Nieuwsbrief Nr. 4, 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Nr. 4, 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Nr. 4, 2014 De herfst is begonnen. Dit weekend wordt de klok een uur terug gezet, dus we krijgen weer lange avonden. Gezellig om na het eten nog een leuk spelletje te spelen met de kinderen. Dus als de kinderen zich vervelen, dan weet u ons te vinden. Peuterochtend Nijkerk Elke eerste maandag van de maand zijn alle ouders, oppas opa s en oma s en gastouders van harte welkom op de peuterochtend. De peuterochtend is er speciaal voor kinderen van 0-4 jaar. Tijdens deze peuterochtenden, van 10 tot 11 uur in de bibliotheek van Nijkerk, kunnen peuters spelen met het speelgoed van Speelotheek Pinoccio en wordt er voorgelezen. De thema s van de peuter-ochtenden sluiten aan bij de tijd van het jaar. Zo was het thema van de peuterochtend in oktober: Herfst. Tijdens het spelen werden de kinderen verrast met een vers geschild appeltje. Onze Rita werd op haar beurt verrast door een mevrouw die graag mee wilde helpen schillen. De kinderen hebben gesmuld! Het thema van de peuterochtend op maandag 3 november staat in het teken van licht. Heleen Kraal zal deze peuterochtend met muziek begeleiden. Het zo heel leuk zijn als alle kinderen een lichtje mee hebben. Dit kan een zaklamp zijn, een lampionlampje, een sleutelhanger waarin een lichtje zit enz. Het maakt niet uit wat voor lichtje je mee neemt, als je maar meedoet. Riet van de Brink. onze vrijwilliger die op de peuterochtenden voor leest, is ook aanwezig om de kinderen een leuk verhaaltje voor te lezen. Zij is deze morgen voor de laatste keer bij de peuterochtend om aan de kinderen voor te lezen. Riet van de Brink Zoals hierboven al vermeld zal maandag 3 november de laatste keer zijn dat Riet van de Brink bij de peuterochtend aanwezig is. Langs deze weg willen wij haar heel hartelijk danken voor alles wat zij heeft gedaan om deze ochtenden tot een succes te brengen. We zullen je enthousiaste verhaaltjes missen.

2 Wandelwagensoos Vindt u het leuk om ander ouders te ontmoeten? Deze soos is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Ook als je bijna gaat bevallen en je vindt het leuk om andere ouders of zwangere vrouwen te ontmoeten, loop gewoon binnen. De wandelwagensoos is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin, waaronder ook het consultatiebureau. En in samenwerking met bibliotheek Nijkerk en Speelotheek Pinoccio. Entree is gratis en de koffie staat klaar! De eerst volgende wandelwagensoos is op maandag 17 november. Wat betekent tekenen voor kinderen? Marie-Jeanne Wijnbeek-Simons van MD studio heeft ons 1 september jl. laten zien dat tekenen een fantastische manier is om contact te maken met kinderen! Behalve dat kinderen tekenen heel leuk vinden, biedt tekenen ook de kinderen de mogelijkheid hun ervaringen en emoties een plaats te geven. De kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag. En dat is te zien! MAS stagiaires Speelotheek Pinoccio is altijd op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, daarbij maakt het niet uit of je student of (groot)ouder bent. De Speelotheek is een leuke en leerzamer plek voor een MAS stage. Om leerlingen van het Voortgezet Onderwijs te laten weten dat wij stagiaires zoeken, hebben wij deelgenomen aan het MASplein in het Corlear College in Nijkerk. Benieuwd wie er bij ons stage loopt? Remi helpt ons op vrijdagmiddag en binnenkort neemt Sophie Peters het stokje over van Remi. En op vrijdagavond zijn Elena en Ilse in de Speelotheek om u te helpen. Beursvloer Nijkerk Op 20 november vindt de Beursvloer Nijkerk plaats. Speelotheek Pinoccio is daarbij ook aanwezig. Als stichting kunnen wij op bepaalde gebieden professionele hulp gebruiken. Het inhuren van experts past helaas niet in ons budget. Wij vinden het heel belangrijk dat de prijzen laag blijven waardoor iedereen, ongeacht inkomen, lid kan worden van de Speelotheek. Elk kind verdient speelgoed dat aansluit bij zijn/haar eigen ontwikkeling. Op Beursvloer Nijkerk gaan wij op zoek naar organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Wij kunnen onder andere professionele hulp gebruiken bij het opstellen van een beleidsplan, het opstellen van een financieel jaarplan, maar ook bij het maken van een goede website en het aanvragen van een vergunning bij de gemeente voor opslagruimte etc.

3 In the picture Altijd al een bekende Nijkerker willen worden? Dat kan nu bij Speelotheek Pinoccio. Wij zijn op zoek naar leden die het leuk vinden om geïnterviewd te worden voor een stukje in de Nieuwsbrief. Wil jij wel eens aan het woord komen, meld je dan aan via: of meld het bij onze vrijwilligers. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Nieuw speelgoed Heeft u een mooi, leerzaam spel gezien en vindt u het niet terug in onze Speelotheek? Dan horen wij het graag. Onze speelgoedcommissie schaft regelmatig met veel plezier nieuw speelgoed aan om ervoor te zorgen dat uw (oppas/klein)kind optimaal plezier aan het speelgoed en de spellen van de Speelotheek zal beleven. Uiteraard schaffen wij ook het speelgoed van het jaar 2014 aan zodra dit in de winkels ligt. Tot 1 november aanstaande kunt u nog stemmen voor het speelgoed van het jaar Laat uw stem ook horen via Voor de spelletjesliefhebber G122_Pim Pam Pet Battel, Leeftijd vanaf 8 jaar Draai een kaartje om en start de timer! Noem een woord dat bij het onderwerp past en druk de beginletter in. Daarna is de volgende speler aan de beurt en die zoekt ook een woord bij dat onderwerp, maar met een beginletter die nog niet is ingedrukt. Er zijn dus steeds minder beginletters beschikbaar! Wie het laatste een letter in kan drukken en een relevant woord noemt, wint het kaartje. Degene die aan het einde van het spel de meeste kaartjes verzameld heeft, wint! G88_Malle Aapjes, geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar Plaats de malle aapjes op de zweefmolen. Als je aapje op een vakje met een pijl stopt, dan moet je de zweefmolen verlaten. Maar je aapje mag weer op de zweefmolen wanneer je raadt waar een leeg stoeltje de volgende keer zal stoppen. Het spel gaat door totdat er nog maar één aapje over is op de draaimolen en dit is de winnaar! Speelgoed voor de kleintjes onder ons D127_ Pratende Boodschappentas Zing mee met de vrolijke boodschappentas! De tas is helemaal gevuld met boodschappen. Zoek de boodschappen en ontdek vrolijke activiteiten. Laat de eieren bewegen, schud met de druiven en druk op het appeltje om leuke liedjes en melodieën te horen. Al spelenderwijs leert de tas jouw kindje tellen, de kleuren en manieren. Inhoud: Pratende boodschappentas; Eieren; Bananen; Druif-rammelaar; Bijtring-groente.

4 Speelgoed voor de balvaardigen F_242 Maya de bij-kegelspel Nieuw in bij ons in de Speelotheek: Maya de Bij-kegelspel Zet alle zes de kegels maar klaar en probeer ze allemaal tegelijk om te gooien met de bijgeleverde bal. Gaat alles niet in één keer om kun je ook de kegels tellen die wel omgegaan zijn en zo beslissen wie de winnaar is. Iedere gele Maya kegel heeft een cijfertje oplopend van één tot zes. Leren Lezen Het leren lezen is voor kinderen ontzettend spannend. Het is toch waar het allemaal om draait in groep 3. Het tempo zit er al aan het begin van het schooljaar goed in; aan het einde van groep 3 moeten de kinderen alle letters (klanken) kennen en moeten ze al lekker vlot kunnen lezen. Je kunt je dus wellicht voorstellen dat de druk hoog is, zowel voor de kinderen als voor de leerkracht. Als ouder kan je je kind goed helpen. Veel kinderen kunnen de snelheid van het leren van de letters prima aan; het gaat ze voor de wind en voordat je het weet lezen ze hele verhalen. Maar hoe zit het dan als het even niet zo lekker gaat met het leren lezen? Ouders kunnen prima helpen om het leren lezen te stimuleren en bevorderen. Ook de Speelotheek heeft spelletjes in het assortiment voor kinderen die leren lezen of moeite hebben met lezen, spelling enz. G124 Ik leer de letters Het Letter Spel: Leer de letters om hiermee kleine simpele woorden te maken. Kijk naar de plaatjes en spel het woord op het bord. Met drie verschillende moeilijkheidsgraden. Voor 1 of meer spelers. ABC Slang: Leer het alfabet en leg de letters in de juiste volgorde. Voor 1 tot 2 spelers Woord Wedstrijd: Maak zo veel mogelijk woorden in 2 minuten tijd met maar 10 letters. Je krijgt een punt voor elke letter die je gebruikt in een woord en de speler met de meeste punten wint. Voor 2 of meer spelers. Piep: De spelers nemen letters uit de zak en proberen drie woorden te maken van drie letters of meer. De eerste speler die dit bereikt roept PIEP! Welke speler heeft als eerste drie woorden gemaakt? G126 Woordzoeker Junior Gaat je kind naar groep 3, dan begint het met letters leren en langzaamaan naar woorden. Prima spel om samen met je kind te oefenen. Drinken en koekje erbij...dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Het is gezellig en je kind leert spelenderwijs steeds meer letters en woorden! G128 Letterdief Letterdief is een spannend woord- en puzzelspel. Tijdens het spel kun je letters verdienen als je op een lettervakje belandt. Probeer zoveel mogelijk letters te verzamelen. Kom je op een vakje met een ster, dan mag je zelf een letter kiezen! Maar pas op; kom je op een vakje met de 'Letterdief' dan moet je alle verdiende letters doorstrepen! Als een speler op of langs het vakje 90 komt is het spel uit. Nu moet je binnen 3 minuten zoveel mogelijk woorden maken met de letters die je verdiend hebt!

5 G132 Leesspellen De Leesspellen in koffer bevat spellen waarmee uw kind de letters, de beginletters en de lettergrepen leert herkennen, leert lezen en woorden en teksten leert begrijpen. G138 ik leer lezen kaartspel Met Ik leer Lezen ondersteun je de belangrijke fase van leren lezen door samen te oefenen met de kaarten. Letters vormen woorden, woorden vormen een zin en zinnen vormen een tekst. De eerste stap naar leren lezen is het herkennen van de letters van het alfabet. Door op een leuke manier met taal bezig te zijn wordt spelenderwijs de leesvaardigheid verbeterd. G118 Mees Kees Bordspel Ben jij net als Tom de slimste van de klas van Mees Kees? Kun jij het beste uitbeelden, het snelste zeven gooien, het creatiefste spelen met letters, het beste bluffen met een stalen gezicht en nog veel meer? En vinden je medespelers je aardig genoeg? Dan verdien jij vast veel punten met dit spannende spel! Alles gaat net een beetje anders bij Mees Kees. Zo is er een dobbelsteen met alleen maar zessen... Het spel start met een school vol opgeruimde lokalen, maar hoe meer opdrachten er uitgevoerd zijn, hoe rommeliger de klassen worden. Want voor elke opdracht komt er een extra puzzelstuk op het speelbord en worden er in het geheim punten gegeven. Je dwaalt door de gangen en gaat af en toe klaslokalen binnen. Staat Mees Kees in dit klaslokaal, dan kun je zelfs bonuspunten verdienen bij de opdracht! G218 mijn allereerste taalspelletjes Spelletjes met taal zijn hartstikke leuk én leerzaam! In de doos zitten 50 kleurrijke kaarten met heel veel verschillende taalspelletjes. Hiermee oefen je met het lezen van letters en woorden. Bovendien leer je ook rijmen, lange woorden, ontbrekende letters vinden, lange zinnen maken en nog veel meer! Wordt jij een echte leeskampioen? Goed om te weten! Tijdens de uitleen en tussen de uitlenen door gebeurt er veel achter de schermen. Eén van deze zaken is het compleet en op orde houden van het materiaal. De speelgoedcommissie zorgt ervoor dat het speelgoedaanbod steeds afgestemd is op de huidige tijd en de wensen van onze leden. Mocht er iets kapot gaan wordt er door deze commissie gezorgd voor het vervangen of repareren hiervan. Als er iets kwijt raakt wordt er gekeken of het aangevuld kan worden. Samen met de andere vrijwilligers wordt het materiaal regelmatig gecontroleerd. We hebben als regel dat de klant het materiaal controleert als het mee naar huis gaat. U weet dan zeker dat het compleet en heel is. Mochten er zaken niet kloppen of onduidelijk zijn, bent u welkom om het aan één van de vrijwilligers te vragen. Als het speelgoed terugkomt controleert een vrijwilliger het. Mocht er iets kwijt of kapot zijn hanteren wij een boeteregeling. De hoogte van de boete hangt af van de

6 bruikbaarheid van het speelgoed op dat moment. Het kan voorkomen dat iets compleet de kast ingaat en dat er door het spelen tijdens de openingstijden iets kwijtraakt, het is dus belangrijk om vooraf het materiaal te controleren. Op deze manier eindigt u niet met een boete terwijl u er niet verantwoordelijk voor bent. Indien u, op de dag dat u uw speelgoed eigenlijk terug had moeten brengen, niet in de gelegenheid bent om te komen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een mail sturen om uw uitleen termijn gratis te verlengen, zodat u dan GEEN boete voor te laat terugbrengen verschuldigd bent. Indien u uw speelgoed te laat terugbrengt, zonder het ons te hebben laten weten, zijn wij genoodzaakt u een boete in rekening te brengen van 1 per week, per stuk speelgoed. Een telefoontje of mailtje heeft u dus snel terugverdiend. Het wil wel eens voorkomen dat leden buiten de reguliere openingstijden het teruggebrachte speelgoed op de toonbank zetten. Dat is geheel voor eigen risico. Want het kan voorkomen dat iemand anders er met het speelgoed vandoor gaat. Het speelgoed staat in onze administratie nog steeds op uw naam en daardoor bent u hier verantwoordelijk voor. Neem dit risico liever niet en breng het speelgoed terug tijdens de openingstijden. Gesloten In de maand december zijn er drie bijzondere dagen die u waarschijnlijk liever bij familie doorbrengt dan bij de Speelotheek. Daarom zijn wij ook gesloten op de volgende dagen: Vrijdagavond 5 december is de Speelotheek Pinoccio gesloten. Op woensdag 24 december is de Speelotheek i.v.m de sluitingstijd van de Bibliotheek (16.00 uur), een uur eerder open en gaan wij een uur eerder sluiten. (De Speelotheek is die ALLEEN die dag dus geopend van tot uur.) Op tweede kerstdag, vrijdag 26 december zijn wij de hele dag gesloten. op twitter. Like ons op facebook Openingstijden Adres Maandagmorgen uur tot uur Frieswijkstraat 99 Woensdagmiddag uur tot uur T (tijdens openingstijden) Vrijdagmiddag uur tot uur E info@speelotheekpinoccio.nl Vrijdagavond uur tot uur

Nieuwsbrief Nr. 5, 2014

Nieuwsbrief Nr. 5, 2014 Nieuwsbrief Nr. 5, 2014 Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken. We maken ons op voor de kerstdagen. Kerstboom, lichtjes en familie staan deze dagen centraal. Heerlijk schaatsen op het plein of aan

Nadere informatie

Hiervoor zet ik me in! in klas

Hiervoor zet ik me in! in klas Hiervoor zet ik me in! in klas Ik ben voorzichtig met de spullen van een ander. Ik kom altijd op tijd op school. In de klas praat ik zachtjes met andere leerlingen. Ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld

Nadere informatie

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Linda Willemsen www.klasvanjuflinda.nl www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Spelenderwijs rijmen Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2014 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 4-5 15 min. 1-4 NL Spelregels 1 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 18 Leerzame spellen in 1 doos! Het alfabet leren & samenstellen van woorden 4 kruiswoordplaten, 90 letters en 1 alfabetbord

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl 31 spelletjes voor in de auto 1. Bingo met nummerborden Voor dit spelletje heb je een speciale bingokaart nodig. Op de bingokaart staan de getallen t/m 100. voor de getallen t/m 9 staat een 0. Nu kan het

Nadere informatie

WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK?

WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK? Informatie over: WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK? De speel-o-theek is een uitleencentrum voor speelgoed met als doel het uitlenen van goed, duurzaam en verantwoord speelgoed. Er zijn altijd medewerksters aanwezig

Nadere informatie

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Kinderen hebben in kern 1, 2 en 3 al veel woorden geleerd. Het is een leuk spel om de letters van die woorden op de rug van uw kind te schrijven en het kind

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016 Nieuwsbrief Nr. 2, 2016 Wat een heerlijke tijd van het jaar. Na de donkere dagen van de winter is nu de zomertijd ingegaan en worden de dagen weer langer. Dat geeft meteen meer energie en dat zie je ook

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels. 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39

15 min. 1-4. NL Spelregels. 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39 15 min. 1-4 NL Spelregels 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39 Voor de ouders Ik leer Op weg naar groep 1 is een compleet spel met duidelijke doelen: 1 Kleuren en vormen leren 2 Letters

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Uitleg bij de spellingskaartjes.

Uitleg bij de spellingskaartjes. Uitleg bij de spellingskaartjes. 1. De BLAUWE kaartjes zijn bedoeld om alleen te oefen met de spellingskaartjes 2. Met de Paarse kaartjes mag je met zijn tweeën oefenen met de spellingskaartjes 3. De Groene

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie

Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie - totaal aantal kinderen : 30 leerlingen eerste leerjaar 30 derde kleuter - wordt 3x georganiseerd (telkens 1 namiddag) - juf Sonia neemt10

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren voor groep 3-4-5 Opgesteld door Marjolein Berkhout rekencoördinator obs Letterland November 2009 Tel en getalrij spelletjes Van klein naar

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur. Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum

Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur. Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum Postadres: Stichting Speel-o-theek Castricum Postbus 43 1900 AA Castricum Voorwoord Een speel-o-theek: Wat is dat?

Nadere informatie

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Studieschema voor goed en zelfverzekerd spelen Page 1 of 5 Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Taak Een nieuw stuk leren zonder instrument Noten instuderen Opname beluisteren Notenbeeld

Nadere informatie

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk!

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk! Schooljaar 2014-2015 Nr. 02 Het schooljaar is begonnen! Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de eerste schoolweek zit er schooljaar al weer op. 2010-2011 Best een spannende week met veel nieuwe

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

spelregels Paul de Leeuw

spelregels Paul de Leeuw spelregels Paul de Leeuw In onvoorspelbaar strijd je alleen of in teams tegen elkaar. Het spel draait om het verzamelen van bitterballen en bamihapjes. Heb jij aan het eind van het spel de meeste bitterballen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Kern 6: geit-pauw-duif-ei

Kern 6: geit-pauw-duif-ei Kern 6: geit-pauw-duif-ei In deze kern leert uw kind Letters: g - ui - au - f - ei Woorden: geit, pauw, duif, ei Alle letters compleet In kern 6 leert uw kind de laatste nieuwe letters. Op het eind van

Nadere informatie

op weg naar groep 3 Inhoud - 4 lottokaarten - 48 lotto fiches - 4 kruiswoordplaten - 90 letterkaartjes - 10 cijferkaarten - 1 plaat met de heks

op weg naar groep 3 Inhoud - 4 lottokaarten - 48 lotto fiches - 4 kruiswoordplaten - 90 letterkaartjes - 10 cijferkaarten - 1 plaat met de heks op weg naar groep 3 Met ik leer op weg naar groep 3 leren kinderen spelenderwijs tellen van 1 tot en met 10, rekenen, letters herkennen en eerste woordjes spellen. Als een kind 5 jaar oud is, begint het

Nadere informatie

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

De tussenstand VOLG DE WEDSTRIJD VIA

De tussenstand VOLG DE WEDSTRIJD VIA LES 2 De tussenstand Wat gaan we doen vandaag? MEER LEREN OVER TEXTIELAFVAL KENNISMAKEN MET VERSCHILLENDE SOORTEN TEXTIEL EEN EIGEN KWARTETSPEL MAKEN (EN ZO BONUSPUNTEN VERDIENEN VOOR AFVAL THE GAME!)

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino www.speelotheekharlekino.nl uitgave september 2013 Wat is een speelotheek? De speelotheek is voor speelgoed wat een bibliotheek is voor boeken. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2:

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4 Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Leerlingen raken vertrouwd met het presenteren voor een groep Leerlingen raken vertrouwd

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen Ontwikkelingskansen voor ieder kind! voor ouders Voorwoord doen met kinderen in de supermarkt is heel leuk. Je moet alleen geen haast hebben! In het thema staat de supermarkt en alles wat je daar kunt

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Verdeling van de groepjes

Verdeling van de groepjes Groot Triviant Spel idee Ook dit jaar wilden wij, Zadkine Spijkenisse en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) weer mee doen aan het Festival van het Leren (voorheen week van het leren). We zijn begonnen met

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Nederland

Spreekopdrachten thema 1 Nederland Spreekopdrachten thema 1 Nederland Opdracht 1 bij 1.3 ** Speel het spel met de groep. Uitleg voor de docent: De docent begint. Hij zegt wat hij kan. Bijvoorbeeld: Ik kan koken. Laat de eerste cursist herhalen

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos!

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos! KLOK MONOPOLY Materiaal: Het speelbord van Monopoly Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig 1 dobbelsteen De klok kaartjes in de verschillende kleuren op het speelbord) (deze

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 1-2 Informatie groep 1-2 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW week er weer aan komt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Werkvorm Participatie Als ik de baas zou zijn op de BSO Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Inhoudsopgave Als ik de baas zou zijn op de BSO 3 Uitvoering activiteit 4 Voorbereiding Doel en verloop spel

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd vanaf 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van!

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van! Natuurlijk ga je nu het diepe in. Natuurlijk twijfel je eraan of je nou echt wel zo grappig bent. Het hoort bij de Lama s. Kun jij je lach inhouden als het moet? Weet jij wie de moord heeft gepleegd als

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2015

Nieuwsbrief Nr. 2, 2015 Nieuwsbrief Nr. 2, 2015 Veel nieuws te melden in deze nieuwsbrief. Zo zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ken jij iemand die zich graag inzet voor de maatschappij en iets met kinderen heeft, laat

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

KIKA-LEGE-FLESSEN-ACTIE

KIKA-LEGE-FLESSEN-ACTIE 27 AGENDA Maandag 25 mei: 2 e Pinksterdag Dinsdag 26 mei: Deze week groepsmail over Wonderlijk Gemaakt uit (Zie info verderop.) Vrijdag 29 mei: Kijkochtend (kleuters vrij) Maandag 1 juni t/m woensdag 3

Nadere informatie

OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1)

OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1) OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1) In de les leer je vaak nieuwe woorden. Je docent kan je helpen, maar je kan nieuwe woorden ook in het woordenboek opzoeken. Wat moet je doen? 1. Neem een woordenboek en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2014

Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Nieuws uit de groep: Dinsdag 3 november hebben de kinderen de derde veilig en vlot toets gedaan. Hierbij moesten

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

ALLE TIJD! Musical Advent en Kerst 2015 Kind op Zondag. Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel

ALLE TIJD! Musical Advent en Kerst 2015 Kind op Zondag. Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel ALLE TIJD! Musical Advent en Kerst 2015 Kind op Zondag Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Het verhaal In een stad hier niet zo ver vandaan wordt een nieuwe winkel geopend. Op het bord boven de

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264 Informatieboekje Overblijven Inhoudsopgave Hoe is het overblijven geregeld?... 4 Kaartverkoop... 6 Enkele opmerkingen m.b.t de kleuterbouw... 7 Wat doen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA INHOUD Vervanging Entreetoets Creatieve middagen Afscheid groep 8 Fusie Afsluitende viering Laatste bijeenkomst Musical Wisselochtend Kamp groep 7 en 8 Cartridges Gezinsavond Vakantie Overig nieuws NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18 belangrijke data..... 22 januari 2016 nr. 18 Maa 25 jan Week definitieve oudergesprekken groep 8 Woe 27 jan Start Nationale Voorleesontbijt Din 2 feb Oudercommissie vergadering Woe 3 feb Ko-ouderbijeenkomst,

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie