In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen."

Transcriptie

1 2 ouderbeleid intakeformulier bso 1 van 7 Beste ouders/verzorgers, Welkom op de Bso. In deze brief willen wij u informeren hoe het er op de Bso aan toe gaat. De belangrijkste zaken staan hier vermeld. Heeft u vragen dan kunt u altijd terecht bij uw pedagogisch medewerkers van de groep. U kunt natuurlijk ook terecht bij de locatiemanager. Uw zoon of dochter gaat binnenkort de buitenschoolse opvang van De Drie Ballonnen bezoeken. Wij willen u en uw kind (eren) graag uitnodigen voor een kennismakingsgesprek / intakegesprek op de Bso. Dit gesprek bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste gedeelte staat uw kind centraal. We willen namelijk aansluiten bij de behoefte van het kind zodat uw kind zin krijgt om te komen en zich zo snel mogelijk thuis gaat voelen op de Bso. Een kind van de Bso zal een rondleiding geven. In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen. Onze visie in de praktijk met de kinderen Binnen de Drie Ballonnen hebben we met elkaar een visie ontwikkeld waarbij we afspraken hebben gemaakt hoe wij met elkaar, ouders en kinderen omgaan. We willen kinderen binnen een groep de kans geven om een individu te zijn, zodat ze zich veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het ontwikkelen van het bewustzijn vinden wij erg belangrijk. Het kind leert zichzelf en zijn behoeften kennen. Op deze manier kan het kind dicht bij zichzelf blijven. In de begeleiding van de kinderen en ook in het contact met u maken we gebruik van ZaaiGoed. ZaaiGoed zijn boodschappen die wij graag zaaien, omdat ze positief zijn en leiden tot bewustwording van IK. In de ontmoeting met de ander ontstaat dan ruimte voor een sterke WIJ. Op de Bso vinden we het heel belangrijk dat de kinderen vertrouwen hebben in henzelf, in de omgeving en in de anderen. Dat we samen sterk zijn en de kinderen in hun eigen kracht staan. Om dit met elkaar spelenderwijs te leren en te realiseren hebben we ondersteunend speelmateriaal bij de visie in de vorm van de IK BOX voor de 4-7 jarigen en Staan als een boom spel voor de 8+ kinderen. Aan de hand van verschillende personages,tess, Mo, Max en Kate, en hun boodschappen, worden de kinderen hierin meegenomen.

2 2 ouderbeleid intakeformulier bso 2 van 7 In het boekje Samen sterk van de Bso worden de personages voorgesteld en spelenderwijs de huisregels van de Bso besproken. Er zijn twee Samen sterk boekjes één voor onderbouw en één voor bovenbouw kinderen. Ieder kind heeft een eigen boekje. Kan daar in tekenen, schrijven, kleuren, spelletjes doen. Ook staan hier spelenderwijs de huisregels van de Bso in Halen en brengen Uw kind wordt s ochtends naar school gebracht en s middags door één van onze pedagogisch medewerkers weer opgehaald. Wij halen uw kind op (groep 1 4) of uw kind komt zelf naar het Bso-lokaal als deze zich in hetzelfde gebouw bevindt (groep 5 8). Kinderen die in een ander gebouw op school zitten dan de Bso-ruimte worden altijd opgehaald, mits u schriftelijk toestemming heeft gegeven (toestemmingsformulier) dat uw kind zelfstandig naar de Bso mag komen. Het is verstandig om de leerkracht van uw kind te informeren dat uw kind naar de Bso gaat. Onze pedagogisch medewerkers moeten namelijk s middags geregeld bij verschillende uitgangen van de school of op meerdere scholen kinderen halen en dat gaat niet allemaal tegelijk. Daardoor kan het voorkomen dat uw kind even moet wachten tot de pedagogische medewerker er is. Als de leerkracht dit weet, kan uw kind even wachten. Wanneer uw kind s ochtends voor schooltijd op de Bso komt krijgt hij/zij een luizenzak waarin de jas gedaan kan worden. Uw kind krijgt een eigen luizenzak met naam. Ook in de middag beginnen we op deze manier. De kinderen hangen hun jas op (in de luizenzak). Wij hebben meerdere ruimtes beschikbaar voor de Bso, wanneer alle kinderen aanwezig zijn splitsen we de kinderen op. Dit doen we zodat de kinderen tijdens de middag in een kleinere groep kunnen eten en activiteiten kunnen doen. Wij streven ernaar dat de voordeuren tijdens de Bso dicht zitten. We willen de ouders dan ook verzoeken om de deur achter zich te sluiten. De pedagogisch medewerkers hebben instructies om een kind niet mee te geven met iemand die zij niet kennen. Als u iemand anders toestemming geeft om uw kind te halen zult u dit van te voren kenbaar moeten maken en vragen wij deze persoon zich te identificeren. Wanneer iemand regelmatig uw kind mag halen dan zullen we dit vermelden op de bijzonderhedenlijst en willen we graag een foto van die persoon hebben. Deze foto dient als extra controle voor de pedagogisch medewerkers. Bij een nieuwe pedagogisch medewerker zal zij dus een collega om hulp moeten vragen als ze u niet kent. Verloop van de middag Op de Bso zijn de kinderen in twee leeftijdsgroepen verdeeld. Kinderen van 4 tot 7+/8+ (onderbouw) en kinderen van 7+/8+ tot 13 jaar (bovenbouw). Wanneer iedereen in zijn

3 2 ouderbeleid intakeformulier bso 3 van 7 lokaal is, gaan we wat eten en drinken. De kinderen van de bovenbouw kunnen zelf bepalen wanneer zij op de Bso willen eten en mogen dit eten zelf ook klaar maken. Binnen onze organisatie besteden we graag aandacht aan gezonde voeding. Dit betekent dat we s middags direct na schooltijd gezonde voeding aanbieden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een bruine boterham met gekookt ei, kipfilet of kaas, yoghurt met muesli, of een cracker. Daarnaast kunnen ze stukjes komkommer, paprika en tomaat en fruit eten. Om te drinken hebben we thee, sap, water etc. Tijdens de vakantieopvang is er daarnaast ook ruimte om eens wat anders te eten, een broodje knakworst, een pannenkoek, of een tosti. Het gaat er om dat we graag balans willen brengen in het voedingspatroon en kinderen bewust willen maken van wat gezond eten inhoudt. Tijdens de maaltijd praten we met elkaar en vragen wij de kinderen hoe zij het op school hebben gehad en of ze iets leuks hebben meegemaakt. Wanneer iedereen klaar is met eten en drinken kunnen de kinderen kiezen wat zij willen gaan doen. Alle kinderen krijgen dan hun persoonlijke label, zodat wij te allen tijden weten welke kinderen zich waar bevinden. Activiteiten Iedere dag is er een activiteiten programma aanwezig waar kinderen vrij in zijn om hier in een keuze te maken. De activiteiten worden in samenspraak met de kinderen bedacht en gekozen. Er is onderscheid in aanbod voor de onderbouw en bovenbouw kinderen. Voorafgaand aan iedere vakantie zullen de activiteiten, die tijdens de vakantieopvang zullen gaan plaatsvinden, op onze site vermeld staan. Tevens worden de uitjes, workshops en belangrijke informatie vanuit de pedagogisch medewerkers hierbij vermeld. Labels Ieder kind heeft een eigen persoonlijke label (een hangertje) die tijdens de Bso altijd bij uw kind is. Dit zorgt ervoor dat we altijd weten waar een kind is. De kinderen nemen de hangertjes met zich mee naar de ruimtes waar zij heen gaan. In geval van een onverwachte ontruiming weten we dan altijd hoeveel en welke kinderen er in een bepaalde ruimte zijn. We hebben verschillende gekleurde labels om onderscheid te maken tussen de kinderen die zonder toezicht van een pedagogisch medewerker buiten mogen spelen en kinderen die dat niet mogen. Daarnaast om onderscheid te maken tussen onderbouw en bovenbouw kinderen.

4 2 ouderbeleid intakeformulier bso 4 van 7 Rode labels zijn voor de kinderen die alleen buiten mogen spelen zonder toezicht van een pedagogisch medewerker. Hiervoor dient u een formulier in te vullen waarin u toestemming geeft dat uw kind alleen mag buitenspelen. Hebben wij geen ondertekend formulier, dan kunnen en zullen wij uw kind ook niet alleen buiten laten spelen. Witte labels zijn voor de kinderen die in de onderbouw zitten: groepen 1 en 2. Groene labels zijn voor de kinderen van groep 3 tot en met groep 8 die niet alleen buiten mogen spelen. Als de kinderen gaan spelen dan kunnen ze kiezen uit veel mogelijkheden, bijvoorbeeld buitenspelen, knutselen, in de gymzaal spelen, relaxen, sporten, spelletjes doen, kleuren, een specifieke activiteit. Deze activiteiten vinden in verschillende ruimtes plaats en de kinderen nemen altijd hun hangertje mee. We bieden de kinderen elke dag een bijzondere activiteit aan. De ene keer buiten, de andere keer een sport of spelactiviteit binnen. Het hangt natuurlijk ook van het weer af en waar de kinderen zin in hebben. Ook hebben we computers beschikbaar. De kinderen mogen om de beurt een vastgestelde tijd achter de computer. Zo kunnen alle kinderen aan de beurt komen en wordt voorkomen dat een kind heel de middag achter de computer zit. Bijzonderheden over uw kind Graag willen wij rekening houden met eventuele bijzonderheden betreffende uw kind, allergieën of voedingsvoorschriften. Wilt u dit direct kenbaar maken wanneer uw kind naar de Bso komt. Wanneer uw kind medicijnen heeft die hij/zij in moet nemen tijdens de Bso dan dient u hiervoor een medicijnformulier in te vullen. Wanneer wij namelijk geen ingevuld en ondertekend medicijnformulier van uw kind hebben kunnen en mogen wij uw kind niet de medicijnen geven die hij/zij op dat moment nodig heeft. Dit formulier is op de Bso aanwezig en kunt u aan de pedagogisch medewerker vragen. Wilt u, voordat uw kind de eerste keer naar de Bso komt, via het ouderportaal al u gegevens en telefoonnummers vermelden waarop u te bereiken bent. Zo kunnen wij u altijd bereiken mocht het nodig zijn of wanneer er iets met uw kind is! Wanneer uw kind een keer niet naar de Bso komt wilt u dit dan altijd telefonisch doorgeven. U kunt een bericht inspreken op de voic . Inschrijven vakantieopvang via het ouderportaal We willen u verzoeken om uw kind ten minste vier weken voor de vakantie op te geven voor de vakantieopvang via het ouderportaal. Op het ouderportaal vermeldt u, de naam van uw kind, de gewenste

5 2 ouderbeleid intakeformulier bso 5 van 7 dagen opvang en de vestiging/bso. Meldt u uw kind na de sluitingsdatum van vier weken (voor de vakantie) aan, dan bestaat de kans dat we geen Bso plek meer beschikbaar hebben op de Bso van uw kind. We zetten namelijk een specifiek aantal pedagogisch medewerkers in op het aantal opgegeven kinderen. We maken hierbij ook gebruik van invalkrachten. Het is op het laatste moment, vlak voor de vakantie niet altijd mogelijk om nog invallers te vinden en in te zetten als er ineens nog meer kinderen de opvang willen bezoeken. Het is dus belangrijk om uw kind tijdig op te geven voor de vakantieopvang, om verzekerd te zijn van opvang. Let op: controleer in uw contract of u al vakantieopvang heeft ingekocht. Vakantieopvang Wanneer u uw kind brengt, kunnen ze tot ongeveer 9 uur spelen en gaan we daarna een tussendoortje eten en wat drinken. Dit is geen ontbijt, we gaan er vanuit dat de kinderen al thuis hebben ontbeten. Elke dag is er een andere activiteit georganiseerd die we de kinderen aanbieden. We maken er elke dag weer een bijzondere dag van. In de vakantie is er iedere week een uitje. Het uitje wordt een week van te voren gepland en staat dan op de site in het activiteiten schema. Mocht u tijdens een uitje in contact willen komen met de pm-ers dan kunt u telefonisch contact opnemen met één van de locatiemanager. Voor de Bso s van Oosterheem , voor de Bso s in Buytenwegh tel of 203, voor de Bso s in Meerzicht en Rokkeveen tel , voor de Bso in de Leyens tel of 261. Zo heeft u de mogelijkheid om te allen tijden in contact te komen met uw kind en de medewerkers op de Bso. Alle activiteiten en de menulijst worden met de pedagogisch medewerkers van alle Bso s en de kinderen van te voren uitgedacht. Rond uur gaan we middageten. We hebben iedere dag iets lekkers te eten en voor ieder wat wils. De ene keer eten we pannenkoeken de andere keer een broodje gezond. Zo is er op elke vakantiedag iets anders te eten. Na het eten is het weer tijd om te gaan spelen of kunnen de kinderen met de pedagogisch medewerkers een activiteit ondernemen (het activiteiten schema staat op de site). Rond uur gaan we fruit eten en iets drinken en om half uur krijgen de kinderen weer iets te drinken. De hele dag door kunnen de kinderen altijd zelf iets te drinken pakken. Wilt u in de zomervakantie als het lekker weer is badkleding en waterschoenen aan uw kind meegeven. We spelen dan vaak buiten met water of we zetten een badje neer zodat we elkaar lekker nat kunnen spetteren! Wees alert dat u uw kind tijdig op geeft voor de vakantieopvang, om verzekerd te zijn van opvang.

6 2 ouderbeleid intakeformulier bso 6 van 7 Wanneer u uw kind heeft opgegeven voor de vakantieopvang en/of voor extra opvang geldt de regel dat u de gevraagde opvang ook moet afnemen. Verder informatie over de regels betreffende vakantieopvang en ruilen is te vinden in het informatieboekje. Observatie Jaarlijks, rondom de verjaardag van uw kind, ontvangt u een observatie van uw kind ingevuld door één van de pedagogisch medewerkers. Via deze observatie krijgt u een indruk hoe uw kind zich op de Bso voelt en in de groep functioneert. Heeft u vragen en/of opmerkingen over de observatie, dan kunt u dit bij de pedagogisch medewerker aangeven en eventueel een afspraak maken om hier nader op in te gaan. Communicatie Wij vinden het belangrijk om van u als ouder te horen waar u wel of niet tevreden over bent. We hopen dat u aan wilt geven als u ergens niet tevreden over bent, zodat we gezamenlijk kunnen kijken hoe we dat op kunnen lossen. Elk kwartaal worden er via de mail een aantal ouders van de groep g d voor een tussentijdse evaluatie. Nieuwsbrieven Er is een nieuwsbrief voor de ouders die u volledig op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen, deze ontvangt u automatisch in uw mailbox, na inschrijving bij De Drie Ballonnen. Via de site kunt u op de hoogte blijven van alles op het dagverblijf. Op het ouderportaal staan regelmatig nieuwe foto s van de groep. Na verloop van tijd worden zij weer vervangen. U kunt ze zelf opslaan. Op de website staat alle informatie o.a. het pedagogisch beleid en andere beleidsstukken.

7 2 ouderbeleid intakeformulier bso 7 van 7 De onderstaande vragen worden tijdens de intake met u doorgenomen en ingevuld. Aanvullende informatie Naam kind: Datum eerste dag Bso: Opvangdagen: Ons kind mag de volgende voeding niet hebben Geboortedatum: School: Groep: Vleeswaren (kipfilet) Smeerkaas Kaas Pindakaas Appelstroop Rozijntjes Knackebröd Rijstwafel Yogurt met Cruesli Honing Fruit Paprika, komkommer, tomaat, wortelen Anders Ons kind mag niet drinken: Vruchtensap (appel en sinaasappel) Halfvolle melk Thee Water Diksap Anders Bij het middageten drinkt ons kind: halfvolle melk anders Algemene bijzonderheden: Denk aan allergieën, medicijnen e.d. (dit wordt ingevuld op de bijzonderhedenlijst samen met de reactie die de allergie geeft Ons kind is (wordt) wel/niet ingeënt : Personen die het kind mogen ophalen naast ouders: met foto, (dit wordt ingevuld op bijzonderhedenlijst, foto gaat in invalmap) Kind mag wel/niet op de site/facebook DDB met foto (door pedagogisch medewerker op bijzonderhedenlijst vermelden bij negatief antwoord) Wel / niet Wel / niet Overige informatie:

Dagritme en activiteiten

Dagritme en activiteiten 3.1.2a.1.1b Pedagogisch beleidsplan praktische zaken bso 1 van 5 In dit onderdeel geven wij u informatie over alle praktische zaken die handig zijn om te weten binnen ons kinderdagverblijf 4 12 jaar: buitenschoolse

Nadere informatie

Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt!

Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt! 2 ouderbeleid.4.3.2 intakeformulier dreumes 1 van 6 Beste ouder / verzorger, Wat fijn dat uw kind bij ons op de groep komt! In deze brief willen wij u informeren hoe het er in onze groep aan toe gaat.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3 Voedingsbeleid 1. Uitgangspunten Voeding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Zonder goede voeding wordt er immers geen goede basis voor de dag gelegd. Bij het samenstellen van dit voedingsbeleid

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties

Protocol voeding en traktaties Protocol voeding en traktaties Inhoud 1. Richtlijnen traktaties, lunch en tussendoortjes... 3 1.1 Het pauzehapje... 3 1.2 De lunch... 3 1.3 Traktaties... 4 2. Voorkeurslijsten traktaties, lunch en tussendoortjes...

Nadere informatie

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf Fantasie is... een wortel met armpjes (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid Het Fantaziehuis Kinderdagverblijf In ons pedagogisch beleidsplan wordt op dit moment voornamelijk benoemd hoe we eten en niet zozeer

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Voedingsbeleid December 2011 1

Voedingsbeleid December 2011 1 Voedingsbeleid December 2011 1 Inleiding Het voedingsbeleid van Kindercentrum Baloo is er op gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. De adviezen van Het Voedingscentrum

Nadere informatie

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging 1. Algemene en medische gegevens Vraagouder één: Email adres Vraagouder twee: Email adres Kind één: kind Allergieën: Allergisch voor: Handelingswijze

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Welkom Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je daarna niets liever dan je heerlijk ontspannen of samen met leeftijdgenootjes spelen. Dat kan allemaal in de

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

BSO. Informatiegids. Organisatie in samenwerking met

BSO. Informatiegids. Organisatie in samenwerking met BSO Informatiegids Organisatie in samenwerking met Hartelijk welkom bij de BSO! Deze informatiefolder is bedoeld voor ouders die zoekend zijn naar opvang en/of zich net hebben aangemeld bij de BSO locatie

Nadere informatie

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids versie: januari 2016 Info over het kindercentrum: Onderdeel van de Kidslocaties. Startjaar van centrum: 2007 Adres: Oostsingel 9 Postcode/Plaats: 3112 GC Schiedam

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg

Voedingsbeleid. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Voedingsbeleid Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Inleiding Een gezonde voeding is van groot belang voor de groei van het kind. Goed en gezond eten geeft kinderen energie om zich te ontwikkelen,

Nadere informatie

Intakeformulier BSO Hakuna Matata

Intakeformulier BSO Hakuna Matata INTAKEFORMULIER BSO HAKUNA MATATA Kindgegevens: Voor- en achternaam kind: Geboortedatum kind: Jongen/meisje BSO-locatie: Gezinssamenstelling: Gezinsvorm: (vader, moeder, verzorger(s), getrouwd, samenwonend,

Nadere informatie

Inhoud. Medisch Centrum Haaglanden 1

Inhoud. Medisch Centrum Haaglanden 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Maaltijden... 2 3. Hoeveelheden... 2 4. Dieetvoeding en andere voedingsgewoonten... 2 5. Traktaties/feesten... 3 6. Groepen... 4 7. Babyvoeding... 5 8. Moedermelk... 6 Medisch

Nadere informatie

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet.

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet. Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Polderpret... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4 Eetmomenten... 4 Voedingsbeleid Polderpret...

Nadere informatie

Voedingsbeleid. S. Lalić Kindercentrum UniKidz Buitenschoolse Opvang UniKidz informatie@unikidz.nl

Voedingsbeleid. S. Lalić Kindercentrum UniKidz Buitenschoolse Opvang UniKidz informatie@unikidz.nl Voedingsbeleid S. Lalić Kindercentrum UniKidz Buitenschoolse Opvang UniKidz informatie@unikidz.nl Voedingsbeleid 1 Inhoudsopgave Gezonde leefstijl... 2 Beleid eten en drinken... 3 Biologisch voedingsbeleid...

Nadere informatie

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013 Voedingsbeleid Villa Petit Paradis Inleiding Het voedingsbeleid van Villa Petit Paradis is er op gericht dat ieder kind voldoende gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Dit voedingsbeleid is

Nadere informatie

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID We maken binnen het Kindcentrum afspraken en geven adviezen om gezond eten te bevorderen. Dit Kindcentrumbeleid over voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Waarom

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Werkinstructies: Buitenschoolse opvang

Werkinstructies: Buitenschoolse opvang 3. Pedagogisch beleid 1. werkinstructie BSO team 1 van 12 Werkinstructies: Buitenschoolse opvang TESS: BEWUST ZIJN 1. Ken je filters: wat zijn dat? Leer kinderen dat ze filters hebben, brilletjes die ze

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson

Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Inhoudsopgave 1. De locatie 1 Team Zo Outdoor bij Ferguson 1 Adresgegevens Zo Outdoor BSO bij Ferguson 1 Wat zijn

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Lunchkids

Pedagogisch beleid Lunchkids Pedagogisch beleid Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch beleid van Lunchkids onderdeel van De Kinderkoepel. Het pedagogisch beleid geeft aan ouders, scholen, medewerkers en andere betrokkenen

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Het Toddlers Huis. Voedingsbeleid Toddlers Huis

Voedingsbeleid. Het Toddlers Huis. Voedingsbeleid Toddlers Huis Voedingsbeleid Het Toddlers Huis 1 Voedingsbeleid 1. Inleiding... 3 2. Algemeen... 3 2.1 Vaste en rustige eetmomenten... 3 2.2 Tractaties... 3 2.3 Uitzonderingen... 3 3. Voeding... 3 3.1. Voedingsaanbod

Nadere informatie

Boodschappen Datum LEYENS

Boodschappen Datum LEYENS 1.5 externe diensten 5 boodschappenlijsten 1 van 14 Boodschappen Datum LEYENS verpakt BSO KDV voor Artikel per Tjalk 0/2 0/4 2/4 Baby Dreu Uk Peu raad totaal Verzorging 0 Vaseline 0 Billencreme Latexhandschoenen

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

LET OP! Als een kind iets niet lust, wordt iets anders uit de lijst aangeboden. Een kind krijgt dus altijd een alternatief.

LET OP! Als een kind iets niet lust, wordt iets anders uit de lijst aangeboden. Een kind krijgt dus altijd een alternatief. 3. Pedagogisch beleid.1.2.4b menulijst kdv 1 van 11 Weekschema Baby-Dreumes WEEK 1 09.00 uur 1 beschuit met of zonder smeerkaas; siroop 11.30 uur volkoren brood met worst of kruidenboter en zoet beleg

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen. Bij aanmelding geeft u door op welke dagen en welke vorm van opvang u wenst (voorschools en/of naschools. De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle Wij bieden opvang aan de kinderen van De Capelle De samenstelling van de

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans VOEDINGSBELEID Kinderopvang De Klompjes Gezond Samenzijn 2015 Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans Bianca Klomp, Kinderopvang De Klompjes Inhoud voorwoord Algemeen

Nadere informatie

Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID. Inhoudsopgave. Inleiding 2

Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID. Inhoudsopgave. Inleiding 2 Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID Inhoudsopgave Bldz. Inleiding 2 1. Baby s 3 2. Dreumessen/ Peuters 4-5 3. Buitenschoolse opvang. 6-7 4. Kinderrestaurant. 8 5. Peuterspeelgroep 9 Inleiding In dit voedingsbeleid

Nadere informatie

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat Het ontmoetingspunt voor groot en klein Locatie Zwijsenstraat Kindcentrum De Kiezel, Mgr Zwijsenstraat 85, 5683 HB Best 0499-714214, www.kindcentrumdekiezel.nl Welkom op de kindcentrum De Kiezel. Samen

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Gezond gewicht: BOFT Gezonde eet- en beweegadviezen voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Van gezond eten blijf je fit en van bewegen word je vrolijk Kinderen moeten goed eten om te groeien, leren,

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Voedingsbeleid Sterrekinderopvang Leijpark

Voedingsbeleid Sterrekinderopvang Leijpark Voedingsbeleid Sterrekinderopvang Leijpark Inleiding Goede voeding is een essentiële factor bij de ontwikkeling en het welzijn van het kind, daarom vindt Kinderopvang Leijpark het belangrijk de beschikking

Nadere informatie

Toets team Algemeen beleid

Toets team Algemeen beleid 4.1.1.3.G1 vragen toets algemeen beleid team 1 van 8 Toets team Algemeen beleid Algemeen beleid en ZaaiGoed van Kate: 1. Wat is de algemene doelstelling van De Drie Ballonnen? A. Het zorg dragen voor ontwikkeling

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

Pag. Inleiding 1 Visie 1

Pag. Inleiding 1 Visie 1 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 1 Visie 1 1. Het voedingsaanbod 2 1.1 Zuigelingen/flesvoeding 2 1.2 Broodmaaltijd 2 1.3 Broodbeleg 2 1.4 Drinken en keuze dranken 3 1.5 Fruit en groente 3 1.6 Overige tussendoortjes

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Uniek

Pedagogisch werkplan BSO Uniek 1 Pedagogisch werkplan BSO Uniek April 2019 2 Pedagogisch werkplan van BSO Uniek In het pedagogische werkplan wordt omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken Voedingsaanbod en eetmomenten o Fruit o Drinken o Eten o Broodbeleg Dagindeling

Nadere informatie

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis )

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Informatieboekje BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Welkom bij onze buiten BSO Met Juf Buiten In september 2014 is onze BSO Bij Juf Thuis gestart met een buiten BSO Met Juf Buiten. Na een

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

Info boekje. Tussenschoolse Opvang

Info boekje. Tussenschoolse Opvang Info boekje Tussenschoolse Opvang 2 Overblijforganisatie De organisatie van de Tussenschoolse Opvang (TSO) van de St. Plechelmusschool bestaat uit ca. 21 overblijfkrachten, waarvan 2 coördinatoren. Verantwoordelijk

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober 2017 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1.

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Kinderopvang Papendrecht

Voedingsbeleid. Kinderopvang Papendrecht Voedingsbeleid Kinderopvang Papendrecht 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding.... 2 2. Wat is gezond?... 2 2.1 Eet gevarieerd.. 3 2.2 Eet niet te veel en beweeg.. 3 2.3 Eet minder verzadigd vet..3 2.4 Eet veel

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is.

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is. Kinderen hechten aan continuïteit en duidelijke regels. Wij willen dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Wij streven ernaar dat de kinderen weer fris en vol energie aan het middagprogramma kunnen

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5.

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool. met schooltas, fruit en brood.

Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool. met schooltas, fruit en brood. Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool met schooltas, fruit en brood. Zijn ontbijtje staat al klaar: een boterham of bordje pap, met daarbij een glaasje

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Agenda Hand geven in de groepen 1 tot en met 8 Pesten Nieuws van de intern begeleiders: dyslexie Op handen en voeten Schoolfruit Digiduif: contact opnemen met school

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. De Avonturiers BSO

Pedagogisch beleidsplan. De Avonturiers BSO Pedagogisch beleidsplan De Avonturiers BSO Goirle, Juli 2005 Herzien Januari 2007 Inhoudsopgave 1. Beschrijving van de organisatie 2. Doel van de organisatie 3. Visie 4. Pedagogische doelstelling 5. Pedagogisch

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt.

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Welkom Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Verreweg de meeste informatie over de visie, het onderwijs, de samenstelling

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet?

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet? Wanneer té dik? Iedereen weet dat je gezond moet eten om te leren, te sporten en gezond volwassen te worden. Sommige jongeren worden echter te dik. Dit kan een probleem zijn als je moeite hebt met sporten,

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016 Voedingsbeleid brede zorgschool de Cambier 2016 Versie oktober 2016 2 van 6 1. Inleiding/aanleiding Op brede zorgschool de Cambier vinden we het belangrijk dat onze leerlingen en personeel een gezonde

Nadere informatie

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders.

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Via de kinderopvang organisatie van uw kind(eren) heeft u een uitnodiging ontvangen om gebruik te maken van de communicatie app van

Nadere informatie

Protocol voeding Bij de Handjes

Protocol voeding Bij de Handjes Protocol voeding Bij de Handjes Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Bij de Handjes... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4

Nadere informatie

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Eetproblemen bij kinderen Sommige kinderen zijn zeer moeilijke eters. Voor ouders en kind kan dit heel lastig zijn. Ouders proberen van alles. Ouders zijn angstig dat hun kind niet genoeg binnen krijgt

Nadere informatie

Een beleid over eten en drinken op school

Een beleid over eten en drinken op school Een beleid over eten en drinken op school Inleiding "Welke afspraken maken we op school over trakteren? "Mogen de kinderen in de pauzes snoepen?" "Moeten ze hun handen wassen voor het eten?" U wilt op

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus 2016 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De

Nadere informatie

D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO

D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO 1. INLEIDING 2. KINDERDAGVERBLIJF 3. BUITENSCHOOLSE OPVANG 4. VOEDING VOOR DE PEDAGOGISCH MEDEWERKERS 5. ALLERGIEEN 6. GELOOFSOVERTUIGING / EETGEWOONTES 1. Inleiding De

Nadere informatie

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids versie: juli 2013 Info over het kindercentrum...wiekenkids Startjaar van centrum: November 2006 Adres: De Wildestraat 65 Postcode/Plaats: 3119 LP Schiedam 1.

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang

Tussen Schoolse Opvang Beste Ouder/Verzorger, Hierbij treft u enige documentatie aan met betrekking tot de Tussenschoolse Opvang van basisschool de Violier. De Tussen Schoolse Opvang wordt bij de Violier verzorgd door Komkids

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie