Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014"

Transcriptie

1 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus februari Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging B.S.M. 1.2 BVC Bloemendaal Sander Böhm Duurzaam versterken van BVC Bloemendaal Ledengroei voor alle takken van de vereniging, cohesie en samenwerking tussen de diverse takken, technisch versterken van de vereniging. Technisch en organisatorisch versterken van de jeugdafdeling middels het schrijven van een technisch beleidsplan, het opleiden en begeleiden van trainers en werven van (jeugdige) vrijwilligers. Paul versterkt de vereniging op duurzame wijze door de vereniging actief te profileren in Bennebroek en omgeving. Het ouderenaanbod van sv BSM heeft Paul op laten nemen in de brochure van Welzijn Bloemendaal. Op diverse locaties heeft Paul promotionele activiteiten georganiseerd voor jong en oud t.b.v. de vereniging. Paul adviseert de vereniging om de cohesie te versterken en het aanbod aan te laten sluiten bij wensen van leden. Zie ik 2.1. Sander versterkt de vereniging op duurzame wijze door de jeugdafdeling op professionele wijze te organiseren en daarbij aandacht te hebben voor alle jeugdleden die als basis gelden voor een brede, sterke vereniging die een steeds positievere uitstraling krijgt. De vereniging zit behoorlijk aan de limiet qua capaciteit, de profilering richting onderwijs beperkt zich hierdoor tot het schoolsporttoernooi. 1.3 HC Bloemendaal Milanne Teunissen Invullen van jeugdtrainersrol t.b.v. (loop)techniek) 1.4 H.B.S. Marije Postuma Optreden als gezicht van de G- afdeling en invullen van jeugdtrainersrol Wekelijks verzorgen van (loop)trainingen volgens het technisch beleidsplan. Organiseren en doceren van wekelijkse G-trainingen en profileren en promoten van de G-afdeling in en buiten de vereniging. Milanne doceert wekelijks (loop)trainingen aan 10 teams. Zij zet zich in t.b.v. de breedtesportteams en organiseert voor hen nieuwe activiteiten. Via de schoolsporttoernooien wordt de link met het onderwijs gelegd. Marije doceert wekelijks de G-training (12 leden) en werft actief via schoolclinics, zie 3.4. Daarnaast is zij trainer/coach van de D-selectie.

2 1.5 CC Bloemendaal Milanne Teunissen, Jeroen Koomen en Bas de Wit Duurzaam versterken van CC Bloemendaal Het organiseren van kennismakingslessen in het onderwijs met als doel het werven van leden. Daarbij de vereniging adviseren op gebied van beleid en financiën) Milanne gaat in aanloop naar het cricketseizoen kennismakingslessen op scholen (PO en VO) inplannen. De lessen worden gegeven door vrijwilligers van de vereniging. Jeroen en Bas zullen op vraag van de vereniging adviseren op gebied van beleid en financiën. 1.6 JeugdSportPas Jacintha Knijn Bij de JeugdSportPas komen 2000 leerlingen van groep 4 t/m groep 8 uit het basisonderwijs met sporten in aanraking. Door meerdere sporten in blokken van vier trainingen of clinics aan te bieden, maken de kinderen kennis met sport. Doorstroming naar sportverenigingen is een nevendoel. Alle Bloemendaalse kinderen ontvangen via de school een JSP-flyer, waarin het sportaanbod voor het gehele schooljaar staat. 200 Bloemendaalse BO leerlingen schrijven zich in om deel te nemen aan JSP. Behouden/uitbreiden van het aantal sportaanbieders. De samenwerking met Kinderopvang versterken, meer sportaanbod uitzetten bij de naschoolse opvang. Nieuwe JSP website t.b.v. digitaal inschrijven realiseren en inzetten. In de JSP-brochure zijn 63 cursussen van Bloemendaalse sportaanbieders opgenomen. Tot en met februari hebben 218 kinderen uit de gemeente Bloemendaal deelgenomen aan/ingeschreven voor JSP-cursussen. De JSP zal apart en uitgebreider na afloop van het schooljaar verantwoord worden.

3 2 Onderwijs CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 2.1 Bennebroek Paul de Bree Ondersteunen van de vakdocent in het organiseren Mede-organiseren van schoolsporttoernooien en Vanuit nauw contact met de basisscholen heeft Paul hockeyclinics gegeven en een beeballtoernooi van sport in en om de school in kennismakingslessen onder en georganiseerd. relatie met sportaanbieders naschoolstijd 2.2 Kennemer Lyceum Milanne Teunissen Organiseren van kennismakingslessen sport voor de sportklassen 2.3 SportZ4U Jacintha Knijn Middelbare scholieren nemen deel aan sportspecifieke activiteiten onder- en na schooltijd, hierin wordt kennis gemaakt met in de buurt gevestigde sporten en verenigingen. 2.4 Schoolsport Jeroen Koomen Voor schooljeugd in de leeftijd 6 tot 12 jaar worden 5 schoolsporttoernooien georganiseerd. De toernooien vinden plaats op diverse binnenen buitensport locaties in Bloemendaal. De toernooien worden georganiseerd in samenwerking met de Bloemendaalse sportverenigingen, vakleerkrachten en combinatiefunctionarissen. Organiseren van wekelijks aanbod van kennismakingslessen 20 leerlingen schrijven zich in om deel te nemen aan SportZU. Behouden/uitbreiden van het aantal sportaanbieders. Nieuwe JSP website t.b.v. digitaal inschrijven realiseren en inzetten. Organiseren 5 schoolsporttoernooien. 50% van de Bloemendaalse basisscholen structureel te laten deelnemen. Een deelname basis creeren van minimaal 8 scholenteams per toernooi. Voor de periode voorjaarsvakantie - zomervakantie gaat Milanne een wekelijks aanbod organiseren. O.a. cricket, judo, freerunnen en rugby komen aan bod. De resultaten van SportZ4U zijn opgenomen in de cijfers van de JSP, zie 1.6. In het najaar heeft het basketbaltoernooi plaats gevonden. Het toernooi werd georganiseerd in samenwerking met KTC. 8 basisscholen namen deel. In het voorjaar staan nieuwe toernooien op de planning.

4 3 Buurt CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 3.1 Vakantie-activiteiten Milanne Teunissen Organiseren van sportieve activiteiten in de schoolvakanties. Organiseren van minimaal 1 sportieve activiteit in iedere schoolvakantie i.s.m. sportaanbieders en collegacombinatiefunctionarissen In samenwerking met de JSP heeft Milanne in de herfstvakantie de sportinstuif georganiseerd in de Tetterodehal. 150 kinderen (6-12 jaar) namen deel aan 9 clinics van diverse sportaanbieders. In de voorjaarsvakantie heeft wederom een sportinstuif plaats gevonden. 200 kinderen namen deel aan 10 sporten tijdens een dagvullend programma. 3.2 Sportdag Bennebroek Hele team Organiseren van een sportdag voor jong en oud. De sportdag bestaat uit een voorbereidingstoernooi voor overige D-junioren (hockey en voetbal) van 3 verenigingen uit Bloemendaal, clinics van minder gangbare sporten voor jong en oud. Het team is de voorbereidingen gestart om de dag te organiseren bij MHC Bennebroek en BSM. Met beide verenigingen wordt samengewerkt en daarnaast ook met onderwijs en WZB. 3.3 Naschools aanbod Milanne Teunissen Organiseren en/of doceren van naschoolse sportlessen bij scholen en/of BSO's 3.4 Aangepast sporten Marije Postuma Organiseren en/of doceren van sportlessen/-activiteiten t.b.v. kinderen met een beperkingen. Organiseren en/of doceren van minimaal 30 sportlessen i.c.m. sportaanbieders. Organiseren en/of doceren van minimaal 30 sportlessen uit naam van H.B.S. en het organiseren van de Zomer G- sportdag voor minimaal 5 sportverenigingen. Er zijn 8 sportlessen gegeven op BSO-locaties door meerdere sportdocenten. Milanne heeft dit aanbod georganiseerd en gaat tot het einde van het schooljaar lessen organiseren op het Kennemer Lyceum, zie 2.2. Marije heeft in augustus een G-sportdag georganiseerd met aanbod van 5 sportverenigingen. De opkomst was laag met 8 deelnemers. Vanaf september heeft Marije veel lessen gedoceerd op 4 speciaal onderwijs scholen. Het ledenaantal is hierdoor gegroeid van 8 naar 12.

5 4 Volwassen/Ouderen CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 4.1 Welzijn Bloemendaal Paul de Bree Optreden als sportdocent voor twee nieuwe activiteiten van Welzijn Bloemendaal Wekelijks doceren van een uur bootcamp en een uur conditietraining voor 50+-ers, minimale deelname per groep is 10. In september en oktober 2013 zijn de wekelijkse lessen gedoceerd. Helaas bleek het animo tegen te vallen en zijn de lessen gestopt. De contacten met WZB zijn warm en waar mogelijk wordt samengewerkt. Zie ook Evenementen CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 5.1 Letterenloop Milanne Teunissen Organiseren en doceren van hardloopclinics onder en naschooltijd in combinatie met de stichting Letterenloop Doceren van reeksen van 4 lessen op drie Bloemendaalse scholen ter verbetering van de looptechniek en stimulering van de loopsport in aanloop naar de Letterenloop Milanne heeft het plan voor de lessen uitgewerkt en vroeg in het schooljaar reeds gecommuniceerd naar de scholen. Het schoolcontact verloopt goed. 5.2 Huldiging sportkampioenen Milanne Teunissen Jaarlijkse huldiging van alle sportkampioenen woonachtig of actief in de gemeente Bloemendaal. De gemoeide loonkosten worden opgevoerd als gemeentelijke dekking van de combinatiefuncties. Alle jeugdkampioenen worden door de wethouder gehuldigd. Voor speciale prestaties zijn aparte prijzen Milanne zal vanuit SportSupport de contactpersoon zijn voor de huldiging Zij vervangt hiermee Stephanie Smit, zij zal in het voorjaar zwangerschapsverlof genieten.

t.a.v. dhr. R. Arendse Postbus 201 2050 AE BLOEMENDAAL Haarlem, 6 augustus 2013 Betreft: rapportage combinatiefuncties sport-onderwijs 2012-2013

t.a.v. dhr. R. Arendse Postbus 201 2050 AE BLOEMENDAAL Haarlem, 6 augustus 2013 Betreft: rapportage combinatiefuncties sport-onderwijs 2012-2013 t.a.v. dhr. R. Arendse Postbus 201 2050 AE BLOEMENDAAL Haarlem, 6 augustus 2013 Betreft: rapportage combinatiefuncties sport-onderwijs 2012-2013 Beste René, Bijgaand stuur ik in drievoud de rapportage

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport Lotte Wiekamp, Kim Overbeek: combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk: directeur Leerdam: juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen

Nadere informatie

Aanbod Middelburg in Beweging. schooljaar

Aanbod Middelburg in Beweging. schooljaar Aanbod Middelburg in Beweging schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Uitgangspunten gemeente Middelburg pag. 3 1.1 doelstellingen Middelburg in Beweging 1.2 doelgroepen Hoofdstuk 2 Sportactiviteiten

Nadere informatie

Projectplan buurtsportcoaches

Projectplan buurtsportcoaches Projectplan buurtsportcoaches 2018-2019 SportSupport Een leven lang gezond actief Generaal Spoorlaan 2a 2025 NB HAARLEM T 023 5 26 03 02 E info@sportsupport.nl I www.sportsupport.nl Thema Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding blz. 3 2. Doelgroep blz. 3 3. Doelstelling blz. 3 4. Omschrijving activiteiten

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging?

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? Stappenplan voor de vereniging Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? 153 Stappenplan vereniging 154 Inleiding De KNLTB heeft al ruim 25 jaar een schooltennisproject waardoor veel

Nadere informatie

Zo was het

Zo was het De Haagse Sporttuin Zo was het Zo was het Zo was het en zo is het nu! en zo is het nu! en zo is het nu! Wat is de HST? Wat is de HST? Multifunctioneel Sportcomplex. Samenwerking Buurt/ Onderwijs/ Sport.

Nadere informatie

Bijlage Special Heroes

Bijlage Special Heroes Bijlage Special Heroes Deze bijlage hoort bij de beschrijving van de interventie Special Heroes, zoals die is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies. Meer informatie: www.nji.nl/jeugdinterventies

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid Aanknopingspunten met bestaand beleid Voorstellen Mera Oosterom Beleidsmedewerker actieprogramma Voeding en Beweging + interim projectleider Combinatiefuncties Inhoud De aanloop Uitgangspunten in Rotterdam

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur

Impuls brede scholen, sport en cultuur Impuls brede scholen, sport en cultuur Sport Koepel Edam Volendam, combineert de hele dag! Sport Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse sportverenigingen, scholen, sportieve Edammers en Volendammers

Nadere informatie

Combinatiefuncties in de sport. 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging!

Combinatiefuncties in de sport. 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging! Combinatiefuncties in de sport 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging! 1 Combinatiefunctionaris? 2 Inhoud 1. Impuls 'Brede scholen, sport en cultuur 2. Kansen voor de sport 3. Enkele voorbeelden

Nadere informatie

Sportpunt Houten Alles over sport, vanaf één punt.

Sportpunt Houten Alles over sport, vanaf één punt. Sportpunt Houten Alles over sport, vanaf één punt. Colofon Hoofd- en eindredactie: Kiki Mossink Vormgeving: Kiki Mossink Drukwerk: Van de Ridder Druk & Print, Nijkerk Dit is een uitgave van Inhoudsopgave

Nadere informatie

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging schooljaar 2015-2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen Middelburg in Beweging pag. 3 1.1 Sportkennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

Werkprogramma 2013 -Samenvatting-

Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Leerdam, april 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Visie Jong Leerdam 3 3. Sportieve en Gezonde School 4 4. Culturele School 6 5. Actieve Buurt 7 6. Sterke vereniging

Nadere informatie

Over het algemeen worden per schooljaar vier JeugdSportPas periodes aangeboden, doorgaans tussen de schoolvakanties in.

Over het algemeen worden per schooljaar vier JeugdSportPas periodes aangeboden, doorgaans tussen de schoolvakanties in. JeugdSportPas VO Organisatie: Sportservice Noord-Holland Contactpersoon: heer Hubert Habers Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting JeugdSportPas VO is een sportkennismakingsproject

Nadere informatie

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven zodat het voor de beoordelaar duidelijk

Nadere informatie

Beleidsuitgangspunten. Schoolsporttoernooien en Evenementen.

Beleidsuitgangspunten. Schoolsporttoernooien en Evenementen. Beleidsuitgangspunten Schoolsporttoernooien en Evenementen. Doel. Het doel van dit document is om de beleidsuitgangspunten voor schoolsportactiviteiten vast te leggen om zo de deelname van scholen en leerlingen

Nadere informatie

Overeenkomst CLD (afd. Havo/Vwo) - Gemeente Delft 1 9 OKT 2005

Overeenkomst CLD (afd. Havo/Vwo) - Gemeente Delft 1 9 OKT 2005 _GEMEENTE DELFT Overeenkomst CLD (afd. /) - Gemeente Delft 1 9 OKT 200 Afd: Par: BOS-J Project (projectplan 200-2006) Het Christelijk Lyceum Delft (afd. /*) heeft plannen uitgewerkt om op haar school activiteiten

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it Yourself Together Menukaart Leef! voor verenigingsondersteuning Aanbod project Leef! A. Organiseren van diverse activiteiten B. Bemiddelen als stagemakelaar C. Promotie D.

Nadere informatie

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Samen met de Friese gemeenten, onderwijs

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris bij een vereniging

De combinatiefunctionaris bij een vereniging KNSB Verenigingsdag 8 november 2008, Vechtsebanen Utrecht De combinatiefunctionaris bij een vereniging Koen Mühlradt Beleidsadviseur / projectleider Combinatiefuncties Eén werkgever, twee sectoren (onderwijs,

Nadere informatie

MENUKAART VVERENIGINGEN. Do it Yourself Together

MENUKAART VVERENIGINGEN. Do it Yourself Together 1 MENUKAART MENUKAART VVERENIGINGEN Do it Yourself Together 2 INHOUDSOPGAVE Aanbod van Leef!... 4 Organiseren van diverse activiteiten... 5 Bemiddelen als stagemakelaar... 6 Promotie... 7 Verenigingsclinics

Nadere informatie

Sportdag gemeente Dongen

Sportdag gemeente Dongen Sportdag gemeente Dongen 25 april 2013 In samenwerking met de combinatiefunctionarissen sport, Atledo, Olympia en MHC Liberty 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Mededelingen vanuit de organisatie... 4 Schoolinformatie...

Nadere informatie

ZDIiM^ 2 2 iüi 20V; J Sc. Onderwerp: Evaluatie naschoolse activiteiten/combinatiefunctionaris. Aan burgemeester en wethouders - 1 / jui m

ZDIiM^ 2 2 iüi 20V; J Sc. Onderwerp: Evaluatie naschoolse activiteiten/combinatiefunctionaris. Aan burgemeester en wethouders - 1 / jui m m GEMEENTE Aan burgemeester en wethouders - 1 / jui m atum: Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Ontworpen door: 1 juli 2014 SLZ/Beleid Wethouder Borgonjen. Bosmans par.: N ingekomen: reg.nr.: A k

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it yourself together 2 INHOUDSOPGAVE TEAM 4 AANBOD STICHTING SPORTSTUIF PROJECT LEEF! 5 ORGANISEREN VAN DIVERSE ACTIVITEITEN 6 BEMIDDELEN ALS STAGEMAKELAAR

Nadere informatie

ALLEENHETRESULTAATTELT

ALLEENHETRESULTAATTELT JAARVERSLAG 2018 Voorwoord Alleen het resultaat telt. Met deze leus willen wij graag als Sport Expertise Centrum laten zien wat er in 2018 gerealiseerd is. In dit jaarverslag is in een oogopslag te zien

Nadere informatie

School & Voetbal. voetbal in het basisonderwijs. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8

School & Voetbal. voetbal in het basisonderwijs. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 School & Voetbal voetbal in het basisonderwijs Voor de groepen Kinderen willen voetballes! Met School & Voetbal wil de KNVB jongens en meisjes van de basisschool op een speelse manier laten kennis Maken

Nadere informatie

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging!

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! Programma VSU Harten voor Sport Beweegmakelaar Buurtsportcoaches (Mobiele) verenigingsmanager Combinatiefunctionaris Verenigingsmodel Vereniging Sport Utrecht

Nadere informatie

Sport is friendship, sport is health, sport is education, sport is life, sport brings the world together.

Sport is friendship, sport is health, sport is education, sport is life, sport brings the world together. MENUKAART SCHOLEN MENUKAART SCHOLEN Sport is friendship, sport is health, sport is education, sport is life, sport brings the world together. 2 INHOUDSOPGAVE TEAM 4 AANBOD STICHTING SPORTSTUIF PROJECT

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Schoolsportkalender

Schoolsportkalender Schoolsportkalender 2017-2018 www.sportloketvelsen.nl Schoolsport 2017-2018 Alle informatie over schoolsport is te vinden op de website www.sportloketvelsen.nl. De website is het portaal voor o.a. alle

Nadere informatie

WintersportExperience

WintersportExperience WintersportExperience Met de WintersportExperience ontwikkelt de NSkiV samen met projectpartners een innovatief en doeltreffend programma voor de promotie en introductie van wintersporten en wintersportmogelijkheden

Nadere informatie

MENUKAART SCHOLEN. Sport is Friendship, Sport is health, Sport is Education, Sport is life, Sport brings the world together.

MENUKAART SCHOLEN. Sport is Friendship, Sport is health, Sport is Education, Sport is life, Sport brings the world together. MENUKAART SCHOLEN Sport is Friendship, Sport is health, Sport is Education, Sport is life, Sport brings the world together. Menukaart Sportstuif Leef! Aanbod Stichting Sportstuif project Leef! A. Het aanbieden

Nadere informatie

Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland

Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland Nota sportbeleid 2012-2015 Inhoudsopgave Inleiding Sport op Noord-Beveland 3 Hoofdstuk 1. De subsidie kaders 4 1.1 Combinatiefuncties 4 1.2 NASB 4 Hoofdstuk 2.

Nadere informatie

productenboek Alkmaar in beweging!

productenboek Alkmaar in beweging! Alkmaar in beweging! Alkmaar Sport organiseert per jaar heel veel activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. In dit productenboek een overzicht van de activiteiten die we vanuit de gemeentelijke subsidie

Nadere informatie

De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt.

De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt. Vignet Bewegen en sport, vo Vragenlijst Bewegen en sport De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt. Handig om bij de hand te hebben: Vakwerkplan

Nadere informatie

voor sport en voor jou!

voor sport en voor jou! voor sport en voor jou! Wat bespreken we vandaag Sportbeleid van Roosendaal o Impuls Brede School, Sport & Cultuur o Uitvoeringsopdracht - Projectgebieden - Sporten voor 50 + - Sporten met beperkingen

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Regeling Combinatiefunctie

Regeling Combinatiefunctie Regeling Combinatiefunctie Impuls Onderwijs, Sport en Cultuur Chantal Dirkes & Jasper Varwijk 3D-carré 14 april 2016 Opzet Wat is de Regeling Combinatiefuncties? De Zaanse invulling: Impuls Onderwijs,

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Doelgroep Beweegreden Doelstelling Club leidinggevende Meer potentiele leden bereiken. Groei aantal jeugdleden. Verbeteren kader. Uitbreiden

Nadere informatie

Sport in de gymles: leuk en leerzaam

Sport in de gymles: leuk en leerzaam Sport in de gymles: leuk en leerzaam Presentatie gemeente Gilze en Rijen Landelijke kennisdag combinatiefuncties 9 december 2010 gemeente Gilze en Rijen 1 Even voorstellen: Tobias Spoor Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Maandinfo. Maand: april 2016. Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7

Maandinfo. Maand: april 2016. Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7 Maandinfo Maand: april 2016 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7 IEP-Eindtoets groep 8 Koningsspelen-sportdag Meivakantie

Nadere informatie

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Ideaalplaatje Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Kracht: Vakleerkracht (niveau 5) neemt kennis mee en werkt vanuit onderwijs Sportwijkwerker (niveau 4)neemt kennis mee en werkt vanuit

Nadere informatie

Clinics & Toernooien 2015-2016

Clinics & Toernooien 2015-2016 Clinics & Toernooien 2015-2016 Informatie: Stephan Oorburg Consulent Sport & Bewegen s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 0512 58 36 66 www.sportbedrijf-drachten.nl /Sportdrachten / @Sportdrachten Voorwoord

Nadere informatie

Richtlijnen Sportplan 2017 schoolsportcoördinator V.O.

Richtlijnen Sportplan 2017 schoolsportcoördinator V.O. Richtlijnen Sportplan 2017 schoolsportcoördinator V.O. 1. Voorwoord Schrijf in je eigen woorden als vakdocent het voorwoord. Denk hierbij eens na over je eigen rol als -er? Zie je kansen voor jezelf en

Nadere informatie

Kennismaken met hockey in het basisonderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen:

Kennismaken met hockey in het basisonderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Kennismaken met hockey in het basisonderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Kennismaken met hockey

Nadere informatie

Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen:

Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Kennismaken met hockey

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Menukaart sport. Basisonderwijs. Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam

Menukaart sport. Basisonderwijs. Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam Menukaart sport Basisonderwijs Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam De vernieuwde aanpak in sport voor het basisonderwijs van Gemeente Werkendam. Sport, spel en plezier in bewegen! Beste docent,

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

SPORTPRIJZEN. Waarom sportprijzen?

SPORTPRIJZEN. Waarom sportprijzen? 1 Waarom sportprijzen? Sport verdient voortdurende stimulering en waardering. Het gemeentebestuur van Utrechtse Heuvelrug stelt jaarlijkse sportprijzen beschikbaar met het doel sportbeoefening te stimuleren

Nadere informatie

Na Schooltijd in Krimpen

Na Schooltijd in Krimpen Na Schooltijd in Krimpen Visie en Aanbesteding Brede School Programma Schooljaar 2014-2015 Stichting SYnerKri Krimpen aan den IJssel 13 juni 2014 Inhoud 1. Begripsbepaling... 3 1.1 De brede school... 3

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr. 2013-006 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 18 december 2012 Opiniërende

Nadere informatie

Onderwerp: Combinatiefuncties. Aan de raad,

Onderwerp: Combinatiefuncties. Aan de raad, Agendapunt : 12. Voorstelnummer : 05-034 Raadsvergadering : 12 mei 2011 Naam opsteller : Mario Weima Informatie op te vragen bij : Opsteller Portefeuillehouders : Cees Roem Onderwerp: Combinatiefuncties

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

De effecten van combifuncties in het onderwijs

De effecten van combifuncties in het onderwijs De effecten van combifuncties in het onderwijs Peter Gramberg Jessica van der Linden 8 december 2011 Waarom een onderzoek naar de effecten? Combifunctionarissen zijn sinds 2008 o.a. aan de slag gegaan

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum Onderwerp: Gemeentelijke bijdrage voor aanstellen professional bij de Hoogeveense Hockey Club Voorgesteld besluit: 1. Eenmalig 10.000,- bijdragen aan de Hoogeveense Hockeyclub (HHC) om in het kader van

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016

Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016 AANMELDINGSFORMULIER Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016 Sportaanbieder :... Contactpersoon :... Adres :... Postcode en woonplaats :... Telefoon :... E-mail :... Bovengenoemde

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Sportaanbieders gemeente Middelburg

Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Sportaanbieders gemeente Middelburg Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Sportaanbieders gemeente Middelburg seizoen 2018 2019 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie CF team Middelburg pag. 3 Hoofdstuk 2 Wijze van aanmelden pag. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen.

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Dit document is bedoeld voor scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma. Scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma

Nadere informatie

Combinatiefuncties. Impulsregeling brede school, sport en cultuur combinatiefuncties de regeling

Combinatiefuncties. Impulsregeling brede school, sport en cultuur combinatiefuncties de regeling Combinatiefuncties Korte toelichting uitvoering regeling in Weert Stappen om te komen tot combinatiefunctionaris (cfte) Korte uitleg activiteiten Let s Move Toelichting combinatiefunctionaris basketbal

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN VOORWOORD Beste lezer, Voor u ligt de jaarrapportage 2014 van de sport -, beweeg- en cultuuractiviteiten die door de combinatiefunctionarissen van Ecsplore in Schinnen

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Raadsvergadering 27 oktober 2011 Agendanummer 11 Onderwerp: Combinatiefuncties Steenbergen, 20 september 2011 Aan

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport. Criteria en vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Nadere informatie

Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017

Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017 Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017 Programma 1. Voorstellen 2. Beleidskader AKT 3. Programma en producten 4. Do s en dont s Mirjam Gosen Projectleider AKT Martijn Postuma Manager

Nadere informatie

Pilot schoolsportarrangement

Pilot schoolsportarrangement Pilot schoolsportarrangement Even voorstellen Het bewegingsonderwijs van de basisschool uitvoeren op de accommodatie van de voetbalvereniging onder begeleiding van studenten van het Astrum College en de

Nadere informatie

Om de laatste schooldag van dit kalenderjaar helder te hebben, is hieronder een overzicht van deze donderdag.

Om de laatste schooldag van dit kalenderjaar helder te hebben, is hieronder een overzicht van deze donderdag. Nieuwsbrief Nummer 5 jaargang 9 ALGEMEEN Agenda Om de laatste schooldag van dit kalenderjaar helder te hebben, is hieronder een overzicht van deze donderdag. Donderdag 22 december is er een continurooster.

Nadere informatie

Wat is een sportklas?

Wat is een sportklas? 1 sportklas Intro Op het HML kun je je inschrijven voor de sportklas. Je inschrijving is voor drie jaar, beginnende in klas 1 en eindigend in klas 3. Voor de mavo-leerlingen eindigt dit in het tweede jaar,

Nadere informatie

Projectplan VMBO in Beweging VMBO in Beweging

Projectplan VMBO in Beweging VMBO in Beweging Projectplan VMBO in Beweging 2010 2013 VMBO in Beweging Initiatiefnemer : Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen Projectnaam : VMBO in Beweging School : Sport en Beweegcoördinator : Telefoon : E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen:

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Samenwerking

Nadere informatie

SPORT. talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3

SPORT. talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3 SPORT talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3 Wat doen we in de Sportklas? 24 x per jaar 3 uur Vooral veel clinics Sporten die je al kent Sporten die je nog niet kent Experts in hun sport geven clinics Sportklas

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE STEIN

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE STEIN RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE STEIN VOORWOORD Beste lezer, Voor u ligt de jaarrapportage 2014 van de sport -, beweeg- en cultuuractiviteiten die door de buurtsportcoaches van Ecsplore in Stein zijn georganiseerd

Nadere informatie

Gezonde Scholen presteren beter!

Gezonde Scholen presteren beter! Gezonde Scholen presteren beter! Aan de slag met de Gezonde School! Lerende netwerken Sport en Bewegen in de buurt najaar 2014 Inhoud Wat is de Gezonde School? Gezonde School - aanpak Vignet Gezonde School

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim

Nadere informatie

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist Schoolsport Wij zijn namens ZTTV en Sportief Zeist verheugd dat wij jullie school (hopelijk) mogen ontvangen op het tafeltennisfeest 2018. Deze vind plaats op zaterdag 6 januari 2018 in de sporthal Vollenhove

Nadere informatie

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Inleiding Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wil de overheid de samenwerking versterken tussen onderwijs, sport en cultuur.

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v. ONI

Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v. ONI In de nieuwsbrief Dongen Beweegt! vindt u informatie en achtergronden over sport en bewegen in de gemeente Dongen. De nieuwsbrief verschijnt 8 tot 10 keer per jaar. Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v.

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Schinnen Eindrapportage 2014 IN CIJFERS

Combinatiefuncties in Schinnen Eindrapportage 2014 IN CIJFERS Combinatiefuncties in Schinnen Eindrapportage 2014 IN CIJFERS Registratie Sport en Cultuur in gemeente Schinnen Periode: januari 2014 t/m december 2014 Totaal aantal activiteiten: 661 Totaal aantal : 15.620

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen

Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen 1. Rollen en verantwoordelijkheden organiserende partijen a. sportvereniging: Een Amersfoortse sportvereniging die een sporttak specifiek schoolsporttoernooi

Nadere informatie

Informatienota voor de raad

Informatienota voor de raad gemeente Eindhoven Raadsnummer 09.RQIO2.OOI Inboeknummer osbstooss8 Dossiernummer gr8.asr 28 april 2009 Informatienota voor de raad Betreft deelname aan activiteiten Sportformule Eindhoven 2008 (4 tot

Nadere informatie

Nieuw sportprogramma september oktober Beste ouder(s) en / of verzorger(s),

Nieuw sportprogramma september oktober Beste ouder(s) en / of verzorger(s), Nieuw sportprogramma september oktober 2019 Beste ouder(s) en / of verzorger(s), Vanaf week 37 zullen wij wederom van start gaan met een nieuw sportaanbod! Wij hebben weer ons uiterste best gedaan om een

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

de clinics die voor enthousiasme zorgen (mindset en beleving) materiaal in te zetten ipv en BOS Leeuwarden

de clinics die voor enthousiasme zorgen (mindset en beleving) materiaal in te zetten ipv en BOS Leeuwarden Bijeenkomst floorball vrijdag 27 april 2012, tijdens NK Floorball 1. Welkom Grote betrokkenheid, bij een prachtig georganiseerd NK floorball waar zowel voldoende aandacht besteed wordt aan de sportbeleving

Nadere informatie

Beschrijving vacatures.

Beschrijving vacatures. Beschrijving vacatures. Allereerst wordt een schets gegeven van de positionering van de beweeg- en cultuurcoaches. De beweeg- en cultuurcoaches zijn werkzaam in twee werkvelden. Werkveld één: in- en ten

Nadere informatie

Ruimte voor meer beweging - Haagse Sporttuin -

Ruimte voor meer beweging - Haagse Sporttuin - Ruimte voor meer beweging - Haagse Sporttuin - Sebastiaan Nederhoed, projectleider HST Dayenne L abée, adviseur NISB 10 december 2009 Opbouw Meer beweging meer ruimte nodig? Voorbeeld Haagse Sporttuin

Nadere informatie

Zet u straks ook een combinaris in?

Zet u straks ook een combinaris in? Zet u straks ook een combinaris in? Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen juni 2008 Huis voor de Sport Groningen Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Notitie Combinatiefuncties

Notitie Combinatiefuncties Notitie Combinatiefuncties Inleiding De Impuls brede scholen, sport en cultuur is een initiatief van de ministers van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW)

Nadere informatie

Nieuwsflits Juli 2015

Nieuwsflits Juli 2015 Nieuwsflits Sportstimulering Sportbedrijf Rheden Houdt u maandelijks op de hoogte van allerlei sportnieuws in de gemeente Rheden. Nieuwsflits Juli 2015 Beste Lezers, Het is alweer een jaar geleden dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april 2014. In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015

Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april 2014. In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015 Nieuwsbrief Sportverenigingen EDITIE 4 april 2014 In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015 SG Were Di zoekt samenwerking met sportverenigingen Veel

Nadere informatie

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu*

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu* Aan Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. de heer R. Knoop Postbus 200 2900 AE Krimpen aan den Dssel Krimpen aan den IJssel, 16 juli 2013 Betreft: aanvraag

Nadere informatie

Symposium 2015 Workshop Events 30 juni Ernst Verdoold en Mystica Smorenburg

Symposium 2015 Workshop Events 30 juni Ernst Verdoold en Mystica Smorenburg Symposium 2015 Workshop Events 30 juni 2015 Ernst Verdoold en Mystica Smorenburg Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Nieuwe Eventstructuur 3. Toegevoegde waarde 4. Vragen 5. Afsluiting Even voorstellen

Nadere informatie