Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het idee te verwezenlijken in concrete doelstellingen en acties.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het idee te verwezenlijken in concrete doelstellingen en acties."

Transcriptie

1 Wie is Stichting Sailing Kids: Stichting Sailing Kids biedt chronisch zieke kinderen en jong volwassenen en familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een charterschip (zeilboot). Op basis hiervan is de expeditie naar de Mont Blanc ontstaan. Wat gaan we doen: Expeditie met 5 kankerpatiënten naar de Mont Blanc van 20 september t/m 5 oktober. Eenmaal naar de top geklommen zullen zij per parachute (para-sailing) afdalen tot in het basiskamp in Chamonix. Waarom doen we dit: We doen dit omdat er momenteel nog te weinig aandacht is voor de psychische littekens die jong volwassen hebben opgelopen gedurende hun periode van ziekte en revalidatie. Graag willen wij een tussenstation voor jongeren creëren omdat ze nu letterlijk tussen wal en het schip vallen. Dit project is een kick off om een structurele verandering in de gezondheidszorg te creëren. De EO zal de gehele expeditie, inclusief voorbereiding filmen. Het geheel wordt 2 maal uitgezonden, ten eerste opname in het programma Nederland Helpt; dit is een zondagochtend uitzending. De uitzending is een opzichzelfstaande documentaire over deze expeditie. De stichting Stichting Sailing Kids is opgericht in december De plannen om met een charterschip zeilreizen te organiseren voor zieke kinderen en hun familieleden leefden echter al langer. Na in 2006 de eerste succesvolle reizen te hebben gemaakt was er grote animo dit project voort te zetten en verder uit te bouwen. Daarvoor is de Stichting Sailing Kids opgericht. Een enthousiast bestuur werkt hard om de doelstellingen van de stichting te verwezenlijken in concrete plannen. Het idee dat gezonde mensen zich belangeloos inzetten voor ernstig zieke medemensen is voor hen zeer motiverend. Daarom wordt ook graag ruimte geboden aan vrijwilligers, die bereid zijn om aan wal of aan boord een bijdrage te leveren aan dit werk. Verder wordt waar mogelijk samengewerkt met diverse belangenverenigingen en instellingen, zoals de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), Opkikker en ziekenhuizen. Door de ondersteuning van sponsors en onze hoofd sponsor Allianz kan de Stichting Sailing Kids de deelname aan de reizen kosteloos aanbieden.

2 Het doel van de Stichting Stichting Sailing Kids biedt chronisch zieke kinderen en jong volwassenen en familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een charterschip (zeilboot). De veelal intensieve zorg en aandacht voor het zieke kind heeft ook grote invloed op het dagelijkse leven van de overige gezinsleden en vrienden. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis en door de geheel eigen sfeer aan boord van het charterschip kunnen alle gasten volop genieten van een week van rust en ontspanning. De aanwezige helpende en deskundige handen nemen hen zoveel mogelijk werk en zorg uit handen. De ontmoeting met anderen, om lief en leed te delen, blijkt niet alleen voor de gasten maar ook voor de vrijwilligers en bemanning van grote waarde te zijn. Een nieuw avontuur Grondlegger van de stichting Ruud Stam 1 wil een nieuw avontuur aangaan. Als een eenmalig opzichzelfstaand project wil hij met 5 jongeren, geworven gedurende de bikkeltochten, in de leeftijd van 17 en 27 jaar onder begeleiding van een professioneel bergsportteam de hoogste top van de Alpen beklimmen, de Mont Blanc (4807 m). De aanleiding voor dit nieuwe avontuur is gaande weg gevormd. Een aantal van de klimmers hebben al eens voor Sailing Kids in Schotland geklommen om geld in te zamelen. Eenmaal met hen in gesprek gekomen ontstonden ideeën om de Mont Blanc te beklimmen. Tijdens een van de zeilweken is Ruud in gesprek gekomen met diverse mensen uit de medische wereld en dit heeft een visie geopend dat er echt iets moet gebeuren om deze doelgroep te helpen. Deze expeditie moet een bedrage leveren aan het bewust zijn van zoveel mogelijk mensen om eens stil te staan als zijzelf of hun kind dit zou overkomen. Vanaf dat moment is er hard gewerkt om het idee te verwezenlijken in concrete doelstellingen en acties. Doelstelling De doelstelling van deze expeditie is om met 5 kankerpatiënten de Mont Blanc te beklimmen. Eenmaal de top bereikt zullen zij per parachute (para-sailen) terug vliegen naar het basiskamp in Chamonix. 1 Zie voor meer informatie over Ruud Stam de bijlage

3 Daarnaast is het doel van de gehele expeditie is om meer bekendheid te geven aan de Stichting Sailing Kids en aandacht te vragen voor de chronisch zieke jeugd in de leeftijdscategorie vanaf 16 jaar tot 25 jaar. Voor deze jongeren blijkt het enorm goed te zijn om op pad te gaan, met elkaar te zijn en het een en ander te kunnen delen. Helaas is deze groep vanaf 18 jaar moeilijk te bereiken. Dit komt omdat na een leeftijd van 18 jaar je de kinderafdeling in het ziekenhuis verlaat en dan verdwijnt in de grote massa in het ziekenhuis. Sailing Kids probeert een tussenstation te vormen voor deze doelgroep zodat zij met leeftijdsgenoten de ervaringen kunnen verwerken en daarnaast plezier kunnen maken. Deze expeditie is een kick off (eye catcher) om een structurele verandering in de gezondheidszorg te kunnen creëren. Een voorbeeld van een van de deelnemers is dat het kan voorkomen dat een meisje van 19 die is bestraald en zelf geen kinderen meer kan krijgen tussen vrouwen met kinderen komt te liggen. Een tweede voorbeeld is een jongen van 22 jaar waarvan zijn been afgezet moest worden vanwege kanker in de beenderen. Deze jongen kwam naast een sportieve vader met 5 kinderen te liggen. Kortom, deze groep ernstig zieke jongeren valt eigenlijk tussen de wal en het schip en zou aan elkaar zoveel steun kunnen hebben. Datgene wat we met deze expeditie willen bereiken is om via de media Nederland te laten zien dat er zorg en aandacht nodig is voor deze jonge doelgroep. Voor hen begint de verwerking pas nadat de ziekte is overwonnen. In tegenstelling tot de zeilweken waarin plezier en vakantie voor het hele gezin centraal staan is deze expeditie gericht op de deelnemers en hun lotgenoten. In het traject naar de beklimming moeten ze, met name op conditioneel vlak, gaan trainen. Door middel van dit project willen we hen laten ervaren dat ook een zware beklimming voor hen haalbaar is met teamgeest, doorzettingsvermogen en niet te vergeten: plezier! De beklimming met uiteindelijk de top zal voor een deel het leven gedurende de ziekte weerspiegelen echter; ditmaal in positieve zin. Het zijn geweldige jonge mensen met een verhaal en een duidelijke boodschap. We hopen dat voor de jongeren deze prestatie hun zelfvertrouwen zal vergoten en een bijdrage levert aan het verwerken van de psychische littekens die hun ziekte achterlaat en de aandacht naar alle andere jongeren met soort gelijke problemen. Organisatie De organisatie van dit project is in handen van Ruud Stam. Ruud wordt ondersteund door vrijwilligers die taken in het proces van hem overnemen. In de aanloop naar de beklimming is een professioneel bergsportteam gevormd, die de verantwoording draagt voor de gehele beklimming.

4 Tijdens de expeditie zullen er buiten de 5 jongeren 4 ervaren bergbeklimmers, 2 leden van de stichting Sailing Kids, 4 gidsen, 1 arts, 6 Oostenrijkse beroeps parasailers, en een cameraploeg van de EO een poging naar de top wagen. Alle betrokkenen verlenen geheel belangeloos hun medewerking aan deze expeditie. De tocht Op 20 september zullen wij afreizen naar Chamonix alwaar het basiskamp opgebouwd worden. Dit kamp zal bestaan uit zelf meegebrachte campers, tenten en caravans. Gedurende de eerste week zullen de voorbereidingen getroffen worden om een toppoging te realiseren. Dit houdt in dat er o.a. voldoende wordt geacclimatiseerd. Naast het acclimatiseren wordt er in de eerste week hoogte oefeningen gedaan en getraind op zekerings- en reddingstechnieken. Daarnaast zullen enkele proefvluchten gedaan worden in de vorm van tandem para-sailen. In de tweede week na alle oefeningen en trainingen zal gestart worden met de werkelijke beklimming. Als team zal er gestart worden aan een beklimming via de Franse normaal route. Dit omdat deze beklimming minder stijl is, het nadeel is echter dat de duur langer is. Er zal aangevangen worden met een rit in de bergtrein, Tramway du Mont Blanc, van het basiskamp in Chamonix naar Le Nid d Aigle (2372 m). Vanaf daar zal de route als volgt verlopen: Refuge de Tête Rousse (3167 m) Refuge du Goûter (3863 m) Epaule du Dôme du Goûter (4260 m) Col du Dôme (4255 m) Abri Vallot (4362 m Mont Blanc (4808 m). Hoogteverschil totaal: 2436 meter. Eerste dag 1445 meter stijgen; tweede dag 996 meter stijgen. Afhankelijk van de condities ter plaatse zal besloten worden in welke bovengenoemde hutten er overnacht zal worden. Het idee op dit moment is als volgt: - Dag 1: Tramway du Mont Blanc naar Le Nid d Aigle (2372 m.) vanaf daar naar Refuge de Tête Rousse (3167 m) en overnachten bij Refuge du Goûter (3863 m). - Dag 2 : Epaule du Dôme du Goûter (4260 m) Col du Dôme (4255 m) Abri Vallot (4362 m Mont Blanc (4807 m) en dan para-sailen naar Chamonix. Dag 1: De Tramway du Mont Blanc naar Le Nid d Aigle (2372 m.) Hier onder een korte foto-impressie van de uiteindelijke tocht.

5 Aankomst vanaf de trein naar Refuge de Tête Rousse (3167m) Top van Refuge de Tête Rousse (3167 m)

6 Van de Refuge de Tête Rousse (3167 m) naar Refuge du Goûter (3863 m).. De hut bij Refuge du Goûter (3863m)

7 Route van de hut naar de top en weer terug. De topgraat (gletsjer)

8 De top van de Mont Blanc op 4807 meter

27 & 28 okt 2017 Schiedam sponsor pakketten GOUD//zilver//brOns//vrienD

27 & 28 okt 2017 Schiedam sponsor pakketten GOUD//zilver//brOns//vrienD 27 & 28 okt 2017 sponsor pakketten GOUD//zilver//brons//vriend THE facts Datum Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017. Locatie Terrein Nolet Distillery, Buitenhavenweg. FILM 4 verschillende films op 2

Nadere informatie

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Bijlage Vraag voor financiële ondersteuning van het project: BBA naar de top Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Kogelstraat 29 1000 Brussel www.bba olympic.be Contact gegevens:

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag 2016 2021 Stichting Droomdag Veenderveld 98 2371 TX Roelofarendsveen Beleidsplan Inleiding Het vorige beleidsplan van de Stichting Droomdag had geen einddatum. Hierin stonden

Nadere informatie

biedt - vele onvergetelijke dagen - lotgenotencontact - een luisterend en warm oor - deskundig advies - praktische hulp

biedt - vele onvergetelijke dagen - lotgenotencontact - een luisterend en warm oor - deskundig advies - praktische hulp biedt - vele onvergetelijke dagen - lotgenotencontact - een luisterend en warm oor - deskundig advies - praktische hulp voor ALS-patiënten en hun naasten Alle gebruikte foto s zijn van ALS-patiënten. Op

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

DE MONT BLANC BEKLIMMEN

DE MONT BLANC BEKLIMMEN DE MONT BLANC BEKLIMMEN Noes Lautier DE MONT BLANC (4810 M) BEKLIMMEN Een beklimming van de Mont Blanc staat bij veel bergsporters hoog op het verlanglijstje. Het gevolg daarvan is dat er zomers vaak sprake

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

MEE op Weg. IJsseloevers

MEE op Weg. IJsseloevers IJsseloevers MEE op Weg Vanuit haar droom van een inclusieve samenleving en missie MEE maakt meedoen mogelijk heeft MEE IJsseloevers het initiatief genomen tot het project MEE op Weg. MEE op Weg Vanuit

Nadere informatie

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op Nieuwsbrief nummer 4, 8 september 2016. Beste volgers, Voor u ligt onze 4 e nieuwsbrief van ons avontuur. Nog 8 dagen te gaan en dan gaan Dennis en Moniek van Berkel het avontuur aan om de Mont Ventoux

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone

Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone 7 SEPTEMBER 2018 Het verhaal van Ventoux3 Is het verhaal van Simone Simone was 33 toen ze de diagnose hersentumor kreeg. Ze was toen in verwachting van haar tweede kindje: Rosalie. Al heel snel was duidelijk

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2016

Jaaractiviteiten 2016 Jaaractiviteiten 2016 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren leven met je veranderde uiterlijk en het verwerken van je ongeval.

Nadere informatie

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen. Ouders vragen

Nadere informatie

Beleidsplan Sleen4Life. Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement

Beleidsplan Sleen4Life. Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement Beleidsplan Sleen4Life Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement Datum: 24 maart 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Sleen4Life... 3 Visie/Missie... 3 Doelstelling... 3 Organisatie... 4 Dagelijks

Nadere informatie

Samen zijn wij sterk. Even voorstellen... Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl

Samen zijn wij sterk. Even voorstellen... Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl Samen zijn wij sterk Even voorstellen... Foto: Roy Beusker Buddyhulp is voor mij een winnaar. Ze hebben een plan. Ze denken in mogelijkheden. En ze laten iets

Nadere informatie

Mont Blanc voor beginners

Mont Blanc voor beginners Mont Blanc voor beginners Jan van der Meer Februari 2007 Vraag door Luc Verstreken : Dag Jan, Ik ben 46 jaar, geen ervaren bergbeklimmer, en ook geen sportman. Ik zou voor mijn 50e de Mont Blanc willen

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Cursusoverzicht Context 2014 Zaanstreek Waterland

Cursusoverzicht Context 2014 Zaanstreek Waterland Cursusoverzicht Context 2014 Zaanstreek Waterland Kinderen 5-12 jaar KOPP/KVO Doe-praatgroep (8-12 jaar). Een vader of moeder met problemen Als je vader of moeder een psychisch of verslavingsprobleem heeft

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5 BELEIDSPLAN 2018 2020 Stichting Rally for Kids Secretariaat/Penningmeester Dhr Ron Koetsier Energieweg 30, 3771NA Barneveld Ron@rallyforkids.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie Stichting Rally for

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Sofie Crommen Investeer in de psychische gezondheid van onze jeugd

Sofie Crommen Investeer in de psychische gezondheid van onze jeugd Sofie Crommen Investeer in de psychische gezondheid van onze jeugd Sofie Crommen is kinder- en jeugdpsychiater, en voorzitter Vlaamse Vereniging voor Kinder-en jeugdpsychiatrie. 17 maart 2015 LEES LATER

Nadere informatie

Reclame campagne. Anonieme Alcoholisten. Sanne Plas MM1B Fred Voss Marketing

Reclame campagne. Anonieme Alcoholisten. Sanne Plas MM1B Fred Voss Marketing Reclame campagne Anonieme Alcoholisten Sanne Plas MM1B Fred Voss Marketing (A) Anonieme Alcoholisten (AA) DE ORGANISATIE: Anonieme Alcoholisten is het oorspronkelijke twaalfstappenprogramma. Anonieme Alcoholisten

Nadere informatie

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk.

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Hoe het begon. Even voorstellen. Wij zijn Yvonne en Koen. Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Ik (Koen) zeil al sinds mijn 12 e

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2018

Jaaractiviteiten 2018 Jaaractiviteiten 2018 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden of littekens na het doormaken van een necrotiserende fasciitis (NF), is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

MEE. Voor ouders. Ondersteuning bij leven met een beperking. Passend onderwijs

MEE. Voor ouders. Ondersteuning bij leven met een beperking. Passend onderwijs MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor ouders Passend onderwijs Passend onderwijs Voor ouders Hoe kan ik invloed uitoefenen op de ontwikkeling van mijn kind? Welke ondersteuning heeft mijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

DE TOCHT. Activiteit: Beklimming Mont Blanc. Land: Frankrijk. Gebied: Mont Blancgebied.

DE TOCHT. Activiteit: Beklimming Mont Blanc. Land: Frankrijk. Gebied: Mont Blancgebied. Praktische informatie bij het artikel De Mont Blanc: Tips voor de top en de, Op Pad 3/2007, pag. 28 t/m 31. U leest een interactieve pdf met aanklikbare buttons... Tekst: Noes Lautier Tips voor de top

Nadere informatie

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010.

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. Inleiding: Geacht Bestuur, De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. De Stichting heeft ten doel: 1. Het verwerven, aanwenden en beheren van financiële middelen

Nadere informatie

Patiënteninformatiedossier (PID) COLONCARE. onderdeel. Kanker en Seksualiteit. COLONCARE Seksualiteit

Patiënteninformatiedossier (PID) COLONCARE. onderdeel. Kanker en Seksualiteit. COLONCARE Seksualiteit Patiënteninformatiedossier (PID) COLONCARE onderdeel Kanker en COLONCARE INHOUDSOPGAVE Kanker en seksualiteit... 3 Een moeilijke periode... 4 Extra ondersteuning... 5 Contact met lotgenoten... 6 2 Kanker

Nadere informatie

Wensdagen en vakanties voor gezinnen met een ziek kind

Wensdagen en vakanties voor gezinnen met een ziek kind Wensdagen en vakanties voor gezinnen met een ziek kind Kinderen willen heel graag even aan iets anders denken dan hun ziekte. En ook broertjes, zusjes, ouders/verzorgers dromen van een onbezorgd moment

Nadere informatie

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda.

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda Voorwoord Beste Lezers, We naderen al weer de laatste maand van het jaar, de maand

Nadere informatie

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie.

Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. Naast het pad is er een afwateringsgeul. Daar waar er geen geul kan gemaakt worden wordt het water geleidt langs een houten constructie. We slaan onze tentjes op achter de rifuge op de Col de Forclaz.

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving.

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Het overkwam Ruud. Twee jaar geleden kreeg hij onverwachts

Nadere informatie

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten.

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Virtuafysio Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Hierbij ontvangt u de gebruiksaanwijzing van Virtuafysio, een compleet programma waarmee u in een handomdraai uw klanten een trainingsprogramma

Nadere informatie

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past WAT IS NAH? NAH is de afkorting van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Iedereen, jong of oud, kan hersenletsel oplopen door ziekte of ongeval, bijvoorbeeld door

Nadere informatie

Sponsormap 2011. www.;ions. www.lionstourrally.nl

Sponsormap 2011. www.;ions. www.lionstourrally.nl Sponsormap 2011 Algemeen Lions Tour Rally, 25 en 26 juni 2011 Geachte ondernemer / geachte Sponsor, Voor u ligt de sponsormap van de Lions Tour Rally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan Stichting Lach voor een Dag Beleidsplan Inleiding De Stichting Lach voor een Dag werd op 9 juli 2013 opgericht. De aanleiding hiervoor was de wens om structuur en uitbreiding te geven aan bestaande, incidentele

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Tel:0181-661330 Sport - instuif 19, 20, 21 en 22 oktober In de herfstvakantie stelt het bestuur van de SGKa, De Haveling weer beschikbaar om de jeugd onder leiding

Nadere informatie

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland, de laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland biedt plaats aan vijf gasten in een huise lijke omgeving. Het

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Samen iets doen voor de ziekte van een ander!

Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Alphen geeft niet op Alphen d HuZes 2015 Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Alphen d HuZes. Alphen geeft niet op Alphen d HuZes 2015 Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Een aanleiding...

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

Sport - instuif De Haveling

Sport - instuif De Haveling Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Telefoon 0181-661330 Sport - instuif De Haveling 17 en 19 oktober 2011 In de komende herfstvakantie organiseert het bestuur van het SGKa (De Haveling) in samenwerking

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Beste volgers, Wat is ColSensation? Bijeenkomsten. Help ons de berg op

Beste volgers, Wat is ColSensation? Bijeenkomsten. Help ons de berg op Nieuwsbrief nummer 2, 12 juli 2016. Beste volgers, Alweer de 2 e nieuwsbrief van ons nieuw avontuur. Op 16 september gaan Dennis en Moniek van Berkel het avontuur aan om de Mount Ventoux te beklimmen.

Nadere informatie

is er voor u! plannen voor 2015 1

is er voor u! plannen voor 2015 1 is er voor u! plannen voor 2015 1 Welkom bij de Eik! In 2014 was het alweer 10 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige, warm aandoende

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Ervaringen om nooit te vergeten

Ervaringen om nooit te vergeten Ervaringen om nooit te vergeten Handleiding Stichting Kinderwerk Op Kamp! - Ervaringen om nooit te vergeten - SAMENVATTING Colofon Tekst Froukje Hajer Redactie Mirjam van Klink, Anna Lakmaker, Zwaan Lakmaker,

Nadere informatie

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl Projectplan Medisch Centrum ZZH Zomer 2015 INLEIDING De Stichting KinderOncologische Vakantiekampen In 1985 las de 23-jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in Amerika. Dit is een organisatie die

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Promens Care GEZINSBEHANDELING

Promens Care GEZINSBEHANDELING GEZINSBEHANDELING Voor gezinnen waarvan ouders of kinderen met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien Promens Care We helpen u thuis! Opvoeden is een hele klus.

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2017

Jaaractiviteiten 2017 Jaaractiviteiten 2017 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren leven met een veranderd uiterlijk en het verwerken van het ongeval.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf In 2015 vond het eerste Lach voor een Dag Gala plaats in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze prachtige avond vol culinair en muzikaal entertainment resulteerde in een nog mooier geldbedrag van ruim 70.000,-.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Stichting Team Maasdriel

Stichting Team Maasdriel Stichting Team Maasdriel Onder het bijzijn van notaris mr. Kampschöer is op 18 oktober 2012 Team Maasdriel opgericht. Door sportieve prestaties zou de gemeente Maasdriel positief in het daglicht komen.

Nadere informatie

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen PowerPoint 1: De stad Haarlem heeft een vriendschapsband met de stad Mutare in Zimbabwe. Net als bij de vriendschap tussen mensen onderling houdt een vriendschap tussen twee steden in dat je leuke dingen

Nadere informatie

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Onvergetelijk Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Stichting Autstede houdt zich bezig met het organiseren van vakantieweekenden voor gezinnen met kinderen met stoornissen

Nadere informatie

DE VALKHORST. Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar

DE VALKHORST. Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar DE VALKHORST Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar 1 In deze brochure vindt u informatie over: De zorg van De Valkhorst 4 Voor wie De Valkhorst

Nadere informatie

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka Bakery School Sri Lanka Project plan 2015 2016 Even voorstellen PURE! zet zich in om een blijvende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van en de kansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië.

Nadere informatie

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING De Zijlen ondersteunt in de provincie DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING Groningen 1400 mensen bij wonen, werk en dagbesteding en vrijetijd. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg P a g i n a 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Begrippen 1-2 3. Verschillen tussen mantelzorg en vrijwilligerswerk 2 4. Mantelzorg in Rotterdam 2-3 5. Visie van Fener Zorg op mantelzorg en vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR Sponsorbrochure 2016 Helpt u ons Winter Village Laren mede mogelijk te maken? Van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017 is het weer zover. Dan kunnen schaatsliefhebbers

Nadere informatie

Durft jouw kind zichzelf te zijn en voor zichzelf op te komen??

Durft jouw kind zichzelf te zijn en voor zichzelf op te komen?? 1 Durft jouw kind zichzelf te zijn en voor zichzelf op te komen?? Kinderen opvoeden, adviseren en ondersteunen is een hele taak dat veel ouders best lastig vinden. Als ouder wil je je kind beschermen en

Nadere informatie

Vrijwilliger worden bij de Kindertelefoon?

Vrijwilliger worden bij de Kindertelefoon? Vrijwilliger worden bij de Kindertelefoon? Dan vind je hier alle informatie Data komende training: Zaterdag 23 mei 9.30-16.30 Zaterdag 6 juni 9.30-16.30 Zaterdag 27 juni 9.30-16.30 Zaterdag 11 juli 9.30-16.30

Nadere informatie

Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren. Bouwen aan zelfvertrouwen. Jeugd

Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren. Bouwen aan zelfvertrouwen. Jeugd Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren Bouwen aan zelfvertrouwen Jeugd 1. Weerbaarheidstrainingen voor kinderen Heeft uw kind moeite met voor zichzelf op te komen? Of is uw kind wellicht te weerbaar?

Nadere informatie

Wegwijzer voor mantelzorgers

Wegwijzer voor mantelzorgers Wegwijzer voor mantelzorgers Zorgt u voor uw partner, vader, moeder, kind, vriend of vriendin? Dan bent u mantelzorger. Vaak gaat het zorgen goed, maar na verloop van tijd kan de zorg (te) zwaar voor u

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

De Raad van Europa is een internationale organisatie met 47 lidstaten. Haar werk beïnvloedt 150 miljoen kinderen en jongeren.

De Raad van Europa is een internationale organisatie met 47 lidstaten. Haar werk beïnvloedt 150 miljoen kinderen en jongeren. Kindvriendelijke Gezondheidszorg- Kinderen en Jongeren: zeg ons wat je denkt! De Raad van Europa is een internationale organisatie met 47 lidstaten. Haar werk beïnvloedt 150 miljoen kinderen en jongeren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beste lezer,

Inhoudsopgave. Beste lezer, Inhoudsopgave Voorwoord Nieuwe partners Kick-Off: Eerste spreker bekend SHC-Traject Mobile Doctors: Blog over SHC Finalisten Workshop "De Geneeskunde Student" Beste lezer, Januari is een drukke maand voor

Nadere informatie

Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden Bestuur Inloophuis Haaglanden. Auteur: J.H. Biesta

Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden Bestuur Inloophuis Haaglanden. Auteur: J.H. Biesta Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden 2017-2020 Bestuur Inloophuis Haaglanden Auteur: Inleiding: J.H. Biesta Deze Middellange termijnplanning vervangt de beleidsnotitie 2014/2016 welke als

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING ONBEPERKT GENIETEN De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht; zeilen

Nadere informatie

De effecten van Equipe Mont Ventoux. Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel

De effecten van Equipe Mont Ventoux. Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel De effecten van Equipe Mont Ventoux Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Cliënten die boven op de Mont Ventoux snikkend hun buddy in de armen vallen. Die triomfantelijk

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

De effecten van Equipe Mont Ventoux. Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel

De effecten van Equipe Mont Ventoux. Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel De effecten van Equipe Mont Ventoux Onderzoek onderbouwt onderbuikgevoel Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Cliënten die boven op de Mont Ventoux snikkend hun buddy in de armen vallen. Die triomfantelijk

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS (Update 2017-2012) ONZE KERNWAARDEN, MISSIE EN AMBITIE Inleiding Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met

Nadere informatie

WELKOM Kick-off 4 december 2014

WELKOM Kick-off 4 december 2014 WELKOM Kick-off 4 december 2014 Stan Van Samang trotse peter van Transplantoux! Zdenek Stybar trotse peter van Transplantoux! Programma Welkom Praktische afspraken Workshops D. Monbaliu E. Masschelein

Nadere informatie

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk Camping en Gîte de L ongline Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk 2009 Camping & Gite de L ongline De vernieuwde site is online, Wij vieren dat we 1 jaar geleden de deuren openden. We willen onze

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie