Van Son bereikt mijlpaal met 100e RGS-project

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Son bereikt mijlpaal met 100e RGS-project"

Transcriptie

1 Deze Sonwijzer staat helemaal in het teken van wat samenwerken op lange termijn voor voordelen biedt. Directeur Jan van Son (rechts) en Hugo Meijwaard, manager Vastgoed van Woonlinie, zetten hun handtekening onder zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten. Voorjaarseditie Van Son en Woonlinie tekenen zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten Van Son bereikt mijlpaal met 100e RGS-project Van Son onderhoud en schilderwerken heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in resultaatgericht samenwerken. Zo zijn we op diverse complexen al toe aan de derde onderhoudscyclus en hebben we een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Begin dit jaar ondertekenden we zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten met Woonlinie. Daarmee bereikte Van Son onderhoud en schilderwerken een mooie mijlpaal: het 100e project in resultaatgericht samenwerken. Al in 2000 zijn we gestart met onze eerste projecten in resultaatgericht onderhoud, vertelt directeur Jan van Son. Het ging destijds om een pilotproject, samen met een van onze vaste opdrachtgevers. Voor een van hun complexen hebben we een meerjarenonderhoudsscenario opgesteld, afgestemd op het beleid en de visie voor het complex. Met de gewenste kwaliteit als uitgangspunt, bepaalden we waar het complex de komende vijfentwintig jaar minimaal aan moet voldoen. Zowel technisch als esthetisch. Hierop werden alle onderhoudsmaatregelen aangepast en legden we prestatie-eisen vast. Nog altijd zijn dit de belangrijkste uitgangspunten bij resultaatgericht samenwerken. Momenteel nemen we voor meer dan honderd complexen het technisch beheer uit handen van diverse woningcorporaties, zegt Dennis van Rooij, hoofd projectbureau bij Van Son onderhoud en schilderwerken. Daarbij leggen wij niets vast in contractvorm, behalve dan de resultaatverplichting die wij na een bepaalde periode horen na te komen. Alle andere afspraken zijn op flexibele basis. Want als de corporatie tevreden is en wij onze afspraak nakomen, staat niets een verdere samenwerking in de weg. In deze SonWijzer gaan we uitgebreid in op de totstandkoming en ondertekening van zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten met Woonlinie, een woningcorporatie met vestigingen in Woudrichem en Zaltbommel. Wilt u meer informatie over onze aanpak van RGS-projecten en de meerwaarde voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met Jan van Son of Dennis van Rooij. De SonWijzer verschijnt twee keer per jaar. In de SonWijzer presenteren we projecten van onze relaties, inclusief de achterliggende visie en beleidskeuzes.

2 Hugo Meijwaard zet zijn handtekening onder een van de zes onderhoudsovereenkomsten. Van Son en Woonlinie verstevigen jarenlange samenwerking Beter én goedkoper onderhoud: het kan dus wel 2 Bij Van Son onderhoud en schilderwerken in Waalwijk vond woensdag 21 januari de ondertekening plaats van zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten. Het gaat om het onderhoud van zes appartementencomplexen van woningcorporatie Woonlinie, elk voor de duur van 25 jaar. Een feestelijk moment, voor beide partijen, vertelt directeur Jan van Son. Wij zijn blij dat we Woonlinie ook voor deze projecten volledig mogen ontzorgen in hun onderhoudsvraagstuk. Een coöperatieve aanpak waarop onze organisatie helemaal is ingericht. Resultaatgericht samenwerken (RGS) is het sleutelwoord bij dit soort meerjarige onderhoudsprojecten. Een intentieovereenkomst op flexibele basis die verbeterde kwaliteit en aantoonbare kostenbesparing oplevert, zonder dat de opdrachtgever ergens aan vastzit. Een vooruitstrevende aanpak, vindt Jan van Son. Het enige dat echt contractueel vastligt, zijn de prestatie-eisen na elke onderhoudscyclus. Door ons langdurig aan Woonlinie te verbinden, brengen we de onderhoudscyclus van vijf of zes naar acht of zelfs tien jaar. Dat zijn cycli die je met traditioneel aanbesteden nooit kunt bereiken. En dat is wel zo prettig voor elke opdrachtgever. Gedeelde visie Steeds meer corporaties onderzoeken hoe het onderhoud aan hun woningvoorraad goedkoper en efficiënter kan. Jan van Son: Die uitdaging pakken wij graag op. Voor ieder RGS-project werken we verschillende onderhoudsscenario s uit, elk met een andere aanpak. Volledig afgestemd op wat de opdrachtgever met het complex voor ogen heeft. Deze systematiek kan alleen slagen als beide partijen dezelfde taal spreken. Met Woonlinie delen we dezelfde visie. Dat is het startpunt van resultaatgericht samenwerken. Wij hebben nog heel veel innovatieve ideeën op dat vlak die we de komende jaren verder uitwerken. Intensiever en rendabeler samenwerken Door het toekomstig onderhoud al in een vroeg stadium vast te leggen, blijf je de problematiek voor, legt Jan van Son uit. Zo bespaar je in onderhoudswerkzaamheden en -kosten. En door kennisdeling komen we samen tot verbeterpunten. Daarom zitten wij voor, tijdens én na elk RGS-project met de opdrachtgever om tafel. Zo kunnen we tijdig bijsturen waar nodig, en bereiken we een steeds hoger onderhoudsniveau. Het geheim? Wij zijn niet gespitst op groei, maar we sturen op intensiever en rendabeler samenwerken. Dat lukt je niet van de ene op de andere dag. Neem de zes nieuwe RGSprojecten voor Woonlinie. In deze overeenkomsten komen twaalf jaar kennis en samenwerking bijeen. Het is de bekroning van een goede vertrouwensbasis, gekoppeld aan onze doordachte systematiek.

3 Appartementencomplex De Robijn in Sleeuwijk was in 2009 het allereerste gezamenlijke RGS-project van Van Son en Woonlinie. 3 Appartementencomplex De Robijn in Sleeuwijk: Pilotproject als succesvol uitgangspunt De samenwerking tussen Van Son onderhoud en schilderwerken en Woonlinie kwam tot stand in Eerst via een aannemer en later rechtstreeks. Uiteindelijk leidde dit in 2009 tot een gezamenlijk pilotproject in Sleeuwijk, met resultaatgerichte samenwerking als doorslaggevend basisprincipe. De positieve ervaring die Van Son en Woonlinie met deze eerste meerjarige RGS-overeenkomst hebben opgedaan, was het startsein voor een nieuwe stap in de samenwerking. Door onderhoudsprojecten op deze wijze aan te vliegen, ontstaat voordeel voor beide partijen, legt Jan van Son uit. Wij borgen continuïteit in onze bedrijfsvoering, terwijl de woningcorporatie profiteert van lagere onderhoudskosten met de hoogste kwaliteitsgarantie. Samen spreken we af aan welk kwaliteitsniveau het gebouw aan het eind van de onderhoudscyclus moet voldoen. Daarop geven wij volledige garantie, zonder meerkosten. Dat hebben we met het pilotproject in Sleeuwijk bewezen. Prachtige locatie Onze werkzaamheden Het 25-jarig onderhoudsplan voor appartementencomplex De Robijn is ons eerste RGS-project met Woonlinie. De overeenkomst ging van start in 2009 en omvat onder meer het transparant schilderwerk. Het complex telt negentien ruime seniorenappartementen. Locatie: Munnikensingel 1 t/m 19 in Sleeuwijk Doelgroep: Senioren Onderhoudscyclus: 8 jaar en 2 jaar (transparant schilderwerk) Appartementencomplex De Robijn bevindt zich op een prachtige locatie in het Munnikenland van Sleeuwijk. Het gebouw met negentien ruime seniorenappartementen ligt aan een fraaie vijverpartij, met uitzicht op de dijk. De parkeerplaatsen en bergingen bevinden zich op het binnenterrein, en elk appartement is bereikbaar via een gezamenlijke hoofdentree met lift.

4 Hoofd projectbureau Dennis van Rooij over de vier zekerheden van Van Son onderhoud en schilderwerken. Zekerheid op beleidsmatig, financieel, technisch en organisatorisch niveau: Slimme oplossingen en financieel voordeel in vier stappen 4 Een goede vertrouwensbasis, de juiste technische kennis samenbrengen en een doordachte afweging van verschillende onderhoudsscenario s; dat zijn de belangrijkste succesfactoren op weg naar resultaatgericht samenwerken. Uiteindelijk leidt deze aanpak tot RGS-projecten op maat, vertelt Dennis van Rooij, hoofd projectbureau van Van Son onderhoud en schilderwerken. Daaraan gaat een zorgvuldig traject van enkele maanden vooraf, dat we samen met onze opdrachtgever doorlopen. Met aanmerkelijk voordeel voor beide partijen als resultaat. Van Son zet met deze beproefde RGS-methodiek de stap van inspanningsverplichting naar resultaatverplichting. Onderhouden met zekerheid, noemen we dat, verduidelijkt Dennis. Dit uitgangspunt hebben we vertaald naar onze vier zekerheden op beleidsmatig, financieel, technisch en organisatorisch niveau. Door ons beheersysteem en ons bedrijfsproces via deze vier vaste stappen te optimaliseren, komen we tot slimme oplossingen en zijn onze klanten zoals corporaties en zorginstellingen op lange termijn een stuk goedkoper uit. Vierstappenplan De afgelopen jaren heeft Van Son veel ervaring opgedaan op het vlak van resultaatgericht samenwerken. Inmiddels hebben we meer dan honderd verschillende RGS-projecten in uitvoering, vervolgt Dennis. En elk afzonderlijk project vliegen we op dezelfde doordachte wijze aan via ons vierstappenplan (zie afbeelding). Ons in eigen beheer ontwikkeld softwaresysteem Property Plan begint met het in kaart brengen van de risico s in onze digitale webbased inspectiemodule. Door een analyse te maken van verschillende inspectiecategorieën zoals de detailleringen van de kozijnen, het beglazingssysteem, ventilatiemogelijkheden en veiligheidsmaatregelen, komen de goede en kritische punten van een complex duidelijk naar voren. Na een 100% inventarisatie van het gebouw, stellen we samen met de opdrachtgever verschillende onderhoudsscenario s op. Daarna staat niets een goede uitvoering in de weg. Bedrijfsprocesoptimalisatie Onderhouden met zekerheid gaat echter veel verder dan alleen een goed beheersysteem. Zeker bij meerjarige onderhoudsovereenkomsten moet de opdrachtgever erop kunnen rekenen dat elke onderhoudscyclus aan de prestatie-eisen voldoet, zonder meerkosten, legt Dennis uit. Vandaar dat we dezelfde vier zekerheden vastleggen in ons bedrijfsproces: van werkvoorbereiding tot uitvoering, en van terugkoppeling tot bijsturing. Elke zes weken zitten we met alle projectteams om tafel. Zo heeft de werkvoorbereider dezelfde informatie als de voorman en onze schilders. Duurzaam onderhoud Het hele projectteam wordt dus bij de werkvoorbereiding betrokken om tot een realistische leanplanning te komen. Dennis: Ook bij het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden ligt de verantwoordelijkheid bij het complete team. Via vaste gedragsregels streven we naar nul opleverpunten en beperken we onze faalkosten tot een minimum. In de terugkoppelingsfase borgen we de kwaliteit met evaluatiemomenten voor, tijdens en na de uitvoering. Uiteindelijk kunnen we aan het eind van het proces eenvoudig bijsturen als dat nodig is. Door elk RGS-project op deze wijze consequent te monitoren en te toetsen, lukt het ons de opdrachtgever te bieden waar hij om vraagt: duurzaam onderhoud van hoge kwaliteit met aantoonbare besparing op de kosten ervan.

5 Hoe werkt Property Plan? STAP 1: INSPECTIE Inspectie van de aard van de problematiek voor een eerste toetsing van de complexvisie. STAP 2: INVENTARISATIE Inventarisatie van de omvang van de problemen. STAP 3: ONDERHOUDS- SCENARIO S Ontwikkeling van alternatieve onderhoudsscenario s. STAP 4: KEUZE Definitieve toetsing complexvisie en keuze van het onderhoudsscenario voor de toekomst. In 4 praktische stappen naar geplande zekerheid

6 Zorgcentrum Antonia In dit moderne appartementencomplex komen wonen en zorg samen in een huiselijke sfeer. Woonlinie bouwde dit complex met 36 appartementen voor zorgorganisatie De Riethorst Stromenland. In 12 appartementen wonen mensen zelfstandig met zorg. In de overige 24 appartementen is de zorg georganiseerd volgens het principe kleinschalig wonen. Deze appartementen zijn verdeeld over vier woongroepen waar cliënten hun eigen appartement hebben. Onze werkzaamheden: Al tijdens de nieuwbouw zijn we bij dit project betrokken: van het meedenken over details tot het uitvoeren van alle schilderwerken, zowel binnen als buiten. Door het meedenken in een vroeg stadium hebben we nog diverse wijzigingen door kunnen voeren die het onderhoud in de toekomst aanmerkelijk goedkoper kunnen maken. Locatie: Knotwilg 29 in Almkerk Doelgroep: Zorgcliënten Onderhoudscyclus: 7 jaar Start project: maart 2014, oplevering juni 2014 De Nije Hof De Nije Hof is opgeleverd in 2010 en grenst aan de oude binnenstad van Zaltbommel, op loopafstand van het station. Het complex omvat 66 levensloopbestendige appartementen. Daarvan worden er 20 bewoond door leden van Woonwaard, een woongroep voor 50-plussers die elkaar burenhulp verlenen. Woonwaard beschikt ook over een eigen ontmoetingsruimte met aangrenzend terras. Daarnaast heeft het gebouw een volledig ingericht atrium en een binnentuin, dat een hofje vormt tussen de verschillende vleugels. Onze werkzaamheden: Voor De Nije Hof verrichten we alle voorkomende schilderwerken. De onderhoudsovereenkomst gaat dit jaar van start. De visie op dit complex is consolideren, het is een vrij nieuw complex dat een hoog kwaliteitsniveau heeft en wil behouden. Locatie: Hugo de Grootstraat in Zaltbommel Doelgroep: Senioren Onderhoudscyclus: 8 jaar Start project: september 2015, oplevering december 2015

7 De Citadel De Citadel in Woudrichem bestaat uit een appartementencomplex met 32 appartementen, en een woon-zorgcomplex met 39 appartementen rond een atrium. In het woon-zorgcomplex wonen ouderen met een zorgindicatie. Zij krijgen in hun thuissituatie aangepaste zorg geleverd door De Riethorst Stromenland. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de bewoners. Het gebouw is voorzien van een parkeerkelder. Onze werkzaamheden: Wij verzorgen het schilderwerk aan de buitenzijde voor de houten, metalen en steenachtige onderdelen. Daarnaast wordt ons team ingezet voor houtsanering, het herstellen van hang- en sluitwerk, en het plaatselijk vervangen van beglazingskit. De aangetroffen gebreken worden aangepakt, zodat het complex beheersbaar wordt in de toekomst. Locatie: Citadel 1-77 in Woudrichem Doelgroep: Senioren Onderhoudscyclus: 8 jaar Eerstvolgende onderhoudscyclus: De Lemmenskamp Zorgcentrum De Lemmenskamp, een nieuw verzorgingshuis in het centrum van Woudrichem, telt 40 appartementen. Aan het zorgcentrum grenzen 24 aanleunwoningen en 10 appartementen. Bij de afwerking en aankleding van het gebouw is gekozen voor warme kleuren en materialen. De voormalige binnentuin van de aanleunwoningen is nu een fraai atrium. Daarnaast is seniorencomplex Poortershof met een loopbrug verbonden aan het pand. Zo is zorg altijd binnen handbereik. Onze werkzaamheden: Wij verzorgen het schilderwerk aan de buitenzijde voor alle houten, metalen en steenachtige onderdelen. Daarnaast vervangen wij alle neuslijsten, net als de dilatatie- en brugvoegen op de balkons en galerijen. De complexvisie is consolideren. Woonlinie wil de mooie uitstraling van het complex behouden. Zowel op technisch als esthetisch vlak worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd. Locatie: Wethouder de Joodestraat 2 in Woudrichem Doelgroep: Senioren en zorgcliënten Onderhoudscyclus: 8 jaar (buitenschil) en 12 jaar (inpandig) Start project: maart 2015, oplevering juni 2015

8 De Tribune Appartementencomplex De Tribune bestaat uit 26 huurwoningen en werd in 2004 opgeleverd. Het complex werd gebouwd op de voormalige locatie van voetbalvereniging Kozakken Boys, wat direct de naam van het complex verklaart. De woningen zijn door Woonlinie verhuurd aan starters op de woningmarkt, met uitzondering van de 4 appartementen op de bovenste verdieping. Deze zijn toegewezen aan senioren. Onze werkzaamheden: Met ingang van dit jaar verzorgen wij het schilderwerk aan de buitenzijde van het complex. Daarbij gaat het om alle houten, metalen en steenachtige onderdelen. Ook ver- vangen wij waar nodig de dilatatievoegen, de neuslijsten en het kitwerk van de beglazing. Alle gebreken worden hersteld om het complex beheersbaar te houden. Gelet op de aard van de werkzaamheden en het benodigde schilderwerk in de trappenhuizen, hebben we onze werkzaamheden voor dit complex in de winterperiode uitgevoerd. Locatie: Wilgenlaan 71 t/m 121 in Werkendam Doelgroep: Starters en senioren Onderhoudscyclus: 7 jaar (buitenschil) en 14 jaar (inpandig) Start project: januari 2015, oplevering maart 2015 De Ruiterhof Het plan De Ruiterhof in Genderen omvat, naast verschillende woningen, een fraai appartementencomplex. Hier ontwikkelde Woonlinie samen met de gemeente Aalburg 21 huurappartementen voor wonen, met zorg aan huis. Appartementencomplex De Ruiterhof bestaat uit twee bouwlagen, inclusief een prachtig atrium. Onze werkzaamheden: Voor appartementencomplex De Ruiterhof verzorgen wij het schilderwerk aan de buitenzijde. De complexvisie was consolideren. Er werden geen verbeteringen toegepast. Locatie: Ruiterhof 2 t/m 44 in Genderen Doelgroep: Senioren Onderhoudscyclus: 8 jaar Start project: december 2013, oplevering februari 2014

9 Woonlinie legt de komende vijfentwintig jaar het onderhoud van zes appartementencomplexen in handen van Van Son onderhoud en schilderwerken. Volgens Hugo Meijwaard, manager Vastgoed bij Woonlinie, is de afgelopen jaren veel vertrouwen ontstaan in de aanpak van Van Son. Met de ondertekening van zes meerjarige onderhoudsovereenkomsten als logisch gevolg. Hugo Meijwaard zet zijn handtekening onder een van de zes onderhoudsovereenkomsten. Hugo Meijwaard, manager Vastgoed bij Woonlinie: Deze weg willen we in de toekomst veel vaker bewandelen Dankzij deze overeenkomsten hebben we de onderhoudskosten voor de buitenschil van zes appartementencomplexen voor de komende 25 jaar in beeld, verduidelijkt Hugo Meijwaard. Alleen de prestatie-eisen waaraan elk complex na een onderhoudscyclus moet voldoen, liggen contractueel vast. Dat geeft ons budgetzekerheid: een prettige gedachte voor elke woningcorporatie. Volledige ontzorging Een goede vertrouwensbasis is onmisbaar bij dit soort intensieve en langdurige samenwerkingsverbanden. Wat dat betreft hebben we elkaar gevonden, aldus Hugo Meijwaard. Van Son levert in bouwteamverband de meerwaarde waarnaar we op zoek zijn. Die meerwaarde zit hem met name in de borging van kwaliteit en zekerheid. Omdat we nu de onderhoudskosten voor een lange periode in beeld hebben, kunnen we ook gericht keuzes maken. Van Son hanteert daarvoor verschillende onderhoudsscenario s die naar wens kunnen worden aangepast als de situatie daar om vraagt. Kortom: volledige ontzorging gekoppeld aan een hoogstaand kwaliteitsniveau, zonder extra kosten. Deze weg willen we in de toekomst veel vaker bewandelen. Samenwerking ook op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen Weinig moeite en een grote opbrengst. Dat is in het kort het resultaat van de samenwerking tussen Woonlinie en Van Son onderhoud en schilderwerken. In september 2012 tekenden zij hun eerste overeenkomst, waardoor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen op een opleiding, ontwikkeling en betaald werk. De ondertekening werd gevierd met een wel heel toepasselijke taart. Zowel Woonlinie als Van Son vinden het belangrijk werkgelegenheid te creëren, samen met Wonen & Werken in de Wijk als partner. Deze organisatie maakt zich sterk om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals voortijdige schoolverlaters met een uitkering, aan een betere toekomst te helpen. Dit lokaal georiënteerde bedrijf geeft jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit het Land van Heusden en Altena een kans op betaald werk, een opleiding en dus ontwikkeling. Michael van den Oever (21), ging als timmerman-in-opleiding aan de slag bij Van Son onderhoud en schilderwerken. Hij is Aansnijden van de van Son-taart. erg blij om weer aan de slag te zijn, na ongeveer een half jaar onvrijwillig thuis te hebben gezeten. Eerder had hij een leerwerkplek bij een grote aannemer in het midden van het land. Toen hij daar begon werkten er tachtig timmerlieden; op dit moment nog maar vierentwintig. Helaas zijn leerlingen bij economische tegenslag het eerst de dupe. Dit zorgt voor hoge werkloosheid bij jongeren. Inmiddels heeft Michael een vast contract veroverd bij Van Son. Met weinig moeite veel succes bereiken? Het verhaal van Michael bewijst dat het kan!

10 Van links naar rechts: Roland van Ginderen, Piet de Joode, Hugo Meijwaard, Jan van Son, Thijs Voncken, Ad Hooijmans en Dennis van Rooij. 6 De visie van Woonlinie: Oog voor onze belangen en die van onze bewoners Een doordachte oplossing voor een duurzaam en beheersbaar onderhoudstraject; dat is de meerwaarde van resultaatgericht samenwerken. Een aanpak die alleen uit de verf komt als het totaalplaatje klopt. Dat vraagt om een zorgvuldig traject dat beide partijen met elkaar bewandelen. Van de allereerste kennismaking tot het ondertekenen van een langdurige onderhoudsovereenkomst. Hoe kijkt het team van Woonlinie tegen dit proces aan? En wat zijn hun ervaringen? Wij laten ze graag aan het woord. Oog voor onze bewoners Naast de kwaliteit van het geleverde werk, ervaren we nog een belangrijk voordeel van het samenwerken met een vast team. De bewoners weten namelijk wie ze over de vloer krijgen én dat er goed werk wordt geleverd. Klanttevredenheid is voor Woonlinie erg belangrijk. De communicatie naar bewoners verloopt met Van Son altijd correct en afspraken worden altijd nagekomen. Daarnaast biedt Van Son ons een totaalplaatje met het oog op de toekomst, terwijl er tegelijkertijd wordt ingezoomd op elk aspect dat nodig is voor een duurzaam eindresultaat. Tot nu toe planden wij het onderhoudsbudget in. In de RGS-overeenkomst neemt Van Son deze taak van ons over, maar de regie blijft in onze handen. De inspanningsverplichting is het enige dat zwart-op-wit staat. Ad Hooijmans, projectleider Woonlinie

11 Investeren in een goede relatie De achterliggende jaren hebben Van Son en Woonlinie al veel samengewerkt. Hierdoor is er veel vertrouwen in de aanpak van Van Son ontstaan. In een goede relatie moet je samen investeren. Van daaruit ontstaat een vertrouwensbasis. Dáár draait het om bij resultaatgericht samenwerken. Met langetermijnoplossingen en budgetzekerheid als belangrijkste resultaat voor onze organisatie. << Hugo Meijwaard, manager Vastgoed Woonlinie Efficiënter in de keten Wij werken samen met veel verschillende bedrijven. Volgens ons kan dat in de keten met schilders, verfproducenten en andere aannemers veel efficiënter worden ingericht. Door op deze wijze anders tegen onderhoud aan te kijken en direct in te spelen op technische ontwikkelingen, kunnen we op termijn doorgroeien naar een onderhoudscyclus van tien jaar. Complex De Robijn - Sleeuwijk Thijs Voncken, teamleider Vastgoed Woonlinie >> 7 Kennis gekoppeld aan vakmanschap Woonlinie heeft het totaaloverzicht als het gaat om bewoners, onze woningvoorraad en de onderhoudshistorie ervan. Van Son heeft weer de juiste kennis en het vakmanschap in huis om het onderhoud te waarborgen en de kwaliteit te garanderen. Even een likje verf erover en klaar? Vergeet het maar! << Roland van Ginderen, werkvoorbereider Woonlinie Kritisch op eigen werkzaamheden Zelf het werk kritisch controleren en beoordelen is een onmisbaar onderdeel binnen de RGS-gedachte. Dat vraagt om gemotiveerde vakmensen die hun vak verstaan. Bij Van Son weten we dat deze voorwaarde gewaarborgd is. Dat hebben we de afgelopen twaalf jaar wel ervaren. Zo hebben we een vertrouwensband opgebouwd en weten we dat we kunnen bouwen op de technische inbreng en kennis van Van Son. Piet de Joode, voormalig projectleider Woonlinie >>

12 Bedrijfsprocesoptimalisatie Wilt u meer informatie over hoe we binnen Van Son onderhoud en schilderwerken onze bedrijfsprocessen borgen? Vraag dan gerust onderstaand document bij ons aan. Aan deze SonWijzer werkten mee: Jan van Son, Dennis van Rooij, Roland van Ginderen, Piet de Joode, Hugo Meijwaard, Thijs Voncken, Ad Hooijmans. Technische realisatie: Roestvrij Taal - Uden, Manola van Leeuwen, s-hertogenbosch - fotografie, Hermens Concepts & Creations, Rijen - vormgeving. Sprangseweg 13b NV Waalwijk - Tel.: (0416) Fax: (0416) info@vanson-onderhoud.nl -

INFORMATIE Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RGVO)

INFORMATIE Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RGVO) INFORMATIE Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RGVO) O n d e r h o u d e n d g o e d NVT Onderhoudsgroep BV Hoefsmid 5-7 2631 RH Nootdorp Telefoon (015) 310 83 32 Fax (015) 310 56 23 www.onderhoudendgoed.nl

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

j o r r i t s m a b o u w. n l

j o r r i t s m a b o u w. n l jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn

Nadere informatie

Het houten kozijn en meer!

Het houten kozijn en meer! Het houten kozijn en meer! voortdurend innovatief presteren een unieke combinatie van professionals VIP-kozijn: 1 + 1 = 3 Wat gebeurt er als twee familiebedrijven met passie voor vakmanschap, een doorzettersmentaliteit

Nadere informatie

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Omschrijving project Groenrand Wonen heeft in het voorjaar van 2010 een seniorencomplex met WoonKeur opgeleverd. Het is gelegen in de wijk De Woerd, ten oosten

Nadere informatie

Hartelijk dank voor deze ontvangst

Hartelijk dank voor deze ontvangst Hartelijk dank voor deze ontvangst Wie zijn wij? Andre van der Kraan Rob Withaar Patrick Bakker Doel van deze presentatie Brainstorm kennisdelen Waarom De Verduurzamers? De opgave waarvoor wij staan Hoe

Nadere informatie

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De verantwoordelijkheid voor logistieke processen, kwaliteits-beheersing en planning komt steeds meer bij de aannemer te liggen. Wij, als coördinerend

Nadere informatie

Vakwerk Onderhoud is behoud

Vakwerk Onderhoud is behoud Vakwerk Onderhoud is behoud jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880,

Nadere informatie

Kennisuitrol RGVO. 27 juni 2012

Kennisuitrol RGVO. 27 juni 2012 Kennisuitrol RGVO 27 juni 2012 PROGRAMMA 13.30 uur Opening Dagvoorzitter: Bas van der Veen 13.40 uur Aanleiding en opdracht: Jan Salverda 14.10 uur Wat is RGVO: Arno Oldenmenger en Glenn Stern 15.00 uur

Nadere informatie

BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN...

BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN... BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN... Lees waarom ook woningcorporaties Vieya en Zeeuwland voor ons kiezen!...tot WEL MEER DAN 20%! PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET Bespaar niet op

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium Mei 2014 Beste lezer, Met dit bulletin informeren wij u over de bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium. In 2013 heeft ZINN samen met Woningstichting Patrimonium

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Bedrijfshuisvesting en onderhoud Wij ondernemen het graag met u!

Bedrijfshuisvesting en onderhoud Wij ondernemen het graag met u! Bedrijfshuisvesting en onderhoud Wij ondernemen het graag met u! Veelzijdig vakmanschap Het realiseren van kantoren, bedrijfshallen en andere utiliteitsgebouwen gaat doorgaans om omvangrijke projecten

Nadere informatie

Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud

Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud Uw doelstellingen bepalen het onderhoud Met uw vastgoedonderhoud hebt u specifieke doelen voor ogen: resultaten in technisch, esthetisch en functioneel opzicht. Resultaatgericht

Nadere informatie

December De WoonTafel. Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door

December De WoonTafel. Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door December 2012 De WoonTafel Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel De kansen van ketensamenwerking Mede mogelijk gemaakt door Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel De kansen van

Nadere informatie

LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN

LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN LEVENSLOOPGESCHIKT BOUWEN: PRAKTISCHE OVERWEGINGEN 'Ons streven is 6.000 nultredenwoningen in de gemeente in 2020'. En: 'Alle nieuwbouw realiseren wij levensloopgeschikt'. Dit zijn voorbeelden van ambities

Nadere informatie

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL 30 TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL In Meppel werden voor het plan Koedijkslanden oudere flats gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor Woonconcept werden hier 42 zorgappartementen

Nadere informatie

Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud

Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud Etro Vastgoedzorg...partner in resultaatgericht vastgoedonderhoud Vakmanschap en een strakke organisatie zijn de stabiele pijlers onder ons bedrijf. Met

Nadere informatie

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Specialist in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Vandersnoek Vandersnoek is in de zakelijke markt een ervaren partner in vastgoedverbetering en planmatig totaalonderhoud. Onze klanten zijn vertrouwd

Nadere informatie

Lokaal betrokken, regionaal verbonden

Lokaal betrokken, regionaal verbonden Lokaal betrokken, regionaal verbonden Beweeg de muis over de tekstblokken en klik Voorwoord Lokaal betrokken, regionaal verbonden Dat is de titel van het ondernemingsplan 2014-2018 van. Omdat dat is wat

Nadere informatie

Woonlinie Venster Een blik vooruit

Woonlinie Venster Een blik vooruit Woonlinie Venster Een blik vooruit Programma Ontvangst Voorstelrondje Introductie: Woonlinie & Woningwet Presentatie Peter van den Heuvel Pauze Pitch Hugo, Margret, Marcel Vragenronde Afsluiting Peter

Nadere informatie

Scope van het wijkonderhoud

Scope van het wijkonderhoud Bijeenkomst Wijkgericht onderhoud Pathmos Werkplaats RGVO 31 mei 2010 Scope van het wijkonderhoud Woningen en gebouwen: Buitenschil Binnenzijde Uitvoering door Methodiek: Resultaatgericht Vastgoedonderhoud

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Wat is ketenintegratie? Ketenintegratie in de bouw betekent met meerdere partijen werken aan een gezamenlijk doel. De keten is zo groot als je hem

Nadere informatie

REPAIR CARE: OOK VOOR DUURZAAM GEVELONDERHOUD

REPAIR CARE: OOK VOOR DUURZAAM GEVELONDERHOUD REPAIR CARE: OOK VOOR DUURZAAM GEVELONDERHOUD REPAIR CARE: ook voor duurzaam onderhoud Op het gebied van kwaliteitsproducten voor onderhoud en reparatie staat Repair Care al jarenlang bekend als marktleider.

Nadere informatie

Maart De WoonTafel. Woontafel Whitepaper. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door

Maart De WoonTafel. Woontafel Whitepaper. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door Maart 2013 De WoonTafel Woontafel Whitepaper De kansen van ketensamenwerking Mede mogelijk gemaakt door Woontafel Whitepaper De kansen van ketensamenwerking De cijfers lopen uiteen, maar op basis van onderzoek

Nadere informatie

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

Essenburgsingel 31A1 + A2 te ROTTERDAM

Essenburgsingel 31A1 + A2 te ROTTERDAM Essenburgsingel 31A1 + A2 te ROTTERDAM KENMERKEN: Soort woning : Bestaande bouw Type woning : Appartement/flat Bouwjaar : 1928 Aantal kamers : 4 Woonoppervlakte : 140 m² Inhoud : 380 m³ Vraagprijs 249.500

Nadere informatie

BMV is een moderne, breed georiënteerde en regio-overstijgende bouwonderneming. die op duurzame en verantwoorde wijze projecten van uiteenlopende

BMV is een moderne, breed georiënteerde en regio-overstijgende bouwonderneming. die op duurzame en verantwoorde wijze projecten van uiteenlopende BMV is een moderne, breed georiënteerde en regio-overstijgende bouwonderneming die op duurzame en verantwoorde wijze projecten van uiteenlopende aard en omvang realiseert. Wij staan borg voor kwaliteit

Nadere informatie

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Goezate De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 Met deze folder geven we u een eerste indruk van zorgcentrum Goezate in Werkendam. U bent van harte welkom bij ons in zorgcentrum Goezate.

Nadere informatie

Doorwerthlaan 41-3 6825EX, ARNHEM. T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl

Doorwerthlaan 41-3 6825EX, ARNHEM. T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Doorwerthlaan 41-3 6825EX, ARNHEM Vraagprijs 139.900 k.k. Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1965 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 75 m² Inhoud : 250 m³ T. 0413-745035

Nadere informatie

Molenstraat 33D, VEGHEL

Molenstraat 33D, VEGHEL Molenstraat 33D, VEGHEL Vraagprijs 135.000 k.k. De Plaatselijke Makelaar Kofferen 8 5492 BN Sint-Oedenrode OMSCHRIJVING: INSTAPKLAAR APPARTEMENT MET PARKEERPLAATS IN HARTJE CENTRUM VAN VEGHEL Dit royale

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

KegaPro+ Energiebesparende. deuren

KegaPro+ Energiebesparende. deuren KegaPro+ Energiebesparende deuren Duurzaam comfort met KegaPro + KegaPro + Energiebesparende deuren Elke partij in de bouwkolom, van ontwerp tot oplevering, heeft specifieke wensen ten aanzien van buiten-

Nadere informatie

Beheer en onderhoud Nationaal Muziekkwartier

Beheer en onderhoud Nationaal Muziekkwartier Beheer en onderhoud Nationaal Muziekkwartier Nihad Mesevic Coördinator onderhoud Bereikbaar: Gemeente Enschede Hengelosestraat 51 Postbus 20 7500 AA Enschede 053-4818424 06-13695226 n.mesevic@enschede.nl

Nadere informatie

Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud

Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud Wij zijn Rodenburg Tuinen... Ons team bestaat uit professionals op elk vakgebied. Met ruim veertig jaar ervaring in het ontwerpen,

Nadere informatie

APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID

APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID Het ensemble voor 74 levensloopbestendige woningen bestaat uit 3 compacte alzijdige gebouwen. Zorgvuldig ingebed in

Nadere informatie

Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse

Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse Wonen in Etten Leur Het centrum werd vernieuwd in 2005 en biedt een diversiteit aan winkels. In de aangrenzende wijk De Keen vindt u een eerstelijns gezondheidscentrum

Nadere informatie

Gevel & Dak onderhoud

Gevel & Dak onderhoud Gevel & Dak onderhoud Gevel en dak betekenen alles voor de woning De conditie van de gevel en het dak bepaalt niet alleen de uitstraling van een woning. Ze heeft ook een grote invloed op de energieprestatie

Nadere informatie

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Een verbouwing is een mooie stap naar een woning die beter past bij persoonlijke wensen en eisen. Maar de verbouwing kan ook een bron zijn van

Nadere informatie

VGo-keur wordt steeds belangrijker

VGo-keur wordt steeds belangrijker C l O s E UP VGo-keur wordt steeds belangrijker VGO-Keur is een Kiwagecertificeerd keurmerk voor onderhoudsbedrijven dat onder andere deskundigheid, ervaring, kwaliteit en solvabiliteit toetst. De bewaking

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Van gecertificeerde inspanning naar resultaatgerichte samenwerking. Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) Ir. P.C. Nuiten Direc

Van gecertificeerde inspanning naar resultaatgerichte samenwerking. Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) Ir. P.C. Nuiten Direc Van gecertificeerde inspanning naar resultaatgerichte samenwerking. Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) Ir. P.C. Nuiten Directeur Rendon Onderhoudsgroep Inhoud Terugblik, ervaringen

Nadere informatie

Huurprijs: + 1.000,- per maand

Huurprijs: + 1.000,- per maand Eperweg 33 E Heerde Huurprijs: + 1.000,- per maand excl. servicekosten en energie Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld. Voor Voor eventuele onjuistheden aanvaarden wij wij

Nadere informatie

Meer kredietruimte èn meer zekerheid

Meer kredietruimte èn meer zekerheid Meer kredietruimte èn meer zekerheid Het Woningborg-certificaat zakelijk biedt bouwondernemingen meer financiële ruimte Zakelijke opdrachtgevers, zoals institutionele beleggers, woningcorporaties en zorginstellingen,

Nadere informatie

Piet van Wijkgaarde 22 Nuenen Appartement

Piet van Wijkgaarde 22 Nuenen Appartement Piet van Wijkgaarde 22 Nuenen Appartement Nuenen heeft het! Nuenen is een groene parel, gelegen nabij de grote stad Eindhoven. Een geliefde plek voor mensen die willen wonen en leven in de betrekkelijke

Nadere informatie

Doelstelling en doelgroep

Doelstelling en doelgroep klimaat op maat Klimaat op maat Het klimaat verandert en de olievoorraden raken langzaamaan op. Dat laatste betekent concreet dat de energieprijzen naar verwachting flink stijgen in de komende decennia.

Nadere informatie

Meet & greet Werkplaats RGVO Dick van der Geest Voorzitter

Meet & greet Werkplaats RGVO Dick van der Geest Voorzitter Meet & greet Werkplaats RGVO Dick van der Geest Voorzitter Programma Pioneering Werkplaats RGVO Opdrachtgevers aan het woord: De Woonplaats Enschede: Arno Oldenmenger De Goede Woning Rijssen: Evert-Jan

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting Putten ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningstichting Putten Datum: 21 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting Putten

Nadere informatie

Samen Bouwen in Nieuwendijk Westerhei

Samen Bouwen in Nieuwendijk Westerhei Samen Bouwen in Nieuwendijk Westerhei Welkom in Nieuwendijk De gemeente Werkendam ligt in de regio Land van Heusden en Altena en omvat de kernen Dussen, Hank, Sleeuwijk, Nieuwendijk en Werkendam. Een plattelandsgemeente

Nadere informatie

Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia

Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia Zorgcentrum Antonia Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia zijn gezelligheid en saamhorigheid.

Nadere informatie

Bordeslaan 'S-Hertogenbosch

Bordeslaan 'S-Hertogenbosch Bordeslaan 302 - 'S-Hertogenbosch Wij zijn Makelaarsoord. Wij zijn de makelaar nieuwe stijl. Met een jong, gepassioneerd team en kantoren in Rosmalen en Ammerzoden. Bij ons draait het om jou. Onze drive

Nadere informatie

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Het Hoefijzer Het Hoefijzer bestaat uit 45 levensloopbestendige appartementen verdeeld over twee gebouwen in drie bouwlagen. Het hoofdgebouw, voorzien van

Nadere informatie

Specialist. waliteit. op het gebied van vastgoed en onderhoud. kwaliteit-schildersgroep.nl. schildersgroep

Specialist. waliteit. op het gebied van vastgoed en onderhoud. kwaliteit-schildersgroep.nl. schildersgroep Specialist op het gebied van vastgoed en onderhoud k-.nl Inleiding K Schildersgroep gevestigd te Hoorn is een gerenommeerd schildersbedrijf met tientallen jaren ervaring. Bij ons staan klantvriendelijkheid

Nadere informatie

TE KOOP. Molenpad V.O.N BZ Aalsmeer

TE KOOP. Molenpad V.O.N BZ Aalsmeer Molenpad 97 1431 BZ Aalsmeer TE KOOP 489.000 V.O.N. Molenpad 97 1431 BZ Aalsmeer Inleiding MOLENSTAETE Móói wonen in het centrum, met mogelijkheden tot zorg op maat! Dat vindt u in het schitterend ontworpen

Nadere informatie

Sikkens onderhoudsconcept. Lage beheerskosten door een efficiënte onderhoudsplanning

Sikkens onderhoudsconcept. Lage beheerskosten door een efficiënte onderhoudsplanning Sikkens onderhoudsconcept Lage beheerskosten door een efficiënte onderhoudsplanning Inhoud Inleiding Sikkens: uw partner voor planmatig onderhoud aan schilderwerk 3 Resultaatgericht Samenwerken (RGS) 4

Nadere informatie

Hollandseweg 186 te WAGENINGEN

Hollandseweg 186 te WAGENINGEN Hollandseweg 186 te WAGENINGEN KENMERKEN: Soort woning: Appartement Aantal kamers: 2 Type woning: Galerijappartement Bouwjaar: 1963 Bijgebouwen: Inpandige berging Woonoppervlakte: 41 m² Inhoud: 110 m³

Nadere informatie

Dokter Van Ledestraat 15

Dokter Van Ledestraat 15 Dokter Van Ledestraat 15 2265BP, LEIDSCHENDAM Vraagprijs 209.000 k.k. Soort woning : galerijflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 2002 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 104 m² Inhoud : 325 m³

Nadere informatie

TE KOOP. Molenpad V.O.N BZ Aalsmeer

TE KOOP. Molenpad V.O.N BZ Aalsmeer Molenpad 25 1431 BZ Aalsmeer TE KOOP 519.000 V.O.N. Molenpad 25 1431 BZ Aalsmeer Inleiding MOLENSTAETE Móói wonen in het centrum, met mogelijkheden tot zorg op maat! Dat vindt u in het schitterend ontworpen

Nadere informatie

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Informatieboekje, april 2014 Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Waarom onderhoud? Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw appartement en dat u er

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT CPO LINDEHOEVE OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN 13 december 2016 inleiding te slopen schuren, in deze zone nieuwbouw appartementen te renoveren schuur tot gemeenschappelijke ruimte(n)

Nadere informatie

De Schauw in Putten. Kwaliteit in wonen en zorg. 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector

De Schauw in Putten. Kwaliteit in wonen en zorg. 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector De Schauw in Putten Kwaliteit in wonen en zorg 36 Seniorenappartementen in de sociale huursector Algemeen Woon- Zorgcentrum De Schauw voldeed niet meer aan de huidige eisen van wonen en zorg. De kamers

Nadere informatie

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten vertrouwen, transparantie & Verbondenheid 2 Voor het Volledige rapport: www.regieraadbouwzuid.nl Een nieuwe marktbenadering Bij Wonen Limburg

Nadere informatie

Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen.

Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen. Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen. Wie zijn wij? Van Lochem Nederland is een familiebedrijf, opgericht in 1969. Met een geïntegreerde aanpak van

Nadere informatie

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Inhoudsopgave Zonnetij 3 Waar gelegen in Aarle-Rixtel? 4 De appartementen 5 Kwaliteit en voorzieningenniveau 6 Situatietekening 7 Blok A Overzichtsplattegrond

Nadere informatie

Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning

Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning Nuenen heeft het! Nuenen is een groene parel, gelegen nabij de grote stad Eindhoven. Een geliefde plek voor mensen die willen wonen en leven in de betrekkelijke rust van

Nadere informatie

Selectiebeleid Woonservice projectontwikkeling, nieuwbouw en onderhoud

Selectiebeleid Woonservice projectontwikkeling, nieuwbouw en onderhoud Selectiebeleid Woonservice projectontwikkeling, nieuwbouw en onderhoud Aannemers Architecten Adviseurs januari 2011 Leon Vries Achtergrond Woonservice schakelt regelmatig aannemers, architecten en adviseurs

Nadere informatie

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Slotjesveste De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 In deze folder willen wij u graag kennis laten maken met Slotjesveste en u een idee geven van wat wij kunnen betekenen voor u. Uitgangspunt

Nadere informatie

UW VAS TGOED, ONZE ZORG

UW VAS TGOED, ONZE ZORG UW VAS TGOED, ONZE ZORG P R O F ES S I O N A LS M ET P AS S I E IN ONDERHOUD EN RENOVATIE UW VAS TGOED, ONZE ZORG 1 kees huipen algemeen directeur Mijn vader Cees Huipen op 18-jarige leeftijd: de grondlegger

Nadere informatie

Bachlaan 44 3055TA, ROTTERDAM. Vraagprijs. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.

Bachlaan 44 3055TA, ROTTERDAM. Vraagprijs. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar. Bachlaan 44 3055TA, ROTTERDAM Vraagprijs Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1970 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 75 m² Inhoud : 205 m³ 0900-9100100 (lokaal tarief)

Nadere informatie

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met KOOI nr 1 DECEMBER 2010 Special! 40 pagina s vakwerk van Kooi 65 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI 3. korte lijnen. Dat is

Nadere informatie

Profielschets. Assetmanager Woonwaard

Profielschets. Assetmanager Woonwaard Profielschets Assetmanager Woonwaard ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woonwaard Datum: maart 2015 Inleiding Woonwaard is een klantgerichte en vernieuwende woningcorporatie, die circa 13.500 woningen

Nadere informatie

Bordeslaan MP, 'S-HERTOGENBOSCH. Vraagprijs. T

Bordeslaan MP, 'S-HERTOGENBOSCH. Vraagprijs. T Bordeslaan 435 5223MP, 'S-HERTOGENBOSCH Vraagprijs Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 2004 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 112 m² Inhoud : 320 m³ T. 0413-745155 info@deplaatselijkemakelaar.nl

Nadere informatie

Henriette van Heemstralaan 55

Henriette van Heemstralaan 55 Henriette van Heemstralaan 55 3851WC, ERMELO Vraagprijs Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 2006 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 114 m² Inhoud : 307 m³ T. 0413-745155

Nadere informatie

Van der Duynstraat 250

Van der Duynstraat 250 Van der Duynstraat 250 2515NN, 'S-GRAVENHAGE Vraagprijs 154.000 k.k. Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1994 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 72 m² Inhoud : 205 m³

Nadere informatie

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Specialist in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Tijden veranderen De vastgoedmarkt is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Waar nieuwbouw steeds verder onder druk komt te staan, groeit

Nadere informatie

meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland

meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland Overweegt u nieuwbouw of renovatie van een school? Deze folder geeft u inzicht in wat publiekprivate samenwerking (pps) bij scholen inhoudt. Wanneer

Nadere informatie

Berlagestraat 86 te UTRECHT

Berlagestraat 86 te UTRECHT Berlagestraat 86 te UTRECHT KENMERKEN: Soort woning : Bestaande bouw Type woning : Benedenwoning Bouwjaar : 2010 Aantal kamers Woonoppervlakte Inhoud Vraagprijs 129.500 k.k. : 2 : 36 m² : 105 m³ Omschrijving:

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud. Uw resultaat telt. Sigma.

Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud. Uw resultaat telt. Sigma. Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud Uw resultaat telt. Sigma. Voor jááááren klaar Kostenbeheersing. Dáár draait het om bij vastgoedonderhoud. Zeker nu. Geen wonder dat steeds meer

Nadere informatie

WEGNEMEN VAN BOEKHOUDKUNDIGE BELEMMERINGEN BIJ 365 + ONDERHOUD

WEGNEMEN VAN BOEKHOUDKUNDIGE BELEMMERINGEN BIJ 365 + ONDERHOUD WEGNEMEN VAN BOEKHOUDKUNDIGE BELEMMERINGEN BIJ 365 + ONDERHOUD WWW.ALTIJDGOEDINONDERHOUD.NL/CORPORATIES Wegnemen van boekhoudkundige belemmeringen bij 365 + Onderhoud Inleiding Zowel bij onderhoudsbedrijven

Nadere informatie

Zwedenburg BM, 'S-GRAVENHAGE (lokaal tarief)

Zwedenburg BM, 'S-GRAVENHAGE (lokaal tarief) Zwedenburg 272 2591BM, 'S-GRAVENHAGE Vraagprijs 121.000 k.k. Soort woning : galerijflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1965 Aantal kamers : 4 Woonoppervlakte : 80 m² Inhoud : 236 m³ 0900-9100100

Nadere informatie

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURPRIJS 695,- EXCL. 5 appartementen begane grond : nummers 29, 31, 33, 35, 37 5 appartementen 1e woonlaag : nummers 49, 51, 53, 55, 57 Op een prachtige centrale locatie in

Nadere informatie

Specialist MEEVIS. op het gebied van vastgoed & onderhoud. meevis-vastgoed.nl vastgoed onderhoud

Specialist MEEVIS. op het gebied van vastgoed & onderhoud. meevis-vastgoed.nl vastgoed onderhoud Specialist op het gebied van vastgoed & onderhoud meevis-vastgoed.nl 085-5009970 info@meevis-vastgoed.nl MEEVIS MEEVIS Inleiding Meevis vastgoed gevestigd te Hoorn is een gerenommeerd schildersbedrijf

Nadere informatie

Botersloot HE, ROTTERDAM. Vraagprijs (lokaal tarief)

Botersloot HE, ROTTERDAM. Vraagprijs (lokaal tarief) Botersloot 333 3011HE, ROTTERDAM Vraagprijs Soort woning : bovenwoning Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 2009 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 122 m² Inhoud : 300 m³ 0900-9100100 (lokaal tarief)

Nadere informatie

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen MEI 2013 het Nieuwe Zorgwonen De Zorg Onze Zorg Grote veranderingen in de AWBZ staan ons te wachten. De verzorgingshuisbewoner bestaat straks niet meer. De zorg die eens in het verzorgingshuis gegeven

Nadere informatie

Besparen op maatschappelijk vastgoed

Besparen op maatschappelijk vastgoed Besparen op maatschappelijk vastgoed Het gemeentehuis, de school, de brandweerkazerne, het zwembad, het buurthuis, begraafplaatsen, gemeentewerven, het gemaal en zelfs de kerktoren: het is allemaal eigendom

Nadere informatie

Rochussenstraat NW, ROTTERDAM. Vraagprijs (lokaal tarief)

Rochussenstraat NW, ROTTERDAM. Vraagprijs (lokaal tarief) Rochussenstraat 257 3021NW, ROTTERDAM Vraagprijs Soort woning : bovenwoning Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1997 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 115 m² Inhoud : 300 m³ 0900-9100100 (lokaal

Nadere informatie

Azielaan SN, UTRECHT. Vraagprijs (lokaal tarief)

Azielaan SN, UTRECHT. Vraagprijs (lokaal tarief) Azielaan 428 3526SN, UTRECHT Vraagprijs Soort woning : portiekflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1967 Aantal kamers : 4 Woonoppervlakte : 102 m² Inhoud : 321 m³ 0900-9100100 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Schiedamsedijk 55D 3011EE, ROTTERDAM (lokaal tarief)

Schiedamsedijk 55D 3011EE, ROTTERDAM (lokaal tarief) Schiedamsedijk 55D 3011EE, ROTTERDAM Vraagprijs 159.000 k.k. Soort woning : portiekwoning Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1955 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 63 m² Inhoud : 208 m³ 0900-9100100

Nadere informatie

Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer

Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer Onafhankelijk Bureau Onderhoud is een onafhankelijk adviesbureau. Wij geven advies, training en ondersteuning aan professionals in vastgoedbeheer en onderhoud

Nadere informatie

Klaar voor de komende 10 jaar. Sigma S2U Allure. De keuze voor lange termijn vastgoedonderhoud.

Klaar voor de komende 10 jaar. Sigma S2U Allure. De keuze voor lange termijn vastgoedonderhoud. Klaar voor de komende 10 jaar. Sigma S2U Allure. De keuze voor lange termijn vastgoedonderhoud. Verlaag exploitatiekosten met Sigma S2U Allure. Sigma S2U Allure, hout optimaal beschermd dankzij het Dual

Nadere informatie

Wederikveld 36 3448GJ, WOERDEN. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl

Wederikveld 36 3448GJ, WOERDEN. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Wederikveld 36 3448GJ, WOERDEN Vraagprijs 199.500 k.k. Soort woning : eengezinswoning Type woning : tussenwoning Bouwjaar : 1982 Aantal kamers : 4 Woonoppervlakte : 82 m² Inhoud : 265 m³ 0900-9100100 (lokaal

Nadere informatie

Welkom bij De Riethorst Stromenland! We nemen u mee in vogelvlucht... De meeste mensen krijgen ermee te. maken: een periode waarin leven in goede

Welkom bij De Riethorst Stromenland! We nemen u mee in vogelvlucht... De meeste mensen krijgen ermee te. maken: een periode waarin leven in goede Welkom bij Welkom bij e Riethorst Stromenland! e meeste mensen krijgen ermee te maken: een periode waarin leven in goede gezondheid, langzaam of direct, tijdelijk of permanent, niet meer vanzelfsprekend

Nadere informatie

DE KRACHT VAN LINDHOUT

DE KRACHT VAN LINDHOUT DE LINDHOUT-LOOK Niet zomaar een vloer, maar iets speciaals. Een vloer die niet iedereen kan leggen, die vakmanschap en creativiteit vereist en dat ook uitstraalt. En een zonwering die er perfect op afgestemd

Nadere informatie

Forellendaal 355 2553JN, 'S-GRAVENHAGE. Vraagprijs. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.

Forellendaal 355 2553JN, 'S-GRAVENHAGE. Vraagprijs. 0900-9100100 (lokaal tarief) info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar. Forellendaal 355 2553JN, 'S-GRAVENHAGE Vraagprijs Soort woning : galerijflat Type woning : appartement/flat Bouwjaar : 1976 Aantal kamers : 3 Woonoppervlakte : 70 m² Inhoud : 180 m³ 0900-9100100 (lokaal

Nadere informatie

Nieuwbouwplan De Koekoek

Nieuwbouwplan De Koekoek Sprang-Capelle Nieuwbouwplan De Koekoek S Daar waar gemoedelijkheid, tevredenheid, wonen en werken, inspanning en ontspanning hand in hand gaan. Dát is wonen in de gemeente Sprang-Capelle, met de vele

Nadere informatie

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties Hoe zorgen we ervoor dat we nieuwe diensten en producten soepel in onze bedrijfsvoering op kunnen nemen? Hoe geven we betere invulling

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm Ketensamenwerking Inbo Bouwkunde Inbo Bouwkunde heeft talentvolle professionals die ambities hebben om landelijke en stedelijke gebieden in te richten. Onze kracht is om in een professionele omgeving,

Nadere informatie