Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014"

Transcriptie

1 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus februari Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging B.S.M. 1.2 BVC Bloemendaal Sander Böhm Duurzaam versterken van BVC Bloemendaal Ledengroei voor alle takken van de vereniging, cohesie en samenwerking tussen de diverse takken, technisch versterken van de vereniging. Technisch en organisatorisch versterken van de jeugdafdeling middels het schrijven van een technisch beleidsplan, het opleiden en begeleiden van trainers en werven van (jeugdige) vrijwilligers. Paul versterkt de vereniging op duurzame wijze door de vereniging actief te profileren in Bennebroek en omgeving. Het ouderenaanbod van sv BSM heeft Paul op laten nemen in de brochure van Welzijn Bloemendaal. Op diverse locaties heeft Paul promotionele activiteiten georganiseerd voor jong en oud t.b.v. de vereniging. Paul adviseert de vereniging om de cohesie te versterken en het aanbod aan te laten sluiten bij wensen van leden. Zie ik 2.1. Sander versterkt de vereniging op duurzame wijze door de jeugdafdeling op professionele wijze te organiseren en daarbij aandacht te hebben voor alle jeugdleden die als basis gelden voor een brede, sterke vereniging die een steeds positievere uitstraling krijgt. De vereniging zit behoorlijk aan de limiet qua capaciteit, de profilering richting onderwijs beperkt zich hierdoor tot het schoolsporttoernooi. 1.3 HC Bloemendaal Milanne Teunissen Invullen van jeugdtrainersrol t.b.v. (loop)techniek) 1.4 H.B.S. Marije Postuma Optreden als gezicht van de G- afdeling en invullen van jeugdtrainersrol Wekelijks verzorgen van (loop)trainingen volgens het technisch beleidsplan. Organiseren en doceren van wekelijkse G-trainingen en profileren en promoten van de G-afdeling in en buiten de vereniging. Milanne doceert wekelijks (loop)trainingen aan 10 teams. Zij zet zich in t.b.v. de breedtesportteams en organiseert voor hen nieuwe activiteiten. Via de schoolsporttoernooien wordt de link met het onderwijs gelegd. Marije doceert wekelijks de G-training (12 leden) en werft actief via schoolclinics, zie 3.4. Daarnaast is zij trainer/coach van de D-selectie.

2 1.5 CC Bloemendaal Milanne Teunissen, Jeroen Koomen en Bas de Wit Duurzaam versterken van CC Bloemendaal Het organiseren van kennismakingslessen in het onderwijs met als doel het werven van leden. Daarbij de vereniging adviseren op gebied van beleid en financiën) Milanne gaat in aanloop naar het cricketseizoen kennismakingslessen op scholen (PO en VO) inplannen. De lessen worden gegeven door vrijwilligers van de vereniging. Jeroen en Bas zullen op vraag van de vereniging adviseren op gebied van beleid en financiën. 1.6 JeugdSportPas Jacintha Knijn Bij de JeugdSportPas komen 2000 leerlingen van groep 4 t/m groep 8 uit het basisonderwijs met sporten in aanraking. Door meerdere sporten in blokken van vier trainingen of clinics aan te bieden, maken de kinderen kennis met sport. Doorstroming naar sportverenigingen is een nevendoel. Alle Bloemendaalse kinderen ontvangen via de school een JSP-flyer, waarin het sportaanbod voor het gehele schooljaar staat. 200 Bloemendaalse BO leerlingen schrijven zich in om deel te nemen aan JSP. Behouden/uitbreiden van het aantal sportaanbieders. De samenwerking met Kinderopvang versterken, meer sportaanbod uitzetten bij de naschoolse opvang. Nieuwe JSP website t.b.v. digitaal inschrijven realiseren en inzetten. In de JSP-brochure zijn 63 cursussen van Bloemendaalse sportaanbieders opgenomen. Tot en met februari hebben 218 kinderen uit de gemeente Bloemendaal deelgenomen aan/ingeschreven voor JSP-cursussen. De JSP zal apart en uitgebreider na afloop van het schooljaar verantwoord worden.

3 2 Onderwijs CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 2.1 Bennebroek Paul de Bree Ondersteunen van de vakdocent in het organiseren Mede-organiseren van schoolsporttoernooien en Vanuit nauw contact met de basisscholen heeft Paul hockeyclinics gegeven en een beeballtoernooi van sport in en om de school in kennismakingslessen onder en georganiseerd. relatie met sportaanbieders naschoolstijd 2.2 Kennemer Lyceum Milanne Teunissen Organiseren van kennismakingslessen sport voor de sportklassen 2.3 SportZ4U Jacintha Knijn Middelbare scholieren nemen deel aan sportspecifieke activiteiten onder- en na schooltijd, hierin wordt kennis gemaakt met in de buurt gevestigde sporten en verenigingen. 2.4 Schoolsport Jeroen Koomen Voor schooljeugd in de leeftijd 6 tot 12 jaar worden 5 schoolsporttoernooien georganiseerd. De toernooien vinden plaats op diverse binnenen buitensport locaties in Bloemendaal. De toernooien worden georganiseerd in samenwerking met de Bloemendaalse sportverenigingen, vakleerkrachten en combinatiefunctionarissen. Organiseren van wekelijks aanbod van kennismakingslessen 20 leerlingen schrijven zich in om deel te nemen aan SportZU. Behouden/uitbreiden van het aantal sportaanbieders. Nieuwe JSP website t.b.v. digitaal inschrijven realiseren en inzetten. Organiseren 5 schoolsporttoernooien. 50% van de Bloemendaalse basisscholen structureel te laten deelnemen. Een deelname basis creeren van minimaal 8 scholenteams per toernooi. Voor de periode voorjaarsvakantie - zomervakantie gaat Milanne een wekelijks aanbod organiseren. O.a. cricket, judo, freerunnen en rugby komen aan bod. De resultaten van SportZ4U zijn opgenomen in de cijfers van de JSP, zie 1.6. In het najaar heeft het basketbaltoernooi plaats gevonden. Het toernooi werd georganiseerd in samenwerking met KTC. 8 basisscholen namen deel. In het voorjaar staan nieuwe toernooien op de planning.

4 3 Buurt CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 3.1 Vakantie-activiteiten Milanne Teunissen Organiseren van sportieve activiteiten in de schoolvakanties. Organiseren van minimaal 1 sportieve activiteit in iedere schoolvakantie i.s.m. sportaanbieders en collegacombinatiefunctionarissen In samenwerking met de JSP heeft Milanne in de herfstvakantie de sportinstuif georganiseerd in de Tetterodehal. 150 kinderen (6-12 jaar) namen deel aan 9 clinics van diverse sportaanbieders. In de voorjaarsvakantie heeft wederom een sportinstuif plaats gevonden. 200 kinderen namen deel aan 10 sporten tijdens een dagvullend programma. 3.2 Sportdag Bennebroek Hele team Organiseren van een sportdag voor jong en oud. De sportdag bestaat uit een voorbereidingstoernooi voor overige D-junioren (hockey en voetbal) van 3 verenigingen uit Bloemendaal, clinics van minder gangbare sporten voor jong en oud. Het team is de voorbereidingen gestart om de dag te organiseren bij MHC Bennebroek en BSM. Met beide verenigingen wordt samengewerkt en daarnaast ook met onderwijs en WZB. 3.3 Naschools aanbod Milanne Teunissen Organiseren en/of doceren van naschoolse sportlessen bij scholen en/of BSO's 3.4 Aangepast sporten Marije Postuma Organiseren en/of doceren van sportlessen/-activiteiten t.b.v. kinderen met een beperkingen. Organiseren en/of doceren van minimaal 30 sportlessen i.c.m. sportaanbieders. Organiseren en/of doceren van minimaal 30 sportlessen uit naam van H.B.S. en het organiseren van de Zomer G- sportdag voor minimaal 5 sportverenigingen. Er zijn 8 sportlessen gegeven op BSO-locaties door meerdere sportdocenten. Milanne heeft dit aanbod georganiseerd en gaat tot het einde van het schooljaar lessen organiseren op het Kennemer Lyceum, zie 2.2. Marije heeft in augustus een G-sportdag georganiseerd met aanbod van 5 sportverenigingen. De opkomst was laag met 8 deelnemers. Vanaf september heeft Marije veel lessen gedoceerd op 4 speciaal onderwijs scholen. Het ledenaantal is hierdoor gegroeid van 8 naar 12.

5 4 Volwassen/Ouderen CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 4.1 Welzijn Bloemendaal Paul de Bree Optreden als sportdocent voor twee nieuwe activiteiten van Welzijn Bloemendaal Wekelijks doceren van een uur bootcamp en een uur conditietraining voor 50+-ers, minimale deelname per groep is 10. In september en oktober 2013 zijn de wekelijkse lessen gedoceerd. Helaas bleek het animo tegen te vallen en zijn de lessen gestopt. De contacten met WZB zijn warm en waar mogelijk wordt samengewerkt. Zie ook Evenementen CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 5.1 Letterenloop Milanne Teunissen Organiseren en doceren van hardloopclinics onder en naschooltijd in combinatie met de stichting Letterenloop Doceren van reeksen van 4 lessen op drie Bloemendaalse scholen ter verbetering van de looptechniek en stimulering van de loopsport in aanloop naar de Letterenloop Milanne heeft het plan voor de lessen uitgewerkt en vroeg in het schooljaar reeds gecommuniceerd naar de scholen. Het schoolcontact verloopt goed. 5.2 Huldiging sportkampioenen Milanne Teunissen Jaarlijkse huldiging van alle sportkampioenen woonachtig of actief in de gemeente Bloemendaal. De gemoeide loonkosten worden opgevoerd als gemeentelijke dekking van de combinatiefuncties. Alle jeugdkampioenen worden door de wethouder gehuldigd. Voor speciale prestaties zijn aparte prijzen Milanne zal vanuit SportSupport de contactpersoon zijn voor de huldiging Zij vervangt hiermee Stephanie Smit, zij zal in het voorjaar zwangerschapsverlof genieten.

COMBINATIEFUNCTIES: VOOR EEN SPORTIEVE EN GEZONDE LEEFSTIJL! UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN SPORT, ONDERWIJS EN VERENIGINGEN

COMBINATIEFUNCTIES: VOOR EEN SPORTIEVE EN GEZONDE LEEFSTIJL! UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN SPORT, ONDERWIJS EN VERENIGINGEN COMBINATIEFUNCTIES: VOOR EEN SPORTIEVE EN GEZONDE LEEFSTIJL! UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN SPORT, ONDERWIJS EN VERENIGINGEN EEN LEVEN LANG ACTIEF IN DE SPORT! SAMEN VOOR EEN SPORTIEF DEVENTER Gemeente Deventer

Nadere informatie

De kracht van sport kadernota sportbeleid Velsen 2008-2011

De kracht van sport kadernota sportbeleid Velsen 2008-2011 De kracht van sport kadernota sportbeleid Velsen 2008-2011 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord blz. 3 0. Samenvatting blz. 4 1. Beleidskaders sportbeleid blz. 5 1.1 Landelijk beleid blz. 5 1.2 Provinciaal beleid

Nadere informatie

Werkprogramma 2013 -Samenvatting-

Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Leerdam, april 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Visie Jong Leerdam 3 3. Sportieve en Gezonde School 4 4. Culturele School 6 5. Actieve Buurt 7 6. Sterke vereniging

Nadere informatie

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing In deze uitgave van Meedoen Alle Jeugd door Sport vindt u een elftal aan voorbeelden hoe sportbonden marketing ingezet hebben om meer

Nadere informatie

PRODUCTENBOEK. SPORT en BEWEGEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl

PRODUCTENBOEK. SPORT en BEWEGEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl PRODUCTENBOEK SPORT en BEWEGEN Maastricht Sp rt beweegt de stad www.maastrichtsport.nl VOORWOORD Elke week beleven duizenden Maastrichtenaren het plezier van sporten. Sport en bewegen houdt je fit en gezond

Nadere informatie

genomineerden presenteren zich

genomineerden presenteren zich e Sportiefste VO-school genomineerden presenteren zich In het juryrapport hebben jullie kunnen lezen waarom de ene school net iets beter was dan de andere school. In zijn laatste speech gaf Henk Gemser

Nadere informatie

Velsen volop in beweging!

Velsen volop in beweging! Velsen volop in beweging! Sportagenda 2013-2016 Gemeente Velsen 1 INLEIDING Velsen is volop in beweging! En dat is te zien op allerlei plekken in de gemeente. De afgelopen jaren heeft de gemeente met diverse

Nadere informatie

Professionalisering in de Sport / Sport en bewegen in de buurt

Professionalisering in de Sport / Sport en bewegen in de buurt Professionalisering in de Sport / Sport en bewegen in de buurt www.utrecht.nl 1 Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inleiding 6 1 De spelers op het veld 7 Sport 7 Onderwijs 8 Welzijn 9 Gemeente 10 Conclusie 10

Nadere informatie

Volleybal Agenda 2013-2016

Volleybal Agenda 2013-2016 Volleybal 2013-2016 Agenda Beste lezer, Met trots presenteren we u de Volleybal Agenda 2013-2016. Inleiding Dit plan is tot stand gekomen met hulp van vele mensen die op diverse wijzen betrokken zijn bij

Nadere informatie

Vernieuwen. Binden. Inspireren. De resultaten van Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden

Vernieuwen. Binden. Inspireren. De resultaten van Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Vernieuwen. Binden. Inspireren. De resultaten van Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Vernieuwen. Binden. Inspireren. De resultaten van Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Onder redactie van Hans

Nadere informatie

JAARVERSLAG Rzijn 2010

JAARVERSLAG Rzijn 2010 JAARVERSLAG Rzijn 2010 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Welzijn Ouderen 4 Doelstelling Welzijn Ouderen Informatie en Advies Maaltijdvoorziening Vrijwilligerswerk Seniorenvoorlichting/Informatie Algemene voorlichting

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Raadsvergadering 27 oktober 2011 Agendanummer 11 Onderwerp: Combinatiefuncties Steenbergen, 20 september 2011 Aan

Nadere informatie

Lokaal gezondheidsbeleid 2013 2016

Lokaal gezondheidsbeleid 2013 2016 Lokaal gezondheidsbeleid 2013 2016 Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Gezondheid 2. Gemeentelijke verantwoordelijkheden 2.1. De Wet publieke gezondheid 2.2. De Wet maatschappelijke ondersteuning 2.3.

Nadere informatie

Maatwerk epidemiologie 2011 Gemeente Geertruidenberg

Maatwerk epidemiologie 2011 Gemeente Geertruidenberg Maatwerk epidemiologie 2011 Gemeente Geertruidenberg Tussenrapportage Onze jeugd op gezond gewicht Auteur: Renate Martens DMS: 94616 Titel: Rapportage Onze jeugd op gezond gewicht Versie: 2 Datum: december

Nadere informatie

BRUNSSUM. Brunssum Beweegt! Jeugdsport: jong geleerd is oud gedaan. 55+ of chronisch ziek? Beweeg dan juist mee!

BRUNSSUM. Brunssum Beweegt! Jeugdsport: jong geleerd is oud gedaan. 55+ of chronisch ziek? Beweeg dan juist mee! BRUNSSUM Toch zijn er nog steeds teveel volwassenen en kinderen die de gezonde norm voor bewegen per dag niet halen. Daarom heeft de gemeente Brunssum besloten om extra sport- en beweegactiviteiten te

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

De kracht van buurtsportcoaches

De kracht van buurtsportcoaches De kracht van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen Hoe je met hun inzet de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking een impuls geeft Een sportieve samenleving Inhoud 3 Een sportieve

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord... 03. 2. Inleiding... 04. 3. Visie en missie... 05. 4. Doelen... 06

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord... 03. 2. Inleiding... 04. 3. Visie en missie... 05. 4. Doelen... 06 Inhoudsopgave 1. Voorwoord..................................... 03 2. Inleiding...................................... 04 3. Visie en missie................................... 05 4. Doelen......................................

Nadere informatie

BELEID MET EFFECT. Meerjarenbeleidsplan 2010 2016 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

BELEID MET EFFECT. Meerjarenbeleidsplan 2010 2016 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND BELEID MET EFFECT Meerjarenbeleidsplan 2010 2016 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Inleiding 4 2. Terugblik 4 3. Huidige situatie en positie 5 4. Missie en visie 6 5. Hoofdthema

Nadere informatie

Sportstimulering in de opvang

Sportstimulering in de opvang Sportstimulering in de opvang Voor de leden van Federatie Opvang Visie op Sport & Bewegen Inhoudsopgave 1. Uitdaging... 3 2. Landelijk sportbeleid en ontwikkelingen... 5 2.1. Combinatiefunctionarissen...

Nadere informatie

De PLUS van de open club. De maatschappelijk actieve sportvereniging als kansrijk alternatief in zorg, welzijn, arbeidsintegratie en onderwijs

De PLUS van de open club. De maatschappelijk actieve sportvereniging als kansrijk alternatief in zorg, welzijn, arbeidsintegratie en onderwijs De PLUS van de open club De maatschappelijk actieve sportvereniging als kansrijk alternatief in zorg, welzijn, arbeidsintegratie en onderwijs Colofon Inhoud 4 Inleiding 6 Onderwijs en basketball in Heerenveen

Nadere informatie

Colofon Sport beweegt kinderen vooruit Onderzoek naar het sportgedrag onder de basisschoolleerlingen van de gemeente Uden

Colofon Sport beweegt kinderen vooruit Onderzoek naar het sportgedrag onder de basisschoolleerlingen van de gemeente Uden Colofon Titel: Ondertitel: Onderwijsinstelling: Opleiding: Afstudeerbegeleider: Opdrachtgever: Contactpersoon: Sport beweegt kinderen vooruit Onderzoek naar het sportgedrag onder de basisschoolleerlingen

Nadere informatie

De bijdrage van Harten voor Sport (2014)

De bijdrage van Harten voor Sport (2014) De bijdrage van Harten voor Sport (2014) Maatschappelijke opbrengsten en werkzame factoren Martin van Rooijen Onderzoek, Monitoring en Evaluatie, Harten voor Sport Froukje Smits Onderzoeker Sport & Samenleving,

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014 Koorenhuis. het vernieuwde Koorenhuis gaat verder

Activiteitenplan 2014 Koorenhuis. het vernieuwde Koorenhuis gaat verder Activiteitenplan 2014 Koorenhuis het vernieuwde Koorenhuis gaat verder Algemene Informatie Naam instelling: Statutaire naam instelling: Statutaire doelstelling: Aard van de instelling: Koorenhuis, centrum

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STIMULANS PEUTERWERK STIMULANS WELZIJN

JAARVERSLAG 2012 STIMULANS PEUTERWERK STIMULANS WELZIJN JAARVERSLAG 2012 STIMULANS PEUTERWERK STIMULANS WELZIJN 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van 2012 van de Stichtingen Stimulans Welzijn en Stimulans Peuterwerk. In dit verslag worden de resultaten

Nadere informatie

Concept Beleidsplan VZOS 2015-2020

Concept Beleidsplan VZOS 2015-2020 Concept Beleidsplan VZOS 2015-2020 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Externe analyse... 4 2.1. Algemene ontwikkelingen... 4 2.2. Beleid Nederlandse Handboogbond (NHB)... 4 2.3. Concurrentie... 5 3.

Nadere informatie

Handboek Meer halen uit sportevenementen Achterliggend handboek bij checklist maatschappelijke spin - off sportevenementen

Handboek Meer halen uit sportevenementen Achterliggend handboek bij checklist maatschappelijke spin - off sportevenementen Handboek Meer halen uit sportevenementen Achterliggend handboek bij checklist maatschappelijke spin - off sportevenementen Marieke de Groot Paul Duijvestijn Handboek Meer halen uit sportevenementen Achterliggend

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen Jaarverslag 2012 Landstede Welzijn Ommen Voorwoord Ook dit jaar heeft Landstede Welzijn Ommen haar projecten en activiteiten kunnen ontwikkelen en realiseren dankzij de inzet van vele honderden vrijwilligers.

Nadere informatie