Lekker KOKEN. voor je BABY

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lekker KOKEN. voor je BABY"

Transcriptie

1 Lekker KOKEN voor je BABY

2 Hoe meer smaken een kind van kleins af aan proeft, hoe meer het zal lusten en hoe meer het later zal genieten van lekkere, gevarieerde en gezonde voeding. Dit receptenboekje bevat 9 recepten voor baby s vanaf 4 maanden tot 1 jaar, van puree en risotto tot volledige avondmaaltijden. Aan de hand van de gerechten in dit boekje leert je kind allerlei verschillende smaken en geuren kennen. 2 03/2016 In het hoofdstuk Heerlijke zelfgemaakte gerechtjes voor mijn baby vind je maaltijdideeën voor je baby dankzij de groene recepten. Je kan de maaltijden volgens leeftijd afwisselen met de bijgerechten in het oranje. Niet enkel je kind kan genieten van heerlijke gevarieerde maaltijden maar het is ook een inspiratiebron voor ouders. Kook lekker voor jezelf en je baby dankzij de aangepaste recepten in het hoofdstuk Lekkere maaltijden voor mijn kleintje en mijn gezin. Tupperware en bisfenol Tupperware, een verantwoord en betrouwbaar bedrijf. Producten met 0% bisfenol A. Producten gemaakt volgens strengere eisen op het vlak van veiligheid en gezondheid dan de Europese normen. Kortom, producten die je met een gerust hart kunt gebruiken! Voeding Vraag je kinderarts advies over variatie in de voeding en de hoeveelheden. Varieer de smaken en gebruik heel vers voedsel. Was het voedsel grondig na het schillen. Gebruik geen peper of zout. Gebruik een deksel wanneer je voedsel opwarmt in de magnetron. Bewaren Bewaar groenten, vlees, vis en zuivel in de koelkast. Laat restjes van warme maaltijden niet langer dan 2 uur afkoelen op kamertemperatuur. Eet gerechten op basis van vlees of vis binnen de 24 u en op basis van groenten binnen de 48 u op. Invriezen Vries in kleine porties in en kleef labels op je bewaardozen. Gebruik ingevroren voeding voor kinderen van 0-3 jaar binnen de 2 maanden. Vries voedsel of een gerecht dat verschillende dagen in de koelkast stond of werd ontdooid niet meer in. Eet ontdooid voedsel binnen de dag op. Opgelet: enkel diepvriezers met 4 sterren kunnen vlees, vis, groenten, gerechten of nagerechten invriezen. Andere diepvriezers zijn enkel geschikt voor al diepgevroren producten. Ontdooien Ontdooi ofwel in de koelkast, ofwel in de magnetron, ofwel door het voedsel meteen te koken, maar nooit op kamertemperatuur. Gebruik een aangepast recipiënt om voedsel in de magnetron te ontdooien. 3

3 Heerlijke zelfgemaakte gerechtjes voor mijn baby 4 Wortelpuree met kalkoen Romige champignons vermicelli met ham 5 stijd: 5 min Kooktijd: 8 min op 600 watt in de magnetron Rusttijd: 3 min Ingrediënten voor 4 porties van ± 100 g 400 g jonge worteltjes 50 ml water 15 ml sinaasappelsap 50 ml babymelk 1. Was de worteltjes, schil ze met behulp van de Universele Dunschiller en snijd ze in stukken. 2. Doe ze samen met het water in de MicroCook Rond 1,5 l en laat 8 min garen in de magnetron op 600 watt. Laat 3 min rusten. 3. Mix ze met het sinaasappelsap en de melk in de ExtraChef. Kooktijd: ± 6 min 30 g kalkoenfilet 5 peterselieblaadjes Tip Bewaar restjes in aangepaste Tupperware producten. 1. Bak het vlees zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur. 2. Snijd het in stukjes en hak de peterselie fijn met behulp van de TurboChef. 3. Dien het vlees op met de fijngehakte peterselie en een portie wortelpuree. stijd: 5 min Kooktijd: 6 min op 600 watt in de magnetron Rusttijd: 2 min Ingrediënten voor 4 porties van ± 100 g 200 g kleine champignons 100 g pureeaardappelen 100 ml babymelk 1. Schil de aardappelen. Snijd vervolgens de champignons en de aardappelen in gelijke stukjes. Was ze met behulp van het Multi Vergiet. 2. Doe ze samen met de melk in de MicroCook Rond 1,5 l en laat 6 min garen in de magnetron op 600 watt. Laat 2 min rusten. 3. Mix fijn in de ExtraChef. Kooktijd: 3 min 15 ml vermicelli 10 g gekookte ham zonder zwoerd 1. Kook de vermicelli in de Pasta Party (volg de kooktijd op de verpakking). 2. Giet af en dien op met de ham, gemixt in de TurboChef en een portie romige champignons.

4 6 Parmentier van prei... met eend Risotto... courgette met mascarpone 7 stijd: 15 min Kooktijd: 8 min op 600 watt in de magnetron Rusttijd: 2 min Ingrediënten voor 2 porties van ± 100 g 100 g wit van dunne prei 50 g pureeaardappelen 30 ml water 1 portie La Vache Qui Rit of Kiri 1. Was de prei en snijd het wit in ringen. Schil de aardappelen met behulp van de Universele Dunschiller, was ze en snijd ze in blokjes. 2. Doe ze samen met het water in de MicroCook Rond 1,5 l en laat 8 min garen op 600 watt in de magnetron. Laat 2 min rusten en mix samen met de kaas in de TurboMax. Kooktijd: ± 6 min 20 g eendenplakjes 1. Bak de eendenplakjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur. 2. Hak het vlees fijn in de TurboMax of snijd het fijn. 3. Vul het Bord-M-Vast met een laagje puree, het eendengehakt en weer een laagje puree. stijd: 5 min Kooktijd: 10 min op 600 watt in de magnetron Rusttijd: 4 min van ± 100 g 15 ml risottorijst 75 ml (zelfgemaakte) vetarme groentebouillon (of water) 5 ml mascarpone 1. Doe de rijst en de bouillon in de Rijstkoker Microgolf en laat 10 min koken op 600 watt in de magnetron. Laat 4 min rusten. 2. Doe er de mascarpone bij met behulp van de Silicone Spatel en roer zorgvuldig. Kooktijd: 10 min op 600 watt in de magnetron 20 g courgette zonder pitjes ½ lente-uitje, enkel het wit 1. Snijd de courgette in stukken en mix met het ½ uitje in de TurboChef. 2. Voeg na 6 min koken van de rijst, volgens het risottorecept, de courgette en het uitje toe. Roer om en laat nog 4 min koken. 3. Voeg de mascarpone van de risotto toe en roer.

5 Lekkere maaltijden voor mijn kleintje en mijn gezin Pannetje met sperziebonen en lamsvlees met hazelnootolie Kalfsragout en zoete aardappel op Oosterse wijze stijd: 20 min Kooktijd: 24 min op 600 watt in de magnetron stijd: 20 min 1. Giet het water in de MicroCook Rond 2,25 l en 8 Kooktijd: 20 min op 600 watt in de magnetron voeg het verkruimelde bouillonblokje, de honing, 9 1. Snijd het lamsvlees in kleine stukjes (± 20 g). Was 3 tot 5 min in de pan de ras-el-hanout en de rozijnen toe. Sluit af en laat de sperziebonen in het Multi Vergiet en snijd de Rusttijd: 5 min 1 min koken op 600 watt in de magnetron. uiteinden eraf. 600 g lamsbout, ontbeend 750 g verse sperziebonen 1 klein boeketje bieslook 15 ml olie 50 g hele hazelnoten, gepeld Zout en peper 15 ml hazelnootolie VOOR JE KLEINTJE MAALTIJD 2. Leg de sperziebonen in het onderste vergiet van de 101 MicroGourmet, plaats op het reservoir gevuld met 400 ml koud water, en leg daar 3 tot 4 stukjes lamsvlees op (voor je kleintje). Laat 20 min garen op 600 watt in de magnetron. Laat 5 min rusten. 3. Neem de gestoomde stukken lamsvlees en hak ze fijn in de TurboMax of snijd ze in stukken. Neem de gewenste hoeveelheid sperziebonen en snijd die in stukken. Schep in het Bord-M-Vast met wat bieslook dat je fijnhakte met de Pak-N-Schaar. 4. Bak de resterende stukken lamsvlees 2 tot 3 min in olie in een grote pan op een hoog vuur. Doe er de sperziebonen en de hazelnoten bij, kruid met peper en zout en laat onder regelmatig roeren nog 1 tot 2 minuten garen. 5. Breng vlak voor het opdienen op smaak met de hazelnootolie en de fijngehakte bieslook. 200 ml water 1 blokje vetarme runderbouillon 15 ml honing 2 ml ras-el-hanout 30 ml gele rozijnen 800 g zoete aardappel 600 g kalfsragout 15 ml maïzena 2 takjes koriander, enkel de blaadjes 15 ml amandelschilfers VOOR JE KLEINTJE MAALTIJD 2. Schil de zoete aardappelen met de Universele Dunschiller, was ze, snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm en daarna in blokjes van 1,5 cm. Leg ze in de MicroCook, roer om en laat nog 4 min garen op 600 watt in de magnetron. 3. Snijd het kalfsvlees in blokjes (± 3 x 3 cm), verwijder eventueel vet en leg in de MicroCook. Roer om en laat 15 min garen op 600 watt in de magnetron. Roer halfweg de kooktijd om. 4. Schep wat vlees en zoete aardappel in het Bord-M-Vast en besprenkel met de jus. 5. Giet de jus in de MicroCook Schenkkan 1 l, gevolgd door de in wat koud water opgeloste maïzena, klop en laat 4 min garen op 600 watt in de magnetron. 6. Hak de koriander fijn met behulp van de TurboChef. 7. Serveer het kalfsvlees en de zoete aardappelen met de saus en bestrooi met de fi jngehakte koriander en de amandelschilfers.

6 Artisjokken en garnalen op Oosterse wijze Eend en aubergine met gorgonzola stijd: 20 min stijd: 15 min Kooktijd: 25 min op 600 watt in de magnetron 1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 C. Kooktijd: 36 min 30 sec op 600 watt 8 min in de pan 1. Leg de nog diepgevroren artisjokbodems in het 2. Schil de aubergines met behulp van de Universele 12 tot 15 min in de oven op 180 C (Th 6) Dunschiller, snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm, 10 in de magnetron onderste vergiet van de 101 MicroGourmet en Rusttijd: 5 min 11 Rusttijd: 5 min plaats op het reservoir gevuld met 400 ml koud en daarna in blokjes. Doe ze in de UltraPro 2 l met water. Dek af en laat 28 min garen op 600 watt in 100 ml water en laat 25 min garen op 600 watt in de magnetron, en laat daarna 5 min rusten. de magnetron. Laat 5 min rusten, giet de aubergines 1 kg aubergines af en leg ze weer in de UltraPro. 900 g artisjokbodems, diepgevroren 2. Neem een portie gekookte artisjokbodems en mix 1 vers kaasje van het type tot een moes met de TurboMax. Doe er de verse 100 ml water 3. Giet de melk en de room over de aubergines, en roer La Vache Qui Rit (± 15 g) kaas bij en mix nog eens. 50 ml melk met de Menglepel. VOOR JE 500 g roze garnalen, 50 ml vloeibare room KLEINTJE 3. Verwarm enkele garnalen die je in de TurboMax fijnhakte of in kleine stukjes sneed, 30 sec op 600 watt 4. Maak de eendenfilets klaar (verwijder het overtollige gekookt en gepeld 2 eendenfilets vet rond het vlees en de pees) en snijd ruitjes in het 250 g kerstomaten in de MicroCook Schenkkan 1 l in de magnetron. 70 g gorgonzola vet zonder het vlees te raken. 1 (± 150 g) ui Zout en peper 4. Dien de artisjokmoes, de garnalen en enkele in 5. Verhit een pan zonder vetstof op een hoog vuur. Grill 1 teentje knoflook stukjes gesneden kerstomaatjes op. 20 ml hazelnoten de eendenfilets op hun vetkant op een matig vuur 25 ml olie zodra de pan goed heet is (± 5 min). Giet het vet uit 5. Hak de gepelde en in stukken gesneden ui in de 10 ml kerriepoeder de pan en grill de filets nog 3 min op de vleeskant. schoongemaakte TurboMax, samen met de gepelde en ontkiemde knoflook. Doe ze samen met 6. Draai het deksel van de UltraPro om, leg de Zout 3 of 4 takjes koriander de olie in de MicroCook Rond 2,25 l en laat 2 min voorgebakken eendenfilets op de aubergines en MAALTIJD garen op 600 watt in de magnetron. VOOR JE bak 12 tot 15 min in de oven op 180 C. KLEINTJE 6. Voeg de gekookte en in 6 of 8 stukken gesneden 7. Serveer een beetje eend, in stukken gesneden of artisjokbodems, het kerriepoeder, de in 2 gesneden fijngehakt in de TurboChef, met wat aubergines. kerstomaatjes, de garnalen en het zout toe. Laat 6 8. Doe de in stukken gesneden gorgonzola bij de min garen op 600 watt in de magnetron, en roer warme aubergines, roer om en kruid eventueel bij. halfweg de mengeling voorzichtig om. MAALTIJD 9. Dien de eendenfilets op, bestrooid met in de 7. Strooi er vlak voor het opdienen de korianderblaadjes TurboChef fijngehakte hazelnoten, samen met de over, fijngehakt in de TurboMax. aubergines met gorgonzola.

7 Verwen je kleine oogappel voor zijn 1 ste verjaardag! 1 ste verjaardagstaart 12 stijd: 15 min Kooktijd: 25 min in de oven op 180 C (Th 6) Rusttijd: 2 tot 3 u in de koelkast Ingrediënten voor 8 personen 400 g plattekaas 65 ml suiker (± 65 g) 250 g aardbeien (of frambozen of ontpitte abrikozen) 250 ml fruitsap (sinaasappel, druiven, ananas of andere) 20 boudoirs 1. Laat de plattekaas in een fijne zeef uitlekken boven de Deegkom 3 l. 2. Gebruik de Silicone Spatel om de uitgelekte plattekaas voorzichtig met de suiker te mengen. Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd het fruit in stukjes. 3. Bekleed een charlottevorm (rand en bodem) met de boudoirs die je in het fruitsap dopte. Vul met de helft van de aardbeien, de helft van het plattekaassuikermengsel, een laag koekjes, de rest van de aardbeien en de rest van de plattekaas. Sluit af en plaats 2 tot 3 uur in de koelkast. 4. Dien op met aardbeiencoulis.

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min.

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min. 4 sonen LENTE-ZOMER voor 10 45 4 Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons 6 tomaten, gepeld en doormidden gesneden 3 rode paprika s, ontpit en in kwartjes gesneden 4 kl olie 4 sneetjes

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Abrikozentaartjes. * Kooktijd: 45 min. Ingrediënten. 250 g bloem 100 g gezouten en gesmolten boter 1 ei 50 ml water.

Abrikozentaartjes. * Kooktijd: 45 min. Ingrediënten. 250 g bloem 100 g gezouten en gesmolten boter 1 ei 50 ml water. Abrikozentaartjes * Kooktijd: 45 min Ingrediënten 250 g bloem 100 g gezouten en gesmolten boter 1 ei 50 ml water 1 blik abrikozen Giet alle ingrediënten voor het deeg in volgorde in de Quick Chef III en

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Woord vooraf Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG

7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG DELHAIZE GAAT ERVOOR 7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG Gemakkelijke recepten waarmee je een maaltijd voor alledag kunt bereiden met producten van het label Max Havelaar. Voor u is het een garantie dat

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Recepten. Basisingrediënten

Recepten. Basisingrediënten TurboMax 119 verbluffende recepten Basisingrediënten 4 middelgrote eieren 15 ml melk Zout en peper Kies één van de onderstaande recepten. Mix de ingrediënten in de TurboMax met het lemmet. Voeg de basisingrediënten

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Gevulde kip. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min. Ingrediënten (4 pers.)

Gevulde kip. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min. Ingrediënten (4 pers.) Gevulde kip * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min Ingrediënten (4 pers.) 4 kipfilets 1 rode paprika 1 courgette 2 eetlepels pecannoten 5 bosuitjes 2 theelepels citroensap 2 uitgeperste teentjes knoflook

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

Lunch. Tomatensoep met pasta

Lunch. Tomatensoep met pasta Lunch omatensoep met pasta M 7 KLAAR I 2 MIUE 2 tomaten 1 ui 5 5 g ongekookte, kleine volkorenpasta 3 ml groentebouillon peper, zout, 1 koffielepel Italiaanse kruiden 6 blaadjes basilicum Ontvel de tomaten

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES INHOUD HARTIG PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL Gebakken ei & ham...8 Geitenkaas, walnoten & honing...10 Spek & cheddar... 12 Uienstoof... 14 BLINI S Klassiek... 16 Van kastanjemeel... 18 Spekjes & pinda s...20

Nadere informatie

Citroentaart. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 35 min. Kooktijd : 35 min op 190 C. Ingrediënten (voor 6 pers.) U :

Citroentaart. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 35 min. Kooktijd : 35 min op 190 C. Ingrediënten (voor 6 pers.) U : Citroentaart * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 35 min Kooktijd : 35 min op 190 C Ingrediënten (voor 6 pers.) U : Deeg : - 100 g boter - 200 g bloem - 75 g poedersuiker - 2 eigelen - 15 ml water Vulling

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken Menu 110. Skagense vissoep Frietjes Ostendaise Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie Syberische Pannenkoeken Frietjes Ostendaise Ingrediënten (4 pers) Bintjes aardappelen

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

verrassende aardappelgerechten

verrassende aardappelgerechten 10 verrassende aardappelgerechten Aardappel-ansjovischips met een dipsaus Voorbereiding 15 minuten 20 minuten 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g) 8 gezouten ansjovisfilets 1 handjevol rucola 50 g

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Voorwoord Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag van

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Scampivlinder in een sherrysausje Wortelsoepje met kokosschuim *** Pannetje van Sint-Jacobsvruchten met Zuiderse tomaten en croutons *** Kalkoenroulade gevuld

Nadere informatie

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid Vrolijke voorjaarsrecepten 0 3 GRATIS GRATIS VROLIJKE GEZONDE RECEPTEN RECEPTEN nummer Eet smakelijk! We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente is eindelijk in het land. Tijd om een aantal heerlijke

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan Recepten RECEPT 1 OMELET. Klop de melk met het ei in de pan Champignons aan bakken Spinazie, gewassen & gesneden toevoegen Ei mengsel toevoegen Om en om bakken, totdat het ei gestold is. RECEPT 2 GEVULDE

Nadere informatie

Glaasje met papaja en ham

Glaasje met papaja en ham Ingrediënten voor 6 glaasjes: 3 schijven parmaham 12 papajaballetjes graantjesmosterd Glaasje met papaja en ham 1. leg in elk glaasje onderaan een papajabolletje. 2. De parmaham fijn versnijden en verdelen

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan Menu Gegrilde pladijsfilet met jonge prei en worteltjes, gebakken langoustines en salsa van tomaat en limoen ~ Op lage temperatuur gegaard kalfshaasje met witlof en gestoomde aardappelen, licht gebakken

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie