n Huis kopen? We doen het graag samen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "n Huis kopen? We doen het graag samen"

Transcriptie

1 n Huis kopen? We doen het graag samen U gaat dus een huis kopen. Dat is een ingrijpende beslissing. Eentje met gevolgen ook. En dan is het inderdaad slim om mensen in te schakelen met verstand van zaken. Die weten waarschijnlijk een betere deal uit het vuur te slepen dan u wellicht had verwacht. Het geeft daarnaast ook een prettig gevoel: u staat er immers niet alleen voor. Het kopen van een huis heeft nogal wat voeten in de aarde. Er komt veel meer bij kijken dan simpelweg kiezen en kopen. Sommige mensen bewandelen het hele traject liever in hun eentje. Om zoveel mogelijk zicht te houden op de ontwikkelingen. Om de zaak zélf naar hun hand te zetten. Het kan. Maar het kost een hoop tijd. En energie. En vaak ook: veel geld. Verstandiger is het om iemand in te schakelen die dagelijks met de materie werkt. Iemand die precies weet wat er - letterlijk - te koop is en die z n mannetje staat als het op onderhandelen aankomt. Kortom, iemand die u professioneel begeleidt bij de vijf stappen - zoeken, kijken, onderzoeken/ onderhandelen, afwikkeling en nazorg - naar een passende nieuwe woning. Dat scheelt tijd en energie. En geld. Specialist Het is om te beginnen al handig om hulp te hebben bij de speurtocht naar het nieuwe huis. Er is veel meer aanbod dan u doorgaans in kranten vindt. Zijn er eenmaal een paar woningen gevonden die in uw profiel passen, dan is het op z n minst prettig om daar samen met een deskundige doorheen te wandelen. Hij heeft oog voor details die anderen ontgaan en hij legt de vinger op onvolkomenheden, waar de andere partij liever niet mee te koop loopt. Zodra u een keuze hebt gemaakt en de onderhandelingen beginnen is het een veilig idee om te worden bijgestaan door een specialist. Iemand die exact weet wat de woning in werkelijkheid waard is en die zich daar ook hard voor maakt. Het is verder raadzaam om iemand bij de hand te hebben die gemeente en andere overheden op de juiste manier benadert en die alles weet over de verschillende bestemmingsplannen. En tenslotte is het prettig een beroep te kunnen doen op iemand die de officiële afwikkeling op z n schouders neemt. Kortom, je koopt niet zómaar even een huis. Het is een intensief proces, waarbij deskundige hulp onmisbaar is. Vrieling heeft makelaars die zich volledig richten op de aankoopmarkt. Hun taak is passende woningen te vinden in opdracht van mensen die in deze regio op zoek zijn.

2 Uniek aanbod Vrieling Makelaardij heeft drie kantoren. In Hardenberg, Dedemsvaart en Slagharen. Wij weten wat er op de huizenmarkt gaande is in de gemeente Hardenberg. Bent u op zoek naar een geschikte woning in die omgeving, dan is het simpel: gewoon eerst even aankloppen bij Vrieling. Om een misverstand uit de weg te helpen: het inschakelen van een makelaar bij de aankoop van een huis kost u niets extra. Vrieling hanteert een aantrekkelijke eigen regeling. De basisgedachte daarvan is, dat u de kosten van de aankoopmakelaar dekt met een deel van het bedrag, dat u uiteindelijk bespaart (zie het rekenvoorbeeld verderop in deze map). Vrieling Makelaardij BV is ISO-gecertificeerd en aangesloten bij de NVM. Dat betekent, dat u kunt rekenen op grondige kennis van zaken, optimale betrouwbaarheid en verregaande dienstverlening. Kortom, uw belangen zijn in goede handen.

3 Hulp bij het zoeken Allereerst zetten wij uw wensen op een rij. Om een helder beeld te krijgen van de woning die u voor ogen hebt (zie ook de Wensenlijst verderop in de deze map). Met de mensen van onze hypotheekafdeling onderzoeken wij wat de financiële mogelijkheden zijn. Vervolgens gaan wij met die gegevens aan de slag. Wij beschikken over een uitgebreid huizenaanbod, dat dagelijks wordt ververst en waarin vanzelfsprekend ook alle woningen zijn opgenomen die via collega-makelaars worden aangeboden. Wij hebben verder speciale zoekmogelijkheden op internet: als er waar dan ook een woning beschikbaar komt, weten wij er meteen van. We hebben een totaaloverzicht. En op het moment dat wij een huis vinden, dat in uw profiel past, geven wij dat onmiddellijk aan u door.

4 Hulp bij het kijken Hebben we een woning gevonden die in uw plaatje past, dan regelen wij de bezichtiging. U hoeft alleen maar te melden, wanneer t u het beste uitkomt. Tijdens de bezichtiging bekijkt u uiteraard of het huis geschikt is voor nu én later. Hebt u er om te beginnen een goed gevoel bij? Voelt u zich er zelfs al een beetje thuis? Intussen kijken wij mee. Met andere ogen. Hoe is het onderhoud? Hoe is het gesteld met de aanwezige apparatuur? Hoe is de staat van het dak, de gevels, de muren? We hebben ruim voldoende bouwkundige kennis om u niet alleen te attenderen op eventueel achterstallig onderhoud, maar ook op de kosten die daarbij om de hoek komen kijken. Natuurlijk vertellen wij u ook het één en ander over de buurt, de algemene voorzieningen, de eventuele vervuiling, bestemmingsplannen en mogelijke bouwplannen in de directe omgeving. En heel belangrijk: u krijgt een eerlijk en onafhankelijk oordeel over de vraagprijs. Is het huis bij nader inzien niet helemaal wat u voor ogen had? Geen punt. Dan gaan we nét zo vrolijk verder naar het volgende. Totdat we vinden wat u zoekt.

5 Hulp bij het onderhandelen Als we eenmaal zijn beland in het stadium van biedingen en tegenbiedingen, overleggen we regelmatig met u. Zodat u op ieder moment op de hoogte bent van de gang van zaken. Want wij gooien dan wel onze onderhandelingstechnieken in de strijd, ú bent uiteindelijk degene die bepaalt wat er gebeurt. Pas als de partijen t over alles eens zijn, sluiten we de koop. Ons uitgangspunt is, dat het hele proces interactief moet zijn. En helder en duidelijk. Zijn de partijen t eenmaal met elkaar eens, dan is het tijd om de koopakte op te maken. Daarin staan alle afspraken. Ook eventuele andere of afwijkende voorwaarden en mondelinge afspraken krijgen daarin een plek. Samen met u nemen wij alles nog eens grondig door en pas wanneer u geen op- of aanmerkingen meer hebt, wordt het contract ondertekend.

6 Hulp bij de Afwikkeling De notariële koopakte wordt getekend op de datum van overdracht. Op de dag dus, dat u de sleutel van uw nieuwe huis krijgt overhandigd. Voordat u met de verkoper naar de notaris gaat, maken we samen nog even een rondgang door het huis. Voor alle zekerheid. De woning moet immers opgeleverd worden, zoals daarover de afspraken gemaakt zijn. Wij maken trouwens van de gelegenheid gebruik om alle meterstanden op te nemen. Over de afhandeling met gas-, elektriciteits- en waterbedrijven hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij regelen dat voor u.

7 Wensenlijst Voor ons is het belangrijk te weten wat uw wensen zijn. Daarmee kunnen we gericht op zoek gaan. Om vantevoren een goed beeld te krijgen, vullen wij de bijgaande wensenlijst graag samen met u in. Soort woning Selecteren Uitsluiten Bungalow Eengezinswoning Herenhuis Landhuis Recreatiewoning Villa Woonboerderij Appartement Type woning Selecteren Uitsluiten Helft van dubbel Hoekwoning Tussenwoning Vrijstaande woning Aantal slaapkamers op de begane grond: Garage Selecteren Uitsluiten Geen garage Aangebouwd Inpandig Vrijstaand Praktijkruimte Selecteren Uitsluiten Aangebouwd Inpandig Vrijstaand Opp. vanaf m 2 t/m m 2 Ligging tuin Selecteren Uitsluiten Noord West Zuid Oost Diepte vanaf m 1 t/m m 1 Koopprijs vanaf s t/m s Extra wensen Gemeente/regio s Balkbrug Lutten Slagharen Dedemsvaart Hardenberg e.o. Linde Gramsbergen De Krim Schuinesloot

8 Nazorg Samen streven we ernaar om de koop van uw nieuwe woning tot een succes te maken. Wij willen het altijd beter doen. Daarom krijgen u én de verkoper een enquêteformulier met ruimte voor eventuele op- of aanmerkingen. Wij staan open voor kritiek. En mochten we onverhoopt eens een foutje maken, dan willen we dat geen tweede keer laten gebeuren. Ook wanneer problemen de kop opsteken, terwijl u al lang en breed in uw nieuwe huis woont, zullen wij er tóch nog alles aan doen om ze op te lossen. Onze dienstverlening stopt niet na de ondertekening van het koopcontract.

9 Dienstverlening Op deze plek kunt u straks de Opdracht tot Dienstverlening invoegen. Daarin wordt duidelijk aangegeven, wat over en weer de afspraken zijn bij de aankoop van uw nieuwe huis. Zodra de opdracht officieel is, krijgt u het volledig ingevulde contract thuisgestuurd.

10 NVM Het is een hele geruststelling te weten, dat Vrieling lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM. Want dat betekent dat u te maken hebt met een makelaar, die erkend is door een landelijk opererende organisatie, die streng toeziet op de gang van zaken bij haar leden. De NVM hanteert een aantal voorwaarden, die vastgesteld zijn met het oog op een soepele afhandeling bij de koop van een huis. We raden u aan om die voorwaarden op uw gemak door te nemen. U treft ze aan in dit hoofdstuk.

11 Verhuisservice Er komt een heleboel op u af als u eenmaal hebt besloten een huis te kopen. Vrieling staat u graag met raad en daad bij als het gaat om de dingen, die leiden naar de uiteindelijke transactie. Andere bedrijven doen dat nét zo graag op hun eigen terrein. TPG Post bijvoorbeeld, die u nogal wat sores uit handen kan nemen met het oog op verhuisberichten naar bedrijven en officiële instanties. Normaal gesproken kunt u het bijgevoegde setje bij het postkantoor halen. Wij zijn zo vrij geweest om dat alvast voor u te doen. Bovendien hebben we nog een aardige verrassing: u krijgt van ons 75 verhuisberichten in kleur, met daarop een afbeelding van uw nieuwe woning. Zodat familie, vrienden en relaties in één oogopslag weten hoe en waar u voortaan woont. En ze niet meer hoeven zoeken als ze straks even langs willen komen.

12 Verhuiswijzer Nog even en het is zover: u hebt een huis gekocht en u kunt beginnen met de voorbereidingen voor de verhuizing naar uw nieuwe stek. Het is een klus, waar heel wat bij komt kijken. Vaak zelfs zo enorm veel, dat u gemakkelijk iets over het hoofd ziet. Daarom hebben wij een lijst gemaakt van zaken, waarmee u vóór, tijdens en na de verhuizing wellicht te maken krijgt. Hebt u er bijvoorbeeld aan gedacht om tijdig de hulp van een vakman in te roepen voor een verbouwing, die u zelf niet gaat uitvoeren? En hebt u al een verkenningstochtje gemaakt door het winkelcentrum in uw nieuwe omgeving? Het is immers handig om te weten, waar u straks de spullen kunt halen die u nodig hebt. We hebben er een checklist van gemaakt, zodat u gemakkelijk kunt wegkruisen wat inmiddels achter de rug is. De lijst werkt geruststellend: u hoeft t niet meer zelf allemaal te bedenken. Bovendien is één blik voldoende om te weten hoe de zaken ervoor staan. En wat u nog moet doen.

13 De beslissing is genomen Neem een paar vrije dagen op rond de dag van de verhuizing U gaat weg uit een huurhuis? Dan moet u schriftelijk de huur opzeggen Vraag offertes aan bij - erkende - verhuizers en vergelijk hun prijzen, service en garantie Bestel een aanhanger of een vrachtauto en verhuismaterialen als u zelf gaat verhuizen. Het kan ook geen kwaad om te beginnen met het verzamelen van oude dozen en kratten Regel zo snel mogelijk de nieuwe telefoonaansluiting, die immers klaar moet zijn op de dag van de verhuizing Neem de bijgevoegde verhuisset van het postkantoor door en begin alvast met het invullen van verhuisberichten* U verhuist naar een andere gemeente Vraag een gids aan bij de gemeente, waar uw nieuwe woonplaats onder valt Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over scholen en kinderopvang. Laat uw naam meteen op een wachtlijst zetten, als men die hanteert Probeer een afspraak te maken voor het bekijken van de nieuwe school Ga op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts en - eventueel - dierenarts verhuiswijzer Nog twee maanden Vraag naar verhuisvergoedingen of subsidies bij uw werkgever en mogelijke belastingaftrek van de verhuiskosten Begin met het bestellen van nieuwe vloerbedekking, gordijnen, keuken en sanitair. Hou daarbij rekening met eventuele levertijden Maak alvast afspraken met bedrijven, die u wilt inschakelen voor eventuele verbouwingen. Probeer ook meteen een goede planning te maken, zodat de verschillende vaklui elkaar niet voor de voeten lopen Nog één maand Heeft u alle adreswijzigingen* al verstuurd? Denk daarbij niet alleen aan familie en vrienden, maar ook aan diverse leveranciers en instanties, zoals bijvoorbeeld uw verzekeringsmaatschappij voor het aanpassen van de polissen. Maak ook een afspraak met uw tussenpersoon om het verzekeringspakket nog eens goed door te nemen Meld uw kinderen definitief aan bij de school of scholen, die u hebt uitgezocht Licht uw bank, gemeente, sportclubs en verenigingen in over de verhuizing en zeg eventueel lidmaatschappen op Maak een afspraak met een installateur om de verwarming te controleren. En met een schoorsteenveger als uw nieuwe huis een open haard heeft Laat een nieuw naambordje maken voor de voordeur Begin alvast met het uitzoeken en inpakken van spullen, die u in het nieuwe huis direct nodig heeft. Zet alles op een paklijst en geef de verschillende dozen een nummer, zodat u precies weet, wat erin zit. Schrijf bovendien de naam van de betreffende ruimte in uw nieuwe huis op de dozen: dan kunnen ze straks meteen op de juiste plek worden neergezet Verkoop alles, wat u niet mee wilt nemen. Plaats eventueel een advertentie. Maar u kunt dergelijke spullen natuurlijk ook aan een goed doel schenken

14 Nog drie weken Zorg dat er kinderopvang is op de verhuisdag. Ook uw eventuele huisdieren moeten natuurlijk een dagje elders onderdak krijgen Controleer of uw grote spullen daadwerkelijk door de ingang van uw nieuwe huis passen Begin met het inpakken van de zaken, die u de komende drie weken niet nodig hebt Leg het gereedschap, dat u bij de verhuizing moet gebruiken, even apart Sla een paar extra rollen vuilniszakken in. Ze komen altijd van pas Maak een afspraak voor het ophalen van grof vuil Maak ook een afspraak voor het schoonmaken van uw nieuwe huis Zijn al uw verhuisberichten* al verstuurd? Maak een afspraak voor de sleuteloverdracht van uw oude en nieuwe woning Nog één week Laat een paar extra sleutels bijmaken van uw nieuwe huis Stop belangrijke papieren en sieraden in een kluis of geef ze bij familie of vrienden in bewaring Verlaat u een huurwoning, regel dan de terugbetaling van de - eventuele - borgsom van uw oude woning Probeer een parkeerplaats te regelen voor de verhuiswagen Breng bibliotheekboeken en geleende spulletjes terug Ga gewoon door met inpakken van de spullen, die u de komende dagen niet nodig hebt Haal niet teveel eten meer in huis. De koelkast en de vriezer moeten immers leeg zijn als ze vervoerd worden verhuiswijzer Nog één dag Breng kinderen en eventuele huisdieren naar hun opvangadres Check de verhuishelpers en vraag of ze daadwerkelijk komen Laat de koelkast en de vriezer ontdooien en maak ze schoon Demonteer zo nodig meubels en kasten Zet de trommelbeveiliging van de wasmachine en de droger vast. Doe dat trouwens ook met de harde schijf van de PC Pak de laatste spulletjes in Zorg dat er morgen voldoende te eten en te drinken is voor uw vrijwilligerstroepen Neem alvast afscheid van de buren. Daar is morgen nauwelijks tijd voor Haal het naamplaatje bij de voordeur weg Verpak de planten in emmers of in plastic zakken Het is zover... Stop sleutels, geld en dergelijke in uw handbagage Check nog één keer alle kamers, kasten en andere ruimtes van uw oude huis, voordat u de deur definitief achter u dichttrekt. Sluit in één moeite door alle ramen en deuren Neem zekeringen mee Geef de sleutels van uw oude huis aan de nieuwe bewoners Pink even een traantje weg. En kijk vervolgens niet meer om Controleer de uitgepakte spullen en het meubilair en richt uw nieuwe woning globaal in Mocht er schade zijn ontstaan, meld dat dan direct bij de verhuizer of de verzekeringsmaatschappij Zorg er vooral voor, dat de slaapkamer gebruikt kan worden. Een goede nachtrust is belangrijk na zo n drukke dag Installeer zaken als fornuis, boiler, geiser en wasmachine Koelkast en vriezer mogen pas na 24 uur aangesloten worden Breng de verhuisauto terug Haal kinderen en huisdieren op

15 Later Maak het nieuwe huis zoveel mogelijk bewoonbaar en zorg dat er in elk geval één kamer gezellig is ingericht Laat uw adres in paspoort en rijbewijs veranderen Vervang de sloten. Hoeft natuurlijk niet als u de vorige bewoners goed kent Breng de verhuisdozen terug of laat ze ophalen Neem contact op met uw nieuwe bank Maak kennis met de nieuwe buren Een open huis voor buren, vrienden en familie is beslist geen gek idee * Verhuisberichten Stuur uw verhuisberichten naar familie, vrienden, buren, kennissen, collega- s, relaties, huisarts, tandarts, dierenarts, apotheker, kruisvereniging, ziekenfonds, ziektekostenverzekeraar, kerk, bank, notaris, verzekeringsmaatschappijen, leveranciers, clubs, verenigingen, vakbond, garage, dagbladen, tijdschriften, omroepbladen, boeken- en platenclub, schriftelijke cursussen, postorderbedrijven, werkgever, personeelsvereniging, belastingdienst, centraal bureau motorrijtuigenbelasting. verhuiswijzer Let vooral ook op het speciale VERHUISBERICHT van PTT Post, dat u in deze map aantreft. Het is belangrijk, dat u dat bericht ruim een maand voor de verhuizing hebt ingevuld en opgestuurd in de bijgevoegde - portvrije - envelop, of dat u t hebt afgegeven op het postkantoor. Een groot aantal van de bovenvermelde instanties wordt dan automatisch bericht op de hoogte gesteld van uw nieuwe

16 Logboek Tijdens de zoektocht naar uw ideale woning houden wij nauwkeurig uw persoonlijke logboek bij. Steeds als er iets gebeurt, dat met de koop van uw nieuwe huis te maken heeft, noteren we dat in het logboek. We houden precies bij wat er plaatsvindt aan zoekactiviteiten: we speuren uitgebreid op internet, informeren bij makelaars die niet aangesloten zijn bij de NVM, kijken naar het aanbod in plaatselijke en regionale kranten en ga zo maar door. Vanzelfsprekend hebt u ieder moment inzage in dat logboek. Wanneer u daar prijs op stelt, sturen we u van tijd tot tijd graag een kopie. Hoe dan ook, u weet van dag tot dag exact hoe de zaken ervoor staan.

17 Bouwtechnisch rapport Helderheid is alles. Daar hebben alle partijen recht op. Zowel u, als de verkopende partij. De makelaars van Vrieling schakelen daarom graag de - volstrekt onafhankelijke - vakmensen van TMS Holland in voor het maken van een bouwtechnisch rapport van het huis, dat u gaat kopen. Dat rapport wordt gemaakt aan de hand van een keuring, waarbij niet alleen de onderhoudstoestand onder de loep wordt genomen, maar ook eventuele gebreken of tekortkomingen. Het levert een goed oordeel op over het huis. Het rapport bevat onder andere een schatting van de kosten voor de mogelijke herstel- of vervangingswerkzaamheden, die op korte termijn nodig zijn om dat huis in goede staat te houden. Daarnaast krijgt u eventueel adviezen met het oog op verder onderzoek. Zodra het rapport van het beoogde huis binnen is, krijgt u natuurlijk een exemplaar toegestuurd. Het maken van zo n bouwtechnisch rapport kost doorgaans al gauw ± 250 euro. Als aankoopmakelaar verzorgen we dit stukje van het traject helemaal gratis. Het kost u dus niets!

18 Diversen We houden zaken graag overzichtelijk en hebben daarom op deze plek ruimte gecreëerd voor allerhande papierwerk, dat met de aankoop van een nieuwe woning te maken heeft. Wilt u bijvoorbeeld een fotopresentatie blindelings tevoorschijn kunnen halen? Hier is de plek! De uitdraai van een internetpagina met woningen? Zelfde verhaal. Zelfs het complete huizenmagazine, waarin allerhande woningen worden aangeboden, past er nog makkelijk bij...

Verkoophandboek Verkoop

Verkoophandboek Verkoop Verkoophandboek Verkoop Uw huis verkopen U wilt uw huis verkopen. Dat is een ingrijpende beslissing. Eentje met gevolgen. En dan is het inderdaad slim om mensen in te schakelen met verstand van zaken.

Nadere informatie

Verhuis Checklist Space Winner

Verhuis Checklist Space Winner Verhuis Checklist Space Winner Een verhuizing vindt altijd in verschillende etappes plaats. Space Winner Self Storage heeft de verhuischecklist uitgewerkt in 9 periodes. Hiermee kunt u de verhuizing goed

Nadere informatie

1 week voor de verhuizing: Op de verhuisdag: Stuur een verhuisbericht naar:

1 week voor de verhuizing: Op de verhuisdag: Stuur een verhuisbericht naar: Verhuisplanner Een goede voorbereiding is het halve werk. Helemaal als het om verhuizen gaat. Deze planner helpt u een handje om uw verhuizing in goede banen te leiden. Hang of leg hem dus op een centrale

Nadere informatie

VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand

VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand Het overbruggen van de verhuisafstand tussen uw huidige en toekomstige woonplaats is maar een onderdeel van het totale verhuisgebeuren. Goede voorbereiding

Nadere informatie

Vertrouwd Ervaren Betrokken

Vertrouwd Ervaren Betrokken Vertrouwd Ervaren Betrokken 2 Van Wijk Makelaars het juiste adres Wilt u een woning juist of Vraag dan Van Wijk Makelaars u daarbij te helpen. Wij weten dat wonen meer is dan zorgen voor een dak boven

Nadere informatie

Bieden op je droomwoning. Tips bij bieden, onderhandelen & alles wat daarbij komt kijken

Bieden op je droomwoning. Tips bij bieden, onderhandelen & alles wat daarbij komt kijken 1 Bieden op je droomwoning Tips bij bieden, onderhandelen & alles wat daarbij komt kijken In samenwerking met Een publicatie van 2 Wat lees je in dit ebook? Of het nu gaat om je eerste of je volgende koopwoning,

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Op zoek naar je droomwoning 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen 6 Stap 1: Geschikte woning zoeken

Nadere informatie

Een huis verkopen. Uw huis verkopen Een stuk gemakkelijker met een makelaar van de NVM

Een huis verkopen. Uw huis verkopen Een stuk gemakkelijker met een makelaar van de NVM Een huis verkopen Uw huis verkopen Een stuk gemakkelijker met een makelaar van de NVM U hebt besloten om uw huis te verkopen. Het liefst wilt u dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt en dat

Nadere informatie

WHCHYPOTHEKEN. Pijnboomstraat 96/ hoek Kastanjestraat 47, 2023 VT Haarlem. Telefoon: 023-5251106/ 5250311

WHCHYPOTHEKEN. Pijnboomstraat 96/ hoek Kastanjestraat 47, 2023 VT Haarlem. Telefoon: 023-5251106/ 5250311 Pijnboomstraat 96/ hoek Kastanjestraat 47, 2023 VT Haarlem Telefoon: 023-5251106/ 5250311 Email: info@kleinhout.nl info@whchypotheken.nl Info@defensiePolis.nl Openingstijden: Ma t/m vr. 9.15-12.30 uur

Nadere informatie

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Latravia assistent Copyright Latravia 2010 Emigreren of een tweede huis in Frankrijk Frankrijk is een populaire bestemming om naar te emigreren of voor het kopen van een tweede huis. Behalve dat de emigratie

Nadere informatie

Heeft het (in) huis. Heemborgh. Makelaars in onroerend goed. www.heemborgh.nl. Er is altijd wel een Heemborgh vestiging bij u in de buurt:

Heeft het (in) huis. Heemborgh. Makelaars in onroerend goed. www.heemborgh.nl. Er is altijd wel een Heemborgh vestiging bij u in de buurt: Er is altijd wel een Heemborgh vestiging bij u in de buurt: Heemborgh Bennebroek Rijksstraatweg 22 2121 AE Bennebroek tel: 023 584 52 65 bennebroek@heemborgh.nl K.v.K. Haarlem nr. 34063774 Directeur E.

Nadere informatie

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Latravia assistent Copyright Latravia 2010 Emigreren of een tweede huis in Frankrijk Frankrijk is een populaire bestemming om naar te emigreren of voor het kopen van een tweede huis. Behalve dat de emigratie

Nadere informatie

Voorbeeldstraat 1 Voorbeeldstad De waarde van een woning bepaal je niet zomaar

Voorbeeldstraat 1 Voorbeeldstad De waarde van een woning bepaal je niet zomaar Aankoopindicator Voorbeeldstraat 1 De waarde van een woning bepaal je niet zomaar Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Gegevens van het huis 3 3. Wat kost dit huis? 4 4. Verwachte aankoopprijs en biedingsadvies

Nadere informatie

2. OVERZICHT HOUDEN...

2. OVERZICHT HOUDEN... 18 plus en je geld Inhoud 1. 18 WORDEN... 3 WIE GAAT DAT BETALEN?... 3 JE EIGEN ZORGVERZEKERING... 5 2. OVERZICHT HOUDEN... 7 POST OPRUIMEN... 7 WAAR BLIJFT JE GELD?... 9 BETALINGEN REGELEN... 11 EXTRA

Nadere informatie

Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N.

Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N. Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N. Speciaal voor studenten en starters op de markt!* Koopsom 139.000,- Netto maandlast ca. 244,- Nabij het centrum vindt u deze zeer

Nadere informatie

De Muy 159 HOOFDDORP De waarde van een woning bepaal je niet zomaar

De Muy 159 HOOFDDORP De waarde van een woning bepaal je niet zomaar Aankoopindicator De Muy 159 HOOFDDORP De waarde van een woning bepaal je niet zomaar Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Gegevens van het huis 3 3. Wat kost dit huis? 4 4. Verwachte aankoopprijs en biedingsadvies

Nadere informatie

woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer.

woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. Wat vindt u in dit boekje? In dit boekje leest u niet hoe u het huis van uw dromen vindt.

Nadere informatie

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Je woning verkopen 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen? 6 Stap 1: Vraagprijs bepalen 8 Stap 2:

Nadere informatie

Een beetje van jezelf, een beetje van de makelaar... Een tussenoplossing is wellicht de makelaar slechts voor bepaalde activiteiten in te schakelen.

Een beetje van jezelf, een beetje van de makelaar... Een tussenoplossing is wellicht de makelaar slechts voor bepaalde activiteiten in te schakelen. Special: Zelf een huis kopen of verkopen Gepubliceerd vanaf zaterdag 19 april 2003 Door Jan Bletz Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, er is een manier om je duizenden euro's te besparen: doe het

Nadere informatie

info@verhuisdozenstore.nl 078-7502862 www.verhuisdozenstore.nl

info@verhuisdozenstore.nl 078-7502862 www.verhuisdozenstore.nl Oriëntatie op je nieuwe woning en verhuizing: Wil je gaan huren of wil je gaan kopen. Wil je huren, kijk naar de mogelijkheden van huursubsidie. Bekijk of je wellicht in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

Nadere informatie

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND

PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND PRAKTISCH DE AANSCHAF VAN EEN HOND r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t over houden van huisdieren De hond is een van de populairste huisdiersoorten in

Nadere informatie

Je eerste koopwoning

Je eerste koopwoning Je eerste koopwoning Voor het eerst een huis kopen is spannend. Niet alleen omdat het een grote aankoop is, maar ook omdat er veel zaken te regelen zijn. Je moet veel beslissingen nemen: waar wil je wonen,

Nadere informatie

Checklist verhuizing Wat u voor de verhuizing alvast van uw nieuwe huis zou moeten weten: Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.

Checklist verhuizing Wat u voor de verhuizing alvast van uw nieuwe huis zou moeten weten: Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. Checklist verhuizing Wat u voor de verhuizing alvast van uw nieuwe huis zou moeten weten: De exacte locatie, adres en postcode Zijn er bouwtekeningen en een plattegrond? Alle maten en afmetingen van het

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

LEVITE MAKELAARS: ÚW AANKOOPMAKELAAR!

LEVITE MAKELAARS: ÚW AANKOOPMAKELAAR! LEVITE MAKELAARS: ÚW AANKOOPMAKELAAR! De aankoop van een huis is werk voor specialisten. Alleen de inschakeling van deskundigen garandeert u de beste prijs, een duurzame afwikkeling en een heldere procedure.

Nadere informatie

ZODRA U WEET DAT U GAAT VERHUIZEN BIJ DE GEMEENTE WAAR U GAAT WONEN

ZODRA U WEET DAT U GAAT VERHUIZEN BIJ DE GEMEENTE WAAR U GAAT WONEN Verhuische ckli st AIRR Verhuischecklist In de hectiek van verhuizen is het altijd handig om puntsgewijs de regelzaken inzichtelijk te hebben en stuk voor stuk te kunnen afvinken. Dit geeft de zekerheid

Nadere informatie

Woonoppervlakte 147 m 2 Vraagprijs 435.000,- kosten koper. Graaf Florisstraat 17 Voorburg TE KOOP. Makelaar: Edwin Rosenbrand

Woonoppervlakte 147 m 2 Vraagprijs 435.000,- kosten koper. Graaf Florisstraat 17 Voorburg TE KOOP. Makelaar: Edwin Rosenbrand Woonoppervlakte 147 m 2 Vraagprijs 435.000,- kosten koper TE KOOP Graaf Florisstraat 17 Voorburg Makelaar: Edwin Rosenbrand OMSCHRIJVING Unieke kans om in Voorburg in een aangeklede nieuwbouwwoning te

Nadere informatie

Waterbospark 91 te Rijnsburg

Waterbospark 91 te Rijnsburg Waterbospark 91 te Rijnsburg Als u een vrijstaande woning aan het water zoekt en de hoogste kwaliteit eist bent u hier aan het goede adres! Deze woning is in 2011 geheel gerenoveerd en uitgebreid met een

Nadere informatie

huis kopen? Doe het samen met een aankoopmakelaar van De nvm

huis kopen? Doe het samen met een aankoopmakelaar van De nvm huis kopen? Doe het samen met een aankoopmakelaar van De nvm HUIS KOPEN? Doe het samen met een aankoopmakelaar van de NVM 1 Een huis kopen doe je niet alleen Wie tijd en zin heeft om dit zelf te regelen,

Nadere informatie