Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geneeskunde 2. Informatiebrochure"

Transcriptie

1 Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg

2 Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis 10 Praktische weetjes 11

3 Voorwoord Mevrouw, mijnheer, Wij heten u van harte welkom op Geneeskunde 2. Uw opname roept ongetwijfeld heel wat vragen bij u op. Met deze brochure trachten we alvast enkele vragen te beantwoorden. De brochure is een gids voor uw verblijf op onze afdeling. Het vertelt u tot wie u zich moet wenden, hoe alles hier in zijn werk gaat en wat er allemaal voorzien is om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, aarzel niet om dan al uw opmerkingen of suggesties te melden aan de medewerkers of via de patiëntenevaluatie. 3 Bij dringende problemen kan u ook steeds bij de hoofdverpleegkundige van de afdeling terecht. Wij wensen u een spoedig herstel en doen intussen al het nodige om uw verblijf op onze afdeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Met vriendelijke groeten Het team van Geneeskunde 2

4 De opname U bent opgenomen op de dienst Geneeskunde 2. De afdeling bevindt zich op de eerste verdieping. Volg de bewegwijzering naar Geneeskunde2 (route 211). Wij zijn te bereiken op het nummer Bij opname moet u soms wachten voor u een kamer toegewezen krijgt. Alvast onze excuses hiervoor. De verpleegkundige die u ontvangt, zal u de nodige informatie bezorgen over uw verblijf op onze afdeling. Om uw identificatie te vergemakkelijken, vragen wij u het identificatie-armbandje tijdens uw ganse ziekenhuisopname te dragen. 4 Tijdens het verblijf in het ziekenhuis wordt de medicatie vanuit ziekenhuisapotheek afgeleverd. Om uw thuismedicatie correct verder te zetten zal de verpleegkundige uw thuismedicatie overlopen en noteren in het verpleegdossier. Vaak wijzigt de arts uw medicatie en om vergissingen te vermijden, overloopt de verpleegkundige uw medicatie en zal de verpleegkundige de medicatie bedelen. Voor uitgebreide info over het ziekenhuis, verwijzen wij u graag naar de onthaalbrochure van het Imeldaziekenhuis die u bij opname gekregen heeft.

5 Multidisciplinair team Artsen (pneumologen) Het team op de afdeling bestaat uit 5 geneesheren:! Dr. A. Heremans, longarts en diensthoofd! Dr. J. Roelandts, longarts! Dr. E. Frans, longarts en internist! Dr. T. Lauwerier, longarts en revalidatie-arts! Dr. N. De Brucker, longarts en respiratoire oncoloog Er is dagelijks overleg tussen de geneesheer-assistent, een longarts en de verpleegkundigen. De dienstdoende longarts en geneesheer-assistent brengen u dagelijks een bezoek. Aarzel niet om uw vragen te stellen. U kunt deze op voorhand noteren, dan vergeet u ze niet als de arts langskomt. 5 Heeft uw familie vragen, dan kunnen zij zich in eerste instantie richten tot de geneesheer-assistent. Indien u de behandelende longarts wilt spreken, gelieve een afspraak te maken via de verpleegkundigen. U kunt tevens terecht bij de geneesheer-assistent voor het invullen en ondertekenen van attesten (werk, ziekenfonds, verzekering ).

6 Multidisciplinair team Het verpleegkundig team Het verpleegkundig team staat onder leiding van Wendy De Boeck (hoofdverpleegkundige). Zij wordt bijgestaan door haar adjunct-hoofdverpleegkundige en door een heel team enthousiaste verpleegkundigen, zorgkundigen en studenten verpleegkunde. Als verpleegkundig team staan wij 24 uur op 24 in voor de continuïteit van het zorgproces. 6 Wij vormen het aanspreekpunt voor u en uw familie. Ook wanneer u een afspraak wilt maken met andere medewerkers zoals kinsist, diëtist, sociaal medewerker, psycholoog of pastor kunt u bij ons terecht. Bij eventuele vragen of problemen in verband met de verzorging of uw verblijf kunt u ons altijd contacteren.

7 Patiëntenbegeleiding Sociale dienst Bij eventuele sociale problemen in verband met de opname, het ontslag of de thuisverpleging kunt u steeds op hen een beroep doen. Belangrijk is deze problemen zo snel mogelijk, liefst al van bij opname, door te geven aan de verpleegkundigen van de afdeling. COPD-verpleegkundige Omdat inhalatietherapie één van de belangrijkste toedieningsvormen van medicatie is voor verschillende longaandoeningen komt de COPD-verpleegkundige bij elke opname langs om deze toediening te overlopen en u eventueel de techniek correct aan te leren. Gelieve uw inhalatiemedicatie mee te brengen naar het ziekenhuis. Wanneer de longarts zuurstof heeft voorgeschreven voor thuis komt de COPDverpleegkundige langs om de zuurstofvoorziening te organiseren en u de nodige informatie hieromtrent mee te geven. De COPD-verpleegkundige is ook gespecialiseerd als rookstopbegeleidster (erkende tabacologe). Bij haar kan u terecht voor op maat aangeboden rookstopbegeleiding. 7 Psychologen Om een afspraak met hen te maken, kunt u zich wenden tot de verpleegkundigen van de afdeling. De verpleegkundigen zelf of de arts kunnen het nodig achten dat een psycholoog bij u langskomt. Levensbeschouwelijke dienst of Pastorale dienst Wil u graag een gesprek met iemand van de levensbeschouwelijke dienst, dan kan u dit steeds aan de verpleegkundigen vragen. Palliatieve dienst Indien u bijstand nodig heeft in de periode van het levenseinde, kan er steeds een beroep gedaan worden op leden van de palliatieve dienst. Het is voor ons belangrijk om u een zorg / behandeling te kunnen aanbieden afgestemd op uw wens.

8 Andere medewerkers Kinesist Tijdens het verblijf kan u bezoek krijgen van een kinesist. Dit gebeurt enkel op voorschrift van uw geneesheer. De kinesist weet waarom u opgenomen bent en zal ieder op een specifieke gepaste manier behandelen. Diëtiste Op vraag kan een diëtiste langskomen en u enkele nuttige tips en richtlijnen aanreiken aangaande uw voeding. 8 Vervoerdienst Om u naar uw verschillende onderzoeken te brengen, werken we binnen het ziekenhuis met een vervoerdienst. De mensen van de vervoerdienst brengen u naar de juiste wachtzaal en komen u na uw onderzoek ook weer ophalen. Zij zijn geen verpleegkundigen. Zij kunnen u dan ook geen resultaten van onderzoeken meedelen. Onderhoudspersoneel Zij staan in voor het onderhoud van de afdeling. Zij zullen dagelijks uw kamer komen schoonmaken.

9 Dagindeling Hieronder vindt u een overzicht van de dagindeling tijdens uw verblijf u. Dienstoverdracht nacht- aan vroegdienst 7.15 u. Bloedafname 7.30 u. Verpleegkundige zorg Medicatiebedeling Parametercontrole 8 u. Ontbijt 8.30 u. Onderzoeken Verpleegkundige zorg Parametercontrole u. Medicatiebedeling u. Warme maaltijd u. Dienstoverdracht vroeg- aan avonddienst 15 u. Begin bezoektijd 16 u. Verpleegkundige zorg Medicatiebedeling 17 u. Broodmaaltijd 20 u. Einde bezoektijd Medicatiebedeling Verpleegkundige zorgen u. Dienstoverdracht avond- aan nachtdienst 22 u. Begin nachtrust 9

10 Ontslag uit het ziekenhuis De datum en het tijdstip van uw ontslag worden door de behandelende arts bepaald. Een ontslagbrief wordt via elektronische weg bezorgd aan uw huisarts en wordt ook op papier meegegeven. Wij vragen u na thuiskomst contact op te nemen met uw huisarts voor bespreking en verderzetten van de zorgen. De verpleegkundige ontslagbrief met het medicatie-overzicht, het dieet, de richtlijnen voor evt. thuisverpleging en de eventuele volgende afspraken wordt met u overlopen en besproken. 10 Indien u met de ziekenwagen naar huis moet, zal de verpleegkundige of sociaal medewerker u graag helpen de beste oplossing te vinden tijdens uw opname. Vanaf 14 uur wordt er tijd genomen om uw ontslagpapieren op te stellen. U verlaat het ziekenhuis in principe tussen 14 en 17 uur.

11 Praktische weetjes Telefoon In alle kamers is telefoon beschikbaar. Het nummer is te vinden op het toestel. Om extern te bellen, heeft u een telefoonkaart nodig. U kan ook uw persoonlijke gsm gebruiken. Menukeuze Omwille van het ziektebeeld is het soms noodzakelijk een dieet te volgen. Dagelijks zal iemand bij u langskomen om uw menukeuze op te nemen. Geld en waardevolle voorwerpen Wij adviseren u geen geld of waardevolle zaken mee te brengen naar de afdeling. In uitzonderlijke gevallen kunt u deze laten bewaren in de kluis van het ziekenhuis. 11 Roken Roken wordt enkel toegestaan in de hiervoor voorziene ruimte aan de hoofdingang. Wij raden u aan te stoppen met roken. Als u daarbij hulp wilt, kunnen we de tabacologe van het ziekenhuis voor u contacteren. Verlaten van de afdeling Wanneer u de afdeling wilt verlaten voor bv. een bezoek aan de cafetaria, verwittig dan de verpleegkundigen zodat zij altijd weten waar u vertoeft.

12 Tips voor bezoekers - Regelmatige korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken. Indien u niet te lang blijft zal uw bezoek voor de patiënt aangenamer zijn en niet te vermoeiend. - Neem een stoel en ga gerust even zitten. Dit geeft blijk van aandacht en toont dat u tijd wilt maken voor de zieke. Bekommer u niet om wat u gaat zeggen, maar om hoe u zult luisteren. - Respecteer de bezoektijden De bezoekuren zijn doorlopend van 15 tot 20 uur. - Verlaat de kamer wanneer een zorgverlener langskomt voor verzorging of onderzoek. - Boven de kamerdeur hangt een lampje met een kleurcode o Rood: de kamer is niet toegankelijk o Wit: de beloproep is geactiveerd, de verpleegkundige komt eraan - Vermijd lawaai in de kamer en in de gangen. Denk aan de rust van onze patiënten. - Misschien is de patiënt niet aanwezig op de kamer omwille van een onderzoek of behandeling. De verpleegkundige op de afdeling geeft u hierover graag meer informatie. - U kunt uw ziek(e) familielid, vriend, kennis op een eenvoudige manier verrassen met een elektronische wenskaart via de website onder de rubriek bezoekers > E-cards. Z I E K E N H U I S Imeldaziekenhuis Imeldalaan Bonheiden WZC Den Olm Schoolstraat Bonheiden R02

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Dagindeling 7 Ontslag uit het ziekenhuis 8 Nota s 9-11 2 Contacten

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Patiëntenbegeleiding 5 Andere medewerkers 6 Dagindeling 7

Nadere informatie

Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Welkom 3 Bij opname 4 Multidisciplinair team 5 De artsen 5 Het verpleegkundig team 6 Patiëntenbegeleiding 7 Andere

Nadere informatie

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 1 en 4: gastro-enterologie 4 Multidisciplinair team 5 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Geneeskunde 5. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 5. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 5 Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 5 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis 10

Nadere informatie

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 1 en 4: gastro-enterologie 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

HAVA2 en HAVA3. informatiebrochure voor patiënten en familie

HAVA2 en HAVA3. informatiebrochure voor patiënten en familie HAVA2 en HAVA3 informatiebrochure voor patiënten en familie imelda omringt u met zorg Inhoud Voorwoord 3 Hoe kan u best HAVA bereiken? 3 Waarvoor staat HAVA? 4 Bezoekuren 4 Wie kan u op HAVA ontmoeten?

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling inwendige ziekten en chirurgie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Verpleegafdeling orthopedie

Verpleegafdeling orthopedie Verpleegafdeling orthopedie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling orthopedie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

Chemotherapie op geneeskunde 2. Imeldaziekenhuis

Chemotherapie op geneeskunde 2. Imeldaziekenhuis Chemotherapie op geneeskunde 2 Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Voorstelling van het multidisciplinair team op dienst longziekten 3 Inleiding 4 Opname 5 Algemeen 6 Enkele praktische afspraken

Nadere informatie

Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie

Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling nierziekten en diabetes. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel

E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel. 016 34 45 40 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Diensthoofd prof. dr. Eric Van Wijngaerden Medische staf algemene interne geneeskunde Artsen prof.

Nadere informatie

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten E 641 geriatrie Tel. 016 34 64 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Artsen prof. dr. Evelien Gielen dr. Liesbeth Vander Weyden Hoofdverpleegkundige Raf Beneens Sociaal werkster Katrien Keppens

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Verpleegafdeling chirurgie Menen

Verpleegafdeling chirurgie Menen Verpleegafdeling chirurgie Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor patiënten die een operatie hebben ondergaan. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige,

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologie

Verpleegafdeling oncologie Verpleegafdeling oncologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen staan ter beschikking voor

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth Patiënteninformatie Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team : onze

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1 Informatiebrochure Gastro-enterologie X3Z Hier komt titel van persberich Pagina 1 Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst Gastro-Enterologie 1. Dokters Dr. J. Vandervoort (diensthoofd) Dr. P. Van

Nadere informatie

E 437 cardiale heelkunde tel

E 437 cardiale heelkunde tel E 437 cardiale heelkunde tel. 016 34 43 70 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf cardiale heelkunde prof. dr. Bart Meyns prof. dr. Paul Herijgers prof. dr. Bart Meuris prof. dr. Filip

Nadere informatie

E 452 Neurochirurgie Tel

E 452 Neurochirurgie Tel E 452 Neurochirurgie Tel. 016 34 45 20 informatie voor patiënten Medische staf Prof. dr. Johan Van Loon, diensthoofd Prof. dr. Jan Goffin Prof. dr. Bart Depreitere Prof. dr. Steven De Vleeschouwer Dr.

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op het dagziekenhuis oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, oncologieverpleegkundigen,

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Verpleegeenheid C1. Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C1. Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C1 Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

verpleegeenheid heelkunde

verpleegeenheid heelkunde verpleegeenheid heelkunde Hartelijk welkom in de verpleegeenheid heelkunde Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

E 660 en E 661 urologie. E 660 tel E 661 tel informatie voor patiënten

E 660 en E 661 urologie. E 660 tel E 661 tel informatie voor patiënten E 660 en E 661 urologie E 660 tel. 016 34 66 00 E 661 tel. 016 34 66 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Prof. dr. Dirk De Ridder (diensthoofd) Prof. dr. Guy Bogaert Prof. dr.

Nadere informatie

Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie

Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor patiënten opgenomen voor een abdominale/oncologische ingreep, voor mond-kaakaangezichtschirurgie,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 1 Beste patiënt, Wij heten u van harte welkom op de dienst cardiologie in het Sint-Dimpna ziekenhuis Geel. Met deze brochure trachten we u wegwijs te maken op onze

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

verpleegeenheid psychiatrie

verpleegeenheid psychiatrie verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid psychiatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...5 2.3

Nadere informatie

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314.

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314. Onthaalbrochure Geriatrie Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken A3.1 Geriatrie Kamer 301 tem 314 Verpleegkundig diensthoofd: Sonja Aerts Zorgcoördinator: Tanja Devogelaere Tel.: 011 826 381 A3.2

Nadere informatie

verpleegeenheid neurologie - revalidatie

verpleegeenheid neurologie - revalidatie verpleegeenheid neurologie - revalidatie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid neurologie - revalidatie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

E 660 en E 661 urologie

E 660 en E 661 urologie E 660 en E 661 urologie E 660 tel. 016 34 66 00 E 661 tel. 016 34 66 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Prof. dr. Dirk De Ridder (diensthoofd) Prof. dr. Guy Bogaert Prof. dr.

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4... 4 Beste patiënt, 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Het team... 4 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde

verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde Hartelijk welkom in de verpleegeenheid inwendige geneeskunde - heelkunde Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het

Nadere informatie

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel.

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel. 0000/475/0 - GZA - oktober 2014 Wat u moet weten over de dienst longziekten Dienst longziekten secretariaat: tel. + 32 3 443 35 57 verpleegafdeling: tel. + 32 3 443 35 06 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan

Nadere informatie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie info voor patiënten Afdeling Geriatrie 01. Inleiding Welkom op de afdeling Geriatrie van het UZ Gent. U bereikt de afdeling via ingang 50, route 575. Deze brochure bevat praktische informatie voor uw opname

Nadere informatie

E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel informatie voor patiënten

E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel informatie voor patiënten E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel. 016 34 43 50 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Artsen Cardiologie: Harttransplantatie: prof. dr. Marie-Christine Herregods prof. dr.

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

Afdeling D1 Neurologie en pneumologie

Afdeling D1 Neurologie en pneumologie Afdeling D1 Neurologie en pneumologie INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN INHOUD 1 VOORSTELLING VAN DE afdeling...5 2 HET MULTIDISCIPLINAIR TEAM...5 2.1 De artsen 2.2 De verpleegkundigen 2.3 Andere paramedici

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

E 642 endocrinologie - diabetes tel

E 642 endocrinologie - diabetes tel E 642 endocrinologie - diabetes tel. 016 34 64 20 informatie voor patiënten WELKOM OP ONZE AFDELING Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag deze brochure. Het

Nadere informatie

Verpleegeenheid D3. Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D3. Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D3 Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie Informatiebrochure patiënten 1. Welkom op D3...4 2. Het team...4 2.1 Artsen...4 2.2 Verpleegkundigen...5 2.3 Paramedici...7 2.4 Secretaresse...7

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Pneumologie C1

Welkom op de afdeling Pneumologie C1 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Welkom op de afdeling Pneumologie C1 Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL

Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL 1 doet het met zorg, veilig en kwaliteitsvol! Kwaliteitslabel 2017-2022 Het H. Hartziekenhuis Mol is een kwaliteitsvol en veilig georganiseerd

Nadere informatie

Opnamefiche. Orthopedie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Opnamefiche. Orthopedie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Opnamefiche Orthopedie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Hart- en longziekten. informatiebrochure

Hart- en longziekten. informatiebrochure Hart- en longziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Arthroscopie van de knie. Dagziekenhuis 1

Arthroscopie van de knie. Dagziekenhuis 1 Arthroscopie van de knie Dagziekenhuis 1 imelda omringt u met zorg Inhoud Voorbereiding 3 Verloop 4 Nazorg 5 Verloop thuis 6 Nota s 7 2 Doel van de ingreep en/of behandeling Een arthroscopie is een kijkoperatie

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Afdeling B20. Neurochirurgie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling B20. Neurochirurgie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling B20 Neurochirurgie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Gynaecologische ingreep. Dagziekenhuis 1

Gynaecologische ingreep. Dagziekenhuis 1 Gynaecologische ingreep Dagziekenhuis 1 imelda omringt u met zorg Inhoud Voorbereiding 3 Verloop 4 Nazorg 5 Verloop thuis 6 Nota s 7 2 Doel van de ingreep Dit omvat o.a. het kijken in de baarmoeder (hysteroscopie),

Nadere informatie

Afdeling C25. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling C25. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling C25 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Afdeling A35. Abdominale Heelkunde. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6.

Afdeling A35. Abdominale Heelkunde. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. Afdeling A35 Abdominale Heelkunde T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Inwendig / oncologisch daghospitaal (S3) 2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 4 1.1. Praktische informatie...

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

E 440 gynaecologie en gynaecologische oncologie

E 440 gynaecologie en gynaecologische oncologie E 440 gynaecologie en gynaecologische oncologie informatie voor patiënten INLEIDING 3 UW VERBLIJF OP EENHEID 440 4 BEZOEK VAN DE ARTS 6 THUISMEDICATIE 6 PATIËNTENBEGELEIDING 7 TELEFONEREN 8 BELANGRIJK

Nadere informatie

Ingrepen van handen-armen-voeten. Dagziekenhuis 1

Ingrepen van handen-armen-voeten. Dagziekenhuis 1 Ingrepen van handen-armen-voeten Dagziekenhuis 1 imelda omringt u met zorg Inhoud Voorbereiding 3 Verloop 4 Nazorg 5 Verloop thuis 6 Nota s 7 2 Doel van de ingreep en/of behandeling Dit betreft o.a. skiduim,

Nadere informatie

E 212 orthopedie. tel informatie voor patiënten

E 212 orthopedie. tel informatie voor patiënten E 212 orthopedie tel. 016 33 81 20 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Diensthoofd Artsen-supervisoren orthopedie Heupchirurgie Handchirurgie Voetchirurgie Leuvens algologisch centrum

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie Inhoud 01 Welkom... 04 02 Voorstelling hospitalisatieafdeling... 05 03 Wat brengt u mee?... 06 04 Voorzieningen op

Nadere informatie