WORKSHOP. Haal binnen die opdracht, baan ; pak je eigen regie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WORKSHOP. Haal binnen die opdracht, baan ; pak je eigen regie"

Transcriptie

1 WORKSHOP Haal binnen die opdracht, baan ; pak je eigen regie

2

3

4 Ter ondersteuning kun je jouw doelen aan de volgende SPEER- punten toetsen. SPEER staat voor: S = Specifiek: wat, hoe en waar, welke context (de w, w, w, h, w- vragen). Geef aan wat je precies gaat ondernemen en wanneer je dat gaat doen. Heb je hier hulp bij nodig? P = PosiIef: geef in posiieve bewoording weer wat je wél wilt bereiken. E = Eigen controle: wat kun jij doen om het doel te bereiken? Zorg dat het succes niet alankelijk is van een externe factor of van andere mensen. E = Effect: kun je bezwaren verwachten als je jouw doel bereikt? R = Resultaat: kun je een beeld van jouw doel vormen? Wat betekent dat voor jou? Wat hoor je, voel je, proef of ruik je? Benoem ervaringen die aantonen dat je jouw doel bereikt hebt.

5 De route van een van zoekend via vindend naar solliciterend en profilerend naar de geslaagde duurzame match! J

6 ZOEKEND en VINDEND

7

8 prakische TIPS zoeken naar vacatures: Bepaal je doel op basis van je eigen zoekprofiel; weet dus wat je zoekt, dan pas kun je gericht zoeken! (DENK aan de vacature- analyse) Maak gebruik van een apart account voor je sollicitaies Gebruik niet een al te leuke naam in je account; houdt het serieus Terug naar een vorige pagina doe je door op de pijl linksboven te klikken; dit lukt niet alijd. Ga dan op de pijl staan en klik op je rechtermuisknop, je ziet dan een overzicht van vorige pagina s. het kan ook zijn dat de site in een nieuw venster wordt geopend, kijk dan onderin de balk. Om je zoekopdracht te verfijnen werkt het goed om met AND te werken. Kijk voor meer informaie bij help op de betreffende pagina. Bij GOOGLe kun je ook geavanceerd zoeken, zo kun je aangeven of je de exacte combinaie wil zoeken, of dat je bijvoorbeeld 1 van de voorkomende woorden wil laten zoeken. Startpagina s zijn een goed uitgangspunt om je te oriënteren. Zowel voor vacaturepagina s, als informaie over vakgebieden, regio- informaie etc. Er zijn verschillende startpagina s als voorbeeld nemen we Je kunt zoeken via dochters in het menu.

9 Via vacaturebanken en metazoekers lees eerst de uitleg en informaie over privacy informeer bij vakgenoten naar interessante sites Bepaal kernwoorden die te maken hebben met je zoekfuncie Probeer eerst max 3 vacaturebanken uit en geef dezelfde zoekopdracht in Vergelijk de resultaten en maak een E- mail ALERT aan. pas je zoekopdracht aan als de resultaten niet passen op je profiel probeer behalve algemene vacaturebanken ook specialisische sla interessante vacatures op of print ze uit om ze later goed door te lezen

10 SOLLICITEREND en PROFILEREND Vooraf opbellen: stel slimme vragen

11 Hoe vraag je dat? Om te ontdekken wat iemand belangrijk vindt, moet je hem aan het woord laten. Dat doe je door open vragen te stellen.

12 Directe vragen: meteen op je doel af Met een directe vraag je precies wat je wilt weten. Namelijk: wat vindt de selecteur belangrijk? Je kunt bijvoorbeeld vragen: Wat vindt u de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe projectleider? Wat verwacht u vooral van de direciesecretaresse? Waar moet de accountmanager sterk in zijn? Wat zijn uw belangrijkste doelstellingen op dit moment?

13 Indirecte vragen: aanwijzingen losweken Met directe vragen ga je misschien te snel op je doel af. De selecteur heec gelijk door waar het je om te doen is en je komt niet erg geïnteresseerd over. Je kunt het ook anders aanpakken: met indirecte vragen. Je stelt bijvoorbeeld inhoudelijke vragen over de funcie en je luistert goed of de selecteur aanwijzingen loslaat over wat hij belangrijk vindt. Je kunt bijvoorbeeld vragen: Voor wat voor projecten zal de projectleider verantwoordelijk worden? In de vacature staat dat u zoekt naar een iniiaiefrijke direciesecretaresse. Op welke gebieden verwacht u vooral iniiaieven? U zoekt een vasthoudende accountmanager met overtuigingskracht. In wat voor salestrajecten moet de accountmanager vooral resultaat behalen? (Met zo n vraag laat je blijken dat je snapt waar het om draait.)

14 Aarzel niet om door te vragen als je ontwijkende of vage antwoorden krijgt. Je kunt nog meer te weten komen door de antwoorden van de selecteur samen te vagen en een reacie te vragen. Bijvoorbeeld: Ik begrijp dat de projecten op zichzelf niet zo ingewikkeld zijn, maar dat de projectomgeving complex is. De projectleider moet dus inzicht hebben in de belangen van alle parijen? Het gaat er dus om dat de direciesecretaresse de samenwerking tussen de afdelingssecretariaten verbetert. Heec zij daarbij ook leidinggevende taken? Het gaat dus om taaie aanbestedingstrajecten. Denkt u dat een goed netwerk bij overheidsorganisaies kan helpen?

15 Wat je niet moet vragen Dingen die al in de vacature staan, die je kunt opzoeken op de website van het bedrijf of in een jaarverslag. Of de gevraagde opleiding - die jij niet hebt - echt een harde eis is. Je kunt soms wel solliciteren als je niet de gevraagde opleiding en ervaring hebt, maar het is niet slim om de selecteur alvast te laten weten dat je eigenlijk niet aan de eisen voldoet. Hoeveel je kan verdienen. Dat komt pas in de salarisonderhandeling aan de orde.

16 Wat je niet moet vragen Dingen die al in de vacature staan, die je kunt opzoeken op de website van het bedrijf of in een jaarverslag. Of de gevraagde opleiding - die jij niet hebt - echt een harde eis is. Je kunt soms wel solliciteren als je niet de gevraagde opleiding en ervaring hebt, maar het is niet slim om de selecteur alvast te laten weten dat je eigenlijk niet aan de eisen voldoet. Hoeveel je kan verdienen. Dat komt pas in de salarisonderhandeling aan de orde. Refereer in je aan het telefoongesprek

17 Het schrijven van de Jezelf verkopen: AIDA- methode Aandacht trekken Interesse wekken Desire opwekken Aanzegen tot acie

18 Checklist voor een goede 1. gaat over jou en jouw en maar vooral ook over hoe jij past bij het bedrijf waar je solliciteert. 2. is ingedeeld volgens de verkoopformule AIDA. 3. bevat relevante, feitelijke informaie waaruit je moivaie voor de baan blijkt. 4. Uit de sollicitaiebrief moet blijken waarom je geschikt bent voor de funcie en waarom de organisaie je aanspreekt. 5. Jij bent de oplossing voor het probleem van de organisaie. 6. De organisaie is niet de oplossing voor jouw probleem. 7. Dus schrijf niet over wat jij zoekt: werk, een nieuwe uitdaging een leuk team. 8. Dat is jouw probleem. Schrijf over hoe jij de oplossing bent voor hun probleem. 9. Je geec aan de werkgever aan waarom je zo graag die funcie wilt vervullen of bij de organisaie wilt werken. 10. Laat je brief ook door anderen lezen en controleren.

19 ! SportCity!Service!Center! t.a.v.%mevrouw%hoornaar% Sportlaan%22% 2222%XX%%%Oud5Leusden% % % Rotterdam,%99%februari%2099% Betreft:%vacature%Medewerker%FrontOffice% % Geachte%mevrouw%Hoornaar,% % U%zoekt%een%Allround%Medewerker%die%als%een% spin%in%het%web %de%vestiging%weet%te% coördineren.%dit%moet%een%volwassen,%representatieve%(en%natuurlijk%sportieve!)%persoon%zijn.% Naast%mijn%werk%als%administratieve%kracht%bij%KPN%geef%ik%al%9%jaar%groepslessen%Dance%en% Fitness,%ben%LesMills5gecertificeerd%en%zou%er%nu%graag%mijn%(parttime)%baan%van%maken.%De% combinatie%in%het%werk%5%zowel%administratief%als%fysiek%bezig%zijn%5%spreekt%mij%echt%aan;%ik% vind%dat%%je%dan%op%meer%gebieden%betrokken%bent%bij% je%club %en%dat%is%precies%wat%ik%zoek.% Graag%kom%ik%eens%kennismaken%om%te%horen%over%uw%verwachtingen%bij%deze%functie%en%om%u% mijn%situatie%toe%te%lichten.%ik%probeer%volgende%week%contact%op%te%nemen%om%te%horen% wanneer%het%het%beste%schikt!% % Met%vriendelijke%groet,% Besten&(06% %999%99%99)% % Bijlage:!!curriculum!vitae!

20 ! t.a.v. mevrouw Carolien van Heller SportCity!Service!Center! Postbus t.a.v.%mevrouw%hoornaar% AB Harderwijk! Sportlaan%22% 2222%XX%%%Oud5Leusden% %! % Betreft:!sollicitatie!Chauffeur! Rotterdam,!18!april!2012! Rotterdam,%99%februari%2099%!! Betreft:%vacature%Medewerker%FrontOffice% Geachte!mevrouw!van!Heller,! %! Geachte%mevrouw%Hoornaar,% U!zoekt!Chauffeurs!Personenvervoer,!naar!mijn!mening!mensen!die!verantwoordelijkheid! % aankunnen!en!weten!wat!het!is!om!op!tijd!te!zijn.!bij!deze!wil!ik!me!graag!voorstellen!en! aangeven!in!aanmerking!te!willen!komen!als!nieuwe!collegafchauffeur!voor!ouderen!en! U%zoekt%een%Allround%Medewerker%die%als%een% spin%in%het%web %de%vestiging%weet%te% kinderen.!uw!collega!frans!van!schel!heeft!me!telefonisch!geadviseerd!u!hierover!te!benaderen.! coördineren.%dit%moet%een%volwassen,%representatieve%(en%natuurlijk%sportieve!)%persoon%zijn.% Omdat!ik!jaren!heb!gewerkt!als!chauffeur!(soms!werkweken!van!50!uur),!weet!ik!precies!waar!ik! Naast%mijn%werk%als%administratieve%kracht%bij%KPN%geef%ik%al%9%jaar%groepslessen%Dance%en% het!over!heb.!ik!wil!dit!met!liefde!en!plezier!tot!aan!mijn!pensioen!blijven!doen.!sinds!kort!ben!ik! Fitness,%ben%LesMills5gecertificeerd%en%zou%er%nu%graag%mijn%(parttime)%baan%van%maken.%De% vanuit!een!reïntegratietraject!op!zoek!naar!ander!werk!vanwege!een!verminderde! combinatie%in%het%werk%5%zowel%administratief%als%fysiek%bezig%zijn%5%spreekt%mij%echt%aan;%ik% belastbaarheid!van!mijn!nek!en!rug.!er!is!geen!sprake!van!een!handicap,!maar!ik!moet!zorgen! vind%dat%%je%dan%op%meer%gebieden%betrokken%bent%bij% je%club %en%dat%is%precies%wat%ik%zoek.% dat!ik!fysiek!werk!vermijd.!dit!werk!lijkt!me!dan!een!een!geweldige!stap!die!mooi!op!mijn! Graag%kom%ik%eens%kennismaken%om%te%horen%over%uw%verwachtingen%bij%deze%functie%en%om%u% situatie!aansluit.! mijn%situatie%toe%te%lichten.%ik%probeer%volgende%week%contact%op%te%nemen%om%te%horen% Als!u!een!ervaren,!verantwoordelijke!en!volwassen!medewerker!zoekt,!die!zich!loyaal!inzet!en! wanneer%het%het%beste%schikt!% niet!elk!jaar!een!andere!baan!hoeft,!dan!zou!ik!graag!komen!kennismaken.!al!mijn!verdere! % gegevens!staan!in!het!cv.!ik!hoor!graag!van!u.! Met%vriendelijke%groet,%! Besten&(06% %999%99%99)% Met!vriendelijke!groet,! %! Bijlage:!!curriculum!vitae! Klaas%R.%Saventum% 06!!999!999!99! Bijlage:!!curriculum!vitae!

21 Het schrijven van een onderscheidend CV

22 Algemene Ips Het curriculum vitae Kernadviezen zijn: kom in 9- seconden tot je recht; hooguit twee kantjes A4 en de eerste pagina is doorslaggevend;

23 Algemene Ips Het curriculum vitae Algemeen Maak snel scanbare rijtjes en gebruik of of in je opsomming (geen blokken tekst). Onderaan rijtjes en pagina s, daar valt alijd het oog op, maak er slim gebruik van. Gebruik sleutelwoorden die bij de funcie horen en de vacaturetekst worden genoemd. Leg het accent op je laatste 10 jaar werkervaring, dat is wat je NU bent. Ervaring daarvoor kan kort.

24 Algemene Ips Het curriculum vitae Personalia Foto, als past bij funcie, professionele, zakelijke, portrevoto in je sollicitaiekleding, met glimlach _ Voornaam en achternaam, roepnaam en eventuele Itel (officiële voornamen zijn overbodig). Straat, huisnummer, postcode en woonplaats mag op één regel Geboortedatum met de maand voluit, bijvoorbeeld 28 november Mobiele telefoonnummer, e- mailadres en je openbaar LinkedIn adres (vast tel.nummer is n.v.t.).

25 Algemene Ips Het curriculum vitae Profiel Omschrijf beeldend de oplossing die je nu bent op de arbeidsmarkt. Verwerk daarin je sterke kanten.

26 Algemene Ips Het curriculum vitae Werkervaring Omschrijf je werkervaring ani chronologisch, dat betekent je laatste werkervaring eerst. Noem de werkgevernaam voluit, zoals de werkgever nu heet, vermijd ayoringen Context: beschrijf kort wie je werkgever is/was, hoe groot, hoeveel mensen er werken et cetera FuncIeItel: gebruik de in jouw vak meest gangbare funcieitel (hoec niet die uit je arbeidscontract) Werkervaring: het belangrijkste in opsommingsrijtjes, concreet, met resultaten, getallen, % Gat in je cv vermeld je kort met een posiieve omschrijving, bijv. HeroriëntaIe of Time- out.

27 Algemene Ips Het curriculum vitae Opleidingen Omschrijf je opleidingen met het jaartal en de huidige naam van het opleidingsinsituut Heb je een belangrijke opleiding in deelijd gevolgd, vermeld deze dan ook tweemaal. Eenmaal bij het werk waarbij je de opleiding ernaast deed en eenmaal bij de opleidingen. Talenkennis bijvoorbeeld: Engels: dagelijks twaalf jaar vloeiend business Engels sinds 2000 NevenacIviteiten/Interesses/sporten: beoordeel relevanie en of het je 9- seconden cv versterkt.

28 Algemene Ips Het curriculum vitae Samen maken De ervaring leert dat, als je zelf je eigen cv maakt, je nog niet voor derig procent uit de verf komt. Dat komt omdat wat jij in je werk doet jij heel gewoon vindt. Je bent daarin onbewust bekwaam. Maak je je cv samen met een werkvind- maatje of coach dan word je bewust bekwaam op je cv en juist dat kan er net voor zorgen dat jij in 9- seconden oproept Die wil ik spreken!.! Maak onderscheid met bijvoorbeeld een beeldmerk die bij jouw past

29 Creëer%je%persoonlijke%Brand%% Communiceer%je%persoonlijke%brand%% % %

30 %

31 %

32 %

33 %

34 Voorbereiding Weet waar je op solliciteert en verdiep je in de funcie. Volg de landelijke beeldkrant en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het segment. CompetenIes met voorbeelden van concreet gedrag (STAR).

35 De sollicitaiecode zegt: Indien de sollicitant voor een bezoek wordt uitgenodigd, of indien zijn sollicitaie wordt aangehouden, stuurt de organisaie samen met dit bericht de bij haar geldende sollicitaieprocedure, met inbegrip van de verwachte duur daarvan. Is het je dus onduidelijk hoe het verloop van de procedure zal zijn, schroom dan niet om te bellen en ernaar te vragen. Het is alijd goed om van je te laten horen. Het getuigt van iniiaief en laat zien dat jij de sollicitaie serieus neemt. De personeelsfuncionaris die je spreekt zal daar waarschijnlijk een 'mentale aantekening' van maken.

36 Het STAR- gesprek

37 De naam van deze interviewtechniek is samengesteld uit de beginlegers van de belangrijkste items waarnaar gevraagd wordt. SituaIe: Een situaie die je in jouw arbeidsverleden hebt meegemaakt Een voorkomende situaie in het bedrijf waar je solliciteert Een ficieve of toekomsige situaie waarin jij komt te verkeren Taak: Welke taak of rol had je in deze situaie m.b.t. jouw funcie, jouw opdracht, jouw posiie, etc.? AcIe/AcIviteiten: Welke acies/aciviteiten zijn door jou ondernomen in deze situaie en ten aanzien jouw posiie? Resultaat Tot welk resultaat hebben jouw inspanningen geleid? Was dit naar tevredenheid van de opdrachtgevers? Bij een negaief of teleurstellend resultaat: Hoe had dit door jou ondervangen kunnen worden of wat heb je hieruit geleerd?

38

39 Verdere aandachtspunten: De eerste drie minuten zijn vaak al bepalend voor de indruk die men vormt. Let op jouw eigen en andermans non- verbale reacies. Houd oogcontact, let op indien er meerdere selecteurs zijn. Bij meerdere selecteurs heec ieder dikwijls een eigen "rol"; welke? Tutoyeer niet ongevraagd, ook al doet de ander dat wel. Antwoord steeds bondig en to- the- point. Formuleer antwoorden steeds in posiieve termen. Laat je niet verleiden tot mopperen en frustraie, men zal er zeker op ingaan. Een gezonde kriische houding is uiteraard prima.

40 Maak jouw ervaringen zo concreet mogelijk, dit wil zeggen; zorg dat je voorbeelden/bewezen resultaten paraat hebt. Laat het gedrag dat men in de funcie van je verlangt ook zien in het gesprek. Absolute bluf heec geen zin, je kunt het vanaf dag 1 namelijk niet waarmaken en dat betaal je terug. Luister naar wat de ander wil horen en speel daar op in. Neem zelf ook iniiaieven in het gesprek met (tegen)vragen. Ga niet, als je een vraag niet begrijpt, in het wilde weg antwoord geven. Vraag om uitleg of herhaling van de vraag. Neem de Ijd om over jouw antwoord na te denken. Soms is het beter om te zeggen dat je iets moeilijk vindt of gespannen bent, dan het alsmaar proberen te verbergen. Het kost je namelijk veel energie en je let niet meer op de ander. Is iemand alleen maar negaief, stel dat dan aan de orde.

41 Het vertrekverhaal Ik zoek een baan waarbij ik. Dat zoek ik omdat..en daarom zoek ik.

42 Tensloge : Voorbeelden van vragen en advies het Vertelt u eens iets over uzelf? Wat weet u over onze onderneming? Waarom wilt u voor ons werken? Wat kunt u ons bieden dat anderen niet hebben? Waarom zouden we u benoemen? Wat vindt u het aantrekkelijkst aan deze baan, en wat minder aantrekkelijk? Wat vindt u het belangrijkst in uw baan? Wat weet u van de vacante Op welke termijn denkt u ingewerkt te kunnen zijn? Hoe lang wilt u bij ons werken?

43 Tensloge : Voorbeelden van vragen en advies het U bent eigenlijk te zwaar voor deze wat vindt u daar zelf van? Welke van leiderschap heew u? Bent u een goede manager en tegen uw taak opgewassen? Wat vindt u zelf de belangrijkste eigenschappen van nieuw aan te stellen medewerkers? Hebt u ooit mensen moeten ontslaan en hoe heew u dat gedaan? Wat vindt u persoonlijk het moeilijkst in de taak van manager? Welke trends denkt u dat het belangrijkste zijn voor een onderneming als de onze? Waarom wilt u weg bij uw huidige werkgever?

44 Tensloge : Voorbeelden van vragen en advies het Hoe voelt u zich als zich plotseling een onzekere voordoet? Welke en welke aspecten heew uw huidige Wat vindt u van uw huidige baas? Waarom verdient u op uw leewijd niet meer? Welk salaris wilt u verdienen? Wat is uw doel op lange termijn? Hoe succesvol was u naar eigen inzicht tot nu toe?

45 Nog meer vragen: - Waarom heec u naar deze funcie gesolliciteerd? - Zoekt u op eigen iniiaief een nieuwe baan of heec men u een hint in die riching gegeven? - Waarom denkt u in aanmerking te komen voor deze betrekking? - Wat hebt u in uw vorige werkkring gedaan? - Bent u een beetje uitgekeken op het werk dat u tot nu toe gedaan heec? - Waarom denkt u dat u voor deze baan geschikt bent? - Wat denkt u te kunnen doen voor dit bedrijf? - Hebt u dit soort werk al eerder gedaan? - Welke machines of apparatuur kunt u bedienen? - hebt u ervaring met automaisering? - Met welke computerprogramma s kunt u overweg? - Waarom wilt u van baan/werkgever veranderen? - Waarom bent u al zo lang zonder werk? - Waarom bent u bij uw vorige werkgever weggegaan? - Waarom bent u zo vaak van baan gewisseld? Wat is daarvoor de reden? - U heec meerdere periodes van werkloosheid gekend. Hoe komt dat? - Wat voor werk ambieert u? - Kunt u de ideale baan voor uzelf schetsen? - Is deze betrekking wel wat u zoekt? Is dit het soort werk dat u echt wilt? - Hebt u zich al een idee gevormd van uw carrière, van datgene wat u in uw leven wilt bereiken? Sluit het werk dat u eventueel hier wilt gaan doen (wel) daarbij aan? - In hoeverre denkt u dat deze funcie u ook op langere termijn echt voldoening zal kunnen schenken?

46 Hebt u nog vragen?

> INFO OVER SOLLICITEREN

> INFO OVER SOLLICITEREN Heeft u een uitkering aangevraagd? Dan moet u zich houden aan een aantal verplichtingen. Alles is er hierbij op gericht dat u snel aan het werk gaat. U moet er dus zelf voor zorgen dat u snel niet meer

Nadere informatie

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Inloopspreekuur woensdag tussen 09.00 & 11.00 Terug melden, Werkintake

Nadere informatie

Baan op eigen kracht

Baan op eigen kracht Baan op eigen kracht Groepsbijeenkomst Kennis maken met Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten inspanningsperiode voor 4 weken Randvoorwaarden Participatiewet & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Workshop Solliciteren en Internet

Workshop Solliciteren en Internet Workshop Solliciteren en Internet Workshop Solliciteren en Internet 1 Reflector Mens en Mobiliteit Solliciteren en Internet Internet is een bron van informatie, als je weet hoe te zoeken. De beste manier

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE 10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE Beste Lezer, Hartelijk dank voor het downloaden van ons e-book: '10 Tips voor het opstellen van een goed Curriculum Vitae Dit e-book is onderdeel

Nadere informatie

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS 0 AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde sollicitatiebrief schrijven. - Kun je jouw C.V. opstellen. WAAROM BELANGRIJK? Welke opleiding je ook hebt gevolgd,

Nadere informatie

MODULE 2 JOB SEARCH WERKBOEK: STAP 2. 1 Jouw persoonlijke functieprofiel 2 Een goed cv 3 LinkedIn profiel

MODULE 2 JOB SEARCH WERKBOEK: STAP 2. 1 Jouw persoonlijke functieprofiel 2 Een goed cv 3 LinkedIn profiel MODULE 2 JOB SEARCH WERKBOEK: STAP 2 1 Jouw persoonlijke functieprofiel 2 Een goed cv 3 LinkedIn profiel 1. Jouw persoonlijke functieprofiel Oefening: schrijf je eigen functieprofiel aan de hand van de

Nadere informatie

Solliciteren kun je leren!

Solliciteren kun je leren! Solliciteren kun je leren! EVEN VOORSTELLEN Tatjana van het Groenewoud (adviseur werktuigbouwkunde) Marvin Moreira (adviseur werktuigbouwkunde) Continu is intermediair voor techniek en brengt vraag en

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

Wat is een CV? Wanneer gebruikt je een CV?

Wat is een CV? Wanneer gebruikt je een CV? Wat is een CV? CV is een afkorting van Curriculum Vitae. Vrij vertaald vanuit het Latijn: 'de loop van het leven'. Traditioneel bevat een CV een overzicht van persoonsgegevens, opleiding, werkervaring,

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Solliciteren, een vak apart. De Sollicitatiebrief

Solliciteren, een vak apart. De Sollicitatiebrief De Sollicitatiebrief Vacatures en brieven schrijven Als je een passende vacature tegenkomt is het belang rijk de juiste brief te schrijven. Dit vergt ook voorwerk, zoals: wat weet je van het bedrijf, hun

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF?

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? Sommige werkgevers vragen in hun vacatures om te solliciteren via een sollicitatiebrief. Die brief wordt dan je eerste contact met de werkgever. Het komt er dus op aan

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Het sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek Het sollicitatiegesprek Het feit dat je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek betekent dat je met je brief en Curriculum Vitae voldoende interesse hebt gewekt bij de selecteur voor een gesprek.

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Opbellen naar een bedrijf. Wat leert u in deze les? Een telefoongesprek naar een bedrijf begrijpen. Een gesprek over een advertentie begrijpen.

Nadere informatie

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam CV en motivatiebrief Hoe zorg je, dat je met jouw CV en brief wordt uitgenodigd voor een gesprek? Moeilijk te zeggen, want het aannemen van personeel is mensenwerk en iedereen kijkt anders naar dit soort

Nadere informatie

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je gaat solliciteren en er straks over in gesprek gaat, kom je met onze tips goed beslagen ten ijs. 1 Stap

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek Het sollicitatiegesprek Inleiding Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Dit betekent dat je echt al een veel sollicitanten achter je hebt gelaten. Een hele prestatie in deze

Nadere informatie

Sollicitatie hints & tips

Sollicitatie hints & tips Sollicitatie hints & tips Sollicitatietips Solliciteren is een vak apart. Schiet je met hagel of schiet je gericht op een voor jou passende vacature. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om gericht

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

3 Selectie en selectiemiddelen

3 Selectie en selectiemiddelen 3 Selectie en selectiemiddelen Het werven van personeel is één, het selecteren ervan is een ander verhaal. Er zullen over het algemeen immers meer kandidaten zijn dan functies, en daarom moet er selectie

Nadere informatie

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek!

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! Student Career Center. Master your future In partnership with Inhoud CV: do s & don ts Aandachtspunten voor tijdens en na het interview Competentiegericht

Nadere informatie

In Mierlo ons digitale dorp.

In Mierlo ons digitale dorp. In Mierlo ons digitale dorp. Het verschil tussen je cv en je sollicitatiebrief Als je solliciteert stuur je meestal een sollicitatiebrief en een cv. Er staat niet altijd aangegeven dan men een sollicitatiebrief

Nadere informatie

Checklist Voor Jouw CV

Checklist Voor Jouw CV Checklist Voor Jouw CV door Rob van Zoelen 1 CV Checklist: Test jouw Curriculum Vitae Om te onderzoeken of je baat kunt hebben bij het herschrijven van jouw curriculum vitae heb ik een korte test voor

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gewerkt in je land van herkomst? Hoe heb je die baan gevonden? Heb je wel eens in Nederland naar werk gezocht? Hoe heb je dat gedaan? Hoofditem

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS CURRICULUM VITAE In dit lespakket maken jongeren hun cv. Vermits sommige jongeren al van bij het begin van het schooljaar op zoek gaan naar een job of stageplaats, maken ze zeer snel een eerste exemplaar

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief SOLLICITATIEGIDS Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief Inhoudstafel 1. Stap 1: wat zijn de bouwstenen van de motivatiebrief? p4 2. Stap 2: de structuur van je motivatiebrief p5 3. Stap 3: hoe schrijf

Nadere informatie

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV.

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Wat betekent cv letterlijk? Cv staat voor het latijnse curriculum vitae en vrij vertaald betekent het levensloop. Vrijwel elke werkgever

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte CURRICULUM VITAE 1. Doel van een cv Het doel van je cv is dat de werkgever in 1 oogopslag een goede indruk krijgt van wat je te bieden hebt en dit hem overtuigt om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

solliciteren voor een job bij Ikea

solliciteren voor een job bij Ikea solliciteren voor een job bij Ikea quiz Vraag 1 Hoe vind je het snelst een job? A. via vrienden, kennissen, ex-collega s, B. via vacatures in kranten, op websites, C. via solliciteren op vacatures van

Nadere informatie

Tips bij het opstellen van je CV

Tips bij het opstellen van je CV Tips bij het opstellen van je CV Wanneer je gaat solliciteren, is een goed curriculum vitae enorm belangrijk. Het is namelijk je persoonlijke visitekaartje en de eerste kennismaking met jou als sollicitant.

Nadere informatie

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: KansRijker Portfolio Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: 1 Inhoudsopgave KANSRIJKER Stap 1 Ken je wensen en talenten Je persoonlijk profiel Stap 2 Vind die baan! Je netwerkplan Je gespreksplan voor

Nadere informatie

het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

het sollicitatiegesprek. tips & tricks. het sollicitatiegesprek. tips & tricks. Inleiding. Een goede sollicitatie begint bij een goede voorbereiding. Hoe presenteer je jezelf en hoe wil je overkomen op je gesprekspartner? Een goed sollicitatiegesprek

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Een aantrekkelijk CV maken

Een aantrekkelijk CV maken Een aantrekkelijk CV maken > Meer dan 250 CV templates, gratis! > Wordlenet voor je CV gebruiken > Nuttige CV tips 2016 www.vandamcoaching.com Hoe je een aantrekkelijk CV maakt met gratis CV templates,

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek Lesdoel: De student weet meer over het en heeft een keer geoefend. Korte inhoud: De vacature is gevonden, de brief geschreven nu komt het aan de orde. Wat kun je verwachten? Oriëntatie Studenten hebben

Nadere informatie

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra)

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) 1 Mars geeft je energie en NIVEA is verzorgend. Grote merken willen graag dat jij ze onthoudt op hun manier.

Nadere informatie

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief SOLLICITATIEGIDS Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief Inhoudstafel 1. Stap 1: wat zijn de bouwstenen van de motivatiebrief? p4 2. Stap 2: de structuur van je motivatiebrief p5 3. Stap 3: hoe schrijf

Nadere informatie

- Opening - Motivatie - Jezelf verkopen - Afsluiting. In de volgende pagina s vind je hier meer over. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

- Opening - Motivatie - Jezelf verkopen - Afsluiting. In de volgende pagina s vind je hier meer over. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Een goede sollicitatie gaat altijd uit van een CV én sollicitatiebrief. Het een kan niet zonder het ander en juist als beide documenten goed op elkaar afgestemd zijn, maak je de meeste kans om uitgenodigd

Nadere informatie

Werkblad 2 2 Solliciteren Vanaf halverwege Niveau A1...

Werkblad 2 2 Solliciteren Vanaf halverwege Niveau A1... Vragen vooraf Heb je wel eens gewerkt in je land van herkomst? Hoe heb je die baan gevonden? Heb je wel eens in Nederland naar werk gezocht? Hoe heb je dat gedaan? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud Milouska

Nadere informatie

Voorwoord 9 Inleiding: werk veroveren 11

Voorwoord 9 Inleiding: werk veroveren 11 Inhoud Voorwoord 9 Inleiding: werk veroveren 11 1. Werken aan werk! 15 2. Arbeidsmarktklaar weet wat je wilt 20 3. Jobmarketing oproepen tot Die wil ik spreken! 41 4. Het curriculum vitae en social media-profielen

Nadere informatie

SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREKKEN VOEREN

SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREKKEN VOEREN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREKKEN VOEREN HOE KUN JE MEER RESULTAAT UIT JE SOLLICITATIEGESPREKKEN HALEN? ---------------------------------------------------------------------------------------------- 2013

Nadere informatie

Tip sheet. Voor contact of vragen: Hogehilweg 8 1101 CC Amsterdam Tel: 020-7581622 Mail: Info@octas.nl Website: www.octas.nl

Tip sheet. Voor contact of vragen: Hogehilweg 8 1101 CC Amsterdam Tel: 020-7581622 Mail: Info@octas.nl Website: www.octas.nl LinkedIn Tip sheet Notificaties Voordat je aan de slag gaat met het instellen of updaten van jouw LinkedIn profiel zet je de notificaties uit. Hiermee voorkom je dat jouw connecties van elke wijziging

Nadere informatie

Eerste Telefoongesprek. Sollicitatiegesprek. Vergroot uw kansen op werk. ebook. Direct toe te passen tips bij

Eerste Telefoongesprek. Sollicitatiegesprek. Vergroot uw kansen op werk. ebook. Direct toe te passen tips bij ebook Vergroot uw kansen op werk Direct toe te passen tips bij Eerste Telefoongesprek & Sollicitatiegesprek De Vries advies & training Telefoon (050) 314 34 70 Zakelijke Diensten website: www.devries-adviesentraining.com

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

1) Opmaak van een sterk CV

1) Opmaak van een sterk CV 1) Opmaak van een sterk CV Je visitekaartje Het eerste wat men van jou in handen krijgt Een eerste stap naar een mogelijke baan Een voet tussen de deur en zoveel meer! TIP: De CV is het eerste wat het

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

Dit voorbeeld van een ONA-portfolio is gemaakt door Ad Appel Taaltrainingen.

Dit voorbeeld van een ONA-portfolio is gemaakt door Ad Appel Taaltrainingen. www.adappel.nl - adappel@gmail.com - 023-76 000 21 Dit voorbeeld van een ONA-portfolio is gemaakt door Ad Appel Taaltrainingen. Lena Lopes is lerares Engels, maar zij werkt nu als serveerster. Zij moet

Nadere informatie

S O L L I C I T A T I E F O R M U L I E R M a n a g e m e n t A s s i s t e n t

S O L L I C I T A T I E F O R M U L I E R M a n a g e m e n t A s s i s t e n t Sollicitatieformulier Hinscha Management Assistent Pagina 1 van 6 S O L L I C I T A T I E F O R M U L I E R M a n a g e m e n t A s s i s t e n t Proficiat! Uw interesse in onze vacature getuigt dat u

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM. Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek

Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM. Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek Solliciteren is geselecteerd worden, een selectieproces, met een eigen selectietaal

Nadere informatie

Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit

Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit MosaLira Stichting voor leren, onderwijs en opvoeding April 2017 Inleiding Met ingang van 2017 gaat

Nadere informatie

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden!

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden! Sollicitatietips Solliciteren is niet eenvoudig. Integendeel, het kan soms heel erg lastig zijn. Onderstaand artikel geeft je enkele tips zodat je met meer zelfvertrouwen een nieuwe uitdaging kan zoeken.

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

tips voor het sollicitatiegesprek

tips voor het sollicitatiegesprek tips voor het sollicitatiegesprek algemeen In elk gesprek komen vragen voor die op meer manieren te beantwoorden zijn. Hiermee probeert een selecteur duidelijkheid te krijgen over je echte motivatie, persoonlijkheid

Nadere informatie

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Les 11. Herhaling Inleiding Deze les is een herhalingsles van de vier gesprekken van les 7 tot en met 10. Wat leert u in deze les? Vragen

Nadere informatie

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? 1 Advies is vaak iets anders

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Hoe maak ik een goed CV?

Hoe maak ik een goed CV? Hoe maak ik een goed CV? De Nationale Adviesbalie biedt in samenwerking met Randstad deze informatie aan. Een goed en volledig CV is belangrijk wanneer je gaat solliciteren. Door jouw CV krijgt een werkgever

Nadere informatie

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Lesbrief 11. Herhaling Inleiding Deze les is een herhalingsles van de vier gesprekken van het thema. Wat leert u in deze les? Vragen naar werk. Je voorstellen.

Nadere informatie

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen.

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen. CP2 solliciteren Als u in Nederland belangstelling heeft voor een vacature, kunt u gaan solliciteren. Meestal gaat u dan praten bij een bedrijf. Soms kunt u ook telefonisch solliciteren. In cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

I. Mini-Quiz. Les 1: Succesvol solliciteren / Bijlage I. Als je voor een werkgever een CV moet maken, dan bedoelt hij:

I. Mini-Quiz. Les 1: Succesvol solliciteren / Bijlage I. Als je voor een werkgever een CV moet maken, dan bedoelt hij: Les 1: Succesvol solliciteren / Bijlage I I. Mini-Quiz Als je voor een werkgever een CV moet maken, dan bedoelt hij: a. Een computerversie b. Een curriculum vitae c. Een coöperatieve vennootschap Als je

Nadere informatie

Anton Honing 14-10-2014 Handout Vacaturetraining

Anton Honing 14-10-2014 Handout Vacaturetraining Werk vinden met LinkedIn (focus op vacatures) 1. Besteed jij wel voldoende tijd en energie aan LinkedIn? Tijdens mijn trainingen en in gesprekken met anderen merk ik dat er weinig mensen zijn die voldoende

Nadere informatie

De meest gestelde sollicitatievragen

De meest gestelde sollicitatievragen De meest gestelde sollicitatievragen Vertel eens iets meer over jezelf? Wat kan je vermelden: Naam Woonplaats Studies Werkervaring Motivatie Positieve eigenschappen Gebruik eventueel je cv als leidraad

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 2 Onderscheidend vermogen, specialisatie en toegevoegde waarde Welkom terug bij de tweede audioles van

Nadere informatie

H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling

H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling Arbeidsvoorziening Samenvatting door Sharon.D 20-10-16 H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling 3.1 Gesprekken Om te kunnen bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden moet je over allerlei gegevens beschikken.

Nadere informatie