Naar het ziekenhuis Imme Dros v.a. 4 jr Ella moet geopereerd worden aan een bobbel onder haar kin.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naar het ziekenhuis Imme Dros v.a. 4 jr Ella moet geopereerd worden aan een bobbel onder haar kin."

Transcriptie

1 De WZA-kinderboekenlijst Er zijn heel veel boeken geschreven over ziek-zijn, beter worden en verdriet hebben omdat iemand die je kent ziek is. Het maakt niet uit hoe oud je bent, in de lijst hieronder is vast wel iets te vinden wat je graag wilt lezen. Als je op de titel klikt, kom je meer te weten over het boek en kan je het (als het mag van je ouders) via de computer kopen. Je kunt de lijst ook uitprinten en mee naar de winkel nemen. Peuters Kleine Leon bij de dokter Linne Bie 1-3 jr Over een babietje dat onderzocht wordt door de dokter en een prikje krijgt. Karel in het ziekenhuis Liesbet Slegers v.a. 2,5 jr Karel is gevallen en moet naar het Nijntje in het ziekenhuis Dick Bruna ca. 2 jr Nijntje heeft een zere keel en moet naar het Anna in het ziekenhuis Kathleen Amant v.a. 2,5 jr Anna moet geopereerd worden aan haar oren. Eet jouw dokter ook patat? I. Schretlen v.a. ca. 3 jr Vier kinderen gaan naar de huisarts, vier verhalen. Kleuters Mejuffrouw Muis in het ziekenhuis Elle van Lieshout en Erik van Os v.a. 4 jr Prentenboekje over mejuffrouw Muis met een gebroken staart. Hopla naar het ziekenhuis Marianne Wiersema ca. 4 jr Hopla heeft oorontsteking en moet buisjes. Naar het ziekenhuis Imme Dros v.a. 4 jr Ella moet geopereerd worden aan een bobbel onder haar kin. Lucas en de fotodokter Stefan Boonen v.a. 5 jr Wat gebeurt er op een spoedafdeling en hoe ziet de afd. radiologie eruit? Met handige tips voor ouders. Lucas gaat intensief Stefan Boonen v.a. 5 jr De moeder van Lucas ligt op de Intensive Care. Lucas gaat op bezoek. Milan in het ziekenhuis Stijn Moekaars 4-6 jr Prentenboek met stickervel, kleurplaat en spelletjes. Milan heeft pijn in zijn buik en moet geopereerd worden. Uitgave i.s.m. met Vlaams Pin wil geen prik Lida Dijkstra voorlezen v.a. 4 jr, zelf lezen v.a. 7 jr Prentenboek over het krijgen van een prik.

2 Basisschoolleeftijd Zoektocht in het ziekenhuis Anneke Scholtens 7-9 jr Meike hoort twee dokters praten over een geheim onderzoek op de kinderafdeling. Ze gaat op onderzoek. Toneellezen (samenlezen in scriptvorm). Zeemist Marielle van Sauers ca. 9 jr Poëtisch verhaal, verteld door meisje dat ongeneeslijk ziek is. Kaat in het ziekenhuis Stijn Moekaars 9-12 jr Dagboek van Kaat die een blindendarmontsteking heeft. Uitgave i.s.m. Vlaams Weet jij alles over het ziekenhuis? Els Rooijers 9-12 jr Informatief boek over gang van zaken in het Speciaal voor dyslectici met voorlees-cd. Kunnen dokters ziek worden? Dirk Musschoot v.a. 10 jr In vraag- en antwoordvorm wordt aan kinderen verteld over ziek zijn en de gang van zaken in een Kampioen Corien Oranje v.a. 10 jr Over een jongen die heel goed kan zwemmen, dan een ongeluk met een paard krijgt waardoor hij zijn onderbeen kwijtraakt. Toch lukt het hem om zwemkampioen te worden. Achtste-groepers huilen niet Jacques Vriens v.a. 10 jr Heel groep acht leeft mee met Akkie, die ernstig ziek is. Wolf Sophie Swerts Knudsen jr Seppe (10) krijgt te horen dat hij kanker heeft en dat hij dringend in het ziekenhuis moet worden behandeld. Seppe sluit zich op in zichzelf. Lees je beter Anne Vegter jr Verhalen en gedichten over (ernstig) ziek zijn. Maskers maken van dokters en patienten S. Hollander tot ca. 12 jr Iets heel anders: maskers maken van dokters, verpleegsters of chirurgen.

3 Jongeren voortgezet onderwijs Ziek G. Samson v.a. 12 jr Belle (13, ik-figuur) is ernstig ziek, ligt in het ziekenhuis en beschrijft vanuit haar perspectief met cynische blik haar omgeving. Het meisje met de hoge hakken Klaas de Jong v.a. 12 jr Zes jongeren vertellen over hun lichaam en wat daarmee aan de hand is, met interessante en grappige weetjes tussendoor. Tessa vecht terug Anne-Rose Hermer jr Over een meisje met leukemie (grote letters). Voor alle leeftijden Beterschap Toon Tellegen alle Troostrijke verhaaltjes over ziekte en pijn, zoals altijd met dieren in de hoofdrol. Verwerken ziekte en verlies Lieve oma Pluis Dick Bruna v.a. 2 jr Oma pluis is doodgegaan en Nijntje heeft veel verdriet. Kikker en het vogeltje Max Velthijs ca. 3-6 jr Bij de rand van het bos ligt een vogeltje. 'Kijk,' zegt Kikker, 'kapot. Hij doet het niet meer.' Maar Haas zegt: 'Hij is dood.' 'Dood?' vraagt Kikker. 'Wat is dat?' Grote boom is ziek Nathalie Slosse v.a. ca. 4 jr Snuiter houdt veel van Grote Boom, maar die is ernstig ziek. Met doe-ideeën die kinderen kunnen helpen om hun emoties te verwerken en de zieke te troosten. Het egeltje onder de oude boom Christianne Van Dooijewaard v.a. 4 jr Papa en mama egel moeten hun zieke kindje begraven. Mijn oma is opeens heel anders Sibylle Rieckhof v.a. 5 jr Prentenboek over Paulien, wier oma een hersenbloeding had.

4 Een draak aan een touw Gerard Sonnemans v.a. 5 jr Tims beste vriendje ligt in het Derk Das blijft altijd bij ons Susan Varley ca. 4-6 jr De dieren missen Derk Das heel erg na zijn dood, maar als ze over hem praten is hij toch een beetje bij hen. Dat is heel wat voor een kat Judith Viorst ca. 5-7 jr Het ontroerende verhaal over poes Roetje, die dood is gegaan en begraven moet worden. Samen met zijn moeder verzint de hoofdpersoon tien dingen waarom Roetje zo'n fijne poes is geweest. Bloemetjes voor Jolien Peter Henderix voorlezen v.a. ca. 7 jr Jolien vertelt over de laatste maanden uit het leven van haar ongeneeslijk zieke moeder. Voetballen in de hemel Anke Kranendonk ca. 7-9 jr Kiet moet afscheid nemen van oom Levy, de beste voetballer van de wereld. Sterrenhemel Johanna Thydell v.a. 13 jr Jenna moet voor haar zieke moeder zorgen, die kanker heeft. Menselijk lichaam Mijn lijfboek Bette Westera v.a. ca. 5 jr Vrolijke versjes over alles wat met het lichaam te maken heeft. Met meezingcd! Meneer en mevrouw lijf A.M. Jeunesse v.a. ca. 6 jr Met hardkartonnen man en vrouw steeds dieper het menselijke lichaam ontdekken. Kleine wetenschappers onderzoeken het menselijk lichaam Ralph Lazar 9-11 jr Zoek- en ontdekboek waarmee je een rondreis door jezelf maakt. Op reis door het menselijk lichaam Samantha Loman jr Informatief boek waarin je een reis maakt door de belangrijkste systemen en stelsels die werkzaam zijn in ons lichaam. Het menselijk lichaam Tracey Drost- Plegt jr In 21 hoofdstukken worden de functies van elk deel van het lichaam behandeld. Met stickers en poster.

5 Allerlei ziektes Serie 'De Ziekenboeg' Christine Kliphuis ca. 4-6 jr Een serie van elf boeken over allerhande aandoeningen, bijvoorbeeld De buik van Bram, De darm van Harm, De ogen van Olivia, De diabetes van Daan. Survivalgids voor langdurig zieke kinderen Sarah Kumar ca jr Dit boekje kan je helpen om je door deze zware periode te slaan, en om even alles op een rij te zetten. Een tijger voor Lotte Willeke Brouwer ca. 6-9 jr Mooi prentenboek over allergie. Lotte wil heel graag een poes. Maar dat kan niet, want ze is allergisch. Witstipje en Fleur Martine Delfos v.a. 6 jr Het lieveheersbeestje Witstipje kan sommige dingen niet eten, daar wordt hij heel ziek van. Over allergie en de anafylactische reactie. Maartje de suikerheldin Martine Delfos ca. 6-9 jaar Weinig medische uitleg, vooral aandacht voor gevoelens bij de ziekte diabetes. Oorlog in mijn lichaam An Vandeloo ca. 4-6 jr Lore heeft kinderreuma. De cellen in haar lichaam zijn soms braaf, maar soms ook stout. Wat gebeurt er precies in je lichaam als je kinderreuma hebt? Peter heeft reuma Jeroen de hardloopkampioen met astma Super Zeno Survivalgids voor de gehoorstoornis Lutgard Mutsaers v.a. ca. 10 jaar Verhaal over Peter die reuma heeft. In apart hoofdstukjes staat informatie over reuma. Rebecca Coenraads Inne Van den Bossche Nico de Braeckeleer 2-5 jr De vrolijke en grappige hoofdpersoon Jeroen laat zien hoe hij met zijn astma een normaal leven leidt. ca. 4-6 jr ca jr Zeno wil graag een superheld zijn. Maar dat is nogal moeilijk als je altijd verkouden bent en zelfs te weinig adem hebt om te voetballen. Heb jij een gehoorprobleem en wil je weten hoe je hiermee om kan gaan? Dit is een Belgische uitgave waardoor sommige dingen iets anders genoemd worden, bijv. kno-arts heet in dit boek nko-arts.

Titel Auteur Leeftijd Omschrijving. Kleine Leon bij de dokter Linne Bie 1-3 jr Over een baby die onderzocht wordt en een prikje krijgt.

Titel Auteur Leeftijd Omschrijving. Kleine Leon bij de dokter Linne Bie 1-3 jr Over een baby die onderzocht wordt en een prikje krijgt. Er zijn heel veel boeken geschreven over ziek-zijn, beter worden en verdriet hebben omdat iemand die je kent ziek is. Het maakt niet uit hoe oud je bent, in de lijst hieronder is vast wel iets te vinden

Nadere informatie

Begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? www.nwz.nl

Begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? www.nwz.nl Begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? www.nwz.nl Inhoud Uw kind thuis voorbereiden 3 Adviezen voor de voorbereiding 4 Bij uw kind zijn 6 Wat kunt u doen om uw kind af te leiden? 6 Weer naar

Nadere informatie

Velthuijs, Max Kikker en het vogeltje Prentenboek over Kikker die een dood vogeltje vind wat ze met zijn allen gaan begraven.

Velthuijs, Max Kikker en het vogeltje Prentenboek over Kikker die een dood vogeltje vind wat ze met zijn allen gaan begraven. Praktijk voor Rouw en Verliesbegeleiding Boeken over rouw voor kinderen Leeftijd tot 8 jaar Bruna, Dick Lieve Oma Pluis Prentenboekje over Nijntje die verdrietig is omdat haar oma overleden is. Nijntje

Nadere informatie

DE KINDERBIBLIOTHEEK VAN AZ ALMA

DE KINDERBIBLIOTHEEK VAN AZ ALMA DE KINDERBIBLIOTHEEK VAN AZ ALMA Nellie & Cezar Ziek Jan Van Coillie, Ingrid Godon De combinatie van een grappig Nellie & Cezarverhaaltje en een beeldwoordenboek met raadselrijmpjes zorgt dat kleuters

Nadere informatie

Weer thuis uit het ziekenhuis

Weer thuis uit het ziekenhuis Weer thuis uit het ziekenhuis Mogelijke reacties van uw kind én tips om misselijkheid te voorkomen gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Reacties van kinderen na een ziekenhuisopname 3 Zo helpt u uw kind

Nadere informatie

Adviezen om uw kind voor te bereiden op een ziekenhuisopname

Adviezen om uw kind voor te bereiden op een ziekenhuisopname Adviezen om uw kind voor te bereiden op een ziekenhuisopname Wytske Bouwma, 2008 1 Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het ziekenhuis. Deze brochure is bedoeld om u meer inzicht te geven in

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland Bibliotheek Montferland 2019-2020 Wat is? is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren,

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat:

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat: Wat is Boekstart/Boekenpret?: Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is taalontwikkeling te

Nadere informatie

Omgaan met de gevoelens van een kind. Informatiebrochure

Omgaan met de gevoelens van een kind. Informatiebrochure Omgaan met de gevoelens van een kind Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 ALGEMENE TIPS... 5 3 HOE BEREID IK MIJN KIND VOOR... 6 4 MIJN KIND BEGELEIDEN... 7 4.1 bij het

Nadere informatie

Leskoffer Omgaan met verlies

Leskoffer Omgaan met verlies Leskoffer Omgaan met verlies Omgaan met verlies Iedereen krijgt te maken met dood en rouw, sommigen al heel jong. Gemiddeld genomen zijn kinderen ruim 8 jaar oud als ze voor de eerste keer geconfronteerd

Nadere informatie

Kinderboeken Titel Omschrijving Code De Gouden Vogel Hans Stolp

Kinderboeken Titel Omschrijving Code De Gouden Vogel Hans Stolp Kinderboeken Titel Omschrijving Code De Gouden Vogel Hans Stolp Dokter De Soto William Steig Eva Thiery Robberecht Johan ligt in het ziekenhuis. Hij is heel erg ziek en hij denkt dat hij niet meer beter

Nadere informatie

Omgaan met de gevoelens van een kind

Omgaan met de gevoelens van een kind Omgaan met de gevoelens van een kind HOE KAN IK OMGAAN MET DE GEVOELENS VAN MIJN KIND IN HET ZIEKENHUIS? Praktische tips voor ouders 2 Omgaan met de gevoelens van een kind Beste ouder Uw kind is opgenomen

Nadere informatie

Kinderen op bezoek op de intensive care (IC) Informatie voor ouders/verzorgers

Kinderen op bezoek op de intensive care (IC) Informatie voor ouders/verzorgers Kinderen op bezoek op de intensive care (IC) Informatie voor ouders/verzorgers Als een ouder of een familielid op de intensive care (IC) is opgenomen, kan dit voor kinderen veel vragen oproepen. Kinderen

Nadere informatie

Doe boekje voor kinderen vanaf 6 jaar

Doe boekje voor kinderen vanaf 6 jaar Doe boekje voor kinderen vanaf 6 jaar DOEBOEKJE Hoe voel ik mij in het ziekenhuis? voor kinderen vanaf 6 jaar 2 Doe boekje voor kinderen vanaf 6 jaar Inhoud Naar het ziekenhuis 3 Mijn valies 4 Mijn ziekenhuiskamer

Nadere informatie

In het ziekenhuis. Deze les hoort bij dit boek

In het ziekenhuis. Deze les hoort bij dit boek In het ziekenhuis Deze les hoort bij dit boek en gaat o.a. over het ziekenhuis van 50 jaar geleden (de tijd waarin het boek zich afspeelt) en hoe het er nu aan toe gaat. De les kan gebruikt worden als

Nadere informatie

Een dagje naar het ziekenhuis

Een dagje naar het ziekenhuis KINDERGENEESKUNDE Een dagje naar het ziekenhuis KINDEREN Een dagje naar het ziekenhuis Binnenkort komt uw kind naar het St. Antonius Ziekenhuis voor een dagopname. Het is belangrijk om uw kind daarop voor

Nadere informatie

Muziek. Koesterkoffer

Muziek. Koesterkoffer Muziek Koesterkoffer Inhoud van de koffer Wat zit er in de Koesterkoffer? Dit mapje met een inhoudstafel en woordje uitleg en tips voor de ouders Papier + kleurpotloden Kaarsje Knuffelbeer Ballon Dromenvanger

Nadere informatie

Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding

Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding Informatie voor ouders en verzorgers Locatie ETZ Elisabeth Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat kunt u

Nadere informatie

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 0-3 JAAR STICHTING STERRENKRACHT

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 0-3 JAAR STICHTING STERRENKRACHT INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 0-3 JAAR STICHTING STERRENKRACHT Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Deze informatie is bedoeld om antwoord te geven op vragen als: Hoe ga ik om met het verdriet, angst of boosheid

Nadere informatie

Uw kind tijdens/na het ziekenhuisbezoek

Uw kind tijdens/na het ziekenhuisbezoek Uw kind tijdens/na het ziekenhuisbezoek Reacties tijdens een ziekenhuisopname Kinderen kunnen op verschillende manieren reageren op hun ziekenhuisopname. Een opname is altijd een ingrijpende gebeurtenis.

Nadere informatie

ROUWKOFFER. Lien Lagrange & Evelyne Vercauteren (2018) 1/9

ROUWKOFFER. Lien Lagrange & Evelyne Vercauteren (2018) 1/9 ROUWKOFFER Lien Lagrange & Evelyne Vercauteren (2018) 1/9 Inhoud van de koffer: Materialen voor de kinderen / jongeren Doelgroep Thema Naam Thema: rouw algemeen Thema: verlies algemeen / positief einde

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet

Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet Filmverslag door P. 1384 woorden 8 april 2013 5,9 114 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Hoe begint de film? Het begint allemaal op het voetbalveldje,

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Het oor van Leonoor Over buisjes in je oren

Het oor van Leonoor Over buisjes in je oren Buisjes? Leonoor snapt er niks van. Is dat net zoiets als de buizen van de waterleiding, of de buizen van de verwarming? Die buizen passen toch niet in mijn oren? vraagt ze verbaasd. Leonoor hoort niet

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Tijn in het ziekenhuis. Het verwijderen van amandelen bij kinderen

Tijn in het ziekenhuis. Het verwijderen van amandelen bij kinderen Tijn in het ziekenhuis Het verwijderen van amandelen bij kinderen 2 Introductie Uw kind wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor het verwijderen van keel- en of neusamandelen. Dit boekje kan u

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Weer thuis. Kindergeneeskunde Verpleegafdeling B0 Neonatologie. Omgaan met de gevolgen van een ziekenhuisopname voor een kind

Patiënteninformatie. Weer thuis. Kindergeneeskunde Verpleegafdeling B0 Neonatologie. Omgaan met de gevolgen van een ziekenhuisopname voor een kind Kindergeneeskunde Verpleegafdeling B0 Neonatologie Weer thuis i Patiënteninformatie Omgaan met de gevolgen van een ziekenhuisopname voor een kind Slingeland Ziekenhuis Algemene informatie Een ziekenhuisopname

Nadere informatie

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN!

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! 978 Welkom op de Kinderafdeling Au Au Pijn is niet fijn!, deze folder gaat over pijn. Pijn is heel vervelend en soms ook moeilijk te begrijpen. We proberen je

Nadere informatie

Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje)

Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje) Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje) Binnenkort wordt uw kind opgenomen op het dagcentrum van het AMC. Dit kleurboekje is speciaal bestemd voor uw kind. Het laat aan de hand van plaatjes zien

Nadere informatie

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 4-6 JAAR STICHTING STERRENKRACHT

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 4-6 JAAR STICHTING STERRENKRACHT INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 4-6 JAAR STICHTING STERRENKRACHT Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Deze informatie is bedoeld om antwoord te geven op vragen als: Hoe ga ik om met het verdriet, angst of boosheid

Nadere informatie

begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen?

begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? uw kind naar het ziekenhuis Binnenkort komt u met uw kind naar het Medisch Centrum Alkmaar, omdat uw kind: een onderzoek en/of behandeling krijgt wordt

Nadere informatie

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Het boordevolle boek voor baby s en peuters Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 7 Inhoud 24 Naar de kinderboerderij Carry Slee met tekeningen van Dagmar Stam 13 Kleertjes uit,

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen Scholen van nu voor mensen van morgen basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Vrijdag 04 februari 2011, uitgave 8 van 2010-2011 Beste ouders

Nadere informatie

Welkom op de intensive care

Welkom op de intensive care Intensive Care Welkom op de intensive care Voorlichtingsboekje voor kinderen van 6 t/m 12 jaar over de Intensive Care 1 Inleiding voor ouders/verzorgers Welkom op de intensive care. Vanwege een ernstige

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Boek van de week: 1; Mama kwijt 2; Uilen 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten

Nadere informatie

Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis

Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis Miriam en Dennis krijgen een baby Miriam en Dennis hebben een kind gekregen! Miriam en Dennis zijn blij. Vandaag is hun baby geboren. Het is een meisje. Ze heet

Nadere informatie

Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie.

Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie. Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie. DIT MAG JE EVEN NIET! Je mag s morgens niets eten en niets drinken, dat heet nuchter zijn. De zuster komt bij je. Ze gaat even met mama

Nadere informatie

INFORMATIE WEER THUIS

INFORMATIE WEER THUIS INFORMATIE WEER THUIS WEER THUIS Met deze folder wil de kindergeneeskunde van Maasstad Ziekenhuis u uitleg geven wat voor reacties uw kind kan vertonen en hoe u uw kind kunt helpen bij het verwerken van

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Je kind als tolk? Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Dit is Yara. Ze is 10 jaar oud. Yara woont 1 jaar in Nederland. Ze woont hier met haar vader, twee broertjes en haar moeder Suzan. Yara gaat naar school.

Nadere informatie

PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND

PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND Deze folder gaat over pijn. Pijn is heel vervelend en soms ook moeilijk te begrijpen. In deze folder vertellen wij welke soorten pijn je

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie Mijn rechten in de jeugdhulp Mevrouwtje recht en haar familie Inhoud Inleiding... 3 1. Je moet hulp krijgen... 4 2. Ik beslis mee of ik hulp wil of niet... 5 3. Ik krijg uitleg... 6 4. Er is respect voor

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Op bezoek bij Suus op de Intensive care

Op bezoek bij Suus op de Intensive care Op bezoek bij Suus op de Intensive care Hoi, ik ben Suus en ik lig in het ziekenhuis. De afdeling waar ik lig, heet de Intensive care. In dit boekje laat ik je zien hoe de afdeling eruit ziet en wat iedereen

Nadere informatie

Voorleesboeken. Zelfleesboeken

Voorleesboeken. Zelfleesboeken Voorleesboeken De ogen van Olivia, over een lui oog en scheel zien Christine Kliphuis Sjaloom en Wildeboer, 1996 Olivia's ogen staan scheef. Daarom wordt haar goede oog een tijdje afgeplakt. Daarna moet

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Klaar voor de start? Hallo! Welkom in het Doorleefboek!

Klaar voor de start? Hallo! Welkom in het Doorleefboek! in de wolken Klaar voor de start? Hallo! Welkom in het Doorleefboek! Iemand die jij heel lief vond is nu dood. Dat is heel erg. Jij hebt daardoor misschien allerlei gevoelens door elkaar. Verdrietig of

Nadere informatie

Mijn computer is leuk!

Mijn computer is leuk! Mijn computer is leuk! ➊ Kijk eens naar onze computers! Kijk, papa, mama en drie kinderen. Het kleinste meisje is 2 jaar, zij heet Maria. Rajan is een jongen, hij is 4 jaar. Nora is de oudste, zij is 6

Nadere informatie

De heppiepet. de behandeling

De heppiepet. de behandeling 1 De heppiepet de behandeling Een manier om je ziekte te genezen. Het maakt je beter. Oma s vriendin moet naar het ziekenhuis voor een behandeling. Ze krijgt chemotherapie. soorten de pillen de chemotherapie

Nadere informatie

Hoe gaat het met je? En hoe gaat het bij jou thuis?

Hoe gaat het met je? En hoe gaat het bij jou thuis? Hoe gaat het met je? En hoe gaat het bij jou thuis? #weer een veilig thuis Samen zorgen we voor een veilig thuis Hallo, ik ben en ik werk bij Veilig Thuis Friesland. Iemand maakt zich zorgen over jou en

Nadere informatie

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK!

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK! Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK! ook agje zijn bang n spook meer zijn! Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, 1953-2015 dag nijntje, tot de

Nadere informatie

Hartelijk dank, de werkgroep Verteltas

Hartelijk dank, de werkgroep Verteltas Beste ouder, Dit is een verteltas, een tas vol materialen om samen met uw kind te lezen, te spelen, te leren en plezier te maken. Kinderen vinden het heerlijk om samen een boek te bekijken en erover te

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling Pijnmeting op de kinderafdeling Deze brochure is geschreven om u, ouders/verzorgers maar ook uw kind, meer informatie te geven over pijn. Allereerst proberen we uit te leggen wat pijn is, waardoor pijn

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen. Ouders vragen

Nadere informatie

Mama is geen appelboom

Mama is geen appelboom Mama is geen appelboom Werkboekje van... 1. Hoe heet de schrijver van dit boek? 2. Wie maakte er de tekeningen bij? 3. Lees de flaptekst (op de achterkant van het boek) Dit boek gaat over: Lowie en Lowieze

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Dingetjes I. Kleuter-kabouters Dingetjes I Kleuter-kabouters 2018 David Arts Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1449 woorden 18 oktober keer beoordeeld. Ben Slingenberg. Eerste uitgave 2001 Nederlands.

7,4. Boekverslag door een scholier 1449 woorden 18 oktober keer beoordeeld. Ben Slingenberg. Eerste uitgave 2001 Nederlands. Boekverslag door een scholier 1449 woorden 18 oktober 2004 7,4 34 keer beoordeeld Auteur Genre Ben Slingenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak Nederlands Inhoud 1.De hoofdpersoon is Lumie. Zij is een

Nadere informatie

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 www.azherentals.be Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Dag Bert, welkom op de kinderafdeling Ik zal je iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Ons eerste thema van het jaar is: Ik ben ziek. Het thema slaat goed aan omdat er in deze periode héél veel peuters ziek zijn. We beginnen met een boekje voorlezen:

Nadere informatie

Het been van Heleen Over je been in het gips

Het been van Heleen Over je been in het gips Heleen en Tim springen op het schoolplein van de ene bank naar de andere. Als Heleen uitglijdt komt ze heel ongelukkig terecht. Au, au, mijn been! huilt ze met grote snikken. Tim staat er geschrokken bij.

Nadere informatie

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan

Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt. Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Praten helpt Verslavingspreventie Mondriaan Wat vertel ik mijn kind als ik opgenomen word? Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen. Ouders vragen

Nadere informatie

Weer thuis. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Weer thuis. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Weer thuis Uw kind is opgenomen geweest in het ziekenhuis en gaat nu weer naar huis. Het kan zijn dat thuis meteen alles weer als vanouds is. Het kan ook zijn dat uw kind de ziekenhuisopname moet verwerken.

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding Informatie voor ouders en verzorgers

Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding Informatie voor ouders en verzorgers Een behandeling of operatie bij kinderen en de noodzakelijke voorbereiding Informatie voor ouders en verzorgers Inhoudsopgave (klik op het onderwerp om verder te lezen.) Wat kunt u thuis vooraf aan voorlichting

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Love you, miss you door Corien Oranje

Boekverslag Nederlands Love you, miss you door Corien Oranje Boekverslag Nederlands Love you, miss you door Boekverslag door een scholier 1005 woorden 6 juni 2017 6,6 3 keer beoordeeld Auteur Vak Nederlands Love you, miss you 16-03-2016 Inhoudsopgave 1. Schrijfster

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Echte helden. Alice Pantermüller Christiane Hansen GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 106 0 13,99. Uitgeverij Bakermat

Echte helden. Alice Pantermüller Christiane Hansen GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 106 0 13,99. Uitgeverij Bakermat Echte helden Alice Pantermüller Christiane Hansen GEGEVENS BOEK: ISBN 978 90 5924 106 0 13,99 Uitgeverij Bakermat Suggesties: Emy Geyskens Vanaf 3 jaar Thema s: moed, lente, vijver, talenten, liefde KORTE

Nadere informatie

Eindoordeel: Warm aanbevolen, doch gezien de doelgroep niet geschikt als geschenk voor de zondagsschool. J. van der Meulen

Eindoordeel: Warm aanbevolen, doch gezien de doelgroep niet geschikt als geschenk voor de zondagsschool. J. van der Meulen In het begin serie Kijk en luister door Laura Zwoferink Illustraties: Jaap Kramer Uitgeverij Den Hertog Kartonboekje van 14 blz. Geschikt voor: peuters vanaf 18 maanden Prijs: 4,90 Bijbelgetrouw wordt

Nadere informatie

Met een goede Aanloop komen we samen verder!

Met een goede Aanloop komen we samen verder! Op 9 november jl. hebben alle kinderen genoten van het Nationaal Schoolontbijt. Het was een gezellig samenzijn in alle groepen, waar tijdens het eten met elkaar ideetjes werden uitgewisseld over wat je

Nadere informatie

Dick Bruna De vrouw van Dick Bruna.

Dick Bruna De vrouw van Dick Bruna. Dick Bruna Dick Bruna is geboren in het jaar 1927 en woont in Utrecht. Hij tekent al vanaf zijn kindertijd. Zijn vader wou dat hij uitgever zou worden net als hijzelf en dus ging Dick Bruna naar Londen

Nadere informatie

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken Ik en mijn familie In het thema; Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen. Ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen

Nadere informatie

Rouwzorg bij kinderen

Rouwzorg bij kinderen Rouwzorg bij kinderen INFORMATIEBROCHURE VOOR KINDEREN Dit herinneringsmapje Gaat over.. En is van 3 Dit mapje is van. Ik ben.jaar en ik woon in. 4 De Palliatieve Eenheid Dit is. Kleef hier een foto Hij/zij

Nadere informatie

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek Als er iemand sterft, dan is dat vaak heel verdrietig. Je moet afscheid nemen van iemand die je goed kende en van wie je hield. In dit boekje lees je over wat er allemaal gebeurt als er iemand dood is

Nadere informatie

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Kinderen onthouden het verhaal en de woorden beter als je ze na het voorlezen stimuleert

Nadere informatie

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Door Shantella de Visser,.nl Vooraf: Je kunt dit verhaal aan je kind voorlezen wanneer je zelf in staat bent om met de emoties

Nadere informatie

Intensive Care. Joris en papa. Di- Voorlichtingsboekje voor kinderen van 3 t/m 6 jaar over de Intensive Care

Intensive Care. Joris en papa. Di- Voorlichtingsboekje voor kinderen van 3 t/m 6 jaar over de Intensive Care Intensive Care Joris en papa Di- Voorlichtingsboekje voor kinderen van 3 t/m 6 jaar over de Intensive Care 1 Inleiding voor ouders/verzorgers Welkom op de intensive care. Vanwege een ernstige ziekte van

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019 nummer 10

Nieuwsbrief april 2019 nummer 10 Nieuwsbrief april 2019 nummer 10 Kind op maandag In de weken voor Pasen vertellen we de volgende verhalen. Week 14: 01-04 05-04 Ik vecht voor jou Johannes 13: 31-38 en 18: 1-27 Petrus wil een echte vriend

Nadere informatie

Een virus in je lijf Hiv-virus

Een virus in je lijf Hiv-virus Een virus in je lijf Hiv-virus Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door geven per e-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

In de groepen ½. Het thema "Ziekenhuis" in 1/2h sloot mooi aan bij de Lentekriebel-lessen.

In de groepen ½. Het thema Ziekenhuis in 1/2h sloot mooi aan bij de Lentekriebel-lessen. In de groepen ½. De kinderen van groep 1/2g begonnen het project met de geboorte van jonge dieren en een bezoek aan de kinderboerderij. Daarna hadden we het over de geboorte van kinderen. Al die zaadjes

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Kinderboekenlijst ASS & anders zijn Laatste wijziging op 19 november 2009 Korte samenvatting boeken afgehaald van het wereldwijd web.

Kinderboekenlijst ASS & anders zijn Laatste wijziging op 19 november 2009 Korte samenvatting boeken afgehaald van het wereldwijd web. Kinderboekenlijst ASS & anders zijn Laatste wijziging op 19 november 2009 Korte samenvatting boeken afgehaald van het wereldwijd web. A Titel: Alex en Zizi zijn allebei anders Auteur: Siminovich Lorena

Nadere informatie

Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou

Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou Egeltje, blijf trouw aan dat hart van jou 1 copyright amiga4life 2012 In een land, hier heel ver vandaan woont. een klein egeltje. Egeltjes familie is vaak heel stekelig. Egeltje vindt dat stekelige he-le-maal

Nadere informatie

Meertalige opvoeding- vakantieperiode

Meertalige opvoeding- vakantieperiode Meertalige opvoeding- vakantieperiode Beste ouders, De grote vakantie breekt aan. Voor veel kinderen die meertalig worden opgevoed betekent dit een periode waarin uw kind weinig (tot niet) in aanraking

Nadere informatie

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Kempenhaeghe Locatie Kempenhaeghe Heeze - Kinderafdeling Hoooi Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Inleiding Hoi, ik ben Kempy! Welkom bij Kempenhaeghe! Ik woon hier. Binnenkort word jij bij ons opgenomen.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling Patiënteninformatie Pijnmeting op de kinderafdeling Deze brochure is geschreven om u, ouders/verzorgers maar ook uw kind, meer informatie te geven over pijn. Allereerst proberen we uit te leggen wat pijn

Nadere informatie

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin Schoolkrant OBS De Tweesprong Thema: Poëzie Zinderverzinzin In deze schoolkrant staan een aantal gedichten die we in de kinderboekenweek gemaakt hebben. Sommige gedichten zijn door de klas ingestuurd,

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Lesbrief Hartsvriendjes

Lesbrief Hartsvriendjes Lesbrief Hartsvriendjes Kris Krokodil is een beetje anders, want hij heeft een aangeboren hartafwijking. Daarom is hij geopereerd. Dat is te zien aan een groot litteken op zijn borst. Gelukkig kan hij

Nadere informatie