Inleiding Een nieuwe website!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding Een nieuwe website!"

Transcriptie

1 Inleiding Een nieuwe website! Na een uitdagend traject van vele maanden zijn we nu bijna zo ver, de vernieuwde VBN website wordt binnenkort in gebruik genomen. Deze wijziging heeft gevolgen voor jouw profiel, weekgroep(en) en evenementen! (zie hoofdstuk: wat moet ik doen) De VBN site is een visitekaartje voor Biodanza in Nederland en voor jou als individuele docent. Belangrijk dus dat het een goed werkende website is, en dat alle informatie goed vindbaar is, er netjes uitziet en dansend Nederland geïnspireerd wordt om (nog meer) te dansen! In dit document neem ik je mee in de wijzigingen, en welke stappen je kunt doorlopen om je profiel te controleren en waar nodig netjes bij te werken. Waarom een verandering? Om een aantal redenen. Ten eerste was de administratie van leden erg veel werk en niet netjes op orde. Ten tweede was het beheer van je profiel en weekgroepen / evenementen omslachtig en leidde dit tot veel vragen en frustratie. Maar bovenal hebben we geprobeerd de website nog prettiger te maken voor onze klanten, de dansers die op zoek zijn naar aanbod. Ik vind IT moeilijk. Kan iemand me helpen? We hebben ons best gedaan om de site beter begrijpelijk te maken. Maar het beheer van profielen en groepen kan nog steeds lastig zijn en het maken van goede teksten is een vak apart. Vaak komen we er samen wel uit, zoals het statuut zegt: Biodanza is een methode waarmee een levend proces van menselijke solidariteit wordt gecreëerd. Samenwerking is een sleutelelement binnen het karakter van Biodanza. Durf dus je collega s te vragen om elkaar vanuit liefde te steunen. Misschien ben je goed in teksten, vormgeving, techniek of iets anders? Wij proberen ook zoveel mogelijk te ondersteunen. Echter weet dat wij dit ook volledig vrijwillig naast andere drukke werkzaamheden doen. Veel leesplezier!

2 Wat is er veranderd We hebben geprobeerd een groot aantal problemen op te lossen, die zowel de administratie en het beheer van je eigen gegevens zal verbeteren als de ervaring voor de website bezoeker. In de subkopjes hieronder geven we aan wat de veranderingen zijn. In het hoofdstuk wat moet ik doen proberen we in stappen aan te geven hoe je je gegevens optimaal kunt instellen voor de nieuwe website. Algemene verbeteringen De structuur van de website is grotendeels gelijk gebleven. Algemene verbeteringen hebben betrekking op veiligheid en gebruik van de site op telefoon en tablet, wat weer zorgt voor een betere vindbaarheid in o.a Google. Veiligheid De oude website voldeed niet aan de wettelijke eisen rondom privacy, gegevens van docenten en dansers waren onvoldoende beveiligd. In de nieuwe site is dit probleem opgelost. Je kunt dit zien in de browser doordat er https in de adresbalk staat en bij sommige browsers een slotje. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel maar zorgt ook voor een betere score bij zoekmachines als Google. (Opmerking: bij het live gaan van de site kan het zijn dat dit stuk nog niet af is) Responsive Bovendien maken we een stap richting een volledig responsive website (die op alle apparaten, ook tablets en telefoons, goed oogt). We zien dat steeds meer bezoekers de website bekijken met een tablet of telefoon, en bovendien zorgt ook deze aanpassing voor een hogere score in zoekmachines. Inhoud van de website Op de website is inhoudelijk ook het een en ander veranderd. Naast een andere schikking van de gegevens over de VBN en de website hebben we inhoud toegevoegd die voor en door de leden is. Afgeschermde inhoud In de nieuwe website is ook plaats gemaakt voor inhoud die alleen voor VBN leden bedoeld is. Deze onderdelen zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Onder het nieuws menu is nu een VBN Nieuws pagina gemaakt waar we bijvoorbeeld de VBN vergaderingen (agenda en besluiten) kunnen publiceren. Onder het biodanza menu is een pagina met tips voor en door docenten gemaakt. We willen je hiermee uitnodigen om kennis met elkaar te delen, Rolando schreef immers dat biodanza docenten elkaar steunen en helpen te groeien, kennis delen is daar een mooie manier voor. Registratieprocedure nieuwe docent We stappen af van de registratie door middel van papieren formulieren, dit gaf een te grote druk op administratie. En studenten die onder supervisie gaan staan vaak te popelen om zichzelf te kunnen registreren, maar door de grote hoeveelheid handwerk kon dit vaak enige tijd kosten. In plaats

3 daarvan kunnen aspirant leden nu zichzelf registreren. De administratie kan daarna snel het profiel goedkeuren. Docenten overzicht De weergave van docenten is nu meer gericht op de profielfoto s, die groter worden getoond. Als de pagina wordt geopend, worden docenten in een willekeurige volgorde getoond, daarnaast is er de lijst weergave die wat geschikter is om snel contactgegevens op te zoeken. De zoekfunctie is veranderd, het zoeken op naam werkt beter en de optie om op extensies/toepassingen of een specifiek geslacht te zoeken is toegevoegd. Docent Profiel De profielpagina is het meest verbeterd, en geeft nu een gestructureerd beeld van de docent. We hebben dit gedaan zodat voor docenten met een beperkt budget eenvoudig via de VBN site een soort website te maken is die kan dienen als een (tijdelijke) persoonlijke website. Bovenaan de profielpagina worden de contact gegevens getoond, het is eenvoudiger om snel in contact te komen met een docent. Bovendien is snel te zien wat het afstudeernummer van de docent is. Als je bent ingelogd als lid kun je ook het huisadres, geboortedatum en school van collega s zien, leuk om met elkaar in contact te komen of die ene fijne collega een bosje bloemen te sturen. In de uitgebreide tekst kan nu ook opmaak worden gebruikt, voor een professionelere uitstraling. Nieuw is het kunnen toevoegen van (gecertificeerde) trainingen zoals extensies, toepassingen en didactische training. Binnen de profielpagina worden bovendien automatisch je weekgroepen, evenementen en trainingen getoond, zodat je in een eenvoudig overzicht weet wat je als docent te bieden hebt. Ook fijn als je een reeks evenementen hebt die bij elkaar horen! Met al deze verbeteringen kun je van je docent pagina relatief eenvoudig een goed ogende website maken! Inloggen, wachtwoord vergeten Deze functies werkten niet altijd goed en zijn gerepareerd Overzicht Weekgroepen De weekgroepen zijn beter gekoppeld aan docenten en locaties. Als een weekgroep door meerdere docenten wordt gegeven kan dit nu netjes worden aangegeven. In het overzicht van de weekgroepen kan eenvoudig worden gezocht op een locatie. Naast een lijst overzicht worden de zoekresultaten ook op een kaartje getoond. Op die kaart kun je bolletjes met een cijfer zien. Dat betekent dat er op die plek meerdere groepen zijn. Als je verder inzoomt zie je de afzonderlijke groepen (behalve als er meerdere groepen op één locatie zijn. We raden aan om in dat geval een gezamenlijke vermelding aan te maken)

4 Weekgroep detailpagina In het detailscherm is niet veel veranderd. Omdat veel mensen problemen hebben met het aanpassen van hun gegevens nog even de tip: Als je inlogt en je naar je eigen weekgroep gaat kun je met je muis over de weekgroep tekst gaan, er wordt dan dit blokje getoond in het scherm: Het vlaggetje geeft de optie om een opmerking te geven over de groep richting administratie. Die optie zal niet vaak nodig zijn; Het tweede blokje geeft de mogelijkheid om je weekgroep aan te passen; Het derde blokje geeft de mogelijkheid de weekgroep te wissen. Opmerking: als je weekgroep van locatie verandert kun je beter een nieuwe weekgroep aanmaken, het blijkt dat de locatie niet goed wordt aangepast Overzicht Evenementen De evenementen kunnen nu ook worden doorzocht op niveau, doelgroep en duur. Zo kunnen bijvoorbeeld Biodanza vakanties of speciale evenementen voor docenten heel simpel worden gezocht. Ook kun je een nieuw evenement maken op basis van een ander evenement, handig om een reeks van evenementen te maken zoals een jaartraining of samenhangende reeks. Evenement Detailpagina De detailpagina toont in een vernieuwd en fris uiterlijk alle relevante gegevens. Vanuit het evenement is uiteraard simpel door te klikken naar de docent(en), en de detail beschrijving kun je extra opmaken waardoor je een fraaie mini- website voor je evenement kunt maken. Let op bij het maken van evenementen dat je vierkante foto s gebruikt.

5 Wat moet ik doen? Belangrijk: de nieuwe website is eerst alleen bereikbaar met de link Helaas is het niet mogelijk om alle gegevens automatisch over te zetten, een aantal basis gegevens wordt wel overgezet maar controleren en aanvullen is wel zeer aan te raden. Je hebt twee weken de tijd om je profiel, weekgroepen en evenementen over te zetten vanuit de oude naar de nieuwe omgeving. Daarna wordt de nieuwe omgeving live gezet en blijft de oude omgeving nog even beschikbaar onder De geplande belangrijke data zijn: 17 Apr De nieuwe site is beschikbaar. Tijd om te gaan migreren 1 Mei Livegang nieuwe site. Oude site blijft nog even beschikbaar 1 Juni Oude site wordt uit gezet Gedurende de migratie periode zullen we tips en trucs delen via Facebook en op de nieuwe site. Als je vragen hebt of tegen problemen aan loopt kun je ons mailen op website@biodanza.nl We zullen alle problemen terugkoppelen aan de website bouwer. Je wachtwoord moet je opnieuw instellen, dat kon niet mee vanuit de vorige website helaas. Als het niet lukt om in te loggen kun je de wachtwoord vergeten functie gebruiken om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Algemene tips Het handigste is om de nieuwe en oude website naast elkaar te openen. Bijvoorbeeld op twee tabbladen in je browser. Je kunt dan je profiel en al je weekgroepen en evenementen een voor een controleren of opnieuw aanmaken en de gegevens van de oude naar de nieuwe omgeving overzetten. Aanvullen en Verbeteren van je profiel Een deel van je profielgegevens wordt automatisch overgezet, maar zeker niet alles. We willen je daarom verzoeken om de ontbrekende gegevens snel aan te vullen. Dat is voor de administratie ook belangrijk, omdat we vanuit de website gegevens de facturatie gaan aansturen. Gegevens die je zult moeten aanvullen zijn bijvoorbeeld een aantal persoonsgegevens die we eerder niet ondersteunden, je afstudeer gegevens, en je Buma gegevens. Doordat iedereen zijn gegevens netjes kan beheren op de website kan een forse hoeveelheid werk van de administratie vereenvoudigd worden. Nog even over het invullen van alle door jouw gevolgde extensie trainingen. Er is vaak verwarring over wat er nu precies bedoeld wordt. Onderstaande definitie helpt daarin:

6 Er zijn t.a.v. extensies en specialisaties 3 niveaus te onderscheiden: Train de facilitator: Je leidt facilitatoren op om de extensie te faciliteren dan wel Biodanza te geven aan een speciale doelgroep. Dit kan alleen als je didactisch docent bent en gespecialiseerd/zeer ervaren m.b.t. het onderwerp. Je dient autorisatie te krijgen van het IBF om deze training te mogen geven. Training: Je hebt als facilitator de extensie/specialisatie training met succes gevolgd en hebt hiervan een IBF erkend diploma. Als afgestudeerd facilitator mag je met dit diploma Biodanza workshops geven met deze EXTENSIE. De dansen en muziek die tot de extensie behoren, mag je gebruiken in je lessen en workshops. In het geval van een gevolgde SPECIALISATIE, kun je nu Biodanza geven aan de doelgroep waar de specialisatie op gericht is. Ervaring workshop: Je hebt als Biodancero een ervaringsworkshop (vivencia/dag/weekend/vakantie/etc.) van de extensie gevolgd. Deze derde categorie is niet van belang voor deze website! Zorg dat je ook een profiel hebt als je geen weekgroepen hebt, graag mét herkenbare foto, zodat we geen gaten hebben in de docentenlijst. Wijzigen profielfoto De profielfoto moet je nu aanpassen via een losstaande menu optie: Mijn Profiel à Wijzig Profielfoto. Je foto is (net als bij de evenementen) een bolletje geworden, dat doet de website automatisch. Om dat goed te laten gaan moet de foto die je gebruikt vierkant zijn. Bij het uploaden kun je nog wat bijsnijden maar het is handig om te beginnen met een foto die ongeveer vierkant is. Overzetten van je weekgroepen Omdat de weekgroepen op een andere manier aan het docentprofiel gekoppeld zijn, kunnen we ze niet automatisch migreren. We hebben wél geprobeerd de weekgroepen over te zetten, maar dat lukte niet goed, daarom zal je helaas je weekgroepen opnieuw aan moeten maken. Voordeel is, dat we dan meteen met een schone lei beginnen en de vele verouderde groepen kunnen opschonen. Ook voor de foto s van de weekgroepen raden we je aan om (min of meer) vierkante foto s te gebruiken. Helaas hebben we het vervelende probleem van meerdere weekgroepen op één locatie niet kunnen oplossen (het kaartje toont dan niet alle groepen op die locatie). Als er meerdere docenten op één locatie les geven raden we je aan in de tekst van je weekgroep naar elkaar door te verwijzen.

7 Overzetten van je evenementen De evenementen zijn op een nieuwe manier gebouwd, wat meer mogelijkheden geeft. Je zult daarom je evenementen opnieuw moeten aanmaken. Dat vinden wij ook jammer, omdat we weten dat er docenten zijn met veel evenementen. Dat gaat dus even wat meer werk opleveren. Nieuw is dat je via Mijn Evenementen (in menu onder mijn profiel) een overzicht krijgt van alle ooit door jou aangemaakte evenementen en deze kunt kopiëren, bewerken, of verwijderen mbv de icoontjes: Het voordeel is dan wel dat je evenementen veel mooier gepresenteerd worden en netjes binnen je docentprofiel gegroepeerd worden. Of bij meerdere docenten, als het evenement door meerderen wordt georganiseerd. Het gemakkelijkste is, om op de oude site in te loggen en naar evenement bewerken (onder mijn profiel ) te gaan, en dan je lijst van evenementen af te gaan en opnieuw aanmaken in de nieuwe website. Foto s bij evenementen Als je een foto bij je evenement wilt plaatsen gaat dat via de standaard media bibliotheek. Daar staan álle foto s en andere bestanden in, van álle docenten. Als je een foto van een andere docent ziet die je wilt gebruiken, vraag daar dan eerst toestemming voor. Om een nieuwe afbeelding toe te voegen klik je linksboven op bestanden uploaden. Je kunt dan een afbeelding vanuit je computer naar de website sturen.

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden.

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden. Handleidingen website FOTOCLUB NULAND Handleiding voor de leden. Deze handleiding is bestemd voor de leden. Voor hen is vooral van belang hoe je foto s moet laden voor bespreking op de clubavond, hoe je

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding voor de website:

Handleiding voor de website: Handleiding voor de website: www.nvaa-leden.nl Inhoudsopgave 1) Inloggen inloggen 3x verkeerd wachtwoord ingetypt wachtwoord wijzigen 2) Account Afbeelding uitzoomen inzoomen uploaden Profiel Hoofdmail

Nadere informatie

Uw eigen website onderhouden. How To

Uw eigen website onderhouden. How To Uw eigen website onderhouden How To Over uw website Met uw website wordt uw bedrijf online goed gevonden. Het is als het ware een online visitekaartje voor uw (potentiële) klanten. Het voordeel van een

Nadere informatie

Instructie handleiding LobBook (docent)

Instructie handleiding LobBook (docent) Instructie handleiding LobBook (docent) V2.2 September 2015 Ga naar www.jouwschoolnaam.lobbook.nl Als eerste pagina krijgt u hier de optie om in te loggen of te registreren. * * In deze screenshots is

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zojuist een account aangemaakt op het besloten deel van de website van wijkgemeente 1 (of u wilt uw profiel bewerken). Hieronder

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis Handleiding website Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Registreren... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap 3... 6 Profiel... 7 Profielfoto... 8 Account... 10 Wachtwoord wijzigen... 11

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS Inhoud Inleiding... 2 Invullen Contact... 2 Aanmaken nieuw contact... 2 Invullen/wijzigen contact... 3 Invullen Instituut pagina in Megamenu... 5 Invullen Contentpagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding Handleiding HOW TO Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een Google Post toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zo

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Inhoud (Klik op ctrl + titel inhoud om snel door de handleiding te gaan) Hoofdstuk 1: Inloggen... 2 Hoofdstuk 2: Voor de eerste keer inloggen als LVSC-lid óf wachtwoord

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp Inhoudsopgave Welkom! 4 1. Inloggen 5 2. Navigatie 6 3. SKOZapp beheren 7 3.1 Profiel wijzigen 7 3.2 Groep selecteren 7 3.3 Groepsnieuws 8 3.4 Berichten 9 3.5 Fotoalbums

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 7 5 Voeg je boek toe in diddit... 8 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Handleiding. Leerkrachten / begeleiders. Versie: 11 oktober 2016

Handleiding. Leerkrachten / begeleiders. Versie: 11 oktober 2016 Handleiding Leerkrachten / begeleiders Versie: 11 oktober 2016 Wat Zikke vindt Onderwijs is geen doel, maar een middel om dromen waar te maken Je wilt dat je kinderen gezond en gelukkig zijn. Helemaal

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize Aan de slag met de vernieuwde iomniwize STAP 1 : inloggen via www.iomniwize.be kan je nog steeds inloggen met je vertrouwde login en wachtwoord. Je komt op deze startpagina terecht. STAP 2 : mijn profiel

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 6 5 Voeg je boek toe in diddit... 7 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

FHI DIGITALE SERVICE. Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1

FHI DIGITALE SERVICE. Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1 Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 INLOGGEN OP MIJN FHI... 3 UW WACHTWOORD VERGETEN... 4 UW WACHTWOORD RESETTEN... 4 UW ACCOUNTGEGEVENS BIJWERKEN...

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Leren werken met Facebook Facebook is een van de populairste sociale

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel. Intranet. intranet.vechtenijssel.nl

Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel. Intranet. intranet.vechtenijssel.nl Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel Vanaf dinsdag 1 maart, in de loop van de dag, gaat Intranet echt live en kun je inloggen. We versturen een mailtje

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud Inhoud ELV Vertalersbestand 2 Vóór het invullen van je profiel 2 Wachtwoord of e-mailadres wijzigen 2 Wachtwoord kwijt of vergeten? 3 Problemen of opmerkingen? 3 Het invullen van je profiel 4 Persoonsgegevens

Nadere informatie

Online assessment en kandidaten management systeem.

Online assessment en kandidaten management systeem. Mijn Thomas handleiding Online assessment en kandidaten management systeem. Dankzij onze vernieuwde gebruikerswebsite Mijn Thomas is het beheer van kandidaten en assessments eenvoudiger dan ooit. Inhoud

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1 GHOST mode Wat staat er openbaar op uw profiel? Benieuwd welke gegevens er van u openbaar staan? Facebook heeft hier een tool voor. Kruip achter een computer of laptop en ga naar uw profiel. Als u nog

Nadere informatie

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Uw onderneming wordt op de Hofpas-website gepresenteerd middels een profiel. In deze handleiding wordt beschreven op welke manier u uw profiel kunt aanvullen en wijzigen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl

Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl Docenthandleiding OefenprogrammaEngels.nl Oefenprogramma voor Engels lezen, luisteren en kijken Wat is OefenprogrammaEngels.nl? Met OefenprogrammaEngels.nl gaan uw leerlingen aan de slag om de lees- en

Nadere informatie

Handleiding aanpassen van uw bedrijfsprofiel op de website van de Machevo & Bulk Vereniging

Handleiding aanpassen van uw bedrijfsprofiel op de website van de Machevo & Bulk Vereniging Handleiding aanpassen van uw bedrijfsprofiel op de website van de Machevo & Bulk Vereniging januari 2014 Inleiding Instructies voor het gebruiken van de website van de Machevo & Bulk Vereniging: 1. Gebruikersnaam

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor trainers

Gebruikershandleiding voor trainers Gebruikershandleiding voor trainers Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DEEL 1 BASISFUNCTIONALITEIT... 4 HOOFDSTUK 1 AANMELDEN... 4 HOOFDSTUK 2 HET TRAINERSPROFIEL... 4 Help! Ik ben mijn wachtwoord vergeten!...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie