PORTFOLIO. tom verstraeten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PORTFOLIO. tom verstraeten"

Transcriptie

1 PORTFOLIO tom verstraeten

2 EXPRESSIE Architectuur spreekt zonder woorden. Als fysiek sociaal artefact vertelt architectuur over geschiedenis, heden en toekomst. Architectuur kan een grote helderheid en een vlotte uitdrukking geven aan de manier waarop we onze levens leiden. Of zouden willen leiden?

3 Atelierwoning 1BaAR Gevraagd is het ontwerpen van een atelierwoning in het Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim voor een artist in residence. Deze woningen moeten een bezoekend kunstenaar in staat stellen te leven en werken voor hun kunst gedurende een bepaalde periode. De aangeboden ruimtes worden zo opgevat dat ze de creativiteit ten dienste staan. Het ontwerp is opgevat als een betreedbare betonnen sculptuur in het beeldenpark. Een betonnen kap geeft op de begane grond plaats aan de atelierruimte die noorderlicht krijgt via een teruggesprongen glazen gevel. De woonvertrekken zijn betreedbaar langs het atelier en bevinden zich op de verdieping. Het gebouw krijgt een achterzijde aan de zuidkant waar onder de kap de leefruimte, het balkon en op het gelijkvloers het buitenatelier zich bevinden. Er ontstaat transparantie doorheen de langs weerzijde beglaazde atelierruime en openheid door de doorwaadbare galerij die doorsteekt onder de kap om open te plooien naar het achterliggende gebied. De eigenlijke woning op verdiep heeft in de leefruimte een zicht naar de galerij en in het nachtvertrek een inkijk in de atelierruimte.

4 Cinecitta 3Ba-AR De bioscoop wordt opgebouwd door de aaneenschakeling van de verschillende zalen. Elke zaal heeft zijn karakter en waar deze elkaar ontmoeten ontstaan ruimtes die iets geven aan de kleine stad die door dit complex bevat wordt. Op grotere schaal geeft het geheel dan weer iets aan de stad waarin het gebouwd is. Op de ondergrondse verdieping bevindt zich de fietsenstalling die te bereiken is via een luie trap die via een glaswand in contact staat met de toegang naar de grootste zaal op hetzelfde niveau. Dit contact langs de helling wordt op straatniveau ook gemaakt met de open foyer/café-ruimte. De foyer is een ruimte gevormd onder de vorm van de open filmzaal op de eerste etage. Cafébar en ticketverkoop zijn ondergebracht in een losstaand meubel om de continuïteit van deze negatieve ruimte te bewaren.op de eerste etage bevindt zich een filmzaal die te bereiken is via een trap die de helling van de zaal volgt, de uitloop van de zaal vormt een vide naar de foyer. De filmprojectie van deze zaal gebeurt op een scherm gelegen in het gevelvlak. Hierdoor wordt de voorbijgangers een deel van de belevenis gegeven van op straat. Een inkijk in de bioscoop die binnen vervolledigd kan worden, een werkwijze die in het omliggende Schipperskwartier reeds langer wordt toegepast. De laatste en kleinste filmzaal wordt opgevat als een gesloten black box op het bovenste verdiep. De gevel van het complex toont de verschillende zalen, geeft inkijk in het cinemagebeuren en stelt zich op straatniveau open naar stad. Ontwerpen van een bioscoopcomplexje, een stadje in de stad. Er wordt gewerkt rond drie films die vertoond zullen worden in zalen met verschillende capaciteit; 50, 70 en 100 personen. Het perceel, gelegen op een hoek, vormt één van de grenzen tussen het Schipperskwartier en de rest van de stad.

5 SCHAAL Schaal en maat, als verhouding tussen het onderwerp en zijn omgeving. De schaal kan inspelen op de context, wil het gebouw zich integreren in de omgeving of wil het er uitspringen en zijn functie duidelijk maken? Ook intern kan schaal toegepast worden om structuur te brengen tussen verschillede functies, hiërarchie te scheppen en het verloop van publiek naar privé vorm te geven.

6 De stedelijke kamer 3Ba-AR De randen van het bouwblok blijven behouden, hierdoor blijft het bouwblok een duidelijk leesbaar deel van de stad. Het binnengebied wordt opgedeeld in drie zones; gaande van publiek, over collectief naar privé. Om deze verschillende zones te betreden worden verschillende uitsnijdingen en openingen gemaakt op straatniveau. Elke opening zal door zijn maat en verhouding tot het bouwblok leesbaarheid geven. Het statuut van de binnenruimtes wordt reeds aangegeven door de toegangen. Deze zijn uitnodigend voor publieke plaatsen en eerder bufferend voor collectieve en private delen van het bouwblok. Een tweede reeks uitsnijdingen moet schaal geven aan het bouwblok, alsook het contact met de omgeving vergroten. Deze uitsnijdingen gebeuren op niveau en vormen zo tevens het gabarit van het bouwblok. Hierdoor worden ook zogenaamde shakkei of borrowed views gecreëerd. Een techniek toegepast in de oude Chinese tuinen, waar men bij het werken met beperkte ruimte de tuinen optisch ging vergroten door openingen te maken naar het landschap of de omliggende tuinen. De volgende stap is het opdelen van het bouwblok in kleinere segmenten om het zo terug op het niveau van de stad te brengen. Het bouwblok verliest zo zijn imposante en bombastische karakter. Afgetekend en gescheiden door de uitsnijdingen zullen er confrontaties ontstaan tussen verschillende onderdelen van het bouwblok, functies, gevels,.. Rond de publiek opgevatte binnenplaats is er de mogelijkheid tot commerciële invulling. De collectieve binnenplaats kan vergeleken worden met een Begijnhof. Architectuur is deel, de stad is geheel. De leegte, het buiten, de open ruimte, de openbare ruimte is het eigenlijke binnen van de stad. Een gasexplosie heeft een volledig bouwblok weggemaaid in de Antwerpse binnenstad. Dit kan een kans zijn om op een andere manier om te gaan met de stedelijke leegte. Een bouwblok, 100 bij 100 meter, vertrekkend van een volledig volgebouwd terrein over 4 lagen dient uitgesneden te worden om het volume voor bewoning geschikt te maken. i.s.m. Daan Van Den Berghen

7 Hoekensemble 2Ba-AR Het gebouw bevat twee woningen, de ene iets groter dan de andere, met elk hun eigen buitenruimte. De kleine woning is verspreidt over de helft van de eerste drie bouwlagen en heeft zijn buitenruimte op het eerste niveau. De grote woning heeft zijn inkom op het eerste niveau en strekt zich uit over de andere helft van de bovenste vier bouwlagen. Het bouwvolume verschaalt naar boven toe en vormt zo op straatniveau de hoek van het bouwblok, waar het in de hoogte afneemt van densiteit. Het bebouwde volume wordt telkens in twee gedeeld en neemt zo af in densiteit. Hierdoor kunnen verschillende buitenruimtes gecreëerd worden. Op het eerste verdiep die van de kleine woning, boven de eigen keuken en aan de leefruimte. Op het derde verdiep, aan de keuken van de grote woning en bovenop het slaapvertrek van de kleine woning, vindt de tweede woning zijn buitenruimte. Tenslotte was er nog gevraagd een buitenruimte te voorzien voor de aanpalende woning, deze is uitgevoerd als een balkon op de vierde verdieping. Ontwerp van twee gezinswoningen op een hoekperceel in de wij Zurenborg. Ruimtelijk wordt het terrein gekenmerkt door een wisselwerking tussen openheid en geborgenheid. De stad omschrijft dat het gebouw dient harmonisch om te gaan met de omgeving. De grond omvat twee percelen die samen aangekocht werden door twee koppels, omdat ze geloven dat in dit geval misschien meer kan zijn dan 2.

8 SERIE Een serie kan opgevat worden als het geheel van verschillende onderdelen die elkaar opvolgen. Wanneer alle verschillende fragmenten doorlopen zijn ontstaat er een totaalverhaal, een serie die ze samenhoudt. Het woord serie kan echter ook gebruikt worden voor een reeks gelijke elementen. In serie geproduceerd, elk gelijk.

9 Mensen wonen 3Ba-AR Eindopracht van de Bachelor-studie. Het ontwerpen van een masterplan voor de site Manchesterlaan op het Antwerpse Luchtbal. Een 100-tal nieuwe woningen dient ontworpen en een antwoord te bieden op de plaats waar Luchtbal Noord, een fijnmazig dorp, overgaat in de campussituatie de woontorens aan de Manchesterlaan en andere collectieve woonblokken die Luchtbal Zuid is. Vijf verschillende series werden ontwikkeld. Het masterplan voor de site omvat een schakeling van een 50- tal woning tot een groter geheel, gelegen aan een open binnenruimte; en een 30-tal woningen geschakeld in kleinere eenheden, op maat van de achterliggende wijk. Zes woningen schakelen aan elkaar rond een gedeelde buitenruimte, deze clusters worden verder aan elkaar gekoppeld tot een groter geheel dat een front moet bieden tegen de campussituatie van Luchtbal Zuid. Schakeling van drie woningen onder een kap, de maat is afgeleid van de omliggende woningen onder eenzelfde kap. 20 Woningen, twee woningen telkens aan elkaar geschakeld. De gelijkvloerse woning heeft een buitenruimte achterin en de woning op niveau is te betreden via haar buitenruimte. Schakeling van vijf woningen in rij met achtertuin. Schakeling van drie woningen in rij, buitenruimte gelegen op niveau. Deze rij woningen sluit het achterliggende binnengebied af.

10 Landmark in de Scheldebocht 2BaAR Ontwerpen van een landmark, vertrekkende vanuit één enkelvoudig geometrisch volume. In dit volume worden -+ vijf ruimten gevormd die telkens aangrijpen op één van de omringende landschappelijke omgevingen. Tussen deze verschillende ruimten ontstaat een sterke interactie en het geometrische volume wordt overal ervaren. De landmark heeft als basisvorm een kubus. Door doorboring, verschuiving, verschaling en het toevoegen van hellingen wordt dit volume betreedbaar gemaakt en ontstaan er verschillende ruimtes. De bezoeker legt een traject af waarop hij de verschillende ruimtes achter elkaar tegenkomt. Elke ruimte heeft zijn eigen beleving. Sommige ruimtes zijn ingesloten, andere bieden zichten naar de omgeving. Een ruimte kan ontstaat door buiten het volume te treden in de vorm van een balkon. Finaal eindigt de bezoeker in een ruimte die naar de hemel gericht is, vanuit deze ruimte kan men enkel naar boven kijken. Of terugkijken in het volume naar de afgelegde weg doorheen de betonnen massa.

11 PLAATS De plaats is een punt in de ruimte. Vaak gedefinieerd ten opzichte van andere elementen, relatief en niet absoluut. Het zijn deze omliggende elementen die de plaats maken tot wat ze is. Elke plaats heeft zijn eigen aard of sfeer die een indruk nalaat, kenmerkend voor de locatie. Wanneer op een bepaalde plaats een ingreep gebeurt zal er rekening moeten worden gehouden met de eigenheid van de locatie. Ook wanneer nieuwe plaatsen gevormd worden moeten deze gedefinieerd worden en opnieuw leesbaar zijn. Wanneer spreken we bijvoorbeeld over de voor- of achterkant van een gebouw?

12 Studio Open School 1MaAR De school kent een formeel inkom ondergebracht in een geklasseerd schoolgebouw aan de hoofdstraat en een halfopen speelplaats die uitloopt op een doodlopende straat ten midden van het bouwblok. De informele ingang die aan deze straat gelegen is krijgt vervanging door een doorsteek naar de speelplaats gelegen aan een nieuw plein in het binnengebied van het bouwblok. Een nieuw klasgebouw zet de speelplaats verder af en vormt tevens een voorkant aan de doodlopende straat die door het opvoeren van de schoolcapaciteit meer gebruikt zal moeten worden. Centraal in het binnengebied ontstaat een speelplaats met fietsenstalling die na de schooluren dienst kan doen als publiek plein. Van hieruit zijn zowel de andere schoolgebouwen als de sportinfrastructuur te bereiken via doorgangen onder de klasgebouwen. Middenin het bouwblok, omsloten door de tuinen van de omliggende woningen, bevinden zich de sportvelden, parkeerplaatsen en ingegraven sporthal met extra sportveld op het dak. Op deze manier krijgt de school ten midden van het bouwblok een duidelijk gestructureerde circulatie en nieuwe toegangen waar er voorheen op informele wijze toetreding was voor alle leerlingen via een achterpoort. Uitbreiding van een middelbare school met nieuwe praktijk- en theoriegebouwen, alsook sportinfrastructuur. Het Sint-Aloysiusinstituut in Geel vroeg een onderzoek naar de uitbreidingsmogelijkheden op het bestaande schoolterrein en een aanliggende grond.

13 M HKA 1MaAR Voorstel is om het perceel aan de overkant van de straat in te gebruiken voor de uitbreiding van het museum. De vorm van het nieuwe gebouw moet een duidelijke plek creëren als inkomszone voor het museumcomplex. Dit gebeurt door de inkom van het nieuwe gebouw ter hoogte van het die van het hoofdgebouw in te planten en deze te laten inspringen zodat er een ruimte ontstaat in de straat. De uitbreiding bestaat uit een grote tentoonstellingszaal op het gelijkvloers, gelegen aan de gedempte Zuiderdokken, die samen met de ronde zaal van het hoofdgebouw de kop vormt. Verder is er op straatniveau een transparante galerie die zou kunnen dienen voor tentoonstellingen die meer laagdrempelig zijn, zoals bijvoorbeeld informatieve expo s over de stadsontwikkeling van de stad Antwerpen. Hier wordt ook een doorsteek gemaakt naar het binnengebied van het Zuiderpershuis dat zo verlengd wordt tot in het museum. Op verdiep bevinden zich nog twee lange tentoonstellingszalen. Het opzet is dus langsheen de lange blinde gevel van het huidige museum verschillende plaatsen te maken, elk met hun eigen functie. Onderzoek naar de uitbreidingsmogelijkheden voor het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Het MuHKA is ondergebracht in een verbouwde en uitgebreide graansilo uit de jaren 20, gelegen aan de gedempte Zuiderdokken op het Antwerpse Zuid. In 1987 nam het museum hier intrede na een lange zoektocht naar een geschikt gebouw, liefst gelegen in de buurt van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De gevel in art-decostijl werd behouden en in twee fases werd het gebouw aan weerszijde uitgebreid met extra tentoonstellingszalen. Sinds jaren wordt er binnen en buiten het MuHKA gespeculeerd over uitbreidingen en verhuizingen. Daarnaast wordt gedacht aan interne structurele veranderingen om bepaalde verouderde of minder goed functionerende aspecten van de architectuur te verbeteren. In 2003 werd een eerste bescheiden stap gezet met de verbouwing van de inkomhal door Robbrecht en Daem. De inkom van het museum blijft echter een eerder onduidelijk element gezien van op de straat. De inkom, gesitueerd in het oorspronkelijke art-deco gebouw is niet duidelijk leesbaar en bevindt zich op een niet-plaats in de straat. Momenteel liggen er zelfs plannen op tafel om het perceel tegenover het museum te bebouwen met een appartementsblok, wat deze situatie nog zou verslechten.

14 Campus Zuid 2MaAR Het gebied wordt opgedeeld in duidelijke stroken die elk een eigen karakter hebben en leesbaar zijn aan de randen. Om dit te bereiken krijgt elke zone een duidelijke kop aan de straatkant. De industriezone wordt vertegenwoordigd door de loodsen van de Technische Dienst Antwerpen, voor de gebouwen wordt hun wagen- en machinepark uitgestald als gezicht van de dienst. Grenzend aan de industrie zijn de technische scholen gelegen. Het zijn deze scholen die inspelen op het industriegebied en dit tegelijkertijd ook een rand geven die kan aansluiten op de rest van het gebied. De technische scholen zijn zo ontworpen dat ze een vooren achterkant hebben. De achterkant, uitgevoerd als grote loodsen tussen de industriegebouwen, bevat de praktijklokalen die een wisselwerking kunnen hebben met de industrie. De gebruikte materialen en de compositie van de gevel verandert naar de voorkant van de gebouwen toe. Hier krijgen zij een beeldkwaliteit die meer op maat is van de leerlingen en is de architectuur dus ook meer gedetailleerd. In de voorzijde, gelegen aan de speelplaatsen, bevinden zich de inkom, theorielokalen en algemene functies. De speelplaatsen van alle scholen zijn opgevat als een langgerekte strook die visueel continu is en fysiek verschaald wordt door kleine of grotere niveauverschillen. Langsheen deze speelplaatsboulevard loopt een pad dat alle scholen met elkaar verbindt. Deze strook krijgt op de koppen een bus-transferium en een centrum voor Volwassen Onderwijs, twee functies die als buffer dienen voor de secundaire scholen met hun iets meer gesloten karakter. De volgende zone is een groene buffer die de technische scholen scheidt van de overige functies in het gebied en een overgang maakt naar een ander systeem met kleinere schaal. In deze zone zijn kleinere scholen, een buurtsporthal en feestzaal ondergebracht, functies die een iets publieker karakter kennen. Finaal wordt de kop van het gebied afgesloten met een zone voor administratie en commerce, kantoorgebouwen en dergelijke. Getracht is elke plaats in het gebied een eigenheid te geven die overeenstemt met de aanwezige activiteiten. Een duidelijke structuur voor een omgeving met een zeer groot aantal uiteenlopende en soms contrasterende functies. Masterproef studio Architectuur & Stedelijkheid. Gevraagd is het uitwerken van een nieuw masterplan voor een site gelegen aan het Antwerpse Kiel. Op de locatie is momenteel een industriegebied, een technische school, lagere en kleuterschool voor Bijzonder Onderwijs, een feestzaal en sporthal. De capaciteit van de site dient aen de herlocatie van verschillende technische scholen. Opzet van het masterplan is het duidelijk structureren van de verschillende functies en zones, intern en naar de randen van het gebied toe. i.s.m. Jeroen Van Roie

15 industrie overgang school - industrie transferium Technische Dienst Antwerpen speelplaatsboulevard plein lagere school

16 MAPPING Doorheen mijn opleiding architectuur werden ontwerpopdrachten vaak voorafgegaan door het samenstellen van readers. Studenten dienen in groep een opdracht voor te bereiden op verschillende vlakken: referenties, brainstorm, tekst en mapping. Gaandeweg groeide mijn interesse voor de analyses bij het deel mapping. Deze analyses dienen een antwoord te geven op een aantal vragen: Wat is stedelijke ruimte? Hoe wordt zo n ruimte beleefd? Wat zijn haar architecturale kwaliteiten of onvolkomenheden? Wanneer ervaar je zo n ruimte als gedefinieerd, helder, open, intiem,? Wanneer spreek je van een weg, een plein, wat is een bouwblok? Wat is schaal, perspectief, wanden, zichten,? Hoe grijpt een architecturale inbreng in op de open ruimte? Hieruit is ook mijn motivatie ontstaan voor het afstuderen in de studio Architectuur & Stedelijkheid.

17 In deze opdrachten vond ik een goed team aan medestudenten waarmee ik verschillende analyses heb uitgewerkt; Dieter Vander Velpen, Daan Van Den Berghen, Maarten Vander Cruyssen, Jeroen Van Roie & Ruben Hellebuyck. Mapping Linkeroever Inleidende analyse bij het ontwerpen van een transferium op het F. van Eedenplein Mapping Zurenborg Inleidende analyse bij het ontwerpen van een Hoekensemble in Zurenborg Stedenbouwtheorie Stedenbouwkundige analyse van een bouwblok Cité Moderne Analyse van een modernistische tuinwijk in Sint-Agatha-Berchem Mapping Luchtbal Zuid Inleidende analyse bij het ontwerpen van een reeks woningen op Luchtbal Antwerpen Scholenboek Inleidende analyse naar scholen en bouwblokken in de studio Architectuur & Stedelijkheid die uiteindelijk potentieel toonde voor een grootschalige indexering van verschillende types scholen in de Antwerpse binnenstad.

18 MEDIA Het visualiseren van architectuur is een belangrijk element voor het delen van ideeën. Er wordt gezocht naar een manier om hetgeen in iemands denken voorkomt aan anderen over te dragen. Naast plantekenen zijn maquette, collage, schets, fotografie, 3D modelling, animatie en rendering technieken die hiervoor kunnen instaan.

19 3D modelling Google Sketchup Autodesk AutoCAD

20 Rendering & Animatie VRAY Adobe Premiere

21 Collage & Manipulatie Adobe Photoshop Adobe Illustrator

22 Maquette Lasergesneden maquette uit hout, digitaal uitgetekend m.b.v. Google Sketchup & Autodesk AutoCAD

23 Fotografie analoog & digitaal

24 Tom Verstraeten i n f t u p i d. b e Bergstraat Kampenhout 1 september 1987 Leuven juni 2006 tupid.be photoblog juni 2009 vennootschap PiXL fotografie & visualisatie Industriële Wetenschappen Don Bosco Instituut Haacht Master in de Architectuur Artesis Hogeschool Antwerpen

25

26

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente Sint-Aloysiusinstituut Geel ASO TSO - BSO KULeuven 2 de MASTER EINDPROJECT Docenten Peggy Winkels en Henk de Smet Steven Claes Bram Verstreken situering Het Sint-Aloysiusinstituut in het centrum van Geel

Nadere informatie

Een nieuwe school maakt het stadspark opnieuw tot een aantrekkelijke publieke plek

Een nieuwe school maakt het stadspark opnieuw tot een aantrekkelijke publieke plek KOUTERSCHOOL ZWEVEGEM LAGER ONDERWIJS ARTESIS HOGESCHOOL ANTWERPEN HENRY VAN DE VELDE INSTITUUT 1STE MASTER Docenten Lieven Achtergael en Nick Ceulemans PROJECT 1 Karen De Roeck PROJECT 2 Amber Kevelaerts

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

Een typologisch onderzoek naar de relatie tussen theorieklassen en praktijklokalen

Een typologisch onderzoek naar de relatie tussen theorieklassen en praktijklokalen Middenschool en Koninklijk Atheneum D Hek Landen ASO TSO BSO UGent 1 ste MASTER SUMMERCLASS Docenten Jelle Laverge, Maarten Van Den Driessche, Bart Verschaffel en Wouter Willems Concept: Bert Goetvinck

Nadere informatie

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving Sint-Bernardusschool Knokke Kleuter-Lager onderswijs-aso Henri Van de Velde Instituut 1 ste master Docenten Lieven Achtergael en Steve Salembier Bert Faveer - Thijs Kennis - Lucy O Reilly situering De

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Dit onderzoek gebeurde in twee fasen.

Dit onderzoek gebeurde in twee fasen. De uitbereiding van het Groenendalcollege te Merksem is het afstudeerproject van Johan Berteloot in het Academisch jaar 2007-2008. Vanuit de Vlaamse Bouwmeester werd er een haalbaarheidsonderzoek gestart

Nadere informatie

Belcanto. ontspannen stedelijkheid

Belcanto. ontspannen stedelijkheid Belcanto ontspannen stedelijkheid Stedenbouwkundige Uitgangspunten Fase 1 29 augustus 2012 Belcanto stedenbouwkundige uitgangspunten Rijnboutt 2 Ten behoeve van de ontwikkeling van fase 1 van Belcanto

Nadere informatie

Carlo Laatst. Portfolio Instapproject Architectuur

Carlo Laatst. Portfolio Instapproject Architectuur Carlo Laatst Portfolio Instapproject Architectuur Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het portfolioboekje van mijn instapproject Architectuur (in het kader van het schakelprogramma (voor de Master Architecture

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur:

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur: NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK Type opdracht: Offertevraag Locatie: Willebroek, België Oppervlakte: 5.000 m² bruto Bouwkost: 7.000.000 excl BTW Periode: 2009-2012 Opdrachtgever: Architect: Projectondersteuning:

Nadere informatie

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen utrecht Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Uithof, het universiteitsterrein

Nadere informatie

Een unieke school op een unieke plek. KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO. situering. Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen

Een unieke school op een unieke plek. KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO. situering. Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen KTA Zwijndrecht Cenflumarin TSO-BSO Sint-Lucas Brussel 2 de Master Eindproject Docent Dag Boutsen PROJECT 1 Lies Saldien PROJECT 2 Michaël Noots situering Het KTA Zwijndrecht Cenflumarin biedt samen met

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS ONTWERPEND ONDERZOEK Oorspronkelijke naam document Ontwerpend stedenbouwkundig onderzoek Oude Dokken

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf Opdrachtgever: Gemeente Graafstroom Ontwerp: 200 Realisatie: 2006-2007 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat 112, 11 BX

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

GRONSVELD UITBREIDING WOONHUIS

GRONSVELD UITBREIDING WOONHUIS GRONSVELD UITBREIDING WOONHUIS holegracht speelkamer gloriet eetkamer SITUATIE 1:2000 keuken berging bibliotheek PROJECTGEGEVENS Locatie: Gloriet 6, Gronsveld Opdrachtgever: Privaat Architect: Artesk van

Nadere informatie

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL B De Uithof is lange tijd een monotone universiteitscampus geweest aan de rand van de stad waarin de gebouwen zonder enig verband los in de ruimte stonden. Als reactie hierop ontwikkelde Rem Koolhaas i.s.m.

Nadere informatie

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

Zandvliet College Den Haag

Zandvliet College Den Haag Zandvliet College Den Haag Leren / Multifunctioneel / SP architecten #voortgezetonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport - #lean - #d&b De kavel aan de Bezuidenhoutseweg 38-40 vraagt om een

Nadere informatie

VERLOST UIT HET DONKER

VERLOST UIT HET DONKER Anders in de rij Veldstraat 59 VERLOST UIT HET DONKER Het huis in de Veldstraat is dit jaar precies 100 jaar oud. In de stadsarchieven staat het ingeschreven als een realisatie van ene A. Vandenberghe.

Nadere informatie

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE PERSBERICHT D.D. 26.10.2015 Uitgebreid Belgacom toren wordt markant woongebouw De Portus site in Gent verandert van een kantoor en bedrijfssite in een levendige wijk met

Nadere informatie

NAZARETH EN HET GEHEUGEN

NAZARETH EN HET GEHEUGEN OPEN OPROEP 2405 D HERINRICHTING DORP NAZARETH Juni 2013 NAZARETH EN HET GEHEUGEN NAZARETH EN HET GEHEUGEN NAZARETH EN HET GEHEUGEN Ferrariskaart (1777) + huidige bebouwing in het rood de sporen van de

Nadere informatie

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 2 I WAGENINGEN, DE MOUTERIJ INHOUDSOPGAVE AANLEIDING AANPASSING BEELDKWALITEITPLAN 5 CONTEXT 6 HUIDIGE SITUATIE 7 STEDENBOUWKUNDIG

Nadere informatie

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale

Nadere informatie

HET VRIJE VELD & tiny houses. een verkaveling voor veld L

HET VRIJE VELD & tiny houses. een verkaveling voor veld L HET VRIJE VELD & tiny houses een verkaveling voor veld L 2 september 2014 INLEIDING Dit boekje behelst twee studies. De eerste betreft de opzet van een nieuwe typologie die zonder lokatie door ons is ontworpen.

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Vogelzang en de dorpssteeg: Kop met een intieme woonoase

Vogelzang en de dorpssteeg: Kop met een intieme woonoase Vogelzang en de dorpssteeg: Kop met een intieme woonoase Het principe van de gesloten bouwblokken maakt de routing en structuur helder. De verschillende toegangen tot de expeditieterreinen worden afgesloten

Nadere informatie

Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice.

Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice. Dit is de presentatie van het schetsontwerp voor de Voornweg 1, Nieuw-Balinge Gemaakt door studenten Bouwkunde van de Hanzehogeschool uit Groningen 15-12-2011 Nieuw-Balinge Jeroen de Boer Jelmer van der

Nadere informatie

openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Bouw natuurlijk je eigen Vrijheid

openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Bouw natuurlijk je eigen Vrijheid openbare ideeënprijsvraag t Vaneker ouw natuurlijk je eigen Vrijheid Twents uiten 15 januari 2009 Twents uiten In het ontwerp van het Twents uiten zijn de kwaliteiten van exclusief wonen met veel privacy,

Nadere informatie

Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem

Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem DE KLEIE ZAVEL EREMBODEGEM Projectnaam: De Kleine Zavel, Locatie: Erembodegem, België Opdrachtgever: Dewaco Werkerswelzijn

Nadere informatie

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS zuidgevel GEO-INSTITUUT, HEVERLEE nieuwbouw laboratoriagebouw voor het Geo-instituut programma: laboratoria, didactische lokalen, leslokalen, werkruimtes, vergaderzalen, kantoren, sociale en logistieke

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerpen

Stedenbouwkundig ontwerpen Stedenbouwkundig ontwerpen Klik 2010 om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Evelien Brandes De opgave nieuwe wijk of nieuw stedelijk gebied in Nederland staan anno 2010 de grootste uitbreidingen

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen winkels en (voormalige) bedrijfs- of industriebebouwing. De nadruk ligt op de individuele uiting. De gevels zijn merendeels verticaal geleed. Naast de

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis Veemarkt 2.0 / 2. Keuze Bouwveld Het voorstel voor het verkavelen van de Veemarkt te Utrecht. Op deze kaart is de exacte situatie te zien met een proefverkaveling. In ons ontwerp is gekozen voor Bouwveld

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE VIERKLAVER bouwen van basisschool met 12 klassen, leraarslokaal, sevreatriaat, turnzaal en refter

BASISSCHOOL DE VIERKLAVER bouwen van basisschool met 12 klassen, leraarslokaal, sevreatriaat, turnzaal en refter BASISSCHOOL DE VIERKLAVER bouwen van basisschool met 12 klassen, leraarslokaal, sevreatriaat, turnzaal en refter De gestrooide bebouwing en sterk versnipperde buitenruimten die het terrein nu karakteriseren

Nadere informatie

INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL. Opdrachtgever I Particulier. Datum I 2004 - opgeleverd. Credits I PTA

INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL. Opdrachtgever I Particulier. Datum I 2004 - opgeleverd. Credits I PTA SMALL INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL Datum I 2004 - opgeleverd KANGOEROEWONING ASSE Datum I 2007 - opgeleverd De hoeve bestaande uit 2 gebouwen rond een binnenplaats wordt uitgebreid

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT April 2015 1.1 Ligging van het plangebied en ruimtelijke relaties De situatie aan de zuidzijde van Zierikzee is jarenlang in ruimtelijke zin onsamenhangend

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Bossche School woning Rosmalen 150 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Bossche School woning van der Laan In 1956 heeft de architect Nico van der Laan

Nadere informatie

Ecovillage Kampenhout 15 december 2015 ARCHITECTUURWEDSTRIJD

Ecovillage Kampenhout 15 december 2015 ARCHITECTUURWEDSTRIJD Ecovillage Kampenhout 15 december 2015 ARCHITECTUURWEDSTRIJD DE SITE Gelegen tussen de Stationsstraat en de Haachtsesteenweg in Kampenhout Naast Delhaize Kadastrale percelen 680b, 679l4 en 682g ECOVILLAGE

Nadere informatie

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN 03 37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN PLAN is een speciale uitgave van Home Sweet Home april - mei - juni 2016 Afgiftekantoor 2200 Herentals I - P608241 Uitgeverij Balfin - Belgiëlaan 4b - 2200 Herentals PB-PP

Nadere informatie

Projectoverzicht. Projectoverzicht T9 T8 T4

Projectoverzicht. Projectoverzicht T9 T8 T4 M2 T9 T8 T4 Projectoverzicht Tijdens mijn studie heb ik me in het projectwerk onder meer beziggehouden met woonruimten (T1, T5, T6 en M2), een jeugdcentrum (T2), en kantoorgebouwen (T7, T9 en M1). In het

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

De IJzergieterij Hardinxveld- Giessendam

De IJzergieterij Hardinxveld- Giessendam De IJzergieterij Hardinxveld- Giessendam IJzergieterij Hardinxveld-Giessendam Omschrijving 2 IJzergieterij Hardinxveld-Giessendam Locatie IJzergieterij De voormalige ijzergieterij aan de Rivierdijk ligt

Nadere informatie

vectorworks CaseStudy Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit

vectorworks CaseStudy Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit vectorworks CaseStudy NL Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit Eerst moest de boomchirurg zijn werk doen. Pas nadat de oude bomen in het park achter het kasteel voldoende vocht

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Woon-Werk jaren-30 Villa

Woon-Werk jaren-30 Villa Woon-Werk jaren-30 Villa OOSTERBEEK Prins Bernhardweg 18 Vraagprijs 875.000 K.K. 0317-844639 contact@degelderschemakelaar.nl degelderschemakelaar.nl 2 De Geldersche Makelaar B.V. JAREN 30-VILLA Onder architectuur

Nadere informatie

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem MOTIVERING TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan 213 1082 Sint-Agatha-Berchem tijdens de verbouwing van de UNESCO-basisschool te Koekelberg GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-525sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Jaren 50 in Boschveld s-hertogenbosch 190 Jaren 50 in Boschveld Het plangebied Boschveld is gelegen nabij het centraal

Nadere informatie

Een compact schoolgebouw om open ruimte te vrijwaren. Sint-Gertrudiscollege Wetteren ASO. situering. UGent 3 de Bachelor Docent Dirk De Meester

Een compact schoolgebouw om open ruimte te vrijwaren. Sint-Gertrudiscollege Wetteren ASO. situering. UGent 3 de Bachelor Docent Dirk De Meester Sint-Gertrudiscollege Wetteren ASO UGent 3 de Bachelor Docent Dirk De Meester PROJECT 1 Lisa Buffel - Willem Huyghe PROJECT 2 Kenny Decommer - Pauline De Schryver situering De school is gelegen op een

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Interieur gemeentekantoren De Rotterdam

Interieur gemeentekantoren De Rotterdam Interieur gemeentekantoren De Rotterdam Interieur gemeentekantoren De Rotterdam Het ontwerp voorziet in een interieur dat een vertikale stad reflecteert die verbindingen legt tussen stedelijke knooppunten

Nadere informatie

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG In Ypenburg is AAARCHITECTEN benaderd voor het ontwerp van verschillende woningtypen. In het stedenbouwkundig plan van FARO en

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Avans Hogeschool. Breda

Avans Hogeschool. Breda Avans Hogeschool Breda Avans Hogeschool Breda Situatie Renovatie en nieuwbouw Het project betreft een complete renovatie en omvangrijke nieuwbouw van de Avans Hogeschool te Breda. Met de nieuwbouw wordt

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS Bouwheer OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest Schakelstraat 41, 8790 Waregem Secretaris : Dhr. B. De Backer Tel. 056/62.98.65 Project Vernieuwing Zorgcampus Woonzorgcentrum De Meers Serviceflats

Nadere informatie

TE KOOP. Eikstraat MT Den Haag k.k.

TE KOOP. Eikstraat MT Den Haag k.k. TE KOOP Eikstraat 9 2565 MT Den Haag 850.000 k.k. KENMERKEN Prijs 850.000 k.k. Postcode 2565 MT Ligging Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging Woningtype Tussenwoning Tuin Ja, Achtertuin, Noordoost,

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015 Villa RV Beesel, 2015 Adres: Bussereindseweg 10, 5954 CH, Beesel NL Programma: Villa Oplevering: mei 2015 Architect: Dreessen Willemse Architecten Projectteam: Lars Dreessen, Rob Willemse, Léon Habets,

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Lot 2. Lot 3 Lot 4. Lot 7

Lot 2. Lot 3 Lot 4. Lot 7 Lot 1 Lot 2 Lot 3 Lot 4 Lot 7 Datum 24 octobre 2016 Onderwerp Duurzame Wijk Tivoli GreenCity VERKOOP DOCUMENTEN ALGEMENE KENMERKEN VAN TIVOLI GREENCITY EN BIJZONDERE KENMERKEN PER LOT In samenwerking met

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Wonen / Zorgen #ouderenzorg - #gebiedsontwikkeling - #woningstichting - #belevingsgerichtezorg #interieur In Weert is door woningstichting Wonen Weert en stichting Land

Nadere informatie

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl.

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl. Ontwerp LLOX architecten Stabiliteit De Smet - Verlinden Technieken Botec Bouwheer V.z.w. Het Gouden Anker/Amate St. Antoniusstraat 21, 2000 Antwerpen Directeur : Dhr. D. Van Hoecke Tel. 03/224.02.50 Project

Nadere informatie

Stedelijk groen s-hertogenbosch

Stedelijk groen s-hertogenbosch HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Stedelijk groen s-hertogenbosch 230 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Project 230 Stedelijk groen verbouwing herenhuis s-hertogenbosch Opdrachtgever:

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS ONTWERPDOSSIER Oorspronkelijke naam document Ontwerpdossier Nero architecten voor project 2 sociale

Nadere informatie

Masterproef Urban Architectural Design

Masterproef Urban Architectural Design Masterplan Site Masterplan Problematiek Onaantrekkelijkste leven Stepanjsko Naselje is geen aantrekkelijke wijk om in te leven. Deze mapping toont aan dat de problematiek ernstig is en de problemen op

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

KAVELPASPOORT BREDE SCHOOL WEESPERSLUIS

KAVELPASPOORT BREDE SCHOOL WEESPERSLUIS KAVELPASPOORT BREDE SCHOOL WEESPERSLUIS INHOUDSOPGAVE Stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen 3 Opgave 4 Doel 6 Beschrijving Bloemendalerpolder/ Weespersluis 6 Plankaart 6 Parkeren 8 Ruimtelijke randvoorwaarden

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

JINZHOU. rotterdam DELHI. amsterdam. casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ginkgo, Beekbergen

JINZHOU. rotterdam DELHI. amsterdam. casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ginkgo, Beekbergen amsterdam DELHI JINZHOU rotterdam casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur Ginkgo, Beekbergen TWO WORLDS IN ONE: WONINGEN VOOR SENIOREN EN KINDVRIENDELIJKE WONINGEN casanova+hernandez

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Ter Leuvert RESIDENTIE

Ter Leuvert RESIDENTIE Ter Leuvert RESIDENTIE Appartementen te WEZEMAAL (Rotselaar) PROJECTPRESENTATIE * Nieuwbouwproject met in totaal 10 appartementen en duplex appartementen binnen een groter project van ontwikkeling van

Nadere informatie

STEENDOK ANTWERPEN ZUID

STEENDOK ANTWERPEN ZUID STEENDOK ANTWERPEN ZUID t ZUID TOPLOCATIE AAN DE SCHELDE Het project STEENDOK is gelegen in het alombekende Zuid te Antwerpen. Hier tref je trendy restaurants, sfeervolle kroegen, literaire cafés, tientallen

Nadere informatie

DE SPOELE ST.-NIKLAAS

DE SPOELE ST.-NIKLAAS Bouwheer OCMW Sint-Niklaas Project Nieuwbouw Zorgcentrum Woonzorgcentrum De Spoele Adres Lamstraat, 9100 Sint-Niklaas Bebouwde Oppervlakte 5338 m² ondergronds (twee lagen parking) 9403 m² bovengronds (vijf

Nadere informatie