Nieuwsbrief nummer september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nummer 3. 17 september 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nummer 3 17 september 2014 Over één maand gaat Postex 2014 van start. Ook dit jaar het grootste filatelistische evenement van Nederland. Naast de gebruikelijke stands van Post NL, NVPH-handelaren en overige postzegelhandelaren (op de bovenring) zal de KNBF aanwezig zijn om het werk van de Bond onder de aandacht te brengen. Postex biedt een actief programma met jubilerende (gespecialiseerde) filatelistenverenigingen, jeugdfilatelie, dubbeltjeshoek, Dag van de Postzegel, Dag van de Aerofilatelie, een tentoonstelling en nog veel meer. Deze keer veel aandacht voor de filatelistische aspecten van de 1 ste Wereldoorlog, Cinderella s en andere filatelistische randverschijnselen. Op zaterdagmiddag is er een informatiestand over stempels op postzegels verzorgd door de heer Hoevenaars en een over postzegelboekjes door de heer De Rooij. Postex wordt in de Americahalin Apeldoorn georganiseerd. De goed verlichte, rolstoelvriendelijke en royaal ingerichte zaal heeft een vloeroppervlakte van 4200 vierkante meter, de Foyer en de bovenring voegen daar nog 1800 vierkante meter aan toe. In de Americahal zijn voldoende zitplaatsen aanwezig. Openingstijden vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 10:00 tot 16:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5,00 per persoon, op vertoon van de ledenpas van de KNBF 1,- korting, jeugd t/m 17 jaar heeft gratis toegang. Een passe-partout ( 10,-) geeft recht op onbeperkte toegang gedurende drie dagen. Handelaren Tijdens Postex zijn er bijna 50 handelarenstands. Ruim 30 NVPH-handelaren (postzegelhandelaren, albumfabrikanten, veilinghuizen) en op uitnodiging van de NVPH vijf buitenlandse handelaren zijn aanwezig in de grote zaal van de Americahal met een breed en interessant assortiment filatelistische producten. Op de bovenring van de grote zaal vindt U ongeveer 10 niet bij de NVPH aangesloten handelaren. De opstelling van de stands is zo gerealiseerd dat er veel ruimte is en u niet hoeft te dringen bij de stands. Er zijn stoelen aanwezig om uit te rusten als dat nodig is. Of het nu om postzegels, poststukken, catalogi, boeken, albumbladen of ander filatelistisch materiaal gaat, tijdens Postex kunt u vrijwel altijd slagen, u vindt er de hele wereld van de filatelie in één zaal. De nieuwste Speciale Catalogus 2015 van de NVPH is ook verkrijgbaar. PostNL PostNL is aanwezig met een stand waar u de nieuwste postzegeluitgiften van Nederland en de wat oudere kunt kopen. U kunt er uw eigen persoonlijke postzegels laten printen, er zijn diverse kaders beschikbaar voor zowel Nederland, Europa als de rest van de wereld. Foto's kunnen worden aangeleverd op een USB-stick of een SD-card. PostNL geeft tijdens Postex diverse Beurspostzegels uit. Voor de Dag van de Postzegel geeft PostNL op 17 oktober één speciale postzegel uit, één Prestigeboekje en één speciaal poststempel. Bij PostNL kunt u pinnen.

2 Tentoonstelling Tijdens de tentoonstelling op Postex zijn er dit jaar enkele geweldige collecties te bewonderen die zelden in Nederland tentoongesteld worden, er is een collectie over Deens West-Indië, een bijzondere inzending met als onderwerp Nepal Revenues, een inzending over Natal King Edward VII en de veel bekroonde inzending 200 jaar postvervoer door en in Midden- en Noord Limburg. In totaal 750 tentoonstellingskaders van 210 inzenders. Het thema 1 ste Wereldoorlog vult ruim 100 kaders, door zes gespecialiseerde verenigingen en enkele individuele verzamelaars bijeengebracht. De vereniging Fiscaal Filatelie vult 30 kaders, De Vliegende Hollander verzorgt er 60 en de Filatelisten Vereniging Scandinavië 40. Van individuele inzenders zijn er ruim 300 kaders, de jeugd doet mee met 16 kaders en er is één inzending in de literatuurklasse. Veel inzendingen zijn in de 1 ste klasse wat betekent dat er veel bijzonder en zeldzaam materiaal te zien is. Alle jurygesprekken worden voor aanvang van Postex gepland. Als op donderdag de verzameling wordt inhangen ligt de lijst met tijden waarop de jurygesprekken plaatsvinden gereed. Cinderella s De rubriek Cinderella s wordt verzorgt door de Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie met kaders over schaakmotieven en speelkaarten, door de Contactgroep Frankrijk verzamelaars (vijf kaders), door Leen Louwers (één kader) met o.a. expres-, By airmail- en niet bestellen op zondag-stroken, en door Ben Mol (twee kaders) met Tuberculose zegels en vignetten van postzegeltentoonstellingen. Bondsstand De Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen (KNBF) is aanwezig met een grote stand om het werk van de Bond onder de aandacht te brengen met o.a.: de Bondskeuringsdienst, hier kunt u informatie krijgen over keuringen van postzegels en foutdrukken; het Audio Visueel Centrum, hier meer informatie over de Bondsdiapresentaties en presentaties op CD-Rom; de Bondsbibliotheek: informatie over de bibliotheek en de verkoop van dubbele boeken uit de Bondsbibliotheek; de afdeling verzekeringen van de Bond geeft voorlichting over de verzekeringsmogelijkheden; de viering van de Dag van de Postzegel Een bijzondere enveloppe met als thema Nederland en de Eerste Wereldoorlog. Daarvoor is een speciaal stempel ontworpen. Exemplaren van de bijzondere enveloppen uit voorgaande jaren zijn, indien nog beschikbaar, ook verkrijgbaar; de KNBF presenteert een persoonlijke postzegel, gewijd aan de Van der Willigen- medaille; de Bond verleent gastvrijheid aan de Nederlandse Academie voor Filatelie. De Notities van de Academie zullen in de stand te koop zijn.

3 Gespecialiseerde verenigingen Ook dit jaar zijn er weer veel gespecialiseerde filatelistenverenigingen aanwezig tijdens Postex, de verenigingen zijn anders gegroepeerd dan in voorgaande jaren. Jubileum De Filatelistenvereniging Scandinavië en de Nederlandse Vereniging voor Fiscale Filatelie vieren hun jubileum tijdens Postex, de vereniging Scandinavië rond haar 50 jarig jubileum af en Fiscale Filatelie viert haar 20 jarig bestaan. De verenigingen zijn aanwezig met respectievelijk 40 en 30 tentoonstellingskaders en een informatiestand. Dag van de Aerofilatelie De Vliegende Hollander organiseert de dag van de Aerofilatelie en is met een stand en ruim 60 tentoonstellingskaders aanwezig. Het thema is dit keer Koninklijke Nederlandse Indische Luchtvaart Maatschappij (KNILM). Themapark 1 ste Wereldoorlog Speciaal voor deze Postex werken een aantal verenigingen en enkele individuen samen en verzorgen een filatelistische themapresentatie over de 1 ste Wereldoorlog bestaande uit ruim 100 kaders. De volgende verenigingen participeren in deze samenwerking: Al Barid Filatelistische Contactgroep Islamitische Wereld, De Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars (Po & Po), de Filatelistenvereniging Duitsland, de Postzegelvereniging Griekenland, de Filatelistische Contactgroep Oost Europa en de Studiegroep 1 ste Wereldoorlog (België). In de gezamenlijke informatiestand kunt u met vertegenwoordigers van de verenigingen in gesprek gaan. En nog meer De volgende gespecialiseerde verenigingen zullen met een informatie stand aanwezig zijn: de Vereniging Tsjecho-Slowakije Filatelie, Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie, Contactgroep Frankrijk verzamelaars, Filatelistische vereniging Gabriel, Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein, Filatelistenvereniging USA Canada, Landelijke Vereniging van Aantekenstrookjesverzamelaars, Studiegroep Zuid West Pacific, Dai Nippon en de Studiegroep Zwitserland. De Filatelistische Motiefgroep Papier en Druk Nederland heeft geen informatiestand maar organiseert wel een bijeenkomst voor haar leden op zaterdagmorgen. 1 e Emissie 1852 Tijdens Postex presenteer de Studiegroep 1e Emissie 1852 een nieuw boekover de 15 cent Nederland nummer 3. In dit gebruikersboek zijn artikelen opgenomen over de militaire kampen, vervalsingen,documenten uit het Rijksarchief, onderzoek naar de 3a, snel zoekers voor het herkennen van zegels, productieen vernietiging van de zegels, het ontstaan van het decimale stelsel en het misnoegen tussen de papierfabrikant en de postzegeldrukker. Dubbeltjeshoek De Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars (NVPV) heeft een groot aantal stockboeken met postzegels van de gehele wereld gesorteerd op land en thema. Jaarlijks worden duizenden postzegels in deze stockboeken gedaan, ook recent uitgegeven. De zegels kosten 0,10 per stuk. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten om de jeugd te stimuleren postzegels te verzamelen.

4 > Gratis postzegels In Apeldoorn vindt u ook weer een enorme postzegelberg. Alle betalende bezoekers mogen daarin 60 seconden snuffelen en er gratis postzegels uithalen. In de postzegelberg bevinden zich veel motiefzegels en ook betere zegels. Daarnaast ontvangen alle betalende bezoekers in de bezoekerstas ook het gebruikelijke zakje met gratis postzegels. Uitreiking Filatelie Verenigingsbladprijzen Op vrijdagmiddag 17 oktober om 15:00 uur wordt in het restaurant van de Americahal door het maandblad Filatelie bekent gemaakt welk blad, van een gespecialiseerde vereniging, het afgelopen jaar als het beste blad is beoordeeld door de vakjury en de hieraan verbonden prijs in ontvangst mag nemen. Jeugd Voor de jeugdige postzegelverzamelaars biedt Postex een scala aan mogelijkheden. Er zijn spellen, erkan naar postzegels en ander filatelistisch materiaal gezocht worden in diverse snuffelboeken en dozen, er is een speurtocht naar postzegels en filatelistische vraagstukken waar punten mee te verdienen zijn voor de jeugdveiling op zaterdag- en zondagmiddag en nog veel meer.de jeugd kan ook een uitstapje maken naar de Crea Doe hoek. De Jeugdhoek is gesitueerd in de voorhal. Crea Doe Ook dit jaar wordt ruim aandacht geschonken aan de creativiteit van mensen die op een andere manier bezig zijn met (beschadigde) postzegels dan het verzamelen ervan zoals het maken van collages, schilderijen en kaarten. Diverse stands Het maandblad Filatelie is aanwezig met een promotiestand, u kunt hier een individueel abonnement op het blad afsluiten. De Filateliebeurs vraagt aandacht voor de Filateliebeurs in Hilversum op 31 januari en 1 februari 2015 en Hertogpost doet dat voor de beurs op 20 en 21 maart 2015 in Den Bosch. Het Belgische maandblad De Postzegel is aanwezig met het Nederlandstalige postzegelblad. Tijdens Postex is er een bijzondere tentoonstelling van het Mobiel Grafisch Museum te zien over het drukproces op oude machines. De afdeling Monster van de NVPV is aanwezig met vers fruit, bloemen en hun persoonlijke postzegels. Els Schouten laat in een bolkader haar barbies zien en er is een kleine maar prachtige fototentoonstelling over Dadizele (België) tijdens de 1 ste Wereldoorlog. Op zaterdagmiddag is er een informatiestand over stempels op postzegels verzorgt

5 door de heer Hoevenaars en een over postzegelboekjes door de heer De Rooij. Hier kunt u alles vragen over poststempels en postzegelboekjes. Tentoonstellingscatalogus Ook dit jaar ontvangt elke bezoeker weer een gratis Tentoonstellingscatalogus. In de catalogus een overzicht van alle standhouders, alle exposanten van de tentoonstelling en diverse inhoudelijke interessante filatelistische artikelen, o.a. over. de Magie van Finland, Het Oranje Droogstempel, U.S. Postal Notes & Postal Note Stamps , de K.N.I.L.M, De Vereniging voor Aerofilatelie, Griekenland en de Eerste Wereldoorlog, de Eerste Emissie 1852, Postetiketten, Cinderella's, Rohrpost. (buizenpost), Niet alleen Belgische zegels en een artikel over Oscar Bonnevalle. Gespecialiseerde vereniging Al Barid op de Postex Het thema van Postex is de 1 ste Wereldoorlog. Voor een belangrijk deel werd deze oorlog uitgevochten in het Midden-Oosten, het verzamelgebied van Al Barid. Tot 1914 was het Ottomaanse rijk de belangrijkste macht in dit gebied. Het uiteenvallen van dit rijk is in belangrijke mate te verklaren uit de afloop van de 1 ste Wereldoorlog, waarin het Ottomaanse rijk een van de verliezende partijen was. In vijf kaders geeft Al Barid een overzicht aan de hand van de volgende onderwerpen: Het Ottomaanse rijk aan de vooravond van de 1 ste Wereldoorlog Er wordt een overzicht gegeven van de periode Hierin had een aantal ontwikkelingen plaats die de definitieve ondergang van het Ottomaanse rijk inluidden, zoals de Ottomaans-Italiaanse oorlog ( ) en beide Balkanoorlogen ( ). De Ottomanen werden uit alle Europese gebieden verdreven, op een gebied na rond Constantinopel. Campagnes en bezettingen van de strijdende partijen In dit kader een overzicht van diverse campagnes en bezettingen van de strijdende partijen. Het betreft ruwweg de periode Een belangrijke Britse legermacht vormde de Egyptian Expeditionary Force. Voorts streden er Brits-Indische troepen in het Midden-Oosten. Uiteraard lieten ook de Fransen zich niet onbetuigd. Nieuwe staten in het Midden Oosten vanaf 1916 Het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk resulteerde in het ontstaan van een aantal nieuwe staten. In het noorden ontstond (kortstondig) het koninkrijk Syrië, weldra, stevig onder Frans protectoraat. De nieuwe staten Irak, (Trans-)Jordanië en Palestina kwamen onder Brits mandaat. Jordanië kreeg een Hashemitische vorst, Abdullah, een zoon van Hussein van Mekka. In Irak werd Feisal, eveneens een zoon van Hussein, koning, een troostprijs omdat hij geen koning van Syrië werd. Palestina werd los gemaakt uit het grotere verband met Jordanië (voortaan Trans-Jordanië). Op het Arabische schiereiland werd de Hedjaz (in 1916 al) een 'zelfstandig' koninkrijk onder leiding van Hussein. Jemen verklaarde zich in 1918 een zelfstandig koninkrijk onder leiding van de imam van Sana'a. Ottomaanse censuur Hier een overzicht gegeven van door de Ottomaanse postcensuur gebruikte sluitstroken gedurende de 1 ste Wereldoorlog. Belastingzegels en andere bijzonderheden Er worden voorbeelden gegeven van Ottomaanse belastingzegels die in diverse 'bevrijde' gebieden werden gebruikt door de nieuwe machthebbers. Ook worden voorbeelden getoond van diverse 'Hedjaz-zegels' die werden gebruikt om fondsen te verwerven voor herstel van de Hedjaz-spoorlijn na de 1 ste Wereldoorlog. De vereniging Al Barid Al Barid -dit is Arabisch voor 'De Post'- is de naam van de Filatelistische Contactgroep Islamitische Wereld. Het verzamelgebied betreft de landen van Marokko tot Pakistan en van Turkije tot Somalia. De vereniging is lid van de KNBF, secretariaat wim.poppelaars@hotmail.com,

6 kanonnen in Basra, Irak Op de Ottomanen veroverde Hoe kom ik naar Postex? Postex wordt gehouden in de Americahal, Laan van Erica 50, 7321 BX Apeldoorn. Uitstekend bereikbaar met de trein, naast de Americahal ligt het station Apeldoorn De Maten op de lijn van Apeldoorn naar Zutphen. Ook met de auto is Postex goed bereikbaar. Neem op de A50 de afrit 24 Apeldoorn-Teuge, vervolgens rijdt u richting Apeldoorn centrum, na ongeveer 1 kilometer bij de stoplichten linksaf, dit is de Laan van Erica. Na ongeveer 100 meter, aan uw rechterhand, vindt u de Americahal. Er zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. Postex-informatiestand Bij de Informatiestand, direct links als u de grote zaal betreed, kunt u terecht met al uw vragen m.b.t. de Postzegelshow Postex en de NVPV. U mag deze Postex-Nieuwsbrief doormailen aan uw eigen (vereniging)bestand of de informatie opnemen in uw verenigingsblad. U wordt zelfs van harte uitgenodigd om dit te doen. Reacties n.a.v. deze nieuwsbrief kunt u richten aan aartvsoest@gmail.com. Als u geen Nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich op de website van Postex afmelden of deze mail retourneren naar aartvsoest@gmail.nlmet de mededeling geen belangstelling Nieuwsbrief. Wij zullen dan uw adres uit de verzendlijst verwijderen. Het laatste nieuws over Postex vindt u op ook kunt u ons volgen via: & Graag zien wij u op 17, 18 of 19 oktober tijdens Postex 2014.

Phila-Info. 2014 3 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL)

Phila-Info. 2014 3 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) 2014 3 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: activiteiten te over in oktober en november... Phila-Info 1 Postzegelvereniging Philatelica

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis.

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. Dit jaar bestaat de s-hertogenbossche Filatelisten vereniging 85 jaar. Een enthousiaste postzegelvereniging die om de 5 jaar aan de weg timmert. Postzegels verzamelen

Nadere informatie

DE "BOND" onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden.

DE BOND onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden. "WAT IS DE BOND"? Pag. 1 DE "BOND" onontbeerlijk voor filatelisten-verenigingen die hun leden echt iets willen bieden. Op 7 juni 2008 werd tijdens het feest t.g.v. haar 100 jarig bestaan aan de Bond het

Nadere informatie

Nummer 124 Jaargang november 2014

Nummer 124 Jaargang november 2014 Nummer 124 Jaargang 2014 6 november 2014 Aan de besturen van de aangesloten verenigingen In deze Bondsbrief de volgende onderwerpen: Terugblik op de Postex, 17, 18 en 19 oktober 2014 in Apeldoorn. Inzendingen

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Priority Mail 2016/03

Priority Mail 2016/03 Priority Mail 2016/03 Intro Deze keer een overvolle PM met de volgende onderwerpen: Oproep voor nieuwe beursactiviteit Oproep ontbrekende mededelingenbladen Jan Toorop Overtollige catalogi Filafair 2016

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Werken aan een eenkaderverzameling

Werken aan een eenkaderverzameling Werken aan een eenkaderverzameling J.C. van Duin (let op:spelregels kunnen in de loop der tijd veranderen) In dit artikel worden verschillende aspecten beschreven die van belang zijn bij het opzetten van

Nadere informatie

Wanneer is uw nieuwe supplement beschikbaar? Voor meer dan 70 landen en gebieden. De wereld is groot en in ruim Zegels, velletjes, portzegels, wat is

Wanneer is uw nieuwe supplement beschikbaar? Voor meer dan 70 landen en gebieden. De wereld is groot en in ruim Zegels, velletjes, portzegels, wat is 16e jaargang nº 18 december 2009 DAVO nieuws Alle uitgiften op een rij In dit nummer van PS vindt u natuurlijk weer het overzicht van de Nederlandse postzegels van 2009. Wanneer is uw nieuwe supplement

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 voor de jeugdleiders van Jeugdfilatelie Nederland Voor meer informatie zie onze websites: www.jeugdfilatelie.nl en www.stampkids.nl. Rectificatie In contactblad 216

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

Van de redactie. Jeugd. Noviopostje

Van de redactie. Jeugd. Noviopostje Van de redactie We zijn blij dat Novioposta en ook de speciale uitgave van Thurn und Taxis zoveel positieve reakties hebben opgeleverd. Niet alleen van buiten de vereniging maar met name van de eigen leden.

Nadere informatie

Thema avond "Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland".

Thema avond Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland. Van de redactie Nu de vakantie voorbij is, gaat eenieder weer aan de slag met de postzegels. Velen zullen kijken wat er zoal op de vakantie kaarten is binnen gekomen. Zitten daar nog de nodige aanwinsten

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Een "oud" blad in een nieuw jasje!

Een oud blad in een nieuw jasje! EEKAAPEEVEETJE E E R S T E K E R K R A A D S E P H I L A T E L I S T E N V E R E N I G I N G 23e jaargang nr. 1 januari 2013 Een "oud" blad in een nieuw jasje! U leest nu het eerste Eekaapeeveetje dat

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

Reglement Foto expositie: Foto Nationaal

Reglement Foto expositie: Foto Nationaal Reglement Foto expositie: Foto Nationaal Doel Foto Nationaal is een landelijke expositie voor alle individuele leden van de Fotobond. Foto Nationaal (FN) is een fotosalon met het beste fotowerk van de

Nadere informatie

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen Vierdaagse onder de loupe Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen een r i j k verleden en ook hedentendage nog veel interessants te bieden heeft, dankt de stad zijn wereldwijde faam aan een

Nadere informatie

17 september 15 oktober 19 november 17 december

17 september 15 oktober 19 november 17 december maandag 20 december (= 3 e maandag), Regionale ruilavond dinsdag 21 december, Middagbijeenkomst Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bij eenkomsten plaats in "de Klokketoren",

Nadere informatie

Afb.1 De twee verschillende stempels van het Postmuseum. De maandag en dinsdag waren in hun geheel bestemd voor bezoek aan:

Afb.1 De twee verschillende stempels van het Postmuseum. De maandag en dinsdag waren in hun geheel bestemd voor bezoek aan: Het mooie Zweden In het voorjaar werd door vier "NOVIOPOST"-leden te weten: H.A.J.J. Egberts, H.Janssen, J.Rutten en P.G.M. Gerrits besloten om gezamenlijk een bezoek te brengen aan de Internationale Postzegeltentoonstelling

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (1)

Machinestempels als verzamelgebied (1) Machinestempels als verzamelgebied (1) Veel filatelisten verzamelen, behalve postzegels, ook stempels. Sommige stempels zijn geliefd omdat ze volledig op een postzegel passen (puntstempels, ook wel nummerstempels

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 16: Militaire en oorlogspost 1 Inleiding Portvrijdom is één van de filatelistische elementen. In dit hoofdstuk komen militaire en oorlogspost aan de orde.

Nadere informatie

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R Van het bestuur I N M E M O R I A M Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van ons lid mevrouw E. van der Bijlaardt-Lorrie. Zij was bijna 32 jaar lid van de ZHPV. Wij wensen de familie sterkte

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail:

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail: POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER 0251-657751 06-13246989 Mail: info@stamps4u.nl UITGEBREID AANBOD VAN: POSTZEGELS : NEDERLAND en OVERZEE, SCANDINAVIE, WEST EUROPA EN ENGELSE KOLONIEN EN GEBIEDEN TEVENS

Nadere informatie

EEKAAPEEVEETJE. www.ekpv.nl. Jaargang 21 nummer 5 september / oktober 2011

EEKAAPEEVEETJE. www.ekpv.nl. Jaargang 21 nummer 5 september / oktober 2011 EEKAAPEEVEETJE Jaargang 21 nummer 5 september / oktober 2011 In dit nummer o.a.: verenigingsnieuws Asta-Phil 2011 in Geleen Betekenis van het woord "filatelie" door Al Brull "De Maximumkaarten" door Al

Nadere informatie

Van de redactie. De bijeenkomsten van de jeugdafdeling zijn van tot uur: gewone bijeenkomst thematische tentoonstellers

Van de redactie. De bijeenkomsten van de jeugdafdeling zijn van tot uur: gewone bijeenkomst thematische tentoonstellers Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bijeenkomsten plaats in "de Klokketoren", Slotemaker de Bruïneweg (hoek Muntweg), Nijmegen (tel. 024-3552649). Aanvang middagbijeenkomsten

Nadere informatie

Aanvang Verkoop: 3 oktober 1989

Aanvang Verkoop: 3 oktober 1989 De Limburgzegel Enkele curieuze aspecten van deze uitgifte Op 2 oktober j. l. werd in zowel België (13 frank) als Nederland (75 cent) een zegel uitgegeven ter herdenking van het feit dat 150 jaar geleden

Nadere informatie

Priority Mail 2017/03

Priority Mail 2017/03 Priority Mail 2017/03 INTRO In deze PM komen de volgende onderwerpen aan de orde: Koninklijke onderscheiding Beursleider gezocht 100 jaar De Stijl Nieuwe postzegels ZHPV-ers in het blad Filatelie In de

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

De nieuwe landen in het oosten

De nieuwe landen in het oosten De nieuwe landen in het oosten Sinds het einde van de Koude Oorlog is de kaart van Europa ingrijpend gewijzigd. Sommige staten zijn verdwenen om op te gaan in een groter geheel ( denk aan de DDR), maar

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

DE BOERENOORLOG 1899-1902

DE BOERENOORLOG 1899-1902 DE BOERENOORLOG 1899-1902 Jan van Riebeeck - INLEIDING Stichter van de Kaapkolonie Wanneer men iets wil schrijven over de Boerenoorlog, Kan men niet voorbijgaan aan de vele gebeurtenissen die aan deze

Nadere informatie

Rood, Roder, Roodfrankering

Rood, Roder, Roodfrankering Rood, Roder, Roodfrankering Inleiding Het is 7 uur s'avonds en de eerste verzamelaars komen binnen. Enkelen met grote dozen onder de arm. De belangstelling is gewekt. Oud? vraagt de ene. Nieuw, mompelt

Nadere informatie

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams Brabant - Brussel.

Nadere informatie

Vierdaagse en stadspost

Vierdaagse en stadspost Zeldzaam? Wat is er nu eigenlijk zo speciaal aan dit blokje? Het ziet er immers heel gewoon uit. Wilt u meer weten? Lees dan het artikel op de achterzijde van dit blad. Vierdaagse en stadspost Veel is

Nadere informatie

Plezier in thematisch verzamelen. (1)

Plezier in thematisch verzamelen. (1) Plezier in thematisch verzamelen. (1) Postzegels verzamelen kan op grofweg twee manieren: de traditionele waarbij je alle zegels van een land bij elkaar probeert te krijgen, of het verzamelen op onderwerp

Nadere informatie

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend Blz. 1 VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend 1. Opening De heer V. Coenen, voorzitter, opent om 14.00 uur de vergadering en heet een ieder hartelijk welkom. De overledenen

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje.

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Artillerie Jaaruitje 2015 Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar is er voor gekozen om het Nationaal Militair Museum

Nadere informatie

DE BOERENOORLOG 1899-1902

DE BOERENOORLOG 1899-1902 DE BOERENOORLOG 1899-1902 Jan van Riebeeck Stichter van de Kaapkolonie In "Novioposta" nummer 9 van januari 1985 werd het eerste deel van dit artikel opgenomen. Na een overzicht van de geschiedenis van

Nadere informatie

Priority Mail 2016/08

Priority Mail 2016/08 Priority Mail 2016/08 Deze PM is volledig gewijd aan Arie van Haastrecht (77 jaar) en zijn overlijden op 20 juni 2016. Arie was erelid en medeoprichter van de ZHPV (bijna 53 jaar geleden). Arie was zowel

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 11: Postzegels in boekjes Inleiding 1 Het postzegelboekje is een van de twaalf filatelistische elementen. Een gewoon postzegelboekje bestaat ten minste

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN februari 16 POSTZEGELMANIFESTATIE NOORD 2013 te Roden 10.00-16.00

Nadere informatie

EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie

EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 29 De VERZAMELAAR afdeling West-Friesland organiseert

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING

PHILATILISTENVERENIGING PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Ter gelegenheid 25 jarig bestaan 14 mei 2015 1 Beste leden, Op 14 mei 2015 bestaat onze vereniging Postzegelvereniging Gelre Gulick

Nadere informatie

ONZE GROTE POSTZEGELBEURS IN PURMEREND-WEIDEVENNE

ONZE GROTE POSTZEGELBEURS IN PURMEREND-WEIDEVENNE 1 VOLLE BAK Het was een beetje improviseren, onze eerste bijeenkomst in het nieuwe postzegeljaar. Het presentieboek kwam wat later binnen dan we gewend zijn, maar we telden toch ruim 60 bezoekers. We noteerden

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen : data s 2012 5 Filatelie: week van de filatelie 6 Filatelie: brievenbussen 7 Filatelie: (post)drukkerij 9 Kavellijst veiling

Nadere informatie

RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN

RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN RICHTLIJNEN POSTHISTORISCHE INZENDINGEN Pag. 1 RICHTLIJNEN voor de beoordeling van POSTHISTORISCHE VERZAME- LINGEN INLEIDENDE OPMERKINGEN Deze herziene Richtlijnen zullen in werking treden voor tentoonstellingen

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom.

Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom. Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom. In de vorige aflevering heb ik aandacht besteed aan de machinestempels uit de Kerst- en Nieuwjaarsperiode (KNJ), die elk jaar opnieuw weer voor

Nadere informatie

NEDERLANDSE BOND van FILATELISTEN-VERENIGINGEN BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1

NEDERLANDSE BOND van FILATELISTEN-VERENIGINGEN BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1 BONDSBIBLIOTHEEK: REGLEMENT Pag. 1 De Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen bezit een eigen bibliotheek. Deze dankt zijn ontstaan aan de schenking van de bibliotheek van de Nederlandsche

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels 1 Inleiding Het vervoer van post met de trein was een zaak van de PTT. Met de spoorwegen werden contracten afgesloten over het vervoer van afgesloten zakken

Nadere informatie

DINGEN DIE JE MOET WETEN

DINGEN DIE JE MOET WETEN 50 Maar wat gebeurde er precies? Welke landen en mensen waren belangrijk? Dit boek staat vol met weetjes, landkaarten en foto s over een tragische periode in de wereldgeschiedenis. JIM ELDRIDGE ISBN 978

Nadere informatie

Richtlijnen voor het beoordelen van Maximafilie inzendingen op FIPtentoonstellingen (Vertaling van de Guidelines for judging maximaphily exhibits)

Richtlijnen voor het beoordelen van Maximafilie inzendingen op FIPtentoonstellingen (Vertaling van de Guidelines for judging maximaphily exhibits) RICHTLIJNEN MAXIMAFILIE Pag. 1 Richtlijnen voor het beoordelen van Maximafilie inzendingen op FIPtentoonstellingen (Vertaling van de Guidelines for judging maximaphily exhibits) 1. Tentoonstellingen met

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten Aanvullende activiteiten Mocht u andere suggesties i.v.m. activiteiten hebben, dan mag u die steeds mailen naar hilde.vanderperre@ond.vlaanderen.be. Ik neem ze dan op in de lijst. Tentoonstelling Supermarkt

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN januari 19 de Purmerender Postzegel Ruilclub (PPRC) organiseert

Nadere informatie

Buizenpost. 1 De ontwikkeling

Buizenpost. 1 De ontwikkeling Buizenpost Omstreeks 1860 was het in de grote wereldsteden zo druk, dat files de straten verstopten. Snel een briefje ergens heen brengen was er niet bij en de telefoon werd pas in 1876 uitgevonden. Met

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.33-6 e JAARGANG uitgave nr.2 van 2017 Opmaak: april 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Gratis. lidmaatschap. Noviopostje

Gratis. lidmaatschap. Noviopostje Alle bijeenkomsten vinden plaats in "de Klokketoren", Slotemaker de Bruïneweg (hoek Muntweg), Nijmegen (tel. 024-3552649). Aanvang middagbijeenkomsten 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Regionale ruilavonden

Nadere informatie

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en 4e jaargang nr. 5 januari 1997 PS wordt gratis verspreid door de Nederlandse Vakhandel Filatelie. Op- en aanmerkingen zijn welkom en kunt U richten aan de redaktie: Uitgeverij DAVO PS, Postbus 411, 7400

Nadere informatie

Verzamelen en tentoonstellen

Verzamelen en tentoonstellen Verzamelen en tentoonstellen Het opbouwen van een eigen thematische collectie 7: Poststukken Onder poststukken kunnen we van alles verstaan, zoals brieven, drukwerken, kaarten, pakjes en pakketten die

Nadere informatie

www.davo.nl 2005: DAVO 60 jaar! PS: nummer 13 Winnaars de 5 mooiste Nieuwe Thema-boeken

www.davo.nl 2005: DAVO 60 jaar! PS: nummer 13 Winnaars de 5 mooiste Nieuwe Thema-boeken 11e jaargang nº 13 december 2004 PS is een nieuwsbrief van Uitgeverij DAVO PS wordt gratis verspreid door de Nederlandse vakhandel-filatelie. Op- en aanmerkingen zijn welkom en kunt u richten aan de redactie:

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Dick Bruna en de post

Dick Bruna en de post Dick Bruna en de post Als eenvoud het kenmerk is van het ware, zoals het spreekwoord luidt, dan is het werk van de Nederlandse grafisch ontwerper Dick Bruna bijzonder "waar". Er zijn weinig andere kunstenaars

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon 20

Inhoudsopgave. Colofon 20 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitster 2 2. JFN Update 4 2.1 Dag van de JeugdFilatelie 2013 4 2.1.1 Inzenden verzamelingen 8 2.1.2 Filatelistisch paspoort 9 2.1.3 Onkostenvergoeding naar DvdJF 13 2.2 Dag

Nadere informatie

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. maandag 18 december ( 3e maandag), Regionale ruilavond dinsdag 19 december, Middagbijeenkomst Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bijeenkomsten plaats in "de Klokketoren",

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2015 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon 24

Inhoudsopgave. Colofon 24 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter 2 2. JFN Update 5 2.1 Postex 2013 5 2.2 Dag van de Jeugdfilatelie 2014 7 2.2.1 Filamarathon 2014 8 2.2.2 Mijn favoriete postzegel 10 2.2.3 Regels voor de verzorging 10

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Gemakspost

Veelgestelde vragen. Gemakspost Veelgestelde vragen Gemakspost Algemeen Welk telefoonnummer kan ik bellen met vragen over Gemakspost? Met vragen over Gemakspost kunt u terecht bij onze Business Services. Hiervoor belt u naar telefoonnummer

Nadere informatie

De regionale ruilavond van 28 december is i.v.m. de Kerstvakantie, verplaatst naar 21 december.

De regionale ruilavond van 28 december is i.v.m. de Kerstvakantie, verplaatst naar 21 december. Een voorspoedig 1999 Nog enkele dagen en een nieuw jaar begint. Een nieuw jaar waarin we hopelijk net zoveel, of misschien zelfs meer filatelistisch plezier zullen beleven als in het voorbije jaar. Het

Nadere informatie

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei 2017 1 1 NL-Klassiek 30 P I 0 35,00 Bossche tanding 9,00 2 NL-Klassiek 31D+31C 0 35,00 Combinatie tand 10,00 3 NL-Klassiek 91 0 LP Drukwerkrolstempel 25,00 4 NL-Klassiek

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven:

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven: Verkoopvoorwaarden De verkoop van elk kavel geschiedt à contant met 10% opgeld. Gekochte kavels worden alleen en uitsluitend tegen contante betaling in Euro afgegeven. Tijdens en na de veiling is er gelegenheid

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1956 No. 153

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1956 No. 153 5 (1945) No. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1956 No. 153 A. TITEL Overeenkomst betreffende het Internationale Monetaire Fonds, met bijlagen; Washington, B. TEKST De Engelse

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1

BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1 BIJZONDERE REGELS FILATELISTISCHE LITERATUUR Pag. 1 Bijzondere regels voor de Beoordeling van Filatelistische literatuur op FIP-tentoonstellingen. (vertaling van de SREV=Special Regulations for the Evaluation

Nadere informatie

In feite zijn postwaardestukken groot uitgevallen postzegels met schrijfruimte!

In feite zijn postwaardestukken groot uitgevallen postzegels met schrijfruimte! H O O F D S T U K 8 POSTWAARDESTUKKEN Een postwaardestuk is een postaal stuk met een officieel erkende ingedrukte waardeaanduiding, bijvoorbeeld een zegelafdruk, een embleem of een opschrift waaruit blijkt

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET BEOORDELEN VAN INZENDINGEN VAN POSTWAARDESTUKKEN Pag. 1

RICHTLIJNEN VOOR HET BEOORDELEN VAN INZENDINGEN VAN POSTWAARDESTUKKEN Pag. 1 Pag. 1 INLEIDING Deze richtlijnen zijn door de FIP Commissie Postwaardestukken uitgegeven om een handleiding te bieden bij het toepassen van de GREV en de Bijzondere Regels voor de beoordeling van inzendingen

Nadere informatie

Een wereld aan kansen in het buitenland

Een wereld aan kansen in het buitenland Een wereld aan kansen in het buitenland Europa s grootste evenement voor emigranten 200 exposanten en 11.000 bezoekers treffen elkaar op 12.000 m² in 3 hallen voor informatie, oriëntatie en zaken Wonen

Nadere informatie

Van de redactie. Middagbijeenkomsten

Van de redactie. Middagbijeenkomsten Van de redactie Hier volgt een uitnodiging aan alle leden: diegenen onder ons die hun kennis "aan het papier" willen toevertrouwen en dit in ons verenigingsblad willen laten publiceren, zijn van harte

Nadere informatie

Ledenbijeenkomsten- U kunt de volgende data noteren, ook voor het nieuwe seizoen: Zaandam: in principe steeds op de eerste donderdag van de maand:

Ledenbijeenkomsten- U kunt de volgende data noteren, ook voor het nieuwe seizoen: Zaandam: in principe steeds op de eerste donderdag van de maand: 42 e jaargang nr. 10 oktober 2013 Website: www.deposthoornkrommenie.nl Ledenbijeenkomsten- U kunt de volgende data noteren, ook voor het nieuwe seizoen: Zaandam: in principe steeds op de eerste donderdag

Nadere informatie

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG Plafond en Wand 6 november 2015 DATUM/LOCATIE/TIJD De beurs wordt gehouden op 6 november 2015 van 14.00 uur tot 20.00 uur in het Hart van Holland te Nijkerk. De adresgegevens

Nadere informatie

HONDERD JAAR GELEDEN. Nieuws uit de krant van 10 tot 15 maart 1913

HONDERD JAAR GELEDEN. Nieuws uit de krant van 10 tot 15 maart 1913 HONDERD JAAR GELEDEN aflevering 12 Nieuws uit de krant van 10 tot 15 maart 1913 Een vast onderwerp waaraan in de kranten aandacht werd besteed, was de oorlog op de Balkan. Turkije was er bij betrokken

Nadere informatie

EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie

EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie EVENEMENENTEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND maar we kijken ook steeds vaker buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN oktober 6 KPC '46 houdt haar GROTE NAJAARSBEURS 10.00-16.00

Nadere informatie

Café Bie Alois. Café "DE WEEGBRUG" STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL

Café Bie Alois. Café DE WEEGBRUG STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Café Bie Alois Rijksweg Noord 21 6114 JA Susteren Telefoon 046-4493150 Uw adres voor: - Koffietafels - Vergaderingen - Party s Ruilbeurzen Café "DE WEEGBRUG"

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (5) Jos M.A.G. Stroom.

Machinestempels als verzamelgebied (5) Jos M.A.G. Stroom. Machinestempels als verzamelgebied (5) Jos M.A.G. Stroom. In de vorige aflevering hebt u kunnen lezen dat er in Nederland in de vlagstempels geen commerciële reclame mag staan. Na de beruchte zaak tegen

Nadere informatie

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER 2 Ambachtse Filatelisten Vereniging Bestuur: Voorzitter: Anton Verjaal tel.:078-6123217 e-mail: a.verjaal@telfort.nl Secretaris: Cor

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 I VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 Kav. Omschrijving: Cat Nr. Cat.w. Inzet 1 Nederland - 1864 - Ø, Koning Willem III (Scan) 4/6 150.00 20.00 2 Nederland - 1869 - Ø, Wapenzegels 17/8 108.00 15.00 3

Nadere informatie

H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N. BBF Deel 3-5 pagina 1

H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N. BBF Deel 3-5 pagina 1 H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N 5 Het transporteren van een poststuk naar de geadresseerde is een prestatie waarvoor moet worden betaald. Voordat de postzegel het mogelijk maakte deze

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 met medewerking van..

HERTOGPOST 2015 met medewerking van.. HERTOGPOST 2015 met medewerking van.. Naast de postzegeltentoonstelling en handelarenshow zijn er tal van andere verenigingen en instellingen die aanwezig zijn op Hertogpost 2015. Hierbij een kleine opsomming.

Nadere informatie