Wat als we waarde willen creëren in een ziekenhuis? Hans Crampe Verpleegkundig paramedisch directeur

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat als we waarde willen creëren in een ziekenhuis? Hans Crampe Verpleegkundig paramedisch directeur"

Transcriptie

1 Wat als we waarde willen creëren in een ziekenhuis? Hans Crampe Verpleegkundig paramedisch directeur

2 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener.

3 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Voorbeeld: Patiënt met borstkanker komt op consultatie

4 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener borstkanker optimale 5-jaarsoverleving Binnen de 3 dagen is er een afspraak met een oncoloog in het ziekenhuis. Binnen de 14 dagen gebeurt een ER/PR- en of HER2- en cytologische/ histologische testing. Binnen de 21 dagen wordt een planning multidisciplinair afgesproken. Binnen de 30 dagen volgt een chirurgische ingreep met AB die wordt toegediend ½ uur voor de ingreep en/of wordt er chemo en radiotherapie toegediend volgens EB Guidelines.

5 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Voorbeeld: patiënt komt binnen met een myocardinfarct

6 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Voorbeeld: patiënt komt binnen met een myocardinfarct Binnen 45 minuten is stent geplaatst op de hartkatheterisatiezaal. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt de patiënt: Asperine statines voorgeschreven. Een uitgewerkt multidisciplinair hartrevalidatieprogramma.

7 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Deze visie wordt versterkt door.

8 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Deze visie wordt versterkt door. Overheid: Vlaams Indicatorenproject (VIP²). Link met financiering. Accreditatie:

9 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Maar deze visie houdt een aantal discussies en valkuilen in:

10 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener Maar deze visie houdt een aantal discussies en valkuilen in: Wat is het resultaat van de organisatie? Negatieve versus positieve outcome. Methodiek is bepalend, vaak erg veel discussies. Onze klant denkt er soms anders over. Therapietrouw. Perceptie.

11 Alles goed, mevrouw Peeters? Wat denken jullie wel! Mijn heup is te proximaal geplaatst en mijn medicatie is niet afgestemd op zijn halfwaardetijd!

12 Alles goed, mevrouw Peeters? Wat denken jullie wel! Ik moest om 9.00 uur binnen zijn, ik ben pas om uur naar het operatiekwartier mogen gaan! En mijn koffie is koud!

13 Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener

14 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. Wie is de patiënt?

15 Het leven zoals het is: De verpleegkundige gaat rond met een broodbuffetwagen op de afdeling en biedt de keuzemogelijkheid aan via een broodbuffetwagen Welke patiënt ligt er in de kamer?

16 Wie is de patiënt? Een muco-patiënt moet gemotiveerd worden om 7 maal per dag te eten teneinde voldoende calorieën en vochtinname te hebben. Een patiënt laat een maagring plaatsen en moet dringend gezonder leren eten. Een oncologische patiënt heeft ten gevolge van de chemotherapie erg veel moeten overgeven.

17 Wie is de patiënt? Een patiënt voelt zich prima de derde dag postoperatief na het steken van een heupprothese. Een verwarde geriatrische patiënt is angstig omdat hij niet naar huis mag (terwijl hij al jaren niet meer thuis woont). De pas bevallen jonge moeder wil de dag voor haar ontslag nog genieten van een laatste maaltijd die ze niet zelf moet klaarmaken. Een patiënt heeft net te horen gekregen dat de tumor is uitgezaaid. Een patiënt bij wie morgen palliatieve sedatie zal worden toegepast.

18 waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. Wie is de patiënt? Hoe kijkt de patiënt?

19 In de meubelwinkel Ik wil zeker zijn van een parkeerplaats en liefst een ruime. Ik wil liefst dat mijn kinderen niet te lastig zijn. Ik vergeet altijd mijn meetlat. Ik vergeet altijd iets om te schrijven. Ik wil wel iets eten: maar bij voorkeur heel goedkoop. Ik wil geen lange levertermijn. Ik moet een touw hebben voor mijn wagen dicht te doen.

20 In de garage

21 In ontwerp

22 In de wachtzaal

23 In bed

24 Waardecreatie door de ogen van de patiënt

25 Waardecreatie door de ogen van de patiënt De patiënt kijkt naar de proxyvariabelen.

26 De proxyvariabelen 1. Responsiviteit van de dienst. 2. Toegankelijkheid van de dienst. 3. Betrouwbaarheid van de dienst. 4. Vriendelijkheid van de dienst. 5. Communicatie van de dienst. 6. Geloofwaardigheid van de dienst. 7. Materiële aspecten van de dienst.

27 Wat bedoelen we met door de ogen van de patiënt? 1. Responsiviteit van de dienst: Ik heb 10 minuten op de bedpan gezeten voor mijn belletje beantwoord werd. 2. Toegankelijkheid van de dienst: Het was een doolhof. 3. Betrouwbaarheid van de dienst: Ik had een kamer alleen gevraagd en niet gekregen, terwijl er kamers leegstonden op de gang. 4. Vriendelijkheid van de dienst: De nachtverpleegkundige was niet vriendelijk. 5. Communicatie van de dienst: Al die moeilijke woorden, ik begreep er niets van. 6. Geloofwaardigheid van de dienst: Zij hebben mijn bril en mijn kunstgebit verloren. 7. Materiële aspecten van de dienst: Het bezoekerstoilet was erg vuil en de afdeling ruikt naar urine.

28 Waardecreatie door de ogen van de patiënt De patiënt kijkt naar de proxyvariabelen. En evalueert de geleverde service in functie van zijn verwachting. Managen van percepties. Service niveau bepalen en bewaken.

29 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. 3. Welk niveau van klantgerichtheid wensen we?

30 Welk niveau van klantgerichtheid willen we?

31 Niveau 1: geen ontevreden patiënten Als ik geen ontevreden patiënten wil (< 5 op 10) dan moet ik werken aan die zaken die mensen heel erg belangrijk vinden (must of dissatisfier).

32 Niveau 1: geen ontevreden patiënten Welke behoeften vinden klanten heel belangrijk? Wat was uw slechtste ervaring? Wat zou u zeker veranderen in onze organisatie?

33 Niveau 1: geen ontevreden patiënten Welke behoeften vinden klanten heel belangrijk? + managen van verwachtingen: vb: kamer alleen

34 Niveau 2: tevreden patiënten Als ik 7 of 8 op 10 wil moet ik ook werken rond die zaken die mensen minder belangrijk vinden (satisfier).

35 Niveau 2: tevreden patiënten Welke behoeften vinden klanten minder belangrijk? Wat maakte u tevreden? Wat vond u leuk en minder leuk in onze organisatie?

36 Niveau 2: tevreden patiënten Welke behoeften vinden klanten minder belangrijk?

37 Niveau 3: extreem tevreden patiënten Als ik 10 op 10 wil moet ik ook werken aan zaken die patiënten niet verwachten (delighted).

38 Niveau 3: extreem tevreden patiënten Welke behoeften verwachten klanten niet??

39 Niveau 3: extreem tevreden patiënten Welke behoeften verwachten klanten niet?

40 Niveau 3: extreem tevreden patiënten Welke behoeften verwachten klanten niet?

41 Dus. Het gewenste niveau van klantgerichtheid bepalen. De behoeften in kaart brengen. Kunnen we (meestal) niet correct zelf inschatten. Moet dus bevraagd worden aan de klant zelf: Enquêtes.» Hoe belangrijk vindt u het dat?» Correlatie met totaalscore. Hoofdverpleegkundige bij ronde. Focusgroepen. Inspiratie:» Het zal je moeder maar wezen.» Patiëntenverenigingen.» Steeds meer elektronisch

42 Dus.

43 Wat zijn de behoeften van de patiënt? Hoe belangrijk is voor de patiënt? (n = 3.750) 1) Deskundigheid arts verpleegkundige. 2) Luisterbereidheid arts verpleegkundige. 3) Vriendelijkheid arts verpleegkundige. 4) Informatie arts verpleegkundige. 5) Privacy 6) Materiële aspecten 7) Netheid 8) Onthaal

44

45 Wat is belangrijk is een patiëntenkamer? (n=890)

46 Kraamafdeling (n= 1.475) 1. Advies gewichtsherstel 2. Gratis parking 3.

47 En de valkuilen. Het kano model valt naar beneden, vandaar het belang om steeds dezelfde service te bieden. De patiënt bestaat niet: Toegankelijkheid: hersentumor versus COPD. Informatie afhankelijk van locus of control. Keuzestress. Soms is de behoefte voorwerp van therapie. Soms is methodiek moeilijk.

48 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. 3. Welk niveau van klantgerichtheid wensen we? 4. Welk niveau van klantgerichtheid willen we tegen welke prijs?

49 Wat met de kostprijs? 1. Alle kosten berekenen. Drinkwaterfontein versus flesjes water. Gratis parkeren versus internet op de kamer.. 2. Opletten met sunkkosten. 3. Is de patiënt bereid om te betalen? 4. Een voorbeeld

50 We zijn zeker dat voeding voor onze klanten een belangrijk item is maar Zijn we zeker dat een keuze uit 5 menu s voor onze klanten de beste keuze is?. Onderzoek bij 1800 patiënten en jongeren (de toekomstige patiënten) in Vlaanderen (18 ziekenhuizen)

51 Wat zijn de behoeften van de patiënt? Catering = 43 variabelen Keuzemogelijkheid. Porselein. Gekende merken. Broodbuffetwagen. Koelkast.

52 15. Dat het menu dat u krijgt aangepast is aan het seizoen? 30. Dat er dagelijks boterkoeken of croissants te verkrijgen zijn? 1. Dat u het menu kan raadplegen? 16. Dat u naast water ook andere koude dranken kan vragen bij het eten (frisdrank, bier, )? 2. Dat u een uitgeprint of gedrukt menu krijgt? 17. Dat u het tijdstip van uw maaltijd kan kiezen? 3. Dat u dagelijks bevraagd wordt over de maaltijden die u wenst (i.p.v. 1 maal bij het begin van de opname)? 18. Dat u soep aangeboden krijgt in de loop van de ochtend (i.p.v. bij het middagmaal)? 31. Dat er op zon- en feestdagen een gebakje is bij de koffie (i.p.v. een koekje)? 32. Dat er dagelijks een gebakje is bij de koffie (i.p.v. een koekje)? 33. Dat u indien u dit wenst ook s avonds uw warme maaltijd kan krijgen? 4. Dat u 's morgens kan kiezen welk middagmaal u wenst? 5. Dat er voldoende persoonlijk contact is bij het overlopen van het menu? 6. Dat u uw maaltijd nog kan wijzigen vlak voor het opdienen? 7. Dat er een alternatief is, indien u een bepaalde maaltijd of een deel ervan niet lust? 8. Dat er u dagelijks een keuze uit 2 tot 3 menu s aangeboden wordt? 9. Dat er u dagelijks een keuze uit 4 tot 5 menu s aangeboden wordt? 10. Dat er u dagelijks een keuze uit meer dan 5 menu s aangeboden wordt? 11. Dat er op feestdagen een aangepaste menu voorzien wordt? 12. Dat u zelf de hoeveelheid kan kiezen (normale portie, halve portie, dubbele portie)? 19. Dat de aangeboden voedingsmiddelen gekende consumentenmerken zijn? 20. Dat u tussen de maaltijden door zowel koude als warme dranken (bv. koffie of thee) kan bestellen? 21. Dat u een speciale attentie krijgt op uw verjaardag? 22. Dat u uw ontbijt of avondmaal zelf kan samenstellen vanuit een buffetwagen die op de kamer/gang langskomt? 23. Dat u uw middagmaal zelf kan samenstellen vanuit een buffetwagen die op de kamer/gang langskomt? 34. Dat de dranken aangeboden worden in glas of in porselein? 35. Dat de maaltijden (ontbijt, middagmaal, avondmaal) aangeboden worden op een porseleinen servies? 36. Dat uw familie gebruik kan maken van een keuken om zelf iets klaar te maken? 37. Dat u de maaltijd indien gewenst kan gebruiken in een zaaltje in plaats van op de kamer? 38. Dat u samen met uw partner/bezoeker een maaltijd kan gebruiken op de kamer? 24. Dat uw brood afzonderlijk verpakt is? 39. Dat uw partner/bezoeker ook koffie aangeboden krijgt? 25. Dat uw beleg afzonderlijk verpakt is? 40. Dat de diëtiste regelmatig langskomt om uw dieet te bespreken? 26. Dat u dagelijks de keuze hebt uit verschillende broodsoorten (naast bruin en wit brood)? 27. Dat u een koelkast op uw kamer hebt om uw dranken (en voeding) koel te houden? 13. Dat er u dagelijks fruit aangeboden wordt? 28. Dat u uit een gamma van ontbijtgranen kan kiezen? 14. Dat er u bij de broodmaaltijd verse groenten aangeboden worden? 29. Dat er in het weekend (zondag) boterkoeken of croissants te verkrijgen zijn? 41. Indien u een dieet volgt, dat u spontaan informatie krijgt over uw dieet? 42. Dat u schriftelijke informatie krijgt over uw dieet? 43. Dat u ook tips krijgt om thuis een gezonde voedingsgewoonte aan te houden?

53 Wat met de kostprijs?

54 Belangrijk goedkoop. Belangrijk en duur. Niet belangrijk goedkoop. Niet belangrijk en duur.

55 Maaltijdkeuze van negatieve keuzemogelijkheid tot 5 keuzes.

56 Informatie gezonde voeding en contact diëtist

57 Frisdrank en bier versus water

58 Is de patiënt bereid om te betalen? Bereid tot betalen? Hospitalisatieverzekering of niet? % voor maaltijd partner % voor extra service (voorgerecht, maaltijdkeuze, ).

59 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. 3. Welk niveau van klantgerichtheid wensen we? 4. Welk niveau van klantgerichtheid willen we tegen welke prijs? 5. Is er nog wel geld en tijd?

60 Puzzel (met dank aan A. Van den Bossche)

61 Oplossing

62 Nog veel niet toegevoegde waarde activiteiten. Als sommigen meer service bieden dan anderen (vb. koffie aanbieden aan familie, pistolets meebrengen op zondag,.) is dit verloren energie. Nog heel veel activiteiten aanwezig zonder toegevoegde waarde: De anamnese. Bedbad eerste dag postoperatief op IZ. Patiëntenoverdacht. Stappen. Verbedden. Steeklakens. Planning zorg

63 Nog veel niet toegevoegde waarde activiteiten. Voorbeeld planning.

64 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. 3. Welk niveau van klantgerichtheid wensen we? 4. Welk niveau van klantgerichtheid willen we tegen welke prijs? 5. Is er nog wel geld en tijd? 6. Zijn we er klaar voor?

65 Het leven zoals het is. Patiënt krijgt 4 maal iets te eten gedurende 10 uur en daarna 14 uur niets. Patiënt komt naar dagziekenhuis Oncologie. Sociale dienst wil familie spreken. Patiënt komt naar spoedgevallen en heeft op zaterdagavond om 19 uur dringend krukken en medicatie nodig. Beperkte schoonmaak in het weekend terwijl net zondagnamiddag het meest bezoek komt. Sluiten over de middag want samen eten..

66 Het leven zoals het is.

67 Zijn we er klaar voor? Dit vraagt om met een andere bril te kijken. Bewoner dronk elke avond 2 Duvels voor het slapen gaan. Slapen moeilijk door Bepaalde medische apparatuur en licht. Ik wil alleen in mijn kamer eten (ik heb dat al mijn hele leven gedaan) en ik geniet van door het raam te kijken (ik heb een hekel aan groepsactiviteiten). Ik wil wat later ontbijten. Ik neem al heel mijn leven s avonds een bad. Vaak veel weerstand. We maken geen auto s en We zijn geen hotel. Kunstmatig. Als ze daar allemaal mee gaan beginnen. Voorbeeld: Het zwembad (Kees Theeuwes - Tilburg).

68 Zijn we er klaar voor? Is het beleid consequent? Mag de schoonmaak vragen: Kan ik u helpen?. Heeft het onthaal de bevoegdheid om ja te zeggen? Vraagt dit een ander soort medewerker? Selectie: Zeker vanaf niveau 2 en 3. Evaluatie.

69 Waardecreatie 1. Waardecreatie door de ogen van de zorgverlener. 2. Waardecreatie door de ogen van de patiënt. 3. Welk niveau van klantgerichtheid wensen we? 4. Welk niveau van klantgerichtheid willen we tegen welke prijs? 5. Is er nog wel geld en tijd? 6. Zijn we er klaar voor? 7. Tot slot.

70 Tot slot

71 Tot slot

72 Voor wie meer wil weten Zoektermen: Servqual. CRM. Value stream mapping. Customer Intimacy. De 9+ organisatie.

73

Inleiding LEAN-denken en LEAN-technieken. vrijdag 19 september Hans Crampe

Inleiding LEAN-denken en LEAN-technieken. vrijdag 19 september Hans Crampe Inleiding LEAN-denken en LEAN-technieken vrijdag 19 september Hans Crampe Deel 1: Inleiding Management - het leven zoals het is Verschillende invalshoeken van een containerbegrip Opmars LEAN Opmars LEAN

Nadere informatie

LEAN toepassen in de zorg voor een betere effectiviteit. Hans Crampe Marie-Noëlle De Clercq

LEAN toepassen in de zorg voor een betere effectiviteit. Hans Crampe Marie-Noëlle De Clercq LEAN toepassen in de zorg voor een betere effectiviteit Hans Crampe Marie-Noëlle De Clercq 1 Deel 1: Waarschuwing vooraf 2 3 4 Management: het leven zoals het is Metafoor management: o Ik denk aan de metafoor

Nadere informatie

Afdeling Chirurgie/Oncologie

Afdeling Chirurgie/Oncologie Afdeling Chirurgie/Oncologie U bent opgenomen op afdeling chirurgie/oncologie. In deze folder kunt u informatie vinden over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Afdeling chirurgie/oncologie telt

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Infobrochure. Chirurgisch. dagziekenhuis

Infobrochure. Chirurgisch. dagziekenhuis Infobrochure Chirurgisch dagziekenhuis Infobrochure Chirurgisch Dagziekenhuis Mevrouw, mijnheer, Deze onthaalbrochure is opgesteld om uw verblijf in het dagziekenhuis zo aangenaam vlot mogelijk te laten

Nadere informatie

Kwaliteitsindicatoren voor de opvolging van borstkanker (2007-2008).

Kwaliteitsindicatoren voor de opvolging van borstkanker (2007-2008). Kwaliteitsindicatoren voor de opvolging van borstkanker (2007-2008). Datum publicatie: 20/12/2013 Wanneer mensen met kanker af te rekenen krijgen, dan mogen ze terecht hopen op de best mogelijke zorg om

Nadere informatie

Glucose Tolerantie Test (GTT)

Glucose Tolerantie Test (GTT) Glucose Tolerantie Test (GTT) Klinisch Chemisch Laboratorium Op verzoek van uw arts wordt bij u een glucose tolerantie test (GTT) uitgevoerd. Met deze test wordt onderzocht hoe uw lichaam reageert op een

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hopen dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname of dagbehandeling op afdeling Medische

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De interne werking van de collegekeuken onder het motto Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De De interne keuken - voorstelling - van van een een dag dag De De interne interne keuken keuken -

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE. Onderzoek van de binnenzijde van de darm

PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE. Onderzoek van de binnenzijde van de darm PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE Onderzoek van de binnenzijde van de darm Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je verwacht voor een coloscopie of sigmoïdoscopie op de afdeling endoscopie. Een coloscopie of

Nadere informatie

dr. S. Carton dr. M. Ferrante dr. S. Ilegems dr. J. Van Dongen dr. L. Van Overbeke

dr. S. Carton dr. M. Ferrante dr. S. Ilegems dr. J. Van Dongen dr. L. Van Overbeke Co l o n o s c o p i e dr. S. Carton dr. M. Ferrante dr. S. Ilegems dr. J. Van Dongen dr. L. Van Overbeke x Beste mevrouw, mijnheer, Binnenkort ondergaat u een colonoscopie. Deze brochure is een hulpmiddel

Nadere informatie

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis 2 Welkom in ZNA Hoge Beuken Welkom in ZNA Hoge Beuken 3 Beste, Je bent op zoek naar een ziekenhuis waar je kan worden opgenomen om

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE. en richtlijnen na dagopname

PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE. en richtlijnen na dagopname PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE en richtlijnen na dagopname Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je verwacht op de dienst daghospitalisatie voor een maagof darmonderzoek. Er is afgesproken dat je een lichte

Nadere informatie

Infofiche 1. Ik ontbijt. Jij toch ook? Doelstellingen

Infofiche 1. Ik ontbijt. Jij toch ook? Doelstellingen Doelstellingen De leerlingen kennen het belang van een goed ontbijt. De leerlingen kunnen hun kennis en ervaringen over het ontbijt delen met de andere leerlingen en hieruit ook iets leren. Is het s morgens

Nadere informatie

Glucose Tolerantie Test (GTT)

Glucose Tolerantie Test (GTT) Binnenkort komt u naar de polikliniek van het MCL voor een glucose tolerantie test. Een andere naam hiervoor is glucose belastingcurve. Bij dit onderzoek krijgt de huisarts of de specialist een betere

Nadere informatie

Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Geneeskunde 2. Informatiebrochure Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

Start 2 Lean. Hans Crampe. Opmars LEAN. Opmars LEAN in primaire zorgprocessen. Opmars LEAN gezondheid en welzijn: ondersteunende processen

Start 2 Lean. Hans Crampe. Opmars LEAN. Opmars LEAN in primaire zorgprocessen. Opmars LEAN gezondheid en welzijn: ondersteunende processen Start 2 Lean Hans Crampe Opmars LEAN Opmars LEAN gezondheid en welzijn: ondersteunende processen Opmars LEAN in primaire zorgprocessen Virginia Mason MedicalCenter, Productive Ward, Lief en LEAN, Wij maken

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie -

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie - PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE - Patiëntinformatie - Geachte ouders, Binnenkort wordt uw kind opgenomen op de afdeling daghospitalisatie van de kinderafdeling van Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Deze afdeling

Nadere informatie

NEDERLAND GROEPSMENU'S - TAFELBEDIENING (FLAVOURS) RESTAURANTS

NEDERLAND GROEPSMENU'S - TAFELBEDIENING (FLAVOURS) RESTAURANTS Groepsmenu s in onze tafefelbedieningssrestaurants Hieronder vindt u een overzicht van onze groepsmenu s in onze restaurants. Tip: bestel 8 dagen op voorhand. Dan krijgt u -8% korting op uw factuur. Hoe

Nadere informatie

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in is het zoveel mogelijk zelf verzorgen van uw kind. Kinderen hebben het recht hun ouders 24 uur per dag bij zich te hebben. U kunt zoveel als voor u mogelijk

Nadere informatie

Vlaams Indicatoren Project VIP²: borstkankerindicatoren

Vlaams Indicatoren Project VIP²: borstkankerindicatoren Vlaams Indicatoren Project VIP²: borstkankerindicatoren Op initiatief van de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, Icuro, Zorgnet Vlaanderen en de Vlaamse overheid, is het Vlaamse VIP 2 -indicatorenproject

Nadere informatie

Vlaams Indicatorenproject VIP²: Kwaliteitsindicatoren Borstkanker

Vlaams Indicatorenproject VIP²: Kwaliteitsindicatoren Borstkanker Vlaams Indicatorenproject VIP²: Kwaliteitsindicatoren Borstkanker INDICATOR B1 Proportie van patiënten gediagnosticeerd met invasieve borstkanker bij wie een systeembehandeling voorafgegaan werd door ER/PR-

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis

diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis 14.001N-140312 diensthoofd Chirurgisch Dagziekenhuis Het Chirurgisch Dagziekenhuis voor een dag naar het ziekenhuis Binnenkort komt u naar het Chirurgisch Dagziekenhuis voor een ingreep en mag u normaal

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Het tijdstip waarop u verwacht wordt:

Het tijdstip waarop u verwacht wordt: Dagbehandeling 2 Met uw behandelend specialist is afgesproken dat u een onderzoek of kleine ingreep zult ondergaan. U wordt hiervoor opgenomen op de dagbehandeling. Op de afdeling dagbehandeling worden

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Pediatrie. Informatiebrochure

Pediatrie. Informatiebrochure Pediatrie Informatiebrochure AZ Alma campus eeklo Afdeling pediatrie Moeie 18 9900 Eeklo Welkom op de kinderafdeling 2 Informatiebrochure Pediatrie Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN

Nadere informatie

Beste ouders Beste begeleiders

Beste ouders Beste begeleiders kinderdagziekenhuis Beste ouders Beste begeleiders Uw kind komt binnenkort naar het kinderdagziekenhuis van az groeninge op campus kennedylaan. Deze brochure vertelt u meer over het verloop van de opname.

Nadere informatie

1 ALGEMENE INFORMATIE

1 ALGEMENE INFORMATIE AANVRAAG VOOR VERBLIJF GEZONDHEIDSCENTRUM KONINKLIJKE VILLA Geachte, Om uw verblijf zo goed mogelijk voor te bereiden, vragen wij U om onderstaand formulier zo correct mogelijk in te vullen. Velden aangeduid

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CARDIOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CARDIOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING CARDIOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND WELKOM Welkom op onze afdeling. Wij hopen dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op de afdeling.

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd thuis

Veilig en vertrouwd thuis Het Zorgnet Veilig en vertrouwd thuis Ouder worden willen we het liefst allemaal. Tegelijkertijd willen we gezond blijven en op ons geheugen kunnen vertrouwen. We willen blijven wonen in onze vertrouwde

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND Ziek zijn en ook nog weg van huis is voor de meeste kinderen een vervelende ervaring. Daarom willen wij op de afdeling Kindergeneeskunde het gewone leven tijdens de opname

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Je wordt opgenomen in ZNA Middelheim Informatie voor patiënten

Je wordt opgenomen in ZNA Middelheim Informatie voor patiënten Je wordt opgenomen in ZNA Middelheim Informatie voor patiënten 2 Je wordt opgenomen in ZNA Middelheim Je wordt opgenomen in ZNA Middelheim 3 Beste patiënt, Weldra word je in ZNA Middelheim opgenomen voor

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten

Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten 1 Voorwoord Beste nieuwe medewerker, Beste student, Welkom bij de diëtisten. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Overzicht resultaten borstkankerzorg in Vlaanderen en Brussel

Overzicht resultaten borstkankerzorg in Vlaanderen en Brussel Overzicht resultaten borstkankerzorg in Vlaanderen en Brussel In dit sanconet rapport kan je de ziekenhuizen vergelijken die hun resultaten in verband met borstkankerzorg bekend gemaakt hebben. We hebben

Nadere informatie

KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER (2007-2008)

KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER (2007-2008) KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER (2007-2008) Algemene informatie In dit rapport vindt U de resultaten van de kwaliteitsindicatoren voor borstkankertumoren van AZNikolaas. Hierbij

Nadere informatie

De opname van u en uw baby bij Rhena. Als er extra zorg voor uw baby nodig is

De opname van u en uw baby bij Rhena. Als er extra zorg voor uw baby nodig is De opname van u en uw baby bij Rhena Als er extra zorg voor uw baby nodig is Inleiding De kinderarts heeft met u en uw partner besproken dat uw baby extra zorg nodig heeft. Daarom wordt u samen met uw

Nadere informatie

Eetdagboek voor de gezondheidstoestand. van het spijsverteringsstelsel

Eetdagboek voor de gezondheidstoestand. van het spijsverteringsstelsel Eetdagboek voor de gezondheidstoestand van het sstelsel Gebruik dit dagboek om gedurende 14 opeenvolgende dagen te noteren wat u eet en drinkt Uw eetdagboek voor 2 weken Naam Datum tot Instructies voor

Nadere informatie

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis.

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Dit werkboek is bedoeld als ondersteuning bij het trainingsprogramma. De droogbedtraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

Kwaliteitsvolle voeding voor welke prijs

Kwaliteitsvolle voeding voor welke prijs Kwaliteitsvolle voeding voor welke prijs Kwaliteitsvolle voeding, voor wie? Kwaliteitsvolle voeding, Voorstelling door wie? Voedingszorg Immaculata Visie Immaculata Tijd voor vragen Katrien Docx Diëtiste

Nadere informatie

Vier op de tien slaapt slecht Bijlage

Vier op de tien slaapt slecht Bijlage 1) Grafieken en tabellen Vier op de tien slaapt slecht Bijlage Grafiek 1: Stellingen over slaap (totale groep 3.297 personen) Kijk naar jezelf (op een gemiddelde dag) en duid aan in welke mate je het eens

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Voedingsadviezen bij een maagverkleining

Voedingsadviezen bij een maagverkleining Voedingsadviezen bij een maagverkleining 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding.... 3 2. Enkele aandachtspunten.. 3 3. Wat mag ik eten en drinken?... 4 Week 1. 4 Week 2. 4 Week 3. 5 Mag ik snacks eten?.. 5 4. Welke

Nadere informatie

Colonoscopie. Alex Feldheimstraat 56 1930 Zaventem info@mirha.be Tel: 02/720 26 16. Geachte mevrouw, mijnheer,

Colonoscopie. Alex Feldheimstraat 56 1930 Zaventem info@mirha.be Tel: 02/720 26 16. Geachte mevrouw, mijnheer, Gynaecologie - Verloskunde - Senologie - Urogynaecologie Gastroenterologie - Plastische en esthetische heelkunde Kinesitherapie - Diëthetiek Alex Feldheimstraat 56 1930 Zaventem info@mirha.be Tel: 02/720

Nadere informatie

Waar u op moet letten

Waar u op moet letten voedseldagboek datum van invullen naam diëtist OLVG patiëntensticker Voor de behandeling van uw kind is het belangrijk om te weten wat uw kind eet en drinkt. Wij vragen u om 3 dagen (2 weekdagen en 1 weekenddag)

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van

Nadere informatie

BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep

BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep REGIONAAL ZIEKENHUIS H.HART VZW NAAMSESTRAAT 105 3000 LEUVEN TELEFOON (016)209211 FAX (016)209269 BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep Voorwoord Mevrouw Mijnheer De arts heeft zonet

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE. Onderzoek van de binnenzijde van de darm

PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE. Onderzoek van de binnenzijde van de darm PATIËNTEN INFORMATIE COLOSCOPIE Onderzoek van de binnenzijde van de darm Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je verwacht voor een coloscopie of sigmoïdoscopie op de afdeling endoscopie. Een coloscopie of

Nadere informatie

Welkom. in het kinderdagziekenhuis

Welkom. in het kinderdagziekenhuis Welkom in het kinderdagziekenhuis Beste ouders, Het kinderdagziekenhuis van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius heet u van harte welkom. Uw kind komt weldra naar het kinderdagziekenhuis voor een onderzoek,

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER ( )

KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER ( ) KWALITEITSINDICATOREN VOOR ONCOLOGIE: INVASIEVE BORSTKANKER (2007-2008) Algemene informatie In dit rapport vindt U de resultaten van de kwaliteitsindicatoren voor borstkankertumoren van AZNikolaas. Hierbij

Nadere informatie

Een vochtbeperking Informatie voor mensen met een vochtbeperkt dieet

Een vochtbeperking Informatie voor mensen met een vochtbeperkt dieet Diëtetiek Een vochtbeperking Informatie voor mensen met een vochtbeperkt dieet Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep EEN VOCHTBEPERKING Informatie voor

Nadere informatie

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel.

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel. 0000/475/0 - GZA - oktober 2014 Wat u moet weten over de dienst longziekten Dienst longziekten secretariaat: tel. + 32 3 443 35 57 verpleegafdeling: tel. + 32 3 443 35 06 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan

Nadere informatie

patiënteninformatie Dagziekenhuis campus Sint-Jozef Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel

patiënteninformatie Dagziekenhuis campus Sint-Jozef Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel i patiënteninformatie Dagziekenhuis campus Sint-Jozef Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Mevrouw Mijnheer Deze brochure is opgesteld om uw verblijf in het dagziekenhuis zo aangenaam mogelijk

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 KRAAMAFDELING Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 www.sintandriestielt.be materniteit@sintandriestielt.be Foto : Norbert Maes Mei 2012 12 1 2

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE DIRECTE. laryngoscopie

PATIËNTEN INFORMATIE DIRECTE. laryngoscopie PATIËNTEN INFORMATIE DIRECTE laryngoscopie Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je opgenomen in het dagziekenhuis van het AZ Lokeren. Wij vragen je om deze folder aandachtig te lezen. Indien je nog vragen

Nadere informatie

Voeding naar topprestaties Sportdiëtiste Ellen Devroe. Voeding op onze topsportschool. Internaat 27/08/15. Voeding op school. ! Ouders. !

Voeding naar topprestaties Sportdiëtiste Ellen Devroe. Voeding op onze topsportschool. Internaat 27/08/15. Voeding op school. ! Ouders. ! Voeding naar topprestaties Voeding op school Voeding bij de inspanning Voeding op onze topsportschool! Het internaat, voedingsaanbod Internaat! Voedingsmiddelen van thuis! Voedinsplan! Verschil school

Nadere informatie

VK-Diamond 2011. Hoe komen we best aan de start?

VK-Diamond 2011. Hoe komen we best aan de start? VK-Diamond 2011 Raf Van Dyck Hoe komen we best aan de start? Stabiel gewicht : Stabiel lichaamsgewicht vanaf NU tot VK Uitgerust : Op tijd gaan slapen en ontspannen Goede vochtbalans : Optimale vochtbalans

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Niersteen- verbrijzeling

PATIËNTEN INFORMATIE. Niersteen- verbrijzeling PATIËNTEN INFORMATIE Niersteen- verbrijzeling Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je opgenomen in het dagziekenhuis van het AZ Lokeren. Wij vragen je om deze folder aandachtig te lezen. Indien je nog vragen

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

SF Z. Infobrochure. Inwendig Dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Infobrochure. Inwendig Dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Infobrochure Inwendig Dagziekenhuis Welkom Welkom op het inwendig dagziekenhuis van het Sint-Franciscusziekenhuis. Bij ons kan je ambulant een onderzoek of een behandeling

Nadere informatie

DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES

DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES i patiënteninformatie DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES Onthaalbrochure G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l Mevrouw Mijnheer Deze brochure is opgesteld om uw verblijf in het dagziekenhuis

Nadere informatie

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014 VEILIGHEID 5. TBM Maart 2014 TBM: Gezond op het werk * Aan de hand van een Quiz * Verdeel de Quiz kaart de dag voor de TBM * Verzamel voor de start van de TBM de kaarten en steek deze in een omslag met

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Curettage

PATIËNTEN INFORMATIE. Curettage PATIËNTEN INFORMATIE Curettage Mevrouw Binnenkort word je opgenomen in het dagziekenhuis van het AZ Lokeren. Wij vragen je om deze folder aandachtig te lezen. Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde

verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde Hartelijk welkom in de verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure

Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure Kinderdagziekenhuis Informatiebrochure Pagina 1 Datum van de ingreep:./... /. Uur waarop u met uw kind in het ziekenhuis moet zijn:. Uw kind moet nuchter zijn vanaf././. Uur: o Eerst inschrijven op dienst

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de nieren, de urinewegen en de blaas (IVP)

Röntgenonderzoek van de nieren, de urinewegen en de blaas (IVP) Infobrochure Röntgenonderzoek van de nieren, de urinewegen en de blaas (IVP) mensen zorgen voor mensen Inleiding In deze folder vindt u informatie over het röntgenonderzoek van de nieren, de urinewegen

Nadere informatie

informatiebrochure EBUS Ziekenhuis Maas en Kempen

informatiebrochure EBUS Ziekenhuis Maas en Kempen informatiebrochure EBUS Ziekenhuis Maas en Kempen 2 Dr. E. Cox Dr. K. Darquennes Dr. A. Sadowska Dienst Inwendige Ziekten ZMK Longziekten Raadpleging op afspraak: Afsprakenbureau: tel. 089/509.240 Secretariaat

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten.

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten. Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten www.nwz.nl Inhoud Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van de

Nadere informatie

U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie.

U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie. Welkom Geachte patiënt Geachte familie U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een arthroscopie van de knie. Wellicht roept deze behandeling bij u toch wel wat vragen op. Met deze brochure

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Niersteen- verbrijzeling

PATIËNTEN INFORMATIE. Niersteen- verbrijzeling PATIËNTEN INFORMATIE Niersteen- verbrijzeling Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je opgenomen in het dagziekenhuis van het AZ Lokeren. Wij vragen je om deze folder aandachtig te lezen. Indien je nog vragen

Nadere informatie

> Eén dag in het ziekenhuis Dagziekenhuis campus Volkskliniek campus Sint-Lucas

> Eén dag in het ziekenhuis Dagziekenhuis campus Volkskliniek campus Sint-Lucas www.azstlucas.be > Eén dag in het ziekenhuis campus Volkskliniek campus Sint-Lucas Eén dag in het ziekenhuis Binnenkort ondergaat u een behandeling in het dag ziekenhuis op campus Sint-Lucas of op campus

Nadere informatie

Hoe werk je nu met de driehoek?

Hoe werk je nu met de driehoek? Weet en eet gezond Dit boekje gaat over gezonde voeding en over de driehoek die je kan helpen om iedere dag en iedere maaltijd gezond te eten. Als je gezond eet en genoeg beweegt zal je ook minder snel

Nadere informatie

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Eten en drinken in het ziekenhuis

Eten en drinken in het ziekenhuis Eten en drinken in het ziekenhuis Inleiding Goede voeding is belangrijk, juist nu u ziek bent. Daarom krijgt u tijdens uw opname in het ziekenhuis goede en gezonde voeding. Hierbij wordt rekening gehouden

Nadere informatie

Wat u vooraf moet weten Wat er vooraf moet gebeuren

Wat u vooraf moet weten Wat er vooraf moet gebeuren dagziekenhuis Wat u vooraf moet weten Wat er vooraf moet gebeuren Indien u geopereerd wordt, moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf de avond voor de ingreep (uiterlijk middernacht) niets meer mag

Nadere informatie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een opname in het Radboudumc. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Wegwijzer bij

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7, MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0335-3415 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de dunne darm

Röntgenonderzoek van de dunne darm Radiologie Röntgenonderzoek van de dunne darm www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl RAD045 / Röntgenonderzoek van de dunne darm / 10-11-2015 2

Nadere informatie

Kinderen & Voeding. Enquête naar de voedingsgewoonten van kinderen in Vlaanderen Juli 2007

Kinderen & Voeding. Enquête naar de voedingsgewoonten van kinderen in Vlaanderen Juli 2007 Kinderen & Voeding Enquête naar de voedingsgewoonten van kinderen in Vlaanderen Juli 2007 Methodologie Online onderzoek uitgevoerd door IPSOS 997 ouders (met kinderen tussen 3 en 17 jaar) en 538 kinderen

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 DATUM: BEWONERSPROFIEL 1. IDENTITEITSGEGEVENS Naam & voornaam: Geboorteplaats: Geboortedatum: Adres: Sedert wanneer woont

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Curettage

PATIËNTEN INFORMATIE. Curettage PATIËNTEN INFORMATIE Curettage Mevrouw Binnenkort word je opgenomen in het dagziekenhuis van het AZ Lokeren. Wij vragen je om deze folder aandachtig te lezen. Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie