Informatieboekje februari 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje februari 2009"

Transcriptie

1 Informatieboekje februari 2009

2 De samenstellers van dit informatieboekje hebben geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te geven van de visie, de geschiedenis, het bestuur, de toer- en actiecommissie, de pennigmeester en beheer gebouw en -bar van MC Wombarg. Voor actuele informatie zoals de toerkalender en acties verwijzen wij u naar het clubblad, dat ongeveer 8 keer per jaar bij de leden op de mat valt, en de website Ook voor namen en telefoonnummers van het zittende bestuur en medewerkers kunt u daar terecht.

3 Visie MC Wombarg MC Wombarg is een motorclub in de breedste zin van het woord, het motorrijden staat bij ons voorop maar de gezelligheid mag niet vergeten worden. We proberen voor ieder lid een omgeving te creëren waarin zij/hij zich prettig voelt. Iedereen is dan ook welkom bij ons. Man of vrouw, jong of oud. Het maakt zelfs niet uit wat voor motor je bezit. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs. Bijrijders kunnen ondersteunend lid worden. Bij ons in de club zijn bijna alle merken vertegenwoordigd. Zo hebben we leden met een Harley, Honda, Yamaha, Suzuki, BSA, BMW, Ducati en noem maar op!!! MC Wombarg is een toerclub. We hebben elk jaar weer een groot aantal eigen toerritten op de agenda staan. Maar naast het toeren hebben we ook nog andere activiteiten. Met oud en nieuw hebben we altijd een feest. Met Pinksteren gaat er een grote groep richting het buitenland. Er wordt lekker vakantie gevierd in het buitenland op de motor. Maar wat natuurlijk niet vergeten mag worden is de vrijdagavond en de zaterdagmiddag. Het clubhuis is op vrijdag van tot uur geopend en iedere eerste zaterdag van de maand van tot uur. Iedereen kan dan gezellig een biertje of een frisje komen drinken. Hier worden dan ook elke week weer alle gebeurtenissen van de week besproken en alle sterke verhalen uitgewisseld. Heel MC Wombarg en het Kratje III (zoals het clubhuis heet) draait op enthousiaste vrijwilligers.

4 Geschiedenis 1976 MC Wombarg is ontstaan, zoals bij veel motorclubs, uit een stel vrienden en motorliefhebbers. In 1976 kwam een aantal motorrijders elkaar regelmatig tegen bij de benzinepomp. Daar raakte men met elkaar aan de praat en de mensen begonnen bij elkaar over de vloer te komen. Tijdens een gezellige avond werd het idee geboren om eens een motorfeestje te bouwen. Na verschillende avondjes praten kwam het tot een motorsport filmavond. Men huurde een filmteam en de grote zaal van het, inmiddels gesloopte, verenigingsgebouw bij de Schans. Het begin was er en men had om de herkenning te onderstrepen rode T-shirts met een logo gemaakt Men organiseerde nog een aantal keren een evenement totdat in 1980 de club officieel werd opgericht en MC Wombarg een feit was. MC Wombarg telde 22 leden en het officiële gedeelte begon: ledenvergaderingen en dergelijke. Jan Termaaten werd voorzitter en zou dat ook 15 jaar blijven. Inmiddels is hij erelid en is er een toerrit naar hem vernoemd. Deze wordt altijd in het begin van januari verreden. Er werden veel dingen gezamenlijk gedaan zoals naar de TT en toertochten rijden De club groeide in de 90-er jaren uit naar een omvang van 150 leden en bleef stabiel. De clubavonden werden in het begin van de jaren 90 nog gehouden in de plaatselijke snackbar maar die werd met zoveel leden wel erg klein. Daarom werd er een schuur gehuurd bij de plaatselijke boswachter. Ook hier groeiden we langzaam uit. Dus weer op zoek naar iets anders.

5 Geschiedenis 1993 Na lang praten met de gemeente konden wij een onderkomen huren voor een nieuw clubhuis! 2004 Na veel gedoe met vergunningen, bouwplannen enz. konden we starten met de bouw van het nieuwe clubhuis. van de gemeente. In 2000 kregen we te horen dat we ook hier weer uitmoesten ten behoeve van nieuwbouw. We zijn weer opnieuw op zoek gegaan naar een locatie waar we iedere vrijdag bij elkaar zouden kunnen komen. MC Wombarg is mede door het verleden en hoe de club is ontstaan een club waarbij mensen zich thuis voelen en waar niets moet en van alles mag. Nog steeds een vriendenclub dus, zoals het is begonnen De gemeente zegt grond aan ons toe. Nu nog even een plan maken

6 Geschiedenis 2007 Na keihard werk door vele vrijwilligers kan MC Wombarg haar nieuwe deuren, in april, openen.

7 Bestuur (Een aantal belangrijke artikelen uit het huishoudelijk reglement) Het bestuur bestaat uit ten minste 5 en ten hoogste 9 personen, met dien verstande dat dit altijd een oneven aantal moet zijn, die uit hun midden een secretaris en een penningmeester aanwijzen, terwijl de voorzitter in functie wordt gekozen. Het bestuur bestaat (momenteel 2009) uit: Voorzitter tevens redactie, secretaris, penningmeester en vertegenwoordigers van; barbeheer, toercommissie, beheer gebouw en actiecommissie. De volledige statuten zijn op te vragen via de secretaris. Alle namen en telefoonnummers staan op de site en in het clubblad vermeld. De bestuurders worden benoemd door de algemene ledenvergadering en uit de leden der vereniging. De ledenvergadering vindt een maal per jaar plaats. (Aankondiging van de datum staat in het clubblad). Het bestuur behartigt de belangen van de vereniging overeenkomstig de statuten. Bestuursleden worden voor 2 jaar gekozen met steeds een verlenging van 2 jaar.

8 Toercommissie Toeren in een groep Omdat we allemaal regelmatig een opfrisser kunnen gebruiken en omdat er de laatste tijd veel nieuwe leden zijn bijgekomen hieronder een stukje over het rijden in een groep(en). De techniek van het toerrijden in groepen: - baksteensgewijs rijden - groepsgrootte - snelheid - verschil in voorrijder Voor iedereen in het verkeer is het prettig een goed uitzicht te hebben. Je kent wel het geval dat je achter een vrachtwagen zit, je ziet dan niet veel van wat er voor de vrachtwagen gebeurt. Zo ook als we met een groep onderweg zijn. Het is dan voor elke rijder prettig als hij/zij een goed uitzicht heeft naar voren. Dat kan je bereiken door achter elkaar maar ook enigszins naast elkaar te rijden op de rijbaan, dus de een aan de rechterkant van de eigen weghelft en de ander aan de linkerkant van de eigen weghelft (zie tekening). Dit heet baksteensgewijs rijden. Door op deze manier achter en naast elkaar te rijden kan je langs je voorganger kijken en heb je een beter zicht op wat er voor je gebeurt. Ook als je wat verder achterin de groep zit, kan je nog steeds zien wat er voorin de groep gebeurt, omdat je ook schuin langs degene kan kijken die recht voor je rijdt (dat is dus eigenlijk degene die voor jouw voorganger rijdt). Als er bijvoorbeeld links of rechts afgeslagen wordt, dan kan je voorin de groep de richtingaanwijzers zien aangaan in de rij naast je (als degene recht voor jou het vergeet). Hetzelfde

9 Toercommissie geldt voor het aanflitsen van remlichten, die zie je eerder dan als je alleen kan letten op degene recht voor je (die ze misschien niet ziet of waarvan het remlicht het niet doet). Een tweede voordeel van deze manier van rijden is het grotere stuk weg dat voor je vrij is, wat je ook kan vertalen als stuk weg dat voor jouw beschikbaar is om uit te wijken en te remmen. Stel je het maar eens voor: Als we allemaal in één lijn achter elkaar zouden rijden. Dan zie je alleen degene vlak voor je en kan je alleen op hem/haar reageren. Ook is je remweg beperkt tot je directe voorganger. Als je nu echter baksteensgewijs rijdt, dan heb je in een keer veel meer ruimte en dus remweg tot je voorganger (of dus eigenlijk de voorganger van je voorganger) en zie je ook nog eens meer van wat er voor je gebeurt. Dan nu als tweede de groepsgrootte: In het kader van het baksteensgewijs rijden kan je je voorstellen dat als de groep groter wordt, het uitzicht naar voren steeds meer beperkt wordt. Dat is de eerste reden om de groepsgrootte te beperken. Ten tweede is er een harmonica-effect. Als de voorste van de groep remt voor een bocht of afslag, dan remmen degenen erachter iets later en schuift de groep iets in elkaar. Bovendien kan je niet met zijn allen gelijk door de bocht. Na de bocht beginnen de voorsten als eerste met optrekken en zullen degenen erachter wat later gas kunnen geven (die moeten immers eerst nog de bocht door). De groep wordt dan wat uitgerekt. Als de groep heel groot wordt is dit effect zo groot, dat degenen achteraan vaak met

10 Toercommissie hoge snelheid de groep weer moeten gaan inhalen om bij te blijven, zeker als er aan het eind iemand rijdt die niet zo hard door de bocht kan (denk aan toerbuffels/choppers, die technisch gezien minder hard door een bocht kunnen) of kan optrekken (denk aan een klein fietsje, die met minder vermogen gewoon niet zo hard kan optrekken). Daarom gaat ook de snelheid omlaag als de groep groter wordt (dat doet degene die voorop rijdt). Zorg dus ook dat als je van jezelf weet dat je niet zo houdt van veel remmen en optrekken dat je meer voorin de groep zit, want daar is het tempo gelijkmatiger, omdat het harmonica-effect kleiner is. Het derde wat betreft het rijden in groepen: de snelheid. We zijn met veel verschillende motorrijders binnen de club en dat komt bijvoorbeeld ook tot uiting in de verscheidenheid aan motortypes. Er zijn toerbuffels en off-the-roads, er zijn choppers en buikschuivers, en er zijn all-roads. Al deze motorrijders en motoren hebben of benodigen een bepaalde rijstijl. Als we met een groep rijden zullen we daarom de rijsnelheid aan moeten passen aan elkaars behoefte en mogelijkheden en aan de mogelijkheden van de motor. Kortom, wat betreft het toeren met groepen: de snelheid wordt (of moet worden) aangepast als de groep groter wordt door een beperkter zicht en door het harmonica-effect (de hinder voor het overige verkeer door grote groepen laat ik dan verder buiten beschouwing). Daarnaast houdt degene die voorop rijdt ook rekening met de ervaring van de motorrijders in de groep en met de types motoren.

11 Toercommissie Het vierde punt gaat over het verschil in voorrijders: De toercommissie zorgt er altijd voor dat we de aanwezige motorrijders verdelen over de groepen. Dat doen we door aan te geven voordat we wegrijden, wie de voorrijders zijn en wat hun rijstijl die dag ongeveer is. Waar je zeker van kan zijn is dat er in ieder geval twee groepen zijn: een groep die wat rustiger rijdt en een groep die wat vlotter rijdt. Ik geef expres aan rustiger en vlotter en niet langzame en snelle, omdat de topsnelheid in het algemeen ongeveer gelijk zal zijn we hebben immers allemaal te maken met dezelfde maximum snelheden. Het grote verschil zit hem met name in hoe snel er wordt opgetrokken en hoe sportief er door de bochten wordt gereden. Dit geeft je dus een idee waarvoor je zou kunnen/moeten kiezen. Heb je een lichte motor of ben je beginnend of heb je geen zin om je extra te moeten inspannen, maar gewoon lekker ontspannen rijden, start dan met de rustige groep. Heb je intussen wat meer ervaring of wil je eens wat vlotter rijden (en misschien wat minder oog voor de mooie omgeving hebben waar je doorheen rijdt) ga dan eens mee met een vlotte groep. Als de opkomst erg hoog is, zoals vaak bij de VRAV en ZOMI ritten, dan delen we de deelnemers soms wel in 4 tot 6 groepen in. Let dan dus even op als iemand van de toercommissie langs komt lopen met de indeling en de voorrijders van die dag. Maak daarbij ook de juiste keuze, vraag eventueel raad van de toercommissie of van een ervaren clublid, zodat je later niet het gevoel hebt dat je de groep niet kan bijhouden of dat anderen vinden dat je hen ophoudt. We gaan ervoor om met

12 Toercommissie zijn alle plezier te hebben dus als je in de juiste groep rijdt en jij hebt plezier, dan hebben we dat allemaal. Tenslotte een aanwijzing voor mensen die niet vaak meerijden, of die het eens willen proberen om mee te gaan met een toertocht, of degenen die nieuw zijn bij de club, of degenen die net hun rijbewijs hebben: meld je even bij een van de leden van de toercommissie. Zij zullen je adviseren waar in de groep te rijden (meestal direct achter de voorrijder) en zij kunnen je advies geven over je rijstijl in de groep. Het direct achter de voorrijder rijden heeft als voordeel dat je constanter kan rijden en bovendien dat de voorrijder een idee kan krijgen hoe je rijdt. Daarmee kan hij zijn rijstijl en snelheid aanpassen aan jou (zodat jij niet boven je kunnen hoeft te rijden), en bovendien je eventueel adviseren dat je best verderop in de groep terecht kan of in een andere (vlottere of rustigere) groep. Het CBR leert je van alles voor je rijbewijs, maar in de praktijk zijn er trucjes waarmee je veilig(er) kan rijden. Die kan je leren in vervolg motorrijopleidingen van bijvoorbeeld Motorrijschool Hendriks. Veilig(er) rijden in een groep leer je niet bij het CBR. Dit stukje geeft je een idee waar het om draait. Als je meer wilt weten kijk op de pagina van de toercommissie of spreek iemand van de commissie aan.

13 Actiecommissie Penningmeester Actiecom Het actiecom bestaat uit een aantal vrijwilligers die zich inzetten om, naast het motorrijden, jaarlijks activiteiten te organiseren. Dit kan variëren van feestavonden met een thema, gezellige diner avonden, sumoworstelen of muziek bekijken tijdens de vrijdagavond, tot eieren zoeken met pasen voor de kleintjes en een bezoek van de goedheiligman in december. Er zit een vertegenwoordiger namens het actiecom in het bestuur. Voor eventuele ideeën kan je altijd iemand aanspeken tijdens een clubavond of even bellen. Namen en telefoonnummers staan vermeld op de site en in het clubblad. Penningmeester De penningmeester is verantwoordelijk voor het hele financiële reilen en zeilen van de club. Hij/zij int jaarlijks de contributie, zorgt ervoor dat alle rekeningen worden betaald en dat op financieel gebied alles loopt zoals dat hoort. Aan het einde van ieder jaar moet de penningmeester een financieel verslag brengen aan de leden. Dit gebeurt op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In de regel vindt deze plaats eind februari. Hier presenteert de penningmeester een verslag van het voorgaande jaar en een begroting van het nieuwe jaar. Uiteraard is het opstellen van een begroting voor het nieuwe jaar altijd natte vinger werk hoewel sommige zaken heel redelijk te voorspellen zijn. Ook zorgt de penningmeester voor de contanten binnen de club. Soms is er voor activiteiten kasgeld nodig. De penningmeester zorgt dan dat het er op tijd is en brengt de opbrengst naar de bank.

14 Beheer gebouw In 2007 is ons huidige clubhuis, KRATJE III, geopend. Na jaren op verschillende locaties te hebben rondgezworven een echt eigen clubhuis. Het clubhuis is ontworpen en gebouwd door eigen leden van de motorclub, een megaklus, maar één waar we erg trots op zijn. gezet. Zo kan 's zomers het terras worden betrokken bij het clubhuis. Het is conceptueel een gebouw dat past bij de filosofie van de motorclub, open en transparant, een omgeving waar iedereen zich snel thuis kan voelen. Voor de clubavonden is er een intieme bar en bij clubfeesten kan de ruimte flink vergroot worden. In de voorgevel die een wiel symboliseert kan de 'naaf' als een grote taatsdeur worden open Sinds het rookverbod is ingesteld is er een rookruimte ingericht. Dit is de reserveruimte voor clubfeesten. Wanneer tijdens een clubfeest de tussenwand is verwijderd wordt er buiten gerookt. Om het clubhuis en het terrein te onderhouden is een onderhoudscommissie ingesteld. De voorzitter van de onderhoudscommissie is tevens bestuurslid. Vaste klusavonden zijn de 1e en 3e woensdag van de maand van uur.

15 Beheer gebouw Op deze klusavonden worden het grotere schoonmaakwerk en onderhoud aan het gebouw gedaan, de tuin bijgehouden en groot onderhoud georganiseerd. Ook zijn er altijd nog dingen die vanuit de nieuwbouw zijn blijven hangen of dingen die we al weer anders wensen als in eerste instantie bedacht. Als je ideeën hebt om het clubhuis naar een hoger niveau te tillen laat het vooral weten! En we vinden het leuk als je ook betrokken bent bij de uitvoering. indien nodig werkzaamheden uit te voeren. Ieder clublid die iets kan betekenen in het onderhoud is van harte welkom op de klusavonden. De naam van het eerste aanspreekpunt is in het clubblad vermeld. In het najaar en voorjaar worden er extra schoonmaak/onderhoudsavonden gepland. Deze worden in het clubblad en op de site gepubliceerd en een ieder is uiteraard welkom. Vaak wordt ook hulp van specialisten ingeroepen. We hebben immers binnen ons ledenbestand veel specialisten op allerlei gebieden en gelukkig is iedereen bereid om

16 Beheer bar MC Wombarg heeft een uniek clubhuis (Kratje III) waar we trots op mogen zijn. Om daarvan te genieten zijn er vaste openingstijden. Deze openingstijden zijn: o Clubavond: iedere vrijdag avond vanaf o Iedere 1e zaterdagmiddag van de maand vanaf Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten waar we ons clubhuis voor gebruiken. Je moet hierbij denken aan feestavonden, toerritten, sinterklaas etc, etc. Hiervoor verschijnen aankondigingen in het clubblad. Om het clubhuis te laten draaien zijn er twee groepen van vrijwilligers die dit mogelijk maken, de beheerders en de barmedewerkers. De beheerder is op clubavonden en -middagen aanwezig en is verantwoordelijk voor het openen en sluiten, de kas, voorraden, het voorkomen van geluidsoverlast en de begeleiding van de barmedewerkers. Daarnaast zorgt de beheerder ervoor dat het clubhuis weer schoon wordt gemaakt en de voorraden worden aangevuld, zodat de volgende activiteit weer met een gevuld en schoon clubhuis kan beginnen. De beheerder heeft ongeveer 9 keer per jaar 'dienst'. Momenteel bestaat het beheer uit 6 personen waarvan de voorzitter beheer in het bestuur zit om de belangen van de beheerders te behartigen. De tweede club vrijwilligers zijn de barmedewerkers. Deze barmedewerkers zorgen ervoor dat tijdens de clubavonden en -middagen de clubleden van een natje en een droogje worden voorzien. De barmedewerkers zorgen ook voor een hapje tijdens de clubavonden en zoeken zelf de muziek uit die wordt gedraaid. In principe duurt een clubavond tot uur, maar als het gezellig is wil dit wel eens uitlopen. Als barmedewerker heb je

17 Beheer bar ongeveer 3 tot 4 keer per jaar 'dienst'. De bardiensten worden in overleg ingepland en als je een avond niet kan, zijn er altijd wel andere vrijwilligers die willen ruilen. Lijkt het je leuk om als beheerder of als barmedewerker mee te draaien in de groep van vrijwilligers, meld je dan aan bij het bestuur of een beheerder. We kunnen altijd mensen gebruiken!

18

Harley-Davidson Club Nederland

Harley-Davidson Club Nederland Harley-Davidson Club Nederland Harley rijden... én meer! Harley-Davidson Club Nederland De Harley-Davidson Club Nederland (H-DCN), opgericht 31 maart 1962, is een van de oudste en grootste H-D clubs van

Nadere informatie

Rijden in groepsverband

Rijden in groepsverband Rijden in groepsverband Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan. Bij het rijden in groepsverband is dit natuurlijk niet anders.

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Toerreglement. Inschrijving

Toerreglement. Inschrijving Toerreglement Dit document Toerreglement beschrijft de algemene regels. Het lidmaatschap van de IOCH betekent verplichte kennisname van en impliciete akkoordverklaring hiermee. Art.1. Dit toer- en evenementen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer?

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer? Het praktijkexamen leerboek Hoe slaag ik in 1 keer? Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Het praktijkexamen Opstarten schakelen afsluiten Snelheid Kijktechniek Knipperen Plaats op de

Nadere informatie

OPGERICHT 27 SEPTEMBER 1974 STATUTEN

OPGERICHT 27 SEPTEMBER 1974 STATUTEN OPGERICHT 27 SEPTEMBER 1974 STATUTEN De statuten van Motorclub Zeeuws Vlaanderen zijn vastgesteld op een buitengewone ledenvergadering op 27 mei 1977. 1 Deze zijn vastgelegd in een notariële akte die voor

Nadere informatie

Veilig rijden in groepsverband met MC de Veldduivels

Veilig rijden in groepsverband met MC de Veldduivels Veilig rijden in groepsverband met MC de Veldduivels Motorrijden in Groepsverband: Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan.

Nadere informatie

Bijzondere Verrichtingen CBR

Bijzondere Verrichtingen CBR Bijzondere Verrichtingen CBR Lopend achteruit parkeren De motor afzetten en aan de linker zijde van de motor lopen met 2 handen aan het stuur. Voorrem bedienbaar houden en eventueel gedoseerd bedienen.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

AUTORIJSCHOOL JOHN VAN DEN KIEBOOM VLAMINGVAART 49 4651 GR STEENBERGEN

AUTORIJSCHOOL JOHN VAN DEN KIEBOOM VLAMINGVAART 49 4651 GR STEENBERGEN Op het examen worden natuurlijk wel eens fouten gemaakt. In de loop der jaren hebben wij al verschillende fouten gezien en daarom hebben wij besloten deze fouten, samen met enkele tips, op papier te zetten.

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel. Het fietsen,

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG 5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG Vooraf Een van de manoeuvres die je tijdens het praktijkexamen zult moeten doen, is het parkeren achter een geparkeerd (of stilstaand) voertuig. Over dit examenonderdeel

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van. Easyriders Almere

Huishoudelijk Reglement. van. Easyriders Almere Huishoudelijk Reglement van Easyriders Almere Almere, 20-01-2019 Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Artikel 1 Bestuur Het bestuur, dat uit ten minste vijf leden bestaat, wordt door de algemene vergadering

Nadere informatie

Motor. Verkeersschool Cranenbroek. In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor.

Motor. Verkeersschool Cranenbroek. In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor. Verkeersschool Cranenbroek Motor In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor. Verkeersschool Cranenbroek Instraat 21 St.Luciastraat 9 0495-49 17 14 www.verkeersschoolcranenbroek.nl

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Informatieboekje 26 e Burgrun. 21 mei 2016. 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1

Informatieboekje 26 e Burgrun. 21 mei 2016. 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1 Informatieboekje 26 e Burgrun 21 mei 2016 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1 Van harte welkom bij de 26 e Burgrun De Burgrun is een initiatief van motorclub M.C.K.O. te Doornenburg en wordt georganiseerd

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp

De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp Inleiding Begin 2003 leek het mij wel leuk dat in het gebouw aan de Lohuizerweg 18, thans het verenigingsgebouw van WIOS EPE, een foto kwam

Nadere informatie

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding)

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Als je kiest voor deze opleiding dan kies je voor: Onze basis motoropleiding is bestemd voor (aspirant) motorrijders die het motorrijbewijs willen halen, en willen

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment)

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment) 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Dienstbaarheid Dienstbaarheid: Onvoorwaardelijke inzet voor de medemens. Met Karakter educatie leer je de jonge mensen om oprechte en rechtvaardige keuzes te maken.

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

digitil 18 - aug 2014

digitil 18 - aug 2014 digitil 18 - aug 2014 In deze digitil: Reünie op zondag 24 augustus Men s Night op dinsdag 26 augustus Ladies Night op woensdag 27 augustus Zaterdag 30 augustus tennisclinic Sjeng Schalken Jubileum loterij

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Oefenboek. rijbewijs B

Oefenboek. rijbewijs B Oefenboek rijbewijs B Gevaarherkenning Elk examen/tentamen in dit oefenboek is ingedeeld zoals een theorie-examen bij het CBR. Een examen begint met 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen wordt

Nadere informatie

Rijschool Amstelland 06 22115768

Rijschool Amstelland 06 22115768 De hellingproef (Hellingproef met de voetrem kan alleen bij een diesel motor worden toegepast) Voor dat je stopt ga je eerst kijken (binnen spiegel, rechterschouder en dan de richting). Als je eenmaal

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Over: www.bewareofloverboys.nl

Over: www.bewareofloverboys.nl 1 Naam: www.bewareofloverboys.nl Voordat je begint met de opdrachten? Lees dit door: Als je je niet prettig voelt bij het lezen van bepaalde dingen: Stop met het lezen van deze site. Praat erover met iemand

Nadere informatie

Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen

Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen Iedere ouder/verzorger van een D t/m A junior lid doet gemiddeld 2 maal per jaar samen met een ander lid bardienst. Bardienst doen is een verplichting

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Als je een eigen bedrijf zou beginnen, wat voor soort bedrijf zou dat dan zijn? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Kruispunten met de borden

Kruispunten met de borden Auteursrechtinformatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen..

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen.. Even vooraf.. Als je 18 jaar of ouder bent, dan mag je motorrijlessen nemen. Kies je ervoor om op je 18e, 19e of 20e jaar examen te doen, dan zul je een rijbewijs ontvangen voor de lichte categorie motor.

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11

NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 NIEUWSBRIEF MHCW 2017 nr. 11 In deze nieuwsbrief onder andere: Uitnodiging nieuwjaarsborrel; Nieuwe secretaris, even voorstellen; Penningmeester gezocht; Lustrumcommissie gevuld. Agenda 9 januari start

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier.

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. !! Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. Beste fietsvrienden en vriendinnen, De openingstocht Volgens de jarenlange traditie is in maart de openingstocht weer gereden. Om negen uur die ochtend

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie

Snelweg invoegen, inhalen, uitvoegen.

Snelweg invoegen, inhalen, uitvoegen. Het naderen van een autosnelweg. Door goed op te letten op de verkeersborden, wordt al snel duidelijk of je een autosnelweg of een autoweg nadert. Het type weg moet je ruim van te voren herkennen om te

Nadere informatie

ANWB. Charles Visser 8B

ANWB. Charles Visser 8B ANWB Charles Visser 8B 2011/2012 1 Inhoud: 1.Inleiding blz 2 2.Geschiedenis ANWB blz 3 3.Wat doet de ANWB blz 4 4.Geschiedenis wegenwacht blz 5 5.Wat doet de wegenwacht blz 7 6.De voertuigen van de Wegenwacht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. INHOUDSOPGAVE HET BESTUUR... 2 TAKEN VAN DE VOORZITTER... 2 TAKEN VAN DE SECRETARIS... 2 TAKEN VAN DE PENNINGMEESTER... 3 HET DAGELIJKS BESTUUR... 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Regelmatig is er een dartavond (competitie) van een plaatselijke dartclub. Een gezellige Pub quiz (Dok Quiz) of een andere thema avond.

Regelmatig is er een dartavond (competitie) van een plaatselijke dartclub. Een gezellige Pub quiz (Dok Quiz) of een andere thema avond. Het kleine café Dok 13 is niet alleen een gezellig café waar u voor een drankje of een borrel terecht kunt, maar bied ook gelegenheid voor een besloten feestje. Naast alle feestjes en bijeenkomsten bent

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

wegrijden in het verkeer / stoppen buiten het verkeer

wegrijden in het verkeer / stoppen buiten het verkeer Inleiding: wegrijden in het verkeer In de vorige lesonderwerpen zijn alle basishandelingen die nodig zijn voor het rijden met een auto behandeld. Vanaf dit lesonderwerp, het wegrijden in het verkeer, wordt

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving Sociale leeromgeving Bij sociale leeromgeving gaat het om de mensen die jij kent en hoe je je bij hen voelt. Hoe voel je je in de klas?, kun je goed omgaan met je klasgenoten?, hoe zijn de docenten op

Nadere informatie

2012 Mailing voorjaar

2012 Mailing voorjaar 2012 Mailing voorjaar YOU BUY IT. BUT IT OWNS YOU. Gem. verbr. (afh. van type motor) 5,3-7,3 l/100km; km/l: 18,9-13,7; CO2: 139-168 gr/km. De Peugeot RCZ is verkrijgbaar vanaf 31.900,-. In genoemde consumentenadviesprijs

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Notulen 1. Opening De vergadering wordt geopend om 21.35u. Mirjam heet iedereen welkom.

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

inhoud Wat doen wij Wie zijn wij Wat bieden wij Begroting Club van 50 Contact info

inhoud Wat doen wij Wie zijn wij Wat bieden wij Begroting Club van 50 Contact info info 2008 inhoud Wat doen wij Wie zijn wij Wat bieden wij Begroting Club van 50 Contact info WAT doen wij Motorclub Heerjansdam is een onderdeel van de Activiteiten Vereniging Heerjansdam (AVH). De motorclub

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

- Met zorgboerderij worden ook de tuinderij, winkel, bakkerij of kaasmakerij bedoeld.

- Met zorgboerderij worden ook de tuinderij, winkel, bakkerij of kaasmakerij bedoeld. Hieronder volgen drie voorbeelden van deelnemer tevredenheid vragenlijsten. Vragenlijst Tevredenheid deelnemers zorgboerderijen Versie voor deelnemers (1) Toelichting bij het invullen van de vragenlijst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN

6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN 6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN Hoe verloopt dit manoeuvre tijdens het praktijkexamen Dit manoeuvre wordt uitgevoerd in een straat met rustig tot matig verkeer

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap Recht op zeggenschap Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op zeggenschap? 2. Wat is het recht op

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

RIJDEN IN GROEPEN. Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen:

RIJDEN IN GROEPEN. Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen: RIJDEN IN GROEPEN Van iedere rijder wordt verwacht dat hij zich houdt aan deze richtlijnen zodat de rit veilig en ontspannen kan verlopen: De voorrijder met rood hesje, heeft de route uitgezet en geeft

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch Nieuwsbrief september 2016 Een nieuwe redactie In deze Nieuwsbrief Voorwoord Huub Bijeenkomst samen is leuker Meetingslijst Meer info over hulp op internet en meetings Ontspanning met Geert Gloudemans

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Motorclub Susteren E.O..

Motorclub Susteren E.O.. Motorclub Susteren E.O.. www.motorclubsusteren.nl info@motorclubsusteren.nl 1 Voorwoord In de ledenvergadering is aangekondigd dat we op diverse fronten actiever willen zijn. Het bestuur heeft gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie