Beleidsplan. StuRa Studentenvereniging Amersfoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan. StuRa Studentenvereniging Amersfoort"

Transcriptie

1 Beleidsplan StuRa Studentenvereniging Amersfoort Aap, Noot, Feest! & Amersfoort Studentenstad 6 mei 2011 Irene van den Hoogenband & Wouter van Schagen

2 Voorwoord Dit is het beleidsplan van het bestuur van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort voor de aankomende 5 jaar. De StuRa is de studentenvereniging voor studenten van de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort. Het beleidsplan dient als handleiding voor het dagelijks bestuur van de studentenvereniging. Daarnaast geeft het de commissies, leden en andere geïnteresseerden een duidelijk beeld van de huidige situatie van de vereniging en de doelen voor de komende vijf jaar. Eerst zal kort de huidige situatie van de StuRa geschetst worden. Daarna zullen de doelgroepen van de studentenvereniging kort toegelicht worden. Vervolgens zullen de verenigingsdoelen genoemd worden met hierop volgend een gedetailleerde uitwerking. Tot slot zullen de zeven verschillende bestuursfuncties besproken worden met de hieraan gerelateerde taken. 1. Situatieschets Sinds 1985 was de StuRa actief binnen Hogeschool Domstad in Utrecht. In 2011 verhuist de StuRa door een fusie naar Amersfoort, de HU Amersfoort. Hier is de StuRa Studentenvereniging Amersfoort, de nieuwe verfrissende studentenvereniging in Amersfoort. In Utrecht had je in 1985 (en nog steeds) een hoop studentenverenigingen waarbij je lid moest zijn, mocht je willen deelnemen aan hun activiteiten. Hierdoor voelde je je als geen-lid nogal buitengesloten. Dat vond de StuRa maar niks, iedereen mag meedoen van ons. Samen met Hogeschool Domstad bedachten we de volgende filosofie. De StuRa is een vereniging met actieve leden die zich de Raadsleden mogen noemen. Deze raadsleden organiseren de activiteiten. Iedereen mag meedoen en zo is iedereen dus eigenlijk een beetje lid. Zo zijn onze activiteiten voor iedereen toegankelijk en gedragen door de opleidingen. Deelname aan de activiteiten vraagt soms een kleine bijdrage, zoals bijvoorbeeld een feest. De afgelopen tijd heeft de StuRa zich ontwikkeld tot een professioneel opgezette studentenvereniging, die contacten onderhoudt met studenten, docenten, medewerkers van de HU Amersfoort, maar ook extern met de gemeente Amersfoort. 2. Doelgroepen Onze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, mits zij student zijn aan de HU of lid van de StuRa Leden Raadsleden Deze groep studenten organiseren de activiteiten voor de StuRa. Raadsleden zijn natuurlijke personen, die studeren of gestudeerd hebben aan de HU-Amersfoort. Zij tekenen hun lidmaatschap voor minimaal een jaar en zorgen dat ze minimaal 20 % afwezig zijn bij vergaderingen of overleg met gekozen commissies. Hierbij maken ze deel uit van de Raad, want ook actieve leden zouden kunnen worden genoemd Supportleden Leden van de vereniging zijn natuurlijke personen, die als lid van de vereniging zijn aangenomen overeenkomstig de daartoe bij het Huishoudelijk Reglement vast te stellen regelen. Ook die studeren of gestudeerd hebben aan de HU-Amersfoort of Hogeschool Domstad en hiermee aangeven lid te zijn en op de hoogte willen worden gehouden van de StuRa-activiteiten.

3 Ereleden Ereleden zijn natuurlijke personen, die studeren of gestudeerd hebben aan de HU-Amersfoort en zich opbijzondere wijze hebben onderscheiden en als zodanig door de algemene vergaderingzijn benoemd, op voordracht van het bestuur of van één of meer leden Externe contacten Organisaties/bedrijven De organisaties waar de StuRa Studentenvereniging Amersfoort contact mee onderhoudt bevinden zich zowel in de profit als in de non-profit sector. De StuRa Studentenvereniging Amersfoort heeft diverse partners en sponsoren in haar bestand staan. Het is van belang goed met deze contacten om te gaan en deze warm te houden Instanties binnen de HU De StuRa Studentenvereniging Amersfoort heeft veel contact met diverse afdelingen binnen de HU. Hieronder vallen de directie van de HUA, opleidingsmanagers van de opleidingen in Amersfoort, directeur Studentenzaken van de HUA en het AIO, Amersfoorts Interzuilaire Opleidingscommissie Verenigingen Er zijn diverse verenigingen verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Amersfoort kent ook de studentenvereniging Conventus Comus, verder hebben wij contact met de Cabo Bianci, studievereniging in Utrecht Gemeente De StuRa Studentenvereniging Amersfoort heeft regelmatig contact met de gemeente Amersfoort om het plan Amersfoort Studentenstad te begeleiden en promoten. 3. Verenigingsdoelen Het bestuur van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort heeft gezamenlijk een aantal doelen opgesteld, die de kern vormen van het beleid van de studentenvereniging. De volgende doelen vormen de leidraad van het beleid: Hoofddoelen - Uitstraling - Continuiteit - Studentenbehartiging - Samenwerking Raadsleden - Sfeer - Goede planning - Communicatie In de volgende opsomming hebben wij onze overige doelen voor de komende vijf jaar genoteerd.

4 De StuRa wil een overkoepelende studentenvereniging worden die activiteiten organiseert voor alle studenten van de HUA. De StuRa wil geen vereniging worden waarvoor studenten contributie moeten betalen in de vorm van geld. De StuRa wil in aanmerking komen voor de financiele bronnen die op de HU geldt en wil de besteding van dit geld verantwoorden aan het directie van de HUA en om activiteiten te realiseren. Los hiervan kan de StuRa gevraagd worden om andere activiteiten of diensten te organiseren, soms met extra financiering van de opdrachtgever. De StuRa wil een beurs aanvragen voor de bestuursleden en commissiehoofden die de StuRa heeft, mits er wordt voldaan aan de voorwaarden die hierbij horen. De StuRa heeft een vertegenwoordiger en verantwoordelijke binnen de HUA, dit is Ramses de Groot, directeur HU Amersfoort. De Stura wil een samenwerking aan te gaan met culturele instellingen, zodat wij cultuur overdragen aan de studenten en van de locatie kunnen gebruik maken voor onze activiteiten. De StuRa wil kijken of het mogelijk is bij elk festival in Amersfoort een onderdeel te organiseren gericht op studenten in Amersfoort en dit onder de studenten te promoten. Dit in overleg met de gemeente Amersfoort. De StuRa wilt zichzelf laten zien tijdens open dagen op de HUA en wil hierbij de HUA ondersteunen met behoud van eigen identiteit, bijvoorbeeld in de vorm van een kraampje. De StuRa wil actief gaan zoeken naar samenwerkingen en sponsoren binnen Amersfoort. Ook zal hierbij samengewerkt gaan worden met horeca. De StuRa wil frequent in overleg gaan met het directie van de HUA en Bureau Studentenvoorzieningen Utrecht zodat er kan worden meegedacht over studentenvoorzieningen in Amersfoort. Dit omdat we de belangen van de studenten willen behartigen op de HUA. Ook moet dit worden gezien als evaluatie van de afgelopen tijd en kijk op de komende tijd en activiteiten. De Stura heeft als doelstelling om minstens een keer per jaar een goed doel te steunen door middel van een activiteit. De StuRa wil activiteiten organiseren die passen binnen de activiteitenkalender van de PR & Communicatie-afdeling van de HUA, contactpersoon is Edwin Rooseboom. De StuRa wil de studenten van de HUA kennis laten maken met Amersfoort en de HUA laten zien in de stad. Hierbij willen wij het studentenleven in Amersfoort op de kaart zetten. Als StuRa willen wij ons verdiepen in de intenties en plannen van gemeente Amersfoort als het gaat om Amersfoort Studentenstad en de huisvesting van studenten in Amersfoort en dit weer over dragen aan de studenten van de HUA. Dit is in het belang voor samenwerking en relevante stakeholders. De StuRa heeft als doel om studenten regelmatig op de hoogte te brengen van de activiteiten via de mail, onze site ( en prikborden. De StuRa wil zijn bijdrage leveren aan de Amersfoort Introductiedagen, hierover in overleg gaan, waarin wij onze eigen identiteit en activiteiten kunnen laten zien en behouden.

5 De StuRa wil een eigen huisvesting en opslagruimte binnen het gebouw van de HUA om hier ook voor studenten te ontmoeten en een plek te creeeren om bijeen te komen. De StuRa wil frequent gebruik maken van de bar beneden in de HUA, bedoeld voor borrels. Voorkeur is de dinsdagmiddag/avond. Hiervoor wordt een bar-commissie aangesteld waarbij borrels moeten worden georganiseerd met uitnodigingen naar de doelgroepen. Dit kan een van onze inkomsten worden, maar hier moeten over worden overlegd. De StuRa wil vanuit het adres opereren. De StuRa houdt contact met de AIO, Amersfoorts Interzuilaire Opleidingscommissie en beheert hier de post Feest-OC. De StuRa zal, als dat wordt gevraagd, de PABO Amersfoort willen ondersteunen in het behoud van de identiteit door middel van een commissie. De StuRa zou het fijn vinden als er van elke afdeling een contactpersoon is, waar wij contact mee kunnen opnemen bij het organiseren. Het bestuur zou graag een keer een cursus willen volgen als het gaat om de professionalisering van de StuRa. Dit kan binnen de HU of daar buiten. Docenten kunnen hulp bij ons vragen bij het organiseren of alleen bij activiteiten buiten de lessen om. 4. Uitwerking doelen Uitstraling De StuRa Studentenvereniging Amersfoort wil zich profileren als een professionele studentenvereniging. Hierbij hoort ook een professionele uitstraling. Het is van belang dat de professionaliteit in alles doorgevoerd wordt. Zo is het van belang dat de website overzichtelijk en up-to-date is. Verder zullen alle brieven die via de mail verstuurd worden als PDF bestand verstuurd worden, met hierin het logo. Er wordt door het bestuur een standaard opzet ontwikkeld. Ook is het van belang dat iedereen vanuit de StuRa Studentenvereniging Amersfoort op dezelfde manier naar bedrijven communiceert, door hetzelfde briefpapier, lettertype, duidelijke informatiebrieven en folders. Tijdens onze activiteiten is het verplicht voor de Raadsleden om hun StuRa-polo aan te hebben. Verder zullen wij de kleuren paars en groen gebruiken als huiskleuren Continuïteit De contactpersoon vanuit het bestuur is de voorzitter in samenwerking met de secretaris. Omdat dit er een hoop zijn zullen een aantal van deze contacten overgebracht worden bij de commissie PR. Het is van belang dat de kennis die in een verenigingsjaar opgedaan wordt niet verloren gaat. Daarom zullen de commissies en ook het bestuur een plan van aanpak opstellen, met hierin de belangrijkste informatie. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de informatie die we al hebben. Daarnaast moeten nieuwe contacten optimaal benut worden. Na de eerste kennismaking zullen de contacten geëvalueerd worden door de commissie PR en het bestuur Studentenbehartiging De StuRa Studentenvereniging Amersfoort zit bij het AIO onder de noemer Feest-OC, hierbij brengen wij de stem van de student naar voren als het gaat om activiteiten en ideeen naast hun studie. De StuRa-lounge zal een ontmoetingsplek worden waar studenten ons hun ideeen kunnen

6 vertellen. De behoeften van studenten brengen wij weer naar de verantwoordelijke hiervoor of naar het overleg met de AIO Samenwerking commissies Er zijn meerdere commissies binnen de StuRa Studentenvereniging Amersfoort. Tijdens de algemene vergadering zullen de commissies elkaar op de hoogte brengen van hun voortgang en waar nodig om hulp vragen bij andere commissies Sfeer Gezelligheid en plezier kan er alleen zijn als er een goede sfeer hangt in de vereniging. Het is de taak van het bestuur om dit goed in de gaten te houden. Om goed samen te kunnen werken is het met name van belang dat de sfeer binnen de verschillende commissies goed is. De commissie StuRa-belangen organiseert om de zoveel tijd eigen activiteiten voor de raadsleden. De sfeer binnen de vereniging wordt soms gedrukt doordat er onenigheid ontstaat over wie er voorrang heeft om mee te mogen op activiteiten waar een limiet aan zit, hierbij wordt er gekeken naar de inzet bij de activiteit. Het doel wordt gesteld dat commissies hier van te voren een duidelijke afspraak over maken. Deze moet tegelijk met de promotie naar buiten gebracht worden. Ook wordt er aandacht besteed aan de verdeling van de commissies. Iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel te nemen aan commissies. Elke commissie heeft echter een ideale en maximale omvang in verband met de hoeveelheid werk en de coördineerbaarheid. Wanneer er te veel aanmeldingen voor een commissie zijn, wordt door de coördinator tijdens de eerste vergadering de mogelijkheid om te wisselen besproken. Alleen in geval van een dergelijke overschrijding van het maximale aantal dat problemen onvermijdbaar zijn, zal overgegaan worden tot een loting. Dit wordt echter te allen tijde voorkomen Goede planning Het plezier wat beleefd wordt aan de activiteiten zal toenemen wanneer er meer HU Amersfoort studenten aanwezig zijn. Het is van belang dat er op tijd gepromoot wordt voor een activiteit. Promotie zal in overleg gaan met de PR commissie. Daarnaast is het van belang dat er niet te veel activiteiten in dezelfde week georganiseerd worden. Promotie via SLB-lessen werkt ook goed Communicatie Raadsledenlijst Op de website is te zien wie er in de Raad zitten en wat hun taak is binnen de StuRa. Ledenmail Het bestuur wil professionaliteit uitstralen naar de leden door de ledenmail te vernieuwen. Deze zal op een geheel nieuwe manier opgezet worden met hierin header met het logo van de vereniging. De ledenmail zal eenmaal in de twee weken verstuurd worden. Hierin zullen kort de activiteiten voor de komende weken toegelicht worden en mogelijk andere interessante informatie zal via de ledenmail verspreid worden. Website De website hebben we vernieuwd. Het is het doel om de website zo goed mogelijk up to date te houden door op tijd de activiteiten te promoten en de foto s van activiteiten direct na afloop te plaatsen. 5. Bestuurstaken In dit onderdeel worden de algemene taken van de bestuursleden besproken. Hierna zal specifiek worden ingegaan op de algemene en coördinerende taken van de commissieleden.

7 5.1. Commissiegerelateerde taken Iedere commissie draagt de verantwoordelijkheid over het inlichten van het bestuur. Dit is het hoofd van de commissie. Het hoofd is tevens verantwoordelijk voor de samenstelling van de commissie en de verdeling van de taken. Het hoofd zal de eerste vergadering inventariseren hoeveel deelnemers zich aangemeld hebben voor de commissie. Bij te veel aanmeldingen zal in overleg gezocht worden naar een alternatief. Alleen in extreme gevallen zal er geloot worden, dit wordt echter te allen tijde vermeden. Na afloop van elke activiteit zal dit geëvalueerd worden tijdens de algemene vergadering. Het is de taak van de betreffende coördinator om ervoor te zorgen dat de belangrijkste punten op papier staan. Zo zullen bezoekersaantallen, reacties en verloop van de activiteiten kort weergegeven worden. Deze evaluaties zullen doorgegeven worden aan het bestuur en de commissies in het volgende jaar en kunnen als leidraad dienen voor nieuwe activiteiten. 6. Voorzitter De voorzitter geeft leiding aan het dagelijks bestuur van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort en ziet erop toe dat het beleid naar beste invulling uitgevoerd wordt. De functie omvat de volgende taken: Algemeen Beleid en dagelijks bestuur Vertegenwoordigen de StuRa Studentenvereniging Amersfoort Contactpersoon opleidingscommissie (AIO) Controle urenverantwoording raadsleden Contact met directie Algemene taken Algemeen beleid en dagelijks bestuur Een belangrijke taak van de voorzitter is uitvoeren van het algemeen beleid, dat samengesteld is door het gehele bestuur, en de deelname aan het dagelijks bestuur. Om hiervoor te zorgen zal de voorzitter de agenda van de bestuursvergaderingen opstellen (in samenwerking met de secretaris) en de vergaderingen voorzitten. Het is hierbij van belang dat de voorzitter er zorg voor draagt dat bestuursbesluiten uitgevoerd worden en de gewenste doelen bereikt worden. De voorzitter zal, waar nodig, haar medebestuursgenoten adviseren. Ook is het de taak van de voorzitter om taken die niet onder te verdelen zijn naar andere bestuursleden of commissies op zich te nemen. De voorzitter stelt hier als belangrijkste doel om een gezellige en professionele samenwerking tussen de verschillende bestuursleden en met de rest van de raadsleden te stimuleren. Naast het dagelijks beleid is het ook de taak van de voorzitter om (in samenwerking met de secretaris) de agenda op te stellen van de Algemene Leden Vergadering, deze vergadering voor te zitten en de notulen te ondertekenen. De voorzitter houdt in de gaten of de Raadsleden voldoen aan hun taken en verplichtingen Vertegenwoordiging de StuRa Studentenvereniging Amersfoort De voorzitter is het aanspreekpunt van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort. Het is belangrijk om een positief, professioneel en enthousiast beeld uit te dragen ten aanzien van de StuRa. De vertegenwoordiging van de vereniging vindt op allerlei momenten en situaties plaats; officiële gelegenheden als borrels en activiteiten van andere studieverenigingen, voorlichtingsdagen, verenigingsactiviteiten en bij de introductie van het nieuwe collegejaar. Het streven is om al deze activiteiten zoveel mogelijk bij te wonen, evenals verenigingsactiviteiten

8 georganiseerd door de commissies van de StuRa, mits de situatie het toelaat Contactpersoon opleidingscommissie (AIO) De AIO is het orgaan dat de belangen behartigt van studenten HU Amersfoort op het gebied van de opleiding. Studenten kunnen bij dit orgaan hun mening uiten over de opleiding. De voorzitter van de StuRa onderhoudt het contact met de AIO. De kwaliteit van de activtiteiten naast de studie is in het belang van de StuRa en daarom is het belangrijk om de samenwerking met dit orgaan te onderhouden. Het is belangrijk te kijken wat de AIO en de StuRa voor elkaar kunnen betekenen, zij staan namelijk beiden voor de belangen van de studenten van de HU Amersfoort. 7. Secretaris De secretaris draagt zorg voor alle administratieve zaken binnen het bestuur en de StuRa Studentenvereniging Amersfoort. De functie omvat de volgende taken: Algemene ledenadministratie Notuleren Inkomende en uitgaande post en Ledenmail/website 7.1. Algemene taken Algemene ledenadministratie Een studentenvereniging kan niet goed functioneren wanneer de administratie niet op orde is. Eén van de taken die de secretaris vervult, is dan ook het bijhouden van de algemene administratie van de studentenvereniging. Hierbij behoort het registreren van nieuwe leden, het uitschrijven van oude leden en het doorvoeren van mutaties in het ledenbestand Notuleren Iedere bestuursvergadering en Algemene Leden Vergadering wordt door de secretaris genotuleerd. Tevens zorgt de secretaris voor een nette en correcte uitwerking van de notulen. De notulen van de bestuursvergaderingen worden in een map bewaard en zijn voor leden beschikbaar. De bestuursleden krijgen de notulen zo snel mogelijk g d. De notulen van de ALV zullen op de StuRa Lounge liggen ter inzage Inkomende en uitgaande post en Het zorgen voor de inkomende en uitgaande post en behoort ook tot de functie van secretaris. Daarnaast moet de secretaris de inkomende post zo correct mogelijk te verwerken. Alles wat verstuurd moet worden valt onder de verantwoordelijkheid van de secretaris. Samenwerking met de andere bestuursleden is hierbij een vereiste Ledenmail / website Alle supportleden van de StuRa krijgen maandelijks een ledenmail van de secretaris. Hierin worden activiteiten vermeld die van belang zijn voor de leden. De website is tevens een middel om de leden op de hoogte te houden van alle activiteiten, maar zal een aparte taak zijn binnen de StuRa. 8. Penningmeester De penningmeester van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort is verantwoordelijk voor al het geldverkeer binnen de StuRa Studentenvereniging Amersfoort.

9 De functie omvat de volgende taken: Het bijhouden van de financiële administratie Het opstellen van een begroting en het financiële jaarverslag Boekhouding openstellen voor jaarlijkse kascontrole Toezicht houden op de financiën van de vereniging Beheerder StuRa-belangen 8.1. Algemene taken Het bijhouden van de financiële administratie Eén van de hoofdtaken van de penningmeester is het tijdig en nauwkeurig afhandelen van de financiële administratie van de StuRa Studentenvereniging Amersfoort. Dit houdt onder andere in: - Het afhandelen en controleren van declaraties, voorschotten en betalingen die uit de activiteiten binnen de StuRa voortvloeien - Het beheren van contant geld - Het verwerken en controleren van het zakelijke bankverkeer - Innen van contributie en donateurgelden Uiteraard vallen ook alle andere zaken die betrekking hebben op de financiële administratie en hierboven niet genoemd zijn tot de functie van penningmeester Het opstellen van een begroting en het financiële jaarverslag De begroting zal in het begin van het bestuursjaar door de penningmeester opgesteld worden, met hulp van de oud-penningmeester en het nieuwe bestuur. Bij het opstellen zal gekeken worden naar aspecten die vorig jaar goed en slecht zijn gegaan en naar de doelstellingen die het bestuur zich heeft gesteld. Ook het financiële jaarverslag zal door de penningmeester worden opgesteld, evenals een eindrealisatie. Ook dient de penningmeester eventuele consequenties die aan de orde komen in deze realisaties te verwerken zodat dit optimaal kan worden doorgegeven aan de volgende penningmeester Boekhouding openstellen voor jaarlijkse kascontrole De kas zal door twee onafhankelijke StuRa ledne gecontroleerd worden. Deze leden worden op de bestuurswissel bekend. De penningmeester dient de Kascontrole Commissie alle benodigde informatie te verschaffen en de administratie te verantwoorden. Pas bij goedkeuring door de Kascontrole Commissie kan de realisatie op de ALV gepresenteerd en goedgekeurd worden Toezicht houden op de financiën van de vereniging De penningmeester zal er op toezien dat de begroting wordt nageleefd, met als doel tekorten en overschotten tot een minimum te beperken. Ook het coördineren en assisteren van penningmeesters van de verschillende commissies valt onder dit toezicht. Het is belangrijk dat deze penningmeesters op de hoogte zijn van hun beschikbare middelen en dat ze altijd bij de penningmeester terecht kunnen voor advies en hulp. Door middel van goede samenwerking moet dit worden bereikt zodat problemen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden. Daarnaast draagt de penningmeester zorg voor de hoeveelheid cash in de kluis. Bij een te hoog bedrag in de kas dient het geld op de bank gestort te worden. 9. Overige bestuursleden

10 De StuRa Studentenvereniging Amersfoort kent naast het Dagelijks Bestuur ook nog de volgende bestuurstaken: - Vice-voorzitter, vervangt de voorzitter wanneer nodig, heeft regelmatig contact met de voorzitter over het beleid en is voor de rest algemeen bestuurslid. - Hoofd PR, algemeen bestuurslid met de taak PR en Communicatie naar externen. - Hoofd Feest, algemeen bestuurslid met de taak feesten te organiseren en coordineren. - Contactpersoon Feest-OC, algemeen bestuurslid en afvaardiging naar AIO.

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Maart 2015 Voorwoord. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar bij SV Ilythia! In dit document wordt alle relevante

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging.

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. N.S.P.V. Lasya Huishoudelijk Reglement 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Waarom deze presentatie De gestage groei van onze club vraagt om meer structuur en betere, modernere

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Ledenkorting: De ledenkorting bij evenementen geldt per equipe Een equipe bestaat minimaal uit één betalend lid en uit maximaal 2 personen

Ledenkorting: De ledenkorting bij evenementen geldt per equipe Een equipe bestaat minimaal uit één betalend lid en uit maximaal 2 personen Bestuursleidraad MX-5 Owners d.d. december 2016 De bestuursleidraad is een aanvulling op de statuten en wordt toegelicht tijdens de ALV. In deze bestuursleidraad wordt tevens verwezen naar beleidsstukken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Begripsbepalingen Artikel 1. a) Mantelzorg is de zorg die men onbetaald, informeel, niet-beroepsmatig en langdurig geeft aan een hulpbehoevende naaste. b) Een mantelzorgmakelaar

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS. ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS. Artikel 1 1.In de eerste week dat hun kind op school zit ontvangen ouders* een brief met informatie over de oudervereniging. Daarin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Februari 2016 Zoals gehandhaafd door de Koepel der Christelijke Studentenverenigingen te Nijmegen. ALGEMEEN Artikel 1 Behoudens het bepaalde in de statuten worden de interne aangelegenheden

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011 1. BESTUUR 1.1. De benoeming, taken en werkwijzen van de bestuursleden zijn vastgelegd in de statuten. 1.2. De taken van de voorzitter zijn: o het coördineren van alle bestuurlijke activiteiten; o het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk Reglement USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.V. Leonardo da Vinci

Huishoudelijk Reglement S.V. Leonardo da Vinci Huishoudelijk Reglement der studievereniging Leonardo da Vinci, behorende bij de statuten van de vereniging vastgesteld d.d. 13 januari 2003 waarin opgenomen de wijzigingen vastgesteld door de algemene

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau ALGEMEEN Artikel 1 Op verzoek ontvangen de ouders een exemplaar van de statuten en van het huishoudelijk reglement van de secretaris van de oudervereniging.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT

TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT Huishoudelijk Reglement ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 1. De vereniging genaamd Triathlon-Club Maastricht, welke is opgericht bij notariële akte op 21 februari 1985, waarvan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt

Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt 1 Inleiding 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement (hierna: HR) van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt (hierna: PB) omvat een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Wij, het 8 e bestuur der SV Archimedes, willen de studie ervaring van studenten verbeteren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. INHOUDSOPGAVE HET BESTUUR... 2 TAKEN VAN DE VOORZITTER... 2 TAKEN VAN DE SECRETARIS... 2 TAKEN VAN DE PENNINGMEESTER... 3 HET DAGELIJKS BESTUUR... 3 ALGEMENE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Hoofdstukken: Pagina Doelstelling. Invulling. Uitgangspunten. 2 Organisatie en werkwijze. o Het bestuur 3 o Taken van het bestuur 3

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Studievereniging Cura Studievereniging HBO-V Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 2 februari 2016 Inhoudsopgave Begripsbepaling... 3 Beleid... 3 Het bestuur...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

DAGELIJKS BESTUUR VAN DE VERENIGING

DAGELIJKS BESTUUR VAN DE VERENIGING FUNCTIE OMSCHRIJVING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN DE VERENIGING bestaat uit: voorzitter vice-voorzitter secretaris penningmeester het Algemeen Bestuur van de vereniging bestaat uit het Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement December 2014 1 Inhoud 1. Ledenraad 3 2. Hoofdbestuur 4 3. Bureau 5 4. Leden 6 4.1 Toelatingsprocedure 6 4.2 Overschrijving van student-lid naar gewoon lid 6 4.3 Contributie 6 4.4

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2016 Lidmaatschap Artikel 1 1. Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door invulling en toezending van een daartoe strekkend formulier aan het verenigingsbureau. Het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SNN

Huishoudelijk Reglement SNN Huishoudelijk Reglement SNN SchouderNetwerken Nederland Aan: Van: Betreft: SNN deelnemers zijnde de regionale Nederlandse Schoudernetwerken Voorlopig bestuur van de stichting SNN (concept) HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging r.k.b.s. De Meerbrug

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging r.k.b.s. De Meerbrug Artikel 1 Doel: Het bevorderen en in stand houden van een goede relatie tussen ouders, verzorgers en of voogden, leerkrachten van de school (Team) en medezeggenschapsraad (MR). Men tracht dit doel te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

FaculteitsVerenigingen Overlegorgaan Groningen

FaculteitsVerenigingen Overlegorgaan Groningen Bestuur 2014/2015 Voor het verenigingsjaar 2014/2015 is het FVOG op zoek naar een nieuw bestuur dat zich een jaar lang wil inzetten voor de belangenbehartiging van alle faculteits- en studieverenigingen

Nadere informatie