Praktische gids. nationale vergunning van bestuurder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktische gids. nationale vergunning van bestuurder"

Transcriptie

1 1 / 20 Praktische gids voor het aanvragen van een nationale vergunning van bestuurder 1. VOORWOORD INLEIDING DEFINITIES WETTELIJKE BASIS PRINCIPES CATEGORIEËN VAN VERGUNNING VAN BESTUURDER WIE KAN EEN VERLENGING OF EEN DUPLICAAT VAN EEN VERGUNNING VAN BESTUURDER AANVRAGEN? SAMENSTELLING VAN HET DOSSIER VOOR HET AANVRAGEN VAN EEN VERLENGING OF DUPLICAAT VAN EEN VERGUNNING VAN BESTUURDER HOE HET DOSSIER NAAR DE DVIS STUREN? BEHANDELING VAN DE AANVRAAG DOOR DE DVIS ERKENDE ORGANISMEN VOOR DE MEDISCHE EN PSYCHOLOGISCHE CONTROLES ERKENDE OPLEIDINGSINSTELLINGEN VOOR TREINBESTUURDERS VERGOEDING VAN PRESTATIES TERUGSTUREN VAN DE VERGUNNING VAN BESTUURDER NAAR DE DVIS BIJLAGEN... 12

2 2 / Voorwoord Gevolg de publicatie van de machinistenrichtlijn 2007/59/EG en de omzetting ervan in Belgisch recht, opgenomen in de wet van Wet houdende de Spoorcodex, wordt de vergunning van bestuurder (Belgisch model) geleidelijk vervangen door de Europese vergunning van treinbestuurder. De overgangsperiode die bepaald wordt door de richtlijn startte op 29 oktober 2011 en zal eindigen op 28 oktober In een eerste fase, die startte op 29 oktober 2011, werden er geen nieuwe nationale vergunningen meer afgeleverd aan nieuwe treinbestuurders die grensoverschrijdend verkeer verrichten. In een tweede fase, die startte op 29 oktober 2013, werden er geen nieuwe nationale vergunningen van bestuurder meer afgeleverd aan nieuwe treinbestuurders. Uiteindelijk op 29 oktober 2018 verliezen nationale vergunningen in alle lidstaten van de EG hun waarde. De onderhavige versie van de gids, april 2014, werd aangepast in de zin van de nieuwe fase in de overgang naar de Europese Vergunning en heeft nog slechts betrekking de aanvragen die nog toegelaten worden in het laatste deel van de overgangsperiode 2. Inleiding Om te mogen rijden op het Belgisch spoorwegnet moet iedere treinbestuurder in het bezit zijn: - tot uiterlijk 28/10/2018 van een geldige nationale vergunning van bestuurder samen met een bijlage met de lijnkennis en een bijlage met de materieelkennis; - ofwel van een Europese vergunning van treinbestuurder samen met een aanvullend bevoegdheidsbewijs. Onderhavige handleiding behandelt uitsluitend de procedures met betrekking tot de nationale vergunning. Ze heeft als doel de door de DVIS uitgewerkte procedure voor het hernieuwen / verlengen of het bekomen van een duplicaat van een vergunning te verduidelijken aan Infrabel en spoorwegondernemingen.. 3. Definities In dit document worden de volgende definities en afkortingen gebruikt: o «treinbestuurder»: een persoon die in staat en gemachtigd is tot het zelfstandig, verantwoordelijk en veilig besturen van treinen, daaronder begrepen locomotieven, rangeerlocomotieven, werktreinen, onderhoudsspoorwagens, hulptreinen of treinen voor het vervoer van reizigers of goederen.

3 3 / 20 Opmerking: De bestuurders met rijbevoegdheidscategorie A4 van werkplaatsen of aangeslotenen zijn voor wat betreft de aanvraagprocedure voor het bekomen van een hernieuwing / verlenging of duplicaat van een vergunning van bestuurder gelijkgesteld met treinbestuurders; o «certificering van een treinbestuurder»: het nagaan of een kandidaat beschikt over de vereiste psychologische en medische attesten en een attest van vakbekwaamheid. De certificering van een bestuurder wordt gematerialiseerd door de afgifte van een vergunning van bestuurder; o «DVIS»: Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen. o «brevet van treinbestuurder»: document afgeleverd door een opleidingsinstelling 1 die erkend werd volgens het KB van en de professionele geschiktheid van een treinbestuurder bevestigt; o «spoorwegonderneming»: iedere privaatrechtelijke of publiekrechtelijke onderneming die in overeenstemming met de van kracht zijnde wetgeving een vergunning heeft verkregen, waarvan de hoofdactiviteit bestaat in het verlenen van spoorwegvervoerdiensten voor goederen en/of voor reizigers, waarbij door deze onderneming voor de tractie moet worden gezorgd, en elke andere publiekrechtelijke of privaatrechtelijke onderneming waarvan de activiteit bestaat in het verlenen van spoorwegvervoerdiensten voor goederen en/of voor reizigers, waarbij door deze onderneming voor de tractie moet worden gezorgd. Hiertoe behoren ook ondernemingen die uitsluitend de tractie leveren; o «spoorweginfrastructuurbeheerder»: de NV van publiek recht Infrabel. 4. Wettelijke basis Wet van Wet houdende de Spoorcodex artikel 224; Wet van betreffende de exploitatieveiligheid van de spoorwegen, oud hoofdstuk V (gearchiveerde versie), artikels 34 tot 37; KB Koninklijk besluit tot vaststelling van de vereisten van toepassing op het veiligheidspersoneel; KB Koninklijk besluit betreffende de verlening van opleidingsdiensten aan treinbestuurders en treinpersoneel; KB Koninklijk besluit tot bepaling van de regels met betrekking tot medische onderzoeken en bedrijfspsychologische onderzoeken voor treinbestuurders en treinbegeleiders en van de criteria voor erkenning van personen en centra belast met deze onderzoeken. 1 Wet = Spoorcodex

4 4 / Principes De besluiten vermeld in punt 4 hiervoor bepalen de principes met betrekking tot de certificering van een treinbestuurder. Deze kunnen als volgt worden samengevat: o Elke treinbestuurder moet worden gecertificeerd alvorens hij een krachtvoertuig op de spoorweginfrastructuur mag besturen. Als bewijs bekomt hij ofwel een nationale vergunning waarover deze handleiding handelt, ofwel een Europese vergunning van treinbestuurder (zie handleiding ad hoc); o Een treinbestuurder wordt door de DVIS gecertificeerd indien hij over een psychologisch attest, een medisch attest en een brevet van professionele geschiktheid beschikt dat wordt afgeleverd door een erkende instelling; o De certificering van een treinbestuurder wordt gematerialiseerd door de aflevering van een vergunning van bestuurder die 3-jaarlijks wordt geactualiseerd door de hernieuwing van het medisch attest en het brevet van professionele geschiktheid afgeleverd door een erkende instelling De bepalingen voorzien in hoofdstuk 3 van het KB van 9 juli 2013, vereisten van toepassing op het veiligheidspersoneel moeten worden nageleefd. De spoorwegondernemingen en de infrastructuurbeheerder zijn verantwoordelijk voor het gebruik en de tijdige actualisering van de vergunning van de bestuurder. De werkgever neemt alle nodige maatregelen om te voorkomen dat een document waarvan de geldigheidsdatum overschreden is of dat de houder om welke reden dan ook niet meer mag gebruiken, nog gebruikt wordt. De bestuurder mag geen ongeldige vergunning van treinbestuurder gebruiken. Een vergunning is verlengbaar met een termijn van 3 jaar. De geldigheidsdatum werd door de DVIS vastgelegd bij de eerste vergunningsaanvraag. Bij elke 3-jaarlijkse hernieuwing wordt deze datum dag voor dag overgedragen. De hernieuwing gebeurt binnen de 3 maanden voorafgaand aan de uiterste geldigheidsdatum. De allerlaatste geldigheidsdatum van de nationale vergunning is beperkt tot 28/10/2018. Bij aanvragen tot verlenging ingediend na 28/10/2015, wordt de einddatum eenduidig gebracht op 28/10/2018. Na deze datum is alleen de Europese vergunning geldig. Wanneer een bestuurder niet langer werkt voor een spoorwegonderneming of de infrastructuurbeheerder, moet deze de DVIS hierover dadelijk informeren. Elke onderbreking van meer dan 6 maanden in het uitoefenen van zijn functie als treinbestuurder vereist een controle van de professionele geschiktheid van de treinbestuurder door de betrokken spoorwegonderneming of infrastructuurbeheerder. De voorschriften van artikel 39 van het KB zijn stipt toe te passen bij preventieve schorsing van een veiligheidsfunctie als treinbestuurder.

5 5 / Categorieën van vergunning van bestuurder De vergunningscategorie(- ën) van de gevraagde vergunning moet(en) overeenstemmen met de inlichtingen op het brevet van treinbestuurder, afgeleverd door een erkende opleidingsinstelling. A1 A2 A4 B1 B2 Categorieën van vergunning van bestuurder Bestuurder van locomotieven voor rangeringen, voor de bediening van een installatie en gelijkgestelde bewegingen Bestuurder van locomotieven voor werktreinen Bestuurder van een private spooraansluiting Bestuurder voor personenvervoer Bestuurder voor goederenvervoer De bekwaamheden van de houder van de vergunning van bestuurder, met betrekking tot de specifieke regelgeving voor elk type van besturing, worden bevestigd door een " " in de laatste kolom.

6 6 / Wie kan een verlenging of een duplicaat van een vergunning van bestuurder aanvragen? Alleen Infrabel, houder van een veiligheidsvergunning, en de spoorwegondernemingen met een veiligheidscertificaat deel B afgeleverd in België, mogen bij de DVIS een dossier indienen voor de bestuurders die ze benutten. De spoorwegondernemingen en de Infrastructuurbeheerder maken aan de DVIS een lijst over met de personen die gemachtigd zijn om in hun naam vergunningen aan te vragen. Bij elke wijziging aan deze lijst sturen ze de DVIS een nieuwe lijst. De lijst bevat voor elke gemachtigde de volgende gegevens: Naam Voornaam adres Speciale gevallen: o de buitenlandse spoorwegondernemingen die grensoverschrijdend vervoer inrichten in samenwerking met een spoorwegonderneming die beschikt over een veiligheidscertificaat deel B in België, alsook spoorwegondernemingen die spoorwegtransport uitvoeren onder het Belgisch veiligheidscertificaat deel B van een andere spoorwegonderneming, dienen voor hun bestuurders een dossier in te dienen via deze laatste; o de dossiers voor de vergunning van bestuurder van de aangeslotenen worden ingediend via een spoorwegonderneming die beschikt over een Belgisch veiligheidscertificaat deel B; o de ondernemingen die werken uitvoeren op het spoorwegnet dienen hun dossiers in via Infrabel.

7 7 / Samenstelling van het dossier voor het aanvragen van een verlenging of duplicaat van een vergunning van bestuurder De aanvrager stelt voor elke aanvraag van een verlenging of een duplicaat één enkel aanvraagdossier op. Het aanvraagdossier moet altijd volgende documenten bevatten: o het juist ingevuld aanvraagformulier voor de vergunning van bestuurder zie bijlage 1; o de documenten zoals aangeduid in de hierna volgende tabel. BIJ DE AANVRAAG TE VOEGEN DOCUMENTEN Aanvraag van een vergunning na psychologisch attest medisch attest brevet van treinbestuurder attest van tewerkstelling van besturingspersoneel verklaring op eer kopie van het proces-verbaal 3-jaarlijkse controle van de beroepsbekwaamheid (2) X X Diefstal van de vergunning (Duplicaat) X Verlies van de vergunning (Duplicaat) X Verandering van werkgever (1) (3) X Uitbreiding van de taalkennis: F naar F + N of N naar F + N Andere wijziging X contact opnemen met de DVIS zie gegevens hierna

8 8 / 20 BIJZONDERE GEVALLEN (1) Wijziging van de naam van de onderneming. De rubriek 3.2 van het aanvraagformulier (bijlage 1) moet niet worden ingevuld. In de rubriek 3.3 vermelden: wijziging van de naam van de onderneming X in Y. (2) Hernieuwen van de vergunning na de uiterste geldigheidsdatum. In de periode van 12 maand die volgt op de uiterste geldigheidsdatum van de vergunning wordt het dossier voor de aanvraag van de hernieuwing van de vergunning aangevuld met een verklaring (zie bijlage 7) van de spoorwegonderneming of de infrastructuur-beheerder die volgende informatie bevat: o de reden van de onderbreking van de besturingsactiviteiten van de bestuurder; o de exacte periode van de onderbreking van de besturingsactiviteiten van de bestuurder; o de bijkomende opleiding die de bestuurder bekomen heeft tijdens deze periode; Na de periode van 12 maanden die volgt op de uiterste geldigheidsdatum van de vergunning kan niet langer een verlenging van een nationale vergunning afgeleverd worden, en moet verplicht overgegaan worden naar een Europese vergunning. (3) Verandering van werkgever. Wanneer een bestuurder verandert van werkgever moet de vergunning van bestuurder worden vervangen. Een verandering van werkgever vereist echter niet altijd een controle van de professionele geschiktheid van de bestuurder. De nieuwe (werkgever) spoorwegonderneming die beschikt over een geldig veiligheidscertificaat deel B in België, dient bij de DVIS een aanvraag in met het aanvraagformulier (bijlage 1) en al de nodige documenten alvorens de betrokken treinbestuurder treinen te laten besturen voor deze spoorwegonderneming. BELANGRIJKE OPMERKINGEN Om als geldig te worden beschouwd door de DVIS: o moeten de medische en psychologische attesten worden gedateerd en ondertekend door een verantwoordelijke van de erkende medische instelling; o moet het brevet van treinbestuurder categorie A1, A2, B1 en B2 worden gedateerd en ondertekend door ten minste 2 examinatoren van de erkende opleidingsinstelling; o moet het brevet van treinbestuurder categorie A4 worden gedateerd en ondertekend door ten minste één examinator van de erkende opleidingsinstelling.

9 9 / Hoe het dossier naar de DVIS sturen? Het dossier betreffende de aanvraag van een verlenging of duplicaat van een vergunning van bestuurder kan uitsluitend per worden gestuurd aan de DVIS en dit op volgend adres: bestuurder.spoor@mobilit.fgov.be. Dit adres is voorbehouden voor de aanvragen van verlengingen en duplicaten van vergunningen van bestuurder. Het aanvraagformulier, de attesten en/of eventuele andere documenten moeten allen in één bijlage in pdf-formaat toegevoegd worden aan één enkele . Alle attesten alsook het brevet van treinbestuurder worden op zodanige wijze gescand dat de aan de DVIS per toegestuurde documenten een perfecte reproductie vormen van de originele documenten. De gegevens die op het aanvraagformulier voor verlenging en/of duplicaat van een vergunning voorkomen moeten overeenstemmen met de gegevens van de attesten. De spoorwegonderneming of de infrastructuurbeheerder is verantwoordelijk voor de authenticiteit van de digitale documenten die aan de DVIS worden gestuurd. De spoorwegonderneming of de infrastructuurbeheerder legt de originele exemplaren van deze attesten aan de DVIS voor, telkens deze er om verzoekt. Alle bijkomende informatie kan worden gevraagd aan of verzonden worden naar: o Briefwisseling : Nationale Veiligheidsinstantie DVIS Eenheid Veiligheidspersoneel City Atrium Vooruitgangstraat 56 B-1210 Brussel o Fax : (0) o nsa.safety@mobilit.fgov.be 10. Behandeling van de aanvraag door de DVIS De aanvraag wordt door de DVIS zo snel mogelijk afgehandeld en dit ten laatste 10 werkdagen na ontvangst van de elektronische versie van het volledig dossier. Indien de aanvraag ontvankelijk verklaard is, wordt de verlenging of duplicaat van de vergunning als aangetekende zending per post verstuurd naar de aanvrager. Voorafgaandelijk zal de DVIS deze persoon per mail informeren over de aanvaarding van de aanvraag. De vergunning wordt opgesteld in de taal van het brevet van treinbestuurder, hetzij in het Nederlands, hetzij in het Frans. Zij wordt afgeleverd in één enkel exemplaar. Elke vorm van namaken van de vergunning is verboden behalve voor de DVIS in geval er een aanvraag is voor het afleveren van een duplicaat. Opmerking: o De vergunning van bestuurder wordt geleverd op gecertificeerd papier zoals weergegeven in bijlage 6. o Elke onvolledige en/of niet conforme aanvraag, zal geweigerd worden. De DVIS zal de aanvrager een gemotiveerde weigering per zenden om hem te informeren. De aanvrager zal opnieuw een volledig dossier moeten indienen zoals beschreven in de rubrieken 8 en 9 hiervoor.

10 10 / 20 o Indien de aanvraag betrekking heeft op rubriek 3.3 (andere aanvraag) van het aanvraagformulier voor een vergunning van bestuurder (bijlage 1), dan wordt deze aanvraag als bijzonder geval door de DVIS onderzocht. 11. Erkende organismen voor de medische en psychologische controles De psychologische en medische attesten moeten worden afgeleverd door een erkende instelling. De lijst van erkende instellingen kan worden geraadpleegd op de website van de Veiligheidsinstantie via de volgende Url: Erkende opleidingsinstellingen voor treinbestuurders De brevetten van treinbestuurder moeten worden afgeleverd door een opleidingsinstelling die erkend werd volgens het KB van De lijst van deze erkende opleidingsinstellingen kan worden geraadpleegd op de website van de Veiligheidsinstantie via de volgende Url: Vergoeding van prestaties Zoals voorzien in het artikel 80 van de Spoorcodex zijn de spoorwegondernemingen en de infrastructuurbeheerder, voor deelname in de administratieve kosten van de certificatie van het besturingspersoneel, een vergoeding verschuldigd aan de DVIS. Conform deze wet, zal jaarlijks, het geïndexeerde bedrag van 20 euro worden aangerekend voor elk personeelslid met een geldige vergunning dat voorkomt in het bestand van de Nationale Veiligheidsinstantie. Indien de geldigheid van de vergunning van treinbestuurder niet wordt verlengd, vervalt de jaarlijkse retributie zoals bedoeld in het eerste lid, in het jaar dat volgt op de uiterste geldigheidsdatum vermeld op de vergunning. Voor de vergunningen waarvan het origineel exemplaar werd toegestuurd aan de Veiligheidsinstantie zal, de vergoeding zoals bedoeld in het eerste lid, niet meer worden aangerekend in het jaar dat volgt op het jaar waarin de vergunning werd ingeleverd. En dit op voorwaarde dat het inleveren van het origineel van de vergunning van bestuurder gebeurt volgens de procedure zoals bedoeld in punt 14.

11 11 / Terugsturen van de vergunning van bestuurder naar de DVIS Het terugsturen van een vergunning van treinbestuurder naar de DVIS kan slechts door middel van een aangetekend schrijven met ontvangstmelding. Dit schrijven dient geadresseerd te worden aan de DVIS zoals vermeld in het artikel 9. De datum waarop de ontvangstmelding van het aangetekend schrijven werd ondertekend, wordt beschouwd als de datum van inlevering van de vergunning van treinbestuurder voor de toepassing van de vierde alinea van het punt 13

12 12 / Bijlagen Bijlage 1: aanvraagformulier voor een vergunning van bestuurder Bijlage 2: brevet van treinbestuurder Bijlage 3: psychologisch attest treinpersoneel Bijlage 4: medisch attest treinpersoneel Bijlage 5: attest van tewerkstelling van besturingspersoneel Bijlage 6: voorbeeld van vergunning van bestuurder Bijlage 7: verklaring hernieuwing vergunning na uiterste geldigheidsdatum

13 13 / 20 Bijlage 1 AANVRAAGFORMULIER VOOR VERLENGING OF DUPLICAAT VAN EEN VERGUNNING VAN BESTUURDER 1 IDENTIFICATIE VAN DE BESTUURDER VOOR WIE DE VERLENGING/DUPLICAAT WORDT AANGEVRAAGD 1 Naam + Voornaam Nationaliteit Taal v/d vergunning in NL in FR Geboortedatum Vergunningsnummer 2 IDENTIFICATIE VAN DE WERKGEVER VAN DE BESTUURDER Naam Ondernemingsnummer Straat: Postcode: Gemeente: Nr 3 IDENTIFICATIE VAN DE VERANTWOORDELIJKE SPOORWEGONDERNEMING MET EEN VEILIGHEIDSCERTIFICAAT VOOR HET BELGISCH NETWERK OF INFRABEL Naam Ondernemingsnummer 3.1 Gemachtigde persoon voor het indienen van de aanvraag Naam + Voornaam Bureau of Dienst Straat: Postcode: Gemeente: Telefoon 3.2 Aard van de aanvraag Naar aanleiding van de 3-jaarlijkse controle van de vakbekwaamheid Duplicaat Verandering van werkgever 3.3 Andere wijzigingen hierna te verduidelijken 2 Nr 1 De identificatiegegevens van de bestuurder zullen nauwkeurig worden gekopieerd op de vergunning en moeten volledig overeenstemmen met de gegevens op de identiteitskaart van de bestuurder. 2 Indien nodig, contact opnemen met de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen.

14 14 / 20 Bijlage 2 aflevering) BREVET VAN TREINBESTUURDER Nr. (nummer van de erkenning gevolgd door het reeksnummer van Zegel van de opleidingsinstelling Examen georganiseerd: Aan het einde van een sessie voor taalopleiding Naar aanleiding van de driejaarlijkse controle van de vakbekwaamheid Na een zware fout tegen de veiligheid of incident dat de vakbekwaamheid in vraag stelt De ondergetekende(n) bevestigt (bevestigen) dat: (naam en voornaam) geboren op: (geboortedatum), te (plaats) nationaliteit: in dienst bij: (naam van de onderneming) houd(st)er van vergunning nr. De vakbekwaamheid bezit die vereist is voor de uitoefening van de functie van treinbestuurder op de Belgische spoorweginfrastructuur, binnen de grenzen van de hierna erkende bekwaamheden: Categorie: A1 Bestuurder van locomotieven voor rangeringen, voor bediening van een installatie en gelijkgestelde bewegingen A2 Bestuurder van locomotieven voor werktreinen A4 Bestuurder van een private spooraansluiting B1 Bestuurder voor personenvervoer B2 Bestuurder voor goederenvervoer Bijzondere bepalingen met betrekking tot bepaalde lijnen of baanvakken: Lijn 0 Noord-Zuidverbinding Lijn 36 baanvak Ans-Luik Lijnen met signalisatie TVM 430 Lijnen met signalisatie TBL2 Lijnen met signalisatie ETCS Verbinding Antwerpen Noord-Zuid Andere: Diensttype E: Besturing van locomotieven met stroomafnemer Z: Besturing van locomotieven zonder stroomafnemer HSL: Besturing op hege snelheidslijnen Auto: Besturing van autonome werkvoertuigen of lichte voertuigen Taalvaardigheden F Bestuurder beschikt over voldoende taalvaardigheid in het Frans N Bestuurder beschikt over voldoende taalvaardigheid in het Nederlands De juryleden, (naam, voornaam en hoedanigheid) Datum.

15 15 / 20 Bijlage 3 Zegel van de erkende instelling Psychologisch attest treinpersoneel Naam en voornaam van de werknemer: Adres: Geboortedatum: Identificatienummer of rijksregisternummer: Naam van de werkgever: [naam en functie] bevestigt op basis van het psychologisch onderzoek van...[ datum] dat bovengenoemde werknemer..[geschikt, ongeschikt] is voor het uitoefenen van de functie...[omschrijving] Datum van het psychologisch onderzoek: [functie] : Naam en voornaam:.. Stempel van de Dienst voor preventie en bescherming op het werk, of equivalent Handtekening : Certificeringsdocument ZORGVULDIG TE BEWAREN

16 16 / 20 Bijlage 4 Zegel van de erkende instelling Medisch attest treinpersoneel Naam en voornaam van de werknemer: Adres: Geboortedatum: Identificatienummer of rijksregisternummer: Naam van de werkgever: [naam en functie] bevestigt op basis van het medisch onderzoek van... [ datum] dat bovengenoemde werknemer..[geschikt, ongeschikt] is voor het uitoefenen van de functie...[omschrijving] Datum van het medisch onderzoek: [functie] :.... Naam en voornaam: Handtekening : Stempel van de Dienst voor preventie en bescherming op het werk, of equivalent Certificeringsdocument ZORGVULDIG TE BEWAREN

17 17 / 20 Bijlage 5 Naam, adres en stempel van de uitgever van het document (plaats).(datum) (1) ATTEST VAN TEWERKSTELLING VAN BESTURINGSPERSONEEL Ik ondergetekende,.. (naam & voornaam),...(verantwoordelijkheidsfunctie) bij de onderneming... (juiste (juiste benaming) bevestig dat Mijnheer/Mevrouw..... (naam & voornaam) voor rekening van onze onderneming zijn/haar laatste effectieve besturingsprestatie heeft uitgevoerd op. (datum = DD/MM/JJ). Bovendien bevestig ik dat bovengenoemde persoon ononderbroken over de nodige documenten heeft kunnen beschikken om zijn besturingsactiviteiten op de Belgische spoorweginfrastructuur voort te zetten. De laatste geldige medische en psychologische geschiktheidscontrole dateert van: (datum = DD/MM/JJ) Opgemaakt te. (plaats), op.. (datum)(2)....(handtekening) (1) Officiële datum waarop de treinbestuurder de onderneming verlaten heeft (2) Datum van ondertekening van het document

18 18 / 20 Bijlage 6

19 19 / 20 Bijlage 7 Naam, adres en stempel van de uitgever van het document VERKLARING HERNIEUWING VERGUNNING NA UITERSTE GELDIGHEIDSDATUM Ik ondergetekende,. (naam & voornaam),..... (verantwoordelijkheidsfunctie) bij de onderneming.... (juiste benaming) bevestig dat mijnheer/ mevrouw (naam & voornaam) zijn / haar besturingsactiviteiten heeft onderbroken in de periode van..... (datum = DD/MM/JJJJ) tot. (datum = DD/MM/JJJJ) om volgende reden:... Hiervoor genoemde heeft tijdens deze periode van onderbreking van beroepsactiviteiten volgende opleiding bekomen:.....

20 20 / 20 Belangrijke opmerkingen. Dit vulgariserende document vervangt niet de wetten of reglementen en dient enkel als leidraad voor de aanvragers. Een geactualiseerde versie van deze handleiding is beschikbaar op de website van de Veiligheidsinstantie: U kan voor aanvullende inlichtingen uiteraard steeds bij de veiligheidsinstantie terecht, waar men u graag verder zal helpen. Verantwoordelijke uitgever: ir. Thierry Breyne, Directeur Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen Vooruitgangstraat Brussel

Praktische handleiding

Praktische handleiding Belgische veiligheidsinstantie van de spoorwegen Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen voor de aanvraag tot erkenning als centrum belast met de medische en/of psychologische onderzoeken

Nadere informatie

Praktische handleiding

Praktische handleiding Belgische veiligheidsinstantie van de spoorwegen Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen voor de aanvraag tot erkenning als centrum belast met de medische en/of psychologische onderzoeken

Nadere informatie

Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen. Handleiding

Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen. Handleiding Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen Handleiding Procedure voor het aanvragen van een Europese vergunning van treinbestuurder 2 / 28 3 / 28 INHOUDSTABEL 1. INLEIDING...

Nadere informatie

VR DOC.0078/1

VR DOC.0078/1 VR 2017 0302 DOC.0078/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Werkinstructie. WIT VA Nr 1 2013. OTW Operator Travaux Werken. Directie Infrastructuur

Werkinstructie. WIT VA Nr 1 2013. OTW Operator Travaux Werken. Directie Infrastructuur 26/09/2011 OTW Operator Travaux Werken Werkinstructie I-I.6 Infra Operaties Bureau Infra Methodes Bureau Reglementaire Voorschriften Infra Operaties Bureau Certificaties Infra INFRA-WIT-64-1301 VA Directie

Nadere informatie

Taken van de veiligheidsinstantie DVIS 27/02/2012

Taken van de veiligheidsinstantie DVIS 27/02/2012 27/02/2012 2 Afgifte, vernieuwing, wijziging en intrekking van de veiligheidscertificaten voor spoorwegondernemingen Deel A : voor de spoorwegonderneming die haar allereerste activiteit in België opstart.

Nadere informatie

1. Procedure toelating tot indienststelling : zie hoofdstukken II, III,IV en VI. 2. Aanvraag toelating voertuigtype : zie hoofdstuk V en VII

1. Procedure toelating tot indienststelling : zie hoofdstukken II, III,IV en VI. 2. Aanvraag toelating voertuigtype : zie hoofdstuk V en VII KONINKRIJK BELGIË Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen HANDLEIDING VOOR HET BEKOMEN VAN EEN TOELATING OF BESLISSING VAN DE VEILIGHEIDSINSTANTIE BETREFFENDE STRUCTURELE SUBSYSTEMEN In

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot vergunning om de activiteit van reisagentschap te oefenen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1

Aanvraagformulier tot vergunning om de activiteit van reisagentschap te oefenen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 TOERISTSCH ONDERNEMEN Aanvraagformulier tot vergunning om de activiteit van reisagentschap te oefenen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 De vergunningsaanvraag kan elektronisch

Nadere informatie

Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten

Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten Procedure voor de aanvraag en de aflevering van de identificatiekaarten De onderneming voor alarmsystemen is verantwoordelijk voor het aanvragen van de identificatiekaarten voor hun personeelsleden (zowel

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2017 - Pagina 1 / 5 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Beslissing n S betreffende de administratieve afhandeling van een geschil over de prestatieregeling tussen Infrabel en Crossrail

Beslissing n S betreffende de administratieve afhandeling van een geschil over de prestatieregeling tussen Infrabel en Crossrail Beslissing n 2018-03-S betreffende de administratieve afhandeling van een geschil over de prestatieregeling tussen Infrabel en Crossrail Kruidtuinlaan 50 bus 72 1000 Brussel www.regul.be Inhoudstafel 1.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam : Voornaam : Nationaliteit : Geboortedatum

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2017 - Pagina 1 / 6 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Beslissing D S betreffende de opleidingsinstellingen voor treinbegeleiders.

Beslissing D S betreffende de opleidingsinstellingen voor treinbegeleiders. Beslissing D-2018-01-S betreffende de opleidingsinstellingen voor treinbegeleiders. Kruidtuinlaan 50 bus 72 1000 Brussel www.regul.be Inhoudsopgave 1. Voorwerp en wettelijke basis... 3 2. Feiten en retroacta...

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

MAATREGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18, M12 EN M3

MAATREGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18, M12 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAATREGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18, M12 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST DIENST ECONOMIE AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING De instructies opgenomen in de bijlage bij dit formulier aandachtig lezen alvorens het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE ONDERNEMING

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE ONDERNEMING Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN Waarvoor dient dit formulier? ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAATRE- GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2013 - Pagina 1 / 5 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. SOORTEN HERNIEUWING... 2 1. Hernieuwing ingevolge verlies, diefstal, beschadiging, een niet-gelijkende foto of intrekking door

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2018 - Pagina 1 / 6 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Waarvoor dient

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014)

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014) Aanvraagformulier voor tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor de kosten voor diensten voor twee of meerdere artsen die deel uitmaken van een groepering Dit formulier moet opgestuurd worden naar het

Nadere informatie

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 TUSSEN: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, naamloze vennootschap van publiek

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs

Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs Wijzigingen aan het KB 23/03/1998 (RB) Wijzigingen aan het KB 04/05/2007 (VKB) 1 Treedt in werking Vanaf 01/05/2013

Nadere informatie

VR 2016 DOC.0943/1BIS

VR 2016 DOC.0943/1BIS VR 2016 DOC.0943/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE 29.11.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 314/41 AANBEVELINGEN AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 22 november 2011 betreffende de procedure voor de erkenning van opleidingcentra en examinatoren voor

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN EERSTE AFLEVERING / WIJZIGING / VERNIEUWING VAN EEN DEEL-66 BEWIJS VAN ONDERHOUDSBEVOEGDHEID VOOR LUCHTVAARTUIGEN (PART-66 AML)

AANVRAAG VOOR EEN EERSTE AFLEVERING / WIJZIGING / VERNIEUWING VAN EEN DEEL-66 BEWIJS VAN ONDERHOUDSBEVOEGDHEID VOOR LUCHTVAARTUIGEN (PART-66 AML) Dienst Vergunningen Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel Tel: 02/277 43 70 part66@mobilit.fgov.be Vak bestemd voor de dienst vergunningen AANVRAAG VOOR EEN EERSTE AFLEVERING / WIJZIGING / VERNIEUWING VAN

Nadere informatie

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAAT- REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Rijbewijs categorie G Het rijbewijs categorie G RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Sinds 15 september 2006 is een specifiek rijbewijs noodzakelijk voor het besturen van land- en bosbouwvoertuigen en mobiel

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem Via dit aanvraagformulier verzamelt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) de gegevens die noodzakelijk zijn om de certificatieprocedure uit te voeren van een Fiscale Data Module, zoals

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Referentie PCCB/S3/KVT/878741 Datum 16/08/2018

Nadere informatie

Advies nr. 2007/2 houdende de levering van opleidingsdiensten aan het rijdend personeel.

Advies nr. 2007/2 houdende de levering van opleidingsdiensten aan het rijdend personeel. DIENST REGULERING VAN HET SPOORWEGVERVOER EN VAN DE EXPLOITATIE VAN DE LUCHTHAVEN BRUSSEL-NATIONAAL Advies nr. 2007/2 houdende de levering van opleidingsdiensten aan het rijdend personeel. Gelet op artikel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

ERKENNING ALS EXAMENCENTRUM KOELTECHNIEK

ERKENNING ALS EXAMENCENTRUM KOELTECHNIEK ERKENNING ALS EXAMENCENTRUM KOELTECHNIEK LEEFMILIEU BRUSSEL - BIM Afdeling Vergunningen en Partnerschappen THURN & TAXIS-site Havenlaan 86C bus 3000 1000 Brussel E-mail : permit_agr@leefmilieu.brussels

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE

HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE HOOFDSTUK 22 HERNIEUWING, NIETIGHEID-TERUGGAVE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. SOORTEN HERNIEUWING... 2 1. Hernieuwing als gevolg van verlies, diefstal, beschadiging, een niet-gelijkende foto of intrekking

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds te laatste op 30 juni

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG TOT REGISTRATIE ALS ZORGKUNDIGE BIJ DE ERKENNINGSCOMMISSIE VOOR DE BEOEFENAARS VAN DE VERPLEEGKUNDE

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG TOT REGISTRATIE ALS ZORGKUNDIGE BIJ DE ERKENNINGSCOMMISSIE VOOR DE BEOEFENAARS VAN DE VERPLEEGKUNDE Bijlage bij koninklijk besluit tot wijziging van de bijlage bij het koninklijk besluit van 18 april 2013 betreffende de samenstelling, de organisatie en de werking van de Erkenningscommissie voor de beoefenaars

Nadere informatie

I. IDENTITEIT. 1. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (groepering) A. RECHTSPERSOON B. FEITELIJKE VERENIGING

I. IDENTITEIT. 1. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (groepering) A. RECHTSPERSOON B. FEITELIJKE VERENIGING Aanvraagformulier voor tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor de kosten voor diensten voor twee of meerdere artsen die deel uitmaken van een groepering Dit formulier moet opgestuurd worden naar het

Nadere informatie

Aanvraag VERGUNNING. Mobiliteitsbedrijf Sint-Michielsplein 9 9000 Gent Tel.: 09/266.28.00 Fax: 09/266.28.99

Aanvraag VERGUNNING. Mobiliteitsbedrijf Sint-Michielsplein 9 9000 Gent Tel.: 09/266.28.00 Fax: 09/266.28.99 Mobiliteitsbedrijf Sint-Michielsplein 9 9000 Gent Tel.: 09/266.28.00 Fax: 09/266.28.99 De Bruyne Lenore (09/266.28.66) Vanhauwaert Annika (09/266.28.33) Aanvraag VERGUNNING Oktober 2014 1 2 Afsprakenregeling

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende

Mutatieprocedure per aangetekende Mutatieprocedure per aangetekende e-mail Inhoudsopgave 1.... Algemeen principe en voorwaarden... 3 2.... Procedure... 4 3.... Handleiding... 5 Mutatieprocedure per aangetekende e-mail 1. Algemeen principe

Nadere informatie

HOOFDSTUK 07 MEDISCH ONDERZOEK

HOOFDSTUK 07 MEDISCH ONDERZOEK HOOFDSTUK 07 MEDISCH ONDERZOEK INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MEDISCH ONDERZOEK GROEP 1...2 1. Voor wie en op welk moment... 2 1.1 Bij het theoretisch examen... 2 1.2 Bij de aanvraag van het voorlopig rijbewijs

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN - VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum en plaats... 2 2. Plaats van afgifte en nummer van het rijbewijs...

Nadere informatie

mevr. Voornaam : Naam :... Adres :... Mail :. ...

mevr. Voornaam : Naam :... Adres :... Mail :. ... Kader 1 : Identificatie van de candidaat «EPB-Adviseur» De heer mevr. Voornaam : Naam :...... Nationaliteit : Adres :... Tel. :.. Fax :... Mail :. Naam van het studiebureau of van de firma waarvoor U werkt

Nadere informatie

Het voorlopig bewijs van identiteit voor kinderen jonger dan 12 jaar

Het voorlopig bewijs van identiteit voor kinderen jonger dan 12 jaar Hoofdstuk IV. - Het voorlopig bewijs van identiteit voor kinderen jonger dan 12 jaar Afdeling I. - Toekenning en teruggave 1. In geval van verlies, diefstal of van vernietiging van een elektronisch identiteitsdocument

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE 13.1.2010 Publicatieblad van de Europese Unie L 8/17 BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 29 oktober 2009 tot vaststelling van de basisparameters voor registers van machinistenvergunningen en aanvullende bevoegdheidsbewijzen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer Bijlage 1. Modelformulier als vermeld in artikel 3, eerste lid VR 2019 1907 DOC.1055/3 Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer College

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER Brussel, 10 juli 2018 Annuleert en vervangt de kennisgeving van 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

Aard van de aanvraag van de partijen van de arbeidsrelatie (aard van de aanvraag aanduiden)

Aard van de aanvraag van de partijen van de arbeidsrelatie (aard van de aanvraag aanduiden) AdministratieveCommissie ter regeling van de ArbeidsRelatie (CAR) AANVRAAGFORMULIER TER REGELING VAN DE ARBEIDSRELATIE Aard van de aanvraag van de partijen van de arbeidsrelatie (aard van de aanvraag aanduiden)

Nadere informatie

Supervisieplan 2013. Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen

Supervisieplan 2013. Koninkrijk België Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen Supervisieplan 2013 Eenheid Supervisie City Atrium - Vooruitgangstraat 56-1210 Brussel Versie 1 Datum 4/04/2013 Patrick Froidbise - Lokaal 4B29 Tel: 02 277 39 34 - Fax:02.277.40.55 e-mail: patrick.froidbise@mobilit.fgov.be

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bestuur van Financiën en Begroting Vooruitgangstraat 80 bus 1 1030 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST Aanvraagformulier voor het

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot certificatie van een kassasysteem als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem

Aanvraagformulier tot certificatie van een kassasysteem als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem Via dit aanvraagformulier verzamelt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) de gegevens die noodzakelijk zijn om de certificatieprocedure uit te voeren van een kassasysteem als onderdeel

Nadere informatie

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES TUSSEN: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in de Frankrijkstraat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS AANVRAAGFORMULIER VOOR DE ACCREDITATIE VAN CERTIFICATIEDIENSTVERLENERS INFORMATIE 1. Conform artikel 3, 1 van het koninklijk besluit van 6 december 2002 houdende de organisatie van de controle en de accreditatie

Nadere informatie

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A)

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) BELANGRIJK In België gevestigde belastingplichtigen die in juridisch opzicht onafhankelijk zijn, maar op financieel, organisatorisch en

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

RICHTLIJN 2007/59/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

RICHTLIJN 2007/59/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD 02007L0059 NL 08.07.2019 003.001 1 Onderstaande tekst dient louter ter informatie en is juridisch niet bindend. De EU-instellingen zijn niet aansprakelijk voor de inhoud. Alleen de besluiten die zijn gepubliceerd

Nadere informatie

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Bijlage Bijlage bij de uniforme brief van 23 mei 2007 Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Toepassingsveld: Artikelen

Nadere informatie

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER Aanbestedende overheid: Sociale Huisvestingsmaatschappij Vooruitzien cvba Burgemeester Geyskensstraat 1 3580 Beringen Opdracht: Verkavelingsproject aan Kleuterweg, Heusden-Zolder Bestek nr. : INF2016-0038

Nadere informatie

AANVRAAG TOT TERUGGAVE VAN DE TAKS OP DE EFFECTENREKENINGEN 1 AANGEVER(S)/ SCHULDENAAR(S) VAN DE TAKS

AANVRAAG TOT TERUGGAVE VAN DE TAKS OP DE EFFECTENREKENINGEN 1 AANGEVER(S)/ SCHULDENAAR(S) VAN DE TAKS Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de Fiscaliteit Voorbehouden aan de administratie Datum van ontvangst van de aanvraag AANVRAAG TOT TERUGGAVE VAN DE TAKS OP DE EFFECTENREKENINGEN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN Waarvoor dient

Nadere informatie

1. Voor de onderneming:

1. Voor de onderneming: Aanvraag tot vergunning onderneming voor camerasystemen versie december 2017 Toepassing van de Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid - Koninklijk besluit van 12 november

Nadere informatie

ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON

ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON (IN DE KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN) VOORAFGAANDE INFORMATIE De aanvraag wordt ingevuld door: (het vakje aankruisen) het orgaan van de vennootschap (gedelegeerd

Nadere informatie

DEEL V: OFFERTEFORMULIER

DEEL V: OFFERTEFORMULIER DEEL V: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek 2015/HFB/OO/32018 Open offerteaanvraag

Nadere informatie

Spoorwegveiligheid in een welzijnsperspectief. Ludo Smeekens

Spoorwegveiligheid in een welzijnsperspectief. Ludo Smeekens in een welzijnsperspectief Ludo Smeekens Veiligheidsfuncties op het spoor Vanuit 2 invalshoeken Welzijn op het Werk Corporate Prevention Services: Op het snijpunt van 2 invalshoeken Externe Dienst voor

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

Werkinstructie. WIT VA Nr OTW Operator Travaux Werken. Directie Asset Management

Werkinstructie. WIT VA Nr OTW Operator Travaux Werken. Directie Asset Management 26/09/2011 OTW Operator Travaux Werken Werkinstructie I-AM.1 Operations & Methods I-AM.11 Operational Safety, Certification & Staffing INFRA-WIT-64-1301 VA Directie INFRA-WIT-64-1301 VA 2/43 Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

BESLUIT VAN DE COMMISSIE L 314/36 Publicatieblad van de Europese Unie 29.11.2011 BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 22 november 2011 inzake criteria voor de erkenning van opleidingscentra voor treinbestuurders, inzake criteria voor

Nadere informatie

1. IDENTIFICATIE VAN DE WERKNEMER Gelieve de onderstaande gegevens in DRUKLETTERS in te vullen Naam + voornaam: 1.2 Interne functietitel:

1. IDENTIFICATIE VAN DE WERKNEMER Gelieve de onderstaande gegevens in DRUKLETTERS in te vullen Naam + voornaam: 1.2 Interne functietitel: Datum ontvangst van het formulier (Vak voorbehouden voor IFIC) FORMULIER: INDIENING VAN EEN EXTERN BEROEP Online in te vullen, of op te sturen naar: IFIC, externberoep-grs@if-ic.org of Sainctelettesquare

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat B - Resources Resource Management Geel

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat B - Resources Resource Management Geel EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat B - Resources Resource Management Geel Datum, 20/08/2015 JRC.B.8/GS/SV/ARES(2015) Betreft: Raamovereenkomst

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum tel: (02) 5098488 fax: (02) 5098558 vragen naar: De Sutter Isabelle e-mail: isabelledesutter@ minsocfedbe Mevrouw de Voorzitster Mijnheer de Voorzitter OCMW van het uw brief van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN AANVRAAG TOT TOEGANG TOT HET BEKWAAMHEIDSEXAMEN OP BASIS VAN TEN MINSTE ZEVEN JAAR ERVARING MET HET OOG OP DE VERKRIJGING VAN DE HOEDANIGHEID VAN

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR -

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - 1. HOE HET DOSSIER VAN UW ERKENNINGSAANVRAAG INDIENEN? - dit formulier

Nadere informatie

1. IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER HERNIEUWING VAN VERGUNNING NUMMER: NIEUWE AANVRAAG. Maatschappelijke zetel. Naam: Rechtsvorm: Ondernemingsnummer:

1. IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER HERNIEUWING VAN VERGUNNING NUMMER: NIEUWE AANVRAAG. Maatschappelijke zetel. Naam: Rechtsvorm: Ondernemingsnummer: Terugsturen per post naar: DG INSPECTIE/Afdeling Vergunningen Team Verdovende Middelen Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten DG INSPECTIE Afdeling Vergunningen - Team Verdovende

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING 1 INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING Gelieve dit formulier in HOOFDLETTERS in te vullen. Een gezin mag slechts één enkel formulier indienen. Gelieve alle nodige

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DE AANVRAAG... 2 1. Voorzijde... 2 1.1. Voorbeeld... 2 1.2. Legende... 3 2. Achterzijde... 4 2.1. Voorbeeld... 4 2.2. Legende... 6 3.

Nadere informatie

Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven.

Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven. Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld

Nadere informatie

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet:

Nadere informatie

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B 20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B Het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B hervormt de rijopleiding

Nadere informatie