Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt!"

Transcriptie

1 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 1 van 6 Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt! In deze brief willen wij u informeren hoe het er in onze groep aan toe gaat. De belangrijkste zaken staan hier vermeld. Heeft u vragen dan kunt u altijd terecht bij uw pedagogisch medewerkers van de groep. U kunt natuurlijk ook terecht bij de locatiemanager. Onze visie in de praktijk met de kinderen Binnen de Drie Ballonnen hebben we met elkaar een visie ontwikkeld waarbij we afspraken hebben gemaakt hoe wij met elkaar, ouders en kinderen omgaan. We willen kinderen binnen een groep de kans geven om een individu te zijn, zodat ze zich veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het ontwikkelen van het bewustzijn vinden wij erg belangrijk. Het kind leert zichzelf en zijn behoeften kennen. Op deze manier kan het dicht bij zichzelf blijven. In de begeleiding van de kinderen en ook in het contact met u maken we gebruik van ZaaiGoed. ZaaiGoed zijn boodschappen die wij graag zaaien, omdat ze positief zijn en leiden tot bewustwording van IK. In de ontmoeting met de ander ontstaat dan ruimte voor een sterke WIJ. Om de visie inzichtelijk te maken, gebruiken we vier personages met ieder eigen ZaaiGoed, Tess, Mo, Max en Kate. Op de dreumesgroep spelen kinderen van 1 tot 2 jaar. In deze groep gaan kinderen al kruipend en lopend hun wereld verder verruimen. Met elkaar het speelgoed ontdekken en als groep functioneren. De kinderen eten en slapen in het begin nog wel op eigen ritme, maar vormen steeds meer een groep met dezelfde eet- en slaaptijden. Op de dreumes groep praten we ook met gebruikmaking van de ZaaiGoed boodschappen. Wanneer een kind naar bed gaat zeggen we bijvoorbeeld: Zorg maar goed voor jezelf, tijdens het spelen vragen we de dreumes om een keuze te maken voor een bepaald speeltje. Ook begeleiden we de dreumesen tot samen spelen en ondersteunen ze wanneer ze speelgoed af willen pakken door grenzen aan te geven. Activiteiten Door het aanbieden van diverse activiteiten stimuleren we verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen, zoals taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en motorische ontwikkeling. We werken het hele jaar met verschillende thema s zoals de jaargetijden, feestdagen, dieren, emoties en muziek. De activiteiten in deze groep bestaan o.a. uit zang, dans, gym, vrij spel, bouwen, kleuren en spelen met ontwikkelingsmateriaal. U kunt informatie over de gedane activiteiten vinden op de informatieborden bij de groep. Ook krijgen de kinderen natuurlijk individuele aandacht om zich sociaal emotioneel te ontwikkelen. Van jongs af aan laten we kinderen ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn en zichzelf leren kennen in hun behoeften. Dit doen we door de kinderen goed te observeren en in te gaan op behoefte van het kind tav knuffelen, bewegen, spelen, eten en slapen.

2 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 2 van 6 Ons Dagritme: dit is een richtlijn De kinderen worden gebracht in de groep waar wordt geopend De kinderen gaan naar hun eigen groep Tijd voor een tussendoortje in de vorm van een crackertje, ontbijtkoek of rijstwafel met smeerkaas en een beker drinken. Het gebruik van een menulijst zorgt ervoor dat de kinderen iedere keer iets anders eten en drinken Activiteiten als vrij spelen, buiten spelen, knutselen etc. We gebruiken een activiteitenschema zodat we door het jaar heen allerlei activiteiten doen. Kinderen die nog 2x slapen gaan naar bed Verschoonronde/ wc-ronde Een boterham eten en melk drinken. Eerst een boterham met hartig beleg gevolgd door een beker melk en daarna een boterham met zoet beleg Bedtijd voor de kinderen die 1x slapen Fruitmoment voor de kinderen die 2 keer slapen Aankleden (en terug naar ons lokaal) en de kinderen die 2 keer slapen gaan naar bed Fruit eten Activiteiten als vrij spelen, buiten spelen, knutselen etc Verschoonronde Tijd voor een tussendoortje in de vorm van een koekje, soepstengel etc. en een beker drinken De kinderen gaan vrij spelen en worden opgehaald door papa en mama. Persoonlijke spullen We bewaren de spullen in mandjes of vakje. Op elk mandje/vakje staat een naam van een kindje uit de groep. In dit mandje / vakje bewaren wij schone reservekleertjes van de kinderen. Mocht er een keer een ongelukje gebeuren met een beker drinken of iets anders, dan kunnen wij uw kindje verschonen. Het is fijn als u voor uw kind romper/ondergoed, een broek, een trui en sokken meeneemt voor in het mandje / vakje. Slapen De kinderen gaan allemaal op een slaapzaal slapen op de tijden die u als ouder aangeeft. Bij de dreumesgroep kan er één of twee keer worden geslapen. De slaapzaal is altijd goed op temperatuur. De kinderen gaan slapen in een slaapzak die u zelf mee mag nemen met naam erop. Ook knuffels ontvangen wij graag met naam. Op de spenen graveren we de namen. Truien met een capuchon, touwtjes of knoopjes doen wij uit vanwege verstikkingsgevaar in bed. Ook sieraden doen wij vanwege veiligheidsoverwegingen af, mits u daar een toestemmingsformulier voor tekent. Observeren Voor de 2e verjaardag van uw kind zult u via het ouderportaal een observatie ontvangen van uw kind. Verschillende ontwikkelingsgebieden van uw kind worden geobserveerd en gescoord. U kunt de observatie met de medewerkers bespreken indien u dit wenst.

3 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 3 van 6 Informatie In of buiten het lokaal hebben we informatieborden waarop u kunt zien welke pedagogisch medewerkers er die dag aanwezig zijn. Ook staat hier informatie over zaken waar u vanaf dient te weten. Verder staat erop vermeld wat uw kind die dag aan activiteiten heeft gedaan. Er is een nieuwsbrief voor de ouders die u volledig op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen, deze ontvangt u automatisch in uw mailbox, na inschrijving bij De Drie Ballonnen. Via de site kunt u op de hoogte blijven van alles op het dagverblijf. Op het ouderportaal staan regelmatig nieuwe foto s van de groep. Na verloop van tijd worden zij weer vervangen. U kunt ze zelf opslaan. We willen u vragen om een recente pasfoto mee te nemen voor in de label en een gezinsfoto voor op het bord in de groep. Mocht het een keer voorkomen dat een invaller op de groep werkt, dan kan zij zien welke ouder bij welk kind hoort. Schoenen De kinderen moeten op onze groep hun schoenen uitdoen vanwege de hygiëne en sloffen aandoen in verband met de veiligheid. Elk kind heeft een schoenen vakje met daarop zijn of haar naam, waar in de schoenen opgeborgen kunnen worden. Ouders worden verzocht overschoenen aan te doen. Overschoenen kunt u vinden naast de deur van het lokaal. Luizenzakken De kinderen hebben allemaal een eigen luizenzak waar de jassen in gaan. Overdag hangt u de luizenzak goed dichtgeknoopt aan de kapstok en als u uw kind komt ophalen mag u de luizenzak opvouwen en in de daarvoor bestemde bakken doen. Zo blijft de kapstok overzichtelijk. Schriftje U kunt voor uw kind een schriftje meenemen zodat wij de avonturen en ontwikkelingen van uw kind hier in kunnen opschrijven. De schriftjes schrijven wij één keer per maand. Zo blijft u op de hoogte en heeft u een leuke herinnering voor later. Deurenbeleid Op dit moment zijn onze deuren beveiligd met een intercomsysteem en een automatische deurontgrendeling die door de pedagogisch medewerkers wordt ontgrendeld. Om dit systeem goed te laten werken vragen wij een ieder zich aan het volgende beleid te houden: o de ouder belt aan en meldt zich als bijv.: ik ben de vader van Pietje uit de dreumesgroep ; o de pedagogisch medewerker mag open doen als ze de ouder ziet staan (in Oosterheem is dit mogelijk) maar zegt duidelijk: ik zie u staan, komt u binnen. Zo is het voor de ouder duidelijk dat er herkenning is; o als de pedagogisch medewerker de ouder niet kan zien en zij kent de ouder niet, behoort ze dit aan een collega te vragen; o Als de ouder niet op naam herkend wordt loopt de pedagogisch medewerker naar de deur en ontvangt de ouder en begeleidt hem/haar naar de juiste plaats. Deze maatregelen bieden veiligheid voor uw kind. Wij vragen u dan ook:

4 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 4 van 6 o om geduld bij de deur, soms is een pedagogisch medewerker even bezig; o de pedagogisch medewerker aan te spreken als zij niet om een naam vraagt of niet aangeeft dat zij u gezien heeft; o geen mensen te laten meelopen die u niet kent. Hoe vreemd het misschien ook is, vraag of de ouder zelf even wil aanbellen en zich wil melden. Wij hopen dan ook op uw begrip hieromtrent. Ook hier geldt dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat het deurenbeleid zo optimaal mogelijk verloopt. Op de Speelboerderij is geen intercomsysteem. De ouders worden verzocht op de deur van het lokaal te kloppen aangezien die op slot zit. Deze deur zit op slot aangezien het hek en de voordeur van het VTC zelf open zijn wegens toegankelijkheid voor andere bezoekers. Naast het deurenbeleid hebben pedagogisch medewerkers ook instructies om het kind niet mee te geven met iemand die zij niet kennen. Dus een nieuwe pedagogisch medewerker zal een collega om hulp moeten vragen als ze u niet kent.. Als u iemand anders regelmatig toestemming geeft om uw kind op te halen dient er een foto van diegene op de groep te komen. Als u iemand eenmalig toestemming geeft om uw kind te halen, moet deze zich kunnen identificeren. Wij willen u vragen om aan ons door te geven wie uw kind komt ophalen. Ook hierbij vragen wij uw hulp. Attendeer ons er op als er door een pedagogisch medewerker wordt afgeweken van deze instructies. Als u vragen heeft kunt u ze altijd stellen aan de pedagogisch medewerkers van de groep. Eerlijkheid en openheid is in onze organisatie erg belangrijk, mochten er zaken zijn: bespreek die a.u.b. en blijf er niet mee lopen. Op vindt u onze beleidsstukken met alle informatie.

5 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 5 van 6 De onderstaande vragen worden tijdens de intake met u doorgenomen en ingevuld. Aanvullende informatie Naam kind: Geboortedatum: Onze dreumes slaapt (doorstrepen wat niet van toepassing is) 1 keer uur tot uur 2 keer 9.30 uur tot uur en uur tot uur Onze dreumes neemt mee naar bed Speen / knuffel Bijzonderheden over het slapen: Toestemming om speen/fles met eigen naam in te graveren Onze dreumes mag de volgende voeding niet hebben Ja / nee Meergranen biscuitjes Volkoren beschuit Kruidenboter/roomkaas Smeerkaas Volkoren soepstengels Diksap alle smaken Rijstwafels Jonge kaas Kipfilet Ham Cervelaat Volkoren bruin brood Thee (huismerk Rooibos, normale thee, verschillende soorten vruchtenthee) Poederbouillon (groente en kip) Eieren Krenten/rozijnen Paprika (rood, geel, groen) Komkommer Tomaten Volkoren ontbijtkoek Mayonaise Yoghurt (magere) Jam Appelstroop Pindakaas Limonadesiroop

6 2 ouderbeleid intakeformulier dreumes 6 van 6 Fruit (appel, peer, banaan, druiven,) eet onze dreumes: in stukjes met een vork gepureerd met een lepel gegeven Onze dreumes mag niet drinken: ( * wordt aangelengd met water) Appelsap * Sinaasappelsap * Aanmaaklimonade * Half volle melk Thee * met koud water Diksap * Anders: Bij middageten drinkt onze dreumes: halfvolle melk of anders. Algemene bijzonderheden: denk aan allergieën, medicijnen e.d. (dit wordt ingevuld op de bijzonderhedenlijst samen met de reactie die de allergie geeft) In een tuitbeker In een fles Ons kind is (wordt) wel/niet ingeënt : Personen die het kind mogen ophalen naast ouders: met foto, (dit wordt ingevuld op bijzonderhedenlijst, foto gaat in invalmap) Kind mag wel/niet op de site/facebook DDB met foto (door pedagogisch medewerker op bijzonderhedenlijst vermelden bij negatief antwoord) Wel / niet Wel / niet Overige informatie:

Pedagogisch Werkplan

Pedagogisch Werkplan Pedagogisch Werkplan Inhoudsopgave Inleiding. 3 Wie zijn wij?... 4 Huisregels. 6 Aanpak..8 Belangrijk om te weten 10 2 Inleiding In het volgende pedagogisch werkplan staat beschreven hoe ik werk bij kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan. Kinderdagverblijf Boefje

Pedagogisch Beleidsplan. Kinderdagverblijf Boefje Pedagogisch Beleidsplan Kinderdagverblijf Boefje Juli 2015 Naam organisatie: Kinderopvang Boefje Adres: Visserspad 1a, 1561 PK te Krommenie Telefoonnummer: 075-61 53678 Website: www.kinderopvangboefje.nl

Nadere informatie

Mijn baby bij Zazou. Kinderopvang Zazou. Een investering in gezonde groei

Mijn baby bij Zazou. Kinderopvang Zazou. Een investering in gezonde groei Kinderopvang Zazou Een investering in gezonde groei Samen zorgen voor uw baby Een baby (0-1 jaar) bij Zazou Als een baby naar een kinderdagverblijf gaat, wordt de wereld een stukje groter. Bij Zazou beseffen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Pedagogische visie 3. 4. Openingstijden en vakanties 4. 5. De groepsindeling 4. 6.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Pedagogische visie 3. 4. Openingstijden en vakanties 4. 5. De groepsindeling 4. 6. 1 Inhoudsopgave blz. 1. Inleiding 2 2. Doelstellingen 3 3. Pedagogische visie 3 4. Openingstijden en vakanties 4 5. De groepsindeling 4 6. Personeel 5 7. Feestrituelen 5 8. Wennen 5 9. Complete voeding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleiding... 2 Hoofdstuk 2. Pedagogische visie... 3

Hoofdstuk 1. Inleiding... 2 Hoofdstuk 2. Pedagogische visie... 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding... 2 Hoofdstuk 2. Pedagogische visie... 3 2.1 Visie op kinderopvang 2.2 Visie op kinderen 2.3 Visie op opvoeden Hoofdstuk 3. Pedagogische kwaliteit... 7 3.1 Interactie

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Hupsakee

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Hupsakee VOORWOORD Wij willen kinderen naast hun veilige thuisbasis ook een veilige en vertrouwde omgeving bieden binnen ons kinderdagverblijf. Om dit te kunnen bewerkstelligen is er een pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Daniëlle van der Meijden Locatiemanager. Datum: December 2014

Daniëlle van der Meijden Locatiemanager. Datum: December 2014 Voorwoord Met trots presenteren wij het locatiespecifieke pedagogisch werkplan van BSO Sam Sam. Dit is een uitwerking van het werkplan bso dat van toepassing is op al onze bso's en onderdeel is van het

Nadere informatie

Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko

Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko Welkom bij Ko Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko Welkom bij Ko! Dit is het intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko. In dit boekje vindt u alle praktische informatie die van toepassing is op u als ouder

Nadere informatie

Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer. Dagopvang

Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer. Dagopvang Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer Dagopvang Voorwoord Voor u ligt het vestigingspecifiek pedagogisch werkplan voor 2015 van Zo in de Kleine Kamer. Het pedagogisch beleid van

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Kindertjesboom.

Kinderdagverblijf De Kindertjesboom. PEDAGOGISCH WERKPLAN Kinderdagverblijf De Kindertjesboom. Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Wennen, begroeten en afscheid nemen Hoofdstuk 2: Eten en drinken Hoofdstuk 3: Verschonen, zindelijk worden

Nadere informatie

HUISREGELS BENJAMIN. 1.Het kinderdagverblijf.

HUISREGELS BENJAMIN. 1.Het kinderdagverblijf. 1.Het kinderdagverblijf. HUISREGELS BENJAMIN 1.1 Doelstelling Het bevorderen van kinderopvang met een protestants-christelijke karakter. Opvang bieden in een omgeving waar het kind zich vertrouwd en veilig

Nadere informatie

Zie uit Informatieboekje - locatie: Chr. BSO Lev. Informatieboekje. Locatie: Chr. BSO Lev

Zie uit Informatieboekje - locatie: Chr. BSO Lev. Informatieboekje. Locatie: Chr. BSO Lev Informatieboekje Locatie: Chr. BSO Lev Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wie wij zijn 3. De naam Lev 4. Visie 5. Doelstelling 6. Openingstijden en sluitingsdagen 7. Brengen en halen 8. Wennen en intakegesprek

Nadere informatie

Beleidsplan Peuteropvang en Peuterochtend

Beleidsplan Peuteropvang en Peuterochtend Beleidsplan Peuteropvang en Peuterochtend Inhoudsopagave pag inleiding 4 1. Algemene Doelstelling 5 1.1. Keuze peuteropvang 5 1.2. Doelstelling 6 1.3. Visie 7 2. Visie op kinderen 8 2.1 Visie 8 2.2. visie

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Kinderdagverblijf Doetsie

Pedagogisch beleidsplan. Kinderdagverblijf Doetsie Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Doetsie 1 Inhoud Voorwoord... 4 Doelstelling van kinderdagverblijf Doetsie... 5 Visie... 6 Missie... 6 Accommodatie Doetsie... 7 Startfase kinderdagverblijf Doetsie...

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v.

Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v. Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v. Inleiding Kindercentrum KOM.MIJN (voormalig Inie Minie ) is gestart in september 1999 met een verticale groep voor kinderen van 0-4

Nadere informatie

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen.

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen. 1 Hartelijk dank voor het aanvragen van informatie betreffende onze kinderopvang. Als u na het lezen van deze folder graag een keertje wilt komen kijken, neem dan gerust even contact met ons op voor een

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN Thuishuis Bernewêzen Houtmoune 21 8401 SR Gorredijk Tel: 0513-490401 VOORWOORD Dit pedagogisch beleidsplan is geschreven door Gerva Hoekstra, zelfstandig onderneemster van Thuishuis

Nadere informatie

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels fris de dag door Kinderdagverblijven rblijven Kinderdag Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Als ouder is het heerlijk

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderopvang Ommerkanaal

Pedagogisch beleid Kinderopvang Ommerkanaal Pedagogisch beleid Kinderopvang Ommerkanaal Inhoudsopgave 1. Inleiding pedagogisch beleid 2. Onze missie 3. Onze visie op kinderen 4. Onze visie op opvoeden / pedagogisch uitgangspunten 5. Een dag op Kinderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

Informatie boekje groep 1 en 2

Informatie boekje groep 1 en 2 Informatie boekje groep 1 en 2 Informaeboekje voor groep 1 en 2 Welkom op o.b.s. de Commanderije Dank voor uw vertrouwen, dat U voor onze school gekozen hee=. In het begin is het vaak voor de kinderen

Nadere informatie

De Taallijn in het kinderdagverblijf

De Taallijn in het kinderdagverblijf De Taallijn in het kinderdagverblijf Taalstimulering voor nul- tot tweejarigen Janneke Corvers Annie van der Beek José Hillen Annemieke Pecht Heleen Versteegen De Taallijn in het kinderdagverblijf. Taalstimulering

Nadere informatie

Je kind WERKWIJZE EN BELEIDSPLAN. op de Casa

Je kind WERKWIJZE EN BELEIDSPLAN. op de Casa Je kind WERKWIJZE EN BELEIDSPLAN op de Casa Kijk alleen maar naar kinderen en ze vertellen je wie ze zijn en wat ze nodig hebben Maria Montessori Inhoud 1. Algemeen 4 2. Doelstelling 6 3. Dagindeling 7

Nadere informatie

PEDAGOGISCH PLAN KINDERDAGVERBLIJF DE PLATANEN

PEDAGOGISCH PLAN KINDERDAGVERBLIJF DE PLATANEN PEDAGOGISCH PLAN KINDERDAGVERBLIJF DE PLATANEN INHOUDSOPGAVE Pagina INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 4 Doel Pedagogisch Beleidsplan 4 De totstandkoming 4 Hoofdstuk 1 DE PEDAGOGISCHE VISIE 5 Leven in een groep

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar)

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Kindergeneeskunde Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Inhoudsopgave Je meerdaagse opname 1 Wat vind je in dit boekje? 2 Deel 1: Belangrijke informatie over het ziekenhuis en de afdeling 4

Nadere informatie

DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF WERKWIJZE

DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF WERKWIJZE WERKWIJZE DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF De Klimboom Kinderopvang 0-4 jaar Oudergaarde 5 1241 AX Kortenhoef tel:035-3030961 e-mail: kdvkortenhoef@deklimboom.nl Openingstijden: maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Pedagogische beleidsplan 2014

Pedagogische beleidsplan 2014 Pedagogische beleidsplan 2014 update aug. 2014 1 Buitenschoolse opvang De Lolifantjes Inhoudsopgave Inleiding Blz. 5 Motivatie Deel 1 Pedagogisch beleid en visie Blz. 6 1.1 Algemene Doelstellingen 1.2

Nadere informatie

De narcose. Wilhelmina Kinderziekenhuis

De narcose. Wilhelmina Kinderziekenhuis De narcose Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 3 Narcose 5 Pijnstilling 29 Wil je meer weten? 34 Voor ouders: voorbereiding

Nadere informatie

Oetsie&So BSO Informatieboekje

Oetsie&So BSO Informatieboekje Oetsie&So BSO Informatieboekje Anita Rutten & Natasja van Delft Hendrik de Haardtstraat 21 6645 BN Winssen Telefoon: 0487-845752 www.oetsiekoetsie.nl Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Welkom! Pagina 3 2. Kennismaking

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Kbs Jan Bunnik Wagenmaker 1 3411 WN Lopik tel: 0348 551820 internetadres: www.janbunnikschool.nl e-mail: directie@janbunnikschool.nl Inhoud: 1. Groepen ½ Kbs Jan Bunnik 2. Wendagen

Nadere informatie