De SVB stelt een aantal voorwaarden aan de verzekering. De belangrijkstre twee zijn:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De SVB stelt een aantal voorwaarden aan de verzekering. De belangrijkstre twee zijn:"

Transcriptie

1 Ziekteverzekering: Verzekeringspakket SVB: Inleiding Vanaf 1 maart 1996 verzekert de SVB gezinsleden van SVB-verzekerde werknemers mee voor ziektekosten. Dit is het gevolg van een wijziging in de wet die per 1 maart 1996 geldt. In dit boekje proberen we u uit te leggen wie er verzekerd zijn en wat de SVB-ziekteverzekering inhoudt. Op pagina 7 t/m pagina 11 is het verzekeringspakket opgenomen, dat bepalend is voor alle SVB-verzekerden. Wie zijn er vanaf 1 maart 1996 verplicht verzekerd bij de SVB? 1. Werknemers die minder of gelijk aan de loongrens van Naf 4.599,40 bruto per maand verdienen. Werknemers zijn die personen die voor een werkgever in dienstverband of persoonlijk in aangenomen werk arbeid verrichten. Op 1 november (peildatum) bekijkt de werkgever of de werknemer wel of niet verzekerd is voor het komende kalenderjaar. Dit is afhankelijk van het genoten loon en de loongrens van het volgende kalenderjaar. 2. Personen die na 1 maart 1996 werkloos geworden zijn (gewezen werknemers). Gewezen werknemers zijn ingezetenen die na 1 maart 1996 niet meer werken, geen inkomen hebben, niet voor ziekte verzekerd zijn en jonger zijn dan 60 jaar. 3. Gezinsleden van de SVB-verzekerde werknemer en van de gewezen werknemer die kostwinner is. Kostwinner is de gewezen werknemer die geheel of grotendeels zorgt voor zijn/haar gezinsleden. Gezinsleden zijn de binnen de Nederlandse Antillen wonende echtgenoot of echtgenote van de kostwinner en/of de kinderen. De SVB verzekert alle ongehuwde kinderen mee - wettig, onwettig, erkend, pleegkinderen - als zij jonger zijn dan 18 jaar of jonger dan 25 jaar en nog op school zitten (een schoolverklaring moet elk jaar bij de SVB worden ingeleverd). Voor onwettige kinderen is het belangrijk dat een onderhoudsbewijs (bewijs voogdijraad, rechterlijk vonnis of authentieke akte) kan worden overhandigd. Pleeg- en aangehuwde kinderen moeten op hetzelfde adres als de kostwinner wonen. SVB Seguro Card Vanaf maart 1996 krijgen alle SVB-verzekerden, dus ook de gezinsleden, de SVB Seguro Card. Deze kaart is heel belangrijk, want met de SVB Seguro Card heeft u recht op alle medische zorg die in het SVBverzekeringspakket is opgenomen. Met de SVB Seguro Card kunt u dus aantonen dat u een ziekteverzekering heeft bij de SVB. De SVB heeft de kaart zó gemaakt dat u deze makkelijk in uw portemonnee bij u kunt dragen. Mocht u de Seguro Card toch kwijt raken, bel dan zo snel mogelijk de SVB (Curaçao: (09) en , Bonaire: (07) 2880, St. Maarten: (05) en 23529). Voorwaarden voor de SVB ziekteverzekering De SVB stelt een aantal voorwaarden aan de verzekering. De belangrijkstre twee zijn: 1. Uw huisarts staat ingeschreven als medewerkende bij de SVB. 2. Wanneer u een medische klacht heeft, gaat u altijd naar uw huisarts. De voorwaarden zijn verwerkt in het verzekeringspakket dat op de laatste pagina s van deze folder staat. Het vezekeringspakket is bepalend voor de ziekteverzekering.

2 Waarvoor bent u verzekerd en waarvoor niet? Het verzekeringspakket blijft gelijk aan het bestaande pakket, uitgebreid met behandelingen door kinderartsen. U bent verzekerd voor medische kosten zoals onder andere: consult bij de huisarts behandeling door specialisten behandeling door para-medici opname en verpleging in het ziekenhuis bevalling en kraamzorg EHBO geneesmiddelen op recept Er zijn medische behandelingen waarvoor u niet verzekerd bent. Dit zijn onder andere de kosten van: preventieve geneeskunde geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn kunst- en hulpmiddelen en prothesen kosmetische operaties tandheelkundige behandelingen Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Er zijn ook situaties waarin u wel verzekerd bent, terwijl deze in het rijtje van niet verzekerd voor staan. Daarom hebben we op de laatste pagina s het verzekeringspakket opgenomen. Op deze laatste pagina s kunt u lezen in welke situaties u wel verzekerd bent en wanneer niet. Dit verzekeringspakket is dan ook bepalend voor de ziekteverzekering. Vragen over het verzekeringspakket? Heeft u vragen over de inhoud van het SVB-verzekeringspakket, kom dan even langs of bel het nummer van de SVB (Curaçao: (09) , Bonaire: (07) 2880, St. Maarten: (05) en 23529). U kunt natuurlijk ook altijd aan uw huisarts vragen of u voor een bepaalde medische behandeling verzekerd bent. Wat kost de verzekering? Elke werknemer die verzekerd is bij de SVB, betaalt vanaf 1 maart ,1% van zijn/haar bruto salaris voor gezinsleden. De wet is gebaseerd op een solidariteitsgedachte. Dat houdt in dit geval in dat elke werknemer die verzekerd is bij de SVB, mee betaalt voor gezinsleden. Het maakt daarbij niet uit hoeveel gezinsleden u heeft het percentage blijft 2,1%. Ook als u geen kinderen heeft. De wet heeft bepaald dat de werkgever deze 2,1% van het loon van de werknemer voor gezinsleden mag inhouden. Ook het eilandgebied betaalt de premie voor de werknemer en dat is 8,3% van het bruto loon van de SVBverzekerde werknemer. Laat u inschrijven bij de SVB! Denkt u na het lezen van deze folder dat u recht heeft op een ziekteverzekering bij de SVB en heeft u zich niet nog niet laten inschrijven, meldt u zich en uw gezinsleden dan snel bij de SVB. Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor de verzekering, dan kunt u bellen met de SVB-infodesk Curaçao: (09) en , Bonaire: (07) 2880, St. Maarten: (05) en Als u al verzekerd bent bij de SVB en uw gezinssituatie is veranderd, of u heeft een adres- of telefoonwijziging, dan moet u dit zo snel mogelijk doorgeven aan de SVB. Dit doet u door het Inschrijvings- en Mutatieformulier Ziekteverzekering in te vullen. Dit formulier is beschikbaar bij de SVB.

3 Ziekteverzekering ingevolge de Landsverordening Ziekte verzekering (P.B no. 15, zoals gewijzigd) Verzekeringspakket SVB Art. 1 Algemene bepalingen a. Verzekering De SVB biedt een basisverzekering aan haar verzekerden. De verzekerde heeft recht op medische behandeling en verpleging op het eiland waar de verzekerde verblijft of voorzover aldaar niet te verkrijgen op een ander eiland van de Nederlandse Antillen. Bij onduidelijkheden met betrekking tot de dekking kan het oordeel van de SVB gevraagd worden. b. Verzekerde Verplicht verzekerd zijn: werknemers, die niet meer verdienen dan de wettelijk vastgestelde loongrens; gezinsleden van de werknemers, mits: - zij ingezetenen zijn van de Nederlandse Antillen; - zij geen aanspraak hebben op een andere wettelijke verzekering; - zij de leeftijd van 60 jaar niet hebben bereikt; - de werknemer voor hen kostwinner 1 is. gewezen werknemers, mits: - zij geen andere inkomsten hebben dan hetgeen een van de eilandgebieden van de Nederlandse Antillen verstrekt; - zij ingezetenen zijn van de Nederlandse Antillen; - zij geen aanspraak hebben op een andere wettelijke verzekering; - zij de leeftijd van 60 jaar niet hebben bereikt. gezinsleden van gewezen werknemers, mits: - zij ingezetenen zijn van de Nederlandse Antillen; - zij geen aanspraak hebben op een andere wettelijke verzekering; - zij de leeftijd van 60 jaar niet hebben bereikt; - de gewezen werknemer voor hen kostwinner 1 is. c. Gezinsleden Gezinsleden zijn: echtgenote/echtgenoot; kinderen, mits zij jonger zijn dan 21 en ongehuwd, of jonger dan 25 jaar, schoolgaand en ongehuwd zijn. Onder kinderen worden verstaan: - wettige kinderen (o.a. geadopteerde kinderen); - gewettigde kinderen; - natuurlijke kinderen; - onwettige kinderen, mits de mannelijke werknemer of gewezen werknemer bij rechterlijk vonnis is veroordeeld tot het voorzien in het levensonderhoud, danwel bij authentieke akte de onderhoudsplicht heeft erkend, of die met hem in een gezinsverband samenwoont; - aangehuwde en pleegkinderen 2, mits zij behoren tot het gezinsverband van de werknemer of de gewezen werknemer. 1 Kostwinner is de werknemer of gewezen werknemer die geheel of in overwegende mate voorziet in het levensonderhoud van de gezinsleden en die, indien binnen een gezinsverband meerdere inkomens zijn, de persoon met het hoogste inkomen is, of indien 2 Pleegkinderen zijn de kinderen die door de werknemer of gewezen werknemer worden onderhouden en opgevoed als waren zij eigen kinderen

4 d. Verplichting werknemers De werknemer is o.a. verplicht: mee te werken aan zijn/haar genezingsproces; op de derde ziekte ziektedag zich persoonlijk bij de SVB te melden; direct een door hem/haar overkomen ongeval bij de SVB te melden; direct een door hem/haar overkomen verkeersongeval bij de SVB te melden; zich te houden aan de door de SVB gegeven aanwijzingen; veranderingen in gezinssamenstelling direct aan de SVB door te geven. e. Verplichting gewezen werknemers en de gezinsleden De gewezen werknemer en de gezinsleden zijn o.a. verplicht: mee te werken aan zijn/haar genezingsproces; direct een hem/haar overkomen verkeersongeval bij de SVB te melden; zich te houden aan de door de SVB gegeven aanwijzingen; veranderingen in gezinssamenstelling direct aan de SVB door te geven. Art. 2 Omschrijving van de dekking a. Huisarts Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten van huisartsenhulp indien verzekerde staat ingeschreven bij een medewerkende huisarts van de SVB. b. Specialist Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten bij behandeling van ziekte door een specialist, indien deze staat ingeschreven bij de SVB. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts (of EHBO) noodzakelijk. c. Ziekenhuis Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten bij opname in de derde klasse van een ziekenhuis. Verzekerde heeft recht op onbeperkte vergoeding van: de verpleegkosten; de kosten voor specialistische behandeling; bijkomende kosten, verband houdend met de ziekte. d. Verloskundige Verzekerde heeft recht op vergoeding van verloskundige hulp door een verloskundige, indien deze staat ingeschreven als medewerkende van de SVB. e. Bevalling en kraamzorg In geval van een normale bevalling heeft verzekerde recht op vergoeding van verloskundige hulp (pakket) door een verloskundige. Dit pakket bestaat uit 12 consulten en hulp bij de bevalling. Verzekerde heeft recht op het pakket van de kraamkliniek derde klasse ( 3 dagen kraamzorg inclusief dag van de bevalling). In geval van medisch noodzakelijke bevalling in een ziekenhuis heeft de verzekerde recht op vergoeding van de kosten bij opname in de derde klasse en alle verpleegkosten. f. Behandeling door psycholoog Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten indien de psycholoog ingeschreven staat als medewerkende van de SVB en er vooraf goedkeuring door de SVB is verleend.

5 g. Fysiotherapeut Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten indien de fysiotherapeut ingeschreven staat als medewerkende van de SVB. h. Behandeling door logopedist Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten indien de logopedist ingeschreven staat als medewerkende van de SVB en er vooraf goedkeuring door de SVB is verleend. i. Behandeling door diëtist Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten indien de diëtist ingeschreven staat als medewerkende van de SVB en er vooraf goedkeuring door de SVB is verleend. j. Wijkverpleging Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten van wijkverpleging door een verpleegkundige of ziekteverzorgende ten huize van de verzekerde, mits vooraf door de SVB toestemming is verleend. k. Geneesmiddelen Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten van de in de Nederlandse Antillen geregistreerde geneesmiddelen welke krachtens de wet op de geneesmiddelenvoorziening uitsluitend op recept van de huisarts, verloskundige of specialist door een bij de SVB als medewerkende ingeschreven apotheek (botica) mogen worden geleverd. l. EHBO Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten van de EHBO-behandeling, indien dit een verwijzing is door een huisarts. Behandeling op eigen initiatief bij de EHBO wordt alleen in geval van spoedeisende hulp door de SVB vergoed. m. Vervoer Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten van vervoer, voorzover noodzakelijk in verband met ziekte. n. Visuscontrole Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten voor visuscontrole eenmaal per twee jaar. Art. 3 Andere aanspraken en rechten a. Verwijzing naar een ander eiland binnen de Nederlandse Antillen Verzekerde heeft naast het recht op vergoeding van kosten overeenkomstig art. 2a t/m art. 2n recht op de daarmee samenhangende transport- en verblijfskosten. b. Zwangerschapsonderbreking en definitieve sterilisatie Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten, uitsluitend op medische indicaie en slechts bij goedkeuring vooraf van de SVB. c. Tandheelkundige behandeling Verzekerde heeft recht op vergoeding van de kosten bij tandheelkundige behandeling van een mondziekte welke niet terug te brengen is tot een geval van cariës.

6 Art. 4 Uitsluitingen Geen aanspraak op vergoeding van de kosten bestaat voor: a. Preventieve geneeskunde Niet in aanmerking voor vergoeding komen: Preventief periodiek geneeskundig onderzoek (PPG bijv. jaarlijks paptest); Anticonceptie ( spiraal, pessarium, condoom, etc.); Vaccinaties en alle andere preventieve middelen (al dan niet in verband met riezen naar het buitenland); Ontwenningskuren. b. Geneesmiddelen Niet in aanmerking voor vergoeding komen: geneesmiddelen welke zonder recept verkrijgbaar zijn; toilet artikelen, cosmetica en ontsmettingsmiddelen; versterkende-, voedings- en genotmidelen; vermageringsmiddelen; vitaminepreparaten, tenzij in geval van avitaminose en zwangerschap; anticonceptionele middelen, (pil, prikpil, etc.); homeopathische geneesmiddelen of kruiden; medicamenten ter bevordering van fertiliteit en potentie, uitgezonderd endometriose; geneesmiddelen betreking hebbend op haargroei. c. Kunst- hulpmiddelen en prothesen (zoals o.a. brillen, pruiken, steuncorsetten, buikbanden, polsriemen, elastieke kousen, orthopedische schoenen, steunzolen, krukken, loopstoelen, blindenstokken, beugels, hoorapparaten). d. Vruchtbaarheidsonderzoeken en verrichtingen ter bevordering van de vruchtbaarheid e. Cosmetische operaties f. Alternatieve en homeopatische geneeskunde g. Keuringen en het afgeven van medische verklaringen h. Medische kosten in het buitenland (Medische kosten van geneeskundige behandeling voor ziekte tijdens verblijf buiten de Nederlandse Antillen, die naar oordeel van de SVB geen spoedeisend karakter hebben). i. Uitzendingen naar het buitenland (De uitzendingen worden door de Geneeskundige & Gezondheidsdienst geregeld). j. Tegemoetkoming van verzekerden die zonder toestemming van de SVB het eiland verlaten. k. Ziektes die te wijten zijn aan grove schuld, alcohol- en drugsgebruik en andere verdovende middelen.

KORT OVERZICHT. van de SOCIALE VERZEKERINGSBANK ONGEVALLENVERZEKERING ALGEMENE OUDERDOMSVERZEKERING ALGEMENE WEDUWEN- EN WEZENVERZEKERING

KORT OVERZICHT. van de SOCIALE VERZEKERINGSBANK ONGEVALLENVERZEKERING ALGEMENE OUDERDOMSVERZEKERING ALGEMENE WEDUWEN- EN WEZENVERZEKERING KORT OVERZICHT van de SOCIALE VERZEKERINGSBANK ZIEKTEVERZEKERING ONGEVALLENVERZEKERING ALGEMENE OUDERDOMSVERZEKERING ALGEMENE WEDUWEN- EN WEZENVERZEKERING CESSANTIAREGELING UITGAVE VAN: de Sociale Verzekeringsbank

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010

Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010 Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel

Nadere informatie

LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten

LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten STATENVANCURA~O ZITIINGSJAAR 2014-2015 -05 b LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten No.1 AANBIEDING De Gouverneur van Cura~ao biedt aan de Staten ter

Nadere informatie

A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD. I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao,

A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD. I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao, A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD LANDSVERORDENING van de 30 ste oktober 2014 tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao, In

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan

Nadere informatie

Naast het verplicht eigen risico van 385 per jaar kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt dan extra korting op uw premie.

Naast het verplicht eigen risico van 385 per jaar kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt dan extra korting op uw premie. Productinformatie Avero Achmea 2016 Keuze Zorg Plan Met deze restitutiepolis van Avéro Achmea bent u vrij in de keuze van uw zorgverlener. De kosten die uw zorgverleners in rekening brengen, zullen wij

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Benfit een aanvullende

Nadere informatie

CZdirect pakketvergelijker 2018

CZdirect pakketvergelijker 2018 pakketvergelijker 2018 welke verzekering past bij jou? als je een nieuwe zorgverzekering gaat kiezen, is het belangrijk dat je een verzekering kiest die past bij jouw situatie. in deze pakketvergelijker

Nadere informatie

Vergelijking GezondSamenPolis 2015

Vergelijking GezondSamenPolis 2015 Vergelijking GezondSamenPolis 2015 IZA Zilveren Kruis D3674-201412 Alternatieve geneesmiddelen Maximaal 130 Alternatieve geneeswijzen en therapieën Anticonceptie (pil, spiraal, pessarium) maximaal 250

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 De verzekeraar vergoedt - met inachtneming van het volgende - de in het woonland van verzekerde gemaakte medische kosten, vermeld in onderstaande

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú De veranderingen in de zorgverzekering 2016 Wij zijn er voor ú De veranderingen in de basisverzekering Wijzigingen zorgverzekering Nedasco Slimme Keuze 2016 De veranderingen in de vergoedingen en polisvoorwaarden

Nadere informatie

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht De beste zorgverzekeraar van Nederland PNO Ziektekosten is al meer dan zestig jaar dé zorgverzekeraar voor de mediasector. En voor de vierde keer op rij

Nadere informatie

Verzekering en zorg buitenland

Verzekering en zorg buitenland Verzekering en zorg buitenland Begrippenlijst Acceptatieplicht De zorgverzekeraar is verplicht u te accepteren voor de zorgverzekering. Hij mag u niet weigeren vanwege uw leeftijd, gezondheidstoestand

Nadere informatie

Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016

Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016 Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016 Met de A tot Z Natura Selectief kiest u voor goede zorg én een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kan zijn

Nadere informatie

Pakketvergelijker 2012

Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker Brons, Zilver en Goud Geldig vanaf 1 januari 2012 Zorgverzekering en de Aanvullende Verzekeringen Er is een aantal voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking

Nadere informatie

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies.

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies. VGZ Goede Keuze Met VGZ Goede Keuze kiest u voor goede zorg en een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kans zijn dat u voor bepaalde zorg verder

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso Uw vergoedingen voor 2014 AV Frieso Vergoedingenoverzicht Basisverzekering en aanvullende verzekering 2014 Omschrijving Abonnementskosten medische alarmering Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2012

Dekkingsoverzicht 2012 Dekkingsoverzicht 2012 Basis ZO R G I N H E T Z I E K E N H U I S Specialistische en 100% - - - - MammaPrint - 100% 100% 100% 100% Plastische chirurgie (Basis)* 100% - - - - Plastische chirurgie (aanvullende

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015

Vergoedingenoverzicht 2015 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking AEGON Compleet Internationaal 2010

Deel B Omvang Dekking AEGON Compleet Internationaal 2010 Deel B Omvang Dekking AEGON Compleet Internationaal 2010 De verzekeraar vergoedt - met inachtneming van het volgende - de in het woonland van verzekerde gemaakte medische kosten, vermeld in onderstaande

Nadere informatie

Overzicht verzekerde kosten ONVZ Vrije Keuze Zorgplan

Overzicht verzekerde kosten ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Overzicht verzekerde kosten ONVZ Zorgplan Acnébehandeling 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100% Alternatieve geneeswijzen incl. Acupunctuur Haptonomie *voor behandelaar;

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Kritisch over uw gezondheid 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 3 Wat verzekeren we? 4 Wat zijjn de voordelen

Nadere informatie

Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom. Stichting Sociaal Fonds Essent

Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom. Stichting Sociaal Fonds Essent Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Stichting Sociaal Fonds Essent Reglement 2014 Algemeen Artikel 1 1. De Stichting Sociaal Fonds Essent heeft blijkens artikel 3 van de statuten ten doel financiële steun

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard Algemeen - Wat is de Gemeentepolis? - Wat zit er in de pakketten van de Gemeentepolis? - Wie kan ik bellen met vragen over vergoedingen? Voorwaarden

Nadere informatie

Wijziging vergoedingen 2013/2014

Wijziging vergoedingen 2013/2014 Wijziging vergoedingen 2013/2014 ExtraVerzorgd 4 stopt De aanvullende verzekering ExtraVerzorgd 4 wordt per 1 januari 2014 uit de markt gehaald. Verzekerden met ExtraVerzorgd 4 krijgen dan automatisch

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Als er volgens de Basisfit Internationaal of andere zorgverzekering aanspraak op (vergoeding van) zorg bestaat en de ONVZ Extrafit Internationaal

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú De veranderingen in de zorgverzekering 2016 Wij zijn er voor ú De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Kritisch over uw gezondheid 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 3 Wat verzekeren we? 4 Wat zijjn de voordelen

Nadere informatie

Vergelijk nu uw zorgverzekering van Delta Lloyd met de zorgverzekering van CZ. CZ maakt het u makkelijk en voordelig.

Vergelijk nu uw zorgverzekering van Delta Lloyd met de zorgverzekering van CZ. CZ maakt het u makkelijk en voordelig. Premie vanaf 69,80 Kamer van Koophandel heeft voor alle collega s met CZ scherpe afspraken gemaakt: 10% korting op de basisverzekering 15% korting op alle collectieve aanvullende verzekeringen Collectief

Nadere informatie

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering AV-Compact Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De AV-Compact kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2014

Vergoedingenoverzicht 2014 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Van: Sluijter de Jager, E.H. H. (Liesbeth) Verzonden: donderdag 20 december :40 Onderwerp: IZA Zorgverzekeraar 2019

Van: Sluijter de Jager, E.H. H. (Liesbeth) Verzonden: donderdag 20 december :40 Onderwerp: IZA Zorgverzekeraar 2019 Van: Sluijter de Jager, E.H. H. (Liesbeth) Verzonden: donderdag 0 december 08 0:40 Onderwerp: Zorgverzekeraar 09 Beste wethouders en raadsleden, Veel mensen staan er niet bij stil, maar zonder u zou het

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid!"#$%% *+,-./,01230456+47+8+49:5+:; U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u voor de beste zorg kiest. Met een zorgverzekering

Nadere informatie

De juiste koers als u zorg nodig hebt

De juiste koers als u zorg nodig hebt De juiste koers als u zorg nodig hebt Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2016 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering De juiste koers als u zorg nodig hebt 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2016 3 Wat verzekeren we?

Nadere informatie

Daar waar bij vergoedingen staat per jaar bedoelen wij per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Daar waar bij vergoedingen staat per jaar bedoelen wij per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen. Aanvullende verzekeringen 2015 VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter, VGZ Aanvullend Best Jong Pakket, Fit & Vrij Pakket, Gezin Pakket, Vitaal Pakket Wij vergoeden de kosten tot maximaal de in Nederland

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

De Doorgaanverzekering voor werkgevers

De Doorgaanverzekering voor werkgevers De Doorgaanverzekering voor werkgevers Zorg dat u en uw doorgaan! De Doorgaanverzekering Doorgaanexpert Goed werkgeverschap De Doorgaanverzekering > De Doorgaanverzekering > Gezondheid telt De Doorgaanverzekering

Nadere informatie

Kies de zorgverzekering die bij u past

Kies de zorgverzekering die bij u past CZ Zorgpolis 2012 1 2 Kies de zorgverzekering die bij u past Mensen die in Nederland wonen, zijn verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Soms kan het zijn dat u geen recht hebt op de Nederlandse verplichte

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2010 100222-Bijsl SH welkom b40 Wat biedt Stad Holland Zorgverzekeraar? Stad Holland Zorgverzekeraar is een landelijk actieve zorgverzekeraar

Nadere informatie

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2015 Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat wordt vergoed? 12 OHRA Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2016 VGZ Jong Pakket, VGZ Fit & Vrij Pakket, VGZ Gezin Pakket en VGZ Vitaal Pakket

Dekkingsoverzicht 2016 VGZ Jong Pakket, VGZ Fit & Vrij Pakket, VGZ Gezin Pakket en VGZ Vitaal Pakket Dekkingsoverzicht 2016 VGZ Jong Pakket, VGZ Fit & Vrij Pakket, VGZ Gezin Pakket en VGZ Vitaal Pakket Wij vergoeden de kosten tot maximaal de in Nederland geldende wettelijke tarieven. Als er geen wettelijke

Nadere informatie

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de zorgverzekeraar: uw zorgverzekeraar als uitvoeringsorgaan

Nadere informatie

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max.

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max. 2013 Zet drie keuzevoordeel modules uit in uw PNO Budget en ontvang 15% korting op de premie! Dekkingsoverzicht Basis PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Zorg in het ziekenhuis Specialistische

Nadere informatie

Aanvullende Verzekering. bijdrage. bijdrage

Aanvullende Verzekering. bijdrage. bijdrage Dekkingsoverzicht 2013 Aanvullende verzekeringen Beperkt, Uitgebreid en Plus Aanvullende verzekeringen Tand Goed, Tand Beter en Tand Best Aanvullende verzekeringen Jong, Gezin en Vitaal Raadpleeg uw zorgpolis

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER OVERZICHT AZPAS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER 01 10 2017 DEKKINGEN PLUS VERZEKERING ) CONSULTEN HUISARTSEN CONSULTEN BIJ ZORGVERLENERS VOOR PREVENTIEVE ZORG, ONDERZOEK EN MEDICATIE KOSTEN VAN MEDISCH SPECIALISTISCHE

Nadere informatie

De juiste koers als u zorg nodig hebt

De juiste koers als u zorg nodig hebt De juiste koers als u zorg nodig hebt Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2016 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering De juiste koers als u zorg nodig hebt 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2016 3 Wat verzekeren we?

Nadere informatie

De Doorgaanverzekering voor werkgevers. Zorg dat u en uw werknemers

De Doorgaanverzekering voor werkgevers. Zorg dat u en uw werknemers De voor werkgevers Zorg dat u en uw werknemers DOORGAAN De voor werkgevers Als werkgever wilt u kunnen doorgaan. Met werknemers die zich fit voelen en goed in hun vel zitten. Bij De Amersfoortse begrijpen

Nadere informatie

Dekking & bijstand in het buitenland

Dekking & bijstand in het buitenland Hospitalisatie FABU informatiefiche, Uit welke waarborgen bestaat een goed hospitalisatiecontract? Terugbetaling van medische kosten in geval van hospitalisatie (inclusief dagziekenhuis), waaronder: Verblijf,

Nadere informatie

Uw zorgverzekering in 2013. De zorgverzekering voor universitair medische centra

Uw zorgverzekering in 2013. De zorgverzekering voor universitair medische centra EXCLUSIEF VOOR DE UMC S Uw zorgverzekering in 2013 De zorgverzekering voor universitair medische centra De zorgverzekering voor universitair medische centra De zorgverzekering speciaal voor u UMC Zorgverzekering

Nadere informatie

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016. Inhoudsopgave. 1. Algemene bepalingen

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016. Inhoudsopgave. 1. Algemene bepalingen RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Verandering van dienst 2.4

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú Inhoudsopgave Wij zijn er voor ú 3 Wijzigingen in de Basisverzekeringen Select Zorg Plan en Keuze Zorg Plan 4 Aanvullende verzekering

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Vrijwillige verzekering buitenland Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, de WAO en de

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u? 00 Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u? 1 Het is soms onduidelijk welke zorgkosten wel of niet vergoed worden door zorgverzekeraars. Dit hangt af van de afspraken die u met uw zorgverzekeraar heeft gemaakt.

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Bij DSW is de premie opnieuw nét kostendekkend. Goedkoper kan niet, duurder hoeft niet. 100222-Bijsl Welkom Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekeringen. Wat verandert er in 2011?

OHRA Zorgverzekeringen. Wat verandert er in 2011? OHRA Zorgverzekeringen Wat verandert er in 2011? Inhoud Wat verandert er in 2011? 3 Wat verandert er in de basisverzekering 4 Wat verandert er in de aanvullende verzekeringen 9 Wat verandert er in de tandartsverzekering

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen

Nadere informatie

De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 bij wonen in België en werken in Nederland

De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 bij wonen in België en werken in Nederland De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 Vanaf 1 januari 2006 is in Nederland de Zorgverzekeringswet (Zvw) in werking. Deze wet is de basis van een geheel nieuw Nederlands verzekeringstelsel voor ziektekosten.

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú De wijzigingen in de zorgverzekering Basisverzekering: Keuze Zorg Plan en Select Zorg Plan De basisverzekering is een verplichte

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013 Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013 Pag. 2/8 F 01.1.05 1112 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013 U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan ook vanzelfsprekend

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

100222-Bijsl Welkom b21. Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010

100222-Bijsl Welkom b21. Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010 100222-Bijsl Welkom b21 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010 Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt DSW? 4 Uw basisverzekering in 2010 5 De premies 6 Onze website 7 Gemakkelijk overstappen!

Nadere informatie

FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER

FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER Basisverzekering en aanvullende (tand)verzekeringen 2015 FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER TOELICHTING In deze Globale Vergoedingenwijzer vind je overzichten van de Basisverzekeringen,

Nadere informatie

Artikelnummer. - max. 115,00 geneesmiddelen 100% binnen het maximum

Artikelnummer. - max. 115,00 geneesmiddelen 100% binnen het maximum Gemeente Utrecht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen gemeente Utrecht van Zorg en Zekerheid. Per zorgvorm vindt u de prestaties waarop u aanspraak

Nadere informatie

Op het bovenstaande geldt een aantal uitzonderingen. Niet verzekerd zijn de volgende categorieën ingezetenen:

Op het bovenstaande geldt een aantal uitzonderingen. Niet verzekerd zijn de volgende categorieën ingezetenen: Basisverzekering ziektekosten Per 1 februari 2013 is de Landsverordening basisverzekering ziektekosten (hierna: BVZ) van kracht geworden. Dit memo behandelt uitsluitend de heffing en inning van de inkomensafhankelijke

Nadere informatie

Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht

Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht Marcel Vermeule Holland = Gezondheid = 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling

Nadere informatie

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering AV-Compact Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De AV-Compact kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot

Nadere informatie

Regie over de beste zorg

Regie over de beste zorg Regie over de beste zorg Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2018 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Regie over de beste zorg 3 Wat verzekeren we? 4 De voordelen van een zorgverzekering bij Delta Lloyd 10 Wat

Nadere informatie

Regie over de beste zorg

Regie over de beste zorg Regie over de beste zorg Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2017 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Regie over de beste zorg 3 Wat verzekeren we? 4 De voordelen van een zorgverzekering bij Delta Lloyd 10 Wat

Nadere informatie

AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS

AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS GEEN ZORGEN OVER UW ZORG Wilt u een goede zorgverzekering, maar moet u rondkomen van een beperkt inkomen? Dan kunt u rekenen

Nadere informatie

VGZ Aanvullend Goed. volledig volledig volledig. bijdrage. bijdrage

VGZ Aanvullend Goed. volledig volledig volledig. bijdrage. bijdrage Dekkingsoverzicht 2014 Goed, Beter, Best Jong Pakket, Gezin Pakket, Vitaal Pakket Tand Goed, Tand Beter, Tand Best Aan de hieronder genoemde vergoedingen kunnen nadere voorwaarden verbonden zijn. Raadpleeg

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Overzicht veranderingen in vergoedingen en dekkingen 2018 De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de verzekerde zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis

Nadere informatie

Uitgebreid. 300 per jaar; voor behandelingen en consulten geldt een maximum van 45 per dag

Uitgebreid. 300 per jaar; voor behandelingen en consulten geldt een maximum van 45 per dag 2019 Aanvullende en Jong,, Gezin en Vitaal Wij vergoeden de kosten tot maximaal de in Nederland geldende wettelijke tarieven. Als er geen wettelijke tarieven gelden voor de betreffende zorg, worden de

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV OHRA Zorgverzekering 2015 voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Uw vergoedingen voor 2014 Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische en homeopathische middelen Astma Centrum Davos* Audiologisch centrum* Beademing*

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2014

Zorgverzekeringen 2014 Zorgverzekeringen 2014 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: o Over Consumind o Basiszorgverzekering o Wijzigingen basispakket 2014 o Natura of vrije zorgkeuze polis o Top 5 meest gestelde

Nadere informatie

Pakketoverzicht. Online aanmelden is snel en gemakkelijk

Pakketoverzicht. Online aanmelden is snel en gemakkelijk Pakketoverzicht Op de volgende pagina s kunt u gemakkelijk de aanvullende verzekeringen van CZ vergelijken. U vindt op hoofdlijnen de vergoedingen van onze basis- en aanvullende verzekeringen. Een overzicht

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014 Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014 Geldend vanaf 1 januari 2014 1. Aanvullende verzekeringen Therapieën ZorgGoed ZorgBeter ZorgBest Fysiotherapie Cesar oefentherapie Mensendieck

Nadere informatie

Vergoedingen in 2016. AV-Compact

Vergoedingen in 2016. AV-Compact Vergoedingen in 2016 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend verzekerd, mits er wordt

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen en, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en en aanvullende verzekeringen 2016 Toelichting In deze Globale

Nadere informatie

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Art. 1 Strekking en omvang der verzekering Deze verzekering dekt, onder na te melden voorwaarden, de medische kosten verband houdende met

Nadere informatie

Daar waar bij vergoedingen staat per jaar bedoelen wij per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Daar waar bij vergoedingen staat per jaar bedoelen wij per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen. Aanvullende verzekeringen 2015 VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter, VGZ Aanvullend Best Jong Pakket, Fit & Vrij Pakket, Gezin Pakket, Vitaal Pakket MIX Aanvullende Wij vergoeden de kosten tot maximaal

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2016 No. 43 Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van 4 augustus 2016 tot wijziging van de dagloongrenzen voor 2015, genoemd in de Landsverordening ongevallen

Nadere informatie

Jongeren aanvullende verzekering 2013 Vergoedingenoverzicht

Jongeren aanvullende verzekering 2013 Vergoedingenoverzicht Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Jongeren aanvullende verzekering 2013 Vergoedingenoverzicht 100222-BIJ SH07-2013 Bianca Tuinder Gezondheid = Holland = 2 Algemene informatie De premie is

Nadere informatie

wat verandert er voor u in 2014?

wat verandert er voor u in 2014? Uw zorgverzekering in 2014 1 Handig om te weten 2 Wat verandert er voor u? Basisverzekering 4 Aanvullende verzekeringen ExtraVerzorgd 1 6 ExtraVerzorgd 2 7 ExtraVerzorgd 3 9 JongerenVerzorgd 12 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

De Doorgaanverzekering voor werkgevers. Zorg dat u en uw werknemers

De Doorgaanverzekering voor werkgevers. Zorg dat u en uw werknemers De voor werkgevers Zorg dat u en uw werknemers DOORGAAN De voor werkgevers Als werkgever wilt u kunnen doorgaan. Met werknemers die zich fit voelen en goed in hun vel zitten. Bij De Amersfoortse begrijpen

Nadere informatie

A 2002 N 28 PUBLICATIEBLAD

A 2002 N 28 PUBLICATIEBLAD A 2002 N 28 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 27 ste december 2001 ter uitvoering van artikel 5, eerste lid, onderdeel r, van de Landsverordening algemene verzekering bijzondere

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012

Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012 Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012 Als er volgens de Basisfit Internationaal of andere zorgverzekering aanspraak op (vergoeding van) zorg bestaat en de ONVZ Benfit Internationaal een

Nadere informatie

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT I NDIVIDUEEL Delta Lloyd Zorgverzekering NV Postbus 29677 2502 LR Den Haag Uw assurantie-adviseur: F 01.9.45/1205 Zeker Delta Lloyd, al meer dan 150 jaar Delta Lloyd zorgt voor

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Menzis Collectief Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer Menzis Collectief Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer Menzis 2017 Basisverzekeringen en Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en Basis Vrij en aanvullende verzekeringen 2017 - Menzis

Nadere informatie

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012 De beste Zorg voor nu en later Uw leven is veranderd Uw zorgverzekering verandert mee Verschillende mensen hebben verschillende wensen. Uw manier van leven is anders

Nadere informatie

Student Insurance Program - SIP

Student Insurance Program - SIP Student Insurance Program - SIP Complete dekking Het SIP biedt een complete dekking voor buitenlandse studenten in Europa en voor studenten die in het buitenland stage gaan lopen. 2 Flexibele medische

Nadere informatie

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft.

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Let op! Niet iedere collectieve zorgverzekering is goed genoeg voor u en uw medewerkers! Check al uw offertes op de volgende

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis

Nadere informatie

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd. informatie voor de particulier

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd. informatie voor de particulier Plan en Keuze Plan zorgeloos verzekerd informatie voor de particulier individuele oplossingen goed verzekerd, zorgeloos leven Avéro Achmea kent twee soorten basisverzekeringen. Avéro Achmea gaat uit van

Nadere informatie

Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering. Beknopt dekkingsoverzicht (vervolg) ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering

Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering. Beknopt dekkingsoverzicht (vervolg) ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Basisverzekering Beknopt dekkingsoverzicht (vervolg) ONVZ Basisverzekering Arts fleboloog/ Proctoloog 100% Psycholoog 8 behandelingen van een 1e lijnspsycholoog, exclusief

Nadere informatie

cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering

cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering Inhoud De CZ Zorgkeuzepolis: een prima zorgverzekering De CZ Zorgkeuzepolis: een prima zorgverzekering 1 De vrijheid van de CZ Zorgkeuzepolis Aanvullende

Nadere informatie