Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "info@verhuisdozenstore.nl 078-7502862 www.verhuisdozenstore.nl"

Transcriptie

1 Oriëntatie op je nieuwe woning en verhuizing: Wil je gaan huren of wil je gaan kopen. Wil je huren, kijk naar de mogelijkheden van huursubsidie. Bekijk of je wellicht in aanmerking komt voor een tegemoetkoming. Oriënteer bij verschillende banken of hypotheekadviseurs wat je mogelijkheden zijn voor een hypotheek als je wil gaan kopen. Het opnemen van een hypotheek veranderd met regelmaat door gewijzigde wet- en regelgeving. Zorg dat je de laatste bepalingen kent. Wat is je situatie bij je huidige werkgever. Heb je een vaste aanstelling of een contract voor bepaalde tijd. Kom je in aanmerking voor een werkgeversverklaring. Verwacht je de komende jaren nog te blijven werken voor je huidige werkgever of heb je andere of nieuwe ambities binnen je werk. Wat is voor jou een acceptabele reisafstand woon- werkverkeer. Hoe wil ik gaan reizen tussen mijn woonplaats en mijn werkgever. Wat zijn de mogelijkheden met het openbaar vervoer. Wat ontvang ik aan reiskosten van mijn werkgever. Kom ik in aanmerking voor verhuiskosten van mijn werkgever. Aan wat voor eisen moet je nieuwe woning voldoen: 1. Wil je gaan huren, 2. Wil je gaan kopen, 3. Hoeveel kamers moet je nieuwe woning hebben, 4. Moet het een nieuw huis zijn of een bestaand huis, 5. Moet het een huis zijn waar je weinig aan moet verbouwen of maakt dat niet uit. Hou rekening met de verbouwingskosten die je niet kan mee financieren. 6. Wil je een appartement of een vrijstaand huis, 7. Wil je een garage bij je huis, 8. Aan wat voor eisen moet je tuin voldoen, Als je een keuze heb gemaakt voor een nieuwe woning bereken dan goed wat je aan verbouwingskosten kwijt ben. Wil je toch een nieuwe keuken plaatsen of je badkamer vernieuwen laat hier dan een offertes voor maken zodat je totale kosten kan berekenen. Besluit je de badkamer of keuken zelf te gaan plaatsen oriënteer je dan bij DoeHetZelf zaken wat een nieuwe keuken of badkamer gaat kosten.

2 Belangrijke punten zodra je weet dat je gaat verhuizen: Huur oude woning opzeggen. Het op tijd opzeggen van de huur van je oude woning voorkomt dat je dubbele woonlasten betaald. Maak afspraken over al dan niet over te nemen zaken zoals: gordijnen, zonwering, alarminstallatie ed. Oriënteer je op providers van internet, televisie en telefonie in je nieuwe woning. Het is een ideaal moment internet, telefonie en televisie te vergelijken. Maak vast een adressenlijst van die mensen die je wil gaan informeren over je verhuizing. Regel tijdig vrije dagen bij je werkgever als je weet welke periode je wil gaan verhuizen. Denk goed na hoe je wil gaan verhuizen. Vraag offertes aan bij verhuisbedrijven wat een volledige verhuizing uitbesteed gaat kosten. Als je de kosten laag wil houden kun je ook offertes opvragen bij autoverhuurbedrijven wat de huur van een grote auto is. Oriënteer waar je alle spullen in wil doen tijdens je verhuizing. Hoeveel verhuisdozen denk je nodig te hebben en met wat voor kwaliteit. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in verhuisdozen en goedkoop is vaak duurkoop. Kijk op verhuisdozenstore.nl voor kwalitatieve goede verhuisdozen. Op verhuisdozenstore.nl vind je ook hoeveel verhuisdozen je nodig heb tijdens een verhuizing. Denk tijdens je verhuizing ook aan noppenfolie, inpakpapier, verhuisdekens, tape en fragil stickers. Verhuisdozenstore.nl heeft een breed assortiment om uw verhuizing optimaal te laten verlopen. Probeer met vrienden en familie concrete afspraken te maken om je te helpen tijdens je verhuizing. Begin in je bestaande woning vast met het opruimen van dingen. Wat wil je meenemen naar je nieuwe woning en wat wil je al vast afvoeren naar een kringloopwinkel of vuilstort. Je kunt vast dingen gaan inpakken die je tot na je verhuizing niet meer nodig heb. Denk hier bijvoorbeeld aan boeken, platen of servies. Zorg wel dat je hier de goede verhuisdozen voor gebruikt omdat dit vaak in de massa een zwaar gewicht heeft. Gebruik hier zeker de Premium dozen voor van verhuisdozenstore.nl. Er zijn stickers verkrijgbaar bij verhuisdozenstore.nl zodat je gelijk kunt beschrijven wat je in de verhuisdoos heb gedaan. Schrijf hier ook gelijk op in welke ruimte de verhuisdoos geplaatst moet worden in de nieuwe woning.

3 Waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing: Neem de maten op van je nieuwe woning zodat je de inrichting kunt bepalen. Worden je vaste lasten via automatische overschrijvingen betaald? Wijzig deze tijdig of zet ze stop. Zorg voor overschrijfformulier voor de overschrijving van gas, licht en water tijdens de oplevering van je woning. Maak met de oude bewoners van je nieuwe woning afspraken voor de sleuteloverdracht. Kijk of je sleutels moet laten bijmaken zodat ieder gezinslid een sleutel heeft van de nieuwe woning. Heb je nog zaken geleend van je huidige buren? Zorg dat je dit voor je verhuizing heb teruggegeven. Zorg dat je alle belangrijke papieren tijdig heb opgeborgen zodat je weet waar het is na je verhuizing. Berg sieraden op zodat ze niet kunnen verdwijnen tijdens de verhuizing. Zorg dat je voldoende schoonmiddelen in huis heb voor je verhuizing. Denk hierbij ook aan vuilnisbakzakken, bezems, veger en blik, spons, zeem, schuursponsjes etc. Zorg voor een doos gereedschap die je tijdens je verhuizing denk nodig te hebben. Het is handig om snel wat noodfittingen en lampen te plaatsen zodat je bij het vallen van de avond in alle ruimten licht heb. Zorg er voor dat je in voor nieuwe woning een doos met levensmiddelen in huis heb om al je hulptroepen te kunnen voorzien van koffie/thee, frisdrank, een biertje, koek of een broodje. Je start in een lege woning. Zorg ter overbrugging voor bijvoorbeeld een tuintafel en tuinstoelen zodat je even kunt gaan zitten in je nieuwe woning. Vergeet niet je trommel van je wasmachine vast te zetten zodat deze niet beschadigd tijdens de verhuizing. Zorg er voor dat je tijdens je verhuizing wat contant geld in huis heb voor onvoorziene zaken. Je kunt vast beginnen om uitneembare meubelen uit elkaar te halen. Tijdens de verhuizing geeft dit vaak stress en spanning en kun je later de schroeven en beugels niet meer vinden. Doe dit allemaal in een plastic zakje en plak het vast met tape van verhuisdozenstore op de meubels. Zitten er nog veel diepvriesproducten in je vriezer zet deze dan een aantal dagen voor je verhuizing op de hoogste stand zodat ze tijdens de verhuizing niet kunnen ontdooien. Zet je koelkast tijdig uit en laat de koelkast goed drogen voordat je hem gaat vervoeren. Verhuis je in de winter zorg er dan voor dat je buitenkraan is afgesloten of is ontlucht.

4 Zorg dat bijvoorbeeld spiegels en schilderen zijn ingepakt met noppenfolie van verhuisdozenstore. Hiermee voorkom je breuk of beschadigingen aan je schilderijen. Merk je tijdens het inpakken dat je verhuisdozen tekort komt bestel snel en eenvoudig extra verhuisdozen bij verhuisdozenstore. Vandaag besteld is binnen 48 uur geleverd. Zet planten in een verhuisdoos bij elkaar zodat ze niet kunnen beschadigen tijdens de verhuizing.

5 Aan wie moet denk je om je verhuizing door te geven: Je werkgever inlichten. Vrienden en kennissen informeren. Zakenrelaties. Vaste leveranciers die regelmatig folders op naam toesturen. Verenigingen waar je lid van bent. Je dagbladen en tijdschriften waar je op geabonneerd bent. Leesportefeuille opzeggen of informeren over je nieuwe woonadres. Als je kinderen op school heb zitten de school inlichten. Ziektekostenverzekering inlichten. Bank inlichten. Assurantietussenpersoon. Belastingdienst informeren. De Kamer van Koophandel informeren. Als je een VisaCard heb inlichten. Inschrijvingen bij food- non-food bedrijven zoals Makro etc. informeren. Kerk- of levensbeschouwelijke instellingen waar je lid van bent. Verzekering huis en inboedel inlichten. Autoverzekering inlichten. Levensverzekering inlichten. Pensioenfonds inlichten. Huisarts inlichten. Tandarts inlichten. Als je dieren heb vergeet dan ook niet je dierenarts te informeren. Apotheker inlichten. Specialisten inlichten zoals bijvoorbeeld je fysiotherapeut. Je fitness club opzeggen of informeren. Postorderbedrijven.

6 Bijzondere aandachtspunten: Neem afscheid van bevriende buren en wissel eventueel contactgegevens uit. In sommige gemeenten is het pasje voor de afvalverwerking gemeente gebonden. Als je een nieuwe woning koopt dan gaan de bestaande/lopende garanties over op de nieuwe eigenaar: In dit geval ben jij dat. Zorg dat je tijdens de voorinspectie van de woning als goed controleer om achteraf verborgen gebreken te voorkomen. Kinderen aanmelden bij de nieuwe school. Kunnen je kinderen niet meer naar hun oude school? Schrijf ze op tijd in op een andere school. Schrijf voor de zekerheid voor je eigen administratie de meterstanden op van je oude en je huidige woning. Met deze gegevens kun je altijd je eindafrekening controleren. Het is leuk om familie en vrienden een aardigheidje te geven voor het helpen tijdens de verhuizing. Probeer even tijd vrij te maken om kennis te maken met je nieuwe buren. Vraag aan de nieuwe bewoners van je huis of ze nagekomen post willen bewaren of willen doorsturen. Als je je oude woning verlaat loop dan alle vertrekken nog even door op vergeten spullen. Vergeet niet je oude sleutels van je woning in te leveren.

VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand

VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand VERHUIZEN... méér dan het afleggen van een verhuisafstand Het overbruggen van de verhuisafstand tussen uw huidige en toekomstige woonplaats is maar een onderdeel van het totale verhuisgebeuren. Goede voorbereiding

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Met spoed opgenomen hoe nu verder?

Met spoed opgenomen hoe nu verder? Met spoed opgenomen hoe nu verder? Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1169 Inleiding U bent met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Daardoor heeft u zich niet kunnen voorbereiden. Er komen ineens

Nadere informatie

WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 WORD? Checklist van. belangrijke. punten

WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 WORD? Checklist van. belangrijke. punten WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 WORD? Checklist van belangrijke punten 2 Colofon Wat moet ik regelen als ik 18 word? is een uitgave van LOC/LCFJ. LOC Zeggenschap in zorg komt op voor de belangen van cliënten

Nadere informatie

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Inhoudsopgave 3 De huur opzeggen bij Brabantse Waard 4 Uw huurwoning opleveren 5 Geldzaken rondom uw woning 5 Veelgestelde vragen van huurders

Nadere informatie

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Op zoek naar je droomwoning 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen 6 Stap 1: Geschikte woning zoeken

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 BEN? checklist van belangrijke punten

WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 BEN? checklist van belangrijke punten WAT MOET IK REGELEN ALS IK 18 BEN? checklist van belangrijke punten INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 HUISARTS EN TANDARTS 4 FINANCIËN 5 VERHUIZEN 6 WONEN......................................................................................

Nadere informatie

Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe.

Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe. TOP-20 bespaartips Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe. 1) zoek actief naar de hoogste rente Heel vroeger gaven banken een keurige rente op positief

Nadere informatie

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Je woning verkopen 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen? 6 Stap 1: Vraagprijs bepalen 8 Stap 2:

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont Organisatie en doelstelling Woningbouwvereniging Reeuwijk is ontstaan

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek. Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep

Het keukentafelgesprek. Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep Het keukentafelgesprek Informatiepakket voor begeleiders en mantelzorgers van cliënten van de Gemiva-SVG Groep 20 Voorbereiden op het keukentafelgesprek Iedereen die een beroep gaat doen op de Wmo krijgt

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Begeleid Zelfstandig Wonen In deze brochure leggen we uit wat jij van het BZW -team

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Een betaalbare hypotheek: nu en straks

Een betaalbare hypotheek: nu en straks Een betaalbare hypotheek: nu en straks Informatie voor starters op de woningmarkt Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) 2013 Inhoudsopgave [Heading

Nadere informatie

Heliomare Wonen. Wie betaalt wat? Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport

Heliomare Wonen. Wie betaalt wat? Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport Heliomare Wonen Wie betaalt wat? Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport Helderheid in kostenverdeling Heliomare beschikt over zeven woonlocaties in Noord-Holland waar

Nadere informatie

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint.

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint. Februari 2015, Zelf klussen Zelf klussen Honderd mensen, honderd wensen! Dat geldt voor eten en drinken, voor kleding, maar zeker ook voor de inrichting van het huis waar u woont. Logisch dat u dat huis

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 Inhoudsopgave: 1. Algemene informatie: Help mijn kind wordt 18! 2. DigiD aanvragen 3. Wajong aanvragen 4. Andere

Nadere informatie

VAAK VERGETEN VRAGEN TOP 10 EN ALLES WAT U MOET WETEN OVER EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

VAAK VERGETEN VRAGEN TOP 10 EN ALLES WAT U MOET WETEN OVER EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING VAAK VERGETEN VRAGEN TOP 10 EN ALLES WAT U MOET WETEN OVER EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING Natuurlijk hoopt u dat u nog lang gezond blijft en dat u oud mag worden. Maar helaas is dit niet voor iedereen

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Voorwaarden. Inboedelverzekering. fbto.nl

Voorwaarden. Inboedelverzekering. fbto.nl Voorwaarden Inboedelverzekering > Inboedelverzekering fbto.nl Voorwaarden FBTO Inboedelverzekering Inhoud Inhoud Introductie voorwaarden FBTO Inboedelverzekeringen 4 Leeswijzer 5 Contact 6 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen. Minder betalen voor elektriciteit en aardgas

Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen. Minder betalen voor elektriciteit en aardgas Informatiebundel over energie voor hulpverleners en intermediairen Minder betalen voor elektriciteit en aardgas 2 In deze bundel vindt u het antwoord op veel vragen over energie. P 05 P 09 P 14 P 17 P

Nadere informatie

Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt

Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt Wie heeft recht op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas? Welke maatregelen beschermen je tegen afsluiting? Sociale maatregelen

Nadere informatie

Wonderen doen met weinig geld

Wonderen doen met weinig geld Tipwijzer Wonderen doen met weinig geld Versie: 26 januari 2012 Inleiding Wereldwijd krijgt armoede steeds meer het gezicht van een vrouw. Dat geldt ook voor Nederland. Vrouwen, en met name oudere vrouwen,

Nadere informatie

Woningaanpassingen van A-Z

Woningaanpassingen van A-Z Woningaanpassingen van A-Z 1 Inleiding Deze publicatie is bedoeld als ondersteuning bij het realiseren van een woningaanpassing in een zelfstandige woning voor volwassenen en kinderen. Heeft u of uw kind

Nadere informatie

U denkt: Dit kan niet langer zo!! Hoe kan ik deze negatieve spiraal doorbreken?

U denkt: Dit kan niet langer zo!! Hoe kan ik deze negatieve spiraal doorbreken? Zo-doen-we-het-kaart Informatie voor ouders Het kan gebeuren dat in de loop van de tijd het toedienen van het groeihormoon problemen oplevert. Uw kind wil niet meer. Iedere avond probeert uw kind tijd

Nadere informatie