Taken van de veiligheidsinstantie DVIS 27/02/2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Taken van de veiligheidsinstantie DVIS 27/02/2012"

Transcriptie

1 27/02/2012

2 2 Afgifte, vernieuwing, wijziging en intrekking van de veiligheidscertificaten voor spoorwegondernemingen Deel A : voor de spoorwegonderneming die haar allereerste activiteit in België opstart. Dit certificaat is geldig in alle EU-landen. De onderneming moet aantonen dat ze over een veiligheidsbeheerssysteem beschikt. Deel B : de spoorwegonderneming moet aantonen dat zij de nationale reglementering kent en kan toepassen. Iedere spoorwegonderneming die in België vervoer aanbiedt, moet een door de DVIS afgeleverd veiligheidscertificaat deel B hebben. Supervisie op de naleving van de certificatievoorwaarden.

3 3 Afgifte, vernieuwing, wijziging en intrekking van de veiligheidsvergunning voor de infrastructuurbeheerder De infrastructuurbeheerder, Infrabel, moet aantonen dat hij: o o een veiligheidsbeheerssysteem heeft en; zijn taken voor het veilig ontwerpen, het veilig onderhouden en de veilige exploitatie van zijn spoorwegnet aankan. Supervisie op de naleving van de certificatievoorwaarden.

4 4 Toelating tot indienststelling van de subsystemen en supervisie van de exploitatie en het onderhoud Op basis van : o o een verklaring van keuring ten opzichte van de nationale en internationale voorschriften; de veilige integratie van de subsystemen onderling en ook in het spoorwegsysteem; levert de DVIS een toelating tot indienstelling af. Supervisie van de exploitatie en het onderhoud van de subsystemen overeenkomstig de essentiële eisen.

5 5 Bijdragen aan de ontwikkeling van het regelgevend kader Meewerken aan de ontwikkeling van de Europese technische en veiligheidsvoorschriften; Meewerken aan het opstellen van de nationale veiligheidsvoorschriften en aan nationale aanvullingen van de Europese technische specificaties; Geven van eensluidend advies bij de voorstellen van de infrastructuurbeheerder voor de exploitatieregelgeving.

6 6 Supervisie op de naleving van de veiligheidsvoorschriften Controle op de toepassing van de technische en de operationele veiligheidsvoorschriften; Inspecties van de toepassing van de veiligheidsregelgeving; Audits van de wijze waarop het veiligheidsbeheerssysteem wordt toegepast; Opvolgen van de uitvoering van de adviezen van de EUonderzoeksorganen.

7 7 Certificatie van het treinpersoneel Afleveren, bijwerken en vernieuwen van de nationale vergunning van bestuurder en van het nationaal attest van begeleider; Aflevering, bijwerken en vernieuwen van de Europese vergunning van treinbestuurder en het bijhouden van het door de Europese Commissie voorgeschreven register; Supervisie op het correct gebruik van de vergunning en van het attest; Intrekking van een vergunning of attest; Bijhouden van een gegevensbank aangaande de afgeleverde nationale vergunningen en attesten.

8 8 Erkenning van en supervisie op de centra Erkenning van de centra voor medische keuringen en bedrijfspsychologische examens; Erkenning van de opleidingscentra en van de examinatoren; Supervisie op de examens na de vakopleiding; Supervisie op alle voorgeschreven periodieke controles in verband met de beroepskennis, de psychologische en medische geschiktheid van het treinpersoneel; Bijwerking, vernieuwing en intrekking van een erkenning; Bijhouden van gegevensbank en web pagina aangaande de erkende nationale centra en examinatoren.

9 9 Bijhouden van het Nationaal Voertuigenregister (NVR) Opgesteld op basis van de beslissing van de Europese Commissie; Bevat al het in België toegelaten tractiematerieel; Bevat al de in België ingeschreven goederenwagens en reizigersvoertuigen; In voorbereiding : een koppeling via het Europese Spoorwegbureau (ERA) van alle NVR.

10 10 Erkenning van de met het onderhoud van spoorvoertuigen belaste entiteiten Erkenning van met het onderhoud van spoorvoertuigen belaste entiteiten, via het veiligheidscertificaat van de spoorwegondernemingen of via de veiligheidsvergunning van de infrastructuurbeheerder; Supervisie op de met het onderhoud van spoorvoertuigen belaste entiteiten, die erkend zijn door de veiligheidsinstantie en die vallen onder het stelsel van de auto-verklaring.

11 11 Samenwerking met het ERA en onderlinge samenwerking van de veiligheidsinstanties Deelname aan het overleg georganiseerd door het ERA; Samenwerking met het ERA bij het opstellen van aanbevelingen voor de Europese Commissie omtrent de veiligheid en de interoperabiliteit; Samen met ERA, de spoorwegsector bijstaan bij het toepassen van de Europese regelgeving; Deelname aan het overleg dat het ERA organiseert met de andere EUveiligheidsinstanties en -onderzoeksorganen.

12 12 Samenwerking met ERA bij het opstellen van de Europese databanken veiligheid en interoperabiliteit Nationale en technische veiligheidsvoorschriften; Verklaringen van conformiteit interoperabele onderdelen; Keuringsverklaringen van subsystemen/voertuigen; Europees register met veiligheidscertificaten; Register met Europese vergunningen treinbestuurder; Virtueel register met toegelaten voertuigen; Types van toegelaten voertuigen; Identificatie van de voertuighouders; Gemeenschappelijke veiligheidsindicatoren; Punctuele veiligheidswaarschuwingen.

13 13 Vertegenwoordiging van België als Lidstaat bij de Europese Commissie Technische bijstand van de directie Spoorreglementering bij het Railway Interoperability and Safety Committee van de Europese Commissie; Deelname aan de workshops van de Commissie en het Railway Interoperability en Safety Committee; Organiseren van het overleg binnen de Belgische spoorwegsector omtrent de voorstellen van de Europese Commissie voor het uitvoeren van de interoperabiliteits-, machinisten en veiligheidsrichtlijn.

14 14 Het vervoer van gevaarlijke goederen België vertegenwoordigen op de internationale vergaderingen georganiseerd door OTIF en de Europese Commissie in verband met het vervoer van gevaarlijke goederen per spoor; Supervisie op het naleven van de bijzondere veiligheidsvoorschriften aangaande het vervoer van gevaarlijke goederen per spoor.

15 15 Opstellen van een jaarverslag DVIS maakt voor het jaarverslag aan het ERA gebruik van de aanbevolen structuur door dit Agentschap; Elektronische verspreiding van het verslag via de : o website van de FOD Mobiliteit en Vervoer; o kanalen van het ERA. Papieren en/of elektronische verspreiding naar de : o andere veiligheidsinstanties; o stakeholders; o presentatie aan de bijzondere parlementaire commissie.

16 16 Opleggen van bestuurlijke boetes Het met supervisie belaste personeel van de DVIS is houder van een mandaat van officier van gerechtelijke spoorwegpolitie; Voor de bij KB bepaalde inbreuken kan de DVIS een bestuurlijke boete opleggen aan : o een spoorwegonderneming; o de infrastructuurbeheerder; o de houder.

Praktische handleiding

Praktische handleiding Belgische veiligheidsinstantie van de spoorwegen Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen voor de aanvraag tot erkenning als centrum belast met de medische en/of psychologische onderzoeken

Nadere informatie

Supervisieplan 2013. Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen

Supervisieplan 2013. Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen Supervisieplan 2013 Eenheid Supervisie City Atrium - Vooruitgangstraat 56-1210 Brussel Versie 1 Datum 4/04/2013 Patrick Froidbise - Lokaal 4B29 Tel: 02 277 39 34 - Fax:02.277.40.55 e-mail: patrick.froidbise@mobilit.fgov.be

Nadere informatie

1. Procedure toelating tot indienststelling : zie hoofdstukken II, III,IV en VI. 2. Aanvraag toelating voertuigtype : zie hoofdstuk V en VII

1. Procedure toelating tot indienststelling : zie hoofdstukken II, III,IV en VI. 2. Aanvraag toelating voertuigtype : zie hoofdstuk V en VII KONINKRIJK BELGIË Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen HANDLEIDING VOOR HET BEKOMEN VAN EEN TOELATING OF BESLISSING VAN DE VEILIGHEIDSINSTANTIE BETREFFENDE STRUCTURELE SUBSYSTEMEN In

Nadere informatie

Jaarverslag 2007 van de Nationale Veiligheidsinstantie van België

Jaarverslag 2007 van de Nationale Veiligheidsinstantie van België Jaarverslag 2007 van de Nationale Veiligheidsinstantie van België Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer DIRECTORAAT-GENERAAL VERVOER TE LAND DIENST VEILIGHEID EN INTEROPERABILITEIT VAN DE SPOORWEGEN

Nadere informatie

1. Context 2. Oprichting van Belgorail 3. Werkzaamheden & process 4. Organisatie & structuur 5. Referenties 6. Besluit en vooruitzichten

1. Context 2. Oprichting van Belgorail 3. Werkzaamheden & process 4. Organisatie & structuur 5. Referenties 6. Besluit en vooruitzichten Studiedag Spoorvervoer 27 november 2008 Geliberaliseerd spoorvervoer, ook veilig vervoer? De rol en taak van de aangewezen en de aangemelde instantie 1 1. Context 2. Oprichting van Belgorail 3. Werkzaamheden

Nadere informatie

Spoorwegveiligheid in een welzijnsperspectief. Ludo Smeekens

Spoorwegveiligheid in een welzijnsperspectief. Ludo Smeekens in een welzijnsperspectief Ludo Smeekens Veiligheidsfuncties op het spoor Vanuit 2 invalshoeken Welzijn op het Werk Corporate Prevention Services: Op het snijpunt van 2 invalshoeken Externe Dienst voor

Nadere informatie

Aanbeveling van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS)

Aanbeveling van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS) Aanbeveling van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS) Aan de spoorwegondernemingen werkzaam in België, met het oog op het toepassen van goede praktijken tot het verbeteren

Nadere informatie

Aanbevelingen van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS)

Aanbevelingen van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS) Aanbevelingen van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS) aan de spoorwegondernemingen en de infrastructuurbeheerder werkzaam in België, met het oog op het toepassen van goede

Nadere informatie

Interoperabiliteit van het trans Europese Hoge snelheid spoorweg systeem en van het Conventionele Spoorwegsysteem

Interoperabiliteit van het trans Europese Hoge snelheid spoorweg systeem en van het Conventionele Spoorwegsysteem Cursus Spoortechnieken Interoperabiliteit van het trans Europese Hoge snelheid spoorweg systeem en van het Conventionele Spoorwegsysteem ir Hugo Goossens Interoperabiliteit: Inhoud Wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Praktische gids. nationale vergunning van bestuurder

Praktische gids. nationale vergunning van bestuurder 1 / 20 Praktische gids voor het aanvragen van een nationale vergunning van bestuurder 1. VOORWOORD... 2 2. INLEIDING... 2 3. DEFINITIES... 2 4. WETTELIJKE BASIS... 3 5. PRINCIPES... 4 6. CATEGORIEËN VAN

Nadere informatie

Artikel 1 Bijlage 1 bij de overeenkomst wordt vervangen door de bijlage bij dit besluit.

Artikel 1 Bijlage 1 bij de overeenkomst wordt vervangen door de bijlage bij dit besluit. L 186/38 9.7.2016 BESLUIT Nr. 2/2016 VAN HET COMITÉ VERVOER OVER LAND GEMEENSCHAP/ZWITSERLAND van 10 juni 2016 tot wijziging van bijlage 1 bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse

Nadere informatie

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst)

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst) L 355/42 12.12.2014 RICHTLIJNEN RICHTLIJN 2014/106/EU VAN DE COMMISSIE van 5 december 2014 tot wijziging van de bijlagen V en VI bij Richtlijn 2008/57/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE RAAD, HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ EN HET COMITÉ VAN DE REGIO'S

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE RAAD, HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ EN HET COMITÉ VAN DE REGIO'S EUROPESE COMMISSIE Brussel, 30.1.2013 COM(2013) 33 final VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE RAAD, HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ EN HET COMITÉ VAN DE REGIO'S betreffende

Nadere informatie

Gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie en -beoordeling

Gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie en -beoordeling Gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie en -beoordeling Thierry BREYNE, Dragan JOVICIC Europees Spoorwegbureau Eenheid Veiligheid Dienst Veiligheidsbeoordeling Adres: 120 Rue Marc LEFRANCQ

Nadere informatie

Opvolgingstabel van de definitieve aanbevelingen van de Commissie verantwoordelijk voor het onderzoek van de

Opvolgingstabel van de definitieve aanbevelingen van de Commissie verantwoordelijk voor het onderzoek van de Opvolgingstabel van de definitieve aanbevelingen van de Commissie verantwoordelijk voor het onderzoek van de veiligheidsvoorwaarden van het spoor in België Presentatie door de heer Melchior Wathelet, Staatssecretaris

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

BESLUIT VAN DE COMMISSIE L 314/36 Publicatieblad van de Europese Unie 29.11.2011 BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 22 november 2011 inzake criteria voor de erkenning van opleidingscentra voor treinbestuurders, inzake criteria voor

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2007L0059 NL 01.07.2016 002.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B RICHTLIJN 2007/59/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT

Nadere informatie

Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen. Handleiding

Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen. Handleiding Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen Handleiding Procedure voor het aanvragen van een Europese vergunning van treinbestuurder 2 / 28 3 / 28 INHOUDSTABEL 1. INLEIDING...

Nadere informatie

RICHTLIJN (EU) 2016/798 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 inzake veiligheid op het spoor (herschikking)

RICHTLIJN (EU) 2016/798 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 inzake veiligheid op het spoor (herschikking) L 138/102 26.5.2016 RICHTLIJN (EU) 2016/798 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 inzake veiligheid op het spoor (herschikking) (Voor de EER relevante tekst) HET EUROPEES PARLEMENT EN DE

Nadere informatie

Bevoegdheidsbewijs van machinisten die locomotieven en treinen op het spoorwegnet van de Gemeenschap besturen ***II

Bevoegdheidsbewijs van machinisten die locomotieven en treinen op het spoorwegnet van de Gemeenschap besturen ***II P6_TA(2007)0004 Bevoegdheidsbewijs van machinisten die locomotieven en treinen op het spoorwegnet van de Gemeenschap besturen ***II Wetgevingsresolutie van het Europees Parlement over het gemeenschappelijk

Nadere informatie

CATEGORIE G: TREKKERS

CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EVENALS ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING Inhoudsopgave DATUM TITEL PAGINANUMMER BIJWERKING LAND- EN BOSBOUWTREKKERS

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 185/6 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/1136 VAN DE COMMISSIE van 13 juli 2015 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 402/2013 betreffende de gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie

Nadere informatie

Werkinstructie. WIT VA Nr 1 2013. OTW Operator Travaux Werken. Directie Infrastructuur

Werkinstructie. WIT VA Nr 1 2013. OTW Operator Travaux Werken. Directie Infrastructuur 26/09/2011 OTW Operator Travaux Werken Werkinstructie I-I.6 Infra Operaties Bureau Infra Methodes Bureau Reglementaire Voorschriften Infra Operaties Bureau Certificaties Infra INFRA-WIT-64-1301 VA Directie

Nadere informatie

Aanvraag Beschikking registratie spoorvoertuigen

Aanvraag Beschikking registratie spoorvoertuigen Aanvraag Beschikking registratie spoorvoertuigen (Hoofdspoorweginfrastructuur) Meer informatie 088 489 00 00 www.ilent.nl Bezoekadres: Europalaan 40, Utrecht Toelichting Met dit formulier kunt u uw voertuig(en)

Nadere informatie

Studiedag 8 oktober 2015

Studiedag 8 oktober 2015 Studiedag 8 oktober 2015 Vakbekwaamheid Basiskwalificatie en nascholing Rechtsbronnen Europese richtlijn: 2003/59/EG Nationale regelgeving: KB 23 maart 1998 (rijbewijs) KB 4 mei 2007 (vakbekwaamheid) Doelstelling

Nadere informatie

1 Theorie examen categorie B

1 Theorie examen categorie B 1 Theorie examen categorie B Na 2 opeenvolgende mislukkingen voor het theorie examen categorie B, kan een kandidaat voor het rijbewijs categorie B enkel een nieuw theorie examen afleggen op voorlegging

Nadere informatie

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten VVSG DrivOlution Mechelen, 2013 Rein Casters Inhoud Waaruit bestaat deze Europese richtlijn? Welke vorming komt in aanmerking? Welke gevolgen bij het niet naleven?

Nadere informatie

Safety Unit. Beoordeling van de activiteiten van de nationale veiligheidsinstantie en het nationaal onderzoeksorgaan

Safety Unit. Beoordeling van de activiteiten van de nationale veiligheidsinstantie en het nationaal onderzoeksorgaan Safety Unit Beoordeling van de activiteiten van de nationale veiligheidsinstantie en het nationaal onderzoeksorgaan in België Referentie: SAF/VIS/10/BE/RE.01 Versie: 1.0 Datum: 05/07/2010 Status: Final

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 17 juni 2013 Betreft Proces vergunningverlening V250

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 17 juni 2013 Betreft Proces vergunningverlening V250 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme. Amendement ingediend door Jean-Maurice Dehousse. Amendement 27 Overweging 7

EUROPEES PARLEMENT. Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme. Amendement ingediend door Jean-Maurice Dehousse. Amendement 27 Overweging 7 EUROPEES PARLEMENT 1999 2004 Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme 16 september 2003 PE 331.360/27-60 AMENDEMENTEN 27-60 Ontwerpaanbeveling voor de tweede lezing (PE 331.360) Dirk Sterckx inzake

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 16, 16b, onderdeel c, en 16 c, onderdeel c, van het Besluit bedrijfsvergunning en veiligheidscertificaat hoofdspoorwegen;

Gelet op de artikelen 16, 16b, onderdeel c, en 16 c, onderdeel c, van het Besluit bedrijfsvergunning en veiligheidscertificaat hoofdspoorwegen; Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr., houdende vaststelling van regels inzake de aanvraag van een veiligheidscertificaat als bedoeld in artikel 32, eerste lid, van

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : DECREET tot wijziging van het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 9 Wet van 19 november 2014 tot wijziging van de Spoorwegwet en de Wet personenvervoer 2000 in verband met een tweede tranche van uitvoeringsmaatregelen

Nadere informatie

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE 29.11.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 314/41 AANBEVELINGEN AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 22 november 2011 betreffende de procedure voor de erkenning van opleidingcentra en examinatoren voor

Nadere informatie

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer Betreft : Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen

Nadere informatie

Directoraat - Generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid Dienst Controle van het Wegvervoer ADR

Directoraat - Generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid Dienst Controle van het Wegvervoer ADR 1 Directoraat - Generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid Dienst Controle van het Wegvervoer ADR 10 oktober 2014 2 I. Missie en doelstellingen Missie : het toezicht en de controle op de naleving van de

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 150/10 VERORDENING (EU) 2015/924 VAN DE COMMISSIE van 8 juni 2015 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 321/2013 betreffende de technische specificatie inzake interoperabiliteit van het subsysteem rollend

Nadere informatie

COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE. van 11 augustus 2006

COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE. van 11 augustus 2006 18.12.2006 NL Publicatieblad van de Europese Unie L 359/1 II (Besluiten waarvan de publicatie niet voorwaarde is voor de toepassing) COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 11 augustus 2006 betreffende

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 3/6 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/6 VAN DE COMMISSIE van 5 januari 2017 betreffende het Europees implementatieplan voor ERTMS DE EUROPESE COMMISSIE, Gezien het Verdrag betreffende de werking van de

Nadere informatie

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Rijbewijs categorie G Het rijbewijs categorie G RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Sinds 15 september 2006 is een specifiek rijbewijs noodzakelijk voor het besturen van land- en bosbouwvoertuigen en mobiel

Nadere informatie

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer Betreft : Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen

Nadere informatie

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Betreft: Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 27 oktober 2010 (29.10) (OR. en) 13892/1/10 REV 1 TRANS 240

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 27 oktober 2010 (29.10) (OR. en) 13892/1/10 REV 1 TRANS 240 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 27 oktober 2010 (29.10) (OR. en) 13892/1/10 REV 1 TRANS 240 INGEKOMEN DOCUMENT nr. Comv.: D10346/03 Betreft: Ontwerp-besluit van de Commissie van [ ] tot wijziging van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EN ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DEFINITIES...3 1. Categorie G... 3 2. Opmerkingen...

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

BESLUIT VAN DE COMMISSIE 17.2.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 43/33 BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 10 februari 2011 tot wijziging van Beschikking 2007/756/EG tot vaststelling van de gemeenschappelijke specificatie van

Nadere informatie

ADDENDUM 1 BIJ HET VERSLAG van: het Comité van permanente vertegenwoordigers (deel 1)

ADDENDUM 1 BIJ HET VERSLAG van: het Comité van permanente vertegenwoordigers (deel 1) Conseil UE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 3 december 2004 (07.12) (OR. en) PUBLIC Interinstitutioneel dossier: 2004/0048 (COD) 15628/04 ADD 1 LIMITE TRANS 382 CODEC 1320 ADDENDUM 1 BIJ HET VERSLAG

Nadere informatie

Europees Spoorwegbureau. Valenciennes, Frankrijk ERA/2012/SAF/CALLHF/01

Europees Spoorwegbureau. Valenciennes, Frankrijk ERA/2012/SAF/CALLHF/01 Europees Spoorwegbureau Valenciennes, Frankrijk Oproep tot het indienen van aanvragen voor opname op een lijst van deskundigen op het gebied van menselijk gedrag die het nationaal onderzoeksorgaan in sommige

Nadere informatie

Informatiebulletin Spoorwegpersoneel. overzicht van de gewijzigde wetgeving voor spoorwegpersoneel

Informatiebulletin Spoorwegpersoneel. overzicht van de gewijzigde wetgeving voor spoorwegpersoneel Informatiebulletin Spoorwegpersoneel overzicht van de gewijzigde wetgeving voor spoorwegpersoneel Inhoudsopgave Verantwoording 3 Ontstaansgeschiedenis Europese regelgeving voor personeel 4 Documenten Europese

Nadere informatie

4 e spoorpakket. Masja Stefanski. Directie Openbaar Vervoer en Spoor

4 e spoorpakket. Masja Stefanski. Directie Openbaar Vervoer en Spoor 4 e spoorpakket Masja Stefanski Directie Openbaar Vervoer en Spoor 16 mei 2013 Inhoudsopgave 1. Historie Europese spoorregelgeving 2. Nederlandse spoormarkt en Lange termijn spooragenda 3. Inhoud 4 de

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 3.3.2004 COM(2004) 142 definitief 2004/0048 (COD) Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake de certificering van het treinpersoneel

Nadere informatie

L 305/30 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE

L 305/30 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE L 305/30 Publicatieblad van de Europese Unie 23.11.2007 COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 9 november 2007 tot vaststelling van de gemeenschappelijke specificatie van het nationaal voertuigregister

Nadere informatie

L 122/22 Publicatieblad van de Europese Unie 11.5.2011

L 122/22 Publicatieblad van de Europese Unie 11.5.2011 L 122/22 Publicatieblad van de Europese Unie 11.5.2011 VERORDENING (EU) Nr. 445/2011 VAN DE COMMISSIE van 10 mei 2011 betreffende een systeem voor de certificering van met het onderhoud van goederenwagons

Nadere informatie

CE-markering en Vrijwillige Certificatie

CE-markering en Vrijwillige Certificatie CE-markering en Vrijwillige Certificatie J. DEFOURNY, P-H.. BESEM, J-J.. POLEN, G. COOLS, P. MASSART Conformiteitsbeoordeling Verwerven van zekerheid over de kwaliteit en de geschiktheid van het geleverde

Nadere informatie

Nationale Veiligheidsinstantie Jaarverslag 2009 België

Nationale Veiligheidsinstantie Jaarverslag 2009 België Nationale Veiligheidsinstantie Jaarverslag 2009 België Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer DIRECTORAAT-GENERAAL VERVOER TE LAND DIENST VEILIGHEID EN INTEROPERABILITEIT VAN DE SPOORWEGEN Vooruitgangstraat

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER. Spoorvervoer

FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER. Spoorvervoer 101076 MONITEUR BELGE 27.11.2017 BELGISCH STAATSBLAD FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER Spoorvervoer [C 2017/13157] 2 NOVEMBER 2017. Koninklijk besluit betreffende het vervoer van gevaarlijke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 30 827 Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 ter implementatie van richtlijn nr. 2003/59/EG (vakbekwaamheid

Nadere informatie

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VRACHTWAGENS GROEP C: CATEGORIEËN C1, C1E, C EN CE...3 1. Overzichtstabel

Nadere informatie

Besluit Regels in het belang van de verkeersveiligheid Lokaal spoor in de Stadsregio Amsterdam

Besluit Regels in het belang van de verkeersveiligheid Lokaal spoor in de Stadsregio Amsterdam Besluit Regels in het belang van de verkeersveiligheid Lokaal spoor in de Stadsregio Amsterdam Het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam Beslissende over Regels in het belang van de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 november 2015 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 november 2015 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 26 november 2015 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2013/0016 (COD) 10580/15 TRANS 231 CODEC 988 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Standpunt van

Nadere informatie

Leidraad voor de toepassing van de TSI OPE

Leidraad voor de toepassing van de TSI OPE EENHEID INTEROPERABILITEIT volgens het kadermandaat C(2007)3371 definitief van 13/07/2007 Referentie: ERA/GUI/07-2011/INT Document opgesteld door Versie: 2.0 Datum: 30 juni 2015 Documenttype Documentstatus

Nadere informatie

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. SOORTEN HERNIEUWING... 2 1. Hernieuwing ingevolge verlies, diefstal, beschadiging, een niet-gelijkende foto of intrekking door

Nadere informatie

Samenvatting van het Veiligheidsonderzoeksrapport

Samenvatting van het Veiligheidsonderzoeksrapport Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor Samenvatting van het Veiligheidsonderzoeksrapport ONTSPORING VAN EEN GOEDERENTREIN HEVER - 19 FEBRUARI 2013 Mei 2014 SAMENVATTING Op dinsdag

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN

(Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN 31.5.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 144/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 12 mei 2011 betreffende de technische specificaties inzake interoperabiliteit

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2013R0402 NL 03.08.2015 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 402/2013 VAN DE

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 30.6.2015 Publicatieblad van de Europese Unie L 165/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) 2015/995 VAN DE COMMISSIE van 8 juni 2015 tot wijziging van Besluit 2012/757/EU betreffende

Nadere informatie

Datum bijwerking Date de mise à jour : 28/11/2014 Bladzijde page: 1 / 5.

Datum bijwerking Date de mise à jour : 28/11/2014 Bladzijde page: 1 / 5. Instellingen erkend overeenkomstig het koninklijk besluit van 18 januari 2008 betreffende de verlening van opleidingsdiensten aan treinbestuurders en treinpersoneel: Organismes reconnus conformément à

Nadere informatie

L 121/8 Publicatieblad van de Europese Unie

L 121/8 Publicatieblad van de Europese Unie L 121/8 Publicatieblad van de Europese Unie 3.5.2013 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 402/2013 VAN DE COMMISSIE van 30 april 2013 betreffende de gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie

Nadere informatie

De ingenieur in de Scheepvaartcontrole

De ingenieur in de Scheepvaartcontrole De ingenieur in de Scheepvaartcontrole FOD Mobiliteit en Vervoer FOD Mobiliteit en Vervoer Directoraatgeneraal Maritiem Vervoer Beleidsondersteuning Directie Exploitatie, beveiliging en havenaangelegenheden

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2008D0231 NL 25.10.2010 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 1 februari 2008

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering over ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Mevrouw en Mijnheer de Burgemeester via de Provinciegouverneurs, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse

Nadere informatie

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B 20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B Het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B hervormt de rijopleiding

Nadere informatie

3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014

3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014 3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014 FIRMANAAM: NMBS Logistics luc.duveiller@blogistics.be PRESENTATOR: Luc Duveiller e-mail: luc.duveiller@blogistics.be PRIORITEIT 1 : hoog

Nadere informatie

RICHTLIJN (EU) 2016/798 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 inzake veiligheid op het spoor (herschikking)

RICHTLIJN (EU) 2016/798 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 inzake veiligheid op het spoor (herschikking) 02016L0798 NL 26.05.2016 000.001 1 Onderstaande tekst dient louter ter informatie en is juridisch niet bindend. De EU-instellingen zijn niet aansprakelijk voor de inhoud. Alleen de besluiten die zijn gepubliceerd

Nadere informatie

COMITE DE GESTION DE LA MARQUE INCERT COMITE VOOR HET BEHEER VAN HET MERK INCERT

COMITE DE GESTION DE LA MARQUE INCERT COMITE VOOR HET BEHEER VAN HET MERK INCERT Comité Electrotechnique Belge asbl Belgisch Elektrotechnisch Comité vzw BluePoint Building Bd A. Reyerslaan, 80-1030 Bruxelles/Brussel Tel.: 02 706 85 70 E-mail: centraloffice@ceb-bec.be IBAN: BE93.2100.0834.3567

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2026 Het samenbrengen van landbouwhuisdieren en vleeskalveren met het oog op verhandelen:

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

Bijzondere bepalingen voor de accreditatie van de keuringsinstellingen erkend voor de herijk van meetinstallaties voor andere vloeistoffen dan water.

Bijzondere bepalingen voor de accreditatie van de keuringsinstellingen erkend voor de herijk van meetinstallaties voor andere vloeistoffen dan water. BELAC 2-405 -LIQ Rev 0-2016 Bijzondere bepalingen voor de accreditatie van de keuringsinstellingen erkend voor de herijk van meetinstallaties voor andere vloeistoffen dan water. De versies van documenten

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID EN DE NASCHOLING VAN BESTUURDERS VAN VOERTUIGEN VAN DE CATEGORIEËN C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D, D+E

VAKBEKWAAMHEID EN DE NASCHOLING VAN BESTUURDERS VAN VOERTUIGEN VAN DE CATEGORIEËN C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D, D+E HOOFDSTUK 08 BEWIJS VAN VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D EN D+E EUROPESE RICHTLIJN 2003/59/EG KONINKLIJK BESLUIT VAN 04/05/2007 BETREFFENDE HET

Nadere informatie

Bijdrage van het Rekenhof aan het parlementair onderzoek van de voorwaarden van de spoorwegveiligheid

Bijdrage van het Rekenhof aan het parlementair onderzoek van de voorwaarden van de spoorwegveiligheid REKENHOF Spoorwegveiligheid Bijdrage van het Rekenhof aan het parlementair onderzoek van de voorwaarden van de spoorwegveiligheid Brussel, augustus 2010 REKENHOF Spoorwegveiligheid Bijdrage van het Rekenhof

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Titel 4 MEI 2007. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs, de en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de categorieën C, C+E, D, D+E en de subcategorieën C1, C1+E, D1,

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE 2006D0920 NL 01.07.2009 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 11 augustus 2006

Nadere informatie

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING. EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING. EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015 VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015 Gelieve alle gegevens in drukletters in te vullen. III.2) VOORWAARDEN VOOR DEELNEMING III.2.1) Persoonlijke situatie van ondernemers,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

BEHEER VAN DE REGISTRATIES IN VERBAND MET DE ACTIVITEITEN VAN BELAC

BEHEER VAN DE REGISTRATIES IN VERBAND MET DE ACTIVITEITEN VAN BELAC BELAC 3-13 Rev 1-2014 BEHEER VAN DE REGISTRATIES IN VERBAND MET DE ACTIVITEITEN VAN BELAC Van toepassing vanaf: 01.07.2014 BELAC 3-13 Rev 1-2014 - 1/9 BELAC 3-13 Rev 1-2014 - 2/9 HISTORIEK VAN HET DOCUMENT

Nadere informatie

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst)

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst) L 138/44 26.5.2016 RICHTLIJNEN RICHTLIJN (EU) 2016/797 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 11 mei 2016 betreffende de interoperabiliteit van het spoorwegsysteem in de Europese Unie (herschikking)

Nadere informatie

PROCEDURE VOOR DE UITGIFTE VAN HET CERTIFICAAT VAN GOEDKEURING

PROCEDURE VOOR DE UITGIFTE VAN HET CERTIFICAAT VAN GOEDKEURING HOOFDSTUK 1.16 PROCEDURE VOOR DE UITGIFTE VAN HET CERTIFICAAT VAN GOEDKEURING 1.16.1 Certificaat van Goedkeuring 1.16.1.1 Algemeen 1.16.1.1.1 Droge lading schepen die gevaarlijke goederen in grotere hoeveelheden

Nadere informatie

ADVIES. 17 april 2013

ADVIES. 17 april 2013 ADVIES Voorontwerp van besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de erkenning van de EPB-adviseurs en houdende wijziging van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van

Nadere informatie

Gearchiveerd op 09/06/2011

Gearchiveerd op 09/06/2011 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 228 Plantaardige productie bestemd voor consumptie - Pesticiden [228] v4 C : conform

Nadere informatie

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN ARAD 06 Deel V Titel II Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen Hoofdstuk II Wegvoertuigen in beweging 1. ALGEMEEN 935 1) De bestuurders moeten

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPOORVEILIGHEID

JAARVERSLAG SPOORVEILIGHEID DIENST VEILIGHEID EN INTEROPERABILITEIT VAN DE SPOORWEGEN 1 JAARVERSLAG SPOORVEILIGHEID De Nationale Veiligheidsinstantie voor België September 2016 COLOPHON Titel Jaarverslag Spoorveiligheid - 2015 Uitgave

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 34 474 Wijziging van de Spoorwegwet ter nadere implementatie van richtlijn 2004/49/EG inzake de veiligheid op de communautaire spoorwegen en tot

Nadere informatie

Reacties op de internetconsultatie Implementatie van het vierde EU-Spoorwegpakket in Nederlandse Spoorwegwetgeving

Reacties op de internetconsultatie Implementatie van het vierde EU-Spoorwegpakket in Nederlandse Spoorwegwetgeving Reacties op de internetconsultatie Implementatie van het vierde EU-Spoorwegpakket in Nederlandse Spoorwegwetgeving Openbare internetconsultatie van 9 juni 2017 tot en met 21 juli 2017 Het ministerie van

Nadere informatie

Netverklaring. Geldig van 11/12/2011 tot 08/12/2012 VERSIE VAN 06/07/2011

Netverklaring. Geldig van 11/12/2011 tot 08/12/2012 VERSIE VAN 06/07/2011 Netverklaring Geldig van 11/12/2011 tot 08/12/2012 VERSIE VAN 06/07/2011 VERSIES. Bijvoegsel Datum Aanpassingen 1 10.12.10 Eerste versie 2 26.01.11 Punt 4.3.1.1: ERRATUM - rechtzetting 3 06.06.11 De bijlage

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN

(Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN 4.12.2010 Publicatieblad van de Europese Unie L 319/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) BESLUITEN BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 9 november 2010 inzake de modules voor de procedure voor de beoordeling van

Nadere informatie

IMBAKIN HOLDING SOCIETE ANONYME NAAMLOZE VENOOTSCHAP

IMBAKIN HOLDING SOCIETE ANONYME NAAMLOZE VENOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Gachardstraat 88/14, 1050 Brussel Rechtspersonenregister: nummer 0607.914.242 (Brussel) De Raad van Bestuur van IMBAKIN HOLDING, NV (de «Vennootschap») nodigt de aandeelhouders

Nadere informatie