Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie."

Transcriptie

1 Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie.

2 We slaan onze tentjes op achter de rifuge op de Col de Forclaz. De pas was oorspronkelijk een spoor dat door muilezelteams en smokkelaars werd gebruikt. De weg zelf werd aangelegd in 1827 maar mocht enkel gebruikt worden door openbaar vervoer. Tijdens de nacht werd de pas afgesloten en de maximumsnelheid bedroeg 18 km/u. Privéwagens zijn maar toegestaan sinds De uitbater van de rifuge/hotel weet ons te vertellen dat het morgen de ganse dag gaat regenen. Daar we toch enkele dagen te veel hebben besluiten we om morgen een baaldag te nemen en een ganse dag te kaarten.

3 Woensdag 8 september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Col de la Forclaz m : Tré-le-Champ m : 9 km : m : m : 6 uur Het heeft de ganse nacht geregend. Wij blijven s morgens dan ook wat langer in onze slaapzak liggen. Als we opstaan nemen we op ons gemak ons ontbijt. Het houdt echter op met regenen en we stellen vast dat het weer beter en beter wordt. Rond uur wagen we het er op en breken we onze tent af. Vermoedelijk is al de regen die ze voor vandaag hadden voorspeld er de voorbije nacht uitgevallen. We zullen de rest van de dag geen druppel regen meer te zien krijgen.

4

5 We dienen eerst te klimmen naar de fraai gelegen Refuge du Col de Balme. De Refuge zit echter overvol en de huttenwaardin is verre van aangenaam. De rugzakken moeten buiten blijven. Ons bord is nog niet helemaal leeg gegeten als ze het al komt afruimen. We dienen na het eten ook meteen recht te staan. We ontmoeten er terug onze vrienden Tim en Jimmy.

6 Van af hier krijgen we terug zicht op de Mont Blanc maar ook op Aiguilles de Chamonix, de Dru en de Aiguilles Rouges.

7 Als de wolken en de mist even weg trekken kunnen we ons focussen op het overdonderende bergpanorama. We volgen een makkelijk pad naar de Col des Posettes en de brede graat van de Aiguillette des Posettes waar een grote stenen man staat op de top.

8

9

10

11

12 Tijdens de afdaling krijgen we veel heidevelden te zien. Maar ook velden met alpenrozen, bosbessenstruiken en berken. We overnachten op de camping die verbonden is aan de Auberge La Boerne. In de auberge is ruimte voorzien om te koken. Onze vrienden Tim en Jimmy overnachten er ook.

13 Broem, broem, tuut- tuut

14 Ha schoonmoeder. Is het goed dat we u een cadeaubon geven voor uw verjaardag voor een facelift??? gr!! Jimmy probeert iets te regelen met zijn schoonmoeder

15 Donderdag 9 september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Tré-le-Champ m : Planpraz m : 10 km : m : 917 m : 8 uur We zijn terug als eersten op pad. We kiezen voor een variant via Lac Blanc en l Index. Het is terug zonnig en warm en het zicht is onbegrensd.

16

17 We krijgen enkele pittige passages met laddertjes maar moeilijk is het niet. Het valt ons terug op hoe weinig volk er is op de varianten. Het lijkt wel of iedereen alleen maar de normaalroute volgt. Louis, een brandweerman, is in zijn sas op de laddertjes.

18 We krijgen afwisselend een stenig zigzagpad met hier en daar wat traptreden in hout. Af en toe laten we onze blikken afdwalen door het mooist denkbare landschap. We krijgen terug zicht op de gehele Mont Blanc-keten en zijn gletsjers. Af en toe verplichten we onszelf om even halt te houden om al dat moois beter te kunnen bewonderen.

19 We bevinden ons nu in een snatuurpark waar niet gejaagd mag worden. We hopen dan ook dat we vandaag terug wat wild te zien zullen krijgen. Normaal zouden hier heel wat gemzen en steenbokken moeten vertoeven.

20

21 De rifuge Lac Blanc is van ver te zien. Voor we aan de rifuge komen passeren we nog enkele andere, oogverblindende, meertjes. We ontmoeten terug Gus, de Amerikaan. Hij is gestopt met de TMB en vertrekt nu alle dagen vanuit een hotelletje en doet dagtochten.

22

23 We krijgen zicht op Mer de Glace (zee van ijs). Deze is 7 km lang en 200 m diep en beweegt 120 m per jaar en beslaat een gebied van 40 km². Het is op één na de grootste gletsjer van de Alpen.

24 Onderweg ontmoeten we een vrijwilliger (of is het een ambtenaar?) die nieuwe tekens aanbrengt. Hij schildert gele bollen en maakt hiervoor gebruik van een spuitbus en van een pot verf met borstel. En net zoals iedereen heeft hij een rugzakje mee met eten, drinken en warme kledij.

25 Ha schoonmoeder. Heb je dan liever een bon voor een liposuctie??? gr!!

26

27 Op Lapraz gaan we een pintje drinken in het restaurant. Het zijn hier uiteraard Zwitserse prijzen. Een klein glas bier kost er 5 euro en een groot glas kost er 10 euro! We hebben er maar ene gedronken. Om uur gaat zowel het restaurant als de kabelbaan dicht. Louis zoekt terug naar de zwaarste stenen om zijn tent te behoeden tegen de zware storm die er maar niet komt.

28 Vrijdag 10 september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Planpraz m : Les Houches m : 10 km : 440 m : m : 8 uur Om uur, bij het ochtendgloren, staan we op en breken we onze tent af. Op de tent ligt een laagje ijs. Het heeft in het eerste deel van de nacht geregend en in het tweede deel van de nacht is het lichtjes beginnen vriezen. Op de hoogste bergtoppen zien we ook verse sneeuw liggen.

29

30

31

32 We beginnen aan de beklimming van de Col Brévent. Het is gevaarlijk stappen. De rotsblokken waar we overheen moeten liggen er spekglad, beijzeld bij. Enkel waar de zon aan kan zijn de stenen ijsvrij. We doen het dan ook zeer behoedzaam. Het is tevens bitter koud. Plots zien we drie gemzen voor ons. Een groepje van twee die samen zitten te keuvelen en één gems die enkele tientallen meters voorbij het duo zijn ding zit te doen. Ondanks de koude blijven we zowat twintig minuten ter plaatse om de gemzen te kunnen gade slaan. Doordat we stil blijven en we ons toch wel op een zekere afstand van de dieren bevinden, laten de gemzen ons links liggen.

33

34 Als we het te koud krijgen klimmen we behoedzaam verder naar de col. Af en toe dienen we ook enkele laddertjes op de klimmen. Ook aan de laddertjes kleeft een dun laagje ijs.

35 We bevinden ons juist boven een wolkenband welke enkele prachtige feeërieke beelden opleveren.

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over We overnachten aan de rifugio Elena (2.062 m). Louis zoekt zoals steeds de zwaarste stenen uit om er zeker van de zijn dat zijn tent een eventuele storm zonder problemen kan overleven. In de hut maken

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig.

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We komen in het stadje Antequara. Hier zijn nog overblijfselen te vinden van de Bronstijd en de inheemse Iberiërs, de

Nadere informatie

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel pagina 1 van 12 Index Website GR5 Les Houches - Modane 1) Algemeen 2) Foto's GR5 Les Houches - Modane 3) Onze Route in een spreadsheet 4) Download GPS Info (tracks,

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Bijlage Vraag voor financiële ondersteuning van het project: BBA naar de top Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Kogelstraat 29 1000 Brussel www.bba olympic.be Contact gegevens:

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

Meestal staan we s morgens op rond uur en breken we meteen de tent af. Vervolgens starten we onze tocht, dit meestal rond uur. Rond 08.

Meestal staan we s morgens op rond uur en breken we meteen de tent af. Vervolgens starten we onze tocht, dit meestal rond uur. Rond 08. Meestal staan we s morgens op rond 05.45 uur en breken we meteen de tent af. Vervolgens starten we onze tocht, dit meestal rond 06.30 uur. Rond 08.00 uur houden we halt op een mooi plekje en koken water

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

Driedaagse GR 5 Fraipont-Vielsalm

Driedaagse GR 5 Fraipont-Vielsalm Driedaagse GR 5 Fraipont-Vielsalm Op vrijdag 4 mei 2007 is het weer zover. Ik neem de trein naar Brussel Noord en zoek er op het perron Staf Van Gorp ook wel eens Staf Kaart genoemd. Ik ken Staf enkel

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT. Perigueux. Les Trois Frères. St-Foy-La-Grande Bergerac. St-Ferme. La Réole. Bazas. Le Billon. Roquefort.

VOORSTELLING TOCHT. Perigueux. Les Trois Frères. St-Foy-La-Grande Bergerac. St-Ferme. La Réole. Bazas. Le Billon. Roquefort. VOORSTELLING TOCHT Het is de bedoeling dat ik een pelgrimstocht onderneem naar Santiago de Compostela, vertrekkend aan de Waddenzee (in het noorden van Nederland) tot de Atlantische oceaan in Spanje, via

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Ora beklimt de 'three peaks of UK'

Ora beklimt de 'three peaks of UK' Ora beklimt de 'three peaks of UK' In de United Kingdom is er een zeer begeerde trofee die je kan googelen onder 'the three peaks challenge'. Het zijn de drie toppen die elk de hoogste top zijn van één

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het idee te verwezenlijken in concrete doelstellingen en acties.

Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het idee te verwezenlijken in concrete doelstellingen en acties. Wie is Stichting Sailing Kids: Stichting Sailing Kids biedt chronisch zieke kinderen en jong volwassenen en familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHTLEDEN

VOORSTELLING TOCHTLEDEN VOORSTELLING TOCHTLEDEN Michel is een blinde man van 53 jaar en woont in Bilzen. Hij is zeer sportief aangelegd en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Bergwandelen is zijn passie. Zijn enige probleem

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

Kaart 10 Sneeuw en ijs

Kaart 10 Sneeuw en ijs Kaart 10 Sneeuw en ijs Informatiekaart Werkblad Proefjes: o Warme sneeuw? o Gesmolten sneeuw o Een koud kunstje Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen:

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Transalp Mont Blanc : Reis totaal overzicht

Transalp Mont Blanc : Reis totaal overzicht Niet de snelheid maar een uiterste concentratie en daarnaast een grote beheersbaarheid van je mountainbike is nodig om de Trans Alp rond de Mont Blanc te volbrengen. Op vrijdag 28 augustus vertrek ik naar

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan.

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. Donderdag 4 december 2014 Soort Plaats Afstand Duur : Luswandeling (Cañada

Nadere informatie

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008

Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Italië (Aostadal) Zwitserland (Saasdal) Juli 2008 Inhoudsopgave Zaterdag 12 juli Heel - Baume-les-Dames 567 km... 3 Zondag 13 juli Baume-les-Dames - Valpelline 286 km... 3 Maandag 14 juli Valpelline -

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

Trainen voor de Marathon des Sables gaat uitstekend in de duinen van Schoorl; daarbij laat ik niets aan het toeval over en train soms zelfs in en met

Trainen voor de Marathon des Sables gaat uitstekend in de duinen van Schoorl; daarbij laat ik niets aan het toeval over en train soms zelfs in en met Trainen voor de Marathon des Sables gaat uitstekend in de duinen van Schoorl; daarbij laat ik niets aan het toeval over en train soms zelfs in en met exact dezelfde uitrusting als straks in de Sahara!

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen bar of restaurant. Lentilles heeft een mooie Sint-Jacobskerk

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op.

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Jammer dat Loe er niet bij is. Dan zouden we precies de

Nadere informatie

Life Experience. Trekking. Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld

Life Experience. Trekking. Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld Life Experience Trekking Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld Belangrijke info Wij starten onze Life Experience trekking in Courmayeur en eindigen vier dagen later

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Ik kom in het dorpje Gargilesse. In dit dorp woont de ene kunstenaar naast de andere. Aan het gemeentehuis hangt een affiche waarop staat dat

Ik kom in het dorpje Gargilesse. In dit dorp woont de ene kunstenaar naast de andere. Aan het gemeentehuis hangt een affiche waarop staat dat Ik kom in het dorpje Gargilesse. In dit dorp woont de ene kunstenaar naast de andere. Aan het gemeentehuis hangt een affiche waarop staat dat Gargilesse het mooiste dorp is van Frankrijk. En het moet gezegd,

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en volgt mijn tred. Met de tweede stok kan hij, eventuele,

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon )

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Blanc-Rouge brengt ons waar we willen lopen! Op zaterdag 28 mei vertrekken we vroeg met het busje vanuit Edam. Wij zijn: Tiny Janssens en Dirk de Waart, Jaap en

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Mont Blanc voor beginners

Mont Blanc voor beginners Mont Blanc voor beginners Jan van der Meer Februari 2007 Vraag door Luc Verstreken : Dag Jan, Ik ben 46 jaar, geen ervaren bergbeklimmer, en ook geen sportman. Ik zou voor mijn 50e de Mont Blanc willen

Nadere informatie

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Omgeving: Riethoven Valkenswaard Borkel & Schaft Klas O4.1-O3.1 21 aug 23 aug 1 Inhoud Voorwoord;... 3 Programma; woensdag 22-08-2012... 4 Programma; donderdag

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

In de ochtend blijven we wat plakken in Tobadill omdat er juist een plaatselijke processie is en dit willen we en passant ook wel meepikken.

In de ochtend blijven we wat plakken in Tobadill omdat er juist een plaatselijke processie is en dit willen we en passant ook wel meepikken. De Verwallgruppe is deels gelegen in het Oostenrijkse Tirol, en deels in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het is een minder gekend (en bewandeld) gebied maar toch o zo mooi. En dat het mooi is bewijzen de

Nadere informatie

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen.

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen. Malindi, mei 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten

Nadere informatie

Staf bekijkt zijn armbandgps en ziet dat het goed zit

Staf bekijkt zijn armbandgps en ziet dat het goed zit REIS/FOTOVERSLAG GR 5 NEDERLAND EN BELGIË Zaterdag 22 september 2007 Staf en ikzelf hebben besloten om de gehele GR 5 te stappen van Bergen op Zoom tot Nice. Het gedeelte van Bergen op Zoom tot de Luxemburgse

Nadere informatie

Toermalijn en Komeet

Toermalijn en Komeet Beste ouders en / of verzorgers, Voor aankomende zomervakantie hebben we hele leuke activiteiten gepland. We hebben er veel zin in! In dit programmaboekje vindt u per dag wat we allemaal gaan doen. Sportdagen

Nadere informatie

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van:

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van: De Vlaamse Grimpeur Trip 2018 Met medewerking van: Ann van Rentergem Oostakker * Claeys Philippe Landegem Chris Jegers Aalter * AB Electro Assebroek Rik Van de Walle Aalter * Elektro FD Gistel Voorstelling

Nadere informatie

Bergen in het vlakke land

Bergen in het vlakke land Wandelnetwerk Noord-Holland Bergen in het vlakke land Openlucht skibaan Il Primo, waar het hele jaar kan worden geskied. Tekst en foto s: Joop Duijs E en van de mooiste stukjes natuur van Noord-Holland

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Verslag wandelvakantie naar Portugal. van 14 t/m 20 mei 2019

Verslag wandelvakantie naar Portugal. van 14 t/m 20 mei 2019 Verslag wandelvakantie naar Portugal van 14 t/m 20 mei 2019 Dag 1 Maandagnacht 14 mei vertrekken 17 dames richting Portugal. Om 1.15 uur s nachts vertrekt de bus bij het station in Winschoten. We moeten

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

HR W24 Ronde Vaganski vrh

HR W24 Ronde Vaganski vrh 14,2 km 8:00 u 1.200 m 1.200 m Niveau middel Basiskaart: Alpstein Tourismus GmbH & Co.KG; OpenStreetMap: OpenStreetMap (www.openstreetmap.org) medewerkers, CC-BY-SA (www.creativecommons.org) 1 / 6 14,2

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

ARAVISGEBERGTE VAN TWEE KANTEN

ARAVISGEBERGTE VAN TWEE KANTEN BERGWANDELEN Tekst en fotografie Noes Lautier Met uitzicht op de Mont Blanc 82 2-2009 ARAVISGEBERGTE VAN TWEE KANTEN Het Aravisgebergte in de Franse Haute-Savoie is een bescheiden gebergte met een zachte

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

VOORSTELLING WILDEN KAISER

VOORSTELLING WILDEN KAISER VOORSTELLING TOCHTLEDEN Michel is een blinde man van 53 jaar en woont in Bilzen. Hij is zeer sportief aangelegd en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Bergwandelen is zijn passie. Zijn enige probleem

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg Olen TEL:

Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg Olen TEL: Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be H Leerlijn kalenders Kleuterschool Daglijn 2,5 3 jarigen 4- jarigen 5-jarigen Prenten Dag Jules:

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Innsbruck - Brenner - Bruneck - Antermoia - Würzjoch - Brixen - Innsbruck Deze rondrit is een dagtocht van ongeveer 250 kilometer vanuit Oostenrijk, via de Brenner

Nadere informatie

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat 5.1 Wordt het warm vandaag Lees het verhaal Wat is het weer? Kijk naar de boom Kijk naar de muts en de wanten Wat denk jij? Is het koud? In de zomer is het warm In

Nadere informatie

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel wat groener uitzien. We lopen voorbij enkele hopen

Nadere informatie

Staf heeft in de plaatselijke winkel een blik rotzooi gekocht en warmt dit op in zijn keteltje.

Staf heeft in de plaatselijke winkel een blik rotzooi gekocht en warmt dit op in zijn keteltje. In Le Bonhomme is er een particulier die zijn tuintje gebruikt als camping. Voor een kleine prijs mag men zijn tentje in zijn tuin plaatsen. Wij maken hier dan ook gretig gebruik van. Staf doet altijd,

Nadere informatie