Fotoverslag Kenia door Tosca Boot maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotoverslag Kenia door Tosca Boot maart 2014"

Transcriptie

1 Fotoverslag Kenia door Tosca Boot maart 2014 Van donderdag 20 februari tot en met zondag 2 maart is de Going Global van Ruim vijftig middelbare scholieren en docenten reizen naar Kenia. Ze werken daar samen met leeftijdgenoten aan een project over "life skills": sociale vaardigheden die je helpen voor jezelf op te komen en verder te komen in het leven. Op deze manier leveren de Nederlandse scholieren een bijdrage aan het Edukans onderwijsprogramma in Kenia. Tijdens en na de indrukwekkende reis doen ze met een hart en hoofd vol verhalen verslag van hun ervaringen. En samen met hun school voeren ze actie voor beter onderwijs in Kenia. Onderwijs in Kenia In Kenia is het onderwijs steeds beter georganiseerd. Voor sommige groepen is het echter nog steeds erg moeilijk om naar school te kunnen gaan. Dat geldt voor meisjes, en dat geldt voor bijvoorbeeld (semi-nomadische) veehouders. In gebieden waar zij leven zijn weinig scholen omdat de gebieden dunbevolkt zijn. Ook sluit school slecht aan bij hun dagelijkse leven. Wat op school wordt geleerd is een ver-van-mijn-bed-show voor kinderen van de Masai, de Pokot, de Samburu en de Turkana. De lesstof gaat namelijk over situaties die zij niet tegenkomen, en niet alle kennis die ze leren is relevant voor hun toekomst. Ouders zijn dan ook niet altijd overtuigd van het nut van naar school gaan. Volgens de cijfers staat 95,7 procent van de kinderen ingeschreven op school. Maar vooral in pastoralistengebieden (waar wij naar toe gaan) waar scholen ver weg zijn en kinderen vaak thuis moeten helpen, is het afwezigheidspercentage erg hoog en maakt 36 procent school niet af. Vooral meisjes worden van school gehaald om te trouwen of om mee te helpen in het huishouden. Het is moeilijk om meisjes en hun ouders te laten zien dat het anders kan: er zijn nauwelijks rolmodellen. In algemene zin is het onderwijs in Kenia wel beter toegankelijk, maar de kwaliteit is laag. Onderzoek laat zien dat een aanzienlijk deel van de kinderen in de vijfde klas van de lagere school nog geen simpele teksten kunnen lezen of sommen op niveau van klas 2 kunnen oplossen. Dat betekent dat veel tijd die in de klas wordt doorgebracht niet effectief is. Een STER-school is een goede school Om ervoor te zorgen dat een school een goede school wordt, zorgt Edukans in Kenia voor STERscholen. Want voor kwalitatief goed onderwijs is meer nodig dan alleen een gebouw. Bij elke school werkt Edukans daarom aan de vijf pijlers van de ster: leeromgeving, het leerproces, de docenten, het schoolmanagement en de betrokkenheid van de ouders en de gemeenschap. Met het geld van de Going Global scholen kunnen we de komende jaren minimaal 10 STER-scholen realiseren in Kenia!

2 Jeeps die in Kenia nodig zijn om door ruig gebied te rijden. Huizen en winkels langs de weg in kenia Kleurijke winkeltjes waar zelfgemaakte spulletjes worden verkocht. Langs de weg zijn in Kenia vaak kleine barretjes of winkeltjes te vinden. Mensen proberen zo een klein beetje geld bij elkaar te sprokkelen.

3 De band van de Jeep wordt vervangen, door het slechte wegdek is autoschade snel opgelopen. Zebra s! In kenia leven veel zebra s. Deze hebben wij gespot vanaf de autoweg. De binnenplaats van een school in Kenia.

4 Een grote groep met kinderen De klaslokalen, kleine gebouwen die worden gebouwd naar mate de school groeit. Ontwikkelingshulp vanuit verschillende organisaties zijn in Kenia duidelijk aanwezig. De prachtige natuur.

5 Met drie volwassene op een scooter is niet ongebruikelijk. De tuc-tuc taxi kom je hier ook veel tegen. In dit busje, genaamt een Matatu, is plaats voor 12 mensen maar er zitten er gerust 15 in. Prachtig uitzicht

6 De ongerepte natuur. Steeds veranderende uitzichten. In vele kleuren groen. Met 4x4 Jeeps trotseren we de weg.

7 Grote termietenhopen. De keuken waar iedere ochtend, middag en avond ons eten wordt bereid. Een van de keukenprinsessen die voor ons kookt. Het toilet, of gewoon een gat in de grond.

8 Vers fruit in de boom. De vele verschillende bomen en planten. Deze eenvoudige hutjes worden ook gebruikt om in te slapen. Buiten de kerk wordt fruit verkocht aan de kerkgangers.

9 Kleine, grote jongens bij de kerk. Buiten de kerk is er een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In onze zondagse kleren.

10 Toch wel spannend zo n camera. De drinkplaats en wasplaats voor mens en dier. Vrouwen buiten de kerk nog even samen alle gebeurtenissen bespreken. De directrice van Chesta Primary school.

11 Lekker buitenspelen op school. Allemaal in schooluniform ziet er netjes uit. Vrienden. Twee stralende meiden.

12 De aula waar we onze lessen krijgen. De schoolbankjes waar de leerlingen met drieën op zitten. Wat is daar te doen zijn? Even pauzeren onder een boom.

13 Veel ruimte om de school heen. Wij laten je de school zien. Onderweg naar het klaslokaal. Goede bescherming op school.

14 Het leven van de Keniaanse meisjes: de school. Samen staan we sterk. Samen één. Trots om een vrouw te zijn.

15 De natuur is overal anders, maar overal op één of andere manier speciaal. Wat een prachtig uitzicht! Ieder plantje heeft zijn eigen levensverhaal. Enjoy the little things.

16 Op ieder potje past zijn deksel. Er zijn zoveel redenen die je blij kunnen maken. Hier hebben ze geen vaatwasser om de vaat te doen. De zon droogt hier de vaat.

17 Oost west, thuis best. Hier kennen ze deze beesten ook: Koeien. Schoon water is in Kenia een kostbaar bezit Wij kunnen ons dat niet voorstellen. Zelfs de kleine, op het eerste oog geen bijzondere plekjes, zijn mooi hier.

18 Genieten van de rust om je heen. Ook de kippen hebben eten nodig. Spreken is zilver, zwijgen is goud. Keniaans huisje

19 Als een kip zo vrij! Wat is dat nou? Jambo! Some people look for a beautiful place, others make a place beautiful.

20 Vriendschappen zijn hetzelfde als planten: als je er niet naar omkijkt, vergaat het. Als een rots in de branding. Als er iets is dat Bergen kan verzetten, dan is dat het vertrouwen in je eigen kracht! Opgroeien tot een sterke plant.

21 Een mooie plek, in een prachtig land. Pluk de dag! Klimmen en klauteren in de boom. Bladeren zijn voor ons gewoon bladeren, voor Keniaanse is het belangrijk: het dient als voedsel.

22 Primitief, maar met veel liefde gemaakt Keniaanse kost; ugali Bestje, boomje, waar is het huisje? Op zoek naar het gras

23 Wij hebben een paar koeien, zei ze trots Blij zijn met kleine dingen Het prachtige Keniaanse landschap Dit is Kenia

24 Altijd een glimlach op het gezicht Op naar school! Meiden, kijk wat die mevrouw heeft! Een voedzame maaltijd

25 Jammie! Altijd zin om iets te leren Op zoek naar voedsel Moederliefde

26 Echte handgemaakte juwelen Souveniers kopen Handgemaakte souvenirs om te verkopen! Hakuna matata!

27 De koe komt kijken of alles wel goed gaat De prachtige Keniaanse bergen Zo moeder, zo dochter De natuur op z n best

28 Een schrift. Zo gewoon, maar zo belangrijk. Juf! Ik weet het antwoord! Schoolbankjes worden opgeknapt Samen sterk

29 Playing volleybal My school, my future On the road Yes! Water!

30

31

32

33

34

35

36

37

38 1 van de vele leerlingen van de Chesta Girls Primary School. veel voertuigen zitten reclames, waaronder ook deze jeep. Door cultuurstrijd in het gebied Pokot moesten wij daar verblijven onder bewaking. Het prachtige landschap in het noorden van Kenia.

39 De prachtige natuur in het gebied Pokot. Ons uitzicht vanuit de jeep tijdens onze reis in Kenia. Een klein bezine station langs de weg. Zo zag het platteland van Kenia eruit.

40 Een man die van zijn vrije tijd zit te genieten. Het dagelijkse verkeer in Kenia. Een winkel straat in El Doret. Het openbaar vervoer in Kenia.

41 De winkelcentra in Kenia Veel reclame langs de wegen in Kenia. 1 van de vele scholen in Kenia, deze scholen bieden kinderen een betere toekomst. De marktjes in Kenia Langs de weg

42 De marktkraampjes langs de wegen. Het dagelijkse leven voor deze Keniaanse mensen. 1 va de velen huizen die in Kenia staan. Een stel kinderen wat voor het eerst een camera ziet.

43 Een zelf gemaakte auto van ijzerdraad. Kinderen in een wat minder welvarendere economie dan andere mensen in Kenia. Het kilometers lange uitzicht over Rift Valley. De verkoop van schapen huiden in de Bergen.

44

Brieven van Ama welpen

Brieven van Ama welpen Introductie Shanti heeft heel veel vriendinnetjes in de jungle. Ze heeft ook een vriendinnetje in een land heel ver weg. Het meisje heet Ama. Ama woont in een land dat Ghana heet. Weten jullie waar dat

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Mieke Lansbergen. Op een dag leek het me een goed idee om een offer te maken voor God. Uit dankbaarheid voor alles wat groeit, en omdat

Mieke Lansbergen. Op een dag leek het me een goed idee om een offer te maken voor God. Uit dankbaarheid voor alles wat groeit, en omdat Mieke Lansbergen Hallo? Ha! Zie je mij? Kijk! Kijk even naar mij. Ik ben Kaïn. Fijn dat ik even iemand tegenkom! Ik loop hier al een tijd te dwalen, en het is zo saai in je eentje. Ik kom daar vandaan.

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

(WERELD) BURGERSCHAP SURFING AROUND THE WORLD (30 MINUTEN) (Wereld) Burgerschap groep 5/6

(WERELD) BURGERSCHAP SURFING AROUND THE WORLD (30 MINUTEN) (Wereld) Burgerschap groep 5/6 (WERELD) BURGERSCHAP Bij dit onderdeel maken de leerlingen kennis met kinderen (en hun leefsituatie) in andere landen. Op de website www.planstation.nl lezen ze over deze kinderen en maken ze de bijbehorende

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA

PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA 2017-2018 1 WAT VIND JE IN DEZE PROJECTINFORMATIE? In dit boekje kun je meer lezen over de programma s en projecten in Ghana waar Edukans zich mee bezig houdt. Je leest

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3!

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3! Voor het welzijn van kind en school Klas 3! Wat is energie Energie heb je nodig om iets te doen. Je hebt het nodig om een auto mee te kunnen laten rijden, een huis mee te verwarmen of een fabriek mee te

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Fotoverslag Nepal januari 2011 De Kathmandu Vallei. Door smogvorming is de lucht niet helder.

Fotoverslag Nepal januari 2011 De Kathmandu Vallei. Door smogvorming is de lucht niet helder. Fotoverslag Nepal januari 2011 De Kathmandu Vallei. Door smogvorming is de lucht niet helder. Nog een mooi uitzicht over de stad. De kinderen op het OGN zitten geduldig te wachten op cadeautjes die meegebracht

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn.

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. Secretariaat: Bankrekening: Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. deliana.gg@live.nl Giften aan Stichting WATER KvK02/626219 zijn belasting aftrekbaar ANBI beschikking Augustus 2009.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur!

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur! Kopieerblad 1 Een boomhut bouwen is leuk werk. Daarom zijn er grote mensen die voor hun beroep hutten bouwen. Die mensen hebben een bedrijf. Daar kun je een boomhut bestellen. Ga je naar dat bedrijf toe?

Nadere informatie

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes?

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes? Het is NOOIT slim om te liegen. Ik heb eens een keer tegen mijn vrienden gezegd dat ik een broodje knakworst was. Echt waar, hoor, zei ik. Toen ze me eindelijk geloofden, knepen ze een fles tomatenketchup

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

Het huis. Game Drives. Kruger Park. Thom Nijboer (20) en Ton van Beek (19) t/m

Het huis. Game Drives. Kruger Park. Thom Nijboer (20) en Ton van Beek (19) t/m Thom Nijboer (20) en Ton van Beek (19) 18-07-2018 t/m 04-08-2018 Het huis Mhofu is echt een super huis om vakantie in te vieren! Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Het huis is heeft meer dan genoeg ruimte,

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Benedict: As a geography student climbing Mount Kenya will help me see what I was taught in class like rainforest and rivers.

Benedict: As a geography student climbing Mount Kenya will help me see what I was taught in class like rainforest and rivers. Zie haar schoonheid Benedict: As a geography student climbing Mount Kenya will help me see what I was taught in class like rainforest and rivers. Kenia, februari 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

De Romeinen. Wie waren de Romeinen?

De Romeinen. Wie waren de Romeinen? De Romeinen Wie waren de Romeinen? Lang voor de Romeinen naar ons land kwamen, woonden ze in een kleine staat rond de stad Rome. Vanaf 500 voor Christus begonnen de Romeinen met gebiedsuitbreiding. Als

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania

Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania Voor meer informatie over de foto's, zie: www.dierenfotografie-chantalmazzei.nl Verse kokosnoten aan het strand van Mombasa, Kenia De luipaard zagen we in het Seregeti

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

GEIJSTEREN ONDERWIJSGROEP BUITENGEWOON UITWAAIEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ

GEIJSTEREN ONDERWIJSGROEP BUITENGEWOON UITWAAIEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ GEIJSTEREN ONDERWIJSGROEP BUITENGEWOON UITWAAIEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ UIT- WAAIEN Jeroen zit op de bank. Zijn moeder maakt in de keuken een heerlijke pasta. Het is 17.00 uur en hij kijkt TV.

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Naam: Groep: LES 1 - WERKBLAD 1 Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet 1. OP STAP Bekijk het clipje: Op stap. Mensen gaan naar hun werk, naar school of op bezoek bij familie. Ze gaan boodschappen doen, naar

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Kerstgedicht. Drie mannen zien een grote ster. Die mannen zijn heel wijs. Ze willen naar het Koningskind, en dus gaan ze op reis.

Kerstgedicht. Drie mannen zien een grote ster. Die mannen zijn heel wijs. Ze willen naar het Koningskind, en dus gaan ze op reis. Opsteker nr.8 21 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Kerstgedicht. Jozef en Maria zijn op reis gegaan. Maria zit

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk?

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk? Buitenspelen Inleiding In dit boekje lees je over Ayse en haar gezin. Haar kinderen zijn snel moe. Ayse en haar man Ali willen fitte kinderen die lekker in hun vel zitten. Daarom gaan ze meer buiten spelen

Nadere informatie

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen.

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen. Malindi, mei 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM

WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM Eerste druk 2017 2017 tekst Wouter Klootwijk 2017 illustraties Enzo Pérès-Labourdette Boekverzorging

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Kikkertje en de geheime schatkistjes

Kikkertje en de geheime schatkistjes Kikkertje en de geheime schatkistjes VOORWOORD Fibromyalgie informatie brochure Elske Gijbels-Schaap (2015 ) 0 Voorwoord : Deze brochure is onderdeel van een reeks brochures die omtrent Fibromyalgie zijn

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

De Keyzer draait door Inhoudsopgave

De Keyzer draait door Inhoudsopgave De Keyzer draait door Inhoudsopgave Van de redactie Het laatste nieuws Puzzel Gedicht Overzicht vrije dagen en feest dagen Interview leerling Interview leerkracht De knutseltip Kleurplaat Afsluiting/Groet

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje Thijs gaat op reis Een voorleesboekje Dit boekje is opgedragen aan de vrijwilligers die in hun eigen dorp een beetje extra liefde geven aan kinderen. Kinderen die zonder die liefde, aandacht en zorg geen

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa

HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa HARA HACHI BU Libanon Op mijn reizen kom ik veel mensen tegen. In Libanon kwam ik Shunzo Hirose tegen. Shunzo kwam uit Japan. Na deze reis heb ik hem nooit meer

Nadere informatie

Een dag naar school in de bergen van Nepal.

Een dag naar school in de bergen van Nepal. Zouden jullie willen weten hoe een schooldag van een kind in Nepal eruit ziet? Ja? Lees dan snel verder... Een dag naar school in de bergen van Nepal. Eerst even laten zien hoe Nepal er een beetje uit

Nadere informatie

Marokko en Nederland. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Marokko en Nederland. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Anne Barnas 23 March 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/74092 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31

Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31 Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31 Verkeersbrigadiers Voor komend schooljaar zijn we op zoek naar verkeersbrigadier die de huidige komen versterken. Er gaan ons 6 vaste vrijwilligers verlaten en

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Kampeerreis Kenia en Tanzania, 22 dagen

Kampeerreis Kenia en Tanzania, 22 dagen Kampeerreis Kenia en Tanzania, 22 dagen De Safaritruck Hiermee rijden we 3 weken rond over wegen en zandpaden, door nationale parken en dorpen De "wegen" Samburu krijger De samburu is een nomadisch volk

Nadere informatie

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel:

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel: Openbare Daltonbasisschool De Meander jaargang 2018-2019 nummer: maart 2019 Meander West Pauwenburg 4 8226 TA Lelystad tel: 0320-240521 Meander Oost Bingerden 41 8219 AT Lelystad tel: 0320-219317 www.demeander.eu

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

~ Uit je comfort zone op school! ~

~ Uit je comfort zone op school! ~ ~ Uit je comfort zone op school! ~ Welkom! In mijn begeleiding van leerlingen maak ik vaak gebruik van het begrip comfort zone. Leerlingen vinden het soms zo n verademing om op deze manier na te denken

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019 WIJCKPRAAT JANUARI 2019 Van Asch van Wijckschool Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 De laatste dagen Even voorstellen de laatste vragen van het geleden jaar staan

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud. Bloemen op het dak. Door Ingibjörg Sigurdardóttir

Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud. Bloemen op het dak. Door Ingibjörg Sigurdardóttir loemen op het dak oor Ingibjörg Sigurdardóttir Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud dametje met veel pit! Haar echte naam is Gonnema, maar ik noem haar altijd oma

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

be all all Stichting BE4ALL IBAN: NL50RABO KVK Brabant

be all all Stichting BE4ALL IBAN: NL50RABO KVK Brabant Lieve Be4all-sponsors, friends en iedereen die Be4all een warm hart toedraagt, maart 2018 Inhoud: Hetty Catherine OSSA Bouwen en leren Elzendaal en natuurlijk... Foto s! Ontwikkelingen, vooruitgang en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 - MEI 2018

NIEUWSBRIEF 4 - MEI 2018 PRAKTIJK EMMY JANSSEN Gesprekstherapeut TEKENPRAKTIJK DE MORGENSTER Tekentaaldocent NIEUWSBRIEF 4 - MEI 2018 ALLES IS ANDERS De enige zekerheid die we in het leven hebben is dat alles voortdurend verandert.

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT WELKOM OP DE TALINGSTRAAT Jouw stap naar de echte wereld LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school de Talingstraat. Ons gebouw is klein

Nadere informatie

K i n d e r b o e r d e r i j. Thema / onderwerp Voorbereiding bezoek kinderboerderij. Thema s : voeding, huisvesting, uiterlijke kenmerken.

K i n d e r b o e r d e r i j. Thema / onderwerp Voorbereiding bezoek kinderboerderij. Thema s : voeding, huisvesting, uiterlijke kenmerken. K i n d e r b o e r d e r i j Thema / onderwerp Voorbereiding bezoek kinderboerderij. Thema s : voeding, huisvesting, uiterlijke kenmerken. Welke betekenis heeft het thema / onderwerp voor de kinderen?

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN HOOFDSTUK ÉÉN We zijn bijna bij de school! riep Sofie uit toen ze vlak voor zich een bord zag. Eenhoorn Academie stond er in zwierige gouden schrijfletters met daarnaast een tekening van een spierwitte

Nadere informatie

De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 - Leuk je weer te zien! In deze eerste les na de

Nadere informatie

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief Brede school Het DOK DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief In Volle Vaart Op dit moment zijn alle kinderen van Het DOK druk bezig met het ontwerpen en timmeren van zeepkisten om komende dinsdag 11 april

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar!

We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 Ondersteuning van kansarme kinderen en gezinnen in Oost-Europa We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet Eten inhoud blz.. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen 0 7. Dat lust ik niet. 8. Hap, slik, boem! 2 9. Filmpjes 4 Pluskaarten 5 Bronnen

Nadere informatie

Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping.

Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping. Welkom Jongens en Meisjes bij camping Holy. Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping. We gaan natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Bosdag kleuters Testlab groep 7 Nieuws uit groep 8 We gaan bouwen! Eindelijk! De kogel is door de spreekwoordelijke

Nadere informatie