RESEARCH & CONCEPT CRIA VSD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RESEARCH & CONCEPT CRIA VSD"

Transcriptie

1 RESEARCH & CONCEPT CRIA VSD Travellu pressurecooker concept Naam: Aileen Pol Studentnummer: Klas: CRIA LA Datum:

2 2

3 INLEIDING De aanleiding voor het schrijven van dit rapport is dat de opdrachtgever Travellu een RIA wil die een optimale ondersteuning biedt, voor, tijdens en na de reis van de gebruikers. Het doel is het voor gebruikers van Travellu makkelijk te maken om een reis te boeken met behulp van een RIA. In dit rapport wordt verder nog de doelgroep, concurrenten, de opdracht, opdrachtgever en het concept voor de opdrachtgever. Ik wens u veel leesplezier. Aileen Pol 3

4 OPDRACHT 4 Travellu is de opdrachtgever. Travellu wil een RIA die een optimale ondersteuning biedt, voor, tijdens en na de reis van de gebruikers. Met als regels: - Reizigers kunnen zelf blogs/vlogs en fotoalbums bijhouden. - Reizigers kunnen met elkaar in contact kunnen komen. - Reizigers inspiratie/suggesties vinden voor evt. vervolgroutes. Ook willen Travellu zich onderscheiden van de concurrentie. En gebruik maken van de moderne communicatiemidellen. Verder willen ze zowel via vast internet als mobiel bereikbaar zijn voor gebruikers. Ook moet er een community worden opgestart.

5 DOELSTELLING Ze hebben als doel duurzaam toerisme met als belangrijkste doel fair travel. Ze willen gebruikers in contact laten komen met de lokale bevolking. Dit doen ze door mee te helpen aan lokale projecten. Verder willen ze een community aanbieden aan de reizigers, waardoor de reizigers informatie van elkaar kunnen krijgen. Ze willen een reisplanner waar je een reis kan boeken. De reis moet wel fair travel zijn. Ook moet je om gaan met de lokale bevolking. En er moet avontuur in zitten. 5

6 OPDRACHTGEVER 6 De opdrachtgever is Travellu. Deze richten zich op fair travel reizen voor backpack+ segment. Ook houden ze zich bezig met lokale projecten die ze belangrijk vinden. Ze doen dit, omdat ze heb belangrijk vinden om de reizigers in contact te laten komen met de lokale bevolking. Ook willen ze de reizigers inspireren, informeren, faciliteren en committeren. Ze richten zich vooral op de nederlandse reiziger. Die vooral op zoek is naar een reis waarbij ze hulp krijgen van een community, waarbij ze hun eigen ideeën kunnen delen of van andere kunnen lezen.

7 MERKWAARDEN MINDMAP FOTOGRAFIE Merkwaarde Een van de merkwaarden is avontuurlijk: -Jetski - Survival - Kano - Zeilen - Quat - Parasailing - Abseilen - Klimmen - Hoogteparcours - Safari - Surfen - Banaan op zee Deze merkwaarde is waar Travellu voor wil staan. 7 De tweede is Fair Travel: - Respect - Lokale gerechten - Cultuur - Goede prijs - Wonen bij de bevolking - Locale bevolking - Duurzaam - Bijdragen aan economie Lokaal: - Belang van de natuur - Helpen bij projecten - Slapen bij de bevolking - Eten bij de bevolking - De manier van leven. Backpack + - rugzak - hotels, hostels - liften - openbaar vervoer - andere mensen _ Reisgidsen Duurzaam toeristme - Verantwoordelijkheid - Natuur - Lokale bevolking -economische belangen - Sociaal-culturele belangen - Milieu - Betrokken

8 CONCURRENTIE 8 Hier heb ik gekeken naar de concurrenten van Travellu. Ik heb tien sites bekeken en beschreven wat ik goed vond en wat niet. Dit kan je zien door de plus en min voor de regel. Ook heb ik één reisplanner uitgelicht deze vind ik goed en interessant. En deze ik ook interessant voor Travellu. Ik heb gekeken op de punten die voor Travellu belangrijk zijn. Deze heb ik in andere site kunnen vinden, maar er was niet één site die het er allemaal in had. Ik heb tien websites bekeken en beoordeeld. En van deze tien websites heb ik de plus en min punten opgeschreven.

9 CONCURRENT NAAM ( Anwb (informatie over vakantie) Op deze site kan je informatie vinden over reizen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. - Zo kan je er een vakantieboeken je krijgt een scherm met keuzes welke vakantie je wilt boeken en je wordt weer verder gestuurd vindt ik niet overzichtelijk. + Veel informatie die je kan vinden na het klikken op een landkaart. Dit vind ik interessant, hierdoor wordt het voor de gebruiker leuker en kan hij al in de sfeer komen van het land waar hij heen gaat of heen wil. + community je kan zien wat andere hebben gekozen. CONCURRENT NAAM Kilroy. (reis plannen) Je kan hier alles voor je reis vinden om die vervolgens te plannen. + Je kan er alles vinden wat je moet weten van reizen. Je kan het allemaal vinden in de reisplanner. - donker kleurgebruik, waardoor ik het niet echt een reis organisatie vindt lijken. - Standaard reisplanner. Deze wordt bij veel andere organisaties ook gebruikt. + ze maken gebruik van afbeeldingen om de gebruiker in de stemming te brengen. 9 CONCURRENT NAAM Fair Mundo Travel (Fair travel) Ze bieden reizen op maat, personlijke beleving, voorbeeldreizen, proef de mogelijkheden, duurzaam en verantwoorde reizen aan. Verder maken ze gebruik van facebook en twitter. + Veel informatie is er te vinden en staat duidelijk aangegeven. + Maken gebruik van afbeeldingen + Ze zijn aangesloten bij de SGR (dit maakt de organisatie betrouwbaar.) - offerte is een formulier en is niet duidelijk.

10 CONCURRENT NAAM Fair Travel Tanzania (fair travel) Reisorganisatie die gespecialiseerd in fair travel. Ze gebruiken maar één land. Ze geven over dat land veel informatie. Zo ka je ook een reisboeken. + Veel informatie - Navigatie is niet duidelijk (er is een balk onderaan die niet opvalt en hetzelfde is als about us) dit is vreemd. + veel afbeeldingen zo krijgt de reiziger gelijk inspiratie. - Go to book je moet een lijst invullen die ik niet begrijp. En je gaat van pagina naar pagina. Niet duidelijk. CONCURRENT NAAM Reislogger (dit is een profile van iemand) 10 Dit is een community waar je reisverhalen kan delen met andere mensen. +Je kan je verhalen delen. + Ze maken gebruik van afbeeldingen. + Je kan je eigen profiel aan maken en je eigen naam in je link kiezen (dit maakt het nog personlijker) + Je kan je zelf opgeven voor een mailingslijst. CONCURRENT NAAM Nationalgeographic (reiscommu nity) Bij deze community kan je foto, tips, verhaal en video delen met anderen. Ze trekken de bezoekers met plaatjes die gelijk opvallenals je de pagina op komt. Als je verder naar beneden gaat dan zie je de bezienswaardigheden van National Geographic. En daarna de tips van de reiscommunity. + Reistips en reisverhalen van andere (je neemt sneller iets aan van een andere reiziger) + Ook verhalen van de site zelf. - Geen duidelijke site. Ik raakte de weg kwijt.

11 CONCURRENT NAAM ( Jiba (vakantie boeken) Hier kan je, je vakantie zoeken en boeken. Je kan kiezen uit Beach life, Go outside, Like home of Romance. Verder heb je op de home: Snel zoeken, landen, uitgelicht, zomer 2013, praat mee via twitter. - de zoekmachine is zo standaard. + kiezen uit welk thema en daar de webpagina op aangepast. CONCURRENT NAAM ( Sunweb (vakantie boeken) Hier kan je op de eerste pagina kiezen tussen zonvakantie, wintersport of autovakantie. Als je er dan een van deze drie kiest dan krijg je een site met veel informatie. Je kan snel zoeken, afbeeldingen, top 10 bestemmingen, dagaanbieding, voordeligste reis, tip, direct naar bestemming, last minute, meest populair en mijn sunweb. + Alles in één stijl. Dit is duidelijk voor de gebruiker, dan weet hij waar hij is. + Veel informatie, maar misschien te veel. - Een te drukke site. Het is niet duidelijk allemaal. 11 CONCURRENT NAAM ( D-reizen (vakantie boeken) Je kan hier delen met facebook en twitter. Je hebt D-deals, een reisplanner, last minute top 20 en je kan een vakantieland aanklikken via een kaart. + reisplanner kan je apart reis een verblijf boeken. - Plaatjes zijn niet duidelijk. Wat kan je er mee? Het komt alleen in beeld als je er over heen gaat, maar in kleine tekst. - Te veel informatie op de homepage.

12 CONCURRENT NAAM Travellerspoint (reis plannen/community) Ze maken gebruik van Forums, blog, foto`s en kaarten. Ook kun je er je reis plannen via de reisplanner. Waarna je een accommodatie kan zoeken. Op de home page kan je: je reis plannen, je verblijf en je verhaal delen. + de reisplanner (deze vind ik interessant.) + maakt gebruik van afbeeldingen - je moet inloggen als je de planner wil gebruiken(dit is wel gratis) maar voor veel mensen niet fijn. De reisplanner Hier kan je als je een account heb aangemaakt een reisplannen. Deze heb ik uitgeprobeerd Je kan zien hoeveel dagen je hebt voor vertrek en je kan hier noties plaatsen. + Transport options je kan kiezen hoe je van bestemming naar bestemming gaat. (je wordt alleen wel door verwezen naar een andere site) + Ziet hoelang de reis duurt. + je kan stops plannen en daar weer notities bij schrijven. + Je ziet hoeveel graden het daar is. + je kan je reis ook delen met iemand. - je kan niet aangeven wat je daar wil gaan doen. (je kan wel de notitie noteren, maar niet aangeven.)

13 GEBRUIKERSGROEP De gebruikersgroep van Travellu zal vooral een community zijn die gebruik ga maken van de site. Die zich willen laten inspireren, informeren, activeren en committeren. Het zijn vooral hoger opgeleide in de leeftijd 28 tot 40 jaar. Deze doelgroep heeft meer te besteden. Zodat Travellu ook duurdere reizen kan aanbieden. De doelgroep moet vooral geïnteresseerd in reizen naar de natuur en naar de mensen van het land zelf. Dus ze moeten geïnteresseerd zijn in fair travel. Maar ook zin hebben in avontuur. De doelgroep wil ook in contact komen met anderen. En informatie delen. Ook wil de doelgroep meehelpen met opbouwen van de samenleven en betrokken zijn bij de lokale bevolking. Zodat ze kunnen leren hoe zij leven en de dagelijkse dingen aanpakken. En als ze thuis komen kunnen ze andere personen daarvan op de hoogte brengen, maar ook tijdens hun reis. 13 SEGMENTATIE In dit hoofdstuk wordt besproken welke segmentatie op de doelgroep van toepassing is. De doelgroep zijn hoger opgeleide tussen de leeftijd van 28 tot 40 jaar. En die geïnteresseerd zijn in fair travel. Deze segmentatie wordt later gebruikt in de persona s

14 SEGMENT (inspirenen) De gebruiker is opzoek naar een vakantie en wil zich graag laten inspireren. Hij is nog op zoek naar een bestemming en weet er nog niks vanaf. Hij gaat op onderzoek uit. Hij kijkt rond op verschillende websites. En zet alles op een rijtje. Deze persoon weet nog niet waar hij heen wil en is opzoek. Deze doelgroep zou vooral geïnspireerd willen worden. Dit kan door bijvoorbeeld verhalen, foto s en tips van anderen te laten zien. De gebruiker ziet nu hoe andere mensen deze bestemming beoordelen. En de gebruiker kan zich zo laten inspireren. SEGMENT (informeren) De gebruiker is opzoek naar informatie hij weet waar hij heen wil en wil er meer informatie over hebben. En weten wat hij op deze bestemming nog meer kan doen. Hij gaat specifiek opzoek naar bepaalde informatie. Hij wil deze vinden. Deze doelgroep wil graag geïnformeerd worden. Dit kan door bijvoorbeeld verhalen van anderen op de site te zetten. Zodat de gebruiker kan lezen wat andere gedaan hebben. Maar je kan ook informatie geven over de plaatsen die er zijn en de dingen die te doen zijn. Ook kan er een planner zijn die aangeeft wat je bij bepaalde bestemmingen voor activiteiten kan doen, zodat de gebruiker weet wat hij daar kan doen. 14 SEGMENT (activeren) De gebruiker weet wat hij wil en heeft genoeg informatie en wil boeken. Hij heeft zin in de vakantie alleen nu komt het moeilijkste gedeelte van de reis het boeken. Heb ik alles geboekt. Hoe ga ik er heen, hoeveel dagen en wat voor verzekering moet ik hebben. Allemaal punten die je moet invullen als je gaat boeken. Deze gebruiker wil vooral zijn reis boeken. Hij weet wat hij wil. Dit kan door bijvoorbeeld een reisplanner te maken waar in hij al zijn gegevens kan invullen zodat alles geregeld kan worden. Ook kan er een knop in zitten zodat het opgeslagen wordt, zodat je later nog terug kan kijken of met anderen de rest invullen. SEGMENT (committeren) De gebruiker is op reis geweest en vond deze reis heel leuk. Dan wil hij er graag over vertellen en andere gebruikers inspireren. Hij wil zijn informatie over de bestemmingen en alle andere punten die bij reizen hore graag delen met anderen. Deze gebruiker wil graag committeren. Hij wil informatie delen. Dit kan door bijvoorbeeld een blog bij te houden tijdens de reis, maar ook na de reis kan hij een verhaal schrijven en zijn verhaal delen met anderen.

15 Dennis de Groot 15

16 INTERVIEW / INTRODUCTION PERSONA Dennis de Groot wil een reis maken samen met zijn vriendin. Hij is opzoek naar inspiratie. Ze weten nog niet waar ze naartoe willen gaan. Hij wil graag een fair travel reis maken en omgaan met de lokale bevolking. Hij wil ze helpen met opbouwen van de economie. Hij is student economie en wil ze graag helpen. Doordat hij deze studie doet en in het laatste jaar zit wil hij hier iets mee gaan doen. SEGMENT Vertegenwoordigd segment: Inspiratie ACHTERGROND 30 jaar, man Student Economie UVA Nachtportier hotel Barista Vriendin, Leonie Actieve voetballer en roeier Lid studentenvereniging SSRA Hij kijkt er naar uit om een reis te gaan maken. En zo mensen te gaan helpen. Zijn vriendin gaat mee op reis. Die studeerde iets met reizen en wil iets mee gaan doen. Dus gaan ze samen de locale bevolking helpen. KENMERKEN Inkomen: basisbeurs euro bijbaan. In bezit van laptop en tablet (van zijn vriendin) Smartphone KLANTBEHOEFTEN Persoonlijke benadering Overzicht en ondersteuning Eenvoud 16 SCENARIO Beschrijf hoe deze persona de toekomstige website zou willen gebruiken. De aanleiding om de website te bezoeken is dat Dennis geïnspireerd wil worden. Hij wil weten wat er allemaal speelt op het gebied van fair travel en omgaan met de locale bevolking. Ook is hij opzoek naar avontuur. Hij wil dus geïnspireerd worden. Dat wil hij door opzoek te gaan naar wat anderen mensen vinden van bepaalde plaatsen. Hij zoekt op google naar fair travel in combinatie met avontuur. En komt op de pagina van Travellu de reisplanner. Hij komt op het gedeelte waar mensen informatie geven over hun gemaakte reis. Hij komt op de site van Nikki van As. Op deze site leest hij hoe leuk zij het vond in Afrika. Hij leest haar verhalen en ziet haar foto`s en haar tips. Hij leest dit allemaal en vind dit leuk. We moeten een community opzetten om de verhalen van andere te kunnen delen. En een reisplanner waar hij zijn reis later kan plannen.

17 Nikki van as 17

18 INTERVIEW / INTRODUCTION PERSONA Nikki is afgestudeerd in lifestyle. Ze kon nog geen werk vinden na de haar studie dus ging ze op wereldreis. Ze ging voor een jaar backpacken in Afrika. Hiervan heeft ze een blog bijgehouden. Deze wil ze delen met anderen, want de reis was echt te gek. Ze wil anderen inspireren. Verder gaat ze nog steeds op reis. Door haar reis naar Afrika is ze gaan houden van reizen. En wil dat blijven doen. Nu heeft ze nog een baan in een restaurant, maar in de toekomst zou ze graag meer doen met de studie. SEGMENT Vertegenwoordigd segment: commmitteren. ACHTERGROND 28 jaar, vrouw afgestudeerd in ivestyle, UVA Bediende in een resturant vrijgezel paardrijden Ze is nog aan het twijfelen of ze nu een studie wil gaan doen met toerisme. Dan kan ze de grote nieuwe hobby combineren met der studie. Alleen moet ze dan haar paarden haar tweede grote liefde loslaten. Dit vindt ze niet leuk, maar als het moet dan moet het. Ze kan misschien in het buitenland reizen maken met paarden. Hier is ze nog over na aan het denken. KENMERKEN Inkomen: gemiddeld inkomen In bezit van laptop en tablet Smartphone KLANTBEHOEFTEN Persoonlijke benadering Overzicht en ondersteuning 18 SCENARIO Beschrijf hoe deze persona de toekomstige website zou willen gebruiken. Besteed aandacht aan: De aanleiding om de website van Travellu te bezoeken is dat ze informatie wil delen met anderen. Dit wil ze doen door haar verhaal te vertellen over haar reis naar Afrika. Ze heeft als doel informatie delen. Ze is opzoek naar een site waar ze haar verhalen kwijt kan over de reis naar Afrika. En waar ze andere kan inspireren. Ze komt daardoor op de site van Travellu waar ze een profiel kan maken. Dit gaat ze doen. Het gaat makkelijker dan ze dacht. Ze moet haar gegevens invullen. En daarna kan ze beginnen met het maken van haar verhaal. Dit heeft ze allemaal tijdens haar reis naar Afrika gedaan. Nu wil ze de site bijhouden met de volgende reizen die ze nog gaat maken. Ze wil andere helpen met de reis plannen. We moeten een pagina maken waar personen hun verhaal kwijt kunnen tijdens en na hun reis. Als ze bezig zijn met hun reis willen ze hun verhaal delen met anderen. En na hun reis willen ze deze ook nog delen en andere helpen met het maken met hun reis.

19 CONCLUSIES De opdrachtgever wil een site waar je een reis kan boeken. Het moet wel een fair travel reis zijn, maar het moet wel avontuurlijk zijn. Ook moet je met de locale bevolking in contact kunnen komen. Ook moet je kunnen backpacken. De concurrenten op dat gebied hebben niet veel van dat alles samen. Vaak moet je dan je reis helemaal zelf samenstelling. En kom je op verschillende sites uit. Dit is voor de gebruiker niet fijn. Ook is de doelgroep opzoek naar inspiratie, informatie, activeren en committeren. De twee personaas die ik aangemaakt heb zijn opzoek naar inspiratie en committeren. 19

20 CONCEPT 20 De doelgroep wil: een reis boeken, moderne communicatie middelen, hele reistraject kunnen boeken, een community, opzoek naar avontuur en fair travel. Maar ook opzoek naar de lokale bevolking. De opdrachtgever (Travellu) wil: avontuurlijk, fair travel en lokale projecten ondersteunen. En wil een reisplanner hebben. zelf. Ook kan je er verhalen lezen van anderen en je kan ook in contact komen met deze mensen. Verder kan je een eigen pagina maken en daarop je verslag doen en deze delen. Hierboven zie je een voorbeeld van de reisplanner. Met daarin de community. Dus mijn concept is een avontuurlijke reisplanner waarin je alle activiteiten kan plannen. De hele reis kan plannen van begin tot eind, maar wel fair travel. Dus vooral bij de mensen Op de home komen de reisplanner, een maakt een blog deel en vind hier informatie.

21 REFLECTIE Geef en korte reflectie op je Research & Concept. Wat ging er goed en wat vond je moeilijk? (schrijf de reflectie voor jezelf niet voor de docent) In het begin wist ik niet waar ik moest beginnen, toen ik door kreeg dat er een templet voor was ging het al makkelijker. Ook vond ik het lastig om de theorie toe te passen. Goed ging het maken van de persona`s en andere sites bezoeken en kijken wat wel en niet goed was aan die site. Maar lastig hieraan is het eerste beschrijven wat je ziet voordat je een oordeel velt. Ook had ik meer sites kunnen bekijken. En eerder aan het verslag beginnen. 21

22 LESSONS LEARNED 22 Stel een aantal lessen op die je uit je Research en Concept meeneemt tijdens de course. Je kan dit doen op basis van de feedback die je hebt ontvangen op je werk en presentatie, de inspiratie die je tijdens de presentaties van anderen hebt opgedaan en je eigen reflectie. Wat zijn de onderdelen waar je tijdens de course en de vervolgopdracht aandacht voor moet hebben? -Duidelijker de theorie op papier krijgen. - Verder kijken bij het zoeken van de site. Toch nog de volgende pagina bekijken. - Concept verder uitwerken. En duidelijk hebben wat ik wil. En daar meer aandacht aan besteden.

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

DESIGNSTUDY CRIA VSD. Travellu Designstudy Onderwerp Kleur en typografie. Naam: Aileen Pol Studentnummer: Klas: LA Datum:

DESIGNSTUDY CRIA VSD. Travellu Designstudy Onderwerp Kleur en typografie. Naam: Aileen Pol Studentnummer: Klas: LA Datum: DESIGNSTUDY CRIA VSD Travellu Designstudy Onderwerp Kleur en typografie. Naam: Aileen Pol Studentnummer: 479123 Klas: LA Datum: 2 Travellu, stel jou reis samen! INLEIDING Hierin komen Navigatie, formulieren,

Nadere informatie

Footprint Travel C o m m u n i t y --- Research Document ---

Footprint Travel C o m m u n i t y --- Research Document --- Footprint Travel C o m m u n i t y --- Research Document --- Didi Willems HAN Arnhem, Communicatie & Mulimedia Design CRIA, VSD 1 Inhoud Het Assignment blz. 3 Oriëntatie blz. 4 Doelgroep blz. 13 -- Hoofd

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

User Centered Design. Personas ontwikkelen

User Centered Design. Personas ontwikkelen User Centered Design Personas ontwikkelen Persona: Wat is een persona? Een model gebaseerd op realistisch gedrag, motivatie, houding, vaardigheden en behoeften Gefilterd uit het observeren van echte mensen.

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni Leerlingen: 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) Coach: Groepsnaam: 1 LOGBOEK WERKWEEK Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Planning... 3 De opdrachten... 4 Reisplan... 5 Stap

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 2: Opleidingen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Als je een beroep leuk vindt, welke opleiding hoort daar dan bij? En op welke

Nadere informatie

Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere

Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere Welkom. Hallo iedereen, Voor je ligt de handleiding van Endomondo, de app die door

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Online marketing 3.0. Scheveningen, 13 november 2013

Online marketing 3.0. Scheveningen, 13 november 2013 Online marketing 3.0 Scheveningen, 13 november 2013 Introductie Inhoud Hoe gebruikt NBTC Holland Marketing haar online kanalen om de internationale toerist te bereiken en daadwerkelijk Nederland te laten

Nadere informatie

Docent: James M. Boekbinder

Docent: James M. Boekbinder Thema/Opdracht: Creëer een persona Ting Yuen (0777483) Klas 1A Docent: James M. Boekbinder Opdracht 1: Functional speciation Voor docenten - Het becijferen van het gemaakte werk - Feedback geven van het

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Designdocument Through the Mud Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Datum: 15 Januari 2015 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Opdracht 4 4.

Nadere informatie

Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter

Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter Vaak komen vergaderingen, lessen met veel concrete informatie en andere samenkomsten saai over. U kent dat gevoel wel: het is warm in de kamer, uw

Nadere informatie

Informatie Architectuur

Informatie Architectuur Informatie Architectuur D-reizen.nl ziet een toename van klanten in de leeftijd tot 19 jaar die door heel het jaar online vakanties boeken. Deze vakanties zijn vaak een combinatie aanbieding van vervoer

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je doelgroep.

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Over taaie taboes en lastige liefdes

Over taaie taboes en lastige liefdes Seksuele diversiteit graad 3 Lesvoorbereiding Over taaie taboes en lastige liefdes Bij lesmateriaal, bij deze les op de site, vind je het nodige lesmateriaal voor deze les: Print het artikel Huwelijken

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 1: Beroepen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Heb jij een droomberoep? En wil je weten welke beroepen er nog meer zijn? Op www.bekijkjetoekomstnu.nl

Nadere informatie

Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011

Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011 MONTESSORI LYCEUM AMSTERDAM Smartboard De mening van de Leerlingen Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Doel van het onderzoek... 3 2. Onderzoeksvraag...

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dat mensen gebruik maken van media is niet nieuw. Er zijn

Nadere informatie

Wat denk je zelf? Studiekeuze123

Wat denk je zelf? Studiekeuze123 Wat denk je zelf? Opdrachten Studiekeuze123 Naam: Klas: Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar welke opleiding past goed bij jou? Een opleiding

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Kunst kijken met Google Art Project

Kunst kijken met Google Art Project Kunst kijken met Google Art Project Ontdek beroemde kunstwerken, wereldwonderen en historische momenten. Open het Google Cultural Institute, ga naar: https://www.google.com/culturalinstitute/home?hl=nl.

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software 13.0 Versie: 01-1-008 concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je binnen de helpdesk je snel kan: - Zoeken naar antwoord op een vraag; - Een vraag kan stellen in het forum; - Je zelf kan

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

HCD VERSLAG BLOK 1. OutFit4You. Team Mario, ICT107, 16/10/2008 Nicoletta Saba Harish Marhe Lennard Fonteijn Robin Tummers Turgay Saruhan

HCD VERSLAG BLOK 1. OutFit4You. Team Mario, ICT107, 16/10/2008 Nicoletta Saba Harish Marhe Lennard Fonteijn Robin Tummers Turgay Saruhan HCD VERSLAG BLOK 1 OutFit4You Team Mario, ICT107, 16/10/2008 Nicoletta Saba Harish Marhe Lennard Fonteijn Robin Tummers Turgay Saruhan 1 Persona 1, Jeffrey de Vries Naam: Jeffrey de Vries Leeftijd: 23

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Internet en gemeentelijke website

Internet en gemeentelijke website Internet en gemeentelijke website Aanwezigheid aansluiting op Internet Het bezit van een computer; al dan niet met een internetaansluiting, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het lijkt erop dat aan

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

TEAM BRAVO. Conceptvoorstellen. Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin

TEAM BRAVO. Conceptvoorstellen. Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin TEAM BRAVO Conceptvoorstellen Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin Team Bravo - CMD1A groep 5 Project Just Be! Blog: http://teamfive5.wordpress.com Inhoudsopgave Community voor bedrijfshulpverleners

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen User Centered Design Ontwerpbeslissingen Ontwerpbeslissingen: Wat wij willen doen voor jou is Met betrekking tot lessen voorbereiden: Overzichten, schema s en lesplannen moeten ook door leerlingen begrepen

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D

Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D Dennis Odijk 0805428 Max Veeke 0813957 Niels van Steenbergen 0806502 Martine Redert 0804128 2 Inhoudsopgave Voorwoord In dit project gaan we aan de slag

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 2 1 Inhoudsopgave Inventarislijst...03 Begeleidt Uitbestedingen...05 Logboek Back-ups...07 Protocol & Bestaden...09 Testplan...11 Website...15 Applicatie...18

Nadere informatie

Ik en de maatschappij. Online

Ik en de maatschappij. Online Ik en de maatschappij Online Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Mieke Lens Inhoudelijke redactie: Ina Berlet Eindredactie: Daphne Ariaens Titel:

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie