Franse Alpen. 14 juli t/m 8 augustus 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Franse Alpen. 14 juli t/m 8 augustus 2005"

Transcriptie

1 Franse Alpen 14 juli t/m 8 augustus 2005

2 Donderdag 14 juli Vandaag vertrekken we richting de Franse Alpen. Ons eerste doel is de Vanoise om daarna richting de Queyras te gaan. Ook staat de Ecrins nog op het programma. We zien wel hoe alles gaat lopen. We vertrekken deze morgen om 9.45 uur. De zon staat hoog aan de hemel en het is warm, zeker 30 graden. We rijden via België en Luxemburg richting Frankrijk. Het is rustig op de weg, want vandaag is er geen vrachtverkeer. We krijgen alleen te maken met een file aan de Franse grens. Er is een controle van vrachtauto s. De politie heeft één rijbaan afgesloten om op deze manier de vrachtauto s naar de afgesloten rijbaan te dirigeren. Dit is onze enige opstopping van vandaag. Om ongeveer uur arriveren wij op de camperplek van het plaatsje Baume-les-Dames. We hebben vandaag 560 km. gereden. Na het eten bekijken we het oude centrum van het plaatsje dat aan de andere kant van de rivier ligt.

3 Vrijdag 15 juli Om 7.30 uur staan we op en ontbijten. We hadden nog brood in ons diepvriesje. Even later zien we dat de bakker is gearriveerd op de camperplaats en kopen we nog vers brood voor vandaag. Om 8.45 uur vertrekken we richting Pralognan. Het is vandaag weer erg heet. We rijden helemaal binnendoor en dit kost toch wel behoorlijk veel tijd. Toch is het rustig op de weg, behalve in Annecy; het kost ons heel veel tijd om door dit plaatsje heen te rijden. Ca uur komen we in Pralognan aan en gaan we op zoek naar een camping. Er is wel een camperplek maar daar willen we echt niet staan. De eerste camping is vol, bij de tweede is volop plaats. Na aankomst gaan we eerst even naar Pralognan om een wandelkaart te kopen en het plaatsje verder te bekijken. Erg toeristisch, veel restaurantjes en sportwinkels, maar wel gezellig. s Avonds koelt het behoorlijk af, de zon is rond uur verdwenen achter de bergen. Het kwik komt dan ook niet boven de 15 graden s avonds. We hebben vandaag 330 km. gereden. Zaterdag 16 juli 1725 m 2449 m 1725 m Voor we uit bed stappen krijgen we het eerste buitje regen. Om 8.00 staan we op en gaan we naar de bakker en de supermarkt. Daarna, omstreeks 9.00 uur vertrekken we naar een parkeerplaats even voorbij het piepkleine dorpje Le Prioux. Daar ontbijten we en om uur zijn we klaar om aan onze eerste wandeling te beginnen. Zo warm en zonnig als de vorige dagen is het vandaag niet. De zon laat zich niet vaak zien en zo nu en dan regent het. De wandeling loopt langs een boerderij omhoog door een gebied met heel veel bloemen in allerlei soorten en kleuren. Ook zien we nog de ruïnes van andere huizen liggen.

4 We vervolgen onze weg naar boven.

5

6 Boven op 2449 m waait een koude wind en nadat het ook nog gaat regenen zijn we toch blij dat we onze regenjassen bij ons hebben. Later laat het zonnetje zich weer van zijn goede kant zien en kunnen onze jassen weer uit. Na een lekkere inloopwandeling zijn we om ongeveer uur terug op de camping.

7 Zondag 17 juli 1425 m 2403 m 1425 m Om 8.30 uur uit bed. We eten ons laatste brood uit de vriezer op en gaan daarna, rugzakken al om, naar de bakker om brood te kopen voor onderweg. Om 9.00 uur wandelen we Pralognan uit om gelijk over een steil pad hoogte te winnen. Het is weer heel warm vandaag en we hebben ons dan ook goed ingesmeerd om te zorgen dat we niet verbranden. We lopen weer door weilanden met schitterende bloemen. Op het terras van een hutje dat zich in niemandsland bevindt houden we een pauze. Na deze pauze gaat het steil omhoog richting kam.

8 De kamwandeling lijkt op een kraterlandschap.

9 In de verte zien we de Mont Blanc liggen.

10

11 We houden een lange pauze aan het eind van de wandeling over de kam en ondanks factor 30 ben ik op mijn rug behoorlijk verbrand blijkt later. Na deze lange pauze wacht ons nog een lange afdaling. Diep onder ons zien we Pralognan weer liggen. Als we daar zijn gearriveerd doen we nog een paar boodschappen en even na uur zijn we weer bij de camper voor een welverdiend glas bier. We horen van een stel Nederlanders dat er bij de VVV een uitgebreid weerbericht voor de volgende dag hangt en voor de dag daarna een kort overzicht. We gaan na het eten even kijken. Het weerbericht voor de volgende dag voorspelt weinig goeds, dus we besluiten nu al om niet de bergen in te gaan.

12 Maandag 18 juli Vandaag geen wandeling. Om 8.00 uur, als we even door het raampje kijken, zien we een strakblauwe lucht. Om 9.00 uur staan we op en zien de eerste bewolking. We ontbijten, nadat we eerst brood zijn wezen kopen, om uur nog heerlijk buiten. Om uur valt de eerst regen en het blijft de hele dag wisselvallig. De temperatuur is zo n 20 graden. Om uur schijnt de zon weer en we trekken onze wandelschoenen aan om een korte wandeling te maken. We gaan richting de waterval waar zich een spectaculaire Via Ferrata bevindt. Leuk om naar te kijken.

13 Wim overweegt nog heel even om ook mee te doen aan dit avontuur.

14 We lopen via het dorp terug om gelijk even te kijken hoe het weer voor morgen wordt. De verwachtingen zijn goed en voor overmorgen nog beter. Om uur regent het hard, vergezeld met hagel en onweer. De temperatuur zakt tot 10 graden.

15 Dinsdag 19 juli 1425 m 2590 m 1425 m Afgelopen nacht heeft het heel erg hard geregend. We staan vroeg op, om 7.00 uur en Wim haalt brood. Het is nog koud buiten, ca.10 graden en er is laaghangende bewolking. We willen vroeg op pad, want dat is toch wel het prettigst. Dus om 8.30 uur vertrekken we. Het is even zoeken naar het juiste pad, maar dat is snel gevonden. Het pad loopt steil omhoog, eerst nog door het bos maar later door open veld en weer met prachtige bloemen. Hier zien we voor het eerst een drietal gemzen die ons nauwlettend in de gaten houden. Ze zijn te ver weg om een foto te maken.

16 Naarmate we hoger komen wordt het landschap ruiger. Na 2 uur lopen en 800 m hoogte te hebben overwonnen houden we een rustpauze. Na deze pauze zien we onze eerste alpenmarmotten van deze vakantie. Ook deze zijn te ver weg om ze op de foto te zetten.

17 Na een tijdje komen we op het hoogste punt van vandaag: de Refuge de la Vallette, een kleine hut, op 2590 m. Het is daar erg koud en het waait er hard. We lopen dus door en nadat we weer een eindje zijn gedaald, houden we weer een pauze. Hier zien we voor het eerst 3 steenbokken en ook deze zijn voor ons fototoestel te ver weg. Gelukkig hebben we een verrekijker en die doet goede diensten. Via een mooie en prettig te lopen afdaling komen we uit in Le Prioux. Van daaruit is het nog zo n 5 km. lopen over bijna vlak terrein langs een rivier naar Pralognan. Daar we morgenavond vrij gaan camperen vlakbij het plaatsje Le Prioux en morgenochtend heel vroeg weg willen, rekenen we vanavond de camping al af.

18 Woensdag 20 juli 1644 m 2517 m 1644 m Als we om 7.20 uur opstaan is het buiten nog maar 10 graden. We rijden om 7.45 uur met de camper richting de bakker, kopen brood en rijden verder omhoog naar het plaatsje Les Fontanettes. Hier ontbijten we. We vertrekken iets voor 9 uur en na een poosje een breed pad te hebben gevolgd komen we bij een pad wat aardig steil omhoog loopt. Het is druk tijdens deze wandeling. Deze route is nl. heel erg geliefd bij de Fransen. Het valt dan soms ook niet mee om een groep in te halen die langzamer loopt dan wij. Onderweg zien we weer alpenmarmotten en het lukt Wim deze keer zo n beestje van behoorlijk dichtbij te fotograferen.

19 Na 2 uur wandelen en 850 m te zijn gestegen houden we pauze met uitzicht op een drooggevallen meer en een gletsjer waarop we mensen zien. Na de pauze vervolgen we onze wandeling richting de Refuge du Col de la Vanoise op 2517 m. Bij deze hut is het erg druk en dat is niet raar gezien de vele wandelaars die we onderweg gezien hebben.

20 Na het hoogste punt volgt een mooie afdaling met als bijzonderheid het aangelegde pad door een bijna droog meer.

21 Tijdens de afdaling lopen we via een langgeleden aangelegde weg waarvan de stenen muurtjes nog mooi intact zijn gebleven.

22 We zijn vandaag vroeg bij de camper: om uur. We doen nog een paar kleine boodschappen en kopen brood voor morgen om daarna naar een prachtig plekje vlakbij het plaatsje Le Prioux te rijden om daar te overnachten. We zitten nog een tijdje buiten in het zonnetje, maar als om uur de zon achter de bergen verdwijnt daalt de temperatuur snel. Om uur is het 13 graden. Donderdag 21 juli 1725 m 2677 m 2490 m 2533 m 1725 m We worden vandaag laat wakker, om 8.10 uur. Na het ontbijt vertrekken we om 9.20 uur naar de hoogste top van onze wandelingen in de Vanoise, de Petit Mont Blanc op 2677 m. Het eerste stuk lopen we weer door een landschap met diverse bloemen. Na anderhalf uur houden we onze eerste pauze, we hebben inmiddels 675 m hoogte overwonnen. We zien in de verte de witte kalksteentop al liggen (vandaar de naam Petit Mont Blanc).

23 Na deze pauze volgt het laatste stuk, wat behoorlijk steil is, naar de top.

24 Hier hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving en zien we heel veel van de paden die wij de afgelopen dagen hebben bewandeld. Op de top is, als de zon even weg is achter de wolken, behoorlijk koud. Toch nemen we uitgebreid de tijd om van het uitzicht te genieten. Het eerste stuk van de afdaling loopt over een schitterend pad met soms enkel een smal paadje langs de rotsen.

25 Het tweede deel loopt door meer begroeiing en via een pad met heel veel haarspeldbochten komen we weer op het pad uit dat naar Le Prioux loopt. We kijken nog een keer op de menukaart om te beslissen bij welk van de 2 restaurantjes we vanavond gaan eten. Bij de camper aangekomen krijgen we al gauw bezoek van de politie. Deze deelt ons mee dat we maximaal 24 uur op deze plek mogen staan en onze tijd is al om, dus vertrekken we maar. Weg uit eten, maar dat houden we wel tegoed. We gaan naar de andere camping in Pralognan en vinden daar een mooi plaatsje. We nemen deze keer stroom om de accu op te laden en om aan dit verslag te werken. Morgen vertrekken we richting de Queyras.

26 Vrijdag 22 juli Vandaag vertrekken we uit de Vanoise. We hebben er 5 schitterende dagtochten gelopen en de omgeving van Pralognan hebben we voor het overgrote deel verkend. Om ca uur vertrekken we richting het dorpje Guillestre in de Queyras. We rijden binnendoor en dat levert een schitterende autorit op. Via de Col de Madeleine en de Col du Télégraphe komen we aan bij de Col du Galibier. Hier maken we een foto met uitzicht op de hoge toppen van de Ecrins. We rijden verder via de Col du Lauteret en als laatste over de bizarre Col d Izoard.

27 Uiteindelijk komen we dan, het is inmiddels uur, aan in het plaatsje Guillestre. Als eerste camping bekijken we La Serre, een rustige camping maar een uitzicht op appelbomen vinden we nou niet echt je van het. We rijden door naar camping La Rochette, maar die camping keren we snel onze rug toe. Veel plaatsen, veel jeugd, een zwembad, kortom één grote drukte. Dan vinden we aan de rand van het plaatsje de camping Le bonne Accqueil. We zijn er gelijk weg van. In de boomgaard, weinig tenten enz. Alleen het sanitair is niet meer geheel van deze tijd. De eigenaresse is een kordaat oud vrouwtje dat samen met een iets jongere dame het geheel runt. In het plaatsje, dat erg oud en vervallen, maar wel gezellig is, kopen we 2 wandelkaarten. In de directe omgeving van het plaatsje valt het tegen om te wandelen. We zullen altijd een eindje moeten rijden met de camper, dus zullen we niet erg lang op deze camping blijven, eigenlijk wel jammer. We kunnen deze avond ruim 2 uur langer buiten zitten dan op de vorige camping, omdat de zon hier later achter de bergen verdwijnt.

28 Zaterdag 23 juli 1850 m 2575 m 1850 m Weer het gebruikelijke ritueel: 7.00 uur op en Wim naar de bakker. Trudi zorgt dat alles klaar is voor het ontbijt. Even voor 9.00 uur rijden we naar Risoul Een wintersportplaatsje en we vragen ons de hele dag af waarom je in de zomer daar naar toe gaat. We hebben het plan opgevat om met de kabelbaan naar boven te gaan, maar helaas die is niet in gebruik. Dus gaan we lopend naar Razis, een top op 2575 m in 1 uur en 50 minuten. Daar aangekomen houden we onze eerste pauze. Tot dan is de route best wel aardig, maar dan komen we echt in het skigebied. Ongelofelijk wat is dat lelijk. We lopen een aantal kammen met uitzicht op de Ecrins en de Queyras, maar het aanzicht van het skigebeuren heeft toch de overhand. Boven waait het erg hard en is het koud. Mijn (Trudi) humeur wordt er niet beter op en ik ben dan ook blij dat we weer om uur de camping oprijden. We gaan op een ander plekje staan en genieten nog een tijdje van de zon.

29 Zondag 24 juli Vanmorgen eerst samen naar de bakker geweest. Niets is heerlijker dan iedere morgen vers brood en hier in dit plaatsje is op zondagmorgen bijna alles open. Om 8.15 uur vertrekken we richting Val d Escreins op 1781 m. Een parkeerplaats midden tussen de bergen die alleen middels een smal weggetje met diepe afgronden is te bereiken. Vroeger mocht je hier ook vrij kamperen en dat was ook ons idee, maar helaas is dat tegenwoordig verboden. Om 9.00 uur doen we de rugzakken om en gaan op pad. Al snel zien we wat regen teweeg kan brengen. Een hele verschuiving met stenen en modder is het resultaat m 2711 m 2225 m 2595 m 1781 m We lopen richting Col de Serenne op 2670 m door een prachtig lang dal. We zien vreselijk veel soorten bloemen en voor het eerst deze vakantie is er de Edelweiss.

30 En we zien nog veel meer bloemen.

31 Het is koud als we op de col aankomen en weer is er die koude wind. Alvorens ons pad te vervolgen lopen we even naar het Lac des Neuf Colours op 2711 m, een klein maar mooi meer middenin de bergen. We vervolgen de wandeling via een smal pad dat op de helling ligt.

32 Hierna dalen we weer af en zien onderweg deze alpenmarmot die vanuit zijn hol ons in de gaten houdt. Je zou niet zeggen dat de Edelweiss is beschermd want wij zien hele velden vol met dit unieke bloempje.

33 We komen aan op de Col de la Coulette op 2362 m en hier besluiten we om via de Crêtes de Vars op 2595 m te lopen. Over deze beslissing hoeven we niet lang na te denken, want we hadden gelezen dat dit absoluut de moeite waard is om te lopen. En deze kam is dan ook overweldigend mooi. Ruig met prachtige vergezichten.

34

35 Uiteindelijk komen we via een bloemrijk pad aan bij de Col de la Scie op 2376 m. Van hieruit lopen wij in 50 min. via een gemakkelijk pad bijna 600 m omlaag naar de parkeerplaats. Het is inmiddels uur. We rijden hierna naar het plaatsje Ceillac om daar op de camping te gaan staan en om van daaruit een aantal wandelingen te maken.

36 Maandag 25 juli Na het ontbijt lopen we om 8.15 uur richting de bakker in Ceillac. We kopen brood voor onderweg en lopen het plaatsje door om de route op te zoeken. Ceillac is een klein, oud en gezellig plaatsje m 2580 m 2306 m 2519 m 1640 m Even voor 9.00 uur begint de klim richting Col de Bramousse op 2251 m. Het pad is steil en daar het warm is zweten we behoorlijk. Op 2370 m houden we een pauze en maken een foto van het plaatsje Ceillac. Hierboven vinden we nog een bunker met een schietgat van een voorbije oorlog.

37 Na de pauze klimmen we naar een uitkijkpost op 2580 m, het hoogste punt van deze dag. We dalen af door een weiland vol met bloemen en houden een pauze onderaan de afdaling op de Col de Fromage op 2306 m.

38 Wij zijn hier niet de alleen. Sommige wandelaars gebruiken een (muil)ezel om hun spullen te vervoeren. Tijdens het eten worden we gezelschap gehouden door ontelbare sprinkhanen. Die zien we trouwens heel veel op onze wandelingen.

39 Na de pauze klimmen we naar 2519 m om vervolgens weer af te dalen naar Ceillac. Om een uur of 4 lopen we het plaatsje binnen en vullen onze drinkfles nog een keer bij deze waterkraan. We gaan nog even het houten standbeeld van een wandelaar bekijken dat bij de gîte staat. Tijdens het eten, omstreeks uur, begint het te regenen.

40 Dinsdag 26 juli 1640 m 2415 m 1640 m Vandaag staan we laat op: 8.30 uur. We gaan eerst even naar de bakker, een aardig eindje wandelen. Omstreeks uur beginnen we vanaf de camping aan onze wandeling. Na 2,5 km over vlak terrein begint een steile klim naar het Lac Miroir op 2248 m. Daar houden wij een pauze onder het genot van de klanken van een alpenhoorn.

41 Zo nu en dan staat het pad wel heel erg goed aangegeven.

42 Wat bleek, er was een mis opgedragen bij het kapelletje boven op de berg bij het meer. Jammer dat we dat niet wisten, anders waren wij zeker naar deze mis gegaan. Hierna vervolgen wij onze weg naar het Lac St. Anna op 2415 m. Boven aangekomen zijn we wel heel erg verbaasd zoveel mensen te zien.

43 We houden een pauze met uitzicht op het meer en de mensen. Daarna lopen we nog even terug naar het kapelletje en genieten nog van het Avé Maria gezongen door een paar vrouwen. Tijdens de afdaling lopen we menigeen voorbij en om een uur of 5 zijn wij weer terug op de camping. We hebben een warme dag gehad.

44 We maken nog een foto van de camper op de camping en we rekenen alvast de camping af (22,80 euro voor 3 nachten, incl. stroom), want morgen na de wandeling vertrekken we naar het plaatsje Abriès. Woensdag 27 juli 1967 m 2706 m 2402 m 2661 m 1967 m Allereerst rijden we met de camper naar de parkeerplaats Fond de Chaurionde op 1967 m. Van daaruit lopen we, om 8.30 uur, hetzelfde pad dat we gisteren gelopen hebben maar nu omhoog. Na een uur klimmen komen we weer bij het meer van St. Anna uit op 2415 m. Het is er nu heel stil. Bij het meer gaan we nu over de GR5 verder omhoog richting de Col Girardin op 2706 m. Hierboven genieten we tijdens een lange pauze van het schitterende uitzicht.

45 We dalen af via gruishellingen. Het eerste gedeelte is wat lastig maar daarna loopt het pad prima.

46 Na een poosje verlaten we de GR5 om via weilanden bij de Col Tronchet op 2661 m aan te komen. Via een vrij gemakkelijke afdaling arriveren we om uur bij de camper. We rijden nu naar het plaatsje Abriès, een héél klein maar gezellig toeristenplaatsje en vinden een plekje op de camping. s Avonds treden er diverse muziekgroepen op en ook op de camping is het feest, maar om uur is het stil.

47 Donderdag 28 juli 2020 m 2366 m 1540 m Als we wakker worden zijn er de kussen voor Wim: hij is jarig. We doen het vanmorgen rustig aan want er staat geen lange wandeling op het programma. We ontbijten buiten daar het al behoorlijk warm is. We hebben geluk, want in Abriès gaat er een kabelbaan naar 2020 m. Het plaatsje zelf ligt op 1540 m, dus we overbruggen zo heel wat meters. Deze keer lopen we een gedeelte van de GR58. We klimmen vanaf de kabelbaan richting Collette de Gilly op 2366 m (hier belt Heleen om Wim te feliciteren) en vervolgens klimmen we via de Crête de Gilly naar 2584 m en ook hier is er weer een bloemenzee. Boven gekomen houden we een pauze onder een behoorlijk warm zonnetje. Ook vandaag zien we weer veel vlinders en sprinkhanen.

48 De afdaling loopt via een groot gedeelte over een pad met rotsblokken wat vermoeiend lopen is. Zeker met deze temperatuur. Beneden aangekomen lopen we via een camping om te kijken of dat soms onze volgende overnachtingsplek wordt. Dit is niet het geval. We komen door het plaatsje Ristolas en eten daar op een terrasje een heerlijk ijsje. Van daaruit is het nog 4 km. naar de camping en na 3 kwartier kunnen we ons tegoed doen aan een koud glas bier en wijn. We zitten heerlijk buiten in de schaduw totdat het tijd wordt om te vertrekken naar het restaurant voor het etentje ter ere van Wim zijn verjaardag. Het 4-gangen diner smaakt ons voortreffelijk. Op de terugweg zien we allerlei kleuren verlichting bij de rivier. We gaan een kijkje nemen maar begrijpen niet de bedoeling ervan. Misschien zomaar??

49 Vrijdag 29 juli Vandaag nemen we een rustdag, temeer daar de weersberichten voor vandaag ongunstig zijn. We slapen uit, gaan brood halen bij de bakker en ontbijten heerlijk buiten in het zonnetje. Inmiddels hebben we besloten naar een camping te gaan die ergens in the middle of nowhere ligt. Dat betekent dus voor morgen geen brood. We kopen daarom nog wat geroosterd brood en chocolade brood. Voor de rest hebben we voldoende eten in de camper. De camping ligt bij een plaatsje met de naam Valpreveyre op 1850 m. Het plaatsje bestaat uit een paar huizen die bijna allemaal worden gerestaureerd of daar aan toe zijn. Op de camping staan bijna allemaal tentjes en een enkele kleine camper. Er mogen via de enige toegangsweg geen caravans komen. Het weer is deze dag inderdaad wisselvallig. s Middags een flinke onweersbui en daarna kunnen we weer naar buiten om vervolgens weer naar binnen te gaan voor een fikse regenbui. We eten s avonds weer heerlijk buiten. De camping zit weer vol met de gebruikelijke sprinkhanen.

50 Zaterdag 30 juli 1850 m 2745 m 2474 m 2658 m 1700 m 1850 m Het is nog behoorlijk koud als we vanmorgen om 7.15 uur uit ons bed stappen. Het is buiten 9 graden, we zetten even de kachel aan in de camper. Om half 9 vertrekken we vanaf de camping richting de 3000 m hoge Bric Bouchet. Het eerste gedeelte van de wandeling over zo n 2 km loopt over relatief vlak terrein, daarna gaat de stijging beginnen. Na 2,5 uur komen we op de Col de Valpreveyre op 2745 m op de grens met Italië. Er waait een vreselijke harde wind op de col maar het lukt ons om een mooi plekje te vinden voor een pauze waarbij we helemaal uit de wind zitten. We hebben een prachtig gezicht op het Lago Verde en op de Rifugio del Lago Verde op 2583 m.

51 Na de pauze volgt de afdeling die nu, met dit mooie weer, heel goed te doen is. We lopen langs het meer en de Rifugio en dalen tot 2474 m.

52 We klimmen door naar de Col St. Martin op 2658 m. Het waait hier wel, maar lang niet zo hard als op de vorige col. Hierna volgt een prachtige afdaling langs de rivier en natuurlijk worden we weer vergezeld door bloemen en door heel veel sprinkhanen, die regelmatig op je benen springen om een stukje mee te reizen.

53 Onderweg komen we door het dorpje, eigenlijk is het woord dorpje nog te veel, Pré Roubaud waar men hard bezig is om de totaal verwaarloosde huizen weer op te bouwen.

54 Lopend langs een weide vol met paarse bloemen komen we aan in het dorpje Le Roux op 1740 m, een typisch oud bergdorpje.. De waterbak doet dienst om bootjes van dit meisje te laten varen. We dalen verder af naar 1700 m om vervolgens weer te klimmen naar de camping op 1850 m. Een mooie wandeling en weer prachtig weer.

55 Zondag 31 juli 1850 m 2525 m 2000 m 2100 m 1690 m 2536 m 1850 m Deze morgen zijn we vroeg wakker, ruim voor 7.00 uur. Het is nog koud buiten, om 7.30 uur geeft de thermometer een buitentemperatuur van 2.9 graden aan. Omdat we vroeg op zijn gaan we vandaag ook vroeg op pad. Om 8.00 uur verlaten wij de camping om het eerste stuk door het bos te lopen, richting Col d Urine op 2525 m. We verlaten het bos en lopen over een open vlakte waar we juist op tijd zijn om een herder met zijn schapen te zien die de bergen intrekken. De herder wordt vergezeld door 2 honden, een mooi gezicht. Wij lopen verder en na de onvermijdelijke klim zijn we om 9.50 uur op de Col d Urine en zijn we in Italië. We zoeken een lekker plekje op uit de wind maar wel in de zon. We drinken koffie en eten wat alvorens we aan de afdaling beginnen.

56 We dalen af door een kloof tot 2000 m. Hierna zoeken we even naar het juiste pad en stijgen weer tot 2100 m. Het pad blijft aardig op hoogte, met zo nu en dan dalen en stijgen. Met uitzicht op de Po-vlakte in de verte houden we onze 2 e pauze.

57 Vlak voor de afdaling maken we een foto van een aantal huizen ver onder ons.

58 Er volgt nu een lastige afdaling tot 1690 m. Dit hebben we niet voorzien daar het op onze Franse wandelkaart niet is aangegeven. We moeten nu nog naar de Col de Malaure op 2536 m, dus 846 m klimmen. De route staat met stippeltjes op de wandelkaart ( passage délicat ), maar we gaan toch voor deze route. Het eerste gedeelte gaat heel goed, het pad loopt lekker omhoog. Onderweg komen we dit tegen, het is niet te missen: een drinkbeker aan een ketting onder een straaltje water, voor wie dorst heeft. Het tweede gedeelte is zwaar, eerst door een weiland, dat gaat nog wel, daarna steil omhoog en vaak met grote opstappen.

59 Bijna boven zien we deze oude grenspost. Na 2,5 uur klimmen zijn we dan boven en zijn weer op de grens met Frankrijk aangekomen. Hierboven genieten we van een welverdiende rustpauze. De afdaling loopt vrij eenvoudig naar beneden en we zijn helemaal voldaan als we om bij de camper aankomen. Een prachtige tocht en zoveel geklommen hebben we nog nooit: ruim 1600 m.

60 Maandag 1 augustus Vandaag houden we een rustdag. We doen absoluut niets en ik slaap een gedeelte van de middag. Dinsdag 2 augustus De bedoeling was om vandaag met onze trektocht te beginnen, maar de weersvoorspelling is slecht en we besluiten dan ook om nog een dagje te niksen. Maar goed ook want het is de hele dag slecht weer. s Avonds pakken we de rugzakken in, een heel werk. Waarschijnlijk komt dat ook omdat wij het niet gewend zijn om dit te doen. Ik slaap deze nacht erg onrustig. Woensdag 3 augustus 1700 m 2806 m 2744 m 2000 m 2218 m Vandaag is het dus de eerste dag van onze trektocht. Wel heerlijk dat we gisteravond al onze rugzakken hebben ingepakt. Daar we enkele dagen geen brood hebben gehad gaan we nu eerst naar de bakker in Abriès en rijden vervolgens door naar de parkeerplaats van l Echalp en gaan daar eerst ontbijten voordat we op pad gaan. Zo rond 9.00 uur vertrekken we vanaf de camper op 1700 m naar het Lac Egorgeou op 2394 m. Deze route is gewild bij de wandelaars en dat is dan ook goed te zien op het eerste deel van de route. Bij het meer aangekomen is het inmiddels tijd voor een rustpauze en een kop koffie en thee. Ons trangiasetje doet weer goede diensten.

61 Onderweg komen we een groep tegen die de bagage laat vervoeren met ezels. We lopen verder naar een volgend meer, het Lac Foreant op 2618 m en vervolgens naar de Col Vieux op 2806 m en kijken nog een keer naar het meer in de diepte.

62 Nadat we deze col zijn gepasseerd dalen we af naar de Col Agnel op 2744 m. Deze col moeten wij over via de gewone weg en zie daar, daar zijn de toeristen. Een col is altijd een bezienswaardigheid voor de toerist, hoewel deze col in principe weinig heeft te bieden. Er is alleen een snoepkraam en natuurlijk een mooi plekje om foto s te maken.

63 Wij lopen iets verder door en vinden een beschut plekje bij een huisje om te pauzeren. Na deze pauze dalen we af naar 2000 m en gaan het dal van de Soustra in.

64 We stijgen weer. We komen langs een huis en een aantal schuren, die nog in gebruik zijn. Even later lopen we door een kudde koeien en ontmoeten wij ook de boer die ons met drukke gebaren in een niet te verstane taal de weg wijst via zijn land.

65 Rond uur, zetten wij ons tentje op op 2218 m, vlakbij een riviertje. Het zonnetje schijnt nog steeds heerlijk en we maken wat te eten klaar. Maar op het moment dat de zon achter de bergen verdwijnt is het vreselijk koud, temeer ook omdat het hard waait. Het is zo koud dat we de rest van het eten in de tent opeten en we voor half 9 in de slaapzakken kruipen.

66 Donderdag 4 augustus 2218 m 2872 m 2799 m 2815 m 2460 m 2834 m 2100 m We hebben afgelopen nacht slecht geslapen. Ik (Trudi) heb het ondanks de vele kleren die ik aanhad vreselijk koud gehad. Wim kijkt op de thermometer en ziet dat deze 1 0 C aangeeft. We zetten koffie en thee in het voortentje en eten ons ontbijt terwijl we nog in onze slaapzak liggen. De eerste wandelaars waren al voor 7.00 uur langsgekomen. We staan op en ruimen de spullen op en gaan omstreeks 8.30 uur op pad. Even later lopen we voorbij dit veld met witte bloemen. Hier had een Nederlands stel geslapen en ook zij had het erg koud gehad.

67 We klimmen weer omhoog naar de volgende Passo dello Losetta op 2872 m: het hoogste punt van onze vakantie. Het laatste stuk naar deze pas is wel heel erg steil. Bovengekomen zien we dit Christusbeeldje op de rotsen en de hoogste berg van de omgeving, de Monte Viso, 3841 m hoog.

68 We zoeken een plekje uit de wind en hebben een mooi uitzicht over de omgeving. Ook hier zien we weer een aantal steenbokken. Hierna dalen we af langs een oude grenspost tot ongeveer 2800 m.

69 Na een kleine stijging komen we uit op de Passo di Valanto op 2815 m en wandelen we door de sneeuw Frankrijk weer in. Na deze pas moeten we een groot blokkenveld oversteken, altijd een aanslag voor de enkels en de conditie.

70 Na deze oversteek komen we uit bij de Refuge du Viso op 2460 m en eten daar wat, Trudi een salade en Wim een omelet. Vanaf het terras hebben we een mooi uitzicht op de Monte Viso. Na deze welkome onderbreking gaan we verder en dan stuiten we op een kudde schapen. Geen probleem zou je denken, maar de honden die deze kudde bewaken vatten hun taak serieus op. We hadden in de Refugio al gelezen dat je nooit dwars door de kudde moet lopen, daar de honden dan denken dat wij de kudde willen aanvallen. Uiteindelijk besluiten we via een leisteenhelling naar boven te klimmen.

71 Wel zwaar, maar de afstand valt nog mee en zo staan we dan keurig op gepaste afstand van de kudde op de Col Sellière op 2834 m op de grens met Italië. Na een lange afdaling komen we bij een mooi meer vlakbij de Refugio Granero.

72 We dalen tot 2100 m en zetten op een beschut plekje onze tent op. Ook nu is het, nadat de zon onder gegaan is, weer koud. Gelukkig waait het niet zo hard en kunnen we zelfs een kampvuurtje maken. Toch liggen we deze avond ook weer vroeg op bed, even voor uur. Om uur ga ik even naar buiten en zie een fantastische sterrenhemel.

73 Vrijdag 5 augustus 2100 m 1732 m 2299 m 1700 m Ook deze nacht is het weer koud geweest en weer geeft de thermometer 1 0 C aan. Toch voelt het niet zo koud aan als gisteren, daar er praktisch geen wind is. We zetten buiten koffie en thee en eten wat. Hierna pakken we alles weer in en gaan weer omstreeks 8.30 uur op pad. We komen snel in een klein dorpje waarvan een paar huizen bewoond zijn. Verder zijn er honden om de kuddes te bewaken. Ze zien er lief uit, maar niets is minder waar.

74 Bij een volgend plaatsje (refugio Jervis) op 1732 m beginnen we aan onze klim richting de Col Lacroix op 2299 m, onze laatste echte klim van deze vakantie.

75 Ook op deze col waait het hard en we blijven dan ook niet te lang op deze col, temeer daar we onze pauze al tijdens de klim hadden gehouden. Het eerste gedeelte van de afdaling loopt prima. We lopen voorbij een vervallen herberg. We houden nog een korte pauze in de schaduw van het bos waar we deze hagedis zien. Omstreeks uur zijn we weer bij de camper. Een prachtige trektocht, dwars door een schitterend gebied. We rijden weer naar Guillestre naar de camping van tante Anna waar we al eerder hebben gestaan en onder de schaduw van de boom en onder het genot van een koud glas bier en glas wijn rusten we uit van onze tocht. Zaterdag 6 en zondag 7 augustus Onze terugreis verloopt voorspoedig. Het enige oponthoud is voor het plaatsje le Bourg-d Oisans. We rijden veel binnendoor en slapen weer op de camperplek die we op de heenweg ook hebben gehad. Zondag is het weer volkomen anders dan de afgelopen weken, veel regen. Nadat we Chinees zijn wezen halen zetten we om uur de camper, na een reis van 2350 km, naast het huis.

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Inhoudsopgave Zaterdag 12 juli Heel - Baume-les-Dames 567 km... 3 Zondag 13 juli Baume-les-Dames - Valpelline 286 km... 3 Maandag 14 juli Valpelline -

Nadere informatie

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie.

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. We slaan onze tentjes op achter de rifuge op de Col de Forclaz.

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Verslag Campertrip Frankrijk 2013.

Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Vrijdag 28 juni 2013. De schade aan de camper was eindelijk hersteld (vanaf half februari!!) dus direct ermee weg. Om ca. 10:30 uur vertrokken richting het zuiden van

Nadere informatie

Italië week 3 vanaf

Italië week 3 vanaf !1 Italië week 3 vanaf 02-07-2015 Donderdag 2 Juli Op ons gemak maken we ons klaar om weg te gaan. Ik begin de dag met een tijdje baantjes zwemmen. Heerlijk. Het loopt al tegen lunchtijd als we wegrijden

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Ora beklimt de 'three peaks of UK'

Ora beklimt de 'three peaks of UK' Ora beklimt de 'three peaks of UK' In de United Kingdom is er een zeer begeerde trofee die je kan googelen onder 'the three peaks challenge'. Het zijn de drie toppen die elk de hoogste top zijn van één

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over We overnachten aan de rifugio Elena (2.062 m). Louis zoekt zoals steeds de zwaarste stenen uit om er zeker van de zijn dat zijn tent een eventuele storm zonder problemen kan overleven. In de hut maken

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Groep 13 Tournus Nantua

Groep 13 Tournus Nantua Groep 13 Tournus Nantua Jack Bont, Cornel Zwarthoed, Karina Bont, Miranda Zwarthoed, Michelle Bont, Kelvin Zwarthoed, Amy Bont, Tommy Zwarthoed. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk 3 mei,

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Lieve familie en vrienden, Toen we vorige maand aankondigden dat we een paar weekjes op vakantie zouden gaan, vroegen sommige mensen zich af waar

Nadere informatie

Van de Noordkaap terug naar huis

Van de Noordkaap terug naar huis Van de Noordkaap terug naar huis (het doel is bereikt maar de vakantie is nog niet voorbij) Tinie Hoek 1 Onderweg zijn is mooi Thuiskomen ook Appingedam 2015 Tinie Hoek www.tiniehoek.nl tiniehoek@gmail.com

Nadere informatie

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon )

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Blanc-Rouge brengt ons waar we willen lopen! Op zaterdag 28 mei vertrekken we vroeg met het busje vanuit Edam. Wij zijn: Tiny Janssens en Dirk de Waart, Jaap en

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Sappada - Valle Visdende.

Sappada - Valle Visdende. Sappada - Valle Visdende. 06-16-2012. Sappada - Valle Visdende. We zoeken eerst nog de camperfoto's van gisteren uit. Dan lozen en tanken we water. 10.50 vertrek 2405 km. Even bij de bakker langs in Sappada

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

GR 5 LIVERDUN - BARR

GR 5 LIVERDUN - BARR GR 5 LIVERDUN - BARR Zaterdag 30 augustus 2008 Vertrek om 12.00 uur aankomst omstreeks 17.30 uur. Liverdun Brin-Sur-Seille 26 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,1 km. Voor we (Staf en ikzelf Ludwig)

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie