer MBA Professor Expertisegebieden: Health & Education (Health Care Management) Prof. dr. Nardo van der Meer MBA Professor Expertisegebieden: Health & Education (Health Care Management) Nardo van der Meer (1970) behaalde zijn mastergraad aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij

Nadere informatie

Schakel voor de toekomst 5. Bericht van de directie 10. Corporate governance 18. Bericht van de raad van commissarissen 28. Financiële resultaten 30

Schakel voor de toekomst 5. Bericht van de directie 10. Corporate governance 18. Bericht van de raad van commissarissen 28. Financiële resultaten 30 Jaarverslag 2005 Jaarverslag 2005 2 Inhoudsopgave Schakel voor de toekomst 5 Bericht van de directie 10 Corporate governance 18 Bericht van de raad van commissarissen 28 Financiële resultaten 30 Jaaroverzicht

Nadere informatie

Dare to have a dream

Dare to have a dream Dare to have a d 11 topmanagers coachen 11 nieuwe ondernemers Introductie voor de media Donderdag 16 december 2010 Eureko Achmea Conference Centre, Zeist 16.30 19.00 uur Introductie Elf topmanagers uit

Nadere informatie

GOVERNANCE IN DE SEMI-PUBLIEKE SECTOR

GOVERNANCE IN DE SEMI-PUBLIEKE SECTOR GOVERNANCE IN DE SEMI-PUBLIEKE SECTOR LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, PROGRAMMA 4 NOVEMBER 2013 STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE CONTENTS Introductie 3 Programma 4 Sprekers 5 2 WELKE VERBETERINGEN

Nadere informatie

Top 50 Accountants in business 2014

Top 50 Accountants in business 2014 Accountants in business Top 50 Accountants in business 2014 Wie zijn de hoogste accountants in business? Net als vorige jaren presenteert Accountant een overzicht van de accountants in de besturen van

Nadere informatie

Leergang Bestuurders Woningcorporaties zes middagen van 13.00 tot 19.00 Hilton Soestduinen Maximaal 20 deelnemers 4.

Leergang Bestuurders Woningcorporaties zes middagen van 13.00 tot 19.00 Hilton Soestduinen Maximaal 20 deelnemers 4. Leergang Bestuurders Woningcorporaties zes middagen van 13.00 tot 19.00 Hilton Soestduinen Maximaal 20 deelnemers 4.500 vrij van BTW Programmaleider: Jan van der Moolen Organisatie SOM: Martijn de Jong-

Nadere informatie

Van links naar rechts Rinse de Jong Joost van Heyningen Nanninga Marike van Lier Lels Alex Mulder Christian Dumolin Cees Veerman

Van links naar rechts Rinse de Jong Joost van Heyningen Nanninga Marike van Lier Lels Alex Mulder Christian Dumolin Cees Veerman Van links naar rechts Rinse de Jong Joost van Heyningen Nanninga Marike van Lier Lels Alex Mulder Christian Dumolin Cees Veerman verslag van de raad van commissarissen 36 usg people jaarverslag 2011 Raad

Nadere informatie

Curriculum Vitae Hans Reusch

Curriculum Vitae Hans Reusch Geactualiseerd per 6 november 2010 1 Curriculum Vitae Hans Reusch Persoonlijke informatie Naam: drs.j.h.reusch (Hans) Adres: Gerbrandypark 54 3437 JX Nieuwegein Tel: +31(0) 30 604 37 21 Mobile: +31(0)

Nadere informatie

V E R E N I G I N G V A N B E S T U U R D E R S I N D E Z O R G

V E R E N I G I N G V A N B E S T U U R D E R S I N D E Z O R G V E R E N I G I N G V A N B E S T U U R D E R S I N D E Z O R G Accreditatie NVZD NVZD Bezoekadres: Noordweg Noord 150, 3704 JG Zeist Postadres: Postbus 112 3700 AC Zeist Telefoon: (030) 2777280 Email:

Nadere informatie

Van links naar rechts Albert Jan Jongsma Leen Geirnaerdt Rob Zandbergen Eric de Jong Hubert Vanhoe

Van links naar rechts Albert Jan Jongsma Leen Geirnaerdt Rob Zandbergen Eric de Jong Hubert Vanhoe Van links naar rechts Albert Jan Jongsma Leen Geirnaerdt Rob Zandbergen Eric de Jong Hubert Vanhoe verslag van de raad van bestuur 50 usg people jaarverslag 2011 RAAD VAN BESTUUR Rob Zandbergen, CEO Rob

Nadere informatie

Succesvol samenwerken in ketens en netwerken

Succesvol samenwerken in ketens en netwerken Collegereeks y 8 colleges van donderdag 8 maart tot en met donderdag 26 april 2007 Nyenrode Business Universiteit Succesvol samenwerken in ketens en netwerken Actief invulling en sturing geven aan ketensamenwerking

Nadere informatie

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (informatie)

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (informatie) Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. ( de Vennootschap ) te houden op donderdag 17 april 2014 om 14:30 uur in het Hilton Hotel, Weena 10, 3012 CM Rotterdam

Nadere informatie

Accreditatie NVZD. Informatie voor leden

Accreditatie NVZD. Informatie voor leden Accreditatie NVZD Informatie voor leden Inhoudsopgave Inleiding Wat ging er aan vooraf? Inrichting accreditatiesysteem Overzicht procedure accreditatie Top 10 veelgestelde vragen & antwoorden Bijlage I:

Nadere informatie

2007/2008. Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk.

2007/2008. Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk. 2007/2008 Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk.nl Inhoudsopgave Het Ambassadeursnetwerk Leden van het Ambassadeursnetwerk:

Nadere informatie

Joost van den Vondel (dichter, 1587 1679) Van den Vondel is één van de vijf historische figuren die op een Staatslot staan afgebeeld.

Joost van den Vondel (dichter, 1587 1679) Van den Vondel is één van de vijf historische figuren die op een Staatslot staan afgebeeld. Jaarverslag 2010 Joost van den Vondel (dichter, 1587 1679) Van den Vondel is één van de vijf historische figuren die op een Staatslot staan afgebeeld. De overige vier zijn Willem van Oranje, Frans Hals,

Nadere informatie

Algemeen. Programma. Vrijdag 29 augustus Van 10 uur tot 18 uur. 09.30 Inloop specialisten. 10.00 Inloop deelnemers

Algemeen. Programma. Vrijdag 29 augustus Van 10 uur tot 18 uur. 09.30 Inloop specialisten. 10.00 Inloop deelnemers Algemeen Voorafgaand aan de Uitmarkt 2014, het jaarlijkse startsein voor het nieuwe culturele seizoen, organiseren ABN AMRO en de Uitmarkt de eerste ABN AMRO Uitmarkt Business Dag. Dit jaar vindt de Uitmarkt

Nadere informatie

Accountants in business 2011

Accountants in business 2011 Top 50 Accountants in business 2011 Wie zijn de hoogste RA s of AA s in het Nederlandse bedrijfsleven? Voor de vijfde maal de machtigste accountants in business in kaart: bestuurders in beursgenoteerde

Nadere informatie

Curriculum Vitae M. de Pooter

Curriculum Vitae M. de Pooter Curriculum Vitae M. de Pooter Volledige naam Huidige functie Adres Mobiele telefoon Emailadres Geboorteplaats Geboortedatum Nationaliteit Status Talenkennis Expertisegebieden Marinus de Pooter Eigenaar,

Nadere informatie

A G E N D A. 3. Voorwaardelijk accepteren van het terugtreden van de bestuurder (ter bespreking)

A G E N D A. 3. Voorwaardelijk accepteren van het terugtreden van de bestuurder (ter bespreking) Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders H.E.S. Beheer N.V., te houden op 3 september 2014 om 14.30 uur in Townhall Room van Beurs-World Trade Center, Beursplein/hoek Coolsingel te Rotterdam

Nadere informatie

HET DNA VAN EEN FINANCIEEL DIRECTEUR. hays.nl

HET DNA VAN EEN FINANCIEEL DIRECTEUR. hays.nl HET DNA VAN EEN FINANCIEEL DIRECTEUR hays.nl INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE Introductie 1 Highlights onderzoek 2 Met Harold Jansen 4 Onderzoeksresultaten Achtergrond en kwalificaties 5 Internationale ervaring

Nadere informatie

Registratiedocument Nova Capital B.V.

Registratiedocument Nova Capital B.V. Registratiedocument Nova Capital B.V. Dit is het registratiedocument van Nova Capital B.V. (hierna Nova Capital of beheerder ), als bedoeld in artikel 4:48 Wet op het financieel toezicht ( Wft ). De inhoud

Nadere informatie