DE "BOND" onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE "BOND" onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden."

Transcriptie

1 "WAT IS DE BOND"? Pag. 1 DE "BOND" onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden. Op 7 juni 2008 werd tijdens het feest t.g.v. haar 100 jarig bestaan aan de Bond het predikaat Koninklijk toegekend door H.M. de Koningin. De Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen is de overkoepelende organisatie van afzonderlijke verenigingen van filatelisten in Nederland. De Bond kent geen persoonlijke leden; leden zijn de aangesloten verenigingen. Dat zijn er ca 225 met tezamen ongeveer leden. De Bond heeft tot taak de belangen van de filatelie in de ruimste zin te behartigen. Dit gebeurt o.a. door als de officiële gesprekspartner op te treden voor de filatelie in de contacten met onder meer: - De Koninklijke TNT Post, in het bijzonder met de Business Unit Filatelie - De Postzegelhandel, die is georganiseerd in de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelhandelaren (NVPH) - De nationale media m.b.t. algemeen filatelistisch belang De Bond is lid van de Fédération Internationale de Philatélie (FIP), de wereldorganisatie waarbij een groot aantal nationale Bonden is aangesloten. Daardoor kan de Bond als officiële vertegenwoordiger opkomen voor de belangen van de Nederlandse filatelisten. Vertegenwoordigers van de Bond hebben dan ook een actief aandeel in de verschillende commissies van de FIP die deelgebieden van de filatelie behartigen, zoals o.a. de thematische, de posthistorische en de aerofilatelie. Ook is de Bond lid van de Federation of European Philatelic Associations (FEPA), de Europese "poot" van de FIP, en ook daarin vervult de Bond een actieve rol. De Bond is samen met de NVPH partner in de Stichting Filatelie, die tot doel heeft om de filatelie - in de ruimste zin van het woord - te bevorderen. De stichting beheert een fonds, door de verzamelaars bijeengebracht d.m.v. toeslagen op bijzondere postzegelemissies, ter gelegenheid van internationale tentoonstellingen. Daardoor kunnen tal van filatelistische activiteiten, zoals de organisatie van tentoonstellingen, het maken van filatelistische studies en andere publicaties en het voeren van propaganda voor de filatelie, financieel worden gesteund. Wat biedt de Bond? Tentoonstellingen. De Bond organiseert en stimuleert het houden van internationale, nationale en regionale wedstrijd-tentoonstellingen, alsmede propaganda-tentoonstellingen. Bij de Bond aangesloten verenigingen kunnen gratis over tentoonstellingskaders van de Stichting Filatelie beschikken. Daarnaast verleent de Bond een vaste subsidie per kader, gevuld met

2 "WAT IS DE BOND"? Pag. 2 filatelistisch materiaal. Voor de beoordeling van de verzamelingen worden jury's samengesteld, waarvan de kosten door de Bond worden betaald en waarvan opleiding eveneens tot het Bondswerk behoort. Hiermede wordt een zo hoog mogelijk peil ten gerieve van inzenders en toeschouwers beoogd. Dag van de Postzegel Op een weekend in oktober van elk jaar wordt de "postzegel" in het zonnetje gezet doordat hieraan over heel het land extra aandacht wordt besteed door middel van tentoonstellingen, ruildagen, lezingen enz. Deze "Dag van de Postzegel" wordt plaatselijk georganiseerd doch onder de overkoepelende leiding van de Bond. Deze zorgt ook voor speciale enveloppen en speciale afstempeling. De POSTEX is een uiting daarvan. Jaarvergadering Elk jaar organiseert de Bond de zgn. Bondsdagen, die een trefpunt zijn voor filatelistisch Nederland. Bondsbibliotheek De Bond heeft een van de grootste en best voorziene filatelistische bibliotheken ter wereld. De Bondsbibliotheek is gevestigd in het gebouw van de Openbare Bibliotheek te Baarn en telt meer dan tienduizend filatelistische werken, boeken, catalogi en tijdschriften. De bibliotheek staat open voor leden van de bij de Bond aangesloten verenigingen zowel voor bezoeken als voor het lenen van boekwerken per post. Op Internet kan de Bondsbibliotheek worden geraadpleegd. Bondsreeks Om het verschijnen van filatelistische boekwerken - ook met een kleine oplage - mogelijk te maken, geeft het Bonds Documentatie Centrum deze boekwerken in de z.g. "Bondsreeks" uit, die door belangstellenden tegen kostprijs kunnen worden besteld. Bonds Keurings Dienst De Bond heeft een Keuringsdienst voor postzegels, post(waarde)stukken en poststempels, onder andere voor Nederland en voormalig Overzeese Rijksdelen. Ook wordt bemiddeling verleend voor de keuring van postzegels, post(waarde)stukken en poststempels van niet direct tot het terrein van keurmeesters en adviseurs behorende landen. Bonds Informatie Bureau De Bond onderhoudt een eigen informatiedienst. Deze registreert ongewenste personen en praktijken en geeft zo nodig waarschuwingen. Eén en ander geschiedt ter bescherming van de aangesloten verenigingen en de individuele verzamelaars. Bonds Service-afdeling Ten gerieve van de aangesloten verenigingen heeft de Bond een eigen Service afdeling, waar tal van goederen - met name boeken - met aantrekkelijke korting zijn te verkrijgen.

3 "WAT IS DE BOND"? Pag. 3 Audio-Visueel Centrum Het Audio Visueel Centrum maakt lezingen van postzegels en verzamelingen, die gratis aan bij de Bond aangesloten verenigingen worden uitgeleend dan wel op CD-Rom kunnen worden aangeschaft tegen een minimale prijs. De samensteller van de lezing ontvangt gratis een set dia's/cd-rom ervan. Verzekeringen De Bond heeft een WA verzekering afgesloten waarbij personen en verenigingen en/of afdelingen van verenigingen, aangesloten bij de NBFV, zijn verzekerd onder bepaalde voorwaarden en met een eigen risico van 45,--. Deze WA-verzekering is ook bedoeld voor tentoonstellingen. De premie wordt door de Bond betaald. De Bond heeft een algemene verzekering voor verzamelingen op tentoonstellingen waarvan aangesloten verenigingen gebruik kunnen maken. Ook heeft de Bond een algemene verzekering voor verzamelingen bij de leden thuis. Leden van aangesloten verenigingen kunnen hiervan gebruik maken. Tenslotte is er een gedegen en voordelige verzekering (transport - diefstal - brand) voor rondzendingen en veilingmateriaal van de aangesloten verenigingen. Vergaderfaciliteiten Vanaf 1994 heeft de Bond te Utrecht op het Bondsbureau vergadercapaciteit beschikbaar voor aangesloten verenigingen. Maximaal 3 vergaderruimten kunnen - tegen lage prijzen - worden gehuurd. Consumptieverzorging, alsmede lunchfaciliteiten kunnen worden gerealiseerd. Gespecialiseerde Verenigingen Behalve algemene filatelistische verenigingen die landelijk dan wel plaatselijk of regionaal werken kent de Bond ook gespecialiseerde verenigingen. Dat zijn verenigingen waarvan de leden hetzij de filatelie van een bepaald land/gebied tot onderwerp van hun verzameling en studie maken of die een speciaal gebied van de filatelie hebben gekozen. Voorbeelden daarvan zijn de thematische filatelie, de post- en poststempelgeschiedenis, de aero-filatelie en de moderne postautomatisering. Het Landelijk Overleg Gespecialiseerde Verenigingen (LOG), waarin deze verenigingen zijn ondergebracht, vormt een speciale regio van de Bond. Regio's De Bond kent regio's, die voor een aantal zaken coördinerend optreden. Naast klankbord voor de verenigingen, worden zaken als filatelistische vorming, reguleren van tentoonstellingen, het samenwerken m.b.t. verenigingsbladen en andere organisatieaspecten, door een regio-bestuur aangepakt. Met steun van een regio-vertegenwoordiger vanuit het Bondsbestuur en financiële ondersteuning, kan voor de regio veel worden bereikt en wordt de afstand tussen Bond en leden verkleind.

4 "WAT IS DE BOND"? Pag. 4 Onderscheidingen De Bond heeft de mogelijkheid onderscheidingen te verlenen aan personen, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van de filatelie al naar gelang van het terrein waarop dit is geschied. Deze onderscheidingen zijn de volgende: - Waller-medaille - Costerusmedaille - Spoorenberg-medaille - Bondsherinneringsmedaille - Erelidmaatschap - lidmaatschap van Verdienste. - lid van waardering Verder kan de Bond op voordracht van een vereniging een verdienstelijk lid van die vereniging onderscheiden met de gouden, zilveren of bronzen Bondsspeld. Stichting JeugdFilatelie Nederland Alhoewel het werk met en onder de jeugd door een zelfstandige stichting wordt verricht, is de Bond in dit werk in hoge mate geïnteresseerd. De Bond subsidieert dit werk in belangrijke mate en is vertegenwoordigd in het Stichtingsbestuur. Het maandblad "Filatelie" Het Nederlands Maandblad voor Filatelie wordt door de gelijknamige zelfstandige stichting uitgegeven. De Bond is één van de zeven leden van een stichting die dit Maandblad uitgeeft en zodoende dus mede-eigenaar van het blad. Het maandblad bevat de officiële mededelingen van de Bond. Aangesloten verenigingen zijn niet tot het nemen van een abonnement verplicht, doch kunnen ten behoeve van hun leden tegen een sterk verlaagd tarief een abonnement afsluiten op dit maandblad, vol met wetenswaardigheden voor elke filatelist. De Bondsbrief Voor de directe communicatie met de verenigingen geeft de Bond een aantal keren per jaar de Bondsbrief uit, waarin direct van belang zijnde zaken aan de verenigingsbesturen worden bericht. Als zij de inhoud daarvan ter kennis brengen van hun leden tijdens de bijeenkomsten, wordt de communicatielijn sterk bekort. De WEB-Site van de Bond De Bond presenteert zich op het Internet met de eigen Web-site Naast algemene informatie over de Bond, worden op de site regelmatig nieuwe ontwikkelingen binnen de Bond en de filatelie in Nederland, de agenda van tentoonstellingen e.d., gepubliceerd.

5 "WAT IS DE BOND"? Pag. 5 En nog zoveel meer: De Bond vertegenwoordigt de Nederlandse filatelie in binnen- en buitenland, wijst juryleden aan voor buitenlandse tentoonstellingen, kanaliseert de uit het buitenland inkomende aanvragen voor ruiladressen, geeft de alom bekende Bondstandingmeter uit, adviseert in zaken betreffende verenigingsrecht en andere belangrijke kwesties voor verenigingen en verzamelaars. In het kader van het overleg met de TNT Post zorgt de Bond dat aangesloten verenigingen door TNT in voldoende mate worden geïnformeerd over nieuwe emissies. Ook kunnen verenigingen een contract afsluiten met Collect Club voor het ontvangen van de nieuwtjes met aantrekkelijke korting. De Bond is er voor de verenigingen! Verenigingen die bij het organiseren van hun activiteiten advies of hulp nodig hebben kunnen steeds een beroep doen op het Bondsbestuur en het Bondsbureau. Jaarlijks worden bijeenkomsten gehouden voor verenigingen die tentoonstellingen willen organiseren, alsook cursussen voor het opzetten van een verzameling en het begeleiden van aankomende filatelisten. Ook op het gebied van de publiciteit en de ledenwerving biedt de Bond graag de helpende hand. Voor ledenwerving is er o.a. een gratis folder beschikbaar. Waarom als vereniging lid worden van de Bond? - Omdat de Bond de activiteiten van de verenigingen zowel als van de individuele verzamelaars stimuleert. - Omdat de Bond voor een vereniging en haar leden tal van mogelijkheden schept. - Omdat de Bond in regionaal, nationaal en internationaal verband contacten met andere verzamelaars bevordert. - Omdat de Bond dat doet met één doel voor ogen: het bevorderen van de groei en bloei van de filatelie in Nederland. De Bond kan dat alleen doen wanneer zij de steun heeft van alle filatelistenverenigingen. Eendracht maakt immers macht, ook in de wereld van de filatelie! Wat kost dat? Elke vereniging betaalt voor het lidmaatschap per ingeschreven volwassen lid een bijdrage van 4,15 per jaar vanaf januari 2009 (Voor jeugdleden behoeft niets te worden betaald.) Kleine verenigingen (minder dan 40 leden) ontvangen bij aanmelding een startsubsidie. KNBF Ledenpas. Vanaf april 2007 ontvingen de verenigingen voor hun leden een ledenpas waarmee aanzienlijke kortingen kunnen worden verkregen o.a. 40 % bij Michel-on-Line, 50 % bij bezoek van het Museum voor Communicatie en op bestellingen bij de firma Present Company etc. Informatie: Het Bondsbureau is gevestigd te Utrecht, Zeelantlaan 11 (Kanalen-eiland Zuid, gemakkelijk met auto en openbaar vervoer bereikbaar).

6 "WAT IS DE BOND"? Pag. 6 Het bureau is geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 tot uur en vrijdag vanaf 9.00 tot uur. Telefoon : , Fax: , Postadres : Postbus 4034, 3502 HA Utrecht Internet : KNBF@KNBF.NL

NEDERLANDSE BOND van FILATELISTEN-VERENIGINGEN BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1

NEDERLANDSE BOND van FILATELISTEN-VERENIGINGEN BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1 BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1 De Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen bezit een eigen bibliotheek. Deze dankt zijn ontstaan aan de schenking van de bibliotheek van de Nederlandsche

Nadere informatie

Nummer 124 Jaargang november 2014

Nummer 124 Jaargang november 2014 Nummer 124 Jaargang 2014 6 november 2014 Aan de besturen van de aangesloten verenigingen In deze Bondsbrief de volgende onderwerpen: Terugblik op de Postex, 17, 18 en 19 oktober 2014 in Apeldoorn. Inzendingen

Nadere informatie

REGIO-ASPECTEN Pag. 1

REGIO-ASPECTEN Pag. 1 REGIO-ASPECTEN Pag. 1 Uitgangspunten: 1. Met ingang van 1 januari 2003 functioneren zo mogelijk alle regio's en de regioraad. 2. De regiobesturen bepalen zelf (na overleg met het bestuur van de Koninklijke

Nadere informatie

REGLEMENT BONDSKEURINGSDIENST

REGLEMENT BONDSKEURINGSDIENST REGLEMENT van de BONDSKEURINGSDIENST Pag. 1 REGLEMENT BONDSKEURINGSDIENST 1. Naam en doelstelling 2. Keuringsgebieden 3. Keuringsvoorwaarden 4. Organisatie 1. Algemeen 2. Bestuur 3. Bondskeurmeesters 4.

Nadere informatie

BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1

BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1 BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1 Bijzondere regels voor de Beoordeling van Filatelistische literatuur op FIP-tentoonstellingen. (vertaling van de SREV=Special Regulations for the Evaluation

Nadere informatie

BALANS ACTIVA ,25 86,90% 6.536,62

BALANS ACTIVA ,25 86,90% 6.536,62 ACTIVA 31-12-2017 % 31-12-2016 1000 Kantoorinventaris 8.505,85 1,40% 806,86 1010 Bibliotheek inventaris 2.262,26 0,40% 2.262,26 1020 Website 467,50 0,10% 3.467,50 1030 Pand Nieuwe Schaft 399.382,91 66,00%

Nadere informatie

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 voor de jeugdleiders van Jeugdfilatelie Nederland Voor meer informatie zie onze websites: www.jeugdfilatelie.nl en www.stampkids.nl. Rectificatie In contactblad 216

Nadere informatie

BALANS ACTIVA ,56 90,10% ,25

BALANS ACTIVA ,56 90,10% ,25 BALANS ACTIVA 31-12-2018 % 31-12-2017 1000 Kantoorinventaris 5.670,57 0,90% 8.505,85 1010 Bibliotheek inventaris 1.508,17 0,20% 2.262,26 1020 Website 467,50 1030 Pand Nieuwe Schaft 392.726,47 61,80% 399.382,91

Nadere informatie

Thema avond "Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland".

Thema avond Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland. Van de redactie Nu de vakantie voorbij is, gaat eenieder weer aan de slag met de postzegels. Velen zullen kijken wat er zoal op de vakantie kaarten is binnen gekomen. Zitten daar nog de nodige aanwinsten

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis.

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. Dit jaar bestaat de s-hertogenbossche Filatelisten vereniging 85 jaar. Een enthousiaste postzegelvereniging die om de 5 jaar aan de weg timmert. Postzegels verzamelen

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R Van het bestuur I N M E M O R I A M Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van ons lid mevrouw E. van der Bijlaardt-Lorrie. Zij was bijna 32 jaar lid van de ZHPV. Wij wensen de familie sterkte

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

BondsVademecum. Hoofdstuk Reglement waarderingen

BondsVademecum. Hoofdstuk Reglement waarderingen BondsVademecum Hoofdstuk 2.06 - Reglement waarderingen Datum: 29 november 2014 BondsVademecum hoofdstuk 2.06 - Reglement waarderingen Pag. 2/8 - - 29 november 2014 INHOUDSOPGAVE pagina: Hoofdstuk 1 - Algemeen...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

17 september 15 oktober 19 november 17 december

17 september 15 oktober 19 november 17 december maandag 20 december (= 3 e maandag), Regionale ruilavond dinsdag 21 december, Middagbijeenkomst Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bij eenkomsten plaats in "de Klokketoren",

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI Artikel 1 LEDEN Leden worden door de secretaris van de vereniging ingeschreven. Artikel 2 De benoeming tot lid van verdienste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN artikel 1 Waar in dit reglement wordt gesproken van leden, worden daaronder verstaan in overeenstemming met het bepaalde in artikel 5 van de statuten - de gewone leden, ereleden

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

JAARVERGADERING VERENIGINGSNIEUWS

JAARVERGADERING VERENIGINGSNIEUWS JAARVERGADERING Op 12 mei hielden we, zoals gebruikelijk, onze jaarvergadering. Met het Pinksterweekend in het vooruitzicht was de opkomst slechts een 50-tal leden, niet groot maar wel begrijpelijk. Na

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

BADMINTON NEDERLAND BIEDT AAN...

BADMINTON NEDERLAND BIEDT AAN... BADMINTON NEDERLAND BIEDT AAN... BADMINTON NEDERLAND BIEDT AAN Producten en diensten Inleiding Badminton Nederland heeft naast de organisatie van de competitie en toernooien veel producten en diensten

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013 Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013 Publicatie verslag. Geertruidenberg 27-2-2014 Mevr. W.P.M. van Beijsterveldt-Nieuwenhuijsen penningmeester ANBI - erkenning G-80028 Bestuursamenstelling:

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN

Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN Telefoon: 024 649 50 25 Fax: 024 649 50 01 E-mail: wijchen1375@hypotheekshop.nl Internet: www.hypotheekshop.nl/wijchen

Nadere informatie

De jaarvergadering zal worden gehouden op vrijdag 12 mei 1995. De agenda luidt als volgt:

De jaarvergadering zal worden gehouden op vrijdag 12 mei 1995. De agenda luidt als volgt: Jaarvergadering De jaarvergadering zal worden gehouden op vrijdag 12 mei 1995. De agenda luidt als volgt: 1. Opening, een woord van welkom en herdenking overleden leden. 2. Notulen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering Klaverblad Verzekeringen Royaal autoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN

RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN RICHTLIJNEN POSTHISTORISCHE INZENDINGEN Pag. 1 RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN INLEIDENDE OPMERKINGEN Deze herziene Richtlijnen zullen in werking treden voor tentoonstellingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pag. 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pag. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pag. 1 Overzicht hoofdstukken 1.0 Algemene Bepaling 2.0 Leden - Aanmelding 3.0 Toegang tot de vergadering 4.0 Contributie 5.0 Opgave ledental 6.0 Wijzigingen 7.0 Bestuur 8.0 Tussentijdse

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Informatie-uitwisseling contractvervoer

Informatie-uitwisseling contractvervoer Nieuwsbrief voor bestuursleden Hoofdredactie: Lidia van den Eijnde Eindredactie: Tabitha Poolen E-mail: informatief@anbo.nl ANBO Informatief staat ook op Intranet Postadres: Postbus 18003 3501 CA Utrecht

Nadere informatie

KNBF Beleidsplan , goedgekeurd in de AV van 28 mei 2016

KNBF Beleidsplan , goedgekeurd in de AV van 28 mei 2016 KNBF Beleidsplan 2016-2019, goedgekeurd in de AV van 28 mei 2016 De KNBF is van en voor zijn verenigingen. De verenigingen bepalen het beleid. Het bestuur zal dat beleid naar zijn beste kunnen uitvoeren.

Nadere informatie

Financial Planning Van Noort B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop (Zoetermeer Centrum)

Financial Planning Van Noort B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop (Zoetermeer Centrum) Financial Planning Van Noort B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop (Zoetermeer Centrum) J.L. van Rijweg 40 2713 JA ZOETERMEER Telefoon: 079 316 16 26 Fax: 079 316 16 20 E-mail: info@fpn-groep.nl

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN Dienstverleningsdocument Elke financieel adviseur is per 1 juli 2009 verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten we hier voor u op een rij wie

Nadere informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN Algemene Informatie ALGEMENE INFORMATIE Het Regionaal Archief Leiden beheert de archieven van een aantal (voormalige) gemeenten, te weten Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk,

Nadere informatie

Het gemak van de complete Combipolis WWW.VDWALGROEP.NL

Het gemak van de complete Combipolis WWW.VDWALGROEP.NL Het gemak van de complete Combipolis Alles over de pluspunten van de Combipolis! Verzeker wat noodzakelijk is, combineer verzekeringen en profiteer zo van de unieke kortingsregeling: hoe meer verzekeringen,

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we - Drenth & Partners Assurantiën en Pensioenen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Schoutplein 31 3131 JZ Vlaardingen Openingstijden: Maandag van 09:00 tot 17:30 Dinsdag van 09:00 tot 17:30 Woensdag

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING Voorwaarden 1.1. Tot gewoon lid van de Vereniging worden toegelaten advocaten, die voldoen aan de in artikel 6 van de

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs.

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat Inleiding Deze dienstenwijzer van Lenen Op Maat is voor u samengesteld om u een duidelijk beeld te geven wie wij zijn en beschrijft tevens onze diensten die wij

Nadere informatie

Een "oud" blad in een nieuw jasje!

Een oud blad in een nieuw jasje! EEKAAPEEVEETJE E E R S T E K E R K R A A D S E P H I L A T E L I S T E N V E R E N I G I N G 23e jaargang nr. 1 januari 2013 Een "oud" blad in een nieuw jasje! U leest nu het eerste Eekaapeeveetje dat

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DOELSTELLING

BELEIDSPLAN DOELSTELLING BELEIDSPLAN 2010 1. DOELSTELLING 1.1. De Historische Vereniging Oud Veenendaal is opgericht op 14 november 1985. Blijkens artikel 2 van haar statuten heeft de vereniging als doel: het behouden of doen

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A.

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4:

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Eventueel kunt u met ons een afspraak Telefoon: Telefoon:

Eventueel kunt u met ons een afspraak Telefoon: Telefoon: Hoofdstraat Hypotheken B.V. handelend onder de naam: De Hypotheekshop Vestiging Helmond Vestiging Eindhoven Steenweg 18A Vestdijk 188 5707 CG Helmond 5611 CZ Eindhoven Openingstijden: Maandag van 09:00

Nadere informatie

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen. Dienstenwijzer

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen. Dienstenwijzer Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams Brabant - Brussel.

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering Klaverblad Verzekeringen Royaal autoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u precies weten wat er onder de verzekering

Nadere informatie

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Wouda 1 3825 MA Amersfoort Telefoon: 033 20 22 110 E-mail: amersfoort784@hypotheekshop.nl Internet: www.hypotheekshop.nl/amersfoort/vathorst Twitter:

Nadere informatie

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop - Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Nieuwe Zeeweg 64 Postbus 16 2200 AA NOORDWIJK Telefoon: 071 36 49 957 Fax: 071 36 49 380 E-mail: noordwijk670@hypotheekshop.nl Internet:

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie

Raad van de Europese Unie Raad van de Europese Unie Raad van de Europese Unie WAAR VIND IK INFORMATIE OVER DE EUROPESE RAAD EN DE RAAD? Wat is het verschil tussen de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie? Hoe breng ik een

Nadere informatie

Op alle gewone bijeenkomsten is er een veiling met goede kavels. Daarnaast is er een presentie, bis en gewone verloting.

Op alle gewone bijeenkomsten is er een veiling met goede kavels. Daarnaast is er een presentie, bis en gewone verloting. Op alle gewone bijeenkomsten is er een veiling met goede kavels. Daarnaast is er een presentie, bis en gewone verloting. De bijeenkomsten van de jeugd zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 14

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kruisstraat 2 zwart 2011 PX Haarlem Postbus 3362 2001 DJ Haarlem Telefoon: 023-512 40 30 Fax: 023-512 40 31 E-mail: haarlem487@hypotheekshop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3. 17 september 2014

Nieuwsbrief nummer 3. 17 september 2014 Nieuwsbrief nummer 3 17 september 2014 Over één maand gaat Postex 2014 van start. Ook dit jaar het grootste filatelistische evenement van Nederland. Naast de gebruikelijke stands van Post NL, NVPH-handelaren

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE TILBURGSE BILJART BOND =======================================

STATUTEN VAN DE TILBURGSE BILJART BOND ======================================= 01082016 STATUTEN VAN DE TILBURGSE BILJART BOND ======================================= ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN De vereniging draagt de naam van de Tilburgse Biljart Bond (afgekort T.B.B.) en verder

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats.

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats. Uitleenreglement Begrippen: bibliotheek - de vestigingen: Zeist, Bunnik en de bibliobus directie - de directie Bibliotheek Zeist geldig legitimatiebewijs - paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, vreemdelingendocument

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend Blz. 1 VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend 1. Opening De heer V. Coenen, voorzitter, opent om 14.00 uur de vergadering en heet een ieder hartelijk welkom. De overledenen

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

DOMINASS ASSURANTIEN BV

DOMINASS ASSURANTIEN BV DOMINASS ASSURANTIEN BV Assurantie adviesbureau voor theologen Hier kunt u ons aan houden Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Dominass GIDI-Advieswijzer 2 Voorwoord Als relatie

Nadere informatie

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken.

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. Dienstenwijzer Wegwijs bij RegelingFD In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. RegelingFD R e g e l i n

Nadere informatie

AMF een goed geregeld pensioen. Bulletin Algemeen Mijnwerkersfonds 2005

AMF een goed geregeld pensioen. Bulletin Algemeen Mijnwerkersfonds 2005 AMF een goed geregeld pensioen Bulletin Algemeen Mijnwerkersfonds 2005 Het bestuur van het Algemeen Mijnwerkersfonds (AMF) wil haar rechthebbenden van goede en belangrijke informatie voorzien. Leest u

Nadere informatie

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Inhoudsopgave: Beleidsplan Voorwoord pagina: 2 1. Doelstelling 3 2. De structuur 3 2.1. Algemeen Bestuur 3 2.2. Adviseurs 4 2.3. Vacatures 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND OORSPRONKELIJK VASTSTELLING 7 JULI 2011 GEWIJZIGD door het bestuur op

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 11: Postzegels in boekjes Inleiding 1 Het postzegelboekje is een van de twaalf filatelistische elementen. Een gewoon postzegelboekje bestaat ten minste

Nadere informatie

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart.

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart. Afgeschreven. Ook wel nietig afgeschreven. Als een met port belast stuk door de geadresseerde werd geweigerd of niet besteld kon worden, moest het niet te innen bedrag aan port worden afgeschreven en de

Nadere informatie

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening Geachte relatie, Binnen de verzekeringsbedrijftak hecht men aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Bovendien geeft de

Nadere informatie

VROUWEN VAN NU Wat houdt het lidmaatschap in van Vrouwen van Nu?

VROUWEN VAN NU Wat houdt het lidmaatschap in van Vrouwen van Nu? 4 VROUWEN VAN NU Alle leden zijn lid van de landelijke, in Den Haag gevestigde, vereniging Vrouwen van Nu. De meeste leden zijn aangesloten bij een plaatselijke afdeling. Deze afdelingen zijn een onderdeel

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument ( DVD ) V1-PHV-05022013 Het dienstverleningsdocument is een informatief document waarin wij u aangeven wie wij zijn en wat onze werkwijze is. Ook wordt

Nadere informatie

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld.

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld. Administratiekantoor H.G.M. Verstappen Parklaan 18 3972 JZ Driebergen Tel. 0343-515621 Aan het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde p/a Zonnenburg 2 3512 NL UTRECHT

Nadere informatie

Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven

Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven Karnemelksloot 2 Zuidkade 183A van Tolstraat 4a 2806 BG Gouda 2741 JS Waddinxveen 2411 BR Bodegraven Openingstijden: Openingstijden: Openingstijden:

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De voordelige verzekering voor uw bestelauto s. Kies uw verzekering WA: verplichte basisverzekering die schade aan derden vergoedt WA + Beperkt Casco: extra vergoeding bij diefstal

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019.

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Dit reglement is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. I.

Nadere informatie

2 WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE)

2 WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE) 2. WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE) OPGELET: De beschrijving hieronder is weergegeven vanuit het standpunt van de speler/lid! Indien de club tarieven heeft aangemaakt die op heden geldig

Nadere informatie

Dienstenwijzer. 1. Ons kantoor

Dienstenwijzer. 1. Ons kantoor Dienstenwijzer U bent van plan de zorg voor uw voorziening(en) toe te vertrouwen aan ons kantoor, of heeft reeds een of meer voorziening(en) toevertrouwd aan ons kantoor. U kunt ervan overtuigd zijn dat

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Admicon Hypotheken en Verzekeringen. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik

Nadere informatie

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.:

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.: Informatie Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat 6 7731 EE Ommen Tel.: 0529-452158 E-mail: bib.ommen@bibov.nl www.bibliotheekommen.nl Bibliotheek Lemele Kerkweg 1a 8148 PX Lemele Tel.: 0572-331479 Fax: 0572-330981

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum

Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum Stichting Vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum Beleidsplan 2015-2018 Definitieve versie v 0.3 Vastgesteld door het bestuur op 23-12-2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Historie... 3 3.

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad oktober 2016 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het verenigingsblad van onze vereniging. De vakantie periode is weer voorbij. Ik hoop

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning DIENSTENWIJZER Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie