Overeenkomst CLD (afd. Havo/Vwo) - Gemeente Delft 1 9 OKT 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomst CLD (afd. Havo/Vwo) - Gemeente Delft 1 9 OKT 2005"

Transcriptie

1 _GEMEENTE DELFT Overeenkomst CLD (afd. /) - Gemeente Delft 1 9 OKT 200 Afd: Par: BOS-J Project (projectplan ) Het Christelijk Lyceum Delft (afd. /*) heeft plannen uitgewerkt om op haar school activiteiten te ontwikkelen in het kader van het project Bt - Onderwijs - Sport (BOS). Ter ondersteuning van deze activiteiten vragen wij de gemeente Delft om bijstand in technische en materiële zin. Een en ander zal duidelijk worden in de onderstaande afspraken: Jeugdparticipatie: 1. De school voert het project WhoZnext uit volgens de inhoudelijke richtlijnen zoals opgesteld in de bijlage (1) WhoZnext. 2. De school vraagt hiervoor subsidie aan een maximum van 300.( 200 ter dekking van 0 extra coördinatie uren en 1000 als activiteitenbudget.) Zie hiervoor de bijgevoegde subsidieaanvraag (bijlage 2) 3. De school heeft binnen de normjaartaak van l van de vakleerkrachten 0 aanvullende taakuren beschikbaar gesteld voor de uitvoering van dit project.. De school organiseert met behulp van de Sportraad Zuid-Holland de cursus "Jeugdsportleider". Subsidie wordt hiervoor bij de gemeente aangevraagd (zie bijlage 2).. Na afloop van het eerste projectjaar zal op basis van gezamenlijke evaluatie opnieuw besloten worden of voorstel subsidieverstrekking ten bate van dit project onderdeel zinvol en verantwoord is. BOS-driehoek: 1. Het sportoriëntatie en -keuzeprogramma (SOK) met behulp van sportaanbieders uit de stad Delft wordt door de school gehandhaafd en waar mogelijk uitgebreid, (bijlage 3) 2. De sportaanbieders worden als groep aangesproken door de school en van eikaars bestaan op de hoogte gebracht daar waar het de relatie met de school (en haar leerlingen) betreft. 3. De school zorgt voor een gebundelde sportstimulering subsidie- aanvraag van de sportaanbieders (zie bijlage 2) en stimuleert een toenemend besef van gezamenlijkheid en verantwoordelijkheid voor het sportaanbod binnen het SOK.. De school herbesteedt de, met punt 3, vrijgekomen middelen binnen het vakgebied Sport, spel en bewegen in relatie BOS-doelstellingen.. De school heeft daarom binnen de normjaartaak van l van de vakleerkrachten 0 aanvullende taakuren beschikbaar gesteld voor de uitvoering van dit project. Dit geldt in ieder geval voor het lopende cursusjaar en zal opnieuw bekeken worden in het schooljaar De school organiseert per jaar in ieder geval l whoznextactiviteit waarbij de activiteit ook open staat voor niet-cld-leerlingen. Deze activiteit past dus binnen de BOSdriehoek. In eerste instantie wordt gedacht aan een sportdag voor groep 8 van omliggende basisscholen. *) Daar waar "de school" staat, wordt bedoeld de locatie / van het Christelijk Lyceum Delft, gelegen aan het Molenhuispad.

2 Schoolbeleid Sport spel en beweging. 1. Alle projectactiviteiten zijn bedoeld als extra aanbod op het gebied van Sport spel en bewegen met het behoud van het bestaande aanbod. 2. De school bekijkt in hoeverre bovenbedoelde activiteiten ook inzetbaar zijn in andere schoolonderdelen of locaties. 3. De school heeft periodiek overleg met projectleiding BOS om voortgang te bespreken van de projectactiviteiten en om actief een gezamenlijke toekomstvisie te ontwikkelen. Delft, oktober 200 Namens het CLD Namens gemeente Delft Simon Belder (sectordirecteur /) Hans Weijtmans (voorzitter sectie BO en whoznextcoach) Rien Slingerland (BOS-coördinator)

3 Bijlage 1: whoznext-overeenkomst 1. WhoZnext is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Delft, de Sportraad Zuid-Holland en het Christelijk Lyceum Delft (afd. /*). 2. Het CLD zal zich gedurende de looptijd van het project (t/m 30 april 2006) houden aan de verplichtingen die in de algemene voorwaarden van het whoznextplan voor de school zijn genoemd, te weten: a. In 200 start het CLD een whoznextteam op (gebeurd op 27 april 200) b. Het activiteitenbudget wordt gedurende de looptijd van de overeenkomst besteed en verantwoord bij de subsidieverstrekker (gemeente Delft) c. De school neemt het project op in het schoolbeleid onder de noemer leerlingparticipatie en sportstimulering. d. De school stelt een whoznextcoach aan die het team begeleidt. e. De coach onderhoudt contact met de Sportraad Zuid-Holland en de gemeente Delft. f. De coach zoekt zelf een vervanger wanneer hij/zij de functie neerlegt. 3. Het whoznextteam: a. bestaat uit minimaal 10 jongeren tussen 12 en 17 jaar die op vrijwillige basis deel willen nemen. b. Het whoznextteam maakt vast onderdeel uit van de schoolstruct c. Het whoznextteam organiseert per jaar minimaal 2 activiteiten, waarbij l activiteit ook gericht is op leerlingen van buiten de school. d. Het whoznextteam krijgt de mogelijkheid om minimaal l keer per jaar een training of korte cursus van de Sportraad Zuid-Holland te volgen. e. Het whoznextteam maakt elk jaar een jaarverslag en stt dit aan de Sportraad Zuid-Holland, de gemeente Delft en de directie van de school.. De gemeente Delft: a. verstrekt per jaar een activiteitenbudget van maximaal 1000,- b. vergoedt per jaar 0 uren van de whoznextcoach (maximaal 200,-). *) Daar waar hier gesproken wordt over "het CLD" of "de school" wordt telkens de afdeling / bedoeld van het Christelijk Lyceum Delft.

4 Bijlage 2: Sportstimuleringssubsidie Dit is de gebundelde aanvraag van het CLD, afd. / voor sportstimuleringsubsidie, aangevraagd bij de gemeente Delft. Deze aanvraag bestaat uit: 1. whoznext jeugdsportleiderscursus 3. lessen Sportoriëntatie en -Keuze (SOK) ad 1. whoznext Sinds 27 april 200 is er een whoznextteam actief binnen de school. Dit is mogelijk omdat zowel de gemeente als de school leerlingparticipatie van groot belang vindt. Conform de bijgevoegde afspraken tussen de gemeente en de school vragen we subsidie aan. Inmiddels zijn er diverse activiteiten georganiseerd: Laatste schooldag (activiteiten voor de hele school) en Gym-Moet-estafetteloop. Na de herfstvakantie start er een hockeytoernooi, gevolgd door een basketbaltoernooi. Als slotstuk van 200 wordt gewerkt aan een sportdag voor groep 8 van basisscholen in Hof van Delft. In 2006 zal dit team nog andere activiteiten organiseren. De kwaliteitscriteria voor de aanvraag van deze subsidie zijn dzaamheid (whoznext moet structureel worden in school), gezondheid (whoznext is gericht op de organisatie van sportactiviteiten), initiërend (whoznext pakt ook nieuwe activiteiten op) en samenwerking (whoznext zoekt ook het contact met organisaties buiten het CLD). Activiteitengeld 200 (laatste schooldag en sportdag groep 8) 1000,- Coördinatie-uren whoznextcoach ,- Ad 2. jeugdsportleiderscursus Subaal (!): 300,- Om het whoznextteam zodanig te trainen dat ze de door hen zelf geopperde activiteiten ook kwalitatief goed kunnen organiseren, wil de school in de maand november en december de cursus j eugdsportleider opzetten. De Sportraad Zuid-Holland wordt ingeschakeld voor de uitvoering hiervan en de gemeente Delft wordt hierbij gevraagd om deze cursus te subsidiëren. Het is een specifieke bijscholing (6 dagdelen) van leerlingen in het kader van het leren organiseren van schoolsportactiviteiten, maar draagt indirect bij een verbetering van de kwaliteit van het kader bij sportverenigingen, omdat deze leerlingen bijna zonder uitzondering lid zijn van sportclubs in Delft en omgeving. Daarnaast draagt de cursus bij samenwerking met externen (sportaanbieders, basisscholen, bt), omdat het whoznextteam ook activiteiten organiseert die open staan voor kinderen van buiten de school. De kwaliteitscriteria voor de aanvraag van deze subsidie zijn gezondheid (whoznext moet na de cursus beter toegerust zijn om sportactiviteiten te organiseren), initiërend (de cursus is nog nooit op school gegeven, maar kan mogelijk opgenomen worden in het curriculum van de nog te vormen sportklassen op het CLD). Kaderkosten Sportraad Zuid-Holland: 100,- Materialen en accommodatie CLD: 300,- Subaal (2): 1800,-

5 Ad 3. lessen Sportoriëntatie en -Keuze (SOK) Wij hebben de sportaanbieders die voor het CLD lessen verzorgen in de 2 e fase gevraagd om de kosten die zij hiervoor maken in kaart te brengen, zodat het CLD een gezamenlijke subsidieaanvraag voor deze sportaanbieders kan doen in het kader van sportstimulering en sportkennismaking. Deze aanvraag is bedoeld voor alle SOK-lessen in het schooljaar De kwaliteitscriteria voor de aanvraag van deze subsidie zijn dzaamheid (SOK wordt structureel opgenomen in het vakwerkplan van de sectie bewegingsonderwijs), gezondheid (SOK is gericht op de uitoefening van sporten waar de leerlingen nog niet zo bekend mee zijn), initiërend (SOK zoekt nieuwe sportactiviteiten op) en samenwerking (SOK legt het verband tussen binnen- en buitenschoolse sport en de school zoekt hierbij de samenwerking met sportaanbieders van buiten de school). Sportaanbieder Activiteit Kaderkosten Accommodatiekosten Materiaalkosten Totale kosten (13 lessen) Delft (10 lessen) Uithof (1 les) DDS-LAGA- Proteus R. C. Delft T.V. Delft Spinning + fitness Bodycombat Roeien Rugby Taekwondo 60,- 20,- 300,- 0,- 300,- Zelfstai subsidii 10,- 10,- 32,- 200,- 10,- 0,- 10,- 60,- 60,- 0,- 0,- 103,- 10,- 00,- 10,- 0,- Zelfstandige subsidie- Zelfstandige Zelfstandige aanvraag subsidieaanvraag subsidieaanvraag_ 60,- 0,- 260,- 10,- Subaal (3): 30,-

6 Totaal aangevraagde subsidie: 1. whoznext Subaal (1): 300,- 2. jeugdsportleiderscursus Subaal (2): 1800,- 3. lessen Sportoriëntatie en-keuze (SOK) Subaal (3): 30,- Totaal: 83,- Voor informatie over deze subsidieaanvraag en kennisgeving van toekenning ervan kunt u zich richten : Hans Weijtmans (voorzitter sectie bewegingsonderwijs CLD en whoznextcoach) Molenhuispad l 261 GE Delft hansweiitmans(a>d]anet.nl Het subsidiebedrag zelf kunt u storten op giro 1300 t.n.v. de Vereniging voor PC VO te Delft e.o. Graag onder vermelding van "sportstimuleringssubsidie".

7 Bijlage 3: Planning Sportoriëntatielessen CLD schooljaar Sportaanbieder Delft Delft Delft Delft Uithof DDS-LAGA- Proteus R. C. Delft R. C. Delft T.V. Delft T.V. Delft Activiteit Fitness Fitness Fitness Spinning Spinning Spinning Body-combat Body-combat Body-combat Roeien Rugby Rugby Taekwondo (CLD) Taekwondo (CLD) Dag + datum Dinsdag dec. Donderdag 2 nov. + l dec. Dinsdag 11, 18 en 2 april Maandag februari Woensdag februari Donderdag maart Dinsdag dec. Donderdag 2 nov. + l dec. Woensdag 12, april Vrijdag 19 mei, juni Maandag februari Woensdag februari Dinsdag april Dinsdag 2 april Dinsdag april Donderdag 2 nov. + l dec. Donderdag maart Dinsdag 11, 18 en 2 april Woensdag 12, april Vrijdag 19 mei, juni Woensdag 12, april Vrijdag 19 mei, juni Tijdstip Groep 6 6 Wanneer onze planning niet strookt met uw mogelijkheden, wilt u dit dan op het retourblad aangeven? Wij nemen dan contact met u op om andere data in te plannen.

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het Speciaal Onderwijs De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim

Nadere informatie

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 1 Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar)

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar) In het kader van het Convenant Brede Regeling Combinatiefuncties in het onderwijs is SKOLO in samenwerking met de gemeente Losser op zoek naar een nieuwe collega voor de functie Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt.

De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt. Vignet Bewegen en sport, vo Vragenlijst Bewegen en sport De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen zijn opgenomen in de vier pijlers en zijn vetgedrukt. Handig om bij de hand te hebben: Vakwerkplan

Nadere informatie

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015

Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Vergoedingen sportactiviteiten (basis)schoolleerlingen voor actieve sportverenigingen 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding blz. 3 2. Doelgroep blz. 3 3. Doelstelling blz. 3 4. Omschrijving activiteiten

Nadere informatie

Gezonde Scholen presteren beter!

Gezonde Scholen presteren beter! Gezonde Scholen presteren beter! Aan de slag met de Gezonde School! Lerende netwerken Sport en Bewegen in de buurt najaar 2014 Inhoud Wat is de Gezonde School? Gezonde School - aanpak Vignet Gezonde School

Nadere informatie

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio.

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio. Aangepast project voorstel Sportservice Heemstede-Zandvoort Breedtesportactiviteiten in Heemstede Aangepaste project voorstel 1. Sporthackers Met het project Sporthackers kan de jeugd binnen het voortgezet

Nadere informatie

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging?

Stappenplan voor de vereniging. Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? Stappenplan voor de vereniging Hoe wordt de tennisvereniging een Schoolactieve vereniging? 153 Stappenplan vereniging 154 Inleiding De KNLTB heeft al ruim 25 jaar een schooltennisproject waardoor veel

Nadere informatie

Aanbod Middelburg in Beweging. schooljaar

Aanbod Middelburg in Beweging. schooljaar Aanbod Middelburg in Beweging schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Uitgangspunten gemeente Middelburg pag. 3 1.1 doelstellingen Middelburg in Beweging 1.2 doelgroepen Hoofdstuk 2 Sportactiviteiten

Nadere informatie

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven zodat het voor de beoordelaar duidelijk

Nadere informatie

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging schooljaar 2015-2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen Middelburg in Beweging pag. 3 1.1 Sportkennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen.

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Dit document is bedoeld voor scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma. Scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma

Nadere informatie

Beleidsuitgangspunten. Schoolsporttoernooien en Evenementen.

Beleidsuitgangspunten. Schoolsporttoernooien en Evenementen. Beleidsuitgangspunten Schoolsporttoernooien en Evenementen. Doel. Het doel van dit document is om de beleidsuitgangspunten voor schoolsportactiviteiten vast te leggen om zo de deelname van scholen en leerlingen

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag Samendoen 2019 Combinatiefunctionaris Sport Lotte Wiekamp, Kim Overbeek: combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk: directeur Leerdam: juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen

Nadere informatie

Projectplan VMBO in Beweging VMBO in Beweging

Projectplan VMBO in Beweging VMBO in Beweging Projectplan VMBO in Beweging 2010 2013 VMBO in Beweging Initiatiefnemer : Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen Projectnaam : VMBO in Beweging School : Sport en Beweegcoördinator : Telefoon : E-mail

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31.

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31. GEMEENTE BRAKEL SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel 055/42.31.98 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 2 ALGEMENE VOORWAARDEN 3 Artikel 1 3 Artikel

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

In Diemen zijn voor het cursusjaar de 7 basisscholen en 1 openbare school in Duivendrecht in het schema opgenomen.

In Diemen zijn voor het cursusjaar de 7 basisscholen en 1 openbare school in Duivendrecht in het schema opgenomen. Primair Onderwijs Diemen Sport 2013-2014 1.Indelingsschema pag. 1 1a. Lesurentabel leerlingen pag. 2 2.Gymnastiekrooster 2013-2014 pag. 3 2a.Gymnastiekrooster Petrus en De Nieuwe pag. 4 3.Schoolsportkalender

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2016 Samen Sportief in Beweging

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2016 Samen Sportief in Beweging A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland

Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland Sport en Gezond Bewegen op Noord-Beveland Nota sportbeleid 2012-2015 Inhoudsopgave Inleiding Sport op Noord-Beveland 3 Hoofdstuk 1. De subsidie kaders 4 1.1 Combinatiefuncties 4 1.2 NASB 4 Hoofdstuk 2.

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016

ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016 PCBS De Rank Jan van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016 Samenstelling: directie ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school Richting PCBS De Rank Protestants Christelijk

Nadere informatie

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet Het Penseel Deze nieuwsbrief is een uitgave van openbare basisschool t Palet, onderdeel van de Brede School Noorderbreedte 33 Beste ouders en kinderen, Vanmiddag vond de 5 e techniekmiddag van dit schooljaar

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

www.wilgenstam.nl Veel informatie vindt u op: Meidoornsingel 120 3052 BT Rotterdam Wilgenlei 149 3052 CG Rotterdam

www.wilgenstam.nl Veel informatie vindt u op: Meidoornsingel 120 3052 BT Rotterdam Wilgenlei 149 3052 CG Rotterdam Schoolgids supplement schooljaar 2015-2016 Veel informatie vindt u op: www.wilgenstam.nl Meidoornsingel 120 3052 BT Rotterdam Telefoon: 010 4 18 56 80 Mail: directie@wilgenstam.nl Wilgenlei 149 3052 CG

Nadere informatie

Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016

Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016 AANMELDINGSFORMULIER Sportkennismakingsactiviteiten primair- en speciaal onderwijs 2015 / 2016 Sportaanbieder :... Contactpersoon :... Adres :... Postcode en woonplaats :... Telefoon :... E-mail :... Bovengenoemde

Nadere informatie

Uitgangspunten bij de subsidie Voor- en Vroegschoolse Educatie in s-hertogenbosch 2018

Uitgangspunten bij de subsidie Voor- en Vroegschoolse Educatie in s-hertogenbosch 2018 Uitgangspunten bij de subsidie Voor- en Vroegschoolse Educatie in s-hertogenbosch 2018 1. Doelstellingen gemeente 2. Subsidieregeling 3. Subsidievoorwaarden 4. Verantwoording van subsidie 5. Toezicht VVE

Nadere informatie

De Boemerang Jaarplanning Schooljaar

De Boemerang Jaarplanning Schooljaar De Boemerang Jaarplanning Schooljaar 2018 2019 Versie februari 2019 Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag AUG 33 13-08 Zomervakantie 14-08 Zomervakantie 15-08 Zomervakantie 16-08 Zomervakantie

Nadere informatie

obs Ter Borch a.dalmolen@obs-terborch.nl a.lubbers@obs-terborch.nl Menny Huttinga m.huttinga@obs-terborch.nl y.vandenberg@obs-terborch.

obs Ter Borch a.dalmolen@obs-terborch.nl a.lubbers@obs-terborch.nl Menny Huttinga m.huttinga@obs-terborch.nl y.vandenberg@obs-terborch. Directie en leerkrachten Naam e-mailadres Unit directeur Bert Wansink dir@obs-terborch.nl Unit coördinator Anneke Dalmolen dir@obs-terborch.nl a.dalmolen@obs-terborch.nl Groep 1/2A Tjes de Boer Menny Huttinga

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport. Criteria en vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

opening schooljaar v.a. 15:30 uur onderwijsbeurs groningen teamvergadering 10 okt - 16 okt 41 Lissabon va 16 teamvergadering zwolle culinair Lissabon

opening schooljaar v.a. 15:30 uur onderwijsbeurs groningen teamvergadering 10 okt - 16 okt 41 Lissabon va 16 teamvergadering zwolle culinair Lissabon Periode 1 Datum Kalenderw eek 05 sep - 11 sep 36 leerjaar 1 360 leerjaar 2 760 JAARPLANNING DELTION COLLEGE team IHS vastgesteld door CvB en directe d.d. 15-02-2011 (N11028CvB) Cursusjaar 2011-2012 leerjaar

Nadere informatie

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar. Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de jaarlijkse bijlage die hoort bij onze schoolgids. Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

JAARBOEKJE SCHOOLJAAR

JAARBOEKJE SCHOOLJAAR JAARBOEKJE SCHOOLJAAR 2016-2017 Inleiding Het jaarboekje is een aanvulling op de schoolgids. Naast het jaarboekje ontvangt u in de loop van het schooljaar ook het Inhoudelijk Jaarverslag van het afgelopen

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Augustus 27 Start schooljaar September 3 Start periode stages 4 Ouder Informatie avond PAARS 19.00-21.00 uur 5 Ouder Informatie avond ORANJE 19.00-21.00 uur 6 Ouder informatie avond

Nadere informatie

Verkeersbrigadiers J.A. de Vullerschool

Verkeersbrigadiers J.A. de Vullerschool Verkeersbrigadiers J.A. de Vullerschool Joppelaan - Kamperweg Inleiding Sinds lange tijd staan er verkeersbrigadiers op de kruising Joppelaan Kamperweg in Gorssel. De verkeersbrigadiers helpen op doordeweekse

Nadere informatie

2009 januari 2013 Deeltijd opleiding tot Fysiotherapeut op de Avans Hogeschool te Breda

2009 januari 2013 Deeltijd opleiding tot Fysiotherapeut op de Avans Hogeschool te Breda Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens: Naam: Neven Voornamen: Leonard Roepnaam: Léon Geboortedatum: 30 maart 1983 Geboorteplaats: Gouda Adres: Heuvellaan 117 Postcode: 2803 DW Woonplaats: Gouda Mobiel:

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

Commerciële afdeling klas 3

Commerciële afdeling klas 3 Commerciële afdeling klas 3 Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen Schooljaar: 2018-2019 Inleiding examenproject Jullie gaan afstuderen als medewerker marketing en communicatie (crebocode 25148)

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School Voortgezet Onderwijs: Sport en Bewegen

Menukaart Gezonde School Voortgezet Onderwijs: Sport en Bewegen Menukaart Gezonde School Voortgezet Onderwijs: Sport en Bewegen School: Plaats: Locatie: Ingevuld door: Functie: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling

Nadere informatie

Presentatie - discussie

Presentatie - discussie Presentatie - discussie Het project in Hulst en Terneuzen Ervaringen Promotie en vervolgplan OTV project 37 basisscholen (3 schoolbesturen) 3 voortgezet onderwijsscholen + praktijkschool 2 gemeenten Kinderopvang

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

Hierbij deel ik u mee dat uw zoon/dochter geplaatst is in klas: Namens het team van het Bredero Beroepscollege wensen wij u een fijne vakantie,

Hierbij deel ik u mee dat uw zoon/dochter geplaatst is in klas: Namens het team van het Bredero Beroepscollege wensen wij u een fijne vakantie, Retouradres: Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam Aan de ouders/verzorgers van Onderwerp: informatie betreffende het nieuwe schooljaar 2017-2018 Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Wat is Kies je Sport? Waarom wordt Kies je Sport georganiseerd? Wat doet Sportservice Doetinchem?

Wat is Kies je Sport? Waarom wordt Kies je Sport georganiseerd? Wat doet Sportservice Doetinchem? 1 Inhoud Wat is Kies je Sport?... 3 Waarom wordt Kies je Sport georganiseerd?... 3 Wat doet Sportservice Doetinchem?... 3 Wat wordt er van de verenigingen verwacht?... 4 Waarom meedoen?... 4 Concrete invulling

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

VR DOC.1263/2BIS

VR DOC.1263/2BIS VR 2018 0911 DOC.1263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de uitvoering van het decreet van 22 december 2000

Nadere informatie

Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017)

Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017) Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017) Papendallaan 60 T 026 354 0399 Uitgebracht door: Hans Lubbers Postbus 60066 E info@geldersesportfederatie.nl Telefoonnummer: 06-531 77

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 23 oktober 2016 / NUMMER 9

WEEKBRIEF. 23 oktober 2016 / NUMMER 9 WEEKBRIEF 23 oktober 2016 / NUMMER 9 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Op de valreep toch nog een nieuwsbrief. Na een heerlijke week met echt herfstweer, mogen we weer aan de slag met elkaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

We verwelkomen een nieuwe collega, Lonneke Vleugels. Zij heeft al vele jaren onderwijservaring op een andere school van de stichting.

We verwelkomen een nieuwe collega, Lonneke Vleugels. Zij heeft al vele jaren onderwijservaring op een andere school van de stichting. Stevensweert, juni 2018. Betreft: organisatie schooljaar 2018-2019. Beste ouders/verzorgers, Bij deze willen wij u informeren over de groepsindeling voor het schooljaar 2018-2019. De Maasparel is onderdeel

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

Praktisch deel schoolgids

Praktisch deel schoolgids Praktisch deel schoolgids Welemanstraat 23 7622 HB BORNE Tel. 074-2661350 Voorwoord Voor u ligt de praktische informatie voor basisschool Sprankel. Per 1 augustus 2016 zijn de basisscholen De Zonnebloem

Nadere informatie

Thema 1: Inclusief sporten en bewegen Dit gaat goed

Thema 1: Inclusief sporten en bewegen Dit gaat goed Thema 1: Inclusief sporten en bewegen Zit dansen voor ouderen in de zorgcentra Aanbod voor (alle!) ouderen uitbreiden, vanaf / met beperking zeer weinig mogelijkheden! Sport op maat voor iedereen? Ouderen

Nadere informatie

Zo was het

Zo was het De Haagse Sporttuin Zo was het Zo was het Zo was het en zo is het nu! en zo is het nu! en zo is het nu! Wat is de HST? Wat is de HST? Multifunctioneel Sportcomplex. Samenwerking Buurt/ Onderwijs/ Sport.

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

Jump-in scan. Naam school en schooljaar

Jump-in scan. Naam school en schooljaar Jump-in scan school en schooljaar Toelichting Jump-in doelen Gezondheid staat structureel op de agenda De school heeft de visie en afspraken rond gezonde leefstijl in het beleid opgenomen. Het schoolteam

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Lees voor het invullen van dit formulier eerst de folder Leerlingenvervoer. U dient het formulier volledig in te vullen en de gevraagde stukken mee te sturen. Is dit

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Beleid VST OBS Da Vinci

Beleid VST OBS Da Vinci Beleid VST OBS Da Vinci Schooljaar 2015-2016 1 Voorwoord OBS Da Vinci wil graag tegemoet komen aan de veranderende maatschappij waarbij er steeds vaker twee verdieners zijn in het gezin. Daarom maken wij

Nadere informatie

Meer bewegen voor meer kinderen

Meer bewegen voor meer kinderen Meer bewegen voor meer kinderen Paulusschool, Noorderlicht 2008-2009 Inzet van beweegteams voor sport-en spelontwikkeling De Paulusschool heeft vanaf het schooljaar 2008-2009 een inzet van beweegteams

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

2. Waarom kiezen voor een Sportsnack op je school?

2. Waarom kiezen voor een Sportsnack op je school? 1. Wat is Sportsnack? Sportsnack staat voor Sportief Naschools Actieve Kids en wil extra bewegingskansen creëren voor kinderen van de basisschool en kleuterklas. Kinderen en jongeren bewegen te weinig

Nadere informatie

3 MAANDAG wk MAANDAG wk MAANDAG wk 34 Eerste schooldag Actie: de scholen zijn weer begonnen

3 MAANDAG wk MAANDAG wk MAANDAG wk 34 Eerste schooldag Actie: de scholen zijn weer begonnen SCHOOLKALENDER AUGUSTUS 2015 3 MAANDAG wk 32 10 MAANDAG wk 33 17 MAANDAG wk 34 Eerste schooldag Actie: de scholen zijn weer begonnen 24 MAANDAG wk 35 31 MAANDAG 4 DINSDAG 11 DINSDAG 18 DINSDAG 25 DINSDAG

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 11 juli 2018

Datum: Adviserend. 11 juli 2018 Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Grenzeloos Actief sporten voor mensen met een beperking 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door regionale

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

26 januari 2018

26 januari 2018 1381 www.clarafabriciusschool.nl 26 januari 2018 26 januari Vanaf 18.00 uur: Inschrijven oudergesprekken groep 3 en 8 27 januari Schoolvolleybaltoernooi groep 7 en 8 30 januari Minilessen groep 8 Nieuwe

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool

Informatieboekje Marcusschool Informatieboekje Marcusschool 2018-2019 De Marcusschool is een Vreedzame School Adres: Mayadreef 1, 3563 XC Utrecht Tel: 030-2615807 Postadres: Postbus 9212, 3506 GE Utrecht Website: marcus.ksu-utrecht.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar Lees voor het invullen eerst de toelichting!

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar Lees voor het invullen eerst de toelichting! Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019 Lees voor het invullen eerst de toelichting! Vraag 1 Informatie over de leerling Achternaam : Voornamen : Roepnaam : jongen / meisje Geboortedatum

Nadere informatie

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTVERENIGINGEN. (goedgekeurd gemeenteraad Geetbets 27 juni 2016)

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTVERENIGINGEN. (goedgekeurd gemeenteraad Geetbets 27 juni 2016) GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTVERENIGINGEN (goedgekeurd gemeenteraad Geetbets 27 juni 2016) Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Geetbets kan jaarlijks subsidies

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE NEERIJNEN / WEST BETUWE SCHOOLJAAR

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE NEERIJNEN / WEST BETUWE SCHOOLJAAR AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE NEERIJNEN / WEST BETUWE SCHOOLJAAR 2018-2019 Postadres : Postbus 30, 4180 BA, Waardenburg Bezoekadres : Van Pallandtweg 11, Neerijnen Telefoonnummer: Afd. Dienstverlening

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Bassisschool komt in beweging: eigenaarschap van school en rol van de buurtsportcoach daarin

Bassisschool komt in beweging: eigenaarschap van school en rol van de buurtsportcoach daarin Bassisschool komt in beweging: eigenaarschap van school en rol van de buurtsportcoach daarin Anneke von Heijden: Fontys Sporthogeschool Jeremy van Wissen: Maastricht Sport Workshop vandaag Procesbeschrijving

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Peppelinfo september 2015, nummer 1

Peppelinfo september 2015, nummer 1 Peppelinfo september 2015, nummer 1 Beste ouders, Voor je het weet, ben je al een week op weg in het nieuwe jaar! Wat fijn om iedereen weer terug te zien en te horen over mooie, fijne, lekkere en gezellige

Nadere informatie

PCBS Regenboog. Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016

PCBS Regenboog. Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016 PCBS Regenboog Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016 ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: PCBS De Regenboog Richting: Protestants-Christelijk Adres: Perengaarde 1 Telefoon: 0181-212485 Postcode

Nadere informatie

23 e jaargang nr.3 28 september 2018

23 e jaargang nr.3 28 september 2018 23 e jaargang nr.3 28 september 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de derde nieuwsflits van dit schooljaar. In en rond de groepen merken

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN O. Afdeling / Team: BEDV I BJVZ

RAADSVOORSTEL EN O. Afdeling / Team: BEDV I BJVZ tur*tî2x/rt RAADSVOORSTEL EN O Reg istratienummer raad I 28827 I Datum: 31 januari 2017 Afdeling / Team: BEDV I BJVZ Portefeuillehouder: R.J. Helm Behandeld door: C. de Haan ld. de Wit Onderwerp: Vaststellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5 Nieuws voor leerjaar 3 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

Augustus Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 31 juli sep 2 sep. Week

Augustus Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 31 juli sep 2 sep. Week Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 31 juli 1 2 3 4 5 31 6 7 8 9 10 11 12 32 13 14 15 16 17 18 19 33 20 21 22 23 24 25 26 34 27 28 29 30 31 1 sep 2 sep 35 September

Nadere informatie

Zaterdag 17 september en 19 t/m 22 september

Zaterdag 17 september en 19 t/m 22 september Evenementenkalender Openingsrun Met deze gezellige 1Km Run geeft Utrecht het landelijke startschot voor de Nationale Sportweek (NSW). Zoveel mogelijk mensen rennen in de clubkleding van hun vereniging

Nadere informatie

FIJNE en GEZELLIGE CARNAVALSVAKANTIE allemaal!!!!!

FIJNE en GEZELLIGE CARNAVALSVAKANTIE allemaal!!!!! Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 1 1 maart 2019 bulletin@wilhelminaschool.nl Informatie en nieuws over en van school Vergadering Bestuur en MR Paul Vogels, lid oudergeleding MR Periodiek

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Formatie en Vakantierooster 2014/2015

Formatie en Vakantierooster 2014/2015 Herenweg 149, 2465 AG Rijnsaterwoude, tel. (0172) 50 81 65, fax. (0172) 50 69 50, e-mail info@kinderarcke.nl Formatie en Vakantierooster 2014/2015 Onze school maakt deel uit van: Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie