Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april 2014. In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Sportverenigingen EDITIE 4 april 2014 In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries Sportaanbod primair onderwijs SG Were Di zoekt samenwerking met sportverenigingen Veel sportmatches op Beursvloer 2014 Vrijwilligersverzekering Valkenswaard Subsidie voor lage inkomens ED zoekt sportkampioenen Aanpak overlast op sportpark Den Dries Sportpark Den Dries heeft zo nu en te kampen met overlast als gevolg van hangjeugd. In enkele gevallen leidt dit zelfs tot vernielingen en inbraak. Dit tot ongenoegen van de verenigingen, bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen. Omdat de gemeente Valkenswaard dit probleem samen met betrokkenen wil aanpakken, worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten komen de onderwerpen overlast, toegankelijkheid en parkmanagement op sportpark Den Dries aan bod. Inmiddels heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden, in het clubhuis van VLTC Falcones. Voor deze bijeenkomst waren de verenigingen uitgenodigd die binnen de afrastering op het sportpark gevestigd zijn. Van desbetreffende verenigingen waren naast bestuursleden ook leden uitgenodigd die binnen de vereniging verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud. Dit om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de problematiek en samen te werken aan oplossingsrichtingen. Voor het vervolgtraject worden ook andere verenigingen, omwonenden en belanghebbenden betrokken om mee te denken en praten over deze onderwerpen. Ook de Sportraad heeft een werkgroep ingesteld voor de uitwerking van het thema Parkmanagement. Sportaanbod primair onderwijs Om de Valkenswaardse basisschooljeugd kennis te laten maken met een zo breed mogelijk scala aan sport- en beweegactiviteiten organiseert de gemeente Valkenswaard, veelal in samenwerking met lokale sportaanbieders, regelmatig een tijdens en naschools sportaanbod voor de jeugd.

2 Hierbij gaat het bijvoorbeeld om sportclinics tijdens de gymlessen, lessenseries na schooltijd in de vorm van Sport4Kids en diverse buurtsport activiteiten door het jaar heen. Lokaal sportaanbod Indien mogelijk worden bij dergelijke activiteiten de sportverenigingen betrokken om de jeugd kennis te kunnen laten maken met het lokale sport- en beweegaanbod wat de gemeente Valkenswaard te bieden heeft. Voor verenigingen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om de jeugd op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met de sport die de vereniging biedt. Van verenigingen komen regelmatig signalen terug dat kinderen na een aangename kennismaking de keuze maken om structureel te gaan sporten en lid te worden van de desbetreffende vereniging. Interesse? Wellicht is dit daarom ook een mooie kans voor uw vereniging om uw sport op de kaart te zetten en wellicht nieuwe leden te werven. Verenigingen die ervoor open staan om tijdens of na schooltijd clinics te verzorgen voor de basisschooljeugd, kunnen dit kenbaar maken aan sportconsulent Frank van den Boomen via Samen met u kan dan gekeken worden naar de gewenste opzet, doelgroep en periode. SG Were Di zoekt samenwerking met sportverenigingen Sinds enige jaren biedt SG Were Di een uitgebreid naschools sport- en cultuuraanbod voor de leerlingen. De school doet dit in samenwerking met de gemeente Valkenswaard en vele instellingen en verenigingen op sportief en cultureel gebied in Valkenswaard en omgeving. SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur Leerlingen van SG Were Di worden op dinsdagmiddag vrijgeroosterd zodat ze deel kunnen nemen aan de activiteiten van de SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur. Dit schooljaar nemen bijna 300 leerlingen deel aan één van deze cursussen. over de SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur vind je in de bijgevoegde brochure. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het schooljaar alweer in volle gang. De organisatie is voortdurend op zoek naar cursussen die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen en die hen kennis laten maken met velerlei terreinen op het gebied van sport en cultuur. Het gaat hierbij met name om activiteiten die niet in de reguliere lessen kunnen worden aangeboden maar die wel erg zinvol kunnen zijn voor hun ontwikkeling. Samenwerking met sportverenigingen Ook voor de verenigingen is het vaak nuttig om zich zo bij de jeugd te kunnen presenteren. Het is een promotie voor de sportvereniging en levert regelmatig nieuwe leden op. Verenigingen die interesse hebben om tijdens het schooljaar een cursus aan te bieden kunnen vrijblijvend contact opnemen met de coördinator SG Were Di ASC en sportconsulent voortgezet onderwijs via h.pols@sgweredi.nl.

3 Veel sportmatches op Beursvloer 2014 De derde editie van de Beursvloer Valkenswaard heeft bijna 100 matches opgeleverd met een economische meerwaarde van minstens euro. Een prachtig resultaat, met dank aan de 175 deelnemers van ruim 80 Valkenswaardse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Vraag + aanbod = match! Ondernemers, goede doelen, vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, scholen en (zorg)instellingen kwamen op 20 maart bij elkaar om diensten en tegenprestaties met elkaar te verhandelen. Organisaties vragen om handjes, advies, spullen. Ondernemers met hart voor de lokale samenleving bieden diensten, menskracht en kennis aan. Als vraag en aanbod elkaar vinden is er een match gemaakt. De beurzen blijven altijd gesloten. Sportmatches Opvallend is het aantal sport gerelateerde matches wat tijdens de Beursvloer is gesloten Dit betreft namelijk een aanzienlijk deel van het totale aantal matches. In een aantal gevallen gaat het om een sportaanbieder als vragende of juist als aanbiedende partij, in andere gevallen zijn sportactiviteiten onderdeel van de gesloten deal. Diverse sportaanbieders wisten via de Beursvloer 2014 zaken als een accommodatie, pr, (sport)materialen, lunchpakketten en een barbecue voor vrijwilligers te regelen. In ruil hiervoor boden zij de tegenpartij exposure, sportclinics of vrijkaarten. Beursvloer 2015 Ook in 2015 zal er weer een Beursvloer georganiseerd worden. Dit biedt voor deze en andere verenigingen de kans om nieuwe matches te sluiten en interessante contacten op te doen. Vrijwilligersverzekering Valkenswaard Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren. De gemeente Valkenswaard heeft daarom een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Vrijwilligersnet Nederland. Wat zijn vrijwilligers? U bent vrijwilliger als u in een organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werk doet om anderen te helpen of met een ander maatschappelijk belang. Hieronder vallen ook maatschappelijke stagiaires, mensen die zich slechts eenmalig inzetten of mensen die met de auto op pad gaan voor de vereniging. Wie is voor wat verzekerd? Vrijwilligers zijn verzekerd voor aansprakelijkheid particulieren, ongevallen en persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en verkeersaansprakelijkheid. Vrijwilligersorganisaties zijn verzekerd voor aansprakelijkheid bedrijven en rechtsbijstand. Bestuurders van vrijwilligersorganisaties zijn verzekerd voor aansprakelijkheid. Wat betekent dit voor uw vereniging? Via deze vrijwilligersverzekering zijn alle binnen de gemeente Valkenswaard actieve vrijwilligers automatisch verzekerd. U hoeft hier als vereniging of vrijwilliger niets voor te doen.

4 Veel verenigingen hebben daarnaast echter nog een aparte vrijwilligersverzekering, of sluiten deze af voor grote toernooien of evenementen. Heeft uw vereniging nog een vrijwilligersverzekering nodig? In principe is een aparte vrijwilligersverzekering voor uw vereniging niet noodzakelijk. Wel is het zo dat de gemeentelijke vrijwilligersverzekering pas in tweede instantie in beeld komt. Bij calamiteiten zal eerst gekeken worden naar de vrijwilligersverzekering van de vereniging, alvorens een beroep kan worden gedaan op de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente. Bij het ontbreken van een vrijwilligersverzekering bij uw vereniging zal de gemeentelijke vrijwilligersverzekering echter alsnog tussenkomen en is schade dus toch gedekt. Op die manier is een eigen vrijwilligersverzekering voor uw vereniging dus niet perse nodig. over de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Valkenswaard kunt u vinden op Tevens kunt u contact opnemen met Jos.van.der.Heijden@valkenswaard.nl. Subsidie voor lage inkomens De gemeente Valkenswaard vindt het belangrijk dat alle schoolgaande kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten met een sportief, educatief, sociaal of cultureel karakter. Helaas komt het regelmatig voor dat de financiële thuissituatie dit niet toelaat. Daarom kunnen ouders die een laag inkomen hebben, een beroep doen op de regeling Kinderparticipatie of de extra subsidieregeling voor lage inkomens. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind de kans krijgt om deel te nemen. Kinderparticipatie Ouders met lage inkomens kunnen per schoolgaand kind tot en met 17 jaar een tegemoetkoming krijgen van maximaal 225,- per jaar. De aanvrager ontvangt geen geld, maar kan via de gemeente bijvoorbeeld de contributie van de sportvereniging of de aanschaf van sportmaterialen laten betalen. Extra subsidieregeling voor lage inkomens Naast de regeling Kinderparticipatie kent de gemeente Valkenswaard een extra subsidieregeling voor lage inkomens. Deze subsidie helpt inwoners met een laag inkomen deel te nemen aan sociale, sportieve, educatieve of culturele activiteiten. De tegemoetkoming kan bijgevolg ook ingezet worden voor bijvoorbeeld een sportabonnement of -contributie. De gemeente Valkenswaard kan u daarvoor een subsidie verstrekken van 115,- per gezinslid. Wat kunt u hier als vereniging mee? Voor u als vereniging is het belangrijk om te weten van het bestaan van deze regelingen. Hoewel u als vereniging geen aanspraak kunt maken op deze subsidies, kunt u wel uw leden attenderen op de mogelijkheden die deze regelingen bieden. Door (potentiële) leden op deze regelingen te wijzen slaagt u er wellicht in om huidige leden (die om financiële redenen dreigen te moeten stoppen) langer te behouden voor uw vereniging, of juist nieuwe leden te binden. over deze regelingen is te vinden op Tevens kunt u contact opnemen met de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Valkenswaard door te bellen naar

5 ED zoekt Sportkampioenen De sportcompetities naderen hun ontknoping en de eerste sportkampioenen hebben zich al aangediend. Het zijn er weer honderden, in alle mogelijke takken van sport. Het Eindhovens Dagblad (ED) gaat er aandacht aan schenken en wel in de vorm van de 'Sportkampioen van de Week' op de Mijn ED-pagina in de krant en op de website. Het ED selecteert niet op niveau, op populariteit van sporten of op leeftijd. Alle sportkampioenen komen in aanmerking, of het nu een eerste elftal is, een veteranenteam, een feestteam, jonge vrouwelijke of mannelijke talentjes, een individu, een duo, een zes-, tien- of elftal. Een bijzondere foto vergroot de kansen Het ED kiest de Sportkampioen van de Week op basis van de achtergrond van een kampioenschap en de originaliteit van een foto. Was er sprake van een bijzondere teamsamenstelling? Speelden ouders of vrijwilligers een bijzondere rol? Wat speelde er zich gedurende het seizoen af? Welke obstakels moesten worden overwonnen en hoe verrassend was de titel? Hoe spannend was het op de laatste wedstrijddag en waardoor? Een bijzondere foto vergroot de kans om tot 'Sportkampioen van de Week' te worden gekozen. is te vinden op Op deze website kunnen ook de sportkampioenen worden aangemeld.

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Nieuwsbrief Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015 In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Skiën Leerlingen van twaalf verschillende basisscholen krijgen de kans om kennis

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sport - onderwijs. EDITIE 3 februari 2014

Nieuwsbrief. Sport - onderwijs. EDITIE 3 februari 2014 Nieuwsbrief Sport - onderwijs EDITIE 3 februari 2014 In deze editie: Buurtsport in de kerstvakantie geslaagd Sport4Kids gaat weer van start Sportgala Jeugd 2014 Buurtsport in de carnavalsvakantie Schoolzwemkampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding blz. 3 2. Doelgroep blz. 3 3. Doelstelling blz. 3 4. Omschrijving activiteiten

Nadere informatie

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging schooljaar 2015-2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen Middelburg in Beweging pag. 3 1.1 Sportkennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio.

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio. Aangepast project voorstel Sportservice Heemstede-Zandvoort Breedtesportactiviteiten in Heemstede Aangepaste project voorstel 1. Sporthackers Met het project Sporthackers kan de jeugd binnen het voortgezet

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging?

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? Stappenplan voor de vereniging Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? 153 Stappenplan vereniging 154 Inleiding De KNLTB heeft al ruim 25 jaar een schooltennisproject waardoor veel

Nadere informatie

SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur

SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur : SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur Het organiseren van meer sportieve en culturele activiteiten in en om de school http://www.youtube.c om/watch?v=r8cok aapdfc Waarom een extra aanbod van Sport

Nadere informatie

Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017

Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017 Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017 Informatiebijeenkomst vrijwilligers- en subsidiebeleid 11 april 2016 Programma Presentatie vrijwilligersbeleid Presentatie subsidiebeleid Vragen algemeen Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015!

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! Sportief Hoogeveen Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! 1 De Hoogeveense sportfunctionarissen hebben in 2013 het project Sport JIJ ook? opgezet. Sport JIJ ook?

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Kwartaalmeting juni 2016

Kwartaalmeting juni 2016 Kwartaalmeting juni 2016 1 ACHTERGROND - Steekproef STEEKPROEFGROOTTE: METING: TOTAAL (N=231) KNVB (n=47) Noc*nsf panel (n=184) Kwartaalmeting ten behoeve van de Sportzomer 2016. VELDWERK: 23 Mei 6 Juni.

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

Regionale Aanpak Aangepast Sporten. Extra modules B

Regionale Aanpak Aangepast Sporten. Extra modules B Regionale Aanpak Aangepast Sporten Extra modules B 15.0015/KZ/LH Colofon Stichting Sportservice Zuid-Holland Arckelweg 30 2685 SN Poeldijk T 0174 24 49 40 F 0174 28 11 47 info@sportzh.nl www.sportzh.nl

Nadere informatie

Werkprogramma 2013 -Samenvatting-

Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Leerdam, april 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Visie Jong Leerdam 3 3. Sportieve en Gezonde School 4 4. Culturele School 6 5. Actieve Buurt 7 6. Sterke vereniging

Nadere informatie

Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod

Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Sport2U is een virtuele sportinfrastructuur voor jongeren (12-18 jaar) (en

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze Bijlage herijking sportnota gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze 1. Sportsubsidies In de tweede helft van 2009 hebben de thans gesubsidieerde verenigingen (43) een subsidie

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris:

De combinatiefunctionaris: School & sport, samen sterker De combinatiefunctionaris: School & sport, samen sterker de sleutel tot een succesvolle samenwerking tussen school en vereniging Maatschappelijke ontwikkelingen worden kansen

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl.

Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Huis voor de Sport Groningen Saskia Duursma en Ineke Raukema Oktober 2010 Verslag Enquête Alcoholbeleid onder Sportverenigingen en Sportaanbieders in de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Inleiding Huis

Nadere informatie

SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur. Het organiseren van meer sportieve en culturele activiteiten in en om de school

SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur. Het organiseren van meer sportieve en culturele activiteiten in en om de school SG Were Di Academie voor Sport en Cultuur Het organiseren van meer sportieve en culturele activiteiten in en om de school Waarom Sport? Sport, cultuur en onderwijs horen bij elkaar en versterken elkaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving Mantelzorg valt buiten de definitie van vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen de

Nadere informatie

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Onze Sociale Dienst Optimisd voert een aantal regelingen uit die van belang zijn voor ouders van schoolgaande kinderen, die over een

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Kinderen doen mee!

Gemeente Den Haag Kinderen doen mee! Kinderen doen mee! Ilona Ligtvoet, gemeente Den Haag DSZW Richard van der Zand, ministerie van SZW 1 Achtergrond Kinderen moeten gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontplooien, ongeacht het inkomen

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking Gemeente Tytsjerksteradiel ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN...

Nadere informatie

Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht

Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht Onderwerpen - Historische achtergrond vrijwilligersverzekering - Omschrijving begrip vrijwilliger - Toelichting dekkingsrubrieken - Praktijkvoorbeelden - Vragen

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering Hoe moet ik mij aanmelden voor de verzekering? Aanmelding voor de verzekering is niet nodig.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport www.sportsubsidie.nl 1 Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven De Vrijwilligersverzekering Gemeente Eindhoven ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3 RECHTSBIJSTANDVERZEKERING... 9 VRAGEN... 10 SCHADE... 10 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Praktische informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering.

Praktische informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering. ? Praktische informatie over de VNG. vrijwilligers Vrijwilligers doen belangrijk werk voor onze samenleving. Het belang van vrijwilligerswerk zal de komende jaren verder toenemen. Waar gewerkt wordt, kan

Nadere informatie

De VNG Vrijwilligersverzekering.

De VNG Vrijwilligersverzekering. Even over vrijwilligers. De VNG Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers binnen uw gemeente goed verzekerd De VNG Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers binnen uw gemeente goed verzekerd De voordelen

Nadere informatie

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid De NSA i.s.m. de KNSB Vrijwilligersbeleid Programma Opening Vrijwilligerswerk Ervaringen uit de praktijk Motieven voor vrijwilligerswerk Werven Behouden Vragen Vrijwilligers Vrijwilliger Iemand die zich

Nadere informatie

de Vrijwilligerspolis

de Vrijwilligerspolis de Vrijwilligerspolis Sinds 1993: Een pakket collectieve verzekeringen voor het vrijwilligerswerk in Nederlandse gemeenten; de Vrijwilligerspolis is het oudste speciale verzekeringenpakket voor vrijwilligerswerk

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Onderdeel van Collectiviteit Vrijwilligersverzekering Servicepunt71 Gemeente Zoeterwoude 1 ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

SVHA VRIJWILLIGERSBELEID

SVHA VRIJWILLIGERSBELEID SVHA VRIJWILLIGERSBELEID V1.2 DEFINITIEF, 9 JULI 2018 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Visie en missie...

Nadere informatie

Kwartaalmeting november 2016

Kwartaalmeting november 2016 Kwartaalmeting november 2016 1 ACHTERGROND - Steekproef STEEKPROEFGROOTTE: METING: TOTAAL - N=194 Noc*nsf panel - n=105 CLUBDOEL - n=19 INFO bestand - N=69 Kwartaalmeting over de culturele activiteiten

Nadere informatie

De VNG Vrijwilligerspolis Een andere benadering van het verzekeren van vrijwilligers

De VNG Vrijwilligerspolis Een andere benadering van het verzekeren van vrijwilligers De VNG Vrijwilligerspolis Een andere benadering van het verzekeren van vrijwilligers John van der Voordt, VNG Verzekeringen Aanleiding Wet maatschappelijke ondersteuning Vrijwilligers onmisbaar in samenleving

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2011

Visiedocument en Activiteitenplan 2011 Visiedocument en Activiteitenplan 2011 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder Actieplan Aangepast Sporten Noordoostpolder 2015-2018 Inleiding Aanleiding Voor mensen met een beperking is voldoende beweging niet altijd vanzelfsprekend en zijn er meer knelpunten om in beweging te komen

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het Speciaal Onderwijs De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen

Nadere informatie

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Zaandam, Geachte relatie, Allereerst willen wij u namens de voetbalvereniging Hellas Sport bedanken voor uw interesse in onze vereniging. Hellas Sport

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Projectplan buurtsportcoaches

Projectplan buurtsportcoaches Projectplan buurtsportcoaches 2018-2019 SportSupport Een leven lang gezond actief Generaal Spoorlaan 2a 2025 NB HAARLEM T 023 5 26 03 02 E info@sportsupport.nl I www.sportsupport.nl Thema Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel De Vrijwilligersverzekering Gemeente Tytsjerksteradiel Algemeen...3 Pakket 1 De Vrijwilliger...4 Pakket 2 De Organisatie...7 Pakket 3 Rechtsbijstandverzekering...12 Vragen...13 Schade...14 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Het Beweegidee van Capelle

Het Beweegidee van Capelle Het Beweegidee van Capelle Uitleg: Sportief Capelle organiseert en coördineert verschillende projecten en activiteiten om de inwoners van Capelle aan den IJssel in beweging te krijgen. Hierbij wordt nadrukkelijk

Nadere informatie

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING informatie workshop maatschappelijk ondernemen sociale hygiëne aed / reanimatie ehbo cursus met aed ehbo bij kinderen cursus verantwoord alcohol schenken Aanbod 2012 WORKSHOP

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft

Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft 20 t/m 27 april 2013 Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft Organisatie & structuur 1. De Delftse Sportweek is een initiatief van de Sportraad van Delft. Deze vertegenwoordigt en communiceert met

Nadere informatie

Wij rekenen graag op u!

Wij rekenen graag op u! VV Dongen 90 jaar 1 VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Dat betekent dat 2013 een heel bijzonder jaar wordt. VV Dongen bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! Tijdens ons jubileumjaar organiseren

Nadere informatie

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren?

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren? Een organisatie voor honderdduizend Deventenaren? Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 2 Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 3 Dat is toch de gemeente Deventer. Dat klopt. En toch vonden we

Nadere informatie

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Naam vereniging/sportaanbieder:... Contactpersoon: Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Functie binnen de club: Correspondentieadres Postcode en woonplaats:... Telefoon: thuis:.. mobiel:.. E-mail:. p

Nadere informatie

Verslag van de informatieavond Thema: vrijwilligersverzekeringen 11 november 2013 Spreker: John van der Voordt, NVG

Verslag van de informatieavond Thema: vrijwilligersverzekeringen 11 november 2013 Spreker: John van der Voordt, NVG Verslag van de informatieavond Thema: vrijwilligersverzekeringen 11 november 2013 Spreker: John van der Voordt, NVG Aanleiding Deze avond werd op initiatief van Galant vrijwilligersnetwerk georganiseerd.

Nadere informatie

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS 2017 1 Inhoudsopgave Wat is vrijwilligerswerk? 3 Rechten en plichten wet- en regelgeving 3 Vrijwilligersvergoeding 4 Deskundigheidsbevordering 4 Verzekeringen 5 Verklaring

Nadere informatie

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 1 Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

>>> WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT

>>> WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT Van bijstand naar Participatiewet WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT >>> VANAF 1 januari 2015 TREEDT DE PARTIcIPATIEWET IN WERKING. DEZE VERVANGT DE WET WERK EN BIjSTAND (WWB), DE IOAW EN

Nadere informatie

Cursussen voor volwassenen

Cursussen voor volwassenen Groningen Drenthe Overijssel 26 2014-2015 Cursussen voor volwassenen www.alfa-college.nl U volgt uw cursus bij het Alfa-college Het Alfa-college is het regionaal opleidingen centrum voor Noorden Oost-Nederland,

Nadere informatie

Notitie sporten met een beperking

Notitie sporten met een beperking Notitie sporten met een beperking d f Da da Dalfsen november Okt Dalsen N dalfsen Dalfsen, februari 2016 1 1. Inleiding In de Kadernota bewegen en sport 2013 2016 is één van de aandachtspunten sporten

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it Yourself Together Menukaart Leef! voor verenigingsondersteuning Aanbod project Leef! A. Organiseren van diverse activiteiten B. Bemiddelen als stagemakelaar C. Promotie D.

Nadere informatie

Gantellaan JK Pijnacker T: Frisheid in de lucht!

Gantellaan JK Pijnacker T: Frisheid in de lucht! Gantellaan 21-24 2642 JK Pijnacker T: 015-737 04 69 info@team4talent.org Frisheid in de lucht! Nieuwsbrief oktober 2016 September was de maand van de hittegolf. Zomer in de herfst, nog nooit was het zo

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017 Vrijwilligersbeleid 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding...3 Missie...3 Vrijwilligers en Vrijwilligersraad...3 1. Werken met vrijwilligers...3/4 2. Wat biedt de vrijwilligers...4 3. Medezeggenschap...4 4. Waardering

Nadere informatie

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF Uitgewerkt door: Thijs Oud kunst- en cultuurcoördinator Kunst & COO Langezwaag, juni 2011 KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF De opdracht voor Kunst & COO INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

Aanbod Deskundigheidsbevordering 2011

Aanbod Deskundigheidsbevordering 2011 Aanbod Deskundigheidsbevordering 2011 Bijeenkomst Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) 15 maart 2011 19.30-22.00 uur Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Doelgroep Beweegreden Doelstelling Club leidinggevende Meer potentiele leden bereiken. Groei aantal jeugdleden. Verbeteren kader. Uitbreiden

Nadere informatie

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven zodat het voor de beoordelaar duidelijk

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gemeente Capelle aan den IJssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN... 5 ONGEVALLEN INZITTENDENVERZEKERING...

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

Happy Sports & Holiday Foundation

Happy Sports & Holiday Foundation Voorwoord: Alweer een sport- en spelfestijn, daar zijn er toch al zo veel van? Een vraag die al snel naar voren komt. Het antwoord op deze vraag is ja en tegelijkertijd nee. Ja, het is een sport- en spelfestijn.

Nadere informatie

Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport.

Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport. subsidieaanvraagformulier Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport. Projectgegevens Checklist Onderstaande tabel is

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

SPONSORGIDS 2013 / 2014

SPONSORGIDS 2013 / 2014 SPONSORGIDS 2013 / 2014 Gymnastiek/Turnen, Bewegen op muziek, Volleybal, Zaalvoetbal, Jazzdance, Streetdance, grote Trampolinespringen, Free-running en Ouder & Kindgym Voor jong en oud. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012

VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012 VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012 De raad van de gemeente Borsele; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Borsele d.d. 21 mei 2012;

Nadere informatie